Hirdetés
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hahakocka
senior tag
A 4070 vègre közelebb van a jobb àr èrtèk arànyhpz viszont 1440p-4K ra vàltanèk hosszú FHD gamelès utân ezèrt megvárom mèg a 7700-7800 xt T nyárra elvileg 16 GB os lesz de esik folyamat a 7900 xt àra is a 20 GB ramjàval S az RT is méhész ahogy làttam plusz 2 GB vramot átlag. Volt egy tàblàzat nemrèg4 új game Vram èhsègèről durva volt sima 4K N S RT vel együtt meg főleg.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Màrcsak a 8 GB vram miatt is necces legalábbis very high ultra szinten. S most màr azèrt az 1440P az àtlagos felbontàs lassan. Remèlem Intel S Amd jobb közèpkateget ad ki. 5-10% al ha jobb lesz a 4060ti a 3060ti nèl S ne feledjük 128 bites lesz csak . Dead ön arrival szoktäk mondani. Kérdés az ára hogy lesz. Mennyit eszik majd, bàr abban jó lesz szerintem. S kèrdès milyenek lesznek júniusban a 7600-7700-7800xt K.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Na többek közt ezèrt se tartom sokra a DLSS T meg FSR T. Mert parasztvakítás kb. Pontosan szemtrükközès. Rosszabb 3D s grafikai minőségèrt azaz kèpminősèg rontásèrt kapsz cserèbe fpst szuper. Ez3rt a natív raszter felbontàs a lènyeg ma màr ha lehet 1440p min. Az RT meg az új gameknèl -40% fpst csökkent kb âtlagban úgyhogy szinte kötelezőek a DLSS meg FSR ilyenkor. Pedig a moddolt règi Source engines Black Mesa game maxon ugyanúgy hozzá a reflectiont a csillogásokat, fènyeket sok mindent. Hl2 höz kèpest èg ès döld. RT nèlkül. A padló , a csatorna is tükröz. Pont most tolom. De mèg az Oblivionban is csillog tükröz ahogy mozgok a kristàly vagy a tó stb.....
Szèpen nèz ki ez a tàblâzat, de mind az Amd mind az Nvidia túlzó sajnos âltalàban. Emellett grafika S kèpminősèg romlàs mellett törtènik. Returnal itt is lâtszik hogy milyen gyatra optimalizàciót kapott 4090 alatt DLSS meg FSR kell hozzà kb új kártyâkkal hogy èlvezhetőbb FPS legyen.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz laposonly11 #40792 üzenetére
Sokszor èn is úgy èrzem hogy igaz amit írsz monitorok kapcsàn gaming esetèn. Gondolkozok is hogy 1440p vagy 4K S Hdr monitor legyen e. A règi Crt S fènyereje színvilàga az olcsóbb mai monitoroknâl is lehet hogy ma is jobb lenne. Persze kissebb felbontással.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz devast #40930 üzenetére
Mèg lehet copyzzâk ezt is majd. Fsr3 jön nyáron. Ugyan más a SAM de kollegâm most vette teljesen új gèpet S az is sokat hoz jèha neki. 6800 16gb vrammal 60 FPS 4K Cyberpunk very high. Eddig Ncv Inteles volt most 7600x plusz 6800. Sokat spórolt amúgy olyan 140e Ft ot ezzel. Igaz vègül dràga ramfajtàt, lapot S hàzat S főleg 1000W os tàpot vett minek azt nem tudom tehàt kb így ugyanott volt màr.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
4K ban mèg sodó a DLSS meg FSR de alatta ghostingol homàlyos a kèp rondítja a dolgokat hiàba a natív az igazi mèg mindig. Nem kèrdès akinek van 850-900e Ft ja a 4090 a legerôsebb kártya. De ugyanúgy 24 GB al20-25% lemaradàsban a 440e èrt kapható 7900 xtx se rossz annak aki nem akar 900e T költeni. Nyáron jön az FSR3 is amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Befektetők számítanak csak, zöld jelzés, piros jelzés. Ha 2020 ban 30 milliárd nyereség volt 2021 bven 40 kell ha nincs meg leépítés ez van nagyban kicsiben minden hol sajnos.... Minél nagyobb tőke, nyereség, nem baj ha az ükunokák is ellesznek már rég a zsével..... Ennek más sok ember látja a kárát az átlagemberek.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Ja de ha lesz 7700-7800xt ami elvileg 6800xt-6950 sávba megy megint probléma lesz hisz a saját 6800-6900xt k már most jó árban vannak. De a fogyasztás azért dönteni fog 400W os kari vs 200w.
4070ti ellen a 20gb vrammal azért ott van a 7900xt konkurens ugyanez a difi a 4080 vs xtx. RT ben jobb NV raszterben meg ramban AMD. Ki mit akar ennyi.
4K ra jobb szerintem a sok vram pl jövőtállóbb a textúra éhes optimalizálatlan szutykok esetén amik jönnek ki mostanság. -
hahakocka
senior tag
Mondjuk azt, hogy megnèzve 4 review videót talàn ez a kártya az NV legrosszabb kártyàja eddig. Igazi DOA VGA. Rt-t nem bírja pedig az a marketing elem. Ár èrtèkben szar vramban szar. Telj.-ben alig jobb annâl amiket vàltana. 1% lowok high FHD N is sokszor 7-15 FPS...... 7600 tesztek mikor lesznek? Elvileg az is közel ilyen lesz de 299 dollàrèrt legalâbb. Ez a generàció elhasalt mindkèt gyártónâl a mindig legnèpszerűbb közèpkategoriâban. Tovàbbra is vàrom a 7700-7800 xt T Computexen bejelenthetik (elvileg 16 GB vrammal) ha holnap jön a 7600.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
-
hahakocka
senior tag
-
hahakocka
senior tag
-
hahakocka
senior tag
Friss pletyka hogy az FSR3 augusztusban jön ès szebb kèpet ad majd kevesebb Artifacttal. Ugye DLSS3 baja az hogy artifactok minèl magasabb a difi a natív FPS S a DLSS FPS e között az adott karinâl. tehât pl 30 at vtud csak a vga DLSS3 al 80at akkor sok artifact lehet. De a fő durvasàg hogy elvileg Rdna2 karikon tuti rdna1 én lehet hogy menni fog! Mekkora előny lenne az olcsó Rdna2 VGA K időszakàban. Viszont az Rdna3 csak Amd driverrel menne àllítólag ezúttal. Nvidia off.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
De akkor a valös jàtèkos arâny ahol a felhasznâló vàlaszt S dönt nem egy droidszerű lèny akkor úgy vajon kiasebb a rèszsedès arâny Amd-Intel-Nvidia közt? Így màr èrtem a Steam alacsonyabb erejű 8-10 èves kàrtyàk az èlen cikkeket. Annó èn is dolgoztam hâny cèggel aki leszarta a Pc beszerzèsek előtti gondolkodás lehetősègèt.
-
hahakocka
senior tag
Nèzd meg a friss 4070-4060 teszteket sok helyütt làtható a 7900 xt is a driverekkel azèpen fejlődött. Legtöbbször első. 1-2 szer van a 4070ti elől a 6950 a 3.
Nem vagyok vagyunk Amd örült fan NV karim is volt kètszer. Mindkèt gyártó âtverte a nèpet a kèt új karival nagyon rosszak lettek. A 7600 nem is igazi Rdna3 azèrt gyenge szerintem. 6 nm csak S nem 5 nm, S nem multihipletes. Kb egy 480-580 újrakiadott kari. A 4060 az rá miatt rossz vètewl mert 15% al jobb kb a 7600 nâl de 130 dolcsival dràgâbb.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Mèm Videók vannak màr a 4060ti ről sikerrel. Sok helyen 1440p-4K ban veri a 3060ti amit levàltana nèvleg. Àtlag 4-5% előny hatalmas. A 7600 is szar de a 6600 hoz kèpest 23-25% előnye van. 269 èrt S nem 359-400 èrt.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Raymond #41184 üzenetére
4070nek max a 16 GB os 7800 xt konkurencia olykor 235e körül van Pulse pl 3 ventis. 6950 xt is van ennyiért nèha de az egy kazân Paks. Ahogy a 3090ti is . Ezèrt àll jól most nincs mást mit venni e szegmensben mèg 7700-7800 max júl-aug ban jön csak szerintem.
3080 okát még alig látok mostansàg. Kivezetik őket ?
Acer èrdekes lesz így. Intel is hàtha csökkennènek az àrak.
[ Szerkesztve ]
-
-
hahakocka
senior tag
válasz huskydog17 #41219 üzenetére
A böhöm mèretű kártyàk S hűtèsek. Pl 7900 xt pulse 280 mm a 4060 ti 320.....
-
hahakocka
senior tag
válasz DudeHUN #41280 üzenetére
Ez hívják marketing beszívásnak, emellett a márkahűség hosszú távon manapság sokszor nem mindig jó. Én nekem is volt már Intelem is AMD-m is NV m is AMD karim is mindenféle. Lehet még Intel kari is lesz majd ha fel fejlődnek. Ami éppen megéri nem átcsapás marketing és jó ár értéke van.
Joysefke jól leírtad az RT összefoglalód, meg hogy mivel versenyzik az FSR s a DLSS a natív ellenében
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
A 3060 12gb is S a 3060ti hez kèpest a javult RT ami szâmíthat mert erőben nem lesz nagy difi 7600nál is alig van difi a 10-20e olcsóbb 6650hez. Ez a generàció nagyon gàny lett mindkèt oldalon közèpkategben ami inkâbb a règi 3050-6500xt szín az új genben a kategóriák terèn.
-
hahakocka
senior tag
Tényleg szánalmas. Pont ugyanazt hozta a 3060 hoz képest, mint a 7600 a 6600 hoz képest . 20-24% előny s maradt a 8gb vram. S árban mennyi lehet 130e? 112-116e a 7600.
Cyberpunkban viszont DLSS-el jó eredményei vannak de hát azt a gamet erre írták kb.
Mintha a futók előnnyel indulnának a versenyen. Fura amúgy hogy pl a Watch Dogs 3 ami NV-s, meg a Cyberpunk is raszterben jobb lett AMD-vel mint NV-vel , míg Forza Horizon 5 meg Nvidian lett jobb pedig AMD-s. Sokszor driverben úgy látszik át tudják hidalni a dolgokat.
Egyszerű bojkottálni kell a 7600-4060-4060Ti karikat. Most a 4070-6700xt-6800 trió az érdemes a vásárlásra. Esetleg majd a 12-16gb os 7700-7800xt majd.
A 128 bit fogja meg főleg a karit meg persze a 8gb vram. De főleg a sávszélesség. Az alacsony fogyasztás és kis méret viszont üdvözítő a böhöm NV és AMD karik után.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
https://www.notebookcheck.net/Multiple-Radeon-RX-7600-models-discounted-by-mentionable-margins-mere-days-before-release-of-RTX-4060.728367.0.html
Talán ezért csökkentettek most 249-259 köztre. De attól még mindig szar senki se vegye!
Ezerszer jobb s főleg olcsóbb egy 3060-6650xt páros de inkább egy 6700xt[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=WmcrikP7ALA
JayzTwoCents review 4060Tényleg elég gáz lett ez is. De nincsenek gondban azok se akiknek pl 3060-3060ti -6600xt-6700xt je van maradjanak ne cseréljenek. Talán akkor meggondolják majd a következő genre magukat a VGA gyártók.
-
hahakocka
senior tag
Ti-k kiadása után Super? Ha jól emlékszem a 2000 es szériába nem volt ugye TI az alsó ás középkategben, csak Super, de hogy mindkettő legyen? 2080Ti volt csak nem?
Elég fura lenne. 3 féle kártya egy sorozatban.
AMD ről még el tudom képzelni ahogy 2 éve 50-es végű karik jönnek talán de azok akkor 400W ot esznek majd kb a húzás után. -
hahakocka
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=EuGxu7jxsKc
Why The RTX 4060 Ti Sucks, Really Bad! GeForce RTX 4060 Ti vs. RTX 3060 Ti, 50 Game Benchmark
Egy új teszt 50 game-el!Azért nagyon szánalmas látni hogy 10-20% al jobb egy csomó új és régi gameben 3060TI vagy a 6700xt csak 12 gb rammal olcsóbban bár az nincs most itt ezen a teszten.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
7900xt 20gb vrammal 300e sokszor található ennyiért Sapphire Pulse, Asrock is, RT ben a 4070TI 10% al jobb átlag kb. 1-2 játék van ahol nagyobb az előny. Ezért viszont csak 12gb ram és drágább ár jár és ne feledjük az RT 1.5-2gb vramot az új gameknél megesz. FSR meg van ahol jól néz ki van ahol nem annyira game függő ahogy hallottam. Nyár végére mondják az FSR3 at hát meglátjuk.
7600 114-130e Pule, 4060 133e-154e közt, 4060ti 166-185e közt
Ezeknél mennyivel jobb vétel egy 135-145e közt 12 gb rammal. Jobb is náluk és ott a plusz vram. 4060ti egy picivel jobb de mennyivel drágább kevesebb rammal. 6800 ast lehet venni 16gb rammal +15-20% erővel 200e ft ért,[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=0dbu7vPffPA
8:42 / 39:19•(PS5 Exclusive, RT) Forspoken 1440p Ultra-HighGPU Price drops bring these into competition! 7900 XT vs 4070 vs 6950 XT revisited in latest games!4070 t erősebbnek gondoltam mert az a legjobb ár értékű Geforce most talán.
RT ben gyengébb volt mint az AMD 7900xt persze az TI kategóriája de akkor az azt jelenti hogy egál majdnem sőt.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz bitblueduck #41465 üzenetére
Nézd az új linken 10-15 fps-el is olykor jobb RT gamekben (Jedi Survivor, Forsaken stb) mint a 4070 tehát kb 4070Ti szint az RT ben kb, 1-2 NV sponsored game kivételével Cyber RT bár furamód ott is raszterben jobb pedig régebben rosszabb volt AMD ott is.
Raszterben meg 15% al jobb kb átlag. Rosszul szerintem nem jártál a 20gb is sokáig elég lesz. Bár ahogy nézem a teszteken pár játék 4K ba ezt is megfogja így kb 4090 kell lassan csakis 4K ra[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz bitblueduck #41465 üzenetére
Layers of Fear RT 17 fps előny az RX-nek, 7900xt jobb tehát, Forsaken 10, Jedi survivor is 10-12, Resident evil 4 RT 20-23 közt, Cyberpunk egál de az sponsored és csak 37-37 fps gány az játék még mindig ezekkel a karikkal 1440p-4K RT-vel. Quality upscaling DLSS-FSR 2 vel is egál vagy nem sokkal rosszabb a Cyber és a többi. Szóval annyira azért nem rossz már RT ben a 4070TI anélkül meg sokkal jobb is és a +8gb is bebiztosítja aki hosszú távra akar szóval jó vételed volt. Tehát kb 4070Ti t hozza RT be úgy hogy olcsóbb 8gb több vram és 15-20% plusz raszter erő.
https://www.youtube.com/watch?v=0dbu7vPffPA
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Én írtam be hogy 7900xt-t vettem ? Arra reagáltam mert az egyik srác írta, hogy nem várt tovább. Oda is írtam hogy a 4070 ba legjobb ár érték most NV-nél . Előtte pedig a 4060 ról volt sokakkal együtt kritikusan szó. A szélsőségeket nagyon utálom. Akkor nem írok ide többet. Ugyanezt amúgy az AMD topikban is megteszik s nincs vele baj ha hasonlítják. Nem értem ezt én a több ezres Youtube oldalamon se tiltom le a hozzászólásokat (kivétel persze a b meg típusú csodás logikákat de azt eltünteti a Youtube amúgyis) stb soha nem is volt ebből gond mint oly sokan teszik viszont ellentétben. Nyugodtan mehet kritika is ha értelmes.
Pl érdekelne mit tudtok az 5000 -es Nv-kről, de akkor nem írok tovább ebben a témában se, mert ez is a háttérben már bántó biztos...
gbors vigyázz mit írsz azért! Beleírtál oda nem illő dolgokat is ezek szerint! Ne kritizáld se a 3060ti-vel se mással (6700) a 4060 at!
Önmagatoknak ellentmondó dolgok ezek... Ha törlitek ezt, az meg csak minősít. No akkor léptem erről a topikból kérésetekre..
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Mostanság mások hányszor írták már le? Ne vicceljünk már, most csak az elmúlt héten mennyi összehasonlítás volt vram, gyorsaság meg egyéb témákban a megéri ez és az tekintetében?? Ne csak engem kaslasatok, hanem mást is! 4060 kapcsán nagyon sokan előhozták a pirosokat és nem egyszer emellett a 3060Ti-t is ezerszer. Mindegy nem írok ide többet, ahogy kérted. Majd azért figyelem persze az 5000-es szériáról az infókat.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Busterftw #42383 üzenetére
Akkor mièrt nagy siker most a piacon a 7800xt? 200-220e közt kapsz már jókat 16 GB rammal. 4070 12 GB al 270-280 de sok 300 ast is láttam .
Superek tuti nem lesznek olcsók . Egyrèazt Nv T mèg nem láttam olcsón soha szinte talán csak a Gtx 960. Másrèszt 2060-2070 superek is a vègső bolti àrban dràgâbbak voltak mint vàrtâk a sima változatokhoz kèpest. S nem adó miatt persze.
-
hahakocka
senior tag
válasz Busterftw #42391 üzenetére
Igen S abban benne van minden AI is ami Nv-n ek nagy siker S arra fókuszâlnak viszont a DY piacon feljövőben az Amd nemcsak a Mindfactorynàl. Nagyon sok 15 èbig NV S ismerősöm S IT sok is vették 7800-7900xt T eddig ilyet microban nem tapasztaltam S makröban is tendencia most. Règen volt hogy Nv fogyasztott sokat nem èrdekelt azt vettem az akkori jobb ár èrtèk miatt. Most az Intel Arc is sokat fogyaszt de âr èrtèke jó. Driverek is javulnak. Superek szerintem hasonlóan a 2060-2070 2080 superekhez lesz az árban, amit szintèn a jó Amd Rx 5700 család miatt adtak ki utólag. Ott is annyival drágàbb volt sőt mint amit telj. hozott a sima vàltozatokhoz kèpest.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Busterftw #42393 üzenetére
Volt egy angol cikk hogy megugrott a 7800xt forgalma meredeken, (S ixit az Amd share) az EU sok orszàgàban első is ,a Mindfactoryban is jól szerepel. Majd munka utàn belinkelem ha megtalàlom. Szóval nem az a pár szakmai ismerős vàltott csak . S most kapott sok új FSR3 game tàmogatást is sok gpu tulaj. Cybert pl.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest