- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Microsoft Excel topic
- Videó stream letöltése
- Crypto Trade
- Sweet.tv - internetes TV
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- VPN topic
- ASUS routerek
- Mozilla Firefox
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adr0001
aktív tag
Sírva viszem magammal a tíkot
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #47696 üzenetére
Sokkal többen vannak azok akik "új" kártyát vesznek mint azok akik meglevő/hasonló szintű generációról váltanak.
A 4000 majd kikopik, el kell felejteni.Aki meg 4000-en van , tesztek után dönt akar-e megéri-e váltani.
-
félisten
válasz Quadgame94 #47696 üzenetére
Most is 549 dollár az 5070 hivatalos ára és 235 ezertől van új, boltban.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Quadgame94
őstag
Mivel a 250-300 ezres ársáv az amiben keresgetek majd tavasszal kártyát ezért már most csalódott vagyok. 5070 előrejelzésemet inkább 13-15 százalékra javítanám a 4070-hez képest. 4070 Supert fogja hozni, se többet se kevesebbet.
5888 v 6144 mag
órajel azonos
36 v 40 MB L2
504 v 672 GB/s sávszélHa hozzáveszem az esetleges architektúra álltal adott növekedést akkor kijön a 15%. Ez hatalmas csalódás. 649 EUR ár nagyon rossz. Jobb AIB modellek akár 700 EUR-ba is kerülnek majd Ez mi? Viszont az itthoni ár 300 ezer környéke lesz 4070 Ti kártyák simán lesznek aprón 280 környékén...
Kinek adja ki az 5070-et ennyiért az NV?
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz AsakuraDave #47683 üzenetére
Ha úgyis NV kell akkor nincs gond nálad sem Nem értem a hőzöngést egy hosszú távon kialakult kb. Monopol helyzet után ne csodálkozz . Persze ha csak csúcs kártyát akarsz akkor csak NV de most pl lesz 2 másik esetben is alsó és középkategben is választható elem. XESS2, FSR4 stb vel szintén. AI val szintén.
Ha csúcskártyát akarsz akkor azt mindig mélyen a zsebbe nyúlva kellett eddig is kifizetni. S most meg a DLSS-FSR a menő szóval ne csodálkozz ha azt hypeolják tovább a cégek.
Én ezért voltam már 4-4- szer is Inteles AMD-s NV-S AMD váltakozással. A cégek csak abból értenek ha kihagysz egy generációt vagy váltasz.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz deathcrow42 #47690 üzenetére
En ezt ugy nezem hogy en egyelore meg mindig nem hiszem hogy az 5080 egyertelmuen azon a teljesitmenyszinten lesz mint a 4090, majd meglatjuk.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
deathcrow42
aktív tag
-
Raymond
félisten
válasz deathcrow42 #47688 üzenetére
Mondjuk nem neztem tuzetesen utanna de valakik beraktak ide vagy masik topic0ban hogy par 4090 tulaj panikol es rakjak fel olcson a kartyat a hirdetoportalokra mint anno a 2080Ti->3070 panik idejen). Azon mar el lehetne gondolkodni egy 3090 tulajnak is aki elsosorban jatszik hogy valtson ha talal 1200-1400eur kozott garis 4090-et.
-
Raymond
félisten
válasz deathcrow42 #47684 üzenetére
Ahogy gondolod, de szerintem egy 3090 tulajnak nincs igazan kesztetese arra hogy 4080 vagy 4080S-re valtson. Az elmeleti +50% compute/rt/raster spec-bol a valosagban +35% elony van, engem +35% teljesitmeny elony es minusz 8GB VRAM nem osztonozne valtasra ahogy a zome tulajt sem fog. Foleg ha mondjuk komoly penzt adtak ki a kartyaert mint ahogy emlited, az nemhogy oveli hanem inkabb csokkanti a "valtas vagyat".
-
AsakuraDave
őstag
válasz deathcrow42 #47684 üzenetére
FG-t vedd már ki a számításból, natív rasztert nézzük meg DLSS mellett
FG az kb olyan mintha lenne egy zsigulim ami egy kapcsoló bekapcsolásával a sebességmutató +50km/h-t jelez, ennyi értelme van Csak nézheted hogy hú most 150-el tépek a KIJELZETT SZÁMOK szerint, miközben alig haladsz 100-al...FG a nagyon rossz FPS-sel felvett filmek, videók javításában lenne szuper megoldás, hogy ne fájjon a szemem meg a fejem attól, hogy órákon át valami 20fps-es mozgást nézek.
[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
deathcrow42
aktív tag
válasz Raymond #47681 üzenetére
A 3090 az újonnan 1500-1600 dollár volt, míg a 4080 csupán 1200, a 4080 super meg már 1000 dollár MSRP.
Kétharmad áron nagyobb teljesítmény +FG, és nem is azonos szintről beszélünk, azaz 3090 vs. 4090, hanem ez 3090 vs. 4080.
16GB Vram vs 24 GB: nem láttam olyan gémet, amely akár 4K-ban csuklott volna a 16 giga ram miatt.
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
AsakuraDave
őstag
válasz deathcrow42 #47677 üzenetére
Te miről beszélsz? Ugyanúgy DLSS Q kell a legtöbb játékhoz hogy ár/értékben kiadja az FPS számokat a 4080... Akkor már eggyel lejjebb lépek a felskálázón a 3090-el és hopp ugyanazt a számokat kapom és amíg nem kell lemenni performance DLSS-re addig kb nem is látni minőségromlást, vagy ha van is k.vára nem éri meg azt a felárat az a pár +pixel... Ez a baj a világgal, hogy csak a consumerizmus megy ezerrel, én hiába tehetem meg hogy vegyek egy nagyobb kártyát nem fogom mert én nézem az ár/értéket is báttya ami a legfontosabb dolog lenne consumer szempontból csak az nem menő ha nekem nem a legújabb xaros hardver/telefon/autóm van...
szerk.: GPU felhozatalt nézve SAJNOS még mindig csak az nV kártyák játszanak, de nem vagyok balfék, hogy benyeljem ezt a sok szemetet amit milliókért akarnak az emberre rásózni, főleg nem a jelenlegi hardverem megléte mellett
[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
veterán
válasz deathcrow42 #47680 üzenetére
21000 pontot hozott a porra huzott 3090 Suprimem TimeSpyban, a szinten porra huzott 4090-em 42000-et, kivancsian varom az uj szeriat
Speedway 5800 asszem vs 11400.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz deathcrow42 #47680 üzenetére
Ezzel most nem tudok mit kezdeni, erre valaszoltam amit irtal:
"3090-t is érdemes 4080 Superre lecserélni"
Ennyi, 50-es sorozatrol ott nem volt szo.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
-
Raymond
félisten
válasz deathcrow42 #47677 üzenetére
Azert ez szerintem nem egyertelmu. Az a +35% nem akkora lepes hogy rohannanak az emberek valtani miatta. Raadasul ugy hogy 24GB -> 16GB VRAM valtassal parosul.
-
deathcrow42
aktív tag
válasz AsakuraDave #47676 üzenetére
Wut? 3090-t is érdemes 4080 Superre lecserélni, vagy te csak 2-3x teljesítménynél váltasz?
-
AsakuraDave
őstag
válasz Busterftw #47674 üzenetére
Érdekes, #47675fatal` valahogy érti amit írtam... Meg nem véletlen írtam 30xx sorozatot, aki itt felsőbb kategóriával rendelkezik annak kb semmire sem éri meg váltani.
-
Busterftw
nagyúr
válasz AsakuraDave #47673 üzenetére
Nem tudom nálad mikor kötötték be az internetet, de a 2000 szériától kezdve az RT-DLSS-en van a fókusz marketingben.
-
AsakuraDave
őstag
válasz Raymond #47672 üzenetére
OK. Az audió elég szubkjektív dolog, ahány ember annyi ízlés és nem mindenki hall ugyanúgy Elég szánalmas, hogy 2025 -ös évet képesek ilyen gané, szánalmas marketing bulshittel nyitni és ez nem az nVidiának szól, hanem az AIB partnereknek..nem baj, esni fog itt mindegyiknek a részvénye kőkeményen ha tényleg csak ennyit sikerült felmutatniuk, mi meg tök jól elvagyunk az rtx 30xxx sorozatú kártyákkal úgyis mindent csak DLSS mellett lehet futtatni értelmes FPS számhoz, ahhoz meg vegyen az aki mentális problémákkal küzd félmilliós-milliós kártyát..
-
Raymond
félisten
válasz AsakuraDave #47670 üzenetére
Ha ez es az ilyenek ennyire felidegesitenek akkor audio topicokba inkabb ne menj
-
AsakuraDave
őstag
[link] Az összes mehetne a fogyasztóvédelemhez... 1000-2000 dolláros hardverek olyan marketing bulshittel mintha a célközönség a 8-12éves gyerekek lennének S-Z-Á-N-A-L-M-A-S
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
félisten
Jensen megjegyzése a Videoradz részére elég sejtelmes volt. Ez a jövőbe számol nem a múlból magyarázat lehet a DF vidóelemzésére amiben az inputlag is benne volt az FG mellett.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
igen ez kötelező minimum sem éri el. . Én azt azért 25 % ban gondolom de ez tényleg szubjektív,de az alatt egy super refresh vagy ilyesmi 10 % alatt az sem, ugye a 3060 ti és a 7800XT jó példa erre. Mondjuk tényleg csak egy órajel sávszél alapján felállított sorrend amiben az IPC-t- ha van- nem kalkulálják bele.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Alapvetoen ha valami jobb RTX-ed van felesleges valtani.
Megkapsz mindent csak a 3 +framet nem, na bumm...
Ha! Ha! rasterban nem lepnelore erdemlegesen akkor max 1000 vagy 2000 szeriarol erdemea valtani vagy kicsi 3000-rol.
Sokat fog szamitani hogy a 60/ti mit hoz, plusz mennyire tolja le a gatyat az 5070-re ha megveri a 9070xt kicsit olcsobban..
Kicsit ertetlenul allok a belengetett 5070 aron az hiba volt szerintem.
Ugye sok a ha[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
ez elég rosszul fest. amióta RTX van a legnagyobb teljesítmény ugrást hozó gen-t követi a legkisebb. pedig időben most telt el a legtöbb, hogy valami nagyot alkossanak. viszont a DLSS meg pont most lép szintet minőségben és jön a Reflex 2. ráadásul ezeket megkapják a korábbi szériák is, ez remek.
amúgy az AMD is jókor kukázza a felső kategóriát. most lenne a legtöbb keresnivalójuk ott.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
Ja s az igaz hogy VR re raszter erő kell főleg? Ezt mondták nekem aki ért hozzá most pl repülőszimulátorral szeretne VR ezni. Ott számítana bármit is a DLSS4 vagy a frame gen pl? Frame gen azt hinném multiplayerre is jó lenne a sok FPS miatt ott ez lényeg, de akkora latency lehet ott hogy ott meg nem éri meg?
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz deathcrow42 #47637 üzenetére
Pont a friss hírek (Benchmarkok, gaming, Timespy, Speedway s ezek is állítólag béta driverekkel stb) szerint 9070XT az 5070Ti ellen megy csak 100-130e ft al olcsóbb lehet. Az 5070 és a sima 9070 ről nem tudok semmit nem láttam összehasonlítást. Emellett annyit lehetett látni még hogy elvileg 5070 7900XT fele lehet , 9070XT 4080-7900XTX 550-600 dolcsiért AIB partnerektől pl Gigabyte gamingről volt pár kép 599 ért. Fogyasztásra ennek az AIB nak 260W volt írva.
9070 elvileg olyan 210-220e lehet kb de hamarosan úgyis kiderül. Január 22.-e után elvileg bemutató és tesztek is s rá egy hétre már elővétel. Az AMD slide ami volt az mint kiderült több nagy youtubertől elvileg csak az árszintet, árkategóriát takarta nem a teljesítményt. Hogy pl 5070 ellenfele de annál attól még simán lehet jobb akár a 9070 sima változat is.A Sima 5070 tartok tőle kb Frame gen nélkül csúfos bukás lesz. Ereje se tűnik jobbnak egy 4070 superbél kb meg a 12 gb ram se épp életbiztosítás főleg DLSS-RT vel ami szintén eszi a ramot s 1440p ben is necces néha. Azért venni 300e ft os vadiúj kártyát hogy aztán low-mediumon told meg azért vicces .
Ami igazán jó érték lehet talán az az 5070Ti! Bár 420-430e az is lesz kb. De az erősebb lesz picivel a 4080 supernél talán.
5080 ára most drágább mint egy 4080 super ára nem? Jobb is lesz de kb 20-25% al? Frame gen nélkül. Tehát most nem jön be a jó régi érák ideje hogy olcsóbb s jobb a következő gen vagy ár érték erős. Elég rossz ez, de hát régóta már ez megy.[ Szerkesztve ]
-
deathcrow42
aktív tag
válasz KRoy19 #47655 üzenetére
30 és 60 FPS közt szinte mindenki látja a különbséget, az hatalmas különbség
60 és 120 FPS közt még van érezhető különbség, ha van stutter az sokkal észrevehetőbb és zavaróbb. Illetve ha van motion blur, az már majdhogynem eltünteti a különbséget a 60 vs. 120 közt.
120 és 240 közt meg afelett viszont már kisebbségben vannak azok, akiknek ez fontos, illetve észre is veszik értékelhetően. Ide már olyan monitor is kell.CS2 prok (a tényleges prok) közt a legnagyobb ugrás aim pontosságban és reakcióban a 30-60-120 ugrás volt, a 240 már alig, és felette már majdhogynem hibahatár. Én kazuár vagyok: volt olyan, hogy egy játékban a vsynces fix 60 fps is jó volt pár óráig, és nem zavart
-
KRoy19
őstag
"Viszont aki a folyamatosság miatt szeretne sok FPS-t, ÉS érzékeli is a különbséget 100 és 200 között - na az egy igencsak szűk réteg, szerintem.
Egyelőre inkább arra hajlok, amit omfgk mond, hogy a farokméregetésen kívül ennek igen limitált hozzáadott értéke lesz...."
Igen, mondjuk ebben is van valami. -
nagyúr
válasz KRoy19 #47652 üzenetére
Hát, azért a kompetitív játékosok elég jelentős méretű niche-t képeznek, de ettől még értem, mire gondolsz. Viszont aki a folyamatosság miatt szeretne sok FPS-t, ÉS érzékeli is a különbséget 100 és 200 között - na az egy igencsak szűk réteg, szerintem.
Egyelőre inkább arra hajlok, amit omfgk mond, hogy a farokméregetésen kívül ennek igen limitált hozzáadott értéke lesz, de amíg nincsenek róla konkrét tesztek a függetlenség illúzióját még fenntartó oldalakon, addig várok az "ítélettel"."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
addikt
válasz KRoy19 #47652 üzenetére
Az igazán casual gamer nem a folyamatosság, csak a számláló miatt akar több FPS-t.
Több, jobb. Ennyi a képlet.Be fog jönni ez az Nvidiának. Jackpot.
Különböző fórumokon meg majd mehetnek folyamatosan a visszakérdezések, amikor kijön egy új játék és Pistike beírja ,hogy 200 fps-e van.
Na de abból mennyi a valódi?
A következő az lesz ,hogy az Nvidia app felmegy windows update-el és profil alapján default lesz az mfg.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
KRoy19
őstag
Szerintem a legtöbb casual gamer az csak a folyamatosság miatt akar több FPS-t, és nem az exploitok miatt, vagy az alacsonyabb input lag miatt(a legtöbben valószínűleg azt sem tudják, hogy mik ezek).
Szóval szerintem pont az a niche, aki alacsony input lagot és exploitok kihasználásának lehetőségét várja a magasabb FPS-től.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz adr0001 #47649 üzenetére
Ez az új megoldás csakis annak lesz zsuga, akinek modjuk kétszáztól kezdve egy tetszőleges jó nagy számig terjedő FPS kell, és eddig ahhoz butította vissza a grafikát.
Neki meg azért nem lesz jó, mert a nagyon sok FPS többnyire az alacsony input lag, vagy esetleg a magas framerate-en elérhető exploitok miatt kell, azok meg buknak. El tudok képzelni egy olyan igen szűk réteget, akinek a 60-70 FPS helyett előnyösebb a 180-200 (saccra), mint a 100-110, de azt továbbra sem látom, hogy ez a széles közönségnek miért jó.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
adr0001
aktív tag
A Frame Generation alapvetően nem ördögtől való, mind az FSR mind a DLSS nagyon szépen végzi a dolgát.
Itt a baj azzal van, hogy bár én vevő lennék egy 24GB-os 5080-ra, de vszínű sidegrade lesz (ha egyáltalán lesz ilyen 24G-s) a 4080s-hez képest, a következő miatt:ha tényleg csak 15% lesz a difi akkor csakis annyi fog történni hogy azt a felbontást amiben most megvan a 30-40+ minimum FPS (aztán az duplázva FG-nel), azt nem tudom majd feljebb tolni. A 2x - 4x FG közötti különbség lesz csak a tényleges difi. Mivel nekem a Pixel Count elsődleges, hiába 2x "gyorsabb" az 5080, ez nem jelenti majd azt hogy pl. CP2077-ben 4K DLSS performance helyett választhatok majd 4K DLSS qualityt. Mert "gyorsabb". Annyi pluszt kaphatok hogy a mostani 75 HZ-es monitor helyett ki tud majd az a vas szolgálni mondjuk egy 144Hz-eset, azonos képminőséggel.
Ha a nyers erő számottevően nem javult, akkor render felbontáson nem nagyon tudok növelni, úgy meg mi értelme van az egésznek?
Ugyanígy nem lesz az 5070-ből 4090. 4K, DLSS bármi, plusz PT bekapcs, és összef*ssa majd magát mert elfogy a VRAM, vagy ha szerencsére mégsem, akkor a várható kb 20-25 fps base framerate-ről frame gen.-ezzen az akinek négy anyja van...Ez az új megoldás csakis annak lesz zsuga, akinek modjuk kétszáztól kezdve egy tetszőleges jó nagy számig terjedő FPS kell, és eddig ahhoz butította vissza a grafikát.
A fordítottja nem lesz érvényes, kategórián belül az új generáció "gyorsulásához" nem párosítható majd a render felbontás növelése, és egyéb hasonló fétisek.
Tehát, mostantól nézhetem egy az egyben ugyanazt amit az előző gen azonos kategóriában lévő kártyájával, de, legalább 2x több fps-sel.Sírva viszem magammal a tíkot
-
M@trixfan
addikt
válasz -=RelakS=- #47647 üzenetére
VR-nál is van “reprojection” (Sonynál legalábbis), ahol ha hamarabb érkezik mozgás input akkor ahhoz igazítja az elkészült képet (warp), illetve egy újabb generált képet. Nem tartom lehetetlennek, hogy ahol támogatott a Reflex ott az új FG algoritmus érzetre is javulhat. Akkor milyen 5070 = 4090 lesz! (Nem lesz.)
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
-=RelakS=-
veterán
Azért feltételezném, hogy a DLSS, FSR, és XeSS jobban működik, mint a Losless scaling egész egyszerűen azért, mert azoknak van információjuk a mozgásról, nem pedig a kész kép alapján találnak ki valamit.
Cserébe a Losless működik filmekkel isItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
félisten
válasz -=RelakS=- #47645 üzenetére
Meglátjuk itt ez hogy működik. jensen álítása azért felvet pár kérdést.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Quadgame94 #47644 üzenetére
Kamu, mert nem közvetlenül a játékból jön, hanem a GPU legózza ki két frame-ből.
Amúgy most játszogattam ezzel a Losless Scaling cuccal. Igaz, hogy csak a Blood: Fresh Supply-t eresztettem rá, abban biztosan tudom változtatni a képfrissítést, de még a 4x mód is meglepően jó eredményt ad 60fps-ről skálázva . Persze, ha azt nézegeti az ember, akkor látja, hogy hol vannak képhibák, illetve a valós 240fps jobb, viszont a végeredmény egész használható. 30fps-ről azért már van baja, a 8x-os képbeszúrás meg kész acid trip, de működik
Ahol még jogosnak tudom elképzelni a használatát, azok az idióta játékok, amik 30fps-re korlátoznak. Így a játék hekkelése nélkül lehet 60-ra feltúrni, és nem esik ki a szemed. Vagy amik meg 60-ra korlátoznak, neked meg gyorsabb a monitorod. Ott sem kell szétbarmolni a játékot, és viszonylag jó végeredményt kapsz.
Hangsúly van a viszonylagon, mert hiányzó információt semmilyen szuper AI framegen nem fog tudni odaszülni.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Quadgame94
őstag
Ezt a kamu framezést jó lenne abbahagynia annak aki kicsit is ad magára mint hozzértő személy. Csaxolók: Minden frame kamu eleve LOL MItől igazabb az a frame ami alapján generál egy másikat? Azok a képkockák is egy sor matematikai modellből és textúrákból számított kétdimenziós vetületek. Az is egy generált kép. Ha már el akarják az emberek nevezni valahogy akkor copy/copied frame jobb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz Sontir Fel #47640 üzenetére
5080 bizto070 Ti pedigs nem lesz 4090. El fog maradni tőle, már csak az alacsony órajelek miatt is. MItől érné be a 4090-et?
RTX 4090 = 125%
RTX 5080 = 115% 520K
RTX 4080 = 100%
RTX 5070 Ti = 95-99% 400K
RTX 4070 Ti Super = 85%
RTX 4070 Ti = 78%
RTX 5070 = 75% 300K
RTX 4070 Super = 70%
RTX 4070 = 60% -
-
Devid_81
félisten
Oszinten?
Fingom sincs, mar mindenki mindent is mondott de azt 3x is, jo lenne a sok felrevezetes/kavaras utan vegre vmi kezzelfoghatot latni az AMD-tol.
Meg amugy hova varjuk az 5070-et pontosan?
Nekem az sem vilagos am, hogy a fake frame generator nelkul pontosan hova kerul
Gondolom ho vegen megvilagosodunk, az 5080 reviewkbol mar sejteni lehet vmit, hogy alatta mi merre...
-
félisten
válasz deathcrow42 #47637 üzenetére
Ez szerintem eddig is így volt nem?
-
deathcrow42
aktív tag
Nahh, friss hírek szerint az AMD 9070XT az 5070 ellen megy majd, közel azonos árban lesznek. Szurkolok AMDnek, ha van verseny az csak jót tesz
-
hokuszpk
nagyúr
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
félisten
válasz Raymond #47630 üzenetére
Én is abszolút ,ezek az órajelek elég magasnak vannak megállapítva. Ok hogy láttunk brutális hűtőket,de ez túl optimista.
Az 5070 Ti teljesítménye is túl magas ez alapjána többihez képest ( amúgy meg persze nem mert ez lenne a minimum amit elvárnék sőt)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Raymond #47630 üzenetére
Hát elég optimista mind órajel, mind uarch javulás terén. Ill. itt a 4090 34%-kal gyorsabb a 4080-nál, az is elég idealizált, függően attól, milyen tesztet nézel. Kíváncsi leszek.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Raymond
félisten
En meg mindig szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban ami itt is van hogy az 5080 a 4090 szintjen vagy folotte lesz raszter vagy sima RT/PT mellett. Nem mutattak semmit hogy ezekben javult volna az arch es a spec szamokbol itelve nem latom honnan jonne az a 30%+ sebessegnovekedes.
-
őstag
Így azért 4K play-re 4080-ról még kérdéses, hogy 4090 vagy 5080 lesz a jó választás, mondjuk csak órajelek alapján még mindig nem lehet pontosan számolni, pl pcie 5.0 meg a többi fejlettebb tech miatt még azonos órajelen is lehet simán előrelépés, most a frame gen az egy dolog, az főként single játékokhoz kell szvsz
¯\_(ツ)_/¯
-
Raymond
félisten
Nem kell a 3GB chipek hasznalatahoz valtoztatni semmit. Ott ahol a 2GB mukodik a 3GB ismukodni fog. Ugyanugy ahogy az alaplapon vagy a CPU-ban se kell valtoztatni semmit ha 16/32GB DIMM helyett 24/48GB-t hasznalsz.
-
félisten
válasz yarsley #47625 üzenetére
Elméletileg Kompatibilisak a 2 és 3 GB modulok. [link] Samsungot használ az Nvidia ha jól tudomde atokozás az ugyan az. A 3 Gigásról amúgy nincs fent adat még.
[ Szerkesztve ]
-
yarsley
aktív tag
A franc se tudja, valószínűleg redditen. Most hogy utána gugliztem (többször is), semmit nem találok róla, hogy mennyire lesz kompatibilis 2GB-os modul a 3GB-ossal, és lehet hogy én emlékeztem rosszul (Clamshelles megoldáshoz kell jobb PCB), illetve amit Yutani is említ, hogy magához a GDDR7 ugráshoz is.
Amit sikerült találni, hogy 2GB-os GDDR7 modulok 266-os BGA tokozással jönnek, ha valaki talál hasonlót 3GB-osban azzal össze lehetne vetni.... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
yarsley
aktív tag
válasz bjasq99 #47617 üzenetére
A 3GB-os modul nem csereszabatos a 2GB-os modullal, komplexebb PCB kell neki több réteggel, plusz a 3GB-os modul is biztos sokkal drágább mint a 2GB-os változat.
Amíg a laptop 5090-nél könnyedén ki lehet gazdálkodni az árat az 5060-on biztos nem fér bele, vagy túl közel kerül a 5060ti-hez (ha már lesz egyáltalán). Meg merném kockáztatni hogy még az 5070-re se tudnák rápakolni, csak egy komolyabb áremeléssel.... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
félisten
-
nagyúr
válasz bjasq99 #47617 üzenetére
Esélyesen első körbe nem. Valószínűleg majd amikor jön a szokásos refresh 1 év után akkor lesz majd rajta ha addigra felfutott a gyártás.
Nyilván rakhattak volna már most is rá, de egyrészt szerintem nem is állt volna még elegendő mennyiség rendelkezésre, és lehet tartottak tőle, hogy ez ellátási problémákhoz vezetett volna, plusz az NV se hülye, úgy vannak vele vigyék csak most így az emberek, aztán majd lehúzgáljuk a népet 1 év múlva az emelt mennyiségű példányokkalSzerk:
Az eszmefuttatásom természetesen a populárisabb modellekre értendő (5070/80) 5060-ra most borítékolom, hogy nem fognak rakni ilyen drága dolgot.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
warcat
veterán
válasz bjasq99 #47615 üzenetére
Január eleji pletyka, hogy az 5090 mobile 3 GB GDDR7 modulokat kap.
Még hihető is az ársávban amibe érkezik.A feltételezés miszerint az 5060 megkapná a legdrágább csúcstechnikát, hogy 'megmentse' az nvidia, az bocsánat, de hahota kategória.Jön majd 8 GB-al 1080p-re, nvidiát nem érdekli az az ársáv.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
bjasq99
tag
válasz Shkiz0 #47616 üzenetére
Igazad van! Azt hittem 3gb os modul nincs, de már van.
De ez is ugyanúgy jó hisz akkor lehet 4 3gb os modul az 5060 on.
A korábbi gddr genekben úgy tudom nemvolt 3 gb os modul.
Szóval akkor ennyi: Van 3gb os gddr7 modul, és emberek reménykedjetek, hogy Nvidia rárakja az 5060 ra! -
bjasq99
tag
válasz Yutani #47608 üzenetére
Szóval mint láthatjátok a specifikációból az rtx 5080 és 5090 (mobile) is 256 bites memória buszt használ. Az rtx 5080 16 gb -t az rtx 5090 24 gb -t. A 16 gigabájt stimmel ez 8 db 2 gb os gddr modult jelent. (Mivel egy modul 32 bit ) És ez a természetes megvalósitás, mindegyik 32 bites busz ugyanakkora memória modult használ és az elöző generációkban sem láttunk más megvalósítást nv től ( ezért nem volt 128 bites 12 gb os kártya ott 4 2gb os modul volt)
Na az 5090 ugyanúgy 256 bites szóval 256 bit / 32 bit = 8 modult használ mint az 5080, de a memóriája 24 gb .
Hogy jön ki a matek 8 modul 24 gb memória?
Válasz: 4 2gb os és 4 4gb os modul. Vagyis nem minden buszra jut ugyanannyi memória, ami eltérés az eddigiekhez képest. Az rtx 5060 desktop meg 99%, hogy 128 bites.
Szóval arra így van esély hogy a 128 bites busszal 12 gb -al jön ki ( 2 2gb is és 2 4g os modult használva)
Na remélem így már érthető volt a kérdésem is. -
félisten
válasz Yutani #47612 üzenetére
igen valami ilyesmi lehet amit felvázoltál,de nem értek hozzá. Majd biztos lesz valami jó kis teszt róla
Azt gondolom az FG ami bemutatkozott a DLSS4.0 ban is megmarad a maga késleltetésével és abból a 3 frameből generál előre egy negyediket valami ilyemit tudok elképzelni én is.Jacek: aki bújt aki nem
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Most a kiszámolt két frame közé interpolál egy plusz képkockát, így lesz 30 FPS-ből 60, de közben az input lag marad magas (ha nincs valami varázslat). A jövőben pedig azt fogja csinálni, hogy a mozgás vektorok alapján számol három képkockát (azaz extrapolál), míg ki tudja számítani a valós negyediket? Az tényleg komoly előrelépés lenne, mert azzal látszólag csökkenne az input lag és komoly FPS növekedést tenne lehetővé. Csak kérdés, amikor jön a valós negyedik frame, mennyi lesz a delta a számolt harmadik frame-hez képest?
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
félisten
Tegnap Tom'son megjelent egy érdekes megjegyzés/ módosítás az eredeti cikkhez a DLSS 4.0 ről.: [link]
"On the surface, it sounded as though DLSS 4 would do something similar, but instead of generating one frame it would generate two or three frames — multiple frames of interpolation, in other words. It turns out that's incorrect.
Update: No, it's not. The initial understanding that multi frame generation uses interpolation is the correct one. That's all we can say for now, and hopefully this clears up any confusion. More details to come at a later date.When we asked how DLSS 4 multi frame generation works and whether it was still interpolating, Jensen boldly proclaimed that DLSS 4 "predicts the future" rather than "interpolating the past." That drastically changes how it works, what it requires in terms of hardware capabilities, and what we can expect in terms of latency."
-
huskydog17
addikt
ZOTAC introduces 12VHPWR “Safety Light” for GeForce RTX 5090/5080 series
"ZOTAC GAMING has given the power connector more attention with additional enhancements: a Safety Light that prevents the GPU from powering on if the cable is not fully seated, and 5u gold-plated connection pins to be more corrosion-resistant and provide better electrical conductivity."
Na ez egy hasznos újítás, a többi AIB partner is átvehetné ezt.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
lenox
veterán
https://www.youtube.com/watch?v=rlV7Ynd-g94
"The TRUTH About RTX 5000 Pricing. it surprised me"
-
bjasq99
tag
Na ide is felteszem a kérdésem, hogy tudja valaki miért az rtx 5090 mobile a legérdekesebb, ami megmentheti az rtx 5060 -t is?
-
warcat
veterán
válasz Devid_81 #47600 üzenetére
Nem teljesen lehetetlen de nem valószínű .
A büntetővámot bár esélyesenmeg kell előlegeznie a behozónak, az végül egy teljesen külön tételként kell szerepeljen a számlán, tehát nettó ár + Trump vám+ forgalmi adó + szállítás. Ebből nem jut semmi az nvidiának, tehát nem érdeke többet szállítani oda miután/ha bevezetik a vámot. Előtte van, mert utána visszaesik a kereslet a drágulás miatt, de alapvetően ekkor sem kap többet, tehát nem érdemes elhanyagolni az EU-t amíg minden kártya gazdára talál és nem áll a polcokon feleslegesen.EA: It's in the crate!
-
veterán
válasz Sontir Fel #47569 üzenetére
Lehet ez nekem mindig ON
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.