-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Locutus
veterán
-
Jack@l
veterán
Két évente van generációváltás, lesz itt még super-ti-XL is azidő alatt
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Igen, lehetséges forgatókönyv, hogy akkor még is a legerősebb navit látuk tegnap.
DE akkor hol a 3070 ? mert a 3060 Ti-t viszont nem törölték novemberi bemutatóra."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
[link]
3070 Ti törölve ?
innentől ajándék a piac a Big Navinak ha..
lehet azért csinálják, hogy jöjjön a 20 GBverzió és ne vigye el a 3070 Ti a memóriákat és a GPU-kat. Már ha a Ti GDDR6X lett volna.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Jacek
veterán
Ha megjön a 3080 egyszer(gondolkodom hogy lemondjam MSI szopjon lovat én várom a kártyát ezek meg ebayen árulgatják) eladom a Ti FE lehet licitálni
200-ról röffen
-
nubreed
veterán
Ez volt már?
[MSI Scalping Their Own Cards - WTF]
A lényeg: Az MSI az ebay -en jóval áron felül árulja a kártyáit más név alatt a pletyka szerint...
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
szmörlock007
aktív tag
-
Chalez
őstag
-
nubreed
veterán
válasz
Sontir Fel #34060 üzenetére
Hát ha ez most 480.000 akkor egy 3070 meg majd lesz 400.000? What the actual fuck, hogy ilyen szépen fejezzem ki magam.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Devid_81
félisten
válasz
Locutus #34074 üzenetére
Miert ne lehetne?
Miben kulonbozne a nem letezo 10GB-os kistesotol?
Paper launch abbol is siman lehetHa most a 10GB-osert orjongenek az emberek es tapsolnak (maguknak) hogy hozzajutottak egyhez 400.000-450.000Ft-ert (€1200) akkor innen is latszik, hogy birja a piac.
Siman belefer a 20GB-os akar $999-ert is, amit majd €1400-1500-ert is megvesznek egyesek mert atom jo deal[ Szerkesztve ]
...
-
Peace
nagyúr
Jól látom, hogy az NVIDIA most már nem árul közvetlenbe kártyát? Nézegetem, de csak azt mutatja meg, hogy mely boltokban elérhető, de rendelni nem enged semmiféle kártyát.
-
Ennek félig-meddig folyománya:
[Pletykák az nVidia várható megjelenéseiről]
RTX 3070 8GB: Október 29
RTX 3060 Ti 8GB: November közepe
RTX 3070 16GB: December
RTX 3080 20GB: DecemberAz RTX 3070 Ti (GA104-400 GPU 6188 CUDA maggal és 16GB RAM-al) ezen pletyka szerint el lett kaszálva.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Z10N
veterán
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
warcat
veterán
Érdekes az biztos, gyakorlatilag fél éven belüli extrém értékvesztés fenyeget, ami azon fog múlni, hogy mit húz elő a zsákból AMD október 28.-án (azaz kemény 3 hetet kellene kibírni addig).
Jelenleg lehetségesnek tűnik, hogy a használt 3080 10GB tavaszra 600-650€-t fog érni, ha Nvidiának össze kell akaszkodnia AMD-vel.Rengeteg ha van benne, de megéri megkockáztatni az extrémen túlárazott 2080 Ti 2 év alatt elszenvedett értékvesztését bebukni, csak hogy a gépben legyen ez a kártya most azonnal?
EA: It's in the crate!
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Busterftw #34064 üzenetére
Marhanagyok ezek az értékelések, bearanyozták az estém!
A legjobb ez:
"Megvettem 449-ért az előbb azt az 1 darabot ami volt, rögtön utána 479 lett az ára készlet nélkül. :)"És a hülyéje még azt hiszi ő járt jól!
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
válasz
Sontir Fel #34060 üzenetére
Már értékelték is
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
Sontir Fel
őstag
Hátha valakit érdekel egy azonnal átvehető vas.
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
-
Erre már nem lehet mit mondani. A saját (hivatalosan a javított eszközöket áruló) leányvállalatuk közel kétszeres áron árulta az MSI RTX 3080 Gaming X Trio-kat az eBay-en. Majd mikor lebuktak, belső vizsgálatot indítottak, és felajánlják azoknak, akik tőlük vettek kártyát, hogy vagy visszafizetik a pénzt (a kártya ellenében) vagy kifizetik a különbözetet az MSRP és a közel 1400$-os ár között.
Látszólag gálánsak, de ha nem néz valaki utána (scalpereket keresve) a dolognak, akkor semmi sem történik...
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
-
NightGT
senior tag
Én óvatosan dícsérném a napot DLSS kapcsán
Profitmaximalizálás lesz ebből is. A 20xx széria piaci teljesítménye rákényszerítette őket egy versenyképes termék kihozatalára (bár jelenleg abból is hiány van). A DLSS-el viszont el lehet majd adni a +20% telj. növekedést, és a midrange/mainstream cuccot 500-700USD-ért. Akkor is, ha (ahogy elnézem) gyorsan változó tartalmakkal nem szerepel olyan fényesen, meg akkor is, ha 5 év múlva sem lesz minden játék mellé alaposan betanított neuronháló.
Állni a mapon és nézni a horizontra meg lehet 20 fps-el is.
Speed is the only truly modern sensation
-
válasz
Locutus #34052 üzenetére
Igen, az alapvető probléma az, amit az első mondatban írsz. Mindegyik eredményt magyarázhatja a vegyes limit is. Pl. ha van egy hatalmas robbanás valahol, vagy az F1-ben a mezőny végéről indulva tör előre a player, akkor lehet, hogy pl. egy kétperces tesztfutamban van 5-10-20 sec, amikor a CPU kevés, a többiben meg a GPU. Máris kisebb lesz a 3080 előnye abban a tesztben WQHD-ben, mint 4K-ban.
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
Locutus
veterán
válasz
FollowTheORI #34051 üzenetére
Én a teszteredményeikből pont azt látom, hogy a cikk nem bizonyítja be azt, aminek az apropóján készült. Egyáltalán nincsenek akkora skálázódási problémák az egyes felbontások között, sőt, a legtöbbnél nagyon hasonló a turinghoz.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Oh... mit nézett be a Pista?
Gyorsan átfutottam, az látszik, hogy azért a modernebb DX12/Volcan motorok alatt muzsikál jobban az Ampere (TR, R6, Resi3, stb)... a régi vagy konzolportos, stb. motorok alatt nem jön ki annyira az előny.
Szerintem, ha beindul majd itt az igazi RT meg shader móka mégjobban, szépen el fog majd ez távolodni a Turingtól (is). Bár évek óta ezt mondjuk mindig minden generációváltás után.
Bár tény hogy a DLSS meg pont ez ellen fog dolgozni, mert az meg összehozza a generációkat jobban.
Mindig meg is kell hallgatni mit mond... lehet szóban hangzik el a lényeg.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Jack@l
veterán
Nvidia RTX 3080 Gaming Performance at 1440p: CPU or Architecture Bottleneck?
https://www.techspot.com/review/2110-nvidia-rtx-2080-1440p-gaming-bottleneck/[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
snecy20 #34038 üzenetére
Már miért húzná? Minden fejlődik... Egy idő után jöhetnének a 4K 360hz monitorok, 8K 144hz-esek és a többi.
640x480-ra is azt mondtuk, hogy tökéletesen látunk mindent mert akkor épp ott tartott a technológia. Szerintem a technológiai lehetőségek majd megteremtik a felhasználói igényeket az alsó, közép és felső kategóriában is.Én még saját monitoromon nem láttam a DLSS-t de így videó alapján azt mondom ez nagyon brutális... Ezeket az kis artifactokat az átlag felhasználók pont le fogják tojni, nem is látják a különbséget a natív és DLSS által renderelt képek között.
Csak azt nem értem, hogy mikor mondjuk egy hozzáértő pl Abu ezt kipróbálja hogy nem esik le az álla tőle, miért nem hiszi el, hogy ez a jövő. Márpedig nagyon sok területen az AI és a gépi tanulás tudja csak megtörni az elmúlt 20-30 év trendjeit.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Mumee
őstag
Ez ide is beillik.
Why the RTX 3080 Isn't as Amazing @ 1440p, CPU or Architectural Bottleneck?TLDR : Játéktól függően hol egyik hol másik.
Jó pár játékban nem CPU bottleneck a ludas, csak szimplán az Ampere architektúra működése, ami limitál 4K alatt.
Ja és jó pár játékban még 1080p sem CPU bottleneck van elmondása/tesztjei szerint. -
Mumee
őstag
Én azt tudom, hogy az én szemem a DLLS-ből csak a quality-t veszi be.
Balance, Performance, Ultra Performance nem. -
-
snecy20
nagyúr
válasz
Petykemano #34040 üzenetére
Nekem úgy tűnik hogy rövidtávon nézve elég sok játékfejlesztő cég nem is kíván élni a RayTracing lehetőségeivel. Az elmúlt 2 év termése is árulkodó volt ilyen téren. DLSS támogatást viszont egyre több játék kap.
cyberkind
Igen, lehet hogy a háttérben már mesterkednek valami olyanon, ami mondjuk tizedére szívja le az FPS-t.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
Kérdés, hogyha a DLSS már nagyon-nagyon elterjedté válik, azzal az nVidia nem húzza-e ki a talajt a saját felsőkategóriás VGA-i alól. :} Ugyanis átlag gamernek 1440p+DLSS-sel elég lehet(ne) az aktuális alsó-középkategória is.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Mumee
őstag
Itt van nektek az új DLSS 2.1 Ultra Performance Mode.
Legalábbis egy videó róla. Véleményt formáljon mindenki maga.
[link] -
niof
veterán
Igazából azoknak szívás, akik mindenképpen most akartak kártyát cserélni, és nem jutott nekik. Akiknek ráér, de szeretnének, azoknak ez csak jó, mert addigra kinövik a gyerekbetegségeiket ezek a konstrukciók, és vélhetően kevesebb eséllyel kapnak "hibás" kártyát. Eddig szinte minden széria indulásakor (generációváltás) voltak bakik/hibák, úgy tűnik, most sincs ez másképp...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Mondjuk így, hogy mondod, lehet, hogy az AIB partnerek verték az asztalt, hogy az nVidia adjon több időt a custom PCB és hűtés tesztelésére, hiszen a 3080 kondi-fiaskó egyik pletykált oka az volt, hogy egyszerűen nem volt elég idő és lehetőség a kártyák tesztelésére. Vagyis a 2 hét extra idő azért lett megadva, hogy az AIB-k tisztességes(ebb)en le tudják tesztelni a saját designjaikat.
-
Z10N
veterán
"Utóbbi esetén az RTX 3070 esetén nem szabadna ellátási problémával szembesülni, hiszen ugye az sima DDR6-al érkezik."
Ez a legerdekesebb. Sima gddr6-bol tonnanyi van es ev eleje ota esik az ara. A kondi mizeriat nem kovettem annyira, de 3070-nel nincs ilyen, ha jol tudom. Szoval 3070-nek nem ertem miert lett elhalasztva. Ahogy mondod lapka kihozatal gondok lesznek. Pedig pont azert maradtak a Samsung 8nm-n, hogy ne legyen ez.# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Nem neked szegeztem a kérdést, hanem a levegőbe, hogy vajon mi miatt lehetnek gondok az ellátással, hiszen a linkelt hírben is ott volt, hogy az általános tapasztalat szerint a szokásosnál kevesebb kártya kerül a nagykerekbe.
Két potenciális probléma lehet szvsz, az egyik ha a GPU-ból van hiány, ez ugye lehet kihozatali probléma vagy hasonló eset. A másik pedig a DDR6X-ből nem tudnak eleget szállítani.Utóbbi esetén az RTX 3070 esetén nem szabadna ellátási problémával szembesülni, hiszen ugye az sima DDR6-al érkezik.
-
Z10N
veterán
Ezt miert tolem kerdezed? Amugy elrontottam a linket. Bar az Infinity Cache erdekes odaat.
-
Z10N
veterán
-
Z10N
veterán
-
épp ma jött több hír az Nvidia AI megoldásaival kapcsolatban:
[Nvidia to build UK’s most powerful supercomputer]
itt is az Ai segítségét használják ki vagy egy kissé egyszerűbb de valószínűleg számunkra is hamarosan elérhető dolog:
[Nvidia Maxin]
videóhívás tuning."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Mumee
őstag
Esetleges termékpaletta? [link]
-
Segal
veterán
válasz
Shkiz0 #34015 üzenetére
Lehetek az ismerősöd?
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
válasz
#98320896 #33973 üzenetére
Már múltkor elmondtam, hogy nem az ipon, és a többi kereskedő (ne a ph-n nyerészkedőkre kell gondolni, aki megvette 310-360 között és 400+ -ért adta) a hibás, hanem eleve a nagyker.
Az 507K-s Aorus Master is ~380K volt a nagykerbe Ezt szorozd meg, 1,27-el, meg 5-6% haszonnal és ott is vagy. Tehát nem az Ipon akar meggazdagodni rajta, hanem a nagyker.
A másik nagykerben meg volt EVGA érdekes ott meg nem volt csak 250-270K között a nettó ár. Tehát nagyker és nagyker között is van különbség.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
[Bejelentették az nVidia A40-et]
48GB RAM-al (DDR6 és nem DDR6X), Kb. 300W-s TDP-vel bír, passzív hűtés mellett. Van aktív hűtéses változata is, az RTX A6000 néven fut. Mindkettő egy új 8 pines csatlakozóval bír, ami nem azonos a korábbi PCI-Express csatival.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Ja, csak közben még áttuszkol mindent 2x a pci expressen. Ott vannak a mérések, kb 1gb/sec.
-
válasz
snecy20 #34001 üzenetére
Mivel a VRAM elérése gyorsabb és a késleltetése alacsonyabb, mint akár az NVMe SSD-ké, így a töltés gyorsabb lehet. Technikailag nem vagyok benne biztos, hogy egy sima RAM disknél érzékelhetően gyorsabb, itt inkább a lehetőség az, ami poén...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- PlayStation 5
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- World of Tanks - MMO
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Hibátlan - MSI Nvidia Geforce GTX 1060 Gaming X 6GB GDDR5 192bit VGA videókártya
- 6600XT egy windows telepítésig használt!Beszámítás ok..
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- AMD RX Széria VIDEÓKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! /Házhoz megyek!/Azonnal/NAGY MENNYISÉGBEN AKÁR!
- ASUS GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest