Hirdetés
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hahakocka
őstag
válasz
Sontir Fel #46297 üzenetére
Sima 5060 S 5070 vásàrlók a superre vagy Ti re vàgynak majd szerintem. De a 5080 is èrdekes az esetleg csak 4090 plusz 10% erővel S hozzà kèpest -8gbal. Ebből tovàbbra is az tűnik ki nekem S sokaknak az amcsi fórumokon hogy az 5090 feje terelnènek sokakat meg majd egy èv múlva a superekre csak addig jön Intel S Amd mèg közben.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
VoltanIgor #46295 üzenetére
Azért nem lenne ez ördögtől való. A megfelelő pillanatban kiugrani a 2 éves kártyából 600 ezer értékálló forint felett, majd szerezncsésen behúzni egy hasonló erejűt (ne felejtsük el, itt a látomások szerint 5080= 4090+10%) 1100-1500 euró körül.
Kevesebb fogyasztás, kisebb esély arra hogy elolvad, újra indul a garancia, Nvidiát ismerve valami olyan új fejlesztés ami csak 5xxx széria tud majd... cserébe minimális kompromisszum a memória terén. Én látnék ebben fantáziát, főleg hogy itt ment valami szájkarate nem is olyan rég, hogy nem is olyan fontos a sok vram
-
válasz
Quadgame94 #46291 üzenetére
Magasabb órajellel vagy sehogy de azert kíváncsian varom architektúrában mit hoz.
-
KRoy19
őstag
válasz
Nincs ezzel baj, és azzal sem, hogy csak 16GB, mert így legalább jobb áron fog elmenni a 4090...
-
S_x96x_S
addikt
válasz
> Ez alapján 5080 GB203-ra épül.
> Hogy lesz ebből 4090 szint?Attól függ milyen kompromisszumokkal tudsz élni,
VRAM szintjén biztos nem ...
a 16GB <> 24GB RAM
Emiatt sokaknak nem éri meg lecserélni a 4090 -et egy 5080 -ra. -
Terek
tag
válasz
Szószerint sehogy
Max az új dlss-el megközelíti amivel promózni fogják.
-
S_x96x_S
addikt
"ZOTAC confirms GeForce RTX 5090 with 32GB GDDR7 memory, 5080 and 5070 series listed as well"
https://videocardz.com/newz/zotac-confirms-geforce-rtx-5090-with-32gb-gddr7-memory-5080-and-5070-series-listed-as-well -
Devid_81
félisten
Koszonom a felvilagositast
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Devid_81 #46284 üzenetére
> Ez mit jelentene egy atlag jatekos szamara
az átlagos játékost nem érdekli ez.
Az nVidia pedig valószínüleg figyel a driverek írásakor,
hogy a speciális AI -val erősített funkciók ( DLSS ) se ezt a részt használják.
Úgyhogy nehéz kimérni.de amúgy ha az alkalmazásban/játékban sok ... AI, fizikai szimuláció / komplex számítás van (ahol a pontosság nagyon fontos ; pl. Ray Tracing, Machine Learning alapú AI számítások), akkor a FP32 accumulate hasznosabb lehet. az FP16-nál;
Talán még a modern sakk-engine -ek esetén is jól jöhet. ( de ez megint egy külön világ, ahol nem fps -ben mérik a teljesítményt ) -
Alogonomus
őstag
válasz
Devid_81 #46284 üzenetére
Ez mit jelentene egy atlag jatekos szamara ha az az "eFuse" rendeltetes szerint mukodne?
Leginkább valószínűleg az elmúlt évek során többször kiszivárgott 600+ wattos 4090 Ti-t, ami a processzorkínálatból eredő korlátozások miatt hagyományos játékok esetén továbbra is csak 20-30%-kal lett volna csak a 4080 fölött, de már a pathtracing bekapcsolásával sem esne 60 fps alá a teljesítménye 1080p fölötti felbontás esetén.
Ja és persze egy olyan kártya a hamarosan érkező 5090 tippelt ára környékén lett volna. -
S_x96x_S
addikt
Az árban nincs biztosíték, csak a chipben ...
George Hotz : "NVIDIA is so far ahead that all the 4090s are nerfed to half speed. There's an eFuse blown on the AD102 die to halve the perf of FP16 with FP32 accumulate. RTX 6000 Ada is the same die w/o the blown fuse.
This is not binning, it's segmentation. Wish there was competition." -
yarsley
aktív tag
válasz
kovsol #46274 üzenetére
Több boltban is kapható, illetve ennél vannak sokkal rondább kártyák is a piacon.
-
Mans20
addikt
Mesés lesz megint 8GB ram szerintem 4060Ti árban. NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti to feature 16GB VRAM, RTX 5060 reportedly sticks to 8GB
-
Devid_81
félisten
Kopper szerint jon az RTX 5060/8G
Tehat akkor az xx60 mar 1080p-re sem mindig eleg mar a kezdetektol?
CsUdalatosHa jol ertelmezem ezt a vram mentes cop@tast amit az nv csinal akkor az xx70 most mar az uj 1080p kartya, es meg az sem lesz elegendo a kovetkezo 2 evre ha az RT+FG is keri a vramot.
-
Raymond
titán
válasz
Quadgame94 #46264 üzenetére
Mert valami tortent 2020-ban amitol vilagszinten megugrott az inflacio, minden felment es semmi nem ment igazan lejjebb. A 4090 aranak novekedesehez pedig az inflacionak semmi koze, egyszeruen arrol van szo hogy tobb a kereslet mint a kinalat amiota lealltak a gyartasaval. Ennyi. Az MSRP meg mindig ugyanaz, de a piaci ar tobb mert nincs eleg termek a kereslet kielegitesehez. Azert talan nem annyira nehez ezt megerteni.
-
Raymond
titán
válasz
Quadgame94 #46259 üzenetére
USA cummulative inflation 2020 -> 2024 = 21.9%
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Amerikában eddig ebben az inflációs ciklusban 9.1% volt a csúcs. Az szintén hatalmasnak számít. Ott az inflációs cél 2% és sosem volt még 20% felett. Magyarországon az inflációs cél 3%.
-
Devid_81
félisten
válasz
Angliaban is volt rendesen
-
GEIL
addikt
válasz
Quadgame94 #46200 üzenetére
bizony az 1080p még mindig eléggé népszerű
.....és bizony a win10 megy jobban nem a folyamatosan problémás bugos win11 -
yarsley
aktív tag
válasz
hahakocka #46253 üzenetére
16-20 max
20Gig-et vezesd már le légyszi, hogy hogy jön ki. Mert 320 bit olcsó közép kategóriás kártyába túl sok helyet zabál fel, 160 biten meg GDDR6-tal hangya f*sz átviteli sebességet kapsz.Ahogy a 350W os 5070 Ti nek se szerintem, inkább 300W
Én simán elhiszem, hogy sokkal több lesz a fogyasztás, mert a mostani leakek szerint a mag szám nem lesz annyival több, hogy igazán nagyon sebességet érjenek el, a node optimizáció max csak 15-20% hoz, a többit a magasabb órajellel érik el, ahhoz meg kakaó kell. -
VoltanIgor
aktív tag
Nekem most 4080-am van, és természetesen meg vagyok vele elégedve, 1440p-n bőven jó mindenre JELENLEG. Tervezek majd váltani, utóbbi időben bevált az, hogy a még garis kártyát eladom, és lépek a következő genre, a 80-as szériában mozgok.
Most viszont, ha az 5080-as csak 20% körül lövi fel az előző 80-as szériát, akkor nagyon erősen el fogok gondolkodni, mert ez váltáshoz kevés, a 90-es karik meg egész egyszerűen nem érik meg.
Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok.
-
hahakocka
őstag
válasz
gainwardgs #46252 üzenetére
Az is hülyeség. Abu írta, de nincs alapja még. 16-20 max Ahogy a 350W os 5070 Ti nek se szerintem, inkább 300W
-
hahakocka
őstag
No de ez raszter, DLSS rasterrel, RT -vel, vagy RT+DLSS stb milyen settingel tesztelve 4K, 1440p stb?
Még jó hogy gyors lesz az 5090 600W, 3 tégla méret, 1.2-1.5 milla FT ért vicces lenne ha nem. Régen ezeket hívták téglának, Paks 3 nak de ahhoz képest már 4K ba fog vinni 140-220hz en talán mindent főleg DLSS el.
Nekem elég ugrás lesz egy pletykált 4080-4080 super szint amit a 3 cégtől valaki jó áron, fogyival elér -
hahakocka
őstag
Ezt láttátok? A Ti-n 16gb lesz legalább most, de gondolom szépen feláras lesz e a 4070 hez képest is elég nagy árdifi van a TI-hez képest. Viszont ez alapján akkor a 5070 lehet marad 12gb. Kérdés a konkurenseknél milyen áron mennyi vram, milyen teljesítmény, RT Raszter s fogyasztás lesz. (4080-4080 super raszer erő, pletyka 220-270W al +45% RT)
Fogyasztás 350W az szerintem nem igaz kisebb lesz az. 4080 super teljesítményre tippelnek.
Bár látom részben más oldalról már valaki linkelt hasonlót.NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti Leak Tips More VRAM, Cores, and Power
It's an open secret by now that NVIDIA's GeForce RTX 5000 series GPUs are on the way, with an early 2025 launch on the cards. Now, preliminary details about the RTX 5070 Ti have leaked, revealing an increase in both VRAM and TDP and suggesting that the new upper mid-range GPU will finally address the increased VRAM demand from modern games. According to the leak from Wccftech, the RTX 5070 Ti will have 16 GB of GDDR7 VRAM, up from 12 GB on the RTX 4070 Ti, as we previously speculated. Also confirming previous leaks, the new sources confirm that the 5070 Ti will use the cut-down GB203 chip, although the new leak points to a significantly higher TBP of 350 W. The new memory configuration will supposedly run on a 256-bit memory bus and run at 28 Gbps for a total memory bandwidth of 896 GB/s, which is a significant boost over the RTX 4070 Ti.
Supposedly, the RTX 5070 Ti will also see a bump in total CUDA cores, from 8448 in the RTX 4070 Ti to 8960 in the RTX 5070 Ti. The new RTX 5070 Ti will also switch to the 12V-2x6 power connector, compared to the 16-pin connector from the 4070 Ti. NVIDIA is expected to announce the RTX 5000 series graphics cards at CES 2025 in early January, but the RTX 5070 Ti will supposedly be the third card in the 5000-series launch cycle. That said, leaks suggest that the 5070 Ti will still launch in Q1 2025, meaning we may see an indication of specs at CES 2025, although pricing is still unclear.
-
PuMbA
titán
válasz
Sontir Fel #46248 üzenetére
Ez igaz. RDNA3 bemutató után már lehetett tudni a semmitmondó prezentációból, hogy nem lesz nagy gurítás
Semmi konkrét fps szám, semmi érdekfeszítő dolog. Vissza is esett az AMD VGA részesedése 10%-ra az RDNA2 után, ez pár napos adat. Egy bemutatóból látszik, hogy mennyire biztosak benne, hogy jó cuccot csináltak vagy nem.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Sontir Fel #46245 üzenetére
> Fú de mocsok hosszú lesz ez a 3 hét...
> Legalábbis azoknak aki kártyát akarnak venni.3 hét múlva még nem lesznek a boltokban.
-
Sontir Fel
őstag
Fú de mocsok hosszú lesz ez a 3 hét... Legalábbis azoknak aki kártyát akarnak venni.
Amúgy az AMD storyval nem értek egyet, legalábbis ha nem fullba nyomják a keretént. Bejelentették, hogy középre lőnek. Akkor mókás lenne a csúcsra árazni. Szeretem a dlsst, de ha 600 euróba kapok 7900xtx teljesítményt újonnan, egy jobban kimunkált kártyától (kevesebb fogyasztás, hő, esetleg jobb far) akkor lehet elcsábulok (főleg ha a 4080 szint marad 1100 környéke) -
Raymond
titán
válasz
yarsley #46242 üzenetére
"Nem, a magyar piac irreleváns ilyen szempontból, nem szoktam figyelni (alsó és közép kategóriát szoktam átfutni időnként)"
Ez nem Mo-i specifikum, mindenhol igy van. A 4090 per pillanat 2249-nel kezdodik es alig van kartya a piacon [link] Az arak oktobertol stabilan mennek felfele.
-
yarsley
aktív tag
válasz
warcat #46240 üzenetére
Abszolút nem tűnt fel, hogy egész alzán a hét döntően nagy részében egyetlen 4090 sincsen?
Nem, a magyar piac irreleváns ilyen szempontból, nem szoktam figyelni (alsó és közép kategóriát szoktam átfutni időnként)És lehet, hogy nagyon-nagyon súlyos ára lesz 5090-nek, azonban amcsiknál nem megy túl jól a szekér jelenleg (az átlagembernek, nem a piacnak) és mondom ha nagyon vastagon fog a toll, utána EU nagy részében még arra az árra rá fog menni +20%.
A kérdés annyi, hogy kuriózumot akar-e gyártani vagy olyasmit amiből legalább pár 10k el fog kelni a polcokról a következő két évben.
Szerintem az elmúlt két évben se volt olyan rózsás a gazdasági helyzet, szóval az nem igazán irányadó. Ha esetleg a Trump féle védő vámok meg fogják dobni az amúgy is magas árakat, az más kérdés, de még az előtt képet kapunk a tervezett MSRP-ről, feltételezem szándékosan a vámok előtt, hogy az az áremelés már ne rájuk legyen kenve.
Viszont a mostani 4090 ára jelzés értékű, mert kb mindenki tudja, hogy egy hónap múlva jön az 5090, mégis az egekbe kúszott fel. És lehet hogy 2 hónapja leállt a gyártás, de biztos volt készleten is egy jó adag. Szóval nekem ez a mostani 4090 ár azt mutatja, hogy a halo kártyát oda árazhatja Nvidia, ahova akarja, mert még mindig sokkal olcsóbb mint egy professzionális kártya, és AI-ra meg grafikus munkákra akkor is el fog fogyni, ha a játékosok jó része majd kerülni fogja.
Szóval látványosabban más most a piac mint amikor a 3090Ti megjelent, meg bukott egy nagyot rövid időn belül.#46241 b. :
Most az hogy a sok idióta YT csatorna mikre szavaztat és ezzel pont azt érik el hogy megalapozzák a magas áraknak a lelki bölcsőt ne keverd ide, mert ezen amúgy teljesen ki vagyok akadva.
Youtube komment szekciót nem olvasom, amit írtam az a fő Nvidia sub véleménye, amit különböző 5000 szériás híreknél olvastam. De pl a Videocardz komment szekció is nagyon hasonló, és '23-ban az ilyen fórumokon és youtube-on megjelent össznépi felháborodás késztette arra Nvidiát, hogy visszaminősítse a 12GB-os 4080-at. Szóval nem mondanám, hogy Nvidia teljesen figyelmen kívül hagyja mit mond a piac... -
válasz
yarsley #46239 üzenetére
Ez más, reddites Nvidiás topik. Zárt volt anno, járnak be belsős infósok néha még.
Nem azt mondom hogy Nvidia mérnökök, de vannak információik, kb mint Kopite de kicsiben .
Ott egy tag néha bedob pár jó gondolatot de álltalában kérdések formájában, szóval így ügyesen trükközve.Amúgy kb hasonló mint ez a topik.( Ott az 1699$ az általánosan elfogadott, de Kopite álltására alapozva) tenap felmerült a 5090 magasabb ára is..Most az, hogy a sok idióta YT csatorna mikre szavaztat és ezzel pont azt érik el hogy megalapozzák a magas áraknak a lelki bölcsőt ne keverd ide, mert ezen amúgy teljesen ki vagyok akadva...hasonló mint 2 éve hogy 800 watt lesz az RTX 4090 és 20 % kal le lesz maradva így is a 7900XTX-től.
ilyenre volt szavazás hogy mennyit fog enni és ezt lehozták oldalak,a vége az volt hogy a játéékosok amegjelenés elött már elkönyvelték mit vesznek és mire mert nem fogják tudni lehűteni a 4070 kártyákat sem... amúgy Nvidia részéről anno, mikor még számított Linusék csatornája ott tudom, hogy figyelték a közösséget és a hozzászólásokat. -
warcat
veterán
válasz
yarsley #46239 üzenetére
3090 Ti nem volt sikeres, bányászéra végén (ennek megfelelően túlárazva) egy újragondolt 3090 volt; remek kártya de túlárazott és árban hatalmasat esett, fél év alatt a felére majd eltűnt.Ha nem csúszott volna a megjelenés 3 hónapot, talán más lett volna a helyzet.
4090 azért ennyi most mert szándékosan beszüntették már vagy 2 hónapja a gyártását, jelenleg a maradék chipjeiket dobják piacra a kártyagyártók
Abszolút nem tűnt fel, hogy egész alzán a hét döntően nagy részében egyetlen 4090 sincsen? Néha van 1 darab Asus TUF, vagy 5 darab Gainward Phantom stb.Nincs gyártás alatt, piac éheztetve van az új csúcsra.
És lehet, hogy nagyon-nagyon súlyos ára lesz 5090-nek, azonban amcsiknál nem megy túl jól a szekér jelenleg (az átlagembernek, nem a piacnak) és mondom ha nagyon vastagon fog a toll, utána EU nagy részében még arra az árra rá fog menni +20%.
A kérdés annyi, hogy kuriózumot akar-e gyártani vagy olyasmit amiből legalább pár 10k el fog kelni a polcokról a következő két évben. -
yarsley
aktív tag
Be se merem ide tenni, de tegnap redditen felröppent az 1999 dolláros MSRP 5090.
Tegnap, lol. Amióta beszéd van 5090 lehetséges áráról azóta megy, hogy 2k lesz. Őszintén meglepődnék, hogy ha Nvidia kevesebbért adná. Ha már a piac beárazta erre a szintre, ha review oldalak és youtuberek nem igazán akadtak fenn a magas áron, mert ez a top kártya, ha a 4090-t 2k-ért is továbbra is viszik...
Miért adná Nvidia kevesebbért mint 2k?Edit: PCPartPicker szerint a legolcsóbb 4090 is 2400USD fölött van... Jah és a 3090Ti MSRP-je is 2k USD volt.
-
Heroes fan
őstag
3070 lenne a 5060 az nagyon gyenge lesz az indiana jones-hez XDXD
-
warcat
veterán
válasz
Sontir Fel #46226 üzenetére
Amcsi dollár msrp árhoz képest garantáltan kapunk 1.15-ös szorzót az EU árra mivel annyira közel van most a dollár és euró árfolyam, szóval ezt nem nehéz, vagy kockázatos megjósolni.
Egy 1799 dolláros 5090 teljesen konzervatív árazásnak tűnik a pénzromlás mellett nvidiától, de ez azt fogja jelenteni, hogy FE/fapados modellek 2099 euróról indulnak Németországban.
Csak reménykedhetünk hogy nem fog vastagon fogni a ceruza, mert ha idevágnak egy nesze nektek Titán 2499$ért az kapásból 2899€ -
Be se merem ide tenni, de tegnap redditen felröppent az 1999 dolláros MSRP 5090.
Az azt jelenti hogy 1 milla fölött lenne egy 5090 itthon.
Szerintem azt felesleges is kiadni, hiába lesz akár 100%-kal gyorsabb.
Lesz pár hall of frame gamer, aki megveszi,de igazából ez esetben az AMD nek semmi lemaradása nem lesz attól függetlenül, hogy nem ad ki ilyen geostacionárius pályára állt kártyát,sőt...
Nagyon bízok abban,( naívan) amit Kopite írt anno, hogy szerinte nem lesz jelentős léptékű áremelés.Ez sem jó hír ,de ide jutottunk. -
De hol látsz te itt tapsot? Nem értem ezeket a kijelentéseidet folyamatosan. Minden áron vs be akarod terelni a témát?
Találgatós topik és be lett dobva egy pletyka. Senki nem tapsol ezt csak te látod itt valamibe bele ,de tényleg nem értem mibe. A 4070 pedig nem verte mindenhol a 3080-at, Sajnos.
és szintén sajnos mindkét cég már van annyira pofátlan , hogy simán megcsinálják a 0-10 % előrelépéseiket generációválltás gyanánt, lásd Rx 6800 XT vs 7800XT vagy RTx 3060 Ti vs 4060 Ti.
De idesorolhatnám a 4080 Supert is bár ott az árcsökkentést adták el így. -
-
Nem látom hol nem verte minimum a 80--at
Itt meg taps megy hogy majd megveri picivel az 5070
a 4070Ti? -
yarsley
aktív tag
válasz
Sontir Fel #46217 üzenetére
Nem hiszek az nvidia jofejsegeben, felek tole hogy 5080 nem lesz 1500 eur alatt
Akkor az ugyan akkor a bukta lesz mint a sima 4080 volt 1200USD-ért. De nem mernék rá fogadni, hogy nem játsszák meg megint.
-
Chalez
őstag
Ha ez a körülbelüli igazságot mutatja, akkor baromi gyors lesz az 5090. Most tervezek 4K oled monitorra váltani VA 1440p-ről, 4090-be én sem ugranék bele szívesen, az 5080 lehet "kevés" lesz már így 4080S után, szerintem megcélzok egy 5090-et, és szinte nyugdíjig (49) kiszolgál
Ha kapható lesz "értelmes" áron 9800X3D, akkor majd még az megy a 7600X helyére, és megvagyok pár évig.
Csak attól tartok, hogy az 5090 brutálisan fájni fog -
válasz
Sontir Fel #46217 üzenetére
Ah nem lesz itt jófejség abszolút ,teljesen egyetértek.
Ha igazak a pletykák ott leszünk mint a Turingnál, hogy az xx70 Super(itt a Ti) az AMD csúcsa lenne.
A 80 meg már konkrencia nélkül lesz, mint most a 90. Kettő kártya lesz magányosan árazható.
AZt gondolom az 5070 ( Ti) fogja jelenteni a legtöbb embernek a drága,de még elérhető csúcsot
Én reménykedek abban hogy az 5070-( és az új AMD) lerántja a 4080 használt árát. -
Sontir Fel
őstag
Minden az arazastol fugg nalam. 4080asbol ugrottam ki meg nyar elejen. 5090 nem opcio, hasznalt 4090-est kerulnem - tuti nalam olvadna el - igy 5070ti-vel szemezek foleg - elgedett voltam a 4080 erejevel, 4k, dlss, minmalis kompromisszum
Nem hiszek az nvidia jofejsegeben, felek tole hogy 5080 nem lesz 1500 eur alatt
-
Még sok mindent nem írtál le a kommentedben igazad van amit nekem tudnom kellene a válaszomhoz...
Az 5080 pletykára reagáltál és írtad hogy "eljutottunk oda."
Erre írtam hogy már az Ada-nál sem érte el Sajnos..
Ez a szó Magyarországon nem azt jelenti hogy örülünk valaminek.
Elengedhetjük? -
válasz
Sontir Fel #46211 üzenetére
Ha igazak a pletykák itt máshogy fog működni azért az egész, elég kemény lehet az 5070 Ti.
Az 5080 és az 5090 GB202 GPU-t kap az 5070 és a Ti( ha lesz) GB 203 azaz teljes értékű lesz .
Ez arra utal hogy jobban szétszeparálják a GPu-kat. Lehet hogy az 5050 miatt vagy hogy az alsó szegmens szélesebb legyen. DE így beleér simán egy 5080 Ti is. Szerintem érdekes generáció lesz, ha megjönnek a 3 GB rammodulok, ahhoz hogy fog Nvidia hozzá állni. -
yarsley
aktív tag
Ez miért meglepő? 3070-et nem hogy a 4060, an 4060TI se érte el. 4070ből meg lett 4 változat, így elég nagy teljesítménybeli különbség van a legkisebb és a legerősebb között. Ha az 5070 40% erősebb lesz mint a sima 4070 és árban ugyan ott lesz, akkor az simán vállalható darab lenne. De ha neked a 4070super a kiindulási alapod, akkor +40% már 4080 fölötti teljesítményt jelent.
-
Sontir Fel
őstag
5070ti 16gb memória... Vigyázó szemeim rajta és az 5080ason
-
[GeForce LAN 50: 50 Hours of Gaming and Fun Kicks Off January 4, 2025]
"NVIDIA Brings Back Iconic Gaming Festival GeForce LAN, timed to coincide with CES 2025. The event, called GeForce LAN 50 will start on January 4, 2025 at 16:30 PM Pacific Time and will last 50 hours"
The main intrigue of the festival will be the presentation of new video cards of the series GeForce RTX 5000. NVIDIA confirmed that they will show at CES 2025 RTX 5090, 5080, 5070 and 5060, demonstrating the next level of performance. -
reddit pletyka:
RTX 5090 Faster around 55-65% from 4090
RTX 5080 Faster than 4090 around 6-to 12%
RTX 5070 Faster than 4070Ti around 3-6% (Remember 5070 will compare to 4070)
RTX 5070 Ti Probably Equal to 4080 Super
RTX 5060 = 3070
RTX 5050 = RTX 4060+5%Álítólag Nvidia tervezi az 5050 kártyát újra a B580 miatt, az 5060 is a nagyobb Intelhez lesz igazítva.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #46202 üzenetére
Van több jelentése, itt pedig a reprezentatív minta fogalma érvényesül, amivel lehet következtetni a globális számokra, mivel nyilván mindenkit nem lehet megkérdezni.
Illetve még lehet, ezért mondtam ha neked van jobb és nagyobb statisztikai mintád erről, akkor jöhet.
(mint ahogy mondtam, a globális számokat, pl a. Jon Peddie Research statisztikáit pl a Steam Hardware nagyjából le szokta követni )Nem lesz koppra pontos, de a trendek klappolnak.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Busterftw #46201 üzenetére
Akkor a reprezetnatív szó számodra nem világos. A reprezentatív azt jelenti, hogy lefedi a játékosokat: kor, nem, lakhely, társadalmi osztály és iskolázottság szerint. Na ez ugye totálisan nem igaz. Innentől kezdve nem hívható reprezentatívnak. A globális piacot pedig nem követi le. Amikor az AMD-nek volt 25% részesedése is átlagosan jó sok negyedéven át, akkor ezt a Steam nem mutatta ki. Jó sok negyedév után azért látszódnia kellett volna, de nem látszódott. Ergo az NV felülreprezentált a steamen.
PC Bong miért torzít? Ha egy adatsorban egy bizonyos csoport felül vagy alulreprezentált akkor az torzítani fogja az adatokat. Illetve itt több steam fiókkal is regisztrálnak ugye egy db gépen. Sok adat pedig a módszertanról nem érhető el. Pl: IP cím alapján vagy fiók alapján nézik?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #46200 üzenetére
És ez miért torzító?
Ezek az ázsiai "kávéházak" pont a játék miatt vannak.
Akkor nem telepítenék a Steamet.Nem mondta senki, hogy koppra pontos, de sokkal reprezentatívabb mint bármi más. Persze hozhatsz más statisztikát ekkora mintával.
Ezekben a laptopok is benne vannak, ott szintén dominál a 1080p.
Legtöbb usernek egyszerűbb kihajtani asztalin a Full HD-t.
Ha megnézed mennyi a 1440p-4K-ra képes GPU-k aránya, nem lesz furcsa a 1080p dominancia.Illetve az is sokat elmond, hogy a Steam HW elég jól leköveti a globális CPU/VGA piaci részesedést.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- PlayStation 1 / 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Yettel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- The Last of Us Part II Remastered - Megkaptuk a hivatalos gépigényt
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 9700E 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage Shiva Zalman 500W
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Fujitsu D556 alaplap + Pentium G4400 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest