-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
Gamers Nexus videoja az RTX 50xx marketingrol es a VGA-krol.
Van benne par jo poen...
-
Devid_81
félisten
Oszinten?
Fingom sincs, mar mindenki mindent is mondott de azt 3x is, jo lenne a sok felrevezetes/kavaras utan vegre vmi kezzelfoghatot latni az AMD-tol.
Meg amugy hova varjuk az 5070-et pontosan?
Nekem az sem vilagos am, hogy a fake frame generator nelkul pontosan hova kerul
Gondolom ho vegen megvilagosodunk, az 5080 reviewkbol mar sejteni lehet vmit, hogy alatta mi merre...
-
Devid_81
félisten
válasz Busterftw #47597 üzenetére
Nagy keszlet valoszinuleg az USAban lesz, mindenki a Trump Tariff -ra keszul, illetve mielott az beut feltoltik a keszletet...ha bejon akkor minden sokkal dragabb lesz, nem csak az USAban hanem majd jol kihasznaljak vilagszerte mondvan, hogy hat az USA arakhoz mertuk eddig is, szeva.
[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Nem vagom a vizhutes hogy lesz ezen ha lesz.
Bar tok siraly lenne egy fekete kocka ket oldalas szendvics blokk a pci-e 5.0 meg riser kabellel...
Konkretan a VGA barhol elferne a hazban vizhutve csak a riser kabel hossza szabna hatart.
Brutal cucc, le a kalappal, latszik rajta, hogy kozel (vagy az is) server grade cucc[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
NVIDIA GeForce RTX 5090 Founders Edition Hands On, Taken Apart
Olvadt tapcsatlakozo es por altal erintekezesi gondok a PCI csatlakozonal kettos illata keveredik a levegoben, lehet nyitnom kellene ablakot
Amugy nagyon durva, hogy mekkora PCB-re kerult az egesz 5090-es
...
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
válasz S_x96x_S #47342 üzenetére
30% koruli teljesitmeny ugras latszott az FC6+RT az Nvidias slideokon, gondolom ebbol kiindulva valaki gyorsan megphotoshoppolt egy 3DMark eredmenyt, hogy ma is legyen min zajongani a forumokon mikozben Nvidia kapja az ingyen figyelmet honap vegeig.
Nem tartom valoszinutlennek az eredmenyt ettol fuggetlenul, de sztem messze vagyunk a valosagtol meg mindig.
Majd onnan kezdem el elhinni ezeket amikor jonnek a hivatalos reviewk[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz Komplikato #47299 üzenetére
Ha jol ertem az osszehasonlitast akkor:
RTX 4080 2x FG avagy 1 valos 1 kamu frame = 100%
RTX 5080 4x FG avagy 1 valos 3 kamu frame ~190%Avagy raszterben az 5080 gyengebb mint az 4080?
Csak igy jon ki a matek...
-
Devid_81
félisten
válasz gainwardgs #47244 üzenetére
Azok mindig is nagy Nv tamogatott akarmik voltak, erdemes megnezni, vagy Ok megint csak azt fujjak, hogy ejj de f@sza minden..?
...
-
-
Devid_81
félisten
Mukodni biztos mukodni fog, Nv nem sz@rozik ilyennel, csak az a kerdes, hogy hogy?
Ha igy haladunk mar a jatekkeszitoknek nem is kell jatekot irni par generacio mulva, mert a VGA teljesen begorombul es fossa majd magabol a AI altal generalt random-fake framet-et.
Eleg lesz a jatek elejen egy frame es a story legvegen meg egy, a tobbi a VGA-ra lesz bizva es random jatekot fog majd generalni minden usernek...
-
Devid_81
félisten
Ugy latom a 4xxx Super arakbol tanulniuk kellett (helyes)
Azert kellemes csalodas az ar, ha mar vramot sz@rnak adni
Amire nagyon kivancsi vagyok az az 5070 vs 4090 raszterben, illetve 2 slotos 575Wattos 5090
De legalabb az AMD prezi egy kalap fosh volt legalabbis a gaming VGA resz......
-
Devid_81
félisten
válasz Raymond #46887 üzenetére
4080-rol nagyon ment az upsell a 4090-re, de a mostani 5080 vs 5090 kozott akkora kulonbseg van, hogy most ezt nehez lenne eljatszaniuk, hacsak nem az 5080 $1999 lesz az 5090 meg "csak" $2499.
Az 5090 konkretan 2db 5080-nak felel meg nyers specs alapjan.
Persze nem tudjuk, hogy hogy fog skalazodni jatekokban a 2x annyi cuda....
-
Devid_81
félisten
1200-ert a 4080 sem ment, bar 1000-ert meg vittem mint a cukrot, szoval nehez megerteni az embereket.
Ebbol kiindulva nehez megmondani, hogy mennyi is az annyi, inflacio ide vagy oda 1000 es 1200 is draga sokaknak.
Nahde majd kivilagosodunk jovoheten Hetfon vagy Kedden vagy mikor is ernek ide az infok...
-
Devid_81
félisten
válasz KRoy19 #46870 üzenetére
A baj az is, hogy az xx80 es az xx90 kozott megjobban szetnyilt az a bizonyos "gap"
Ha ennyire nincs konkurencia akkor az xx90 siman lehetne Titan ujra, arazzak ahova akarjak, majd legyen egy xx80Ti kicsit kevesebb vram kisebb teljesitmeny olcsobban es senki nem rinyalna annyira.
De ennek vege mar egy ideje....
-
Devid_81
félisten
válasz pRoject22 #46820 üzenetére
Nekem aztan mindegy, hogy ki mennyit fizet a villanyert, nem aggodom azokert akinek lesz penze 5090-et venni.
Amivel bajom van, haz az hogy 3 generacio alatt tobb mint duplazodott a TDP (2080Ti) es sokan csak tapsolnak, hogy hadde gyorsabb is es ez igy jo.
Ertem en, hogy ez alatt akar 5x olyan gyors lett a (csak mondtam egy random szamot) a csucs VGA es a perf/w grafikonon meg mindig jol mutat, szoval helloszia mindenkinek.
Viszont szvsz gamer PC-be nem kellene gyarilag ennyit fogyaszto alkatreszt meg gyartani sem, tokmindegy, hogy felveszi-e Super Marioban az 500W+ vagy sem.
Az, hogy valaki OC-val ennyit kitapos barmibol az teljesen mas teszta.Ha most ennek tapsolunk akkor 3 generacio mulva tapsolhatunk az 1000Wattos TDP/TGP-nek, mert az is gyorsabb lesz az elodjetol
Szerk: ez mar boven server grade GPU ha valoban ennyi lesz a fogyasztasa, ehhez merten az ara is olyan lesz.
[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
Teny, hogy szep darab
Lassan 2 PCB-s lesz a csucs kartya, mert egy keves lesz a VRM-nek
Amugy nem vagom miert nem eleg mondjuk egy 8x105A vagy max 10x105A vrm a GPU-nak.
Gondolom atom stabil fesz kell neki a tokeletes mukodeshez es azert ennyire overkill a vrm[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
NVIDIA GeForce RTX 5070(Ti) series specs have been leaked, RTX 5070 with 12GB memory
Vicc ha valoban ennyi lesz az 5070-es...
Remelem jo draga is lesz nulla elorelepessel....
-
Devid_81
félisten
válasz -=RelakS=- #46485 üzenetére
Csak a maradek 4090-et akarjak eladni $2500+ ert, hogy az 5090 ne tunjon draganak $2799-ert amikor kijon
[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
DLSS4 meg FG 2.0, sokkal tobb KamuFrame, meg sokkal szebb a fu a tavolban meg azok a ganye villanydrotok is Nvidian.
Jah meg tegyuk ma'n hozza, hogy manapsag mindenki is AI programozova vallt otthon szabad idejeben, arra sokkal jobb az NV
Meg amikor evente 1x elokerul az a poros VR...soroljam meg?
Ezeket hozza kell rakni a listadhoz[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Pedig fontos az RT, be kell kapcsolni es huuu meg haaa, majd kikapcsolni a ph@szba es jatszani a jatekkal ertelmes beallitasok mellett inkabb 100+ fps-el.
Meg csillio ev mire lesz RT kepes VGA a nepnek, ez amit most latunk meg mindig csak kezdeti bohockodas jatek es VGA szinten egyarant....
-
Devid_81
félisten
Nekem most egy Palit 4070S van, picit hallom cw-t, de ez egy open box/visszakuldott cucc, gondolom ezert ment vissza.
Semmi durvulas, terheles alatt picit szorcsog ha a fejem odanyomom a gephez, viszont amennyiert vettem OCUK-tol, teljesen megerte.
(Palit Super Trinity Black £400 volt 6 honap garival az kb 198.000ft)[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Koszonom a felvilagositast
...
-
Devid_81
félisten
Kopper szerint jon az RTX 5060/8G
Tehat akkor az xx60 mar 1080p-re sem mindig eleg mar a kezdetektol?
CsUdalatosHa jol ertelmezem ezt a vram mentes cop@tast amit az nv csinal akkor az xx70 most mar az uj 1080p kartya, es meg az sem lesz elegendo a kovetkezo 2 evre ha az RT+FG is keri a vramot.
...
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
Mindketto penzbol el, uzleti szempontbol ertheto amit csinalnak.
Vagyis probalom megerteni es elfogadni, bar nekem is nehezemre esik.
AMD azzal hogy megint kiszallt a high-end/enthusiast vonalbol mar tenyleg csak egyetlen dolgot tudnak/tudnanak csinalni az pedig a jo kezdoar (lenne).
De vannak ketsegeim, de pl Polaris idejen egeszen jol mukodott, rengeteg ismerosom volt aki inkabb RX580-at vett mintsem GTX 1060-at, pedig ott meg 1080p-re mindegy volt, hogy 6GB vagy 8GB, mindenhol hamarabb fogyott el a GPU mint a vram.[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Jah jelenleg vmi 90/10 a piaci reszesedesuk.
Nagyon durva, nem is tudom voltak-e ennyire durvan lent valaha?!Szerk: az a baj mindig elszarjak az elejet, szar az msrp es ugy mennek le a reviewk, majd 3 honap mulva mar jo arban vannak, csak epp a kutyat nem erdekli mar mert tul keso.
De majd most az RDNA4[ Szerkesztve ]
...
-
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
Szinte minden RTX kartya elerheto meg, oke 4090-bol tenyleg kevesebb van mar.
De hogy egyetlen filler csokkentes nelkul hogy tudjak a maradek VGA-kat kiarulni ezt soha nem ertettem amugy.AMD-nel megy az akciozas es ugyis keves megy el, NV meg kitart az arak mellett a legvegeig meg utana, es egyszeruen csak elkopik a keszlet vhogy igy is.
...
-
Devid_81
félisten
válasz huskydog17 #45569 üzenetére
Az ugy nez ki mint egy videokartya ott
Kb ennyit tudtunk meg rola elso korben.
Ezenkivul akkora mint 2 tegla es tenyleg csak 1 tapcsatija van, szoval meg siman akarmennyit is fogyaszthat ~600Wattig[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Ki a franc venne az elsokoros lehuzasbol ha a Superekrol mar most beszelnenek, mint letezo opcio?
A Supereket amugy is a rossz/gyenge kereslet okozta eddig, ha jo aron indul az uj szeria (letezik meg ilyen?!) akkor nem kellene a Super.
Viszont most a 3GB ram modulok miatt majdnem elkerulhetetlen a termek frissites utkozben.
Szoval ha lesz ha nem Super, termekfrissites lesz a palettan no matter what...
-
Devid_81
félisten
Nem baj, ezek kesz tenyek mert CopperImi mondta
Lemernem fogadni, amugy hogy ez egy belsos NV altal hasznalt account szandekosan ingyen reklamra hasznalva.
Azert az nem rossz amikor egy erkezo termekrol mar honapokkal elotte lehet morzsakat elhinteni es mindenki mar nyitja is a penztarcat elore...
-
Devid_81
félisten
válasz -=RelakS=- #45488 üzenetére
93-94 korul hagytam hatra a Commodore-rt es azota van mindenfele gepem, mindenfele monitorral amit eltudsz kepzelni, foleg csoro gyerekkent.
A "gomb-akvarium" CRT-tol ami csak repa-sarga es annak arnyalatait tudta, majd jott az elso azt levalto fekete feher stb-n keresztul jopar 1440p-s hiper szuper moniotorig minden.
Teny, hogy 1440p/4K-n tenyleg van egy 1080p altal megkozelithetetlen kontraszt 22-24" felett, de valamit valamiert...
-
Devid_81
félisten
válasz szmörlock007 #45478 üzenetére
Pedig az 1080p az sz@r hiaba az egesz.
En ezt mar masik topikban is megkaptam amugy, pixeles, homalyos a dlss sem segit mert csak csunya lesz a kep, de eleve csunya mert 1080p es kesz, uljek le egyesEs mindekozben egy RTX 4060 Ti ereju kartyaval mindennel is lehet jatszani ultra beallitasokkal es meg egy kis RT is mehet, vagy ha nagyon kell az ero akkor 4070 es evekre jo a user es meg a 12GB vram sem lesz korlatozo tenyezo.
Mindegy nem akarok errol offolni, nekem tokeletesen megfelel amire kell, kis penz kis foci
...
-
Devid_81
félisten
Nemtom Te mit hogy allitassz be, de nalam nem volt az RDR2 homalyos FHD-n
Sokan ugy felnek az 1080p-tol mintha vmi biologiai fegyverrol lenne szo, mikozben meg mindig az egyik legelterjettebb felbontas.
Nem veletlenul, legolcsobb fentartani, max CPU oldalrol kell erosebb vmivel, de egy high-end VGA arabol egy egesz konfig kijon mindekozben.
Valamit valamiert.Es persze van aki a dlss/fsr kozott nezi egesz nap, hogy a fuszallak hogy korbulnek meg csunyulnak 4K monitoron, a helyett hogy jatszana a jatekra epitett gepevel, de nah nem vagyunk egyformak.
...
-
Devid_81
félisten
Szemely szerint semmi bajom ezzel.
Ha barmikor elfogy az ero akkor mehet a dlss, engem nem zavar ha a fu csunyabb picit.
Single jatekokkal jatszom, csak jo storyval rendelkezokre hasznalom a keveske idomet.
Kinottem a reszletek keresesebol/nezesebol mar, muszaj volt idohiany miatt.
Annyira, hogy az msi afterburner csak a hofokot/orajelet/fogyasztast irja ki, semmi fps meg ilyenek.[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Valamikor nalam is az volt, majd jott 2 gyerek (ikrek) onnan asztali eladva, kiprobaltam 2 gamer laptopot majd a hajam hullott a 65dbi visitastol
Majd jott a PS5+TV neha amikor volt erom nem-halni nap vegen azzal ment a jatek.
Majd most meg oda jutottam, hogy este 8 kor csendes a haz, hoppa van idom jatszani, legyen ujra PC, mert az az igazi!
Van penzem?Nincs...
Akkor mi legyen?
1080p, azt konnyu etetni[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
De ha bejon akkor lesz jajjgatas, de sebaj ott lesz az a csinos es jokepu 5090 ami "picivel" tobbert sokkal jobb
Szerk: en meg ekozben ultra brutal high-rol leveszem a grafot highra es jatszok tovabb nyugodtan 1080p-ben kovetkezo generaciog inkabb, a millios VGA-kat meghagyom annak aki megszavazta
[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Sztem legyen az RDNA4 csucs es az 5070 $1999 es NV mehet feljebb a tobbivel, majd amikor a jelenlegi generaciohoz kepest felet sem adjak el ossz darabszamra akkor ujra fogalmazodik bennuk, hogy miennyit er.
...
-
Devid_81
félisten
válasz Quadgame94 #45294 üzenetére
Huhh ez nagyon jo ar ertuk, pont ennyiert meglehet kapni mar most is ezt a teljesitmenyt, kiveve az 5090 teljesitmeny
Majd lehet fel ev mulva kiadni a Supereket fel aron ha ennyiert a kutyanak nem kell az uj hwTesztelesnek jo amugy, nevetsegesen sok lenne ertuk, inflacio ide vagy oda meg a sok gazdagodni vagyo gyarto, ennyiert nem lesz tomegtermek egyik sem.
Mar az RTX 4xxx se volt tul nagy siker, nem veletlenul jottek a Superek.[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
válasz gainwardgs #45029 üzenetére
Hogy hogy mit?
7900GRE/XT teljesitmenyt par dollarral olcsobban mint most
Kovetkezo generacio igy fog kinezni kb:
Integralt helyett: Intel
Kozepkategoria aljaig : AMD
Minden masra: Nvidia...
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
...
-
Devid_81
félisten
válasz deathcrow42 #44924 üzenetére
Legalabb eloszlik az aramfelvetel, vagy 2 csatlakozo fog olvadni ezentul es nem csak egy
...
-
Devid_81
félisten
válasz -=RelakS=- #44468 üzenetére
Ha jol emlekszem a Volta (prof cucc) volt az elso ami tamogatta, majd ezt kovette a Turing ami mar 2nd generation cucc volt annak ellenere, hogy asztalin elsonek szamitott.
...
-
Devid_81
félisten
Nem tudom ennek mennyire kellene hinni, a 2 slotos 5090 pletykaval valahogy nehezen fer ossze.
...
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
Ha mar fogyasztas, ez volt mar?
NVIDIA GeForce RTX 5090 Founders Edition rumored to feature dual-slot and dual-fan cooler
...
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.