-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bj Brooklyn
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #2099 üzenetére
Ezért volt nekem fura, hogy nem az ASUS kezdte el legelőszőr nyomatni a Lucid-ot, de volt már olyan, hogy másik gyártók csináltak hasonló "őrültséget" mint amilyent az ASUS szokott. De én azért várok egy ilyen megoldást tőlük, akár Skulltrail 2 / Skulltrail Core i7 platformra hegesztve
Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
Bj Brooklyn #2098 üzenetére
Hát, ez az egyetlen ok, amiért kicsit kétkedve várom az MSI megoldását. Asus sokkal hamarabb beleugrik minden ilyen "világmegváltó" hülyeségbe, lásd alaplap integrált DDR3-mal meg 3850x3 VGA... De Asus volt például az egyetlen, aki AMD QUAD-FX alaplapot kínált, és ha jól tudom Intel-en kívül csak ők kínáltak Skulltrail alaplapot is. A fázis-őrületet is ők kezdték anno, ma meg már 32-nél járnak.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #2095 üzenetére
Hát kérdéses. Az a baj, hogy a gyártók eltérő optimalizációt alkalmaznak, sőt nagyobb baj, hogy a kontraszt és fényesség beállítás is más. Előfordulhatnak eléggé eltérő felületek, melyek zavaróak lehetnek.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #2093 üzenetére
Őszintén szólva nem hiszem, hogy két különböző gyártótól származó GPU-val normális eredményre képes a Lucid.
Persze ha igen, akkor max. pozitívan csalódom.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #2091 üzenetére
[link] - nem várnám én azt a Lucid-ot.
Az MSItől kérdeztem és mondták, hogy eltolták a megjelenés 2010Q1-re. A Lucidnak is írtam, de ők még nem válaszoltak. Lehet megin szar van a biliben.
-
TESCO-Zsömle
félisten
rocket: Szarkazmus volt...
Hát, majd mindenkinek lesz a gépében egy nV és egy ATI VGA Lucid Hydrável összekötve és akkor minden játék faszán fog futni.
...és akkor felébredtünk ágytálba lógó manccsal...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
smkb
őstag
Mely iparágban érdekli a részvényeseket, hogy Neked, nekem mi a jó? Semelyikben. Se a gyógyszeriparban, sem a járműiparban, sem sehol. Mindenhol az számít, hogy a részvényeseknek, befektetőknek, tulajoknak, cégvezetőknek stb. mi a jó. Te meg választhatsz az eléd tett lehetőségekből, aztán eldöntöd, hogy ezek közül neke mi a legjobban megfelelő.
Engem sem érdekelne kinek mi a jó, csak a profit.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én még mindig nem értem, hogy az nekünk miért jó, ha az NV megveszi a játékok egy részét, míg az AMD a másik részét.
(#2087): "... lesz mibol kolteni a jatekokra
" - ez kicsit úgy hangzik, mintha örülnél neki, de lehet én értem félre.
(#2088) smkb: Én ezt értem, de ezzel a politikával én nem érthetek egyet. Már csak azért sem, mert minden szempontból a vásárlók érdekét kell néznem.
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
107millio$ volt a profit Q3-ban, lesz mibol kolteni a jatekokra
Az elore vart 10centhez kepest 19cent volt a reszvenyenkenti osztalek, es 1.6milliard$ KP-juk van. (ez kicsit kevsebb mint az AMD jelenlegi piaaci ertekenek a fele.)
Ez is azt mutatja nem kellenek vilagelso innovativ termekek, ha van melle jol felepitett marketing, es szoftver tamogatas.Nehany valasz meg kerdes nelkul:
"Please be patients with us, we will talk about the graphics side of Fermi soon.
Although it's a fast chip, it's not that fast, it's basically an RV770 with DX11. (RV870-rol beszelt)
We're trying to get it [Fermi] shipped as soon as possible, demand is really really strong for it.
There are many derivatives of Fermi, each processor is designed to be the right size for its market.
Q1 fully ramping Fermi - ramping for 3 product lines, Quadro, GeForce, Tesla"
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] - Az Nv-s telefonkonferencián elhangzottak.
Érdekes Question-and-Answer részek:
Joanne Feeney - FTN Capital:
I wanted to try to get into the issue we’ve been hearing about in the market. It’s been noted that your higher end discrete graphics processor, the 270, 285, 290, that line, has been in short supply and we are wondering if you have made a strategic decision to de-emphasize that segment of the market or if you are supply constrained even at 55-nanometer, or if you have just seen demand tail off and that is why we have seen supply slow to a trickle here?Jen-Hsun Huang:
Well, the demand for GTX275 and 285 and 295 is really high. We have nothing left. We’ve just got nothing left. - ennyit arról, hagy nemrég az NV hivatalosan erősítette meg nekünk, hogy Charlie baromságokat beszél, és semmilyen gyártásleállás nincs. Legalább ne kamuznának.Vagy ha igen, akkor kamuzzanak most is valamit. Sivatagi banditák megtámadták a konvojt ... annyi hihető indok van.
---
David Wu - Global Crown Capital:
... Okay, that’s good. Jen-Hsun, you showed -- I was at the show when FIRMY was previewed and you showed very good numbers on the computing side. Relative to your competition that is shipping products, you didn’t talk anything about the graphics side -- should I assume that the graphics performance is equally superior to the competition that is shipping right now?
Jen-Hsun Huang:
We didn’t announce anything on graphics because it wasn’t graphics day. When we announce GeForce and Quadro, we are going to talk about the revolutionary graphics ideas that are designed into FIRMY and so we are looking forward to do that in the near future. And so please be patient with us -- the market is anxiously waiting and we have enthusiasts all over the world that are waiting for us to ship it. You know, every four years or so, we revolutionize the GPU with a brand new architecture. If you remember the G80, what became the GeForce 8800, was probably one of the most successful products in the history of our company and we’ve been doing incremental changes to G80 since then.And now with FIRMY, it’s another revolutionary architecture and I’m expecting to take the GPU market up another notch.
And relative to the competition, the market has really spoken -- although it’s a fast chip, it’s not that fast and it is basically an RV770 with DX11. And I think that you could incrementally make changes for a number of years but certainly not forever and we are going to really change the marketplace going forward with FIRMY and so that’s our focus and we are trying to get it shipped as soon as possible. The demand is really, really strong for it and we will tell you about all the great graphics features when we launch.
Szerk: A Firmy az a Fermit jelenti. Lehet, hogy a jegyzetelő/operátor nem tudta, hogy kell írni. Lényegtelen.[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
Nalátod, mindegyik konzolra külön kódot kell gyúrni, mégis ez a legjövedelmezőbb. A PC-s játékpiac haldoklik a warez miatt főleg, de más okai is vannak, amiről irsz az igaz most, de nem ez a trend, és még egyszer mondom trendről van szó, tehát a jövőre nézve igaz amit mondtam, nem a jelenre.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
VinoRosso #2081 üzenetére
A különböző konzolokra a programkód eltérő. Sokszor nagyon, gyakorlatilag dupla költség és erőforrás a fejlesztés. Egyedül a tartalom az azonos, de esetenként az sem, mert néha az egyik konzolon kevésbé részletesek a modellek.
Ezek sajnos áthidalhatatlan dolgok, amíg nem jön egy olyan processzor, ami megfelelően emulálja az x86-ot, addig tárgytalan az újításról beszélni. Nulla rá az esély. Itt az egész a pénzről szól. Rengeteg gép épül x86-ra. Ha valaki hoz valami újat, az jó esetben rétegpiaccá fejlődik, de az x86 központi szerepére egyáltalán nem veszélyes.[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz
Zeratul #2080 üzenetére
Attól függ milyen szerkezetű lesz a piac. Mit mondasz pl egy konzolra? Melyik konzolos játék melyik másik konzollal kompatibilis? Bevételek mégis a konzolra fejlesztett játékokból térülnek meg leginkább...vajon akkor most ez hogy van? Szerintem nem valami "új IBM PC" jön, aminek kompatibilisnek kell lennie az előző IBM PC-s pereputtyal, hanem egész más, felépítésben, funkcionalitásban, skálázhatóságban, mindenben, de hasonlót kínál, csak többet ,jobban, gazdaságosabban. Innéttől kezdve értelmetlen a kérdés, hogy nem fognak rá fejleszteni, mert nem x86 kompatibilis. Van egy pár dolog, ami nem az, mégis megéri piacra dobni, és keresnek vele nem is keveset.
-
VinoRosso
veterán
Igen jelenleg ez a helyzet de a jövőben a trend más lesz. Ezidáig mindent szinte a vasak határoztak meg mert a szoftver és a hardver fejlesztése nem volt szoros összefüggésben egymással. Egyedül specifikus apikra volt ez jellemző, de nem alakult ki általános számítási plattform ezekből. Most már más a helyzet, mert ott a CUDA, ott a OCL, Compute Shader és el fog jönni az az idő, amikornem az lesz a kérdés, hogy miként optimalizáljuk a szoftvereinket meglévő hardverekre, hanem hogy mi a legjobb hardver/szoftver kombó egy feladatra. Konzoloknál már ez régóta megvan, és valami hasonlót jön szerintem majd a PC helyére is. Lesznek különböző igényeknek megfelelő plattformok, pl kisfogyasztású és olcsó, minimál, esetleg hordozható nettop szerű cucc, ami egyfajta netező,letöltő multimédiás gépként funkcionál, meg egy erősebb, kifejezetten játékra és más számítás igényes feladatokra alkalmas házi szuprcomputer. A szoftvereket nem kell újraírni, mert lesznek újak, külön az adott feladatra optimalizált oprendszerrel, nem kell 5 évet várni mire bootol, nem kell havonta drivereket frissíteni félévente vga-t, procit cserélni, hanem megveszed egyben az egész dobozt, és használod 4-5 évig. Persze nem egyik napról a másikra egycsapásra fog megváltozni, hanem szépen lassan, de szerintem a következő konzol generációnál már lesznek ilyen termékek, és az azt követőnél már már általánosan elterjedtek lesznek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
VinoRosso #2074 üzenetére
Az x86 az szar, de van egy borzasztó erős tartópillére. A 20 évvel ezelőtt írt programok is futnak rajta. Amíg nem lehet megoldani normális sebességgel az emulációt, addig az x86 eltűnésére semmi esély. Az Intel is megpróbálta leváltani az Itaniummal, de csúnya bukás lett a vége. A proci kvázi jó volt, de a vállalatok beintettek, mert újra kellett volna írni a programokat.
Zeratul: Az nem lényeg, az ATIC bármikor megveheti az AMD részét, arra kell figyelni, hogy az igazgatóságban 50% fölötti legyen az AMD részesedése, mert ez alatt a GF elveszti az x86 licenszet.
janos666: Le lehet váltani az x86-ot, de normális sebességű emuláció kell, nem olyan amit az Itanium kínált. Egy csomó cég dollármilliókat ölt egy-egy szoftverbe, nem fogják a nulláról újraírni, az nekik nem kifizetődő.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Zeratul #2076 üzenetére
Ha az AMD nem állt volna elő az x86_64-el (ami kb egy "64 bites utasításkészletű 32 bites x86 CPU"), akkor a 4Gb limit miatt kihaló 32-bites x86 CPU-k helyett az Intel már rég beújított volna a 64-bit váltással egybefűzve (ez nem rémlik biztosra, de talán ugyan azt az Itanium64-et kaptuk volna, ami szerverekhez ki is jött, és windows kernel is készült hozzá win2000 alapokról, mint az x86_64-es XP), amik visszafelé csak nagy teljesítményvesztéssel emulálták volna az x86-ot, hogy úgy mégis beinduljanak a régi programok is, míg végbemegy az átállás hardware és software oldalon is (csak az AMD procik teljes visszafelé kompatibilitást ígértek, a 64-bites memóriacímzés mellett, így az Intel is kénytelen volt ezt copy-pas-elni...
Lassan vége lehet. Pletykáltak is valamit megint a Windows 8 kapcsán a 128 bites kiadásról, és korábban azt pletykálták, hogy a 128 bites CPU-k már rényleg elrugaszkodnak az x86-tól, mert a 0-ról újraírt kernel kerül majd a 128-as windows alá. De ez csak ilyen ködös dolog, bármi lehet, x86_64_128 is kisülhet belőle, és akkor még további 4-5 évre bebetonozzák az x86-ot, míg csak ki nem öregszik a Windows 8 is, és át nem alakul annyira a CPU felépítése, hogy valamit már tényleg lépni kell, ha érembe fejleszteni akarnak.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
VinoRosso
veterán
Nem azért de minek nekik x86 liszensz? Semmi perspektíva nincs benne, már rég ki kellett volna kopnia, szerintem3-4 év és el is fog tűnni szépen lassan. Ennyi időre nem érdemes prociba invesztálni, mert mire versenyképes terméket húznának elő, már kenhetnék is a hajukra. Ezt gondolom ők is tudják, és inkább próbálnak jóval előrébb gondolkodni ennél, és saját platformot gyártani szőröstül bőröstül, ami majd versenyezhet azok közt, amik átveszik az x86 helyét.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
AMD hagyatékkal van esélye az NV-nek, de akkor újra kell tárgyalni az Intellel a keresztlicenszet, és olyan pozícióból, hogy az Intel diktál, mert az NV nem ad az Intelnek semmit. Az AMD-vel éppen most lesz a szerződés 10 éves felújítása. 10 éve úgy volt, hogy az AMD kiskutyaként várta mit ajánlt az Intel, de most az Intel procik keményen használják az AMD technológiákat/szabadalmakat, így gyakorlatilag teljesen más a helyzet.
Azok a hitelek hosszú lejáratúak. Ha jól tudom 2012 valameddig ebből 1,valahány milliárdot kell törleszteni.
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
Nem tudom megakarjak-e menteni, eleg sok nagy ceg felett rezeg a lec, es ha egy GM-et nem akart megmenteni az amerikai kormanyzat, akkor az AMD-t se biztos megakarjak majd menteni.
Valaki biztos lesz aki megveszi az AMD "hagyatekat" mert jo olcson hozza lehet majd jutni, az se elkepzelhetetlen, hogy ez az NV lesz, igy szellemi tokevel indulnak neki az x86 CPU-k piacanak, az ATi-t meg lenyelik.
#2070: Nem kicsi az esely jelenleg se, az AMD benne van azoknak a vallalatoknak a TOP10-es listajaban (jol emlekszem akkor a 7. helyen) amiknel a legnagyobb a veszely a csodre.
Tobb milliard $-os hiteleket mibol fogjak fizetni? mar jonehany negyedeve azt varjuk, hogy legyen mar valami hasznuk.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát most kicsi az esély arra, hogy az AMD csődbe menjen, de ez csak a jelen. A jövőt meg senki sem tudja. Az, hogy csináltak Q3-ban egy üzemi nyereséget, csak pozitív előjel, még ha a Q4-ben tényleges nyereséget csinálnak, az is csak pozitívum marad, de ezt a formát huzamosabb ideig kellene majd tartani.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát erre aztán lehet építeni. Nem ez volt a CUDA-val? Annak is el kellett volna terjednie, amikor az ATI csődbemegy. Ja hogy nem ment csődbe, mert megvették .. értem.
A darabolás kritikus rész, és nem biztos, hogy meg lesz az eredménye. Az USA először megtesz mindent azért, hogy az AMD ne menjen csődbe, mert az nekik is szopás, ha egy külföldi tulajdonban lévő vállalat lesz az Intel ellenfele.
A másik, hogy ha az NV szerez x86 licenszet ... akkor mi lesz? Bevetik magukat egy olyan piacra ahol nulla technológiával és tapasztalattal kell küzdeniük egy olyan versenytárs ellen, akit még az sem riaszt el, hogy lefizesse a gyártókat az Ion ellehetetlenítése érdekében. Max annyit tudok elképzelni, hogy valamelyik nagyobb cég megveszi az AMD-t, mert nekik legalább vannak technológiáik. Az IBM, NV, Samsung esélyes. De inkább csak az IBM-re korlátoznám a dolgot, mert ok amcsik és az USA intézhet nekik egy jó kis tendert cserébe a szívességért, ja és még a licenszekkel sem kell foglalkozniuk.Ezek az NV-x86 licensz dolgok azért merülnek fel, mert más kiutat nem látnak arra, hogy az NV ne hagyja itt a PC-s piacot.
Bici: Az araboknak csak a Foundry számít. Az AMD addig lesz fontos, amíg nem lesz egy komoly partnerkörük, akiknek folyamatosan termelhetnek. Nyilván amíg ez nem történik meg addig fent kell tartani az AMD-t, bármi áron, mert ők fix megrendelők. Valszeg ez 3 év múlva már nem lesz fontos nekik, addigra már lesznek komoly ügyfelek a spájzban, akik mellett az AMD nélkül is működhet a GlobalFoundries.
[ Szerkesztve ]
-
-
rocket
nagyúr
Eleg nagy az esely ra, hogy az AMD csodje fogja licenszhez juttatni oket, ebben az esetben az Intel muszaj lesz adjon licenszet nekik, kulonben a ceget felfogjak darabolni a monopolium miatt amibe az AMD csodjevel kerulnenek.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #2062 üzenetére
10 évente van általában felújítás. Nem tudom megvonhatja-e. Ha az Intel alkalmaz valamilyen VIA szabadalmat a termékeiben, akkor a keresztlicensz felbontásával elveszíti. Az AMD-t is már rég kibaszta volna ha nem függne tőle, mert egy csomó AMD szabadalmat alkalmaz az Core i7-ben.
Esetleg ha valaki felvásárolja a VIA-t, akkor az a keresztlicensz végét jelenti, így az Intel megtarthat minden VIA szabadalmat, míg a VIA elveszít minden Intel cuccot.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Csak így a VIA elég magas %-okat tud magának kialkudni a nyereségből, mert nélküli be sem indul, és az ő tetszése szerint bármikor véget is érhet a móka.
Amúgy a VIA-nak meddig szól ez a license? Mert gondolom az Intel neki is csak meg-meg újítja, vagy örök életre szól, és csak szerződésszegés esetén vonható vissza?TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Nem kell megvenni senkinek semmit.
Mondjuk lehetne úgy, hogy:
Az nV megtervezi a VIA-val közösen, VIA néven adják ki magát a procit, de csak nVidia lapkakészlettel műxik, és az nV, mint komplett CUDA kompatibilis rendszert reklámozza. Így nV néven fut, de maga a proci VIA márkajelzésű, vagyis nincs licensz-probléma.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Bj Brooklyn
aktív tag
[ Szerkesztve ]
Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)
-
Vajon mivel fogják rávenni az intelt, hogy adjon licenszt?
És akkor még ott van az x64, amit az AMD-től kell kisírni...
Vagyis akkor lesz az nV-nek x86-os CPU-ja, ha az intel, és az AMD is úgy akarja.
Ezt csak a VIA-val együttműködve tudják kikerülni.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
rocket
nagyúr
-
zuchy
őstag
[Rumour] Nvidia developing x86 CPU?
Updated: [Rumour] Nvidia Fermi to be demonstrated in January?Hmm, tolódik tolódik a megjelenés...
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
rocket
nagyúr
A sztori folytatodik.
Ez mar kezd "veres" csatava valni"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Crytek
nagyúr
Hát basszus ennyire nem vártam még semmit se mind ezt a dx11-es nvidia cuccost legyen az bármi is
Remélem jó lesz és nem lesz sokkal gyengébb mint az 5870.Árától félek igaz,de ha lemegy emberire majd akkor megveszem feltéve ha az 5850-et veri legalább,mertha nem akkor nem tom mi lesz.Next PC Upgrade: 2022
-
Véleményem szerint a driver gondokat meg fogják oldani, legalábbis a Quadro modellek esetén, mert így is sokan csesztetik őket a 64bites Vista/win7 Quadro driver minősége miatt.
Ha ezen nem változtatnak, akkor nagy bajban lesznek, mert bizonyos feladatokra a FirePro kártyák is vannak olyan jók, mint a Quadro modellek.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát pedig ez a helyzet. A félkoherenciára a programozónak kell figyelni. Esetleg innen a legjobb megoldásnak tűnik, hogy csak textúrákat tároljon az L2 cache. Akkor a visszaírás problémája kiesik, mert a textúra úgy sem módosul. Persze nyilván ez sem a legjobb megoldás, de a teljes kikapcsolásnál jobb.
-
smkb
őstag
Az 500 Eur? Tényleg olcsó...
Ráadásul a Neok eddig sem hozták az intel azonos teljesítményű modelljeinek az alacsony fogyasztását, minidg túllőttek azon. Kiváncsi leszek most sikerül hozni mondjuk Acer Aspire 1410-ban zötyörgő 1,2 ghzes 2 magos SU2300as teljesítményét azonos fogyasztás mellett
-
az elsőre tudom a választ. ha a programozónak kell koherencia-issue-kra felkészülni, akkor az helyből bukta - egyrészt azért, mert tudtommal ilyenben általánosan nemigen van gyakorlat, másrészt azért, mert akkor GeF specifikus passzusokat kell tenni a kódba, aztat meg nem szereti senki. meg kő' oldani drájverbő'. vagy ki kő' kapcsó'ni, ahogy írtad.
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A részvényárak sokmindentől változhatnak. Nem feltétlen kell logikát keresni az üzleti oldalt tekintve. Egy-egy bejelentés hatására nőhet, vagy csökkenhet drasztikusan az árszint. Jelenleg az Intel részvényára is esik.
Azért az Intel már hónapokkal ezelött bemutatta saját megoldását, míg az AMD-re épülő termékek hivatalos startja csak a Win 7 utánra volt várható, most szállingóznak az üzletekbe. Az Acer Ferrari One-t, ami az első 2nd gen UT gép volt már meg lehet venni a magyar nagykereknél. Árat nem mondhatok, de olcsó.
-
smkb
őstag
Abu akkor miért esnek a részvényárak? Azért mert a részvényárakba bevan árazva a jövő, és nem látszik az AMD számára az igazi kiút. Ennyi.
Aha olvasom, légyszíves linkelj ide nekem 20 féle, nálunk is kaphat CULV Amd platformon alapuló Notebookot. Jelenleg kb 100:1 az arány Intel javára. Lehet itt szó róla egy egy cikkben, de közben ha megnézem az Asus, Dell vagy az Acer Timeline szériáját ami irdatlanul sikeres, akkor miről beszélünk? Semmi. Van egy két kósza példány. Az AMD jelenléte ebben a szegmensben jelentéktelen.
Az Intel platformjai meg olyan szinten özönlenek ki, hogy még cikkezni se nagyon van róluk idő...
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát az AMD a Q3-ban üzemszintű nyereségről számolt be, csak a GF húzta le a nyereséget, így a korábban prognosztizáltnál tovább tarthat a nyers tőkeállomány. Ha a jelenlegi kis veszteségű állapotot tartják, akkor jövő őszig nem lesz probléma. Ha Q4 felszökik nyereségben, akkor 2010-ben bőven el lesznek a tavasszal kapott tőkével. Sokkal jobb már az AMD helyzete, mint egy-két éve. Már nem igazán vannak csődközelben.
Amúgy nemtom olvasod-e a híreket, de a Win 7 óta egy csomó AMD-s notiról számoltunk be. Ma például az MSI Wind12 frissítése épül az új ultravékony platformra.
gbors: Én még a félkoherenciától is fosok. Hogy tud erre a programozó készülni, ha még nincs sample a kezében. A pletykált drivergondok is lehet ide vezethetőek vissza. Erre pedig nincs igazából megoldás, ha nagy a probléma, akkor ki kell kapcsolni az L2 cachet.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
Ez még kimaradt az előbb:
http://www.google.com/finance/historical?q=NYSE:AMD
Ez sem mehet a végtelenségig... csak csökken csak csökken... a DX11 kártyák sem segítenek...az arab tőke sem húzza ki őket a végtelenségig...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
What ... mit csináltam az elmúlt hónapokban? Elmélkedtünk, hogy mit jelent a tesszellátor hiánya, mert láthatóan ezzel volt tele a net, hogy nem lesz benne. Már elmélkedni sem szabad? Azt sohasem írtam le, hogy biztosan nem lesz a Fermiben tesszellátor, nem is magyarázkodok ... csak nem értem, hogy már megint miért olyanért támadsz, amit nem követtek el ... szerintem valamit félreolvastál.
Minden tesszellátor specifikációt az AMD dolgozott ki a DX11-re. Persze idő volt bőven, mert az MS 2006 közepén véglegesítette a DX11-es tesszellátor tervezetét, mivel minden gyártónak megfelelt a megoldás. Az AMD-nek annyi előnye van, hogy gyakorlatban tudja tesztelni a rendszert, mert a Xenos is hasonló módon működik, szerintem a tessellation SDK is azért jelent csak meg idén, hogy senki se tudja tesztelgetni a Radeonon működést.
Ahogy elnéztem az elmúlt évek történelmét, amióta Radeon-GeForce verseny van, mindig az nyert, aki először hozta az új generációt. GF2-Radeon (nyert a GF2), GF3-R200 (gyakorlatilag nyert a GF3, bár ez szoros csata volt), R300-NV30 (nyert az R300), R420-NV40 (egyszerre jelent meg nem is igazán lett győztes), G70-R520 (nyert a G70), G80-R600 (nyert a G80), RV770-GT200 (egyszerre jöttek ... véleményes csata, de ha az R420-NV40-et kihoztuk döntetlenre, akkor ez is lehet az). Amikor valamelyik chip előnnyel érkezett, az hozta magával a fejlesztői támogatást, innentől kezdve a későnek nehéz volt fordítani. Az R600-nak ez volt a veszte, hogy már rég a piacon volt a G80.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
válasz
Zeratul #2038 üzenetére
"AMD szvsz az arab tőke miatt sokkal jobb helyzetben van mint régebben, pletykálnak egy FABról Abu Dzabiban."
Lehet... csak a végtelenségig nem lehet felélni a tőkét, kell a nyereség. És a CPU fronton pedig nagyon rossz helyzetben vannak.... atom ellenfél nincs, culv platform ellenfél intel ellen nincs (Abu szerint persze van, csak épp a kutya sem épít rá notebookokat, míg meg lehet nézni hogy a Core 2 Duo/Solo/Celeron SUxxx szériák milyen iszonyatos tömegben lepték el a notebookok palettáját, és jók...), asztali cpu szegmensben sem erősödnek a részesedéseik ...
Mindezek mellett erősödnek nagyon az ARM alapú megoldások, köszönhetően az irdatlan alacsony fogyasztásnak, és annak hogy már erősebbek a cortex alapú többmagos armok mint az atom, bárki liszenszelheti... itt sincs jelen az AMD, és az Intelnek is fájó terület lesz...
Tehát maradt neki perpillanat a VGA... és ott meg kihozatali gondok vannak...
-
Zeratul
addikt
-
rocket
nagyúr
válasz
Zeratul #2035 üzenetére
Ezert kell meggyozniuk a felhasznalokat, hogy erdemes varni, erre lehet jo a paper launch.
Egyelore nagyon ugytunik az AMD se lesz kepes kihasznalni a lehetosegeit a karacsonyi szezonban, tobb mint 1 honappal a rajt utan meg mindig nagyon messze van a kinalat, a kereslettol a HD58xx kartyak esetesben.
TSMC allitolagos gyengelkedese is az NV-nek kedvez, es kedvezhet, ha mire a GF100 tomeggyartasba kerul, helyre allitja a TSMC a gyartosorokat. (persze nagyobb lesz a GPU, de ha TSMC megoldja a problemakat, akkor akar az is elkepzelheto nem lesz gond a kihozatali arannyal ebben az esetben se.)Sajnalom azert az AMD-t, nem eleg a csod szelen tancolnak folyamatosan es feleltek mindenuket mar (tehat nincs mit eladni), meg a jelenlegi elonybol se tudjak a lehetosegeket kihasznalni rajtuk kivulallo okok miatt.
-
rocket
nagyúr
Charlie veszely
-
rocket
nagyúr
Elmelkedes egesz mas mit amit te csinaltal az elmult honapokban, es jo szokasodhoz hiven mar megint magyarazkodni kezdtel rogton
Azzal egyetertek, hogy fix tesszallacios egyseg meglete meg nem egyenlo a jo teljesitmennyel.Csak akkor oriasi a 6 generacios elony, ha vegig a jo uton voltak a 6 generacio alatt.
R600 is 2. generacios US architektura volt ami jol hangzott, de a gyakorlatban semmit nem szamitott mert kozeptavon a rossz iranyba indultak vele."Az R600 itt bukott el, hiszen a hardver erősebb volt DX10-ben a G80-nál, csak nem volt ott a fejlesztők kezében, így nem tudta senki, hogy mi a jó a rendszernek. Feltételezték, hogy a G80-on jelentkező pozitív változások hasonlóan hatnak majd az R600-ra."
Szerintem egyatalan nem ez tortent, az AMD nem letezo szoftver tamogatasi rendszeren bukott el minden, annak ellenere az R600 megjelenese kesett, voltak mar koran belole ES kartyak (ami most nem mondhato el az NV eseteben, igy lett volna ido a hatasok tesztelesere, es az optimalizaciora.
Jol mutatja ezt a dolgot az is, hogy az R600 2007 majus kozepi rajtja ota egyetlen nativ DX10 jatek szuletett, ami raadasul a Z------- kategoriaba sorolhato"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Mar csak a texturazok kell elokeruljenek es akkor nem lesz R600 a GF100-bol
Attól még lehet R600 belőle - többek között pont a driver gondok miatt. A másik gond pedig az lehet, hogy az engine sebessége már a GT200-at is megfogta egy kicsit, ha ezen nem javítottak drasztikusat, akkor ott fog sütkérezni a napon az 512 skalár ALU fele, a teljesítmény meg versenyben lesz a GTX285-tel. A másik oldal meg persze az, hogy ha ügyesek az engine-nel (mint ahogy az AMD nem volt az), akkor lehet nagyot is ugrani.
-
zuchy
őstag
De a a fejlesztők, akik mind DX11-s játékot írnak, csak az AMD kártyáira optimalizálhat. Ez a hátrány akár jelentősen is kihathat a tesztekbeni DX11-s teljesítményre.
Azt meg erősen kértem, hogy a Fermi fix funkciós, de első generációs teszelátora lenyomja a sokadik éve fejlesztett AMD féle teszelátort. De majd meglátjuk.PC-STYLE.hu
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ki én? ... én csak elmélkedtem, hogy ha nem lesz hardveres tesszellátor és textúrázó, akkor el van ásva ez a csata. Sosem mondtam/írtam azt biztosra, hogy nem lesznek fix-funkciós egységek.
A B3D-n már megy a találgatás, hogy ez önmagában nem jelent semmit. Nem tudni, hogy milyen az egység hatékonysága. Hat generációs előny az óriási.
Persze szerintem már önmagában pozitív jel, hogy lesz tesszellátor.
A játékok problémája még mindig ott van ... senki sem tudja, hogy a Radeonra optimalizált kód hogyan hat a Fermire. Lehet, hogy negatívba billenti a teljesítményt. Amíg nincs a fejlesztőknél működő Fermi, addig sötétben tapogatóznak az optimalizálással, és azt feltételezik, hogy ami pozitív változást hoz Radeonon, az vélhetőleg pozitív lesz Fermin is. Az R600 itt bukott el, hiszen a hardver erősebb volt DX10-ben a G80-nál, csak nem volt ott a fejlesztők kezében, így nem tudta senki, hogy mi a jó a rendszernek. Feltételezték, hogy a G80-on jelentkező pozitív változások hasonlóan hatnak majd az R600-ra.
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
Lejart a szerkesztesi ido
Azt akartam irni, hogy:
Annyi makja van az AMD-nek, hogy a pletykak szerint komoly driver gondok vannak a Fermivel, igy nem lesz egyszeru meggyozni az embereket a cherry picked tesztekkel fuszerezettt paper launch mellett se a varakozasra."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Ha igaz lesz (product manager szavat nehez elhinni tenyek nelkul
) akkor az NV megint bevitte a malnasba az AMD-t meg a zsoldosaikat mint anno a G80-nal, hogy nem lesz unified shader architektura, inenntol meg az AMD-nek lesz csak veszteni valoja, mert a hatalmas a hype ami erre epul, es ha nem jon ki a kulonbseg az nekik eredmenyezhet kinosabb helyzetet.
Mondtam neked honapokkal ezelott, hogy varjuk ki a veget, megsporolhattal volna egy csomo felesleges AMD hypeot a temaban amivel olyan dolgokat ultetettel a felhasznalok fulebe (akik meg elhiszik amit irogatsz) amikrol a vegen meg kiderul, hogy nem is igaz, mikozben te jo ideje mar mint tenyt ugy allitottad be
Vicces lenne latni a sok felesleges hype utan, hogy ar/teljesitmeny aranyban az ATi 6. generacios tesszallacioja fole kerekednenek, az AVP jo kezdo lokes lesz felmerni a teljesitmenyt, hogy meglassuk az AMD a helyzeti elonyebol (ugye nekik volt csak DX11 kartyajuk, igy azzal dolgoztak a fejlesztok) mire ment a gyakorlatban
Mar csak a texturazok kell elokeruljenek es akkor nem lesz R600 a GF100-bol.
Vegen meg kiderul annak ellenere nem a gamer piacra szantak elsosorban a kartyakat, a TWIMTBP programjukkal egyutt siman megallhatja a helyet.
Annyi makja van az AMD-nek, hogy a pletykak szerint komoly driver gondok vannak az NV haza tajan a Fermi kapcsan igy nem lesz egyszer a cherry picked tesztekkel fuszerezettt paper launch se, igy nem lesz egyszeru meggyozni az embereket a varakozasra.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kérdés: How is NVIDIA approaching the tessellation requirements for DX11 as none of the previous and current generation cards have any hardware specific to this technology?
Válasz: Jason Paul, Product Manager, GeForce: Fermi has dedicated hardware for tessellation (sorry Rys :-P). We’ll share more details when we introduce Fermi’s graphics architecture shortly!Nah, elvileg lesz fix funkciós tesszellátor a Fermiben. Ez jó jel.
Így még versenyképes is lehet a chip. Csak azt nem értem, hogy ezt miért kell/kellett titkolni.
Mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
AMD and NVIDIA lock horns over graphics supremacy
NV oldalarol elore megirt pr maszlag jott valaszkent:
"We are on the route to GPU computing since the introduction of our CUDA architecture with GeForce 8000 series. Our leadership in GPU computing allows us to adress additional markets. GeForce 8800GTX was a very popular and successful gaming card and so are our current generation GPUs. Our next generation solution will follow in that tradion: for games with full DirectX 11, 3DVision and PhysX Support as well as GPU computing with support for OpenCL, Direct Compute, Cuda C, Cuda C++ and more. We also fully support all new technologies, like GPU support for Bullet Physics engine. Bullet is running on CUDA for over a year and is using many open source GPU algorithms from our CUDA and OpenCL SDKs."Viszont Richard Huddy-nak van par jo pontja *:
"Arguing against the relevance of DX11 is another.
Arguing, as NVIDIA did, that AMD working with Codemasters to add DX11 to DiRT2 is harming gamers is another.
NVIDIA's behaviour in locking something as trivial as antialiasing to its own hardware (in Batman Arkham Asylum) shows that NVIDIA cares much more about money then gamers.
AMD is already working with games developers on over 20 forthcoming games which feature DX11 tech. NVIDIA has been nowhere to be seen!"* de o is atesett azert a lo tuloldalara:
"And we're doing that while offering the world's best support for DirectX 9, 10 and 10.1 games too!"Ha ez igaz lenne nem a jelenlegi szinten tartana az AMD a szoftver tamogatasban
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Miért minek nevezzék?
Zeratul: szerintem ezek a fórumos képek nem NV-s anyagból származnak. Gondolom csak valaki felrakta őket, amivel fel akarta hívni a Fermire a figyelmet, vagy le akarta járatni az NV-t a kamuképek felfedése után.
[ Szerkesztve ]
-
biggamer
veterán
December elején érkezhet a Fermi GF100 cGPU : [link]
[ Szerkesztve ]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
A legfrissebb beta driverrel már 3.0.1-es CUDA fut. Van valami érdekes újítás a 3-as verzióban, ami akár minket is érint(het)?
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Bluegene
addikt
válasz
Zeratul #2014 üzenetére
ha ez kiderül...
ciki, sztem már letettek a játékos videókártyákról, elég csak végignézni a legújabb kártyáikon(GT 220, GT240 és társaik, 64 bit ddr2...), még a 3éves 8800GTX is sokkal erősebb amiket most kidobnak drágán
igaz a bevételeik 1/3-a származik a játékos PC piacról, ugye amik nagy része low-end(nagy tétel teljesítmény nem lényeg, képet adjon), a professionális kártyáikkal kaszálnak, ez így van de a kettő sztem összefügghet, ha csökken a nagyteljesítményű játékos gpu-k eladása nem bírnak a radeonokkal itt, akkor talán teret hódíthatnak a profi radeonok a 3D-s tervezésben is
ez olyan mint a processor piacon a server cpu-k és asztali cpu-k, ráírják hogy server cpu és 2000 dollárt ér, ugyanaz asztaliba 200 dollár, nyílván az intel is a nehalemet inkább server cpunak szánta és másodlagosan asztalinak
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
FireGL
aktív tag
válasz
biggamer #2012 üzenetére
Ezek nem gpu által renderet képek. Ez átverés. A képek a Playground Festival 2009 videojából lettek kivágva.
>> Itt a teljes video <<
>> Fotózás közbeni kép <<photography: Jasper Faber
Az embert a gondolkodás tette állattá...
-
CSiMi_
tag
Szevasztok! Tetszik a téma. Én nem nagyon értek a részletekhet, de tudom, hogy egy játék nem csak a grafikától lesz jó! Lásd a legismertebb WOW ahol a gyurmafigurák pattognak össze-vissza. De attól még nagy közönségtől esnek el, például mint én. Nekem a graf is kell Pl. GTA4 de, a fizika, játszhatóság is nagyon kell egy játékba... ellenpélda a Godfater2 a EAtól ami egy sz@r. És én meg is vennék egy Dx11es karit, ha kiadna végre egyet az Nvidia! Ebből jön is a kérdés... Nem tudjátok-e véletlen mikor szándékozik beszállni a milliárdos piacra, mert eddig csak olyasmit olvastam, hogy nagyképűen azt mondták, hogy a DX 11 nem csinál FPS-t ami lehet, hogy igaz... de a grafikát igencsak megnöveli... ami szerintem nem utolsó szempont! (ne haragudjatok, ha már elhangzott, de csak néhány hozzászólást olvastam el)
EP45 DS3, E8400 E0 (3,78 GHz), OCZ reaper 4GB kit (5-5-5-12 (1120 MHz)), Zotac GTX 260, OCZ 500W-táp Razer DeathAdder v2 (3500dpi), Logitech G35, LG flatron 22' 1080p .
-
zoltanz
nagyúr
Jó azért mondjuk a 3-4 kártyás rendszerek nem általánosak az új gépeken. Azért nem mindegy megveszek egy középkategóriás VGA kártyát a megjelenés napján pl és nem high/max beállításokon vagy nem fullextra felbontásban nyomatok mindent egy idejig, úgy is a hangulat a fontos. Utána meg olcsón veszek kifutó áron VGA kártyát a kezdő ár 50% -áért. másodiknak így mindenki jól járt (a gyártók többet adnak el mert könnyebb bevezetni az új generációkat) aztán ereszd el a hajam.
Vagy veszek egy felsőkategóriás videókártyát nem egyből a megjelenés napján a kezdő ár 70 % -áért. Vagy megmarad fizikát számolni pl.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Megnéztem, van egy kis hillámzás, de összeségében jól mennek a csúcs kártyák is és ez a tendencia csak javúl egy ideje.
Szerintem nem úgy kell nézni léteznek 2-3-4 kártyás rendszerek, a középkategória is fontos nem beszélve a belépőszintről, összemosódnak a kategóriák, mi sem járunk rosszúl és a gyártók sem.[ Szerkesztve ]
-
Zeratul
addikt
OFF: [Bianca Beauchamp] a fentebb linkelt csajszi neve és sexmodell ha eddig nem derült volna ki. [egy ubuntus háttérképet vele]
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Zeratul #1988 üzenetére
#1988: unigine-ben nem mutatták meg, ugyanis a unigine-nek van DX9-es és DX10-es renderere is...
#1990: google "breast implant"#1996: mert minden előzetes híreszteléssel szemben nyugaton sem fog mindenki 5870-et venni...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Régi Gépterem: II.386
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gyúrósok ide!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Honda topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Autós topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok