Hirdetés
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
Elég lesz megnézni a northwestrepair, NorthridgeFix videót hogy kiderüljön mennyi kártya érintett, US-ban amúgy is több 4090/5090 fogy. Akár vásárlási tanácsnak se rossz melyik kártyát érdemes venni. Bár amióta 50 centes biztosítékok hiányoznak a kártyák 95%-áról(még a 6000 dolláros kártyáról is) ami a különbség lehet aközött hogy lyukat éget a pcb-be egy zárlatos vrm vagy menthető a kártya egy sima javítással, szerintem tervezve van a kártyákba gyárilag az avultatás.
-
-
Akár minimum három forgatókönyv is lehet vagy ezek együtt:
AMD egy be nem jelentett Nvidia kártyát nem tehet majd a 9070 chartok mellé pénteken. Véleményem szerint jobb ajánlat lesz a 9070 ( non XT) mint az 5070, ha igazak a pletykák.( valószínűleg ez az AMD terve a kivárással amúgy, fene tudja)
Várnak a 3 GB rammodulok megfelelő készletére és 18 Gigás lesz az 5070 a népharag miatt vagy pedig lesz 18 és 12 Gigás is.
Amit írtál ,tényleg vannak gyártási problémák.
-
Az ilyen idiótákat el kell engedni. Én ezt drámázásnak tartom Der8auer-től. Megértem , de ő egy közszereplő, nem fog mindenki elötte térdelni bármilyen korrekt tag is
mert féltékenyek rá, az a kazah birkapásztor is.
Azzal a sok százezres látogatással rendelkező oldalallal kell foglalkozni és azokkal a felhasználókkal akik az ő segítségével rálátnak a dologra. Igor is leírta konkrétan szuperül az okokat, beigazolta miért is lehetett ez és miért fordulhat ez elő másoknál, CB is, Tom's is, teljesen korrekt volt ez így szerintem és ez neki köszönhető. -
Chalez
őstag
Nekem is ilyen LG-m van, vegyesek az érzéseim. Azért egész jól elvagyok vele, bár win alatt SDR-nél olyan meh, de ha átkapcsolom HDR-re game alatt, akkor van ami majd lemászik a képernyőről. Filmek HDR alatt is meh, az 5 éves 65" B9-en sokkal jobbnak tűnnek, bár ez meg gondolom a win f@szsága - pedig állítólag 11 alatt már ez is jobb... Yettel TV-m van, az is eléggé semmilyen, küszködök néha, hogy jobb.
Azért a Forza 5 HDR-ben, minden maxon native 4k-n 240Hz-en 140-180 FPS-el eléggé ott van -
Yodamest
veterán
Igen a másik meg, amit nem is vettem bele, hogy szürreálisan drágák az oled monitorok a tévékhez képest. Amennyibe ez a 32"-es kerül, annyiból simán vesz az ember egy 65" C2-3-4-et, ha meg nem kell ekkora képméret, majdnem fele annyiért 42-48"-t. Bár én mindenkit arra bíztatok, minden követ mozgasson meg, hogy el tudjon helyezni minél nagyobb megjelenítőt, mert rettentő jó dolog. Még ez a chat ablak is sokkal jobb nagyban, filmekről, játékokról nem is beszélve. Pár jónapja CS2-t toltam kicsit és ekkorában headshotokat osztogatni fantasztikus tényleg, azért mégsem 1 négyzetcentire húzod az egeret, hanem mondjuk 4 négyzetcentire azért az motorikus-pontosság szempontból nem mindegy.
-
Devid_81
félisten
Nem vagom a vizhutes hogy lesz ezen ha lesz.
Bar tok siraly lenne egy fekete kocka ket oldalas szendvics blokk a pci-e 5.0 meg riser kabellel...
Konkretan a VGA barhol elferne a hazban vizhutve csak a riser kabel hossza szabna hatart.
Brutal cucc, le a kalappal, latszik rajta, hogy kozel (vagy az is) server grade cucc -
Quadgame94
őstag
Vagyis akkor nincs univerzális számítási módszer, hiszen a kereslet, készlet, modell és még sok egyéb tényező van. Illetve dollár árat totál felesleges szorozgatni. EUR retail árat váltsa átmindenki HUF-ra és modelltől/készlettől/kereslettől függően tegyen rá 5-20 százalékot. PL: RX 7800 XT 490-560 EUR az ára németországban. Itthon pedig 220-250 ezer. Ez egy nagyon pontos átváltás.
RTX 5090 2300 EUR -> 960 ezer + erre jön rá az egyéni modellre jellemző százalék. Senki sem tudja ez mennyi. 5%? 20%? Majd meglátjuk. És ez vonatkozik az összes többire is.
RTX 5070 600-650 EUR -> 250 ezer + a százalék. -
-
Így van, a kérdés most inkább az, hogy mennyire lesz kereslet az 5090 iránt. Szerintem ha az elején picit magasabb is, tavaszra tényleg beáll a 2000 dolláros alapárra.
Az 5080-s 1000 dolláron reális alternatíva a 2000 dolláros 5090 ellenében.
4090s/4080s tulajoknak szerintem nem létszükséglet a váltás, ahogy látom. 2 hét és jöhetnek a tesztek -
-
hahakocka
őstag
-
igen nagyjából a 7900GRE hez tudnám tenni , azért is szüntették azt meg.
4070 Ti super nem lesz meg . az 5070-5060Ti ellen megy. Kérdés az árazás és hogy Nvidia rátesz e több Vramot ezekre a kártyákra a 3 gigás modulokkal.Igazából ha most nem jelent be semmit csak az 5080 és 5090 kártyákat az is teljesen mindegy ezek után.. -
4070 ti lesz az mindegyik oldal leírta már ateljesítményt az előadás után
TPU : [link]
"the RX 9070 XT will offer performance roughly similar to the Radeon RX 7900 XT in raster, with the RX 9070 being slightly faster than the RX 7800 XT. The RX 9060 XT will beat the RX 7700 XT, while the RX 9060 beats the RX 7600 XT."
WCC: [link]
"For products, AMD will first be introducing two graphics cards based on the RDNA 4 architecture, the Radeon RX 9070 XT and the Radeon RX 9070. These GPUs will come equipped with up to 16 GB of video memory. The Radeon RX 9070 XT will compete against the RTX 4070 Ti while the RX 9070 will compete against the RTX 4070. The Radeon RX 9060 series will be competing against the RTX 4060 series.2 -
hahakocka
őstag
-
Én egyébként arra céloztam amikor Warcat írta, hogy ki kell válogatni a jobb hűtéssel rendelkező kártyákat, hogy volt itt az aprón sok ember aki pl a TUF 4080-ra panaszkodott, pár hetes VGA és UV-al is 90-100 fokos hotspot volt és 80-85 fokos hőmérséklet, na ehhez képest az Aorus UV nélkül 4K 120 fps 55 fok, így értettem
-
-
Szerintem meg várjuk meg a hivatalos bemutatót és az első privát teszteket illetve az új technológiai bemutatókat, addig senki nem tud semmit, még az árakat sem tudjuk, találgatások alapján meg biztosat ne állítsunk.
A 4080-ra is az volt mondva, hogy nem éri meg, közben meg nagyon sokan vették
-
-
Quadgame94
őstag
Árazás meglepett kicsit.
Pedig már leírtam vagy 5x hogy ennyibe fognak kerülni
Persze viccelek és csak remény/jóslat volt. Egyébként meg EU árazással és magyar adókkal a 4070S nem áll meg 320 ezer alatt. A legolcsóbb 4070 245e szóval kb. 20-22% teljesítményért majd 35 százalék felárat kell majd fizetni. Jobb mint most, de ez nem más mint rossz szegmentálás. Gyengébb kártyát adnak olcsóbban. Hatalmas üzlet.
-
Pakmara
őstag
-
Raymond
titán
A 4080-as aktualis piaci ara nem az MSRP 1299EUR hanem 1149-1200 kozott van, az uj ar atszamolva 1089 lenne, gondolom inkabb 1099 lesz minimum ha nem ugynanaz az 1149 mint amiert most a 4080-at kapni.
A 4070Ti Super 869EUR lenne, gondolom ez 899 lesz hivatalosan ami valamivel a 4070Ti aktualis 819-849EUR ara felett van de persze kozel 4080 teljesitmeny es 16GB VRAM.
A 4070 Super 649EUR atszamolva, kivancsi leszek ez lesz vagy durvabban kerekitenek mint a tobbinel es 699 lesz.
A 4070 most 579-599EUR a piacon, ha ennek az arat hivatalosan levinnek 549USD-re akkor az eppen ott van ahol a kartya most kaphato. Mar csak ezert se gondolom hogy a 4070S majd 649EUR lesz mert akkor a 4070-et nemigen tudnak eladni. Tehat vagy olcsobb lesz a 4070 es a 4070S lesz 649 vagy a 4070 marad ahol van es a 4070S lesz 699.
@Devid_81
"talan meg a 7800XT ara is veszelyben van"
Lesd fentebb, ha a 4070 marad ezen a szinten vagy megy is le 20-30EUR-t akkor a 7800XT-re nem sok nyomas jon. -
Devid_81
félisten
Kivancsi vagyok a pirosakra ezek utan.
7900XTX/XT es talan meg a 7800XT ara is veszelyben van.
Az elso kettot tutira lejjebb kell engedjek.Oszinten megmondom kb igy kellett volna induljon az egesz 4xxx es 7xxx szeria, es meg igy is belekonnyezek amikor latom az RTX 4080 S arat.
Valahol $649-699 korul kellene legyen, oke inflacio akkor legyen mondjuk $799.
De nah, ne panaszkodjunk kerem, kb ez az elso amikor Nvidia valoban arat csokkentett generacion belul, mar ezert jar a pirospont nekik -
Devid_81
félisten
De az nem lett olcsobb, csak gyorsabb nem?
Az RTX 2080 non-founders vagy minek neveztek is $699 volt mint a Super, nem?
Bar az eredeti founders 2080 valoban $799 volt.Szerk: jah akkor okes, jah azzal a founders arral lehetett szorakozni a neppel.
Mindenesetre akkor ha most valoban $999 lesz a 4080S az egy "valos" arcsokkenes lesz.
Nem csodalnam amugy, mert azon az $1199-es aron eleg keveset adtak el belole.
Kivancsi leszek ra a maradek RTX 4080 mennyiert megy majd el, $800-ert eppen nem lenne tul rossz, kb annyiert kellett volna jonnie eredetileg is -
Alogonomus
őstag
RDNA4 high-end kártya jön a jelenlegi pletykák szerint, csak enthusiast kártya nem jön állítólag. AD103-as szintre, vagyis a 4070 Ti Super és 4080 Super közötti szintre érkezik egy 256 bites kártya versenyképes fogyasztással és kb $500-os árcédulával. Csak a jelenlegi csúcsot képviselő 4090 pozícióját nem tervezi állítólag betámadni az AMD az RDNA4 első hullámával.
-
S_x96x_S
addikt
> Nem arról volt szó ,hogy nem is jön RDNA4 High-end kártya?
manapság már semmi se biztos,
és az nVidiának mindenre fel kell készülnie ..
Ráadásul az AMD egyre rafináltabb.már az elég nagy probléma lenne
az nVidiának, hogyha az AMD középkategóriás RDNA4-e
egy szinten lenne a 4090-el .
de ha 5 - 10 % -ot ráverne .. az már vészhelyzet lenne ..
Ha az MI300 felépítését nézem, akkor
pár év múlva a 4090 már csak középkategóriába fér bele .a verseny jó
> MLiD. Nem szóltam.
Még az álló óra is egy nap 2x az igazságot mutatja ..
Ha az nVidia nem marad paranoid, és elbízza magát,
akkor annyi a cégnek ..
az Intel sorsára jut .. -
Azért van pár kérdőjel. A GDDR6X teljes értékű verziója lehet gyorsabb 22,4 vs 24 Gbps,ami kb 8 % előrelépés . Ehhez jön a plusz cuda magszám és az új stepping ami pár ( 8-10%?) % kal magasabb órajelet hozhat. Szóval szerintem jó esetben ez azért lehet 8-10 % is és még mindíg ott marad a hely egy 4080 Ti 20 GB verziónak AD102 re építve.
-
Egon
nagyúr
Jobb lett volna akkor ha mondjuk 250W-on 30%-al gyorsabb?
Nekem igen, rohadtul melegszik a jelenlegi konfig, viszont nagyjából elég a teljesítménye (most még; nyilván hosszabb távon kellene az a plusz 30%). 4070-est (Ti-t) meg nem merek venni a keskeny memóriabusz végett, így várhatok a következő gen-re, ami a jelek szerint sajnos nem mostanság jön.
-
Egon
nagyúr
Ugrás a hatékonyságban? Felfogás kérdése. inkább megtorpanás az energiafogyasztásban.
A 1080-nak még 180W volt a TDP-je, a 2080-nak 215W. A 3080-nak 320W, a 4080-nak is. A tendencia egyértelmű, és egyetlen generáció nem győzött meg róla, hogy változni fog.
Majd ha és amennyiben mondjuk 280W-os tdp-vel jön ki az 5080, akkor lesz ok tapsolni - de erre az esély nulla vagy kevesebb. Sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest