- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Microsoft Excel topic
- Videó stream letöltése
- Crypto Trade
- Sweet.tv - internetes TV
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- VPN topic
- ASUS routerek
- Mozilla Firefox
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz gaben22 #47766 üzenetére
A 4090-es Strixnek eleve 2000 dollár volt az ára, nem 1600. Ráadásul pont 2022. októberében, amikor a kártya megjelent, volt az a brutál nagy USD árcsúcs, valami 445 volt a teteje. Szóval az 1.2M nem is annyira elrugaszkodott.
Ahogy elnézem, most még sokkal nagyobb szórás várható az egyes modellek árai között - a márka/típushű vásárlók rendesen meg lesznek fejve"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
gaben22
senior tag
válasz KillerKollar #47764 üzenetére
4090-es Asus Strix kezdetekkor 1.2 millió volt itthon... Vagyis lett volna, ha kapható lett volna. Alzánál (magyar) pont volt 3 készleten, mire végigkattogtam már el is vitték a scalperek. Így esett, hogy ki volt fizetve nekem Alzánál 1.2 millió a 4090-re, amit 2 hónapig nem tudtak teljesíteni. Ekkor elálltam és germánból vettem mást.
Ezzel igazából csak azt akarom mondani, hogy azóta átmentünk brutál infláción, forint romlik megállás nélkül, új szériák jellemzően drágábbak mindig. Mindezek ellenére, ha valóban 1 millió lesz az 5090 és még kapható is lesz, akkor Nvidia olcsósított egy nagyot. Nálam nem túl valószínű ez a szcenárió, de legyen így.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
Raymond
félisten
válasz KillerKollar #47764 üzenetére
Az Asus TUF-hoz kepest nem is sok figyelembe veve a nemet MSRP-t amit a CB irt par napja es Ami 19%- AFA-val volt szamolva.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
huskydog17
addikt
válasz huskydog17 #47732 üzenetére
Érkezett frissítés:
Az RTX 5080-as MSRP kártyák tesztjei 01.29-én jelennek meg.Ezzel az 5080-ért sorban állók is megkapják a teszteket időben.
A nem MSRP (OC vagy prémium, kinek hogy tetszik) custom design-ok tesztjei továbbra is 01.30-ra vannak belőve.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
BerserkGuts
őstag
hát az nem lesz sok ha azt nèzzük az átlag 60fps is sok 4k-ban inkább 40-50 szokott lenni dlss nélkül
Akkor 15-20fps nyers erőben
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/Hisense 65" 144Hz 65E7KQPro/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
sagit
veterán
Topik figyelő hsz
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
félisten
válasz rumkola #47749 üzenetére
[link]
"Microsoft is excited to partner with NVIDIA to catalyze this next generation of graphics programming by bringing industry-wide support for neural shading technology.
DirectX will soon support Cooperative Vectors, which will unlock the power of Tensor Cores on NVIDIA GeForce RTX hardware and enable game developers to fully accelerate neural shaders on Windows
- Bryan Langley, Microsoft"[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Raymond
félisten
válasz hahakocka #47752 üzenetére
What are you talking about!?
1) az en linkem se Irorszagi
2) Ket kartya is van ott MSRP aron es a bearazottak kozul meg csak ket marka vanMit akarsz azzal mondani hogy "nem jót vetít előre se a további NV kártyák se AMD kártyák esetén"? Tehat ha a bejelentett MSRP aron kaphato a termek akkor az nem jo? Mi koze van ennek az AMD-hez?
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz Raymond #47747 üzenetére
Én is ezeket láttam pont na nem épp Írországban. De 1400-1600 ig voltak átlag. Ez nem jót vetít előre se a további NV kártyák se AMD kártyák esetén. Mindegyik szépen sokkal drágább lesz még mint eleinte korábban gondoltuk szerintem.
A Windforce nem a legjobb hűtésű, az még olcsóbb ezért.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
Van még ZÖLD értitek jelzés az oldalon s ennek örülök. A többit pirosban látom már Köszi. Husky s hokuszkp hozzászólása utánam csak megerősítette amit általában írtam iróniával.
2007 óta vagyok én is fent fórumon, nem mai csirke vagyok, sok mindent láttam már.
Elnézést.
Már én is nagyon várom a teszteket akkor január végén, már tényleg közel van.
Amúgy 750-en nézték meg az NV show-os videómat és 14 likeja van. Kommentekben folyton megerősítenek most ott az RT és DLSS és frame gen használók amit a latency-ről, artifactokról is írtam. S ők tényleg rég használják őket s mégis nekem adtak igazat mert a tapasztalataik sajnos hasonlók voltak. Ott legalább megértik mikről beszéltem néha itt is s ott is, s ott nem fanboyoztam amúgy még iróniával sem. S ott jobban is ismernek engem mint itt, hisz 13 év óta azért megy a youtube oldal.[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
Jön a neurális leképezés a DirectX API-ba
[link]
Érdekes, hogy pont most. -
Raymond
félisten
Gigabyte 5080 arak Finnorszagban:
Forras: Proshop
Az MSRP ott 1229 (szemben az 1169-es Nemetorszagival) es van ott a csmo Gigabyte mellett egy Asus Prime is 1229-ert.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz huskydog17 #47739 üzenetére
"Ez csak annak gond, aki 01.30-án hajnalban sorba akar majd állni,"
pár nappal előtte már ott fognak táborozni az üzletek előtt.
mint rendesen[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Busterftw
nagyúr
válasz huskydog17 #47739 üzenetére
Talan warcat irta, hogy kb delutan 2-3 kozott szokott launch lenni boltoknal, de nem tudom az CET idore ertette-e
Igazabol a 5080 FE lesz kb az, hogy talan 1-2 napig birja az elso keszlet.
4080-nel emlekszem volt stock par napig.Azert lenne jo tobb ido, tobb modellrol legyen teszt.
-
félisten
[DF Direct Weekly #196 - CES 2025 Special! - Nvidia, AMD, Intel Highlights + More!]
Érdekes kis videó a DF-től a CES-en bemutatott( Nvidia) újdonságokról."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Chiller #47741 üzenetére
Meglátjuk a közös munka gyümölcse mi lesz . A másik oldalon ott az NVidia akik azért szart nem szoktak gyártani. Az új Dimensity elég jó cucc lett ha jól olvastam.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Én hoztam be a CPu-s hírt és az [link] egy szerkesztett hozzászólás, nem véletlenül. Nincs itt félreértés semmi.Pont.
A topikot pedig nem akarom hogy megint félremenjen a kollega miatt már sokadszor akit védesz.Ismerjük már, beszélhetek többesszámban.[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz Busterftw #47733 üzenetére
Ez csak annak gond, aki 01.30-án hajnalban sorba akar majd állni, hogy kapjon egy 5080-at a kezdeti készletből, annak valóban nem lesz ideje elolvasni előtte a teszteket.
Mindenki másnak no problem. Mondjuk nem hiszem hogy az 5080-ért sokan sorba fognak állni első napon, de az USA-ban sose lehet tudni.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Ribi
nagyúr
válasz Busterftw #47736 üzenetére
Már bocs, de b. hoztad fel NV CPU-t, te erre reagáltál, hahakocka csak ezekre reagált + megmlítette hogy remélhetőleg nem lesz szar. Erre meg jött a vagdalkozás meg a féreértés. Plusz tök feleslegesen még b. tovább ront a helyzeten.
Szövegértés embereim, szövegértés...#47738Busterftw: Jajj már mindenki mindenkit is fanbojozik. Még mindig nincs szarkazmus tábla, ha odaírja idónia az se elég
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hahakocka #47734 üzenetére
Erre semmi szükség itt. Egy Nvidiás topikban pont annyira leírhatja a pozitív véleményét mint a negatívot ( nem keverendő a trollkodással).
Pont elég sárdobálás van és lesz is még az Nvidiára.
Demokrácia van vagy mi a szar.
Ne hogy már ebbe is beleköss, hogy leírja, kell külön topik az Nvidia CPU-nak.
Van AMD CPU [link] és Intel CPU [link] topik is, ott is ugyan úgy linkelgetünk. Reméljük hogy kelleni fog majd Nvidia CPU-s is hamarosan.Bocs ,ha ennek örülünk páran.
Kerüld a személyeskedést.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz Busterftw #47731 üzenetére
Hehe csak nem erről beszéltem . Pont én mondtam hogy milyen jó hogy Intel belépett a a rendes GPU iparba s hogy eleinte úgy is tűnt tényleg jó lett nagyon az új széria. Hanem hogy valamiért mindig minden Nv hírnél és az NV terjeszkedésnél, belépésnél ujjongtál ujjongasz és fogsz is. Legyen bármilyen réteg amit az NV épp érint a monopol helyzetével kb mindent megtehet s meg is tesz. Ennyi . Előtte egy másik kollega is erre utalt. . De amúgy csak vicc s irónia volt. Kis túlzás valóban.
Na akkor izzadni fognak a tesztelők kb 4 féle kártyát (5080-5090-9070-9070XT) fognak tesztelni Január utolsó hetén kb? S megannyi AIB partner változatait is külön-külön talán.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz huskydog17 #47732 üzenetére
Annyira nem buli, hogy 5080 teszt es launch egy napon lesz, nincs ido mindent atnezni
-
huskydog17
addikt
NVIDIA GeForce RTX 5090 reviews go live January 24, RTX 5080 on January 30
Állítólag ezek hivatalos adatok (NV megerősítette).
Az 5080-asokhoz később érkeztek meg a BIOS-ok az AIB partnerekhez, ezért később tudták kiküldeni a kártyákat, emiatt van 1 hét eltolódás. Ettől függetlenül az 5090 és 5080 ugyanúgy Január 30-án rajtol (piaci start).
01.24-én látni fogjuk mit tud valójában az 5090. Még 11 nap.[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
ASUS A7N8X-X tulajdonos/felhasználó voltam 7 éven át (nForce 2 Ultra 400 chipset). A legjobb chipset volt akkoriban.
2003-tól 2010-ig használtam azt a gépet, a lapban egy AthlonXP 2400+ volt T-Bred B maggal.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hokuszpk #47725 üzenetére
Igen ,amúgy sajnos igen.
Terveznek gaming és Desktop vonalat is szerintem azt is be fogják mutatni nem sokra rá. Anno az nForce 2 chipsettek az alaplapokon jók voltak.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz Busterftw #47720 üzenetére
S én vagyok ilyen olyan fan NV for: AI, CPU, GPU, Frame gen stb imádod mind én meg itt vagyok szomorúan Irónia off
Csak nehogy olyan CPU start legyen mint az Intel GPU startja, ami elég felemás volt szépen szólva. Most azt hittük javítottak azt mégis gikszer került a gépezetbe.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz Quadgame94 #47718 üzenetére
Ragnarökben?
Az nem annyira nagyigényű de talán 4K ba a Quality még elviselhető lenne nékem is talán. Nem vagyok nagy FSR-DLSS párti ugye Majd kiderült ha lesz 4K képes új kártyám tavasszal. -
S_x96x_S
addikt
> NVIDIA WoA SoC: Architecture: Blackwell, 180-200 TOPS
talán a mobil RTX 4060 - teljesítményéhez lesz közel.
Referenciának:
NVIDIA Jetson Orin Nano Super Developer Kit = 67 TOPS AI Performance [$249]valamint - desktop AI TOPS
RTX 5070 - 988 AI TOPS
RTX 4090 - 1321 AI TOPS
RTX 4080S - 836 AI TOPS
RTX 4080 - 780 AI TOPS
RTX 4060 - 242 AI TOPS
RTX 3090 - 285 - AI TOPS
RTX 3060 - 102 AI TOPS
RTX 2080Ti - 114 AI TOPS
RTX 2060 - 52 AI TOPS
( a számok - a HIVATALOS nVidia AI Top számok - az nvidia weboldaláról )mobiloknál kevesebb:
RTX 5090 Laptop GPU - 1824 AI TOPS
RTX 5080 Laptop GPU - 1334 AI TOPS
RTX 5070 Ti Laptop GPU - 992 AI TOPS
RTX 5070 Laptop GPU - 798 AI TOPS
(innen)[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
félisten
[link]
Report/Rumor about NVIDIA WoA SoC:
- Architecture: Blackwell, 180-200 TOPS
- Launch/Announcement: Computex 2025
- Collaborate with: MediaTek
- Lineup: N1x (High-end), N1 (Mid-range (?!)
- Production Estimates: Q4 2025: 3 million units FY 2026: 13 million unitsComputexen bemutatkozik az Nvidia CPU és SOC család.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz BerserkGuts #47717 üzenetére
Persze hogy nyomatják. Látod hogy 4K-ban, maxon milyen gyenge fps-ek vannak, még egy 400+ ezres kártyánál is.
Nekem megvan bőven az átlag 80 fps ebben a játékban. Beállításaim: 4K FSR Quality, High.
-
BerserkGuts
őstag
válasz hahakocka #47716 üzenetére
Keresgélek én is sok féle tesztet mert 4090 vagy 5070ti lesz majd.
De mindenhol nyomatják ezt az új Frame generatrion-t fel se tűnt hogy azzal mérték Nem nézegettem pár éve a teszteket szóval a fake frame-ről lemaradtam hogy ez lett a divat.Talán itt ez a god of war itt még az amd is jól muzsikált:
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/Hisense 65" 144Hz 65E7KQPro/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
hahakocka
őstag
válasz BerserkGuts #47711 üzenetére
Szerintem itt nem a vram a döntő ennél a gamenél úgy általában, hanem hogy iszonyat szarul van optimalizálva. Talán manapság a leginkább gépigényesebb játék. Crysis 2.0 de szép is mint ahogy az is az volt. Tök mindegy mennyi ram van mert alapból semmin se megy jól ami nem 4090-5090 de még azokon is picit csalódás.
Pedig NV sponsor game.Egy jól optimalizált gamenél viszont kijön a vram előny hogy pl egyiken 16-20 gb al megy 80 fps-el a másikkal meg visszafog esni s hirtelen kiderül hogy a 12 gb os csak 27-40 fps tud pl 1%low vagy minimum fps vagy átlag terén akár. Itt ezt nem fogod érzékelni mert főleg RT vel de még natívban is mindennel, ami nem 4090-5090 szarul fog menni , de legalább ellentétben a Stalker 2 vel ezerszer szebb annál. Bár a Stalker 2 ennél jobban optimalizált még ha nem is 200% al. Inkább bugok vannak ott még szép számmal plusz. S mindkettő game UE5 engine-s ugye.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz fatal` #47712 üzenetére
Meg eleve marhasag amit mond, a csucskategorianak sosem volt jo ar-ertek aranya, a rarakott premium miatt.
A 4090 sem volt elokelo helyen. -
BerserkGuts
őstag
válasz Raymond #47678 üzenetére
Vram egyáltalán nem számít jó a 12GB is még
Mert a 3090 semmit nem ért el a 24GB-al mint látjuk el lett verve a 4070által is ami lol kategóriaPersze nyers erőben egyik sem ér semmit sem ezt el kell fogadni csak a dlss4 ami a jövő
-
hahakocka
őstag
válasz Quadgame94 #47709 üzenetére
Mindhárom NV vga-ról beszél erről is arról, 5070-5080 5090 ár értéke.
-
hahakocka
őstag
Owen mutatott pár bolti képet is 1400-1600 dollár közt lehetnek majd az 5080 asok?
Azt is mondta, hogy az 5090- nek rossz az ár értéke 25% al drágább és 30-35% al jobb csak.
-
félisten
"Microsoft has confirmed that Cooperative vectors will leverage Tensor Cores in Nvidia's new RTX 50-series GPUs to enable neural shaders, enhancing game asset visualization, optimizing geometry for improved path tracing, and supporting tools for creating photorealistic game characters."
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Gamers Nexus videoja az RTX 50xx marketingrol es a VGA-krol.
Van benne par jo poen...
-
Csokifalo
senior tag
válasz deathcrow42 #47680 üzenetére
Mondjuk ez meg szerintem alap, tekintve hogy a 3080-as széria pl 4.5 éves lesz vagy 5 mire boltokba kerül az 50xx széria, ez marha nagy idő a számítástechnikában azért ahhoz hogy legalább duplázódjon
-
Csokifalo
senior tag
"ráadásul ezeket megkapják a korábbi szériák is, ez remek."
Ha meg nem kapnánk meg, akkor meg jönne a rinya ( jogosan ), hogy nem azért adtunk ki százezreket, hogy aztán csak kizárólagos legyen az 50xx nek...más kérdés, hogy ezzel maguknak tesztek be, sokan maradnak 40xx-en de ez meg ne nekünk fájjon
Azt meg mindenki eldönti akar-e egyet ugrani, nyilván a 30xx vagy a 20xx széria ebből a szempontból most nagyobbat profitál. De ez olyan hogy valaki évente vesz mobilt pár apró hülyeség miatt, aki meg tudatosabb vásárló, az meg 3-4 évente, mert akkor van látszatja is, még ha nem is tudja eladni csak apróért a régit nem gond, mert leosztható 4 évre, és van látszatja miért cserélte le -
félisten
válasz Quadgame94 #47700 üzenetére
4070 * bocs.
-
fatal`
titán
válasz Quadgame94 #47700 üzenetére
Valószínűleg 4070-re gondolt, typo.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.