- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Videó stream letöltése
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- OpenWRT topic
- Linux Mint
- Windows 11
- Itt az AI-képes hallókészülék
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
félisten
válasz hahakocka #47752 üzenetére
What are you talking about!?
1) az en linkem se Irorszagi
2) Ket kartya is van ott MSRP aron es a bearazottak kozul meg csak ket marka vanMit akarsz azzal mondani hogy "nem jót vetít előre se a további NV kártyák se AMD kártyák esetén"? Tehat ha a bejelentett MSRP aron kaphato a termek akkor az nem jo? Mi koze van ennek az AMD-hez?
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
félisten
válasz hahakocka #47734 üzenetére
Erre semmi szükség itt. Egy Nvidiás topikban pont annyira leírhatja a pozitív véleményét mint a negatívot ( nem keverendő a trollkodással).
Pont elég sárdobálás van és lesz is még az Nvidiára.
Demokrácia van vagy mi a szar.
Ne hogy már ebbe is beleköss, hogy leírja, kell külön topik az Nvidia CPU-nak.
Van AMD CPU [link] és Intel CPU [link] topik is, ott is ugyan úgy linkelgetünk. Reméljük hogy kelleni fog majd Nvidia CPU-s is hamarosan.Bocs ,ha ennek örülünk páran.
Kerüld a személyeskedést.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
BerserkGuts
őstag
válasz hahakocka #47716 üzenetére
Keresgélek én is sok féle tesztet mert 4090 vagy 5070ti lesz majd.
De mindenhol nyomatják ezt az új Frame generatrion-t fel se tűnt hogy azzal mérték Nem nézegettem pár éve a teszteket szóval a fake frame-ről lemaradtam hogy ez lett a divat.Talán itt ez a god of war itt még az amd is jól muzsikált:
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/Hisense 65" 144Hz 65E7KQPro/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
veterán
válasz hahakocka #47468 üzenetére
Nem egyszeru, mert 48-as OLED monitoron vagyok, namost gyonyoru 4k-n atom minden, de Ertelmes aron nem.lehet hajtani, persze megoldja az ember kompromisszumokkal.
Denpl levenni a felbontast nem.opcio mert mig a kanaperol fotelbannulve konzolon nem gaz mert nem latod, rendes asztalon monitorkent ronda mint a dog.Meg tosszabb a helyzet hogyha most vennek monitort az 5160x2160 lenne meg hajthatatlanabb.
Tehat az.ertelmes valasztas 1440p , kihajthato ertelmes aron.Johetnek a van penzed majomra legyen bananra is valahol igaz, de 2-3 gen ota halgatom hogy vegre lesz 4k gaming, ehelyett a 1.2m GPU-val is felskalazzak...
Nezeged a felskalazast 80 centirol 48 collonSzoval maradok 4k de szarok ra huzza a facara Jensen a 1.2m 5090-et ami 3 kamu freammal hasit
-
X2N
őstag
válasz hahakocka #47468 üzenetére
Amíg nem tapasztalod meg nem fogod tudni. De olyan 4k monitort vegyél ami kicsi. 24-27" Nekem 24"-es dell van, 5K 24" még jobb lenne...
1440p még egy fél megoldás se a 4K-hoz képest, "csak" 1,78X-os felbontás az 1080p-hez képest.
Ha már megtapasztaltad nincs visszaút. A filmek csalósak mert ott van chroma subsampling emiatt a színes 4K felbontású kép jó ha csak fele felbontásnak számít...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hahakocka #47302 üzenetére
és ebből mit akarsz most kihozni?
futtaták operformance módban is hogy megmutassák mennyit lépett előre képminőség felskálázásnál Futták RT overdrive módban is aminél terhelőbb nincs jelenleg akkor mi a problémád?
Ez nem egy VGA teszt még egyelőre egy előzetes bemutató a a DLSS4.0 ról.
Többi majd pár hét múlva..[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
őstag
válasz hahakocka #47257 üzenetére
Én mindig felrakom a legújabb NV drivert de nem igazán szoktam észre venni, hogy gond lenne, vagy nem lenne olyan jó mint a korábbi driver, viszont AMD vonalon ha kijön egy új VGA akkor hónapokig reszelik a drivert mire megjön a potenciál a kártyából, szóval szerintem driverben IS jobb jelenleg az NV.
¯\_(ツ)_/¯
-
-
M@trixfan
addikt
válasz hahakocka #47208 üzenetére
Sokkal messzebbre érdemes tekinteni, de valóban az Undying is nagy cím volt, bár nem játszottam velük (Jericho, Undying). Menjünk még visszább! Egy Monkey Island látványvilág korszakos a mai napig, mert kézzel van rajzolva és az emberi kreativitás zseniális az absztrakt ábrázolásában, ugyebár DOS játék. Arra világítottam rá, hogy önmagában semmit nem tett az RT a játékmenethez hozzá, viszont rákényszerítette az NV a piacra ezt az egészet. Amúgy volt már ilyen a GameWorx könyvtárakkal. Most a Keynote is az AI és TOPS bűvkörében zajlott, nyers számok alig.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
deathcrow42
aktív tag
válasz hahakocka #47073 üzenetére
6900XT-t váltottam le (Red Devilt) 4080-ra, mert egyszerűen zavart az FSR, meg a stutter amit produkált.
Nah most az AMD nemhogy a felsőházat hagyta el, hanem így az alsóház tetejét - középmezőnyt célozta be ezzel a 9070XTvel… 5070 / 5060Ti ellenében mehet, amely csilivili DLSS4 vs. FSR4. És sajnos még mindig nem túl jó az FSR, az intel XESS jobb nála, bruh.
5060 környékén meg jön majd az Intel B770 valszeg 16 giga rammal. Ott szerintem egyértelműen Intelnek áll a zászló.
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
félisten
válasz hahakocka #47073 üzenetére
Teljesen mindegy, a lényegen nem változtat. Jelenleg ugyan úgy nem tudjuk az RDNA4 árát, teljesítményét és megjelenési dátumát valamint a technikai hátterét.
Ha így akar marketingelni az AMD ősszel komolyan felköthetik a gatyát az Nvidia PC platformja ellen, mert a végén 1 év múlva nagyobb konkurenciát nyújt nekik az Nvidia CPU kal és komplett platformokkal mint ők GPU téren most... Jővő CES kinyírja őket ha nem lesz új marketingosztályuk.
-
félisten
válasz hahakocka #47071 üzenetére
Sok függ az használt beállításoktól is. Pár napos hír hogy a TPU és CB lecserélte a játékaikat a tesztekben a régi címeket kidobta és pl az Ampere 10 % fölötti gyorsulást produkál az Ada is sokat nőtt. Ez a nem mindegy hogy mikori játékokkal tesztelsz. HWU pl állandóan trükközik, mert leveszi úgy a beállításokat amik nem terhelik szarrá a kártyákat jó ideig RT-t sem tesztelt. Igazi AMD brands oldal. Ha onnan tájékozódsz csak könnyen érhetnek meglepetések.
[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
válasz hahakocka #47068 üzenetére
Most megmondom neked hogy közelében sincs a 4080-nak.
Mint ahogy az uj kártyák sem lesznek a 4070 szintjén sem!
Más kérdés hogy ilyen-olyan ai generált ficsörökkel néha majd elcsipkedik,de az nem a nativ teljesitmény.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
félisten
válasz hahakocka #47068 üzenetére
Nem tudom látod ez az adatlapján, hogy a legerősebb XTX van arabusnak ,a red devil és saját maga tesztelte egy 4070 Ti S- vel amit húzott. Nem tudom minek nézne teszteket ilyen kártyákkal.
[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
válasz hahakocka #47066 üzenetére
Nekem XTX van ugyhogy raszterezhetsz nekem meg stb. kis felbontáson jó,ha a cpu dolgozik nagy felbontáson meg ahol a kártyának kéne dolgozni összeesik mint a hig fos.
Ahol pedig 4080 van ellene labdába sem rúg,hagyjuk is.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
félisten
válasz hahakocka #47036 üzenetére
Az még hagyján de az lenne gáz ha csak azon belül is csak az RX9070 kapná meg.
Hardver nélkün nem lehet amúgy egyes feladatokat megvalósítani, lásd RX 5700 vs 2080 Super RT teljesítménye."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
yarsley
aktív tag
válasz hahakocka #46800 üzenetére
Szinte biztos, hogy nem annyi lesz. Az egyik komment meg is magyarázza, hogy miért rakják ilyen magasra.
this are just the upper end of estimates by retailers to enter something in the system that won’t get them a loss if someone accidentally orders a card before final pricing is set.
... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
félisten
válasz hahakocka #46739 üzenetére
Hát azért ezekkel kapcsolatban több idő lesz az mire tesztek és játékok jönnek és valós tapasztalatok. Látod a PSSR is milyen jónak volt belőve a bemutatókon most meg a PS5 topik tele van a bétatesztelők idegbajával. Nvidia is AMD is amiket itt be fog mutatni, az még messzel lesz a valóságtól, valós tapasztalatoktól, akár teljesítmény, DLSS akár FSR terén. Én biztos kivárok.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz hahakocka #46722 üzenetére
Sehol nem írtak 450W-ot kb, 350-400W között megy a legtöbb leak. A 20-30% pedig egy teljesen normál ugrás gen váltásnál.
pRoject22
Én a 5080-re hajlok, szerintem az új tech(ha 5000 exkluzív lesz) miatt idővel a 5080 lelépi a 4090-et.
Na meg ugye új gen.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz hahakocka #46722 üzenetére
Senkinek nem fogja megérni az 5080...
Nagyon jó árat kéne kapnia ahhoz ,hogy értelme legyen ennek az 5080-nak a spec alapján.
És a nagyon jó ár nincs a kalapban.
Van az elképesztően pofátlan ár és a nagyon szar ár, hiszen az Nvidia húz a kalapból.A 4080-as polcára kerül árban az 5080, úgy ,hogy itt már rögtön jön az 5070Ti (4070Ti Super).
A 4080 viszont az elején csak a 4070Ti-t kapta, 12GB-al.
Nem hiába kellett a 4080 Super 1200 dollár helyett 1000 dollárra belőni.Na ez az ami itt nem lesz. De bízok a gamerekben. Lesz elég hülye.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Alogonomus
őstag
válasz hahakocka #46546 üzenetére
"fura lenne ha csak 70 es kártya lenne az nem akkora nagy szám"
Ez a helyzet pedig szinte garantálható.
Szinte minden híresztelés azt sugallja, hogy ebben a generációban az AMD visszatér a Turing–RDNA1 időszakban képviselt megközelítéséhez, amikor a piaci eladások nagy részét képviselő 2060 és 2070 kategóriába hoztak ellenfelet a sokkal jobb ár-érték arányú 5600 és 5700 alternatívákat, míg a 2080, 2080 Ti és Titan RTX ellen nem hoztak semmit.
Most is valahova az 5070 Ti környékére érkezhet majd a 9070 XT, és mindkét kártya valahol a 4080 Super környékén lehet majd erőben. A minden bizonnyal sokkal kevesebb eladást produkáló 1000-1500 dolláros 5080 és 2000-3000 dolláros 5090 szintjére pedig nem indítanak ellenfelet ebebn a generációban.
Mármint az új generáció indulásakor jövő év elején. A további tervekről pedig majd a piaci helyzet alakulása alapján döntenek. -
deathcrow42
aktív tag
válasz hahakocka #46540 üzenetére
Csak ismételni tudom magamat:
9070XT timespyban a 7900GRE-vel egyenlő. Amit tudunk az új genről, hogy raytracingben erősebb, arra gyúrtak rá.
És ha a 7900GRE általános teljesítményét veszem alapul, akkor az bizony kb. egy 4070 Super a jelenlegi techpowerup tesztek szerint.
A 9080XT ha 15%-kal gyorsabb, akkor meg a 7900XT - 4070 TI Supert karcolgatja Ott saccra 550-600 dollár a lélektani határ.
A 7800XT perpillanat 450-500 dollár közt van és a 4070 super közelében sincs raszterben sem, nemhogy DLSS-ben. 16 GB-s kártyát nem hiszem, hogy 400 alatt tudna kihozni az AMD.
Ez perpillanat nagyon harmatos az AMD részéről, szerintem. A 4080 Super közelében se lesznek se raszterben, se RTX-ben.
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
félisten
válasz hahakocka #46507 üzenetére
Azt írják visszavették az órajeleket hogy a fogyasztás barátibb legyen,de ezek még mindíg csak pletykák semmi többek, nem érdemes tényként kezelni.
DE ha mégis... Nézd ha tesznek hozzá megfelelően és jól működő ficsőröket onnantól az árazás számít. 650 dollárért halott ügy behozni. 500 ért azért némi előrelépést ad raszterben, de 6900 XT és 6950 ről nem lenne rá érdemes fejleszteni, 6800XT ről sem biztos. Ott van elég vram, raszterben is közel vannak olcsón megvehetőek voltak és most is még van ahol újan hozzáférhetsz.ha valóban nem érdekli az AMD vásáslókat az RT ahogy írták it sokank akkor főleg,de ha az ezen kívül is valami pluszt a 9000 akkor ok. Valószínűleg Nvidia is tartogat meglepetéseket.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hahakocka #46487 üzenetére
RX 9070 XT < RX 7900 XT RX 9070 XT ≥ RX 7900 GRE RX 9070 ≈ RX 7800 XT RX 9070 X RX 9070 ~$449-649 ~$179-349 [link]
ha ez igaz akkor a csoda ismét el fog maradni, sajnos mindkét oldalon.[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
Nagy tévedéseket valószínűleg nem tartalmaz, mert nagyjából ezek az értékek szerepelnek lassan már egy éve a közbeszédben.
Az egyedüli valós bizonytalanság az 5090 árával kapcsolatban van, mert az 512 bit és 48 GB alapján teljesen egyeduralkodó lesz a kategóriájában, és így akár 3000 dollár fölötti – valódi Titan – árat is kérhetnek érte. Micimackónak egyébként is bármennyit megér, mint a legerősebb még "bolti" kártya. -
warcat
veterán
1200 dollárra árazott 5080 szerintem nem piacképes, a sima 4080 is ezt 'mondta' a pályafutásával hiszen úgy 1400-1500 euró akkor EUban.(ráadásul az alapverziók)
Egy dolog szól mellette így hirtelen, hogy eltüntették a piacról a 4090-et ami hasonló árban lenyomná ugye várhatóan (hasonló teljesítmény de +8 GB vram)
Mindenesetre én vagy 1000 dollár különbséget várok a kettő közé akkor meg túl 'olcsó' az 5090.
Ezért a korábbi optimista becslésem az 1899$ 5090, 999$ 5080.Egyszerűen butaságnak tartom, hogy a 4090 teljesítményét két évvel a megjelenése után megveszed 400-500 euró spórolással (1900€ vs 1400-1500)
EA: It's in the crate!
-
paprobert
őstag
Tudjuk, hogy fél órával a launch előtt is állítgatott korábban árat Jensen, a megérzéseire alapozva...
Kis túlzással a bejelentés napján a reggeli sajtburgerének frissessége, vagy a kávézacc által kirajzolt forma is befolyásolhatja a végső kártya árakat.Nem fogsz kapni pontos leak-et, csak találgatásokat.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
Quadgame94
őstag
válasz hahakocka #46419 üzenetére
Intel a menő mert kiadtak egy kártyák ami nem is kapható? A magszámok alapján pedig több teljesítményre képtelenség számítani.
5070 Ti 8960 CUDA
RTX 4080 9728 CUDAAz órajel emelés és a GDDR7 (bár ketlem hogy a 4080 memória limites lett volna) elég lesz hogy az 5070 Ti elérje a 4080 teljesítményét.
5080 1000-1100 dollár lesz, de az EU-ban 1200-1300 lesz x410 + még számolj rá egy kicsit.
Az AMD csak akkor lesz versenyképes ha RT-ben is hoznak legalább 1.5x növekedést és árban bőven alávágnak az NV-nek. De ezen van ideje még gondolkodnia a zöldeknek mert az 5070/5060 Ti csak valamikor Március-Április környékén jön. Addigra az AMD teríti a lapjait és az 5070-et 550-650 EUR közé pozicionálja valahova. Itthon ez valahol 240-280 ezer között lesz. 5060 Ti meg valahol 180-230 ezer között. Ezek teljesen reális árak. Az ultragáz 4060 Ti 16 GB is 200 ezer felett van jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz hahakocka #46394 üzenetére
Az a TDP, amit ahogy latod a valos tesztekben boven tullepheti a kartya, kulonosen igaz az AMD-re.
"Egy ASUS TUF gaming 4080 Super-ASUS TUF gaming 7900xtx lenne jó hasonlat."
ASUS TUF gaming 4080 Super OC
ASUS TUF gaming 7900XTX OCGaming: 324W vs 393W (69W)
Maximum: 325W vs 402W (77W)
Spikes 20ms: 343W vs 507W (164W)[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz hahakocka #46380 üzenetére
A 4080-bol is kulonbozo meretek vannak, ahogy a 7900XTX-bol is.
A slot viszont ilyen szempontbol irrelevans, mert a kisebb kartyaert rosszabb/hangosabb hutest kapsz, lasd a ref 7900XTX, illetve ahogy irtam, a fel slotoknal konkretan nem tudsz nagyon mast hasznalni.
Ha berakod a 2.5 slot kartyat, a 3. slot valoszinuleg hasznalhatatlan, tehat tokmindegy. -
Busterftw
nagyúr
-
S_x96x_S
addikt
válasz hahakocka #46363 üzenetére
> Most 2-3 éves szünetek voltak miért lenne hirtelen 1?
Ez nem igazán "szünet", hanem jobban felpörgetett - ütemes release ciklus.
És a CPU -nál is 1 éves ütemezés kezd kialakulni.
( pl. mobil cpu/apu -nál - a notebook gyártók miatt. )Miért?
- Mert igy több az eladás
- És a nagyobb verseny miatt - kényszer is:
"AMD continues executing its annual cadence of AI accelerators with the launch of AMD Instinct MI325X, delivering leadership performance and memory capabilities for the most demanding AI workloads. " ( via )És mivel a gaming gpu és az AI összenőtt az nvidiánál
( és a jövőben az amd/udna -nál )
Emiatt nincs akadálya az éves gaming GPU- k kiadásának se.Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
válasz hahakocka #46340 üzenetére
> Mások úgy oldják meg tehát akkor a vram problémát
hw - szinten ...
Az RTX 6000 Ada (48GB) - és az RTX 4090 (24GB ) - ugyanaz a csip;
emiatt az RTX 6000 Ada - nál valószínüleg - clamshell config -ba kötik
a dupla VRAM -ot. Ami amolyan párosított | megosztott vezérlőjű VRAM-elrendezés.Talán még a RTX 4060 Ti 16GB is clamshell config -os
(128 bit - egyszer 8GB (4 mem chip ) máskor 16GB (8 mem chip) )annó #43411 -ben Busterftw idézett egy reddit-es commentet:
amiben a mostani lehetőségeket taglalják:
"""
- GB202 - 24GB (Clamshell 48GB)
- GB203 - 16GB (Clamshell 32GB)
- GB205 - 12GB (Clamshell 24GB)
- GB206 and GB207 - 8GB (Clamshell 16GB)
"""Az AMD-nél még a Radeon Pro W7900 (48GB) is ilyen. És talán lesz az RDNA4-ből is lesz clamshell -es ( ~ 32GB? )
+ az Intel B580/B570 -ből is várható ... clamshell -es 24GB? VRAM -alDrágább és valamilyen teljesítmény-vesztéssel biztos jár,
de a dupla habos VRAM sok mindenért kárpótolhat.Mottó: "A verseny jó!"
-
Sontir Fel
őstag
válasz hahakocka #46328 üzenetére
Valószínűleg az 5070tire nem fog rafizetni 500at, hanem árában cseréli. Ne csak a nyers erőt nézd, hanem az egyéb körítést is, bár jogos, hogy ez jelenleg nem ismert. Itt jön be a hazardjatek. Most még 600+ért mehet egy hasznalt 4090, de ha az 5080 hozzá a szintjét 500-550 körül újonnan, akkor rögtön más lesz a piac. Ez igaz a 4080ra is, most akár még 400+bá is el lehet adni. Ez lehet januárban leesik 300ra
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Busterftw
nagyúr
Attol fugg.
1080-rol nem valtottam 2080-ra, aztan banyaszat kellos kozepen msrp-n(1199eur) sikerult elcsipni egy 3080Ti-t, amikor 2400-2600ert mentek.
Azt valtotta masfel ev utan a mostani 4080 1060eurert, mikozben a 600-ert elment a 3080ti.Ha nem akarnek jovore 4K-ra valtani, akkor valoszinuleg meg maradna a 4080.
Honapra lebontva nem sok. Vannak ennel sokkal dragabb hobbik.[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
Most ezzel mit akartál itt írni őszintén? Még a kriptó láz tetején kijött 3080 Ti-ra is megérte váltani annak aki 2080 Ti-t vett korábban. A két kártya majdnem azonos árban volt, csakhogy a 3080 Ti 1.5x gyorsabb volt. Aztán ha ez az ember váltott 4080-ra akkor már ugyan kevesebb, de még így is 1.3x gyorsulást kapott ugyanannyiért, nem beszélve a DLSS és RT növekedésről. Nem kell rápótolnod, hogy jobbat kapj.
Aki eddig X összeget, nevezetesen 1000-1200 dollárt szánt kártyáira, az kapott ennyiért érzékelhető gyorsulást. Az 5080 lehet az első, amely ilyen szempontból a legkiábrándítóbb lesz. 20% raszter gyorsulás ennyiért már tényleg nagyon gáz. És a tendencia is jól megfigyelhető: Egyre kisebb növekedés.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz hahakocka #46302 üzenetére
....de hát akkor nem kell váltani.....ez ilyen egyszerű.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
yarsley
aktív tag
válasz hahakocka #46253 üzenetére
16-20 max
20Gig-et vezesd már le légyszi, hogy hogy jön ki. Mert 320 bit olcsó közép kategóriás kártyába túl sok helyet zabál fel, 160 biten meg GDDR6-tal hangya f*sz átviteli sebességet kapsz.Ahogy a 350W os 5070 Ti nek se szerintem, inkább 300W
Én simán elhiszem, hogy sokkal több lesz a fogyasztás, mert a mostani leakek szerint a mag szám nem lesz annyival több, hogy igazán nagyon sebességet érjenek el, a node optimizáció max csak 15-20% hoz, a többit a magasabb órajellel érik el, ahhoz meg kakaó kell.... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
félisten
válasz hahakocka #46251 üzenetére
nem mindegy igazán? A 4090 is egyedülálló bármit nézel. Régen ezeket hívták téglának, Paks 3 nak
igen volt egy pár az AMD részéről az utóbbi 10 évben. az Ada és a Blackwell nem ez a kategória a szomszédba kell ez ügyben benézned.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Kuponkunyeráló
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Egérpad topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Ukrajnai háború
- Íme az új Android Auto!
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...