-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AsakuraDave
őstag
Lehet nem a legrelevánsabb topik, de az nvidiaAPP már "működik"? Vagy továbbra is problémát okoz és lenyes az FPS-ből, stabilitásból?
-
AsakuraDave
őstag
válasz
BerserkGuts #49145 üzenetére
Persze nincs kapacitás felhalmozás
Amikor a legnagyobb boltok azt mondják, hogy 5db 5090-et kaptak, az azért elég nagy ordas kamu mikor mondjuk egy 9800X3D-ből meg több ezret eladott ugyanaz a bolt day0... Lófaxt van itt gyártási gond, csak megy a háttérbe a nyerészkedés.
-
AsakuraDave
őstag
[link] Pont erről beszélnek.... de már ez megy a 30xx sorozat óta, nekem akkor volt szerencsém 0day egy 3080-at beszereznem közel MRSP áron aztán kb még nyereséggel tudtam 3080 Ti -ra váltani mert jöttek a bányász arcok érte
Persze minden új szériánál néztem, hogy hú majd akkor megint válthatok mert micsoda számok lesznek, de a valóság, hogy ha váltanék erről a kártyáról az annyira értelmes döntés lenne, hogy ennyi erővel azt a fél millát az ablakomon is kszórhatnám, és akkor legalább lehet azzal még tényleg többet is érek el, mert valami szegény felszedi az utcáról és nem hal éhen...
Ezek direkt felhalmoznak, visszatartják a készleteket, hogy a kereslet > kínálat így hatalmas giga profittal adhatnak túl a kártyákon, amit amúgy kurva egyszerűen meg tudnánk oldani mi vásárlók, fogyasztók, hogy nem, nem vesszük meg ezeket a szarokat ennyiért és hagyjuk rájuk rohadni.
1080Ti óta csak folyamatosan romlik a performance/cost mutató, a 30xx szériánál volt egy nagyobb ugrás ~+30% ami sokat javított ezen, de bejött a crypto így akik nem jutottak első pár nap kártyához azoknak ez a mutató már nem +30% volt hanem -30%. És ez a tendencia azóta, de nem véletlen ez, hát ha látják, hogy így is veszik mint a cukrot akkor miért ne keressenek mindenen 150%-ot az 50 helyett? Simán kivárnak és eladnak "kevesebbet"(ugyanannyit csak lassabban) jóval nagyobb profittal és mivel folyamat kínálat<kereslet ezért "normálissá" válik, hogy egy kártya az 1500-3000dollár... -
AsakuraDave
őstag
HUB szintjén alig talál az ember teszteket a neten… Akkora nVidia haterek, hogy az Ő tesztjeik miatt is szereztem be egy 3080Ti -t. Az RT-t meg tudom érteni az oldalukról mivel egyértelmű, hogy nVidia kártyán jóval gyorsabb mint AMD viszont a 2 milliós top hardver sem elég hozzá, hogy játszható fps legyen. Azt teszteljék, hogy az egyik 20fpst a másik meg 28fpst tud
Mostmár elég gyakran van RT teszt és Quality skálázás mellet ami reális use case is…
Igen, anno volt egy Crysis, vagyis most is van és a mai napig xarul fut RT-vel kb az a szint mint az eredeti megjelenéskor RT nélkül… Viszont most van jó pár UE4+ játék amibe a nem hardveres RT egy vicc, ocsmányabb mint egy SSR de cserébe minden UE alatt futó játék egy optimalizálatlan fos…
Számomra az egyik legnagyobb csalódás a Hellblade 2, azt hiszem nem is fogyott valami jól, meghát GP cím is -
AsakuraDave
őstag
válasz
Yutani #48762 üzenetére
30xx széria óta ez megy, most kajak valaki ezen már meglepődik? Az lenne meglepő ha kihagynák a scalperek ezt a lehetőséget, hogy azt a pár dilettánst akit szanaszét szivat az nVidia a clown termékével arról ne húzzanak még le a saját hasznukra? (kivétel aki AI workload meg ilyenekre venné, annak cumi és sajnálom, de azért a többség inkább elvakult fanatikus nvidia géjmer...)
-
AsakuraDave
őstag
[link] RTX5080 valójában 70-es kategóriába tartozik, csak nVidia full retardáltnak nézi az embereket
-
AsakuraDave
őstag
-
AsakuraDave
őstag
válasz
BerserkGuts #47955 üzenetére
amíg az EU5 és további iterációival készülnek játékok ne is álmodozz ilyenről, meg főleg mikor a legnagyobb újitás a "fake frame" lesz.... lesz ott neked 300fps is igaz a valós lesz vagy 20fps de az már senkit se érdekel
-
AsakuraDave
őstag
[link] hát ez nagyon tré... olyan mint az instás picsák képei akik ilyen faceapp xarságokkal selfizgetnek
4.perctől a női karakter arca és arcmozgás, ráncok stb 1000x reálisabb mint amit aztán rá tesz ez a gagyi kínai faceapp...
-
AsakuraDave
őstag
válasz
deathcrow42 #47684 üzenetére
FG-t vedd már ki a számításból, natív rasztert nézzük meg DLSS mellett
FG az kb olyan mintha lenne egy zsigulim ami egy kapcsoló bekapcsolásával a sebességmutató +50km/h-t jelez, ennyi értelme vanCsak nézheted hogy hú most 150-el tépek a KIJELZETT SZÁMOK szerint, miközben alig haladsz 100-al...
FG a nagyon rossz FPS-sel felvett filmek, videók javításában lenne szuper megoldás, hogy ne fájjon a szemem meg a fejem attól, hogy órákon át valami 20fps-es mozgást nézek.
[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz
deathcrow42 #47677 üzenetére
Te miről beszélsz? Ugyanúgy DLSS Q kell a legtöbb játékhoz hogy ár/értékben kiadja az FPS számokat a 4080... Akkor már eggyel lejjebb lépek a felskálázón a 3090-el és hopp ugyanazt a számokat kapom és amíg nem kell lemenni performance DLSS-re addig kb nem is látni minőségromlást, vagy ha van is k.vára nem éri meg azt a felárat az a pár +pixel... Ez a baj a világgal, hogy csak a consumerizmus megy ezerrel, én hiába tehetem meg hogy vegyek egy nagyobb kártyát nem fogom mert én nézem az ár/értéket is báttya
ami a legfontosabb dolog lenne consumer szempontból csak az nem menő ha nekem nem a legújabb xaros hardver/telefon/autóm van...
szerk.: GPU felhozatalt nézve SAJNOS még mindig csak az nV kártyák játszanak, de nem vagyok balfék, hogy benyeljem ezt a sok szemetet amit milliókért akarnak az emberre rásózni, főleg nem a jelenlegi hardverem megléte mellett
[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Raymond #47672 üzenetére
OK. Az audió elég szubkjektív dolog, ahány ember annyi ízlés és nem mindenki hall ugyanúgy
Elég szánalmas, hogy 2025 -ös évet képesek ilyen gané, szánalmas marketing bulshittel nyitni és ez nem az nVidiának szól, hanem az AIB partnereknek..nem baj, esni fog itt mindegyiknek a részvénye kőkeményen ha tényleg csak ennyit sikerült felmutatniuk, mi meg tök jól elvagyunk az rtx 30xxx sorozatú kártyákkal úgyis mindent csak DLSS mellett lehet futtatni értelmes FPS számhoz, ahhoz meg vegyen az aki mentális problémákkal küzd félmilliós-milliós kártyát..
-
AsakuraDave
őstag
[link] Az összes mehetne a fogyasztóvédelemhez... 1000-2000 dolláros hardverek olyan marketing bulshittel mintha a célközönség a 8-12éves gyerekek lennének
S-Z-Á-N-A-L-M-A-S
[ Szerkesztve ]
-
-
AsakuraDave
őstag
-
AsakuraDave
őstag
Persze, csak ezzel van marketingelve és gaming kártyákról beszélünk, top high-end kártyákról és csak szó sem esett a ranszter teljesítményről, minden második szó az AI volt, és ez az AMD prezire is igaz volt pedig ott még kevesebbet mondtak
Én csak arra vártam már egy ideje, hogy végre egy hardver talán amin az olyan játékok mint egy CP77 majd 4k natív-dlss quality mellett full RT-path tracing-el játszható lesz, de nagyon nem tartunk itt, pedig sztem már kellene csak most elmentek az AI irányba mert abba több a zseton. -
AsakuraDave
őstag
Age of AI bullshit
[ájemdé] [envidinya]
Nagyon gáz és szánalmas a hardver piac alakulása... az egyetlen "értelmes" választás egy 4090 lenne kb 3080Ti -ról, én egy centet se fogok ilyen AI bullshit fake frames xarságokra költeni, de még ez is ár/érték arányba drágább mint egy rózsadombi lakás nm ára..
Mondjuk minőségi játék is jó rég jelent meg, amire használnám, hogy a CP77-et végre elkezdjem max grafon meg stalker2 120. végigjátszást modolt über grafikán..szerk.: AMD kártya sajnos nekem a felskálázó minősége miatt, meg RT performance miatt estek eddig ki, de szerintem ők se fognak komolyabbat durrantani idén már...
szerk2.: [link] talán érdemi javulás jöhet FSR4[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
Úgy érzem jó döntés volt nem váltanom 3080Ti -ról, szerencsére még ezt is a crypto örület alatt sikerült mondhatni értelmes áron 3080-ról "felváltani" mert azért kb többet adtak mint egy nem kriptozhatós 3080Ti-ért
Bőven lehetne optimlizálással javítani a játékok teljesítményén, lásd stalker2 modok közt is van már ami amelett, hogy kicsit javít a képen még kicsit több FPS-t is ad.
Én most azért pánikoltam be, mert most az nV vagy felült arra, hogy AI-val átver mindenkit vagy tényleg ennyi a hardveres tudás, ez a vég ahova eljutottunk teljesítménybe. Erre adhatna választ egy új top end AMD kártya, hogy ők merre mozdultak, raszterba ők tudtak e érdemi fejlődést, mert ha Ők sem akkor valszeg tényleg ennyi volt és jön a fake FPS korszak. Lehet majd 16k 120fps footage csak valahogy rakd össze hozzá a gameplayt a valós 1fps-es render fps-eddel...[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz
AsakuraDave #47274 üzenetére
[link] legalább volt merszük natív fps-t mutatni így azért akinek van agya az tudja hogy mennyire távolról el kell kerülni ezeket a förtelmeket
4090-el elértük a moore's law-t, ennyi lehet tovább állni, mert ezentúl csak fake, generált képkockákkal lesz több fps-e az embernek
[link] Dune Awakening, 5090-en natív felbontáson simán beesik 60fps alá
Ekkora gyászt
Én pedig kész lettem volna a 700e-1M-ás über kártyára is ha az tényleg g.ci erős, de nem, ez egy kamu hatalmas átbaxás
[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz
warcat #47270 üzenetére
Érdekes nálam full fluid a kép, tényleg mintha 100-120fps-em lenne, pedig a valós render fps számom olyan 38-42, amit meg nagyon érzek az irányítás alatt, hogy elhúzom az egeret és sokkal delayesebb, nehezebb mint kellene 100-120fps mellett.
Ezt kvára nem kéne védeni meg fényezni, mert ezzel most tényleg teljesen megölték az optimalizálást amit eddig se csinált egy fejlesztő csapat sem... -
AsakuraDave
őstag
válasz
AsakuraDave #47266 üzenetére
10x annyi FPS
hát hogyne, csak közben fél percet késik az egért meg bill input, de az kit izgat, a számokra kell verni
[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
Nah k.va szuper
Eljutottunk oda, hogy az FPS-t a netről fogod letölteni nem pedig a hardver izomból kiizadja, az input lag meg kit érdekel mi? Pont most érzékelem a stalker2 alatt, hogy hiába van 100+fps ha a valódi FPS-t amit a hardverem tud az csak 40fps, akkor az input ugyanolyan xarfos, hiába jobb a szememnek, mert az tény, hogy full fluid a kép és pl nézőként full jó cucc ez a framegen, de mint játékos kibaxott nagy cumi...
Most majd jöhetnek a tesztek hogy hol tud 500 meg 1000fps-t a videókártya miközben 3fps-ből építi fel a full fluid képet az AI meg atyaúristen, csak majd játszani nem lehet vele mert nem lehet irányítani, célozni benne mert akkor az input lag.PC géjming is officially ded.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.