Hirdetés
-
IT café
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gretzky77
veterán
válasz
urbanjozsi #334622 üzenetére
Szia ha keresőbe beírod, többször volt már itt kérdés és úgy tudom valós megoldás nincs a problémára!
-
Bubaaa
aktív tag
válasz
Fox Mulder #334617 üzenetére
Azt még nem próbáltam. Ennyire nem zavar,hogy alaphelyzetbe állítsak mindent.
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget.... Megpróbálom érthetően
Volt egy androidos telefonom, amin használtam a vibert. A biztonsági mentést az android a google fiokba mentette. Na most iPhone-n használom ugyanazzal a telószámmal a vibert, ami ugye icloudba ment, így nincsenek meg az androidos előzmények...
Hogyan lehetne a két mentést "összefésülni", hogy itt iPhone-n is lássam az androidos előzményeket, meg azokat, amiket már itt írtam....?!
Köszi előre is! -
TechN7ne
nagyúr
válasz
ittakary #334604 üzenetére
300k egy 15pm ért?
Biztosan akad érte lopott ,icloud os ,utángyártott alkatrészes vagy szolgáltatós amit le lőnek 2 hónapon belül. 👍🏼330-350 újonnan egy bármilyen iPhone pro készülék ,ez esetben 15pm?
Nepperektől az aluljáróban egy replikát ,talán.
A használt alma piacon nagyon vigyázni kell ,jószándékkal üzenem csak mindenkinek ,tudatosan és csak nagyon odafigyelve lehet vásárolni. -
-
csiak
tag
Sziasztok!
Használja valaki a jegyzetek - Dokumentum szkennelése opciós az iOS-ben?
iOS17-ig 20-30 oldalas szerződéseket könnyedén szkenneltem le, és küldtem el mail-en. A iOS18 óta viszont olyan nagy file-t szkennel, hogy 6-8MB 1 oldal... Így több oldalas dokumentumot nem lehet emailben küldeni.Létezik erre esetleg valami beállítás (kisebb file méret), vagy valami kerülő megoldás szerintetek?
-
Bubaaa
aktív tag
válasz
Fox Mulder #334606 üzenetére
Akkor előrébb nem jutottam. Nekem 16Pro es e-sim. Lehet nem is tudnak a hibáról,mert nem sok embert érint. Így hiába varjuk a hibajavítást.
-
McLee
csendes tag
válasz
McLee #334596 üzenetére
Nos, visszatérve a Telekom üzletből íme az eddigi összes feltételezéstől némileg különböző "tényvalóság" - Norbi rulez
- mindenki okulására (s a témában utoljára):
Valóban összefüggött a simkártyával, de nem annak meghibásodása okozta a bejövő hívások megszakadását egy csengetés után, hanem a kártyák száma!
Mivel van lehetőség multisimet kérni (esetemben 2 db-ot), így éltem a lehetőséggel, és korábban kértem egyet, amit a riasztóközpontom tartalék net-jét hívatott biztosítani.
Eddig semmi gond.Amikor megvettem a Iwach ultra2-t a múlt héten, a kislány kérdezte, hogy kérek-e bele e-simet, mert ahogy látja, még egyet kérhetek, mivel egy már van, az órába meg pont jó lesz a másik. Mondom persze, hogy persze, mi baj lehet?!
Nos lett baj, mert ez okozta a galibát a bejövő hívásoknál. Hogy pontosan technikailag mi a gond, az nem derült ki, de az igen, hogy az egy számhoz tartozó 2 aktív multisim nem oké, hiába jár, ellenben nem működik rendesen a hanghívás fogadása, sőt majdnem sehogy sem. Egy csengés, aztán kuka.
Abban a pillanatban, hogy deaktiváltuk a riasztóban lévő simkártyát, a hívásoknál tapasztalt probléma megszűnt, minden működik rendesen újra.
Ennyi a lényeg. -
-
Noxy
veterán
válasz
Fox Mulder #334606 üzenetére
Nyilván a többi embernél sem volt feloldva a kijelző hívás közben, ha meg fel is volt oldva, nem érzékelte a FID-t a telefon. Amúgy meg nálam sem működik rendesen, mert, mire halkabban megszólalna, arra már fel is veszem, vagy max 1-2 mp-ig halkabban csenget.
-
-
zzz03
őstag
válasz
Fox Mulder #334595 üzenetére
Nem sikerült kijavítani. Pontosabban lezárt kijelzőnél nem halkul el. De ha nyitva van akkor szépen el halkul.
-
válasz
allein #334601 üzenetére
az 5x zoom elég jó, amit a 15PM már tud
16PM nem sokat javult ahhoz képestde mégis csak akkor vennék 15PM, ha jelentősen olcsóbb a 16nál, max ilyen 300at adnék érte
16PM jelenleg 480 újonnan árukereső legolcsóbb, 15PM pedig 420 ... szóval nem igazán spórolsz vele. Akkor mondanám hogy elég a 15PM, ha max 330-350 lenne újonnan ...
-
allein
addikt
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék az itteni tapasztalatok alapján (YT-on nyílván vannak videók), 14 PM után, főleg kamerában melyik a következő lépés, 15 PM vagy 16 PM széria. Annyival jobb a 16PM a 15PM-hez képest, kamerában. Néha jól jönne egy kicsit jobb zoom minőség, nem életfontosságú de jó lenne.
-
Noxy
veterán
válasz
Mi a baj? Nem halkul el?
Ha igen, akkor nincs vele semmi baj, mert mi a fenéért kolompoljon full h..erővel, ha már ránéztél és ott vagy mellette? -
Bubaaa
aktív tag
válasz
Milyen készüléket használsz? E-sim vagy sima? Nálam és több embernél is fennál ez a probléma. Próbálok rájönni mi kavarhat be,mert ugyanakkor sok felhasználónál meg nem jelentkezik ez a hiba.
-
-
A csengés face id-val való figyelem esetén elhalkul dolgot még mindig nem sikerült rendbehozni nekik? Nálam nem megy és már több hónapja, azóta nem egy frissítés volt
-
Doki42
őstag
Sziasztok!
Az első hibát vettem észre, iphone13,
újra indítottam a telót csak úgy….
Bekapcsolás után az alábbi hiba fogadott:
facetime-imessenger ki van jelentkezve-kapcsolva,
bekapcsoltam újra őket, azóta homokóra… telefonszámom mellett
már egy újra indítás ilyen gondot okoz?? -
vadkörte
addikt
Srácok! Ha valamiről nem tudjátok mire való és hogyan lehet visszavonni, javaslom NE kattintsatok rá!
Beteg vagyok mint a kutya és fél éjjel nem tudtam aludni a köhögéstől. Mit csinál ilyenkor az egyszeri emberszabású? Elkezdi baszkurálni a telefonját. Óvatlanul kipróbáltam a Zoom funkciót. Elment vagy 3/4 órám mire vissza tudtam állítani... -
McLee
csendes tag
válasz
Sefter #334587 üzenetére
Éppen ezt tettem az imént, és a helyzet nem változott. Aztán kicseréltem a sim kártyákat a feleségem iphonja és az enyém között, s láss csodád: az ő készülékében szintén ugyanúgy megszakadt egy csengetés után a hívás, mint az enyémben. Ha az ő kártyáját hívtam - ami most az én készülékemben volt - simán kezelhető volt hívás. Ezután visszacseréltem a kártyákat, s akkor az enyém ismét szakadt.
Na ekkor foglaltam holnapra egy időpontot a helyi üzletbe -
Sasi001
senior tag
válasz
szildavid90 #334585 üzenetére
De azt is írták, hogy a hivatalos viszonteladótól vásárolt eszközt viheted javítani közvetlen az Apple-höz.
-
Rage47
veterán
En mar évek ota mindig az Apple Supportot hívom, ha bajom van egy eszközzel. Ők tudnak olyat, hogy üzennek a szerviznek, hogy egybol csere, igy megspórolok egy csomó időt (persze igy is Prágából küldik az uj eszközt). Meg segítenek mindig abban is, hogy hova vigyem az eszközt.
Ilyen boltokba mint az MM vagy Euronics stb. soha nem vinném egyébként. -
Sasi001
senior tag
válasz
szildavid90 #334582 üzenetére
Hivatalos viszonteladótól.
-
szildavid90
aktív tag
Hol érdemes most leginkább Apple terméket venni ahol normális a szerviz is?
-
bbendre
őstag
válasz
szabonagyur #334573 üzenetére
Azt gondoltam, hogy a "nem fókuszál a 3x kamera" nem fogja senkinek sem meghaladni a szellemi és technikai tudását. Sajnos tévedtem. Ezt a hibát többet nem fogom elkövetni.
Írtam email a mmonline-nak több mint 60 napja nem kaptam választ. Hívtam őket, 3x igértek visszhívást, nem hívtak vissza. Amikor mondtam, hogy akkor megyek a fogyasztóvédelemhez akkor pedig elkérték az ősszes eredeti papírt, hogy csatolni kell a termékhezHétfőn folytatom a történetet. Igazából ráérek mert van még pár telefonom. De amikor az arcomba röhögött az üzletvezető, hogy "nem a jogszabályok szerint járnak el, hanem a szervíz dönt" akkor jutottam el oda, hogy mostmár érdekel mi lesz. Ha harc akkor legyen harc. Ráadásul full flegmák voltak, meg ahogy kezelték a telefont teljesen elfogadhatatlan.
Mindenesetre a fogyasztóvédelnek már jeleztem. Egyenlőre csak tájékoztattak a lehetőségeimről de a következőre megy a panasz minden fórumon. Bár totál nem érdekli őket -
Sasi001
senior tag
válasz
szabonagyur #334573 üzenetére
Mert az Apple csak egy évet vállal, a többit az eladó. Gondolom lejárt az egy év.
-
bbendre
őstag
válasz
szabonagyur #334571 üzenetére
MM új vásárlás. Úgy kaptam vissza a szervízelés utána telefont, hogy fordítva a papírokkal együtt belepréselték a telefont a dobozba. Kijelző védő, minden nélkül. Olyan koszos volt a telefon, hogy nem akartam hozzányúlni És amikor szóvátettem még csodálkoztak hogy mi a bajom mert ez csak egy telefon.. Mondtam hogy akkor cseréljük ki. Erre a válasz az volt hogy túl drága a készülék hogy kicseréljék
-
Noxy
veterán
válasz
burgatshow #334552 üzenetére
Egy normális wifi routertől azért már eléggé odébb kell állni, hogy lekapcsoljon róla, főleg ha még mesh is van. Az én értelmezésem szerint az otthoni wifi egy ház, vagy lakás.
-
-
iZol92
csendes újonc
Sziasztok!
Ti hogy látjátok, van esély rá, hogy az iPhone 11 megkapja az iOS 19-et? Pár éve megvan már a teló, érik neki egy aksicsere és most azon gondolkodom, maradjon és csináltassam meg, vagy vegyek egy újat. Alapvetően semmi bajom vele, szép állapotú is, ha így nyerek 1-1.5 évet akkor megérheti.
-
Lasy
veterán
Sziasztok
szeretnek automatizálni egy okos konnektort.
pl ha az otthoni WiFi-re csatlakozom akkor kapcsolón be, és ha elmegyek onnan kapcsolón ki.
a wi-fi megvan, de utána nem tudok tovább lépni.
mit lehet ilyenkor csinálni ? -
bbendre
őstag
válasz
Sasi001 #334544 üzenetére
Október óta minden hónapban visszaviszem
3 hónap volt mire beismerték, hogy rossz a kamera úgy, hogy az okospultan nem tudtak éles képet készíteni 2 órán keresztül. Aztán visszakaptam a telefon fordítva, kijelzővel kifele belerakva a dobozába. a gari paprírokat keresztbe majd a telefon dobozát erővel rányomták. Azt hittem elsírom magam. undorító... -
bbendre
őstag
Elvittem a telefonomat a Media Markt gariba év vissza kaptam, hogy "Hátsó rendszer csere". Ez mit jelent egy iPhone 13 Pro Max esetén? A hiba nem javult meg hozzáteszem. Igazából mintha hozzá sem nyúltak volna. Mi az a hátsó rendszer?
-
vargalex
félisten
válasz
vargalex #334428 üzenetére
Valakinek van ötlete a 3uTools-ban megjelenő láthatóan érvénytelen dátumokra?
Közben a szervíz utána kérdezett a Cseh központban az akku cserének. Ennyi volt a válasz:
"A gyártóval felvettük a kapcsolatot a Chat funkció segítségével.. A készülékkel kapcsolatosan a gyártó irányelveinek megfelelően nem adhatnak ki nekünk információt a készülékkel illetve a kinti szervizközpontban végzett javítássokkal kapcsolatosan. A gyártó megállapítása szerint a készülék a gyári értékeknek megfelelően működik így az ügyben további lépéseket nem tudunk tenni.
Amennyiben a hiba továbbra s fennáll úgy a készüléket át tudjuk venni bevizsgálásra és esetleges hibaelhárításra."Mivel igazából hiba nincs (nyilván a 3uTools dátumokat nekik nem írtam, nem tudom, hogy van-e gyári támogatású software, ami ezeket kiírja), így abban maradtunk, hogy ezért nem viszem be bevizsgálásra...
-
Ha a 4G aktív, akar megy egyszerre a hívás és az adat is. Ha csak 2G-n megy a hívás, akkor értelemszerűen nem lesz adat. Nálam ez akkor fordul elő, ha nem jó a lefedettség, vagy nagyon árnyékolt helyen vagyok, pl. egy épületben. 5G-n szintén megy minden. A hívás bontása és újratárcsázás jellemzően megoldja a 4G-s, vagy 5G-s kapcsolat helyreállítását. One Magyarország a szolgáltatóm és bár összességében nem rossz, de azért vannak hiányosságok a lefedettségben.
-
McLee
csendes tag
Esetleg #334509 -re valaki? Fontos lenne.... Köszönöm!
-
Bondix
tag
-
Bondix
tag
Valaki használja ezt kocsiba? i15PM-hoz lesz
A márka tudom kompatibilis az iPhone-al.
Akkor így logikus a gyorstöltés is azzal a kábellel működik majd ugye? A 40W meg elég ugye és írja, hogy a "töltő támogatja a 20 W-os és a 18 W-os verziót."
Tehát okes lesz?
-
futo001
senior tag
válasz
Zozzer888 #334507 üzenetére
Ugyanez a konfig nálam, de soha nem találkoztam a hibával, pedig sokat utazok, EU-n kívülre is. Így arra tippelek, hogy a szolgáltatónál lehet valami.
Egy imserősömnek ilyen hibára azt mondta a szolgáltató, hogy SIM csere segíthet, de nem emlékszem, hogy végül megoldódott-e vagy sem. -
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám van, hogy amennyiben fogadok egy bejövő hívást, akkor a telefon nem éri el a mobilinternetet, sem a telefonon, sem a hotspoton keresztül nem érem el az internetet. Ez ilyen, vagy van valamilyen beállítás, hogy telefonhívás közben is elérjem a netet? (13 mini, ios 18.3.2)
A válaszokat előre is köszönöm.
István -
McLee
csendes tag
válasz
McLee #334509 üzenetére
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget, hogy pár napja (gyanús, hogy a legutóbbi ios frissítés óta, de nem 100 %) a 11 Pro azt játssza, hogy bejövő hívás esetén egy csengés után (néha még azt sem várja meg) megszakítja a hívást, érkezzen az bármilyen számról. Tudna valaki tanácsot adni, hogy mit ellenőrizzek?
Nem állítgattam semmit, a jelenség csak megjelent.
Kikapcs, bekapcs. többször megvolt, rep.mód ki/be szintén, helyzet változatlan. Az e-simes watch ultra2 dettó ugyanezt csinálja, akár ki van kapcsolva a telefon, akár nincs... Ugyanez a helyzet, ha az óra van kikapcsolva. Mi lehet ez?
Ne zavarj mód, bármilyen fókusz nincs.
Letiltott hívók nincsenek.
Kimenő hívások rendben vannak.
Segítsetek, légy szi'...! Köszönöm. -
válasz
Dr. Oid #334516 üzenetére
Publikus IP-címmel sokkal több (kéretlen) kérés érkezik a készülékre, amik bár semmit nem jelentenek, mert nem támadás/egyéb rosszindulatú tevékenység, mégis kezelnie kell a készüléknek, ami akkumulátoridőben jelentkezik.
Észrevehetően gyorsabban merül a publikus IP-vel kapcsolódó készülék, mint a privát IP-s. (Legalábbis ez az általános, yetteles tapasztalat.) -
pcnet
addikt
Sziasztok!
Adott egy iPhone 11 Pro Max, iOS 18.3.2 rendszerrel. A Medtoric Guardian és a CareSens appok widgetjei nem frissülnek. A segítségeteket szeretném kérni, mit és hol kellene beállítanom, hogy frissüljenek?
Köszönöm szépen! 🙏
-
Dr. Oid
aktív tag
válasz
Viktor0610 #334515 üzenetére
Biztos laikus kérdés, de ez milyen hatással van az akkumulátorok üzemidőre?
-
-
Dr. Oid
aktív tag
válasz
Viktor0610 #334513 üzenetére
Mind a kettő telekomos. A teszteket olvastam én is, de azért jól jönne valós tapasztalat is.
Amúgy mit fixál a Yettel e téren, ha megosztható? -
-
-
Dr. Oid
aktív tag
iPhone 16 pro max vásárlás fele hajlok, akku idő miatt. Észrevettem, hogy a 15 pro dual simmel sokkal jobban merül, mint az szerintem indokolt. Single simmel csodás, van valakinek tapasztalata 16 pro max dual sim akku időben? Érdemes emiatt váltani?
-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Tesómnak van iphone 13 telefonja. Az az érdekesség, hogy miután az exe kidobta az addig közösen fizetett közös icloud tárhelyről, előfizetett sajátra hogy ne vesszenek el a fent lévő képei, de most mégis megtelt a telefon memóriája és törölgetni kényszerül a videók közül. A régi és az új képek videók is látszólag fel vannak töltve cloudra, tehát nem az a gond hogy elakadt volna a szinkronizálás.
Van ötletetek? Köszi!
-
McLee
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget, hogy pár napja (gyanús, hogy a legutóbbi ios frissítés óta, de nem 100 %) a 11 Pro azt játssza, hogy bejövő hívás esetén egy csengés után megszakítja a hívást, érkezzen az bármilyen számról. Tudna valaki tanácsot adni, hogy mit ellenőrizzek? Nem állítgattam semmit, a jelenség csak megjelent. Kikapcs, bekapcs. megvolt, helyzet változatlan. Az e-simes watch ultra dettó ugyanezt csinálja, akár ki van kapcsolva a telefon, akár nincs... Mi lehet ez? SIM hiba?
-
Zozzer888
addikt
válasz
peugeotmate #334504 üzenetére
iOS 18 + i16P-nél én is belefutok rendszeresen, plusz poén, hogy két kártya van benne, Yettel mind a kettő:
- Sima Sim vergődik, nem talál hálózatot 20-30 percig
- e-sim azonnalnem értem...
-
Noxy
veterán
válasz
peugeotmate #334504 üzenetére
1270-re SMS-ben: ROA Próbáltad?
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok, most erkeztem meg Becsbe es a telefonom keptelen azota halozatot talalni. One, kartyas csomagban vagyok. Sem 4g, sem 3g-vel nem megy. iOS 18-on vagyok, iphone 11 a keszulek. Reseteltem a mobil data networkot is, de az sem segitett. Lehet valami vodafone-os cucc beragadt regebbrol? Korabban sosem jartam igy, roaming kepes a dijcsomagom. Van tippetek? Koszi!
sim kartya be-kiveve is volt, telefon ujrainditas, repulo mod ki-be. Ezeket probaltam eddig, meg a data resetet -
i400
senior tag
válasz
Stauffenberg #334500 üzenetére
Engem a magyar számról kínai robothangosok jobban zavarnak
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 11 128GB Product RED újszerű független dobozában + tok + üvegfólia
- Xiaomi Mi 10T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia
- AKCIÓ! AMSI H110M i5 6600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RX 470 4GB GDDR5 ZALMAN S3 TG ZALMAN 500
- Xiaomi Redmi 9 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 512SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.350 mill ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest