-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
AsakuraDave #49660 üzenetére
Beta allapota ota hasznalom, nem vettem eszre anomaliat vagy lassulat, szepen bovitik, latvanyosan fejlodott, szerintem teljesen hasznalhato, es a jatekok profilozasaval mar kb nelkulozhetetlen
[ Szerkesztve ]
-
válasz
AsakuraDave #49660 üzenetére
Pár hónappal ezelőtthöz (amikor megjelent) képest jobb érezhetően nálam.
#49661Kajoszbobber: dettó.
-
BerserkGuts
őstag
válasz
AsakuraDave #49151 üzenetére
Ha így van akkor az nagyon szomorú helyzet lesz mert mindig várni kell majd lehet 1évet mire rendeződik és megszedik magukat a türelmetlen vevőkből.
Problémám ezzel az hogy 2évente xarják ki magukból és 4k-n meg kellene fejleszteni szóval újat venni.(de én nem fogok ilyen árakon)Persze ott van az MFG esete azt nem tudom hogy fogják majd ki okoskodni mert elvileg innentől 5000-es széria nem feltétlen kell venni új vga-t csak bekapcsolom a 4x módot és kész 10x4=40fps már játszok is
-
BerserkGuts
őstag
válasz
AsakuraDave #49142 üzenetére
aki az 1080ti-t megvette annak idején az jól járt nem kellett váltania az még mindig egy jó kártya maradt még az 5060-at is beéri majd de a mostani 4060-akat biztosan
amit fejtegettél mostani esetre nem igaz mert kb 1év se volt legyártani az 5000 szériát ugye előtte a ránc-felvarrott superek jöttek szóval nem volt kapacitás felhalmozni
Meg valami baj lehet a gyártással mert 5090-ből nagyon kevés lett xD
-
válasz
AsakuraDave #48942 üzenetére
Reszben egyeteetek,de azert az RT sem egy on off ficsőr csak,vannak lépcsői es azert egy szabvanyos megoldas ,a direct x resze.
Ez olyan,mint ha holnaptól egy oldal nem tesztelne ultra textúra felbontason hardvereket mert az Nvidián van két kartya ,ami 16 Giga alatti.
Ezert tesztelik legtobbszor kulon az RT-t az oldalak amugy,HUB is mar.[ Szerkesztve ]
-
válasz
AsakuraDave #48942 üzenetére
Most láttam egy HUB QA videót, 850 dollár lenne a jó ár az 5080-nak, annyiért már kapná az erősen ajánlott plecsnit
-
Jacek
veterán
válasz
AsakuraDave #48680 üzenetére
Framegen testnél beszólás amikor eltörik a csaj keze " Ai itt félre ment a jővővel"
-
hahakocka
őstag
válasz
AsakuraDave #47683 üzenetére
Ha úgyis NV kell akkor nincs gond nálad sem
Nem értem a hőzöngést egy hosszú távon kialakult kb. Monopol helyzet után ne csodálkozz
. Persze ha csak csúcs kártyát akarsz akkor csak NV de most pl lesz 2 másik esetben is alsó és középkategben is választható elem. XESS2, FSR4 stb vel szintén. AI val szintén.
Ha csúcskártyát akarsz akkor azt mindig mélyen a zsebbe nyúlva kellett eddig is kifizetni. S most meg a DLSS-FSR a menő szóval ne csodálkozz ha azt hypeolják tovább a cégek.
Én ezért voltam már 4-4- szer is Inteles AMD-s NV-S AMD váltakozással. A cégek csak abból értenek ha kihagysz egy generációt vagy váltasz.[ Szerkesztve ]
-
válasz
AsakuraDave #47676 üzenetére
Wut? 3090-t is érdemes 4080 Superre lecserélni, vagy te csak 2-3x teljesítménynél váltasz?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
AsakuraDave #47673 üzenetére
Nem tudom nálad mikor kötötték be az internetet, de a 2000 szériától kezdve az RT-DLSS-en van a fókusz marketingben.
-
Raymond
titán
válasz
AsakuraDave #47670 üzenetére
Ha ez es az ilyenek ennyire felidegesitenek akkor audio topicokba inkabb ne menj
-
gV
őstag
válasz
AsakuraDave #47553 üzenetére
akkor még türelem, mert a min cp2077 raszter 4k natívon is csak 65.5 fps 4090-el [link]
-
válasz
AsakuraDave #47553 üzenetére
Azzal azért érdemes tisztában lenni, hogy a raytracingnak nincsen igazán felső határa.
A mozikban lévő csilliárd dolláros animációk, talán ha olyanok futnának valós renderelésben és megvilágításban egy VGA-n,de ezek még nagyon kezdeti lépések, a CP 2077 is.[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
válasz
AsakuraDave #47544 üzenetére
Én csak arra vártam már egy ideje, hogy végre egy hardver talán amin az olyan játékok mint egy CP77 majd 4k natív-dlss quality mellett full RT-path tracing-el játszható lesz
4090 már rég tudja ezt, 4K@qDLSS+RR+PT(fRT) 53 fps [link]
vagy mégis mennyi fps kell?
de itt elkezdheted számolni a pixeleket és ha megnézed, hogy a 4090 natív 4K-ról a qDLSS+RR 2.12x gyorsulást hoz ami az 5090-el is várható így ránézésre ~70 fps-t tud majd.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
AsakuraDave #47544 üzenetére
Ok de ez a bemutató volt, nem egy teszt. Ez csak egy 1 órás showműsor, marketing.
Ez alapján nem érdemes se lemondanod sem odalenni értük. Egyikről sem tudunk semmit igazából.
Ettől függetlenül lehet jó majd raszterben, RT ben meg egyéb dolgokban,de lehet hogy nagy csalódás lesz.
Ugyan ez az AMD oldalán is.
Ott január 22-ig embargó, 24.-én kapható lesz állítólag a kártya. Nvidiánál 21-től elméletileg embargó off. Addig ne keseredj el. Majd utána[ Szerkesztve ]
-
válasz
AsakuraDave #47538 üzenetére
Nem kötelező bekapcsolni a framegent, ez egy opció.
-
Komplikato
veterán
válasz
AsakuraDave #47279 üzenetére
Megnézve a Digital Foundry féle DLSS4/CP2077 analízist annyira nem is nevetséges. Driverből állítható mennyi extra framet generáljon, de a lényeg a képminőség. Legalább akkora ugrás 3.5-ről 4.0-ra, mint teszem azt 1.9-ről (jó öreg Control játékban még ez volt), a 3.5-re.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
AsakuraDave #47274 üzenetére
Én is tapasztaltam már ilyet de a Stalker 2 sarkos példa, de frame gen-el játszottam a Wukongal is, ott nem érződött még fele annyira sem, pl CoD alatt nálam ment a frame gen 4080-al a fix 143 fps-hez kellett, és semmi input lagot nem éreztem, szóval ha az adott game megvan optimalizálva rendesen akkor nem olyan zavaró, persze egy multi fps más mint egy story game de ettől föggetlenül szerintem addig ne nagyon kiabáljunk amíg nincsenek privát tesztek.
-
hahakocka
őstag
válasz
AsakuraDave #47277 üzenetére
Jó kis vidi
5.5 év után nekem nem egy helyben topogás akár 5070ti akár 9070XT egy 5700 ról
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
válasz
Kicsit túltolod.
Digitalfoundrynak van egy új videóra ahol kicsit tesztelgették a MFG-t
Nagyon minimálisan dobja meg az input lagot a 4x FG a standard 2x-hez képest
full videó: [link]
Nem az nvidia hibája hogy sok fejlesztő mankóként támaszkodik a mindenféle képkocka generátorra meg felskálázásra. Ez ugyanúgy elfőrdul konzolon is ahol 720p-re belövik az alapfelbontást aztán FSR2-vel megpróbálják felhúzni 1440p-re, azt meg kitolni 4k-ra. Vagy ott a Wukong ami 30 fps-t FSR framegenel 60fps-re a performance módba, nagyobb az input lag mint a 30fps quality módban...
Az nvidia csak teszi a dolgát. Elég impresszív cucc ez, és lehetővé teszi a sima játékélményt path-tracelt játékokban ami egyébként meg kb egy évtized múlva lenne lehetséges natív felbontással/képkockákkal.
Ha nem tetszik ki lehet kapcsolni. És akkor visszaesik 30 ms-re az input delay.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Várd már meg a hivatalos 3rd party teszteket.Mi értelme előre agybajt kapni.A marketinget kulon kell kezelni meg majd a valóságot pár hét múlva meglátjuk.
-
X2N
őstag
válasz
AsakuraDave #47282 üzenetére
Nem jön a forced fake frames, ez mind kikapcsolható, felesleges pánikolnod. Amíg erőltetik a gyártók a monolitikus dizájnokat addig ennyi lesz a max teljesítmény amit kilehet hozni ezekből a kártyákból minden egyes új generációnál úgy, hogy vele együtt a fogyasztás is emelkedik, és csak egy helyben toporgás lesz, majd valamelyik gyártó idővel meglépi a chipletes GPU dizájnt és akkor borulni fog minden.
Stalker 2-nél sokat segített nálam hogy jól beállítottam az UE5 konfig file-t, gyárilag elég rossz konfig-al a LOD fázisok is botrányosak voltak, 5m-en túl még a virágokat se rajzolta ki, de a legnagyobb baja a játéknak hogy túl gyorsan telik az idő, 1 óra alatt eltelik 24h játékidő a játékban(régiekben 24h ingame az 3-4 óra alatt telt el) meg az AI life nem működött megjelenéskor, ezen dolgoznak jelenleg a fejlesztők, majd ha megcsinálták vállalhatóra akkor előveszem.
-
X2N
őstag
válasz
Igen, ennyire. Le fogják tolni mindenki torkán(ahogy a TAA-t meg a 0 optimalizációt, a félkész játékokat mikrotranzakcióval(ami azóta már nem is mikro) ahol mindig online kell lenni, LAN, offline coop mód nuku, ez a jelen) lesz helyette AI képgenerálás
Aztán majd ha ezt az input lagot is megszokják a birkák jöhet a felhős havidíjas gaming amit bármikor elvehetnek, ahogy a játékaidat sem birtoklod már fizikai adathordozón.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Higgadj le
Azt kell agyalni, hogy ténylegesen mit hoznak a feature-ök, mert az idézett kép valóban marhaság. Aki megeszi ezt, az így járt, aki meg ezen háborog, az szintén. Én egy jót röhögtem rajta és el is felejtettem. Lássuk a teszteket.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
[link] legalább volt merszük natív fps-t mutatni így azért akinek van agya az tudja hogy mennyire távolról el kell kerülni ezeket a förtelmeket
4090-el elértük a moore's law-t, ennyi lehet tovább állni, mert ezentúl csak fake, generált képkockákkal lesz több fps-e az embernek
[link] Dune Awakening, 5090-en natív felbontáson simán beesik 60fps alá
Ekkora gyászt
Én pedig kész lettem volna a 700e-1M-ás über kártyára is ha az tényleg g.ci erős, de nem, ez egy kamu hatalmas átbaxás
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz
Pedig ez még a jobbik eset mint konzolon ahol se a felbontást se a frame-ra-t nem tudod stabilra beállítani.
b.-meg se néztem, nem érdekelt a szerencsétlenkedésük
Nem fogok új kártyát venni se idén se jövőre. Nem érdekel már a dolog, 2 játékba tettem tavaly értékelhető játékidőt a Rimworld-be meg a Project Zomboid-ba meg 1x elővettem a CP2077-et amikor megvettem 2 éve a kártyát. Közben meg a AAA játékok sorra buknak, nincs mire kihasználni a kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
válasz
AsakuraDave #47267 üzenetére
Mondjuk a Stalker botrányosan rossz példa azért a korrektség kedvéért, még streamelt videón is látszódott, hogy akadósnak érződik a játék frame gennel.
Készítők hibája mint a rengeteg bug is, nem épp egy csúcs szoftver.[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz
AsakuraDave #47266 üzenetére
Innen már csak 1 lépés a havidíjas DLSS még a kártya tulajdonosoknak is
Szép jövő.
Input lag egy hulladék a modern játékoknál, még a CP2077, és UE játékoknál is,(és ez kikapcsolt DLSS-el meg mindenféle hókuszpókusz nélkül is ilyen) hiába van betonstabil 60fps-ed érzésre jó ha felének érződik. Assetto corsa-t hasonlítgattam az új AC Competizioné-hez, ég és föld a különbség a reszponzivitás meg a force feedback reakcióideje között játék közben kormánnyal a régi javára, gondolom ezért fog az új Asssetto Corsa inkább saját engine-el jönni.[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz
AsakuraDave #47266 üzenetére
10x annyi FPS
hát hogyne, csak közben fél percet késik az egért meg bill input, de az kit izgat, a számokra kell verni
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DJI topic
- Autós topik
- Opel topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- További aktív témák...