Hirdetés
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
Busterftw #49197 üzenetére
Átlag user 1080p-1440p monitorral. Nem kell megsértődni
KRoy19-Csak éppen ezt nem látjuk mert nem egy jó kis 8-16K-s textúrázott hipoly modellt nézegetünk ahol látni lehetne mennyit ront a minőségből, hanem egy ilyen átlagost...ahol még a különbséget is nehéz észrevenni.
-
-
X2N
őstag
válasz
Kajoszbobber #49194 üzenetére
Majd megnézem most linuxon vagyok.
-
yagami01
aktív tag
~10 perce dobtak fel egy 5090 FE-t apróra 2M-ért.
(szerintem még életemben nem használtam ezt az emojit, de ez is elérkezett..) -
Dark KillerX
addikt
RTX 5060 / 5060Ti [link]
Ha jól látom a sima 5060-ból is készül 16GB-os verzió
-
hahakocka
őstag
200-240e tuti lesz ismerve az eddigieket teljesítménye meg sajna a többek által említett 4060Ti . Én inkább Márciusra figyelnék a helyedben másik 70-esekre
, a 9070-9070xt -re.
Én is azzal szemezek most már tutira látva a 5060-70 es kategóriák árát és kvázi erejét, vramját. Elvileg Márc. 6. án jönnek. -
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42 #49181 üzenetére
Jóárasított?
420-430e csak lesz
s most se sokkal drágább 4080-4080 super vagy XTX.
-
X2N
őstag
válasz
Busterftw #49182 üzenetére
Én meg igen, 4K monitor, 4k videó... Még a tömörített 4K videón is látszik csak figyelni kell a részletekre. Persze direkt ilyen távolról mutatják a sisakot, meg a feliratot is rátették a sisakra, de ha ki lenne nagyba téve hogy kitöltse a képet bizony te is látnád rögtön hogy azért nem ugyanaz. Ez a demó letölthető amúgy? Szeretném megnézni.
-
Másfél hét, és jön az 5070Ti, aka a jóárasított 4080?
-
válasz
TESCO-Zsömle #49176 üzenetére
3.5?
-
válasz
TESCO-Zsömle #49176 üzenetére
Azt kétlem
sőt a 6 is( RTx 2060 )
-
válasz
Quadgame94 #49172 üzenetére
igen ahhoz is. Bármihez annyi. 10.-20%.- között..
-
válasz
gainwardgs #49170 üzenetére
20% az neked semmi?
-
fauv
őstag
Köszi Urak, akkor felejtős
Gondoltam hozz egy 4070 szintet 200 k-ért , de így nagyon nem jó
-
-
-
fauv
őstag
Üdv !
Tudom, hogy még nem sok adat van róla, de a 5060 TI kártyát hova lőnétek be? Hozza majd kb a 4070 super szintjét, vagy csak max a 4070-et?
Nektek mi a véleményetek?
Esetleg árban , 200 k alatt várható?Köszi előre is
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Kajoszbobber #49157 üzenetére
igen durvák ez az 1 ünnep amit tiszteletben tartanak a kínaiak akkor 2hétre megáll az élet a gyárban csak kérdés hogy mennyi kínai munkás dolgozik ott vagy ki a tulaj de a kínaiakra ez így igaz
-
X2N
őstag
válasz
Kajoszbobber #49157 üzenetére
Igen ott 0-24-be megy a gyártás megszakítás nélkül...leállás maximum egy katasztrófa(földrengés stb.) lehetséges, vagy ha nincs áram. Nem szarral gurigáznak. Ha nem hiszed nézz utána vagy még egyszerűbb kérdezd meg a ChatGPT-t. Ott állnak a chipek és a GDDR7 ramok hegyekben(amit szintén előre megrendeltek többszázezres darabszámban) az nvidia raktáraktáraiban már.
-
Heroes fan
őstag
1080ti-nél már előjönnek a hátrányai. Sok játék el se indul.
-
X2N
őstag
válasz
Kajoszbobber #49154 üzenetére
Te azt akkor nagyon rosszul gondolod hogy egy ilyen helyen mint a TSMC le lehet állítani a gyártósort hetekre mert ilyen olyan ünnepnap van meg szabadság..
Ez nem a sarki pékség jó reggelt.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
AsakuraDave #49151 üzenetére
Ha így van akkor az nagyon szomorú helyzet lesz mert mindig várni kell majd lehet 1évet mire rendeződik és megszedik magukat a türelmetlen vevőkből.
Problémám ezzel az hogy 2évente xarják ki magukból és 4k-n meg kellene fejleszteni szóval újat venni.(de én nem fogok ilyen árakon)Persze ott van az MFG esete azt nem tudom hogy fogják majd ki okoskodni mert elvileg innentől 5000-es széria nem feltétlen kell venni új vga-t csak bekapcsolom a 4x módot és kész 10x4=40fps már játszok is
-
Raymond
titán
válasz
Kajoszbobber #49149 üzenetére
A januari foldrengesben megserult anyag a TSMC egy napi gyartasanak a fele.
-
válasz
BerserkGuts #49150 üzenetére
Az PCI-E 5.0 konfigbeállítás volt, nincsenek kiégett gpu-k.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
BerserkGuts #49145 üzenetére
Persze nincs kapacitás felhalmozás
Amikor a legnagyobb boltok azt mondják, hogy 5db 5090-et kaptak, az azért elég nagy ordas kamu mikor mondjuk egy 9800X3D-ből meg több ezret eladott ugyanaz a bolt day0... Lófaxt van itt gyártási gond, csak megy a háttérbe a nyerészkedés.
-
BerserkGuts
addikt
én inkább arra gondolok valami nagyon félre sikerült xD at 5090-nél abból gyanúsan kevés lett. Bár a VéR pistike kapott azért róla gondoskodtak szóval van gyanú is igen ilyen yutubereknek egyből jutott arra volt kapacitás
Voltak furcsa esetek hogy téglát csinált még 5080-ból is a driver vagy mi baja volt ez miatt gondoltam még nv-nél teszten leselejtezték a nagy részét -
Kajoszbobber
lelkes újonc
En ugy gondolom nem idobe kezdtek meg mult evben a gyartast, nem futottak fel a gyarszalagok, elkeszult december kozepere annyi amennyi. Kozbe jott egy karacsony, januarba volt foldrenges, ami miatt nem volt gyartas, ra egy hetre a kinai ujev jott amikor is megint nincs gyartas. Az igazi gyartas most kedodik meg. Kb ezek jonnek le a szallitasi idopontokbol, februar vege, marcius kozepe.
-
-
X2N
őstag
válasz
BerserkGuts #49145 üzenetére
Nincs ott semmi baj a gyártással, mesterségesen vannak visszatartva a készletek hogy felverjék az árakat. Szerinted mennyire komoly hogy USA-ban egy Microcenter kaliberű áruház nem kap 10!db vagy még ennyi kártyát se
-
BerserkGuts
addikt
válasz
AsakuraDave #49142 üzenetére
aki az 1080ti-t megvette annak idején az jól járt nem kellett váltania az még mindig egy jó kártya maradt még az 5060-at is beéri majd de a mostani 4060-akat biztosan
amit fejtegettél mostani esetre nem igaz mert kb 1év se volt legyártani az 5000 szériát ugye előtte a ránc-felvarrott superek jöttek szóval nem volt kapacitás felhalmozni
Meg valami baj lehet a gyártással mert 5090-ből nagyon kevés lett xD
-
Sundesz
addikt
válasz
gainwardgs #49102 üzenetére
Én a 4060-at kedveltem, ASUS Dual néma volt és hűvös. 1440p DLSS high beállitásokkal jól ment a Cyberpunk, Starfield pl. Nem a használhatatlan kategória.
-
BerserkGuts
addikt
nálunk már az a 1265$ az jó kis 1500$ volt de lesz még több is
az igazi vesztes az nvidia aki olcsón adja a gpu-t mert szerintük az ajánlott árakkal ennyiért fog a boltok polcára kerülni xD akkor ők mennyivel kalkuláltak és adták el nyilván jóval kevesebb haszonnal mert van rá igény elvinnék többért is
na majd a 6000-es szériánál okosabbak lesznek 4000$ msrp a csúcsmodell -
AsakuraDave
őstag
[link] Pont erről beszélnek.... de már ez megy a 30xx sorozat óta, nekem akkor volt szerencsém 0day egy 3080-at beszereznem közel MRSP áron aztán kb még nyereséggel tudtam 3080 Ti -ra váltani mert jöttek a bányász arcok érte
Persze minden új szériánál néztem, hogy hú majd akkor megint válthatok mert micsoda számok lesznek, de a valóság, hogy ha váltanék erről a kártyáról az annyira értelmes döntés lenne, hogy ennyi erővel azt a fél millát az ablakomon is kszórhatnám, és akkor legalább lehet azzal még tényleg többet is érek el, mert valami szegény felszedi az utcáról és nem hal éhen...
Ezek direkt felhalmoznak, visszatartják a készleteket, hogy a kereslet > kínálat így hatalmas giga profittal adhatnak túl a kártyákon, amit amúgy kurva egyszerűen meg tudnánk oldani mi vásárlók, fogyasztók, hogy nem, nem vesszük meg ezeket a szarokat ennyiért és hagyjuk rájuk rohadni.
1080Ti óta csak folyamatosan romlik a performance/cost mutató, a 30xx szériánál volt egy nagyobb ugrás ~+30% ami sokat javított ezen, de bejött a crypto így akik nem jutottak első pár nap kártyához azoknak ez a mutató már nem +30% volt hanem -30%. És ez a tendencia azóta, de nem véletlen ez, hát ha látják, hogy így is veszik mint a cukrot akkor miért ne keressenek mindenen 150%-ot az 50 helyett? Simán kivárnak és eladnak "kevesebbet"(ugyanannyit csak lassabban) jóval nagyobb profittal és mivel folyamat kínálat<kereslet ezért "normálissá" válik, hogy egy kártya az 1500-3000dollár... -
BerserkGuts
addikt
válasz
deathcrow42 #49134 üzenetére
sose a memória a lényeg attól még nem lesz több az fps
a gpu chip ami fontos
ott van az a sok kártya amikor a superekre is elbxták a sok új memóriát fölöslegesen 16GB 60-as kártyán minek pazarlás aztán attól még nem lett belőle 70-es kártya
bár van benne valami mert a FG-vel 16GB vs 8GB-nál megnőtt a teljesítmény lol
Szóval akkor van értelme FG-vel
viszont 1080p-s a kártya az is biztos mert 1440p-n nem hoz sokat 8vs16:
1080p-n jól muzsikál de nem 12GB-os 4070 a 4060ti se FG-velHát FG nélkül erre emlékeztem ugyan azt tudják:
-
gainwardgs
veterán
válasz
deathcrow42 #49134 üzenetére
Az már gb205 "butított chip"
Csak a 70Ti-re megy még a Gb203 -
-
Terek
tag
válasz
Quadgame94 #49129 üzenetére
Az a különbség az 5070 és 4070 között egy picikét erős,főleg annak a fényében,hogy csupán annyi a változás,hogy ddr6 helyett pakoltak rá ddr7-est
Ugyanaz a boost,ugyanúgy 64 rop mindkettő,csupán a cuda mag amiben van egy leheletnyi eltérés 5888 vs 6144.Ez semmi.
Ennél még akkora eltéréssel sem lehet számolni mint a 4080 s vs 5080-nál
Az 5060 meg 5060 ti koppra ugyanez,ugyanúgy 48 rop,egyedüli eltérés a ddr7(HA pakolnak rá egyáltalán és nem marad a ddr6).De olyan hurka gpu-ra már totálisan fölösleges drágítás a ddr7.
-
Látta valaki az Én , a Robot című filmet ?
és a bemutatón a feljövő robotokat?
Na itt van pár működés közben..
[watch this ASAP- NVIDIA's new launch | Humanoid Robots |]
Itt az eredeti mozdulatsor a játékosokról:
[link] -
Quadgame94
őstag
Bár látom sokat értekeztetek az 5060/5060 Ti-ról, de teljesítményt nézve az 5060 talán eléri a 4060 Ti-t, a TI verzió meg 7700 XT és 4070 között lesz valahol.
RTX 5070 125-128% 549 USD
4070 108%
5060 Ti 100% 399 USD?
7700 XT 95%
5060 85% 329 USD?
4060 Ti 83% -
válasz
S_x96x_S #49126 üzenetére
A másikban is írtam éna hogy kutakodtam, több teória van. 25-30% felártól a 70 % ig, vagy 2x akkora ár Ami % ban sok összegileg azért nem annyira egy kártyára levetítve.
Az Nvidia mostanában az új geneknél nem használt normál memóriákat közép és felső házban. GDDR6X, 5X volt ami egyedi memória volt, tehát nekik ez nem annyira újdoság.
Abból viszont most ez segítséga piacnak, hogy sokkal hamarabb felfut a GDDR új verziója.
Állítólag ott, anno pl a GDDR6 esetén a kezdeti felár 70 % volt a normal memóriához nézve. Azt írták most 18,4 $ 8 darab 2 gigás modul a GDDR 6 ból. a leggyorsabb verzió kb 20-24$.
A Samsung meg szinte lobbizott azért hogy őket válassza az Nvidia a GDDR7 esetén, ami hatalmas mennyiségi rendelés, tehát biztos nem sima matekról van csak szó hanem egyedi szerződésben foglalt árról és teljesítési feltételekről, főleg hogy a 3 GB modul létfontosságú a Zöldeknek a laptopok miatt.
Tényleg kérdés hogy ez mi lehet,de szerintem nem feltétlenül horror az eltérés a két memóra között,de biztos van persze.
Azt gondolom Jensen már felmérte az 5070 pozicíóját, kérdés hogy most tényleg mennyire akar még segíteni az AMD nek, mert szinte biztosan kimondhatjuk, hogy ez az 5000 generáció ajándék most mindkét cégnek. Nvidia kifejezetten skippelt egy ugrást, egy generáció váltást az 5070 12 Gigával meg kapufa ezt mindenki látja, ők is. -
yagami01
aktív tag
Vannak drága videokártyák, és van a szaúdi hercegeknek szóló aranytömb az Asustól
ROG Astral GeForce RTX 5090 Dhahab OC Edition -
S_x96x_S
addikt
> Véleményem szerint az 5070 ből lesz most kétféle 12
> és késöb 18 Gigás. az 5060 Ti ből 16 Gigás.sok minden attól függ,
hogy milyen gyorsan tud felfutni a GDDR7 gyártás
és milyen gyorsan állnak be a "normális" GDDR7 árak.az biztos, hogy
- a GDDR7 átállást meg kell lépni
- és az is biztos, hogy csak az Nvidia piaci erejével lehet ezt meglépni.Az hogy az Nvidia képletesen felégette a GDDR6 -os hidat a Blackwell-el,
egyértelmű és határozott üzenet a memória gyártóknak.
És hosszú távon az egész AI/GPU iparágnak jót tesz
( beleértve az Intelt és az AMD-is )Rövid távon viszont nagy káoszt várok az árakban;
de ha normalizálódik a GDDR7 gyártás, akkor az Nvidia sokat nyer vele.Másképpen nézve:
- az AI és a A_000 / Quadro / PRO kártyáknál nem számít annyira az ár,
és a GDDR7 sokat segít.
- a gaming meg ( rövid távon ) másodlagos. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #49122 üzenetére
újból.
Az nvidia weboldalán az RTX 4060 , 4060 Ti -re:
Required System Power (W) : 550
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/ultimate-guide-to-4060/
A 'kompetens' gaming konfiguráció-összeállítók két véglete:
- Az egyik mindent összedug rutinból, és csak akkor gondolkodik, ha probléma adódik.
- A másik az ajánlásokat követi, és próbál tudatosan eljárni.> Linusek is hajtottak 4090-et 650W taprol
Arra, hogy 'Linusék is hajtottak 4090-et 650W tápról', csak annyit:
Linus könnyen beszél, mert a tévedés költségét nem ő viseli.Ha valami nem működik, egyszerűen kipróbál egy másik tápot vagy másik konfigot.
Viszont az nVidiának nem ez a helyzete: ha rossz specifikációt ad meg,
az megnöveli a support-költséget,
mert 10 felhasználóból mind a 10-nek gond nélkül kellene működnie
az ajánlott beállításokkal.Ha szerinted Linus példája tényleg 10-ből 10 esetben működne,
akkor az azt jelentené, hogy az nVidia valamit nagyon rosszul csinál.Szerinted tényleg ennyire amatőr lenne az nVidia?
Marketingben lehet értelme blöffölni,
de ilyen technikai dolgokban már nincs sok racionalitás.Ha az nVidia ezt írta, annak valamilyen oka van.
-
válasz
S_x96x_S #49121 üzenetére
Az Nvidia elképzelései és lehetőségei semmiben nem térnek el az AMD től a low end piacon sem.. eleve két GPU val indulnak ott a GB 206 és 205 . Ami inkább érdekesebb, hogy a 5060 Ti ből nem látok 8 GB verziót. Véleményem szerint az 5070 ből lesz most kétféle 12 és késöb 18 Gigás. az 5060 Ti ből 16 Gigás.
Ami inkáb érdekes az a középkategória most, az 5070 szerintem DOA 12 GB Vrammal a 9070 ellen, helyükben eltolnám és megvárnám a 3 Gigás modulokat -
válasz
Kajoszbobber #49120 üzenetére
Nem forgattam ki semmit, szimplán egymás mellé raktam két mondatodat. Leírtál valamit (ami amúgy szerintem zöldség), aztán két mondat múlva meg is cáfoltad. Tudom, miért / kiért vannak a tápajánlók túlméretezve - pont ezt a technológiai tudatlanságot általánosítottad mindenkire, ami ellen kénytelen vagyok tiltakozni
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Kajoszbobber #49118 üzenetére
> Nem 2010-et irunk mar, azzal meg a leg inkompetensebb ember is tisztaba van
> hogy legalabb egy 650es tap ha valaki jatszni akar legyen a gepbe.Szerintem attól kompetens valaki, hogy mindent többször és alaposan le-ellenőriz.
és mérlegel ( főleg ha extrém-árérzékenység a téma, mint ahogy kezdtük )Az nvidia weboldalán az RTX 4060 , 4060 Ti -re:
Required System Power (W) : 550
Amúgy az extrém-árérzékenység és a kompetencia nem szinonimák;
és én erre válaszoltam - korábban.> Nem hiszem hogy az eztrem arerzekeny
> jatekosok 200k korul koltenenek majd a 9060-ra
> (mert ha jobb lesz mint a 4060 lazan lesz annyi),
és ha már felhoztad a low-end piacot és az extrém-árérzékenység-et,
akkor egyenlőre maradjunk ott is.Én nem az AMD -miatt aggódok, hogy hogyan célozza meg
ezt a piacot a kiherélt Navi44+GDDR6 -al ,
hanem az nVidia elképzeléseit nem látom még.Persze lehet, hogy marad még egy ideig az RTX 3060 12GB
mivel az még a Samsung “8N” -en elég olcsón gyártható.
és az RTX40 - TSMC-s gyártósoron meg érdemesebb RTX50 -et gyártani.
https://www.amazon.com/Best-Sellers-Computer-Graphics-Cards/zgbs/pc/284822 -
Kajoszbobber
lelkes újonc
Gondolom nem ismeretlen fogalom neked sem a technikai analfabeta ember aki a bekapcsolo gombot is csak magyarazas utan tudja hogy mit csinal.... Nem veletlen van nagy rahagyas az alkatreszeknel a gyarto reszerol a tapegyseget illetoen. Sok ember letezik, muszaj felkeszulni a legvadabb dolgokra is. Persze ki lehet forgatni azt amit irok, ha igy jobb
-
válasz
Kajoszbobber #49118 üzenetére
Szóval akkor még a leginkompetensebb ember is tisztában van vele, hogy legalább 650W kell, de szerinted elég az 500W is? Konkrétan ezzel hová akarod pozícionálni magadat?
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
S_x96x_S #49117 üzenetére
''Ha tényleg 650W power supply - kell - az sokaknál probléma lehet.''
Nem 2010-et irunk mar, azzal meg a leg inkompetensebb ember is tisztaba van hogy legalabb egy 650es tap ha valaki jatszni akar legyen a gepbe. Ezen kivul a 650es ajanlas az egy mindenre is felkeszulo scenario, felul ajanlas hogy ha az user a vargane es tarsat reszesiti elonybe akkor elvigye az is.... Egy gold 500-as eleg lesz neki -
S_x96x_S
addikt
válasz
Kajoszbobber #49114 üzenetére
> Nem hiszem hogy az eztrem arerzekeny
> jatekosok 200k korul koltenenek majd a 9060-ra
> (mert ha jobb lesz mint a 4060 lazan lesz annyi),nem tudom, hogy az nVidia milyen gyorsan akarja kivezetni,
az RTX4060 -at a piacról [1]
és mit tervez az ár-érzékeny piaccal
de gondolom van erre is valamilyeb B -terv.Ha tényleg 650W power supply - kell - az sokaknál probléma lehet.
[1] Nvidia cuts RTX 4060 supply ahead of rumored RTX 5060 launch in March
https://www.techspot.com/news/106690-nvidia-could-limiting-rtx-4060-stock-rtx-5060.html"
According to a report on the Board Channels forums, which features PC-related stories from sources close to supply chains and AIC partners in Asia, Nvidia has started reducing RTX 4060 supply as of February.
If true, Nvidia will be slashing RTX 4060/Ti supply to AIC brand manufacturers by 60% compared to what they received in the fourth quarter of 2024. The reduction relates to the Asian region, but Nvidia would be expected to expand this change globally.However, unlike the current-gen RTX 4060 and 4060 Ti, the RTX 5060 series is said to require at least a 650W power supply, up from the 550W needed for its predecessors. The memory configurations will likely carry over to the new generation – 8GB for the 5060, and 16GB/8GB versions for the 5060 Ti – except the Blackwells will use GDDR7."
-
S_x96x_S
addikt
válasz
deathcrow42 #49112 üzenetére
> tt szurkolok az Intelnek inkább akkor,
az erős és tisztességes verseny jó !
Ha beindulnak az Intel új öntödéi ( 18A ... )
és a Samsung is megoldja a gyártási problémákat
valamint a GDDR6 és GDDR7 -ből is lesz elégséges.
akkor a problémák fele már meg lesz oldva ... -
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
S_x96x_S #49110 üzenetére
Nem hiszem hogy az eztrem arerzekeny jatekosok 200k korul koltenenek majd a 9060-ra (mert ha jobb lesz mint a 4060 lazan lesz annyi), persze lehet azt mar ingyen fogja adni az amd, sose lehet tudni, az alatt meg csak az apuk lesznek.
''Ott már tényleg jönnek az AMD apu-k ( Halo ) a mobil RTX 4060 - 4070 - re.''
Igen, es gondolom majd az user boldogan kifizet jatekra 4000$ egy strix halos gepre -
S_x96x_S
addikt
> Apuval akarja lefedni, amiben jó drága az alaplap
(várhatóan) az NAVI44 ( RX 9060 )
-- lesz az RTX 4060 / RTX 4060 Ti piacára célozva az AMD által.és ha valakinek nem tetszik, majd vesz nVidiát vagy Intel Arc -ot.
ha lesz verseny - akkor lesz alternativa is.A mobil piac persze már más.
Ott már tényleg jönnek az AMD apu-k ( Halo ) a mobil RTX 4060 - 4070 - re. -
-
BerserkGuts
addikt
én emlékszem a ryzen 2400G-re hogy micsoda gamer budget így ment a marketing
sajnos bedőltem
+(akkori memóriákkal volt baj bőven 3000/3200 nem volt egyszerű kellett bios frissítés meg idő mire gyártanak hozzá)
Közben meg 100.000forintos akkori asus hero alaplap kellett hozzá és 80.000ft-os memória hogy szép teszteredményeken tudjon futni amit mutogattak a tesztoldalak
Amúgy is úgy ahogy elfutottak az akkori címek de egy Mafia3 már odavágott neki.
De a far cry 5 sem volt szép inkább 720p-ben futott jól.
Az meg ultragáz én inkább vettem egy vga-t gtx1050-et még az is jobb mint vacakolni 720p-vel. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Kajoszbobber #49103 üzenetére
>> 5060-5060-5060Ti
> Az amd talalgatos szobaban a hazigazda azt mondta
> amd ezt a kategoriat apu-val akarja lefedni,??
Az RX 9060 ( "Navi 44" ) lesz az RTX 4060 - 5060 - 5050 ellenfele.
és az alatt már csak az APU-k lesznek.Abu85 ( ~ Házigazda ) - ezt irta
"Azért annyira nem nehéz kitalálni. A Navi 48 fele a Navi 44 a legtöbb részegység tekintetében. Egyedül az órajel más, ott nagyobb a Navi 44, amit el tud érni, de ugye sokkal kisebb lapka.
Kisebbet nem kap majd a piac, mert a Navi 44-nél már egy fokkal csak az IGP-k lassabbak, és az eléggé nagy spektrumát lefedi a szegmensnek. Lásd Strix Point és Halo.
Az RDNA 4-ből nem lesz több ennél a két lapkánál. Utána az UDNA jön 2026-ban.
"És az AMD is ezt kommunikálta - az RDNA4 Branding - slide -ban.
-
Raymond
titán
válasz
huskydog17 #49107 üzenetére
A fix cost az NTC-nel itt 0.48ms ami termeszetesen durvan nez ki a demoban mert 1000-2000-3000 FPS-ekkel fut. Viszont 120FPS-nel ez 120->113 csokkenest jelent csak (8.33 -> 8.81 frametime).
-
válasz
Apuval akarja lefedni, amiben jó drága az alaplap, jó drága a memória jó drága a processzor hozzá. Tök jó hogy le akarja csak nemmindenki akar egy AM4 ről vagy 1700 ról váltani feltétlenül AM5 re, ha meg AM5 re vált nem feltétlenül az APU.-s processzor a legjobb vétel.
-
huskydog17
addikt
válasz
rumkola #49098 üzenetére
Na ez nem semmi. Egy újabb forradalmi technológia lehet, a VRAM használat csökkentés mértéke valami brutális.
Innen bárki letöltheti és kipróbálhatja.1-2 dolog nagyon fontos ezzel kapcsolatban:
Az NTC minden, Shader Model 6-ot támogató VGA-n működik! Jelenleg azonban egyelőre nem minden arch-on van validálva. A validálás NV oldalon Pascal arch-tól felfelé érvényes, AMD oldalon RNDA2 a minimum, míg Intelnél az Arc széria.
"GPU for NTC decompression on load and transcoding to BCn:
Minimum: Anything compatible with Shader Model 6 [*]Recommended: NVIDIA Turing (RTX 2000 series) and newer.
GPU for NTC inference on sample:
Minimum: Anything compatible with Shader Model 6 (will be functional but very slow) [*]Recommended: NVIDIA Ada (RTX 4000 series) and newer.""[*] The oldest GPUs that the NTC SDK functionality has been validated on are NVIDIA GTX 1000 series, AMD Radeon RX 6000 series, Intel Arc A series."
A másik, hogy a kooperatív vektorok jelenleg még kísérleti fázisban vannak, emiatt az NVIDIA kiemelten felhívja a figyelmet, hogy senki ne szállítsa azokat játékokban!
"The experimental implementation will be replaced by the official Microsoft API later in 2025, and NVIDIA driver support for the current version will be removed shortly after that. All non-CoopVec versions of DX12 decompression, as well as all Vulkan versions including CoopVec, are OK to use for shipping.
The DX12 Cooperative Vector support is for testing purposes only. DO NOT SHIP ANY PRODUCTS USING IT."Remélem a jövőben több játék is használni fogja, hogy láthassuk, hogy produkál a gyakorlatban kész játék esetén.
-
válasz
Az AMD ezt a kategóriát állítólag már vagy 10 éve APU-val akarja lefedni, mostanában jutottak el oda, hogy a 6 évvel régebbi xx50-es kártyát úgy-ahogy utolérték. A 3-4 évvel korábbinak a csontig butított változatától jellemzően 30-40%-ra vannak. Don't hold your breath
-
gainwardgs
veterán
válasz
17" 1280x1024-re még jó lehet
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
gainwardgs #49102 üzenetére
Azokat en se ertem amugy, de ugy latszik van piaca. Az amd talalgatos szobaban a hazigazda azt mondta amd ezt a kategoriat apu-val akarja lefedni, kivancsi leszek, az nem mindenkinek opcio, igy vagy vesznek nv-t vagy intelt. Ugy gondolom az se borzaszto deal, sot.
-
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42 #49100 üzenetére
Köszönöm! Na akkor a február vége és március első fele érdekes lesz. Febr. 20. tól jönnek a 5070Ti aztán az 5070 aztán 5060-5060Ti és a 2 AMD kártya. Nem unatkoznak majd a reviewerek!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Netfone
- SSD kibeszélő
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- XFX Speedster SWFT 210 RX 6600 Core Gaming 8GB GDDR OEM! Garanciával!
- Gainward Rtx 3080 phantom LHR 10Gb
- Keresek ASUS ROG STRIX RTX 3090 / 4080 SUPER WHITE EDITION-T
- Eladó XFX Speedster MERC 319 RX 6800 XT 16GB Bontatlan dobozos
- Intel Arc B580 Limited Edition (31P06HB0BA) Videokártya - 3 Év Garancia
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPad 10 eredeti Apple cover (Smart Folio)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest