- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Kriptovaluták és az adózás
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Hálózati / IP kamera
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz hahakocka #47825 üzenetére
jah az más. Simán lehet annyi. Asus csúcs kártyáin 30 % minimum van extra profit.
Nem azt rakta ki már leírtam ott a választ.
20 Gb/s a sebessége. 16 gigás lesz mindegyik verzió.és 4070 Ti/ 7900 XT körüli a sebessége kb, Chiphell's már dobott ki teszteket délelött,de leszedték sajnos.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz hahakocka #47823 üzenetére
Majd erre visszatérünk ha beálltak az árak megjelenés után 1-2 hónappal és kapható is lesz, addig erre kérdéseket feltenni értelmetlen vagy kijelentő módban 330 ezres induló árakat hallucinálni előre.
Az ugyan akkora ár és a plusz 20% teljesítmény után nem nehéz arra következtetni, jobb ár/ teljesítményt mutat a BW mint az Ada.
A magyarországi árakat meg ki kell lőni majd németországi / EU-s vásárlással..
DE generációváltásnak ez karcsú. Nincs ösztönző konkurencia, az Ada megfelelően elegendő a legtöbb embernek sajnos ide jutottunk egy Pascal vagy RDNA2 után.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz hahakocka #47821 üzenetére
Az 5080 16 GB GDDR7 baromi gyors ram és egy óriási L2 cache. Nincs azzal gond 4 K-n sem.
Az 5070 más kérdés bár szerintem ár/ értékben most azért jobb lesz mint a 4070 vagy 4070Ti.
A másik oldalon sem érdemes 7900XT ről vagy XTX ről szerintem majd váltani 9070 re , ezt megoldotta megint a két cég érdekes módon pont egyszerre...[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem igazán generációváltás inkáb refresh. Annak ezek alapján örülök, hogy nem volt áremelés és kaptunk +20 % körüli teljesítményt de itt vége is a pozitív dolgok sorának. Nekem olyami körvonalazódik, hogy ezzel az architekttel kitolták egy generációval ami eredetileg lett volna, mondjuk MCM.
Azt gondolom a processzoraikhoz van köze és az akkor érkező architektúrákhoz...Szerintem Nvidia visszafog most egy generációt. Mondjuk ez jó hír az AMD nek.[ Szerkesztve ]
-
félisten
[NVIDIA GeForce RTX 50 Technical Deep Dive]
Nekem az a gen egy ráncfelvarrásnak, Ada refreshnek tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
[Incredible NVIDIA RTX 5090 Founders Edition: Liquid Metal & Cooler ft. Malcolm Gutenburg]
[https://wccftech.com/nvidia-rtx-50-double-flow-through-founders-edition-thermal-solution-teardown-dual-fans-dual-slot-600w-cooling/]
Okos munka, gyönyörű cucc.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz S_x96x_S #47802 üzenetére
"The biggest issue is the leaked memory speeds, 68GB/s and 102GB/s is nowhere near enough to match the "PS4 Handheld, PS4 Pro Docked" rumors.2
-
félisten
válasz hahakocka #47785 üzenetére
Mert higgyünk abban amit nyilatkoztak a pirosak, hogy a Cél az, hogy minél olcsóbban és jobb ár/ értékkel tudják kihozni a kártyákat.
Ehhez olcsó Vramot és kisebb buszt választottak. 2 GB modulokkal a 256 bit még ideális egy középkategóriás versenyzőhöz a 16 GB szerintem bőven elég mindenre még jó darabig, az fölött sokkal drágább lenne a kártya maga.Kicsit kezd paranoiává kialakulni ez a Vram dolog. 16 GB ehhez a GPU powerhez tökéletesen passzol és megfelelően ki fogja szolgálni azokat a kártyákat még akár 4 K-n is, ahova elég a tudása.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hahakocka #47779 üzenetére
Azért mert így hatják végre a tervezett elavulást és kihozhatnak frissített kártyákat félidőben.Egyértelmű üzlet.
A Turing, egy 2080 Ti a mai napig tök modern szolgáltatásokat nyújt,( de jó, hogy nem dobtuk ki anno )
Folyamatosan kapja a frissítéseket.
FHD-n egy 2080 Ti vel DLSS segítségével még mindíg kompromisszumokkal elvagy. Gyorsabb mint egy RTX 4060/ RX7600, ( több játékban eléri a 4060 ti / RX 7700 sebességét, több Vramot is tartalmaz és még tudsz rá varázsolni felskálázást is. [link][ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz KRoy19 #47772 üzenetére
Nem tudom, annyira nem követtem végig. Ez mai cikk ,ezt vettem ki belőle:
"what we got to know is that NVIDIA is upgrading the frame generation technique for RTX 40 series GPUs just as it did for the RTX 50 series. NVIDIA's Jacob Freeman announced that the RTX 40 and RTX 50 series GPUs will now utilize the upgraded Frame Generation technique.
As per his post, the Frame Gen will not utilize the newer AI model that will enhance performance, deliver lower latency, and consume less VRAM than before. This means the RTX 40 GPUs will also receive some good advantages, which will allow the GPU to power other aspects of games such as game assets, mods, and textures where higher VRAM is essential."[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz rumkola #47749 üzenetére
[link]
"Microsoft is excited to partner with NVIDIA to catalyze this next generation of graphics programming by bringing industry-wide support for neural shading technology.
DirectX will soon support Cooperative Vectors, which will unlock the power of Tensor Cores on NVIDIA GeForce RTX hardware and enable game developers to fully accelerate neural shaders on Windows
- Bryan Langley, Microsoft"[ Szerkesztve ]
-
félisten
[DF Direct Weekly #196 - CES 2025 Special! - Nvidia, AMD, Intel Highlights + More!]
Érdekes kis videó a DF-től a CES-en bemutatott( Nvidia) újdonságokról."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Chiller #47741 üzenetére
Meglátjuk a közös munka gyümölcse mi lesz . A másik oldalon ott az NVidia akik azért szart nem szoktak gyártani. Az új Dimensity elég jó cucc lett ha jól olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én hoztam be a CPu-s hírt és az [link] egy szerkesztett hozzászólás, nem véletlenül. Nincs itt félreértés semmi.Pont.
A topikot pedig nem akarom hogy megint félremenjen a kollega miatt már sokadszor akit védesz.Ismerjük már, beszélhetek többesszámban.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hahakocka #47734 üzenetére
Erre semmi szükség itt. Egy Nvidiás topikban pont annyira leírhatja a pozitív véleményét mint a negatívot ( nem keverendő a trollkodással).
Pont elég sárdobálás van és lesz is még az Nvidiára.
Demokrácia van vagy mi a szar.
Ne hogy már ebbe is beleköss, hogy leírja, kell külön topik az Nvidia CPU-nak.
Van AMD CPU [link] és Intel CPU [link] topik is, ott is ugyan úgy linkelgetünk. Reméljük hogy kelleni fog majd Nvidia CPU-s is hamarosan.Bocs ,ha ennek örülünk páran.
Kerüld a személyeskedést.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hokuszpk #47725 üzenetére
Igen ,amúgy sajnos igen.
Terveznek gaming és Desktop vonalat is szerintem azt is be fogják mutatni nem sokra rá. Anno az nForce 2 chipsettek az alaplapokon jók voltak.[ Szerkesztve ]
-
félisten
[link]
Report/Rumor about NVIDIA WoA SoC:
- Architecture: Blackwell, 180-200 TOPS
- Launch/Announcement: Computex 2025
- Collaborate with: MediaTek
- Lineup: N1x (High-end), N1 (Mid-range (?!)
- Production Estimates: Q4 2025: 3 million units FY 2026: 13 million unitsComputexen bemutatkozik az Nvidia CPU és SOC család.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
"Microsoft has confirmed that Cooperative vectors will leverage Tensor Cores in Nvidia's new RTX 50-series GPUs to enable neural shaders, enhancing game asset visualization, optimizing geometry for improved path tracing, and supporting tools for creating photorealistic game characters."
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Quadgame94 #47700 üzenetére
4070 * bocs.
-
félisten
válasz Quadgame94 #47696 üzenetére
Most is 549 dollár az 5070 hivatalos ára és 235 ezertől van új, boltban.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Jensen megjegyzése a Videoradz részére elég sejtelmes volt. Ez a jövőbe számol nem a múlból magyarázat lehet a DF vidóelemzésére amiben az inputlag is benne volt az FG mellett.
-
félisten
igen ez kötelező minimum sem éri el. . Én azt azért 25 % ban gondolom de ez tényleg szubjektív,de az alatt egy super refresh vagy ilyesmi 10 % alatt az sem, ugye a 3060 ti és a 7800XT jó példa erre. Mondjuk tényleg csak egy órajel sávszél alapján felállított sorrend amiben az IPC-t- ha van- nem kalkulálják bele.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz -=RelakS=- #47645 üzenetére
Meglátjuk itt ez hogy működik. jensen álítása azért felvet pár kérdést.
-
félisten
válasz deathcrow42 #47637 üzenetére
Ez szerintem eddig is így volt nem?
-
félisten
válasz Raymond #47630 üzenetére
Én is abszolút ,ezek az órajelek elég magasnak vannak megállapítva. Ok hogy láttunk brutális hűtőket,de ez túl optimista.
Az 5070 Ti teljesítménye is túl magas ez alapjána többihez képest ( amúgy meg persze nem mert ez lenne a minimum amit elvárnék sőt)[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz yarsley #47625 üzenetére
Elméletileg Kompatibilisak a 2 és 3 GB modulok. [link] Samsungot használ az Nvidia ha jól tudomde atokozás az ugyan az. A 3 Gigásról amúgy nincs fent adat még.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz Yutani #47612 üzenetére
igen valami ilyesmi lehet amit felvázoltál,de nem értek hozzá. Majd biztos lesz valami jó kis teszt róla
Azt gondolom az FG ami bemutatkozott a DLSS4.0 ban is megmarad a maga késleltetésével és abból a 3 frameből generál előre egy negyediket valami ilyemit tudok elképzelni én is.Jacek: aki bújt aki nem
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Tegnap Tom'son megjelent egy érdekes megjegyzés/ módosítás az eredeti cikkhez a DLSS 4.0 ről.: [link]
"On the surface, it sounded as though DLSS 4 would do something similar, but instead of generating one frame it would generate two or three frames — multiple frames of interpolation, in other words. It turns out that's incorrect.
Update: No, it's not. The initial understanding that multi frame generation uses interpolation is the correct one. That's all we can say for now, and hopefully this clears up any confusion. More details to come at a later date.When we asked how DLSS 4 multi frame generation works and whether it was still interpolating, Jensen boldly proclaimed that DLSS 4 "predicts the future" rather than "interpolating the past." That drastically changes how it works, what it requires in terms of hardware capabilities, and what we can expect in terms of latency."
-
félisten
válasz M@trixfan #47557 üzenetére
Ezt nem lehet szerintem túl hamar ráeröltetni a játékiparra. Ez egy hosszú evolúciós folyamat.
Még egyetlen játék sem született ( kivéve techdemókat) ami kizárólag PT-t vagy RT-t használna pedig ez már az 4. generáció, lassan 10 éve a játékipar része.
Enélkül nagyon nehéz előrelépni grafikailag. Az más téma hogy a játékfejlesztés minősége sem volt még soha ennyire alacsony színvonalon szerintem mnt mostanában. RT nélkül sem képesek nagyon megcsinálni egy játékot anélkül, hogy ne legyen fullon buggal és technikai hibákkal. Mindegy mi okból, idő vagy pénz.Lehet ezelött 15 éve hasonló hardverekkel hasonló játékokban az RT is már előrébb tartana.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz AsakuraDave #47553 üzenetére
Azzal azért érdemes tisztában lenni, hogy a raytracingnak nincsen igazán felső határa.
A mozikban lévő csilliárd dolláros animációk, talán ha olyanok futnának valós renderelésben és megvilágításban egy VGA-n,de ezek még nagyon kezdeti lépések, a CP 2077 is.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz deathcrow42 #47546 üzenetére
Hát a pletykák szerint igen,de ez sem hivatalos még. [AMD Radeon RX 9070 GPUs Reportedly Debut In Late January, Review Samples Shipped Out]
-
félisten
válasz AsakuraDave #47544 üzenetére
Ok de ez a bemutató volt, nem egy teszt. Ez csak egy 1 órás showműsor, marketing.
Ez alapján nem érdemes se lemondanod sem odalenni értük. Egyikről sem tudunk semmit igazából.
Ettől függetlenül lehet jó majd raszterben, RT ben meg egyéb dolgokban,de lehet hogy nagy csalódás lesz.
Ugyan ez az AMD oldalán is.
Ott január 22-ig embargó, 24.-én kapható lesz állítólag a kártya. Nvidiánál 21-től elméletileg embargó off. Addig ne keseredj el. Majd utána[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz AsakuraDave #47538 üzenetére
Nem kötelező bekapcsolni a framegent, ez egy opció.
-
félisten
[Cooler Master unveils innovative GeForce RTX 50 coolers, exclusive to its prebuilt PCs]
Belép a CM is a VGA-k piacára. igaz saját PC-ikben lesz elérhető kizárólag.
-
félisten
[More GeForce RTX 5090 Founders Edition mysteries revealed: backside of the PCB]
"The backside has four more power delivery phases, which means that Nvidia's GeForce RTX 5090 Founders Edition graphics card uses a rather extraordinary 34-phase VRM. Also, there is a relatively large high‐density board‐to‐board (mezzanine) connector (marked as J806) often used in compact electronics to mate two circuit boards together, and a smaller mezzanine connector marked as J805. In addition, there are two ZIF connectors for fans.""A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
félisten
válasz Csokifalo #47378 üzenetére
Nekik is meg kell bárni majd a végső teszteket.
Eleve a gamerek nagy többsége nem vesz most majd egy , a CES-en elhangzott Jensen monológmiatt előrendelésben 5070 kártyákat.
A megjelenése az 5070 nek meg februárban lesz és elárasztják a tesztek a netet elötte, mindenki majd dönthet szabadon. jók e az új funkciók, mit tud a kártya.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Csokifalo #47373 üzenetére
A show szerint nem ezt mondta jensen sem,hanem amit Buster beidézett.
Aki ezen akar lovagolni itt és csak ezt látja meg abból ami itt történt és az új genből mást nem ért meg csak ezt meg kamu framegen az igazából Buta .Azt kell látni hogy vannak fejlesztések, szoftveresen történnek előrelépések, az Nvidia nem hanyagolja el ezt a részét sem ( AMD sem amúgy) kissé nőtt a teljesítmény és az ár/ érték arány, kapott támogatást még az RTX 2000 is, és nem volt lényeges drágulás az Ada-hoz képest. Én ezt nem látom tragikusnak és nem azért mert zöldszemüveges vagyok hanem mert ez az igazság. Természetesen örülnék, ha lenne egy új Pascal ahol a 2060 hozta az 1080 kártyát,de ilyen szerintem már nem nagyon lesz.
A hardveres korlátokat és a drágulást nem lehet máshogy ellensúlyozni csak szoftveres körítésekkel.
Amíg ezek kikacsolható ficsőrök, mint a framegen, örülök neki, akinek kell ott van, használja. Ha az RTx 5070 ugyan azon az áron 20% kal gyorsabb, RT ben remélem többel, szélesebb szotfveres körítést és egyébb funkciókat kapott akkor ez van, ez nem rossz dolog.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz S_x96x_S #47367 üzenetére
milyen logika van ez mögött? Miért az AMD megkínál 4090 teljesítménnyel 5070 árban?
főleg ha egyetértesz az nvidia árazásával.
Az AMD annyival olcsóbb ?
7900XTx vs 4080đ 999$ 4070 Ti Super vs 7900XT 799$[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
[42 Graphics Cards! Hands-On With RTX 5090, RTX 5080, RX 9070 XT, RTX 5070 and More]
Gyönyörű némelyikPakmara:
Jó kérdés. Épp feljebb tettem be a HU videót, ott nem mutatják ezt a verziót.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én olyan 20-25 % körüli előrelépést remélek / számolok, az 5090 nél 35-40 % körülit.
-
félisten
válasz deathcrow42 #47337 üzenetére
Vega 64 ideőkben volt ez. Ott is volt olyan játék azt hiszem 3 -4 darab, ami kifejezetten állatul ment a Vega 64 nek, és verte az 1080 Ti-t. A többiben küzdött az alacsonyabb kategriás kártyákkal. Ez ilyen nagyon játékfüggő cucc lesz .
Amúgy nekem a Vega a kedvenc VGA-m az AMD-től amióta megvette a Radeont, abban volt rengeteg potenciál és meghaladta a korát sok szempontból.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz S_x96x_S #47332 üzenetére
Mit alkudni? Bejelentették az árakat.
Vagy csak úgy érezted kell ide is ez az infó? Inkább ezzel majd az AMD alkudozik árat veled a 7900XTX miatt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
"Alan Wake 2 will support DLSS 4's new DLSS Multi Frame Generation technology at launch of @nvidia's Geforce RTX 50 Series GPUs.
We're also upgrading the game with the new NVIDIA RTX Mega Geometry technology which improves performance on all RTX GPUs.
And if that's not enough, we're also adding support for the new transformer-based DLSS model which enhances image quality."
-
félisten
Aki esetleg lemaradt róla tegnap:
[Nvidia RTX 50-series and dev kit show that rasterization is old news and we're now firmly in the era of AI rendering][Zorah | A New Era of Rendering, Powered by GeForce RTX 50 Series and AI]
-
félisten
-
félisten
válasz hahakocka #47302 üzenetére
és ebből mit akarsz most kihozni?
futtaták operformance módban is hogy megmutassák mennyit lépett előre képminőség felskálázásnál Futták RT overdrive módban is aminél terhelőbb nincs jelenleg akkor mi a problémád?
Ez nem egy VGA teszt még egyelőre egy előzetes bemutató a a DLSS4.0 ról.
Többi majd pár hét múlva..[ Szerkesztve ]
-
félisten
[DLSS 4 first look on RTX 5080 ]
DF elemzés.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz AsakuraDave #47279 üzenetére
Várd már meg a hivatalos 3rd party teszteket.Mi értelme előre agybajt kapni.A marketinget kulon kell kezelni meg majd a valóságot pár hét múlva meglátjuk.
-
félisten
Mint a tegnapi AMD bemutató.Prémium.Ott hogy tetszett a felhozatal?Milyen volt az AMD bemutató számodra és a kártyák meg amit hoztak,ha már itt ennyire elegedetlen vagy?
-
félisten
RTX 5090 and RTX 5080 on 31st January.
RTX 5070 Ti and RTX 5070 in early February.Nvidia Digits CPU
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Az árak szerintem jobbak a vártnál, nincs drágulás kivéve az 5090 de az más dimenzió lesz.
Az hogy az RTX 2000 még mindíg kap ilyen fejlett frissítéseket nem kicsit jó dolog.Halkan megjegyzem hogy az RX 5700 at már tesztekben is alig látni.
Az Nvidia kb hozta a szokásos színvonalat, jensen az jensen volt, nekik elég volt az idő.
A bullshitteket nem érdemes bevenni RTX 5070 = 4090.
Ez az AI TOPS mérce hatalmas bullshit.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hahakocka #47073 üzenetére
Teljesen mindegy, a lényegen nem változtat. Jelenleg ugyan úgy nem tudjuk az RDNA4 árát, teljesítményét és megjelenési dátumát valamint a technikai hátterét.
Ha így akar marketingelni az AMD ősszel komolyan felköthetik a gatyát az Nvidia PC platformja ellen, mert a végén 1 év múlva nagyobb konkurenciát nyújt nekik az Nvidia CPU kal és komplett platformokkal mint ők GPU téren most... Jővő CES kinyírja őket ha nem lesz új marketingosztályuk.
-
félisten
válasz hahakocka #47071 üzenetére
Sok függ az használt beállításoktól is. Pár napos hír hogy a TPU és CB lecserélte a játékaikat a tesztekben a régi címeket kidobta és pl az Ampere 10 % fölötti gyorsulást produkál az Ada is sokat nőtt. Ez a nem mindegy hogy mikori játékokkal tesztelsz. HWU pl állandóan trükközik, mert leveszi úgy a beállításokat amik nem terhelik szarrá a kártyákat jó ideig RT-t sem tesztelt. Igazi AMD brands oldal. Ha onnan tájékozódsz csak könnyen érhetnek meglepetések.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hahakocka #47068 üzenetére
Nem tudom látod ez az adatlapján, hogy a legerősebb XTX van arabusnak ,a red devil és saját maga tesztelte egy 4070 Ti S- vel amit húzott. Nem tudom minek nézne teszteket ilyen kártyákkal.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
igen nagyjából a 7900GRE hez tudnám tenni , azért is szüntették azt meg.
4070 Ti super nem lesz meg . az 5070-5060Ti ellen megy. Kérdés az árazás és hogy Nvidia rátesz e több Vramot ezekre a kártyákra a 3 gigás modulokkal.Igazából ha most nem jelent be semmit csak az 5080 és 5090 kártyákat az is teljesen mindegy ezek után..[ Szerkesztve ]
-
félisten
4070 ti lesz az mindegyik oldal leírta már ateljesítményt az előadás után
TPU : [link]
"the RX 9070 XT will offer performance roughly similar to the Radeon RX 7900 XT in raster, with the RX 9070 being slightly faster than the RX 7800 XT. The RX 9060 XT will beat the RX 7700 XT, while the RX 9060 beats the RX 7600 XT."
WCC: [link]
"For products, AMD will first be introducing two graphics cards based on the RDNA 4 architecture, the Radeon RX 9070 XT and the Radeon RX 9070. These GPUs will come equipped with up to 16 GB of video memory. The Radeon RX 9070 XT will compete against the RTX 4070 Ti while the RX 9070 will compete against the RTX 4070. The Radeon RX 9060 series will be competing against the RTX 4060 series.2[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz huskydog17 #47049 üzenetére
Redditen azt írja egy tag hogy update formájában mehetne rá, mert a DP 2.1 mellé a vezérlő tudni fogja a HDMi 2.2 sávszélt is biztosítani. Fene tudja meglátjuk.
Busterftw: Szerintem majd 2027 körül
DE nem tudom hogy fizikailag frissíthető e a 2.1b.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz huskydog17 #47043 üzenetére
[HDMI Forum Announces Version 2.2 of the HDMI Specification with 96 Gbps of Bandwidth]
Állítólag az új kártyák már lehetséges, hogy támogatják,de nem hivatalosan még.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz huskydog17 #47043 üzenetére
Csak legyen is 3 méteres kábel hozzá emberi áron.
-
félisten
Maga az elv egyszerűnek tűnik,de azért itt az Nvidia 3-4 réteget épít már egymásra és csempéket köt össze vele. Biztos lesznek benne kihívások,de rengeteg előnnyel járhat. [link]
Megvették a Lightmatter-t is ez miatt, igazából már egy komplett mérnökcsapata van erre. [link][ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hahakocka #47036 üzenetére
Az még hagyján de az lenne gáz ha csak azon belül is csak az RX9070 kapná meg.
Hardver nélkün nem lehet amúgy egyes feladatokat megvalósítani, lásd RX 5700 vs 2080 Super RT teljesítménye."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
-
félisten
[NVIDIA, TSMC Develop Advanced Silicon Photonic Chip Prototype, Says Report]
"A report from the Taiwanese UDN suggests that AI chip giant NVIDIA is also among those with piquing interest. It claims that NVIDIA and TSMC developed the first silicon photonic chip prototype at the end of last year. Along with the prototype, the report claims that NVIDIA and TSMC are also working on optoelectronic integration technologies and advanced packaging."
Ezek szerint már jó ideje van prototípus.
-
félisten
Elméletileg az FSR és a hivatalos Nvidia 3.0 framegen között van, mivel így használhatod a DLSS tweakeket az FSR helyett és más felbontással számol. HDR ben viszont nem jól működött de az új DLSSG már ezt is orvosolja. Még mindíg a natív a legjobb, késleltetésben némileg lemaradva de ott van az új DLSSG is. Valószínűleg ez már tényleg hardveres hátrány, az RTx 4000 ben fejletebb az optikai feldolgozó.
Ez az utolsó verzió ,ha jól tudom. [DLSSG v3.8.1][ Szerkesztve ]
-
félisten
igaz amit írsz viszont ha nem is hivatalosan ,de megy a képkocagenerálás az összes RTX-en.
omfgk. Azért várjuk ki a holnapot ezzel.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Wsélyes vajon hogy szót említenek az asztali CPU platformról is most a CES-en?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz Csokifalo #46971 üzenetére
Egyre több pletyka van RTX 5060 8 és 12 modellről szerintem lesz 5080 is 24 Gigással. De a 16 azért nem kevés, persze értem hogy az árához nézve( biztos) lehetne simán 24.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz T.Peter #46955 üzenetére
Pont ezért jó példa a Switch mert azt írtam az elején hogy arra lenne szerintem szükség hogy ne egység platformok legyenek. iletve ha van átjárhatóság az ok.
. Tudom, hogy így költségcsökkentés ez, de nézz meg egy kifejezetten PS5 re írt címet meg egy Switchre írt exklúzív címet. Mindegyik jó a maga nemében. Tartalmaznak hibákat de ok.
Míg azok a címek amik eleve multiplatformnak indulnak a zöme fékész állapotban debütál. Vannak kivételek persze itt is.
Lehet nem az engine hibája, én leírtam azt amit tapasztaltam,de te jobban rálátsz, ez tény.Például ott a z Avatar ami nem Unreal engine hanem SnowDrop,remélem nem is dobja el az UBi vagy ott a Skull and Bones ami Anvil., na és a Cp2077. vagy a Ghost of Thusima. Mindegyik kiemelkedően jól fut szinte és gyönyörű játékok.
Míg az Unrealból stutterfest van, meg félkész valamik.
Csak pár példa Suicide Squad( UE4),Outcast( UE4)Until dawn( UE5)Sillent Hill 2 ( UE5) Stalker 2 ( UE5).. valamiért a saját engines játékok legyen az konzol vagy PC sokkal jobban sikerülnek.
Jelenleg azt látom, hogy az UE5 előnye hogy olcsó és tud rá boldog boldogtalan fejleszteni aztán kész... Költségcsökkentés. Ez nem azt jelenti hogy ne lenne vagy lehetne jó,de szerintem sok stúdiónál nem ez a cél vele hogy jó legyen , hanem hogy valami legyen aztán kész...Szerintem a premier játékok sokat emelkedtek az utóbbi 5 évben. Ezzel nincs gond,hisz minden drágul hatalmas fejlesztési költségek vannak, és ha közben a minőségük is megfelelő akkor én szívesen is fizetek érte.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz DudeHUN #46947 üzenetére
Egy Pc-n ezer éve létezik az options fülecske, pontosan mindenki be tudja állítani a grafikát PC-n és a konzolok szintje az kb pont az általad leírt gépen hozható .
Ritkán van szükség ennél erősebb hardverre ahhoz hogy konzol minőségben játszhass DLSS vagy FSR mellett.
DF folyamatosan készíti az elemzéseit erről , bárki megnézheti.
Nem a konzolokkal van baj egyáltalán, hanem hogy az a szint meg némi plusz amit az Nvidia bemarketingel jelenti jelenleg a játékipari szintet,miközben elméletileg a hardverek árai és tudása magasan ez fölött van és kellene hogy legyen. Ha Nvidia nem erőlködne a szar RT-meg egy két dolgon igazából nagyon semmi más nem lenne csak magasabb textúrák PC-n...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz T.Peter #46934 üzenetére
Igen megkaptam az indoklást ez a végeredményen sajnos nem változtat miért és mit.
Egy játékmotor hiába jó és tud sokat, ha nincs rá idő kihasználni, fejleszteni vagy konzolra van optimalizálva főleg.. lehet hogy kevés az idő, de egy játék ma már nem 30 Euro hanem 60-70-90 és így is félkész formában jönnek ki sokszor.Mindegy milyen okból kapok szart.
Az szerintem alap elvárás lehetne ,hogy ha tartalmi hiányosságai vannak egy játéknak kiadáskor, de technológiai hibák tömkelegével ne legyen tele.
Amúgy amit leírtál csak cáfolásként hozom a Nintendo Switchet ami teljesen egyedi és gyenge hardver, mégis a játékok maximálisan kihasználják a tudását a rá fejlesztett játékok pedig nincsenek tele annyira bugokkal mint sok mai "A" platformra kiadott hulladék.( ott is vannak bőven) Mindezt azért, mert kifejezetten arra és csak arra fejlesztették és optimalizálták.Természetesen tisztelet a kivételnek, mint a Hellblade, de én ott is inkább a Stílust és a művészi megvalósítást tartom kiemelkedőnek.
Wukong pedig már a kezdetektől egy technológiai demó volt, az első UE5 játékdemók közöt szerepelt,de én egyébként nem látok benne semmi olyat ami korszakalktó előrelépés lenne se grafika, se játékmenet terén.Lehet ez az én hibámde statikus és msterkélt csőplatform, az említett Order pl akkriban ugyan ilyen csőjáték volt de jobban megfogott.
Nekem pl a Alan Wake 2 jobban tetszik.
Most is azt gondolom, szükség lenne egy Crysis momentumra a játékiparban, amikor egy 5090 is dadog 30 FPS sel, de nem azért ,amiért a mai játékok zöme, mert szarul van megvalósítva ,hanem mert olyat tesz le az asztalra fizika, vagy bármi egyéb terén ami egy mérce sok évre előre...
Mégegyszer hozzá teszem, hogy vannak kivételek is,de pl a tavalyi év katasztrófa volt a játékok minőségének terén.
Ez ami folyik 10 éve kb a ps4 éra óta az egy játékipari stagnálás.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz T.Peter #46932 üzenetére
En a kapott vegeredmenyt nezem,nem a technikai hatteret.Ennel.objektivabb velemenyt mint a sajat megítélésem a sajat szemszogembol számomra nincs.
mikrolaggok, atlagos grafika,a lumen kozeleben nincs a DXR nek.Ezt adja az UE jelenleg.
Biztos van benne több,de még azt nem kaptuk meg.Én abszolut egyetertek GeryFlash velemenyevel,mint felhasznaló én semmit nem nyerek azzal amit a fejlesztes nagy problemainak megoldasanak nevezel.Azt latom hogy amig kulonboző hardverek voltak a konzolokban addig sorra jöttek a szebbnél szebb,egyedi megjelenésű játékok.Amióta egyenruha van ez hiányzik.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz GeryFlash #46929 üzenetére
Szerintem ez addig így is marad amíg legalább az egyik nagy konzolgyártó nem tér vissza ahhoz, hogy egyedi hardvert alkalmazzon ami kicsit is a jövőbe, egyedi megoldásokat erőltet, ( nem csak halbatyol róla) és mutat, addig nem lesz itt semmi.
Az hogy szabvány konzolokat alkalmaznak, szabvány eljárásokkal egyforma szart tolnak, RDNA2 re alapul még 4 évig a legerősebb konzol és az UE5 akar a legnépszerűbb motor lenni, miközben bughalmaz és átlagosnak is éppen nevezhető hát erre viszi az ipart sajnos.
Már az első demók megjelenésénél kétségbeestem amikor mindeki ájuldozott az UE5 től és eldobálták a stúdiók az egyedi motorokat, hogy mi lesz ebből..Kíváncsi leszek arra, hogy aTesla/ Musk valóban mennyire érdeklődik a játékosok iránt a stúdiókon át. Bízok benne hogy terveznek egy konzolt.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz deathcrow42 #46920 üzenetére
igen az jót tenne a piacnak.Én Intelnek drukkolok a legjobban, mivel VGA-t is gyártanak,egy fejlett gyártástechnológia náluk növelné a versenyt minden téren.
-
félisten
válasz Yutani #46868 üzenetére
Én azt gondolom a behaluzott ár és a vram fukarság egyben valamint egyértelműen látszik, hogy ha nincsenek rákényszerítve nem adnak semmi extrát.
De ha belegondolsz az Nvidia semmit nem mondott még. Konkrétan semmit
20-25% előrelépés ( most az 5090 más dimenzió) nagyon kevés , már ha van. Ezt egyik cég sem tehetné meg amit az Nvidia tett a 3060Ti-4060Ti és az AMD a 6800XT-7800XT kapcsán. Ezelött 20 éve azért ez bukással lett volna egyenértékű, most meg egy fél szintet lépegetnek a kártyák vagy azt sem.
A 2080 Super és a 3080 között is volt 40-60% a 3070 hozta a 2080 Ti-t a 2060 pedig az 1080 kártyát anno. Régi szép idők...[ Szerkesztve ]
-
félisten
[link]
Kopite : DLSS 4.0 TrueAmúgy kepler szerint eddig ez a kártyacsalád kapta a legtöbb negatív kritikát megjelenése elött,teljesen negatív hangvételű a várakozás vele kapcsolatban .
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Devid_81 #46849 üzenetére
Itt inkább arról van szó, hogy nem korlátozzák agyon a kártyát a TDP vel. Valószínűleg ezek az Asus( rog strix) és társainak jók ,akik 30-40% felárral árulják modjuk az 5% OC modelleket és dual BIOS-t használnak.
A 4090 pl játékok alatt kevesebbet eszik mint a 3090Ti, miközben lényegesen gyorsabb. Tehát a fogyasztása( csökkent )mind a teljesítménye és a hatékonysága nőt.
Ha belegondolsz 21 ezer CUDA mag, brutális.[ Szerkesztve ]
-
félisten
[NVIDIA Files Patent For Their Own New AR Glasses]
Itt ki van fejtve az otpikai architektúra is hozzá. [link]"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Sontir Fel #46799 üzenetére
Én is ott vannak rajt.Így nagyítható.
Szerk: jah bocs az elejéna zöld sávban lévőre gondolsz. Nem tudom passz.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Sontir Fel #46795 üzenetére
Ott vannak a bal also sarokban. A linken lévő Vc cikkben rá tudsz nagyítani.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz Sontir Fel #46790 üzenetére
Kissé elmarad, az FSR és a DLSS között helyezkedik el. Két verziója van ami nyitott az kb FSR szint és ami hasonlóan a DLSS hez csak Intelen fut, az a kettő közé tehető.
Az intel és AMD sem nem versenyképes amostani infók szerint a 4090- 5080 és felette lévő kártyákkal, ebből a szemponból( konkurencia) mindegy hova árazza az Nvidia..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Milyen processzort vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Spórolós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Politika
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Fair Áron / AMD Radeon RX5xx Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Eladó! Kishibás Rtx 2070 8GB
- INGYENES SZÁLLÍTÁS! EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X 384bit
- ASUS Expedition GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 128bit (EX-GTX1050TI-O4G)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videokártya!