Hirdetés
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
válasz - = Zk = - #25927 üzenetére
En meg a Strix 1080-at nyuzom, eddig 1440p 60Hz-en boven kiszolgalt, de 144Hz-re valtva mar nagyon keves. En megvarom a kovetkezo szeriat, mert engem inkabb erdekel az mit muvel az Nvidia 7nm-en. De jovore mindenkeppen valtani kell.
-
Busterftw
nagyúr
Tegnap meg arrol irtak, hogy az Nvidia lehet elorehozza az Ampere rajtot GTC-re,
ma (US time) meg mar arrol, hogy elhalasztottak a rajtot a Computexre.
Arakrol is megy a talalgatas:
- RTX 3080 Ti could launch at US$1,099, US$100 shy of the RTX 2080 Ti FE
- RTX 3080 will cost US$699, matching the RTX 2080 SUPER while undercutting the RTX 2080 by US$100.Remelem az a $699-os 3080 igaz lesz.
-
Busterftw
nagyúr
"2070S to 2080 is ~5/10%, 2080 to 2080ti ~20% so if Nvidias gives us ~30% increase for the same price, we should see rtx 3070 reaching 2080ti levels, maybe not with 11GB vram and for +100$ more than 2070s (100$ for rtx capability increase)."
Emiatt. Ebben van realitás. Ha 30% ugrást nézünk, új arch és 12nm-7nmre ¿simán hozható.
-
Busterftw
nagyúr
válasz gainwardgs #26270 üzenetére
Ha idoben kijon az Ampere, az leviszi a 2080Ti arat is, ami ellen (elvileg) a Big Navi jon.
Ezek utan ha be is eri a 2080Ti-t, az Ampere miatt so last year lesz. -
Busterftw
nagyúr
válasz KillerKollar #26293 üzenetére
Jo, de ennyi erovel ne vegyel semmit, mert jon az ujabb verzio. A Pascal kb 3 evig volt piacon, de az nem normalis szituacio volt. A normal az, hogy evente, masfel evente jon uj szeria.
Aztan ugye pont emiatt vannak olyanok is, akik meg allandoan varnak es sosem vesznek semmit.Nem ujitok most, mert jon az uj szeria 6 honap mulva. 6 honap mulva meg nem ujit, mert 4 honap mulva jon a konkurencia uj procival, megnezzuk mit tud. 4 honap mulva meg mar var oszig, mert pcie 4.0 is kell.
En Ampere-re mindenkepp valtok, viszont prociban gonban vagyok, pl Ryzen 4000 szeriarol nincs semmi megjelenesi hir, csak a 10th gen Intel jon biztosan. Remenykedtem benne, hogy az Intel kinyogi valahogy a 10nm asztali procikat 2020-ra, de nem ugy nez ki. Szoval ez ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
Busterftw
nagyúr
"köszönjük meg az AMD-nek hogy még 2020ban se támogatja a directx raytracinget, pedig ezt a konkurencia mar 2018 vegen megtette"
Kiegeszitve, ahogy en ertettem. Szoval igen, osszejohet, de en ugy ertettem, hogy 2019-ben es iden 4 honap utan sem hoztak ki ilyen kartyat.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Ez volt mar?
-
Busterftw
nagyúr
válasz PeTeR_33 #27295 üzenetére
Mindent annyiert adnak amennyiert megveszik. Ezen nincs mit csodalkozni. Ha nem veszik majd arat vagnak.
Ha valakinek 2080Ti/3080Ti teljesitmeny kell, egy konzollal nem lesz kisegitve.Ha ugyanannyiert adjak a 3xxx szeriat mint az elobbit, akkor ugyanannyiert +30%-40% tobblet teljesitmenyt kapsz. (dollar arfolyamtol fuggoen)
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Ujra elolvastam a hsz-em, de en epp azt allitottam, hogy ha ugyanannyiert jon a 3000 szeria mint a 2000, akkor azert a penzert kapsz +30-40% teljesitmeny tobbletet. (forint romlasat nem szamolva).
Nem mondtam azt, hogy ha a 3080Ti 20%-al gyorsabb mint a 2080Ti, akkor nem gond ha 20%-al dragabb is.
-
Busterftw
nagyúr
válasz szmörlock007 #27452 üzenetére
Biztos mar amugy a 7nm TSMC pl egy 3080-nek?
-
Busterftw
nagyúr
válasz Malibutomi #27674 üzenetére
Igen, mert ha az AMD hozna végre valami versenyképes terméket, azt 300 dollárral olcsóbban adná.
Ja nem, szépen aláárazna a drágább Nvidianak ahogy tette eddig. El kellene felejteni est az AMD a mi Robin Hoodunk témát, mert már rég nincs így. -
Busterftw
nagyúr
válasz Malibutomi #27686 üzenetére
A 2080 ellen jott a Radeon VII, egyarban vagy 50-10 dollarral dragabban adtak, hiaba volt 5-15%-al lassabb. Szepen bearaztak a 2080-hoz.
Azota persze mar inkabb 2070 szintjen van es eltunt 1 ev utan akkor bukta lett. -
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
válasz Petykemano #27798 üzenetére
Akkor kizart, hogy a felsokategorias kartyak TSMC 7nm-en legyenek?
-
Busterftw
nagyúr
válasz huskydog17 #28001 üzenetére
Ha jol tudom Freesync nem, de G-Sync teljes tartomanyban mukodik.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Dyingsoul #28342 üzenetére
Azt tegyük hozzá, hogy aki 2 éve megvette 1000 dollárért a 2080ti, annak nem kell megint 1000 dollárt kiadni, mert 600-ért kapsz a régiért.
Szóval kétévente 400 dollárért megkapod az aktuális csúcsot. (csak a példánál maradva, nem tudom mennyi lesz a 3080ti, de érvényes a matek)Az két alatt ~16 dollár havonta, annyit szemrebbenés nélkül fizetek Netflixre.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Dyingsoul #28344 üzenetére
Ha maradunk a példánál, 400 dollárért kapsz +30-35% teljesítményt, 2-3 év garanciás kártyát, jobb (aktívabb) terméktámogatást és új fícsőröket. (utóbbi szubjektív, lehet gimmick vagy valós feature).
De az emberek többsége inkább úgy vesz, hogy X teljesítmény kell mert a monitor, többi komponens és játékok ezt meghatározzák. Nagyon sokan ezért sem fognak a 2xxx szériáról váltani, hiába kapnak többet ugyanannyiért.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Malibutomi #28345 üzenetére
Az Nvidia nem fog árat vágni. Az AMD beáraz az Nvidia alá.
-
Busterftw
nagyúr
"Én ezért sem fogok több csúcskártyát venni 250W körüli fogyasztással, túl gyorsan veszti az értékét."
Hat pedig epp azert nem veszti el az erteket amit te mondasz.
Ha most 60%-ot ugrana a 3080ti-vel az Nvidia 2080ti utan, akkor a 2080ti hamarabb elveszti az erteket.
De kisebb teljesitmenyugrasnal pont megeri csucskartyat venni.
Lasd hanyan maradtak Pascalon, nem valtottak Turingra.
A 1080/1080ti-t Ampere-re mar megeri cserelni. -
Busterftw
nagyúr
Azert vesznek egyesek 2070Supernel erosebb kartyakat mert a "csak jatek" mindenkinek mast jelent.
Valakinek VR-t kell kihajtani, valakinek meg 4k 60 FPS miatt kell, esetleg 144/240Hz monitora van.A kerdes inkabb neked ez miert faj. Ha neked eleg a 2060Super, remek, de masnak nem.
-
Busterftw
nagyúr
Felhasznalotol fugg, de nyilvan nem mindenki cserel full gepet vga valtasnal.
De legyen, csereljunk 3 evente gepet, 1500 euro?
Az 41 euro havonta / 14ezer ft.Amikor legutobb hazautaztam voltam, annyit ketten elkajaltunk Pesten egy este.
De ez az osszeg radikalisan lecsokken ha van mar meglevo gep, mert a regit eladod.
Nagyon tegyuk fel legyen 800 euro a 3080, 300-ert eladom az enyem, 500 euroert van egy sokkal jobb kartyam. -
Busterftw
nagyúr
Mas megkozelites.
Illetve X2N kommentjebol indultunk ki, hogy ki adna ki akkora osszegeket dragabb kartyakra.
De ahany user annyi szokas.Nekem volt lakotarsam minden genben a XX60-at veszi.
270 euroert vette a 1060-at azt 380 euros 2060-at valtotta.
Szoval kb ugyanannyit koltott mint en az "az mar draga" 1080-re, teljesitmentben kb egalban vagyunk csak en nem valtottam meg. -
Busterftw
nagyúr
válasz Alogonomus #28485 üzenetére
Itt spanyolban is joval tobb az ujabb kocsival jarok aranya, mint otthon, aztan az atlag fizetes 1200 euro tapasztalataim szerint. (netto)
Ez az itteni, nem a "bevandorlo", jelentsen ez barmit. -
Busterftw
nagyúr
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz Malibutomi #28946 üzenetére
Attol fugg melyik V-t nezed.
voodoo98
Hat, akkor varunk a 16GB Superig
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest