-
IT café
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szoke1982
senior tag
Szintén!
Azért is lettem csalódott, hogy most olvastam a Bluepoint games erre pazarolta az idejét, a fenébe is! Nekem anno az volt ez első souls játékom, de ezt már régebben írtam itt! Lényeg nekem is kurva nehéz volt elsőre de tanulható , és az élmény kárpótol utána ha végig vitted, egy igazi gyöngyszem ps5 játékok közt ! -
Bad Pritt
félisten
Knight. Medroll erős kezdő felszereléssel, hogy a defenzív és offenzív játékosok is kényelmesen tudják kezelni, végig lehet vinni a játékot nagyobb gond nélkül str, dex vagy quality irányban mindenféle változtatás nélkül, de ha kell könnyen lehet hibrid buildeket alakítani miracle vagy pyro irányba is.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
válasz beyruth82 #188154 üzenetére
Ugyanígy segítenénk a többiben is és azoknak van dedikált topikja is, rengeteg yt videó van, ott a fextralife oldal tömve tartalommal, szóval nem lennél elveszve. Az én személyes tapasztalatom az elmúlt több, mint másfél évtized alapján az, hogy nem azok utasítják el vagy adják fel ezeket a játékokat, akiknek a képessége ne lenne meg hozzá, hanem akik nem hajlandóak megtanulni játszani velük és aztán Miyazaki a hülye, mikor tűzzel dobálják a vulkán mélyén tanyázó Flamelurker nevű bosst és csodálkoznak, hogy nem működik a dolog (true story).
-
veterán
válasz Bad Pritt #188152 üzenetére
Igen csak pont ezek amiket írtál egy kezdő számára abszolúte nem egyértelműek. Fogalma sincsen ezekről. Nekem se volt csak a ti segítségetekkel tudtam meg mindent. Ha nincs a fórum vagy nem lettem volna benne a topicban az életben nem játszom ki a Lies of P-t. Valószínű a régi soulsok semmiképp se nekem valóak, bár a Demon 's souls remake is érdekelne de gondolom a játékmechanika ugyan az maradt mint a réginek.
#188148 PTM
Minden nehézsége és a közel 200 órányi erőfeszítés ellenére a tavalyi év kedvenc játéka nálam a Lies of P.
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz beyruth82 #188145 üzenetére
De van beginner mód már a Demon's Souls óta. Ha csak a From játékait nézzük mindegyiket tudod egy olyan kaszttal kezdeni, amivel nagyságrenddel könnyebb a játék, mint az összes többivel, ezzel elsajátítod az alapokat és utána akár nekikezdhetsz egy másikkal, amivel nagyobb kihívás lesz. Nehezebb bossoknál tudsz behívni npc segítőt, több helyen akár kettőt is, DS3-ban pl. az első komolyabb bosshoz (Pontiff Sulyvahn) hozzá se kell nyúlnod és a két segéd lenyomja neked, ha ügyesen helyezkedve csak gyógyítgatod őket néha. Az tény, hogy meg kell tanulni, de ahogy egy Witcher 3 végigjátszható Igni spammel, úgy egy bármilyen souls játék is triviális tud lenni bizonyos eszközökkel.
Az Elden Ring meg aztán végképp egy easy ride a korábbiakhoz képest, rengeteg varázslat, buff, npc-k, idézhető szellemsegédek, nem Lies of P-szinten elcseszett, de azért erős dobálnivalók segítik a játékost a legelső pillanattól kezdve. Mindenféle komolyabb skill nélkül, pusztán a helyezkedést megtanulva platinázni lehet úgy, hogy te magad nem osztasz ki sebzést a játék teljes egészében, ami kicsit viccessé teszi az egész zsáner megítélését is szerintem.
Amúgy azt szerintem írta valaki az Xbox topikban is és nagyon egyet tudok érteni vele: ha a Lies of P-t végigvitted végig tudod vinni a soulslike játékok 90%-át Elden Ringig bezárólag. A kérdés az, hogy a régebbi címek kiforratlan játékmechanikáit vagy szar futásteljesítményét hogy veszi be a gyomrod.[ Szerkesztve ]
-
Elderath
őstag
válasz Wesder #188115 üzenetére
SZÁ-NA-LOM. Bluepoint játékát vártam mint a messiást, ezek szerint DS remake óta elbasztak 5 évet a nagy semmire. Gratulálok ennek a faszláma sony vezetésnek és Days Gone 2 helyett megy a kukába a Bend játéka is. Marhára megérte akkor.
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
Szoke1982
senior tag
Persze nem sérül ,nem erről van szó! hanem a játékról és a fejlesztőkről , hogy sikeres lesz e úgy is, ha benne van ez a opció ,avagy mint a fromosok is ezért lettek híresek!
Én sosem villogtam ha végig vittem egy játékot! (Meg kb csak magamnak játszom kutya se látja kb!)
Szimplán a játék élmény a lényege!
Például az Edlen Ringnél is rendesen paráztam ha itt bukok akkor ugrott az összes lélek pontjaim stb .
Tehát maga az érzés amit from eltud érni a nehézsége miatt , hogy ez csökken ha könnyebb a játék, tehát nincs a feszkó benne és így tud a játék folyton magával ragadni és előre menni újra és újra ha egy erős boss jön! Remélem érted! Főleg most, hogy a nagy stúdiók már nem adnak ki olyan játékokat mint a kisebb indie vagy ezek az új kinai fejlesztők akik mostanában jobbnál jobb játékokat raknak le az asztalra! Pl: Black Myth: wukong . Lényeg, hogy drukkolok nekik , hogy jó legyen és sikeres a játékuk! Mert már lassan a kinai fejlesztők lesznek azok, akikre lehet számítani mostanában! -
MODERÁTOR
válasz l.skywalker #188144 üzenetére
Nem, annak az ikonnak ott kötött a helye, már PS4-en is így volt.
-
-
veterán
Az eleje lemaradt, bocsi
Szóval szerintem igen még sikeresebb lenne a stilus és a souls játékok ha lenne egy beginner mód mondjuk. Én is szívesen megvenném mondjuk az elden ringet de félek kiadni érte annyi pénzt mert mi van elakadok benne? Akkor az ablakon kidobott pénz.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Szoke1982 #188131 üzenetére
Kb 6 soulslikeot kezdtem el de mindegyikbe beletört a bicskám általában már az elején. Egyetlen egyet sikerült végigvinnem a lies of p-t. Fórumon rengeteg segítséget kaptam kiemelném Wesder fórumtársat, aki végtelen türelemmel válaszolt és adott tanácsokat minden zaklatásomra amikor elakadtam.
Közel 200 órámba telt, volt hogy 1 hónapra is félre raktam mert elakadtam az egyik bossnál, akit végül kb 120 nekifutás után sikerült legyőznöm. Igaz akkora örömöt meg sose éreztem játék előrehaladás okán. Fantasztikus érzés mikor tovább jutsz egy ilyen kálvária után. De!
Kezdőként végtelenül frusztráló volt sokszor, hogy (számomra) ennyire nehéz egy játék. Ez örökre visszatart attól, hogy pénzt adjak ki soulslike játékra. Ha ps+-ba vagy gp-be bekerül egy-egy nevesebb darab akkor még talán de, hogy 20-30 ezreket kiadjak érte az kizárt. Szerintem sokkal többen lennének a stílus szerelmesei, ha lenne egy nem fokozatválasztó, hanem mondjuk egy beginner mód ami a stílusban kezdőknek lenne könnyítés. Nem arról szólna, hogy 2 csapással legyőzöd a bossokat de mondjuk ne is 120x kelljen nekifutni. Jobban szájba rágja a taktikákat amik hasznosak lehetnek a különböző ellenfelek ellen meg ilyesmik. Ezzel nem veszítenének játékosokat, hiszen a haladó soulslike játékosok ugyan úgy tudnának játszani, ahogy eddig a kezdők meg tanulhatnák a stílus alapjait a beginner módban. Biztos vagyok benne, hogy mégtöbben vennének soulslike játékokat.[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
titán
Friss PS5 tulajként, első élményként a Spider-man remastereddel játszottam, minden percét megérte, az ilyen játékok nagyon fekszenek nekem.
Egy dolog nem tiszta az dashboardon viszont, hogy mikor a kezdőlapon a felső sorban mutatja a játékokat és azoknak a végén van a saját Játékgyűjteményem ikon, azt nem lehet valahogy előrébb hozni? Erre sehol sem találtam megoldást.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
PTM
aktív tag
válasz LeventeV #188140 üzenetére
Azt hiszem én is 10-re állítottam a játékokban (LG OLED-jeim vannak egy jó ideje, most épp G3), annyi feldolgozást megengedek neki. Kivéve ha inkább "purista módban" állítottam be és 0-ra vettem, most elbizonytalanodtam, meg annyira szerintem ez nem oszt vagy szoroz.
[ Szerkesztve ]
-
PTM
aktív tag
"Kivéve persze, ha azt sérelmezed, hogy így nem lehet elitista módon mellkast döngetni, hogy te.végigvitted a nehézsége ellenére is."
Ez is egy vonzereje az ilyen játékoknak, én ezt elismerem.
Sokminden más is bennvan, hogy alaposabban ki kell ismerni a játékot, a dopamin amikor sikerül, a közösségformáló része. A mérleg másik serpenyője pedig az, hogy talán egy szélesebb közönség veszi meg (míg a Souls fanok az állítható nehézség miatt esetleg elutasítják). Ha sikerül versenyezni az ötvenezer másik játékkal, ami szintén széles közönségre lő.[ Szerkesztve ]
-
LeventeV
senior tag
Sziasztok!
Ti a TV beállításoknál a Sharpness-hez hogyan álltok hozzá?Youtube-on a "best game mode settings" típusú videónál mindenki 0-ra húzza, mondván, hogy amúgyis 4K output jön a konzol felől, így felesleges, plusz magasabb értékeknél artifactokat okoz. - viszont manapság tudjuk, hogy azért nem épp natív 4k-t látunk sok esetben.
Ezzel szemben, a TV-k default Game mode beállításában sok gyártónál a Sharpness nem 0, hanem egy viszonylag alacsony értéket kap (pl LG CX-nél nálam 10).
Melyik irányt érdemes követni szerintetek? Amúgy nálam az EA WRC esetében kifejezetten segít a sharpness, viszont el tudom képzelni, hogy más upscalerek (FSR, PSSR) összeütköznek ezzel és ott már alacsonyabb értéknél is nagyobb az artifactolás veszélye.
-
Mr X
veterán
válasz Szoke1982 #188125 üzenetére
Ahogy már írták előttem is, arra akartalak rávezetni, hogy a te játékélményed nem sérül attól, ha másoknak ott lesz egy könnyebb fokozat. Kivéve persze, ha azt sérelmezed, hogy így nem lehet elitista módon mellkast döngetni, hogy te.végigvitted a nehézsége ellenére is.
-
Frod
addikt
"This is another blow to Sony's ambitious live-service game plans. In 2022... announced plans to have 12 live-service games running by the end of the 2025 fiscal year. Those plans have failed to materialize after Sony revised that number down to just six, of which Bend and Bluepoint's games were likely two of them.
This leaves just Bungie's Marathon and Haven Studios' PvP project still in the works...
There are also rumors of two online Horizon games, one co-op experience and another being an MMO."
forrásKét Horizon multit nem gondolom, hogy elbír a piac, és a Fairgame$-nek sem jósolnék... hát kb semmilyen jövőt.
Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
válasz Wesder #188107 üzenetére
"Az ilyen rajzolt stílussal meg tudnak venni, mert sokkal időtállóbb, mint ha realisztikus lenne."
Nekem is rögtön a Darksiders jutott eszembe, az meg épp idén 15, szóval van benne valami. Bár pont a fentiek miatt - a tréler alapján - simán elhinném, hogy ez egy előző gen-es cucc.
#188115 Wesder
Csóró Bend-eseknek nagyon nem áll jól a zászló.#188133 F-ECT$
Nagy kópé volt az öreg, és durva látni, hogy milyen károkat okozott évekkel a távozása után is. A mostani generáció játékainak nagyrésze egyszerűen nem létezik, helyette sosem elkészülő projektekre fogták be a 1st party stúdiókat.[ Szerkesztve ]
Do you see the white shadow?
-
PTM
aktív tag
válasz Szoke1982 #188131 üzenetére
Én nem hiszem, de a From esete kivételes, ők a Souls játékokkal műfajt teremtettek. Ilyen nagyon ritkán történik, engem vonzanak is, de attól még nem feltétlenül kell mindenkinek koppra ezt a mintát követni.
Én teljesen el tudom fogadni azt is amikor a raknak valamibe nehézségi fokozatot, és azt is, amikor nem. Ez amúgy is a tipikus "van sapka vagy nincs sapka", bárhogyan döntenek, lesz egy réteg amelyiknek az nem tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
lo_jo
senior tag
válasz Szoke1982 #188125 üzenetére
Attól, hogy neked jön az az érzés, másnak nem feltétlenül, de attól még a játék világa, mechanikái, stb. tetszik neki és szeretne vele szórakozni. Tudod, van, akinek a multiplayer a zsánere és szereti összemérni magát más hús-vér emberekkel, van, aki meg tök jól szórakozik a scriptelt mobokkal. Van, aki Ace Combatban lövöldözi a végtelen rakétákat, más meg DCS-ben beosztja a 200 gépágyú lövését.
A kulcs annyi, hogy engedd el azt a bizsergető érzést, amit más szórakozása miatt érzel és csak a sajátodra koncentrálj. Szórakozz és ne azon akadj ki, hogy más hogyan szórakozik ugyanazzal a játékkal.
-
-
Szoke1982
senior tag
válasz Wesder #188121 üzenetére
Nekem a Blupoint nagy csalódás most ,ki nem várt egy Demon's Souls 2 -t netán? Vagy akármit tőlük.. kb minden bemutatón vártam a Blupoint games feliratot mivel készülnek évek óta már !
Mert kb csak ők tettek le egy olyan címet ami ténylegesen is úgy nézett ki , hogy beszarás , pedig csak egy remake volt! Szerintem a legszebb ps5 játék kb még mindig!Na az király ha a végére értél igencsak jó játéknak ígérkezik, és idén annyi jó jön még, hogy a souls féle rajongók el lesznek kényeztetve! (ha minden cím kész lesz idenre)
[ Szerkesztve ]
-
Szoke1982
senior tag
Nem játszom abban sosem!
De szerintem nem érted mire gondoltam.. (lényege , hogy mikor már neki mész vagy 50x egy bossnak és utána végre megölöd, akkor jön az a érzés, igen sikerült végre!
Mert ha van egy easy mód opció, akkor sokan csak átváltanak és ennyi is volt a játék avagy a boss!
Nem lesz meg a küzdelem érzése, és a játék mivel könnyebb így hamarabb is túl jutsz egy adott bosson és játéknak vége!
De ok értem.. több emberhez el akarnak jutni ezt megértem! De akkor ne írják ezt bele:
" The First Berserker: Khazan is a hardcore action RPG" -
szana8
tag
válasz vonSux #188123 üzenetére
Nyílván a kommentelők egy részétől is elvárható lenne hogy ne ekézzenek mindent ami új, (Yotei, Intergalactic) mert az nem pontosan az mint amit ők elképzeltek. Illetve ezeket az embereket a közösség többi tagja is nyugodtan szankcionálhatja. Nem azzal van a baj hogy ha valakinek más a véleménye, a kifejezés módjával van a baj sokszor. Illetve hogy úgy ítélkeznek hogy semmi információk nincs róla, csak pár képkoca. Erről viszont tehet a Sony hogy semmi információ nem jön mostanában a belsős stúdiók játékairól . Egy teaser és ennyi. A kisebb gond ha ez marketing stratégia a nagyobb ha nincs mit mutatni róla, mert a fele sincs kész.
-
szana8
tag
válasz Wesder #188115 üzenetére
Lassan több játékot fognak cancel-elni mint amit kiadnak ebben a generációban. Valakinek érne már egy iszonyatos nyakleves a Sony-nál aki kitalálta ezt a stratégiát. Illetve egy bocsánatkérés a játékosok felé is aktuális lenne lassan, ezek miatt a balf*szkodások miatt.
-
Wesder
félisten
válasz Mephike #188117 üzenetére
A Bendről simán elhiszem hogy bezárnák ha úgy dobja ki az Excel.
Bluepoint talán jobb helyzetben van a sok jól sikerült Remake-kel.Vicces egyébként hogy anno arról mentek a hírek hogy új saját IP-n dolgoznak, most meg kiderült hogy egy GoW GaaS volt. Mondjuk azt is nyakon kéne csapni, aki ezt az ötletet pitchelni merte. A GoW nem egy olyan IP, amit GaaS-re lehet vinni.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Szoke1982
senior tag
válasz Wesder #188107 üzenetére
A béta sokkal nehezebb volt, legalábbis számomra!
Hát.. szerintem kár volt bele tenni ezt a easy módot. Épp ez a lényege, hogy legyen kihívás benne!
Remélem jól döntöttek a fejlesztők , anno ez nem volt benne , de mondom rengeteget javult azóta a játék, szerintem ez már kb a végleges formáját láthatjuk nagyjából.
Amúgy igen, nagyon szép az art designja egyedi , és magával ragadó!
Engem egyből beszippantott! (Lehet mást nem fog nem tudom, gondolom ez is vagy tetszik vagy nem )
És igen az első boss volt a legkönnyebb anno de arra emlékszem max vissza olvasom mit írtam, de azt tudom szerintem egy fél napot szívtam vele mire meglett.
Kíváncsi leszek a loot-ra ott nagyon sokszor ugyanezt dobta fel már-már kb nevetséges volt! Például egy nagyobb küzdelem után, egy régebbi cuccot dobott fel.
De szerintem javították ezt is.
Az új ruha sem ez volt benne, mint amit most szereztem be!
Azt tudom az utolsó bosst már nem volt időm leverni mert vége lett a bétának! Na kíváncsi vagyok mennyire lett könnyebb ha odaérek..
Én drukkolok nekik , reméljük jó játék lesz ! sajnos messze van még március vége.. (de legalább itt a demo! ) -
Wesder
félisten
Sony Cancels Two More PlayStation Projects
- God of War live service game from Bluepoint
- Bend Studio live service game
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
KaitouP
nagyúr
válasz polonic #188113 üzenetére
Valóban csak a kezdet, kíváncsi vagyok, milyen véleménnyel leszek, ha végigjátszod. Ez a játék (és a széria említésre méltó részei) inkább az atmoszférával, hangulattal tartanak feszültség alatt, mintsem véletlenszerű ijesztegetésekkel.
Magyarország legnagyobb PlayStationnel foglalkozó weboldala: https://playstationcommunity.hu
-
vodrosjozsi
addikt
Most szedtem le és egész jó ez a suicide squad, de megértem azokat akiknek nem jött be.
Egy Arkham után ilyenre váltani kvázi szentségtörés volt a studio részéről, de ha ettől elvonatkoztatok akkor eléggé élvezhető.
Jó hogy ingyen van mostSamsung Galaxy A35
-
vonSux
őstag
Bal oldalon a Suicide Squad frissítésének letöltése vánszorog (átlag 70mbps), majd a Khazan demo jön a sorban:
-
Wesder
félisten
válasz ProEvoFan #188109 üzenetére
Jediban is van ötféle nehézségi mód + szabadon variàlhattad is. Senkit se zavart.
Egyébként is amíg nem pucéran egy alap bottal viszed végig bekapott sebzés nélkül, miközben a controllered egy tàncszőnyeg, vagy egy banàn, addig nem is ér semmit az egész.
-
Cipas
csendes tag
válasz czako.g #188088 üzenetére
Ha nem akarsz mellé fogni 1 hónapra fizess elő a középső csomagra a ps plusra
Ott a game katalógusban benne vannak a Playstation legjobbjai ( néhány hiányzik, de elég ez kezdésre)
Last of us 1 remastered, Ghost of Tsusishama, God of war, és most bekerült a Göd of war: Ragnarök is játéknak, ratchet and clank rift apart, death stranding, Spiderman miles morales...stb...ezek közül nagyon sok magyar feliratos játék is van[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz Szoke1982 #188097 üzenetére
Egyelőre nem tűnik nehéznek, 3. próbálkozásra le is csaptam az első bosst.
Jól néz ki egyébként. Az ilyen rajzolt stílussal meg tudnak venni, mert sokkal időtállóbb, mint ha realisztikus lenne.
A harcrendszer sem rossz, eléggé megengedőnek tűnik a dodge-dzsal meg a parry-vel.
Talàn jó hír hogy van benne easy mód azoknak akik nem szeretik annyira a Souls műfajt.
-
KaitouP
nagyúr
válasz Rigormortiis #188102 üzenetére
Én nem utálom, de már nem éreztem azt a vibe-ot, amit a 3. résszel bezárólag még igen. A Siren volt nekem a pótlék.
Magyarország legnagyobb PlayStationnel foglalkozó weboldala: https://playstationcommunity.hu
-
v!ct0y
veterán
válasz Fox Mulder #188065 üzenetére
Már normál ára van
-
echterion
nagyúr
válasz czako.g #188088 üzenetére
Ha történetmesélés, akkor semmiképp se hagyd ki a Yakuza sorozatot, persze tartva a történet időrendjét, hogy teljes legyen az élmény. Rengeteg átvezető animáció és párbeszéd, kis betekintés a japán kultúrába, főleg, ha a jópofa sidequest-eket is csinálja az ember.
A Final Fantasy sorozat minden tagja szintén nagyon jó sztorikkal bír, mellette a játékmenet is remek, a részk között viszont összefüggés nincs (leszámítva pár kivételt), így olyan sorrendben tolod, ahogy jólesik.******
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- EAFC 25
- Milyen processzort vegyek?
- Parfüm topik
- Asszociációs játék. :)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mortal Kombat 1 Khaos Reigns - Középpontban Conan, a barbár
- Honor Magic V2 - origami
- Bekerült a Copilot a fogyasztóknak szánt Microsoft 365-be
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...