Hirdetés
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
válasz
GeryFlash #47098 üzenetére
Van egy unlisted video is:
DLSS 4 vs DLSS Off Comparison | Cyberpunk 2077Így lesz egál a 4090=5070
-
Busterftw
nagyúr
Nvidia oldalán jött pár AI cucc.
DLSS 4 Multi Frame Generation: -
yagami01
aktív tag
NVIDIA launches GeForce RTX 50 “Blackwell” series: RTX 5090 costs $1,999
NVIDIA Blackwell GeForce RTX 50 Series Opens New World of AI Computer GraphicsEz ennyi volt talán. Órajelek még mindig nincsenek ezek szerint?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Shkiz0 #47094 üzenetére
Így van ott már azt döntöd el kell-e a több vram , illetve mennyire bottleneck a 16GB.
Szerintem nem lesz gond, jön elvileg pár hasznos újítás.Minden azon múlik mit mutatnak a valós tesztek.
1200 környékén én váltom a 4080-at, de szerintem a FE-re nem próbálok ráugrani, hiába lenne elérhető itt spanyolban.Talán hamarosan lesz pár performance leak is, ahogy olvastam a rajt azért január vége, mert a gyártók most kapták csak meg a biosokat, flashelik ezerrel. Eddig ezért nem nagyon volt semmi.
-
-
yagami01
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #47091 üzenetére
Persze a jelenség amit mondasz megint jelen lehet és a gyártók is biztos ráraknak ezt-azt, csak az MSRP-re gondoltam.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
yagami01 #47088 üzenetére
A látott árak semmit sem jelentenek, ahogy eddig se. A 4090-es a dia szerint 1599$ voolt, ha felmész a weboldalra és ráböksz, hogy "BUY" (németeknél még lehet), akkor 1700-2000€ közé dob AIB lehetőségeket.
Azt a kevés kártyát, ami elérhető lesz ezen az áron felvásárolják a script-ekkel operáló indiánok. -
yagami01
aktív tag
-
Ahogy nézem nincs itt semmi látnivaló.
5090 mire elér hozzánk boritékolható a 2300-2500 főleg AIB esetén.
5080 is lesz 1200-1300 eur tippre. -
yagami01
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #47086 üzenetére
Ja lehet van benne valami ilyesmi csavar.
Az árak viszont nem annyira vészesek egyes találgatásokhoz képest.
-
yagami01
aktív tag
A '70-es újra hozza az előző csúcsot? Nocsak, eddig nem ezt sejtettük.
Már ha igaz.
-
yagami01
aktív tag
-
A 9070 a legjobb esetben ott lesz a 4070 Ti Super körnékén, azaz picivel gyorsabb lesz az 5070nel, ami meg saccra 599/699 dollaron jon ki. 550 dollár maximum ára lehet akkor.
-
-
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42 #47079 üzenetére
b. rakta ki érdemes elolvasni.
Kb úgy néz ki semmi se igaz amit eddig pletykáltak. Mivel szerintem ezek félkész driveres félkész adatok még lehet egy évről korábban. Sokszor volt már ilyen."Ezt a friss interjút érdemes elolvasni
Ez egy szűk sajtótájékoztató a színfalak mögött." b.
[Where Was RDNA4 at AMD’s Keynote?Intel nekem is jónak tűnt nagyon addig amíg nem jött a hír hogy CPU overheades...
Pont a gyengébb vagy átlag cpuknál ahova szánnák a kártyát kb....
-
válasz
hahakocka #47073 üzenetére
6900XT-t váltottam le (Red Devilt) 4080-ra, mert egyszerűen zavart az FSR, meg a stutter amit produkált.
Nah most az AMD nemhogy a felsőházat hagyta el, hanem így az alsóház tetejét - középmezőnyt célozta be ezzel a 9070XTvel… 5070 / 5060Ti ellenében mehet, amely csilivili DLSS4 vs. FSR4. És sajnos még mindig nem túl jó az FSR, az intel XESS jobb nála, bruh.
5060 környékén meg jön majd az Intel B770 valszeg 16 giga rammal. Ott szerintem egyértelműen Intelnek áll a zászló.
-
AMD maximum egy “AI” spamet/salátát a CES keynote során, Lisa Su nélkül, lul.
Értem, hogy megvárják az Nvidiát, hogy megpróbáljanak alávágni…? De az FSR vs. DLSS miatt már eleve 15% árhátrányban vannak. Eddig abszolút csalódás az AMD részéről, de Jensen remélem rátesz az 5080/5090 árakkal
-
válasz
hahakocka #47073 üzenetére
Teljesen mindegy, a lényegen nem változtat. Jelenleg ugyan úgy nem tudjuk az RDNA4 árát, teljesítményét és megjelenési dátumát valamint a technikai hátterét.
Ha így akar marketingelni az AMD ősszel komolyan felköthetik a gatyát az Nvidia PC platformja ellen, mert a végén 1 év múlva nagyobb konkurenciát nyújt nekik az Nvidia CPU kal és komplett platformokkal mint ők GPU téren most... Jővő CES kinyírja őket ha nem lesz új marketingosztályuk.
-
omfgk
veterán
-
hahakocka
őstag
Lehet régen volt brands oldal de sok NV német brands oldal is volt, s talán van ma is.
De a HWU most pont az RT-t szokta dicsérni, hogy aki azt akar vegye inkább az NVt sokszor mondják pont ezt a videók végén. S most szerintem függetlenebbek mint régen voltak akár. S náluk van sokszor a legrészletesebb teszt RT on OFF, MIN-MAX, FSR on OFF, fogyasztás és ár per performance, 1080p-1440p-4K és ezen belül medium high ultra, 50 game teszt stb
Hát igen a TPU nál meg pont fordítva érzem az évek során amit fent omfgk is írt. -
válasz
hahakocka #47071 üzenetére
Sok függ az használt beállításoktól is. Pár napos hír hogy a TPU és CB lecserélte a játékaikat a tesztekben a régi címeket kidobta és pl az Ampere 10 % fölötti gyorsulást produkál az Ada is sokat nőtt. Ez a nem mindegy hogy mikori játékokkal tesztelsz. HWU pl állandóan trükközik, mert leveszi úgy a beállításokat amik nem terhelik szarrá a kártyákat jó ideig RT-t sem tesztelt. Igazi AMD brands oldal. Ha onnan tájékozódsz csak könnyen érhetnek meglepetések.
-
hahakocka
őstag
No de ezek is 6 naposak és némelyik live pl Stalker 2. Nem tudom milyen gamekkel tolta, RT on vagy off, melyik driverrel stb Itt ezeknél minden egyező . Live és gaming is van és benchmark is. Eddig sehol nem hallottam hogy 4070 ti vagy 4070 ti super XTX kateg lenne...... Pedig pár év már eltelt. De akkor válts 5080 ra ennyi
ha nem jött be. Agyon húzott kártyát meg nem fogsz sok évig használni az tuti. Eleve akkor húzd meg az XTX et is. De ezeknek én sosem látta értelmét max FPS huszárkodásra. Hosszú távra nem kártyabiztosítás. Ahogy CPU nál se.
-
hahakocka
őstag
válasz
arabus #47067 üzenetére
Fura mert egy srác tesztelte a Stalker 2 t élőben (ami amúgy NV sponsor game hivatalosan is), mindenféle kártyával (videósorozat külön a gpu kkal) az intel-AMD integráltakon kívül 4090 ig s az AMD ket is mind és nagyon szépen ment 4K-n s ő is meglepődött! S stabilan tartotta az értékeket jobban mint a 4080. S nagyon sok más gamenél is pl stabilabb s jobb min fps el ment mint a 4080. Persze azóta nem tudom Driverben lehet túllépte az NV.
4080-XTX 4090 kell 4K ra ezt, eddig is tudtuk nem a proci. Ezért nem értem sokszor az 1080p proci teszteket mert 9800X3D vel nem Intel B580 al fogunk játszani hanem 1440p '400hz' en vagy 4K 70-144hz en. Persze megmutatja a 9800X3D CPU igazi erejét 1080p-n csodás csak hát hiába gaming esetén.[link]
Itt megtalálod őket -
hahakocka
őstag
válasz
arabus #47065 üzenetére
XTX raszterben 5% al 4080 fölött van 4080 super meg egál kb vele. RT ben más a helyzet. Nem a sima 7900XT re gondoltál? Az van a 4070 Ti Supernél ami egy harmadjára kiadott kártya kb 4070-4070Ti-4070Ti Super. Reggelre már okosabbak leszünk mindkét oldalról. Egyik vár a másikra .
900 dolcsi volt MSRP esetén a 7900xt, ha most 500-550 lenne a 9070XT akkor lenne nagy siker. Az 5070 Ti mennyi lesz ez is nagy kérdés.
-
arabus
addikt
válasz
Quadgame94 #47064 üzenetére
Mit gondoltál?
XTX pont annyit tud mint egy jól megtépett 4070ti super.
nincs mit többet beszélni róla. -
Quadgame94
őstag
Amúgy mi a retkes t*k*m alapján hitték azt emberek hogy ma bejelentik az RDNA4 kártyákat?
Mindenki várta...Viszont amikor két napja megtudtam, hogy hamarabb lesz a keynote már gondoltam, hogy itt semmilyen konkrét bejelentés nem lesz. Szépen kivárják az 5080/5070 Ti árát.
-
hahakocka
őstag
-
igen nagyjából a 7900GRE hez tudnám tenni , azért is szüntették azt meg.
4070 Ti super nem lesz meg . az 5070-5060Ti ellen megy. Kérdés az árazás és hogy Nvidia rátesz e több Vramot ezekre a kártyákra a 3 gigás modulokkal.Igazából ha most nem jelent be semmit csak az 5080 és 5090 kártyákat az is teljesen mindegy ezek után.. -
omfgk
veterán
A Ti Super-t a 7900XT alapján írtam. Mert ugye az AMD oszlop nincs az Nvidia oszlophoz hozzáigazítva.
A 7900XT lazán veri a 4070Ti-t. Valahol a Super előtt van picivel. Ray Tracingben nyilván mögötte.
Mindegy, ez már részletkérdés.
A lényeg az ár. Nem hinném ,hogy tud úgy árazni az AMD ,hogy ez tényleg win legyen.
400-500 dolláros szegmenst kéne megcélozniuk.Mert oké ,hogy a high end-et feladták most, de legalább a középkategóriában kéne győzni ár/érték arányban...
-
4070 ti lesz az mindegyik oldal leírta már ateljesítményt az előadás után
TPU : [link]
"the RX 9070 XT will offer performance roughly similar to the Radeon RX 7900 XT in raster, with the RX 9070 being slightly faster than the RX 7800 XT. The RX 9060 XT will beat the RX 7700 XT, while the RX 9060 beats the RX 7600 XT."
WCC: [link]
"For products, AMD will first be introducing two graphics cards based on the RDNA 4 architecture, the Radeon RX 9070 XT and the Radeon RX 9070. These GPUs will come equipped with up to 16 GB of video memory. The Radeon RX 9070 XT will compete against the RTX 4070 Ti while the RX 9070 will compete against the RTX 4070. The Radeon RX 9060 series will be competing against the RTX 4060 series.2 -
omfgk
veterán
válasz
deathcrow42 #47055 üzenetére
Pfff...
Akkor talán a 4070Ti Super-t lenyomja, ami 800 dolláron nyitott?
Egy fillérrel nem adnék többet 500 dollárnál érte. Főleg ,hogy akkor ez is csak 16GB. -
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42 #47055 üzenetére
Igen köszi láttam már most azt a cikket is. Akkor ez tuti nem 300e felett lesz ahogy sokan várták hisz ha 7900xt szint az akkor már most kapható 310-320e ért 20gb vrammal. S most azt írják hogy a 4080 super -5% RT erőre vonatkozott nem raszterre. S hogy várnak holnapig...... A részletekkel valamiért ugyebár..
-
-
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42 #47052 üzenetére
Hol láttad konkrétan? Pár napja meg az volt hogy 4080 -5%
-
huskydog17
addikt
MSI hivatalos sajtóközleményben kotyogta ki a DLSS 4-et.
MSI announces GeForce RTX 50 gaming laptops, confirms GeForce RTX 5090 24GB GDDR7 and DLSS4
Arról viszont semmit nem írnak, hogy milyen újítást fog hozni. Ez mindössze megerősíti, hogy a Blackwell hozza a DLSS 4-et magával.
-
Nah hát kérem szépen ami eddig infó bejött... az azt mondja az AMD 9070XT a 7900XT szintjét éri el, azaz még az 5070TI-t se fogja elérni az AMD
-
válasz
huskydog17 #47049 üzenetére
Redditen azt írja egy tag hogy update formájában mehetne rá, mert a DP 2.1 mellé a vezérlő tudni fogja a HDMi 2.2 sávszélt is biztosítani. Fene tudja meglátjuk.
Busterftw: Szerintem majd 2027 körül
DE nem tudom hogy fizikailag frissíthető e a 2.1b. -
huskydog17
addikt
Pont most olvastam 1 perce a CB-en, viszont a HDMI 2.2 a mostani új VGA-kon biztosan nem lesz, legalábbis a CB azt írja, hogy 2025 első félévben fogják megkapni a különböző partnernek a 2.2-es specifikációkat, azaz a gyakorlatban még várni kell rá, még az is lehet, hogy idén még nem lesz semmilyen 2.2-es eszköz a piacon. Az viszont jó hír, hogy megduplázták a sávszélességet és ezzel ledolgozták a hátrányt a DP-hoz képest. Nekem mondjuk kicsit fura, hogy csak alverziót léptek, mert szerintem sáv duplázásnál simán lehetett volna HDMI 3.0 is.
Ja a TPU is írja:
"The new specification will be available to all HDMI 2.x Adopters and they will be notified when it is released in H1 2025."
Akkor ez majd mehet az RTX 60-as szériára.
Még nem is adták ki a speckókat, így kizártnak tartom, hogy a Blackwell-en ez lesz.
-
válasz
huskydog17 #47043 üzenetére
[HDMI Forum Announces Version 2.2 of the HDMI Specification with 96 Gbps of Bandwidth]
Állítólag az új kártyák már lehetséges, hogy támogatják,de nem hivatalosan még. -
válasz
huskydog17 #47043 üzenetére
Csak legyen is 3 méteres kábel hozzá emberi áron.
-
huskydog17
addikt
VESA introduces DisplayPort 2.1b and DP80LL (Low-Loss) specifications in collaboration with NVIDIA
Ez alapján akkor nagy valószínűséggel, illetve feltételezhetően DP 2.1 UHBR20-as csatlakozók lesznek a Blackwell kártyákon, legalábbis a VESA fenti bejelentése után igencsak furcsán venné ki magát és eléggé gáz lenne, ha nem így lenne.
-
-
Ribi
nagyúr
Igazából ha egy csupasz tranzisztorra rávilágítasz, lehet mérni feszültséget a lábai között.
Szóval mióta tranzisztor van, ennek az alapja is megvolt.
Nyilván nem így működik amit fejlesztettek, de van egy olyan érzésem, hogy nem kellett annyita sokat mókolni, inkább csak felesleges volt ez eddig ezzel szórakozni. -
hahakocka
őstag
válasz
KillerKollar #47023 üzenetére
Valamiért meg kell venni az új szériát is
De már az FSR4 ről is rebesgetik, hogy csak RDNA4
Este 8 kor kiderül meg hajnalban NV nél.
-
Heroes fan
őstag
Este 8-tól kezdődik az amd bemutatója.
-
[NVIDIA, TSMC Develop Advanced Silicon Photonic Chip Prototype, Says Report]
"A report from the Taiwanese UDN suggests that AI chip giant NVIDIA is also among those with piquing interest. It claims that NVIDIA and TSMC developed the first silicon photonic chip prototype at the end of last year. Along with the prototype, the report claims that NVIDIA and TSMC are also working on optoelectronic integration technologies and advanced packaging."
Ezek szerint már jó ideje van prototípus.
-
Csokifalo
senior tag
válasz
fatal` #47028 üzenetére
Ezek az ennyiért vett megérdemelte, én meg annyiért vettem akkora dedós dumák bocs, hogy röhögnöm kell rajta. Kis túlzással közelít ahhoz amikor egy veterán autóhoz odaírja valaki hogy én ennyiért már suzukit vettem, miközben akar suzukit az akinek 6 anyja van, de főleg nem az aki mondjuk veteránt tart otthon 4-5ik kocsinak milliókért. Ez szimpla igény kérdés, valakinek elég egy poor gpu is, leszarja, zárt házba teszi, legyen meg a kraft aztán ennyi, és van akinek a pc nem az asztal alatt van, hanem "szobadísz" annak meg fontos a design/argb stb. amiért többet fizet. Hacsak az ár/teljesítmény lenne a tényező, akkor nem menne el csak egyféle kártya, de nem ezt látom. Meg az se mindegy hogy valaki kifizeti érte a skalper felárat, az induló árat, mert megteheti, vagy ez a fétise, míg más meg jóval olcsóbban vesz majd használtan, vagy újonnan de rá egy évre. Ez ugyanaz hogy a feleségem veszi a sugarbird pulcsikat darabját 60-70 ezerért és van Neki vagy 6 színváltozat egy pulcsiból, nekem meg jó a szimpla "noname" pulóver is ha jó minőség 20-ért, valakinek meg a Józsefvárosi piacról is jó a 2 rugós...igények/pénztárca, nem feltétlen egyelő azzal hogy valaki mekkora "hülye" mert "nekem jó az alsókategória is 4090-ből Ő meg megveszi a drága 4080-at hahaha" ...
-
Alogonomus
őstag
válasz
fatal` #47029 üzenetére
A hivatalosan 1000 dolláros 4080 Super a generációváltás előtti pangó piac ellenére is amerikai nettó árat nézve szűken 1000 fölött kezdődik, a második legolcsóbb már 1100 dollár, aztán 1200 dollár, és hamar el is érünk az 1400 dolláros változatokig.
-
fatal`
titán
válasz
Alogonomus #47025 üzenetére
Az AIB-k mindig drágábbak, legalábbis a márkásabbak. De lehetett kapni Gainward/Palit/Inno trioból 1200 körül is.
1800-ért, aki vett 4080-at az meg is érdemelte, annyiért lehetett kapni 4090-et.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Na igen, ezek a "hivatalos MSRP" árak egy ideje csak dísznek vannak.
Meg hogy a teszterek jó magas ár/érték arányt hozzanak ki. -
nubreed
veterán
válasz
Ha 1400 -at veszem alapul, akkor simán lesz itthon kb. 730.000 huf egy 5080.
-
Alogonomus
őstag
Akik nagyjából 1200 dolláros 5080 árral számolnak, azok kihagyják azt a számításból, hogy hivatalosan a 4080 ára is 1200 dollár volt, mégis 1400-1800 dollár között árulták a különböző AIB verziókat még akkor is 2023 folyamán, amikor pedig az 1200 dolláros FE sem nagyon fogyott.
Simán elképzelhető, hogy hivatalosan "csak" 1200 dolláros ára lesz az 5080-nak, de az AIB kártyák attól még valószínűleg ugyanúgy 1400-1800 dolláros áron kerülnek majd a boltokba. -
Raymond
titán
válasz
KillerKollar #47023 üzenetére
Majd holnap reggel kiderul, addig nem kell a fejed a falba verni mert csak rosszul alszol utanna
-
KillerKollar
őstag
A DLSS 4 valóban RTX 50 exkluzív lesz? Ez már megint mekkora...
-
Sontir Fel
őstag
válasz
deathcrow42 #47008 üzenetére
Szerencse lesz, ha ott megáll. Vagy esetleg kivégzik az AMD-t és dobnak egy 999 dolláros 5080ast és egy 799 dolláros 5070ti-t.
-
huskydog17
addikt
válasz
T.Peter #46977 üzenetére
A stutter közvetlenül roncsolja a játékélményt, nem értem mi az, hogy közvetett performance probléma, amikor látod hogy akad a játék az hogy lehetett közvetett?
A shader compilation akadás az egyik súlyos problémája/tünete a motor működésének. Ezt a tünetet lehet kezelni shader precompilation-nel. A kérdés, hogy a játék fejlesztője foglalkozik-e ezzel a dologgal és ha igen, sikerül-e neki lefedni a szükséges shadereket. Ez olykor sikerül, olykor nem. Az is tény, hogy a legtöbb indie fejlesztő nem foglalkozik ezzel a tünettel, így az UE indie játékok túlnyomó többsége egy stutter fest, ahol az első benyomást teljesen tönkreteszi a shader akadás. Márpedig ez a motor működéséből származó probléma, tehát igenis van köze a motorhoz. On the fly shader fordítás ennél a motornál nem elég jó, ezért ha az adott játék készítője nem foglalkozik ezzel, a játék garantáltan stutterfest lesz (a legtöbb indie cím emiatt sajnos az).
E mellé társulnak még az úgynevezett traversal akadások, amelyek általában területek betöltésekor jelentkezik, de van, amikor teljesen véletlenszerűen. Ez is a motor működéséből fakad, csakhogy erre a tünetre már sokkal nehezebb gyógyírt talán, pontosabban nem nagyon van a fejlesztők többségének, mert a motor streaming rendszerét kéne átírni, hogy optimális legyen. A legtöbb fejlesztő pedig nem fog belenyúlni a motor kódjába, tehát maradnak a traversal akadások.
Önmagában külön-külön is nagy probléma mindkét fajta akadás, de együtt a kettő egy totális katasztrófát eredményez, ami teljesen megöli a játékélményt, ráadásul a shader akadás pont az első benyomást teszi tönkre, márpedig pont az első benyomás a legfontosabb.Na most vannak olyan motorok, amelyeknél ezek a problémák nem léteznek, az egyszerűség kedvéért ott a korábban említett Anvil és Snowdrop. Ezeknél még shader precompilation-re sincs szükség, még a nélkül sincsenek akadások, mert mind az on the fly shader fordítás mint a streaming rendszer baromi jól működik ebben a két motorban.
Szerintem meg az nem normális, hogy a motor egy súlyos problémáját a játékfejlesztőkre próbáljuk kenni. A játékfejlesztők csak kezelni tudják az egyik tünetet, de orvosolni nem. Az orvosolásra az Epic már több alverzió óta teszt kísérleteket, folyamatosan próbálják javítani a PSO problémát. Ha nem motor probléma lenne, az Epic nem foglalkozna vele. Sokáig nem is foglalkoztak vele, de szerencsére kellő mértékű sajtóvisszhangot kapott már a dolog és egyre több felhasználót zavar a shader fordítás miatti stutterfest.
#46976 Komplikato: Nem is állítottam, hogy lényegtelen, hanem, hogy semmire nem garancia. Semmit nem érsz egy 5.4-el se, ha az új feature-ök nem/rosszul működnek vagy nem használja a játék készítője.
"Jelenlegi problémás játékok multiplatformos, régi bugos verzióval futnak és/vagy UE4 alól rántották át őket a kötelező favágó meló kihagyásával."
LOL
Melyik verzió számít neked nem réginek és nem bugosnak?# 46992 GeryFlash: Busterftw már megválaszolta, csak megerősíteni tudom őt: idán tavasszal lesz 3 éves az UE5, mert 2022-ben jelent meg.
-
nubreed
veterán
válasz
gaben22 #47011 üzenetére
Meg azzal is számolni kell, hogy a forint árfolyama folyamatosan, de biztosan romlik az euróhoz és a dollárhoz képest is, és nagyon úgy néz ki, hogy ez a tendencia folytatódni fog, idén tavaszra simán belenyalunk a 430 -as euró és 410-415 körüli dollár árfolyamba. Nagyon csúnya árak lesznek itt, ez biztos.
-
warcat
veterán
válasz
gaben22 #47011 üzenetére
De, pontosan ki fog derülni, németeknél $ msrp x 1.2 = EUR bolti ár FE és alapverziók, ugyanez nekünk $ msrp x 1.27 + árfolyamingadozási biztosíték ha alzánál veszed, magyar boltoknál áthalad még vagy 3-4 kézen a készlet ott drágább lesz.
Minimálisan kedvezőbb lehet ha figyelembe veszik, hogy nem teljesen 1:1 a váltás eur és dollár között, de jobb nem számítani rá.
-
M@trixfan
addikt
Közeledünk, közeledünk! Szerintem meglesz az 1200$ sajnos. Nem hiszek benne, hogy egy 32GB-os kapacitás nem fog áremelést hozni. Ez már itt nem az alsó szegmensű marketing memória növelés. Ehhez viszonyítva a speckók alapján hardveresen fele az 5080 az 5090-nek, úgy áraznak majd. Nem érek már rá úgy követni a dolgot mint egyes profi kollégák itt, de nekem már rossz érzetem van a 16GB-tól egy 5080-on.
-
-
gaben22
senior tag
válasz
warcat #47010 üzenetére
Az a baj a spec. kiderül meg az MSRP, aminek vagy lesz köze az USA árazáshoz vagy nem, de én max. EU-ból tudok venni érdemben és arra még az ÁFA is rámegy szóval ma este a lényeg nem fog kiderülni, hogy azért a specért pontosan mit is kell majd itt EU/Ungarnban letenni az asztalra. Már mondtam párszor, de én 1.3-1.4 millió környékére rakom a magyar árat (magánszemély vagyok nekem nem opció az ÁFA trükközés) és továbbra is tartom, hogy ennek ellenére is hónapokig hiány lesz.
-
warcat
veterán
válasz
Én már a 3000 eurós 5090-el számolok, max pozitív csalódás lesz. 5080 1199-1299, ezt duplázzák amire fizetjük az 1.2-es szorzót EUban.
De már felesleges találgatni:
-
Chalez
őstag
válasz
Hacsak nem rakják megfelelő távolságba az 5090-et. Szerintem tanultak ebből a baklövésből...
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
deathcrow42 #47006 üzenetére
> Ha az 5080 árazása elborult lesz
néha furcsákat álmodom ( nyitott szemmel is )
például, hogy az NVIDIA előhúzhatja titkos atombombáját,
és pillanatok alatt a piac legolcsóbb kártyájává teheti az RTX5080 -as terméket.
A hír hallatán az egész nVidia és AMD igazgatótanács kolostorba vonul,
az NVIDIA nonprofit alapítvánnyá változik,
Jensen Huangot pedig nagy csinnadrattával boldoggá avatják.
Végül is bármi lehetséges ( az én álmomban. ) -
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Raymond #47004 üzenetére
amit írtam az lehetséges
és nem tudod kizárni.
De nyugodtan - részletesen is megoszhatod a nézőpontodat.Minden piaci tényező (árazása) hatással van a többi szereplőre,
de a közeli szegmensek (árazása) még erősebben befolyásolják egymást.
Ha például az RDNA4 miatt csökkennie kell az RTX 5070 árának,
akkor ez már önmagában is kihat az RTX 5080 későbbi árazására.
Ezért az RDNA4 közvetetten az RTX 5080 árát is befolyásolhatja,
mint egy lehetséges forgatókönyv.Valami hasonlót említ Tobler első törvénye;
amit gazdasági és piaci jellegű folyamatokra is át lehet ültetni.
de Barabási kutatásaiból is valami hasonlót lehet kiolvasni - a közelibb” (erősebb vagy sűrűbb kapcsolatban álló) pontok jobban és gyorsabban hatnak egymásra. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Busterftw #46998 üzenetére
csak ennyit írtam:
"Az 5080 és alatta már megérezné az nVidia az ~ esetleges agresszív RDNA4 -es árazást."jobban kifejtve:
ha az AMD az RDNA4 kártyáit agresszív árazással dobja piacra,
az többféleképpen is hathat az NVIDIA újabb (pl. RTX 5080)
termékeinek keresletére és árképzésére:pl.
- Keresztár-elaszticitás: A kedvezőbb AMD-árak elcsábíthatják a költségérzékeny vevőket, így csökkenhet az RTX 5080 iránti kereslet.
- Sweet spot hatás: Ha az AMD megtalálja az ár-teljesítmény egyensúlyt (“sweet spot”), azzal a költségérzékeny vásárlókat könnyen megszólíthatja, főleg azokat, akik most építenek új konfigot. ( és ezzel nem a jelenlegi RTX 4080 tulajdonosokra gondolok.)
- HA beindul a középkategóriás (middle) verseny ÉS az NVIDIA lejjebb kényszerül vinni az RTX 5070/5070 Ti árát,
akkor az áttételesen az RTX 5080 árazását is befolyásolhatja,
hogy a cég elkerülje a saját kártyák “kannibalizációját”.Vagyis ha az AMD sikeresen pozicionálja az RDNA4-et ár-érték arányban,
akkor az még az RTX 5080 versenyképességére ( forgalmára ) is hatással lehet,
amit már megérez az eladási adatokon az nVidia is.persze akinek RTX 5080 -kell; az vegyen RTX 5080 -at
de ha az nVidia erős versenyt feltételez az AMD részéről,
akkor ez befolyásolja az 5080 árazását is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 Gen2 - Ryzen 7 4700U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest