-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sundesz
őstag
válasz
deathcrow42 #49847 üzenetére
Blackwell-re.
-
gainwardgs
veterán
válasz
deathcrow42 #49766 üzenetére
7900xtx akkor is gyorsabb lesz
-
Devid_81
félisten
válasz
deathcrow42 #49766 üzenetére
A 16GB vram miatt meg engem is erdekelne 4070S-rol.
Majd megnezem mennyi visszakuldott lesz belole es probalok egyet elcsipni nyar vegen az OCUK-tol, a mostani is open box volt, jojez nekem mert ideaadjak a kiirt artol olcsobban csak beszelni kell veluk privatbanEn ettol rosszabbra szamitottam, azt hittem hogy a sima 4070Ti-tol lesz kb 16-18%-ra nem pedig a 4070TiS-tol.
Nekem az majdnem 40% elorelepes lenne+4GB vram, az annyira nem rossz, de elobb varjuk meg lesz-e egyaltalan ezekbol $1000 alattSzerk: meg annyi, hogy a Januari AMD leakbol kiindulva a 9070/XT kb 8% jobbat ment ettol Time Spy Extreme-ben, persze ki tudja, hogy az valos volt-e.
Meg ezt sem tudjuk, hogy az RDNA mennyire huz el szintetikusban a jatekokhoz kepest, de majd meglatjuk hamarosan.
Szamomra ez a kategoria max $750-800 ig ami jo, ettol tobbet (ennyit sem kellene amugy) nem vagyok hajlando hobby fps vadaszatra kolteni[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz
deathcrow42 #49761 üzenetére
Nekem ez asztaliba kellene ez normális 1-2 slotos hűtésse
Néztem tegnap, ennyire undervoltolni még a 7900XTX-et se tudom, 700mV alá nem megy be(gyárilag limitált alsó határ), és még tovább kellene ezt csökkenteni a 2GHz-es boostclock-hoz meglegyen az az alacsony vcore feszültség aminél még stabil, de már nem fogyaszt 250W-ot se.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
deathcrow42 #49752 üzenetére
Na jó azt a Titant talán :D
-
D55
senior tag
válasz
deathcrow42 #49721 üzenetére
Értem, persze, de tőlük is elvárható és rég elvárható lett volna már akkor a saját kapacitásuk növelése. Persze tudom, manapság a részvényeseket csak maga a profit érdekli és a profitot eredményező forgássebességről meg azt sem tudják szerintem lassan, hogy micsoda. Csak akkor valaki azért legalább megpróbálhatná nekik úgy elmagyarázni, mint az óvodásoknak, hátha... (Bocs, de az elmúlt évtized fájdalmasan tehetetlen üzleti "jelenségeit" látva a nagyvilágban tényleg már ilyen benyomás alakul ki az emberben)
#49725: Nem tanulmányoztam a die-t vagy bármi, de az eddigi paramétereket és számokat látva kb. szerintem nyugodtan lehet a Blackwell Ada 2.0-nak nevezni.
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
válasz
deathcrow42 #49709 üzenetére
ilyen retro árak nem lesznek 200$
(mondjuk most lent van a dollár 380forint)itthoni bolti árak már most 4060-al 320$
Majd beleszámolják majd a 4xfps számot MFG-t is a régi szériához mérten
+meg a hiányt az új amerikai vámokat és lesz az 450$ kezdő áron itthon a boltban -
D55
senior tag
válasz
Az nagyon sok, nem kéne annyit adniuk érte.
$15-20 lenne a reális szerintem. Nem értem miért nem alkudnak normálisan, hiszen ők az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb ügyfelei a TSMC-nek. Szerintem csak még mindig túlságosan fut az AI szegmens a piacon és még mindig úgy próbálnak tenni, mintha nem lenne gáz a gamerek iránti tiszteletük ápolásán spórolniuk.
Hozzáteszem én azért a közvéleménnyel szemben inkább már érzem náluk a józanságnak némi szelét, úgy gondolom, hogy ők is érzik, hogy az 50-es szériával nem tudtak nyers erőben eleget előrelépni és ezzel együtt a transformer modellt sem véletlenül adhatták oda most a több generációval korábbi kártyáik birtokosainak is. Elkezdték védeni a brandet, ami azt jelenti, hogy érezhetik a nyomást felőlünk. Ami pedig azt jelenti, hogy bármennyire is szeretjük a termékeiket, azt fent kell tartani, úgyhogy nem szabad a kritikán még halkítani semennyit.
#49710: IGP-k miatt részben jogosan, de csak részben. Mert azért az 50-es tier-nek illik egy top IGP teljesítményének legalább a 2,5-3x-osát hoznia, plusz ugye dedikált VRAM.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz
Kérdés hogy van-e értelme ennyiért egy ilyen kártyát legyártani, ami nem sokkal jobb mint egy igp. Alsó szegmens nagyon mostohán van kezelve mostanában.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
deathcrow42 #49672 üzenetére
Az is valahol nonszensz, hogy az Asus a 2000 msrp-re 2800-t kér az Astralon…
Rájött az ASUS is, hogy a 2800 szarul fest, úgyhogy korrigáltak - már 3400-at kérnek
A kérdés pedig pont az, amit a postban feltételezel - hogy a piac korrigálja az árazást. Én is bízom benne, hogy így lesz, de erre nincs garancia. Kérdés, hogy mennyi ember van, aki annyira invesztált az újításban, hogy farkcsóválva várja az új szériát, és másodlagos neki, mennyire húzzák le. A 4000-es széria brutális áremelése a kezdeti morgás után azért nagyobb részben átment.
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
deathcrow42 #49640 üzenetére
Készlet hiány esetén meg szabad rablás a végletekig
-
KRoy19
őstag
-
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42 #49526 üzenetére
Igen én is nagyon kedvelem a tesztjeit
-
Devid_81
félisten
válasz
En is kovetnem barhova is, csak az asszonynak mit mondjak, meg nem tudom
-
válasz
Igen nagyon jó .
YT videó lesz állítólag majd a tesztekről. [link][ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz
Nadalina-nak csak annyit kellene csinálnia hogy 1db kábelt elvág a 6-ból és egyből lennének 9A feletti mérések.
Vészhelyzetet szimuláljon már valamelyik youtuber könyörgöm.
Alacsony teljesítményen az RBMK reaktorok instabilak voltak, különösen a pozitív üregtényező miatt, amely a csernobili baleset egyik fő oka volt.
Az atomerőműveket általában úgy tervezik, hogy névleges teljesítményük közelében legyenek a legstabilabbak és leghatékonyabbak, ezért nem önmagában a 950–1000 MW-os tartomány jelentette a veszélyt a csernobili típusú reaktoroknál, hanem az alacsony teljesítményen fellépő instabilitás és a tervezési hibák. Ez is tök logikus ha belegondolok.
Na ez nem mondható el a 40-50-es nvidia kártyákról.[ Szerkesztve ]
-
válasz
deathcrow42 #49522 üzenetére
Ne mentegesd ilyen dolgokkal az Nvidiát mert megtalál téged is egy értetlen troll.
Igen ezt már amúgy többen leírták arra a tesztre.. Egyelőre nem tudták előidézni hasonló tesztek alatt.
Nadalina,a techtesterstől ma is megcsinálta , 8 kártyával készülnek újra. [link]"Another day, another set of current clamps, more numbers. Retesting the RTX 5090 Founders Edition, again. Typical variance between pins: 6.2-8.2A. Worst run so far: 5.8-8.6A. Some of the reports are definitely concerning, but there has to be some other factor in play. PSU or cable quality, or maybe some 5090s have worse quality control and/or pin contact?"
[ Szerkesztve ]
-
Jacek
veterán
-
BerserkGuts
őstag
válasz
deathcrow42 #49351 üzenetére
Szerintem nagyon egszerű a történet a Furmark egy szar játék azzal ne játszatok
Semmi baj nem volt normális játék alatt star wars -
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
deathcrow42 #49344 üzenetére
Azt mondja hogy ez egy uj kabel, nem az amivel a 4090-et merte. Vagy valami hasonlot mond a videoban.
-
válasz
deathcrow42 #49339 üzenetére
De a magas hőfokot a 12V-2x6 tal mérték nem?
Az ok, ha a 12vhpwr nem egészen jó, hisz azt az Nvidia is közölte hogy ne azt használják, hanem amit mellé adnak 12V2x6 verziót, még ha kompatibilis a két csatlakozó.
De ha az is melegszik, akkor szarnak egy pofon.[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
válasz
deathcrow42 #49310 üzenetére
Fentebb linkelt proto megoldáson 4x16(!) tűs megoldás szerepelt.
-
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42 #49181 üzenetére
Jóárasított?
420-430e csak lesz
s most se sokkal drágább 4080-4080 super vagy XTX.
-
BerserkGuts
őstag
válasz
deathcrow42 #49134 üzenetére
sose a memória a lényeg attól még nem lesz több az fps
a gpu chip ami fontos
ott van az a sok kártya amikor a superekre is elbxták a sok új memóriát fölöslegesen 16GB 60-as kártyán minek pazarlás aztán attól még nem lett belőle 70-es kártya
bár van benne valami mert a FG-vel 16GB vs 8GB-nál megnőtt a teljesítmény lol
Szóval akkor van értelme FG-vel
viszont 1080p-s a kártya az is biztos mert 1440p-n nem hoz sokat 8vs16:
1080p-n jól muzsikál de nem 12GB-os 4070 a 4060ti se FG-velHát FG nélkül erre emlékeztem ugyan azt tudják:
[ Szerkesztve ]
-
gainwardgs
veterán
válasz
deathcrow42 #49134 üzenetére
Az már gb205 "butított chip"
Csak a 70Ti-re megy még a Gb203 -
S_x96x_S
addikt
válasz
deathcrow42 #49112 üzenetére
> tt szurkolok az Intelnek inkább akkor,
az erős és tisztességes verseny jó !
Ha beindulnak az Intel új öntödéi ( 18A ... )
és a Samsung is megoldja a gyártási problémákat
valamint a GDDR6 és GDDR7 -ből is lesz elégséges.
akkor a problémák fele már meg lesz oldva ... -
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42 #49100 üzenetére
Köszönöm! Na akkor a február vége és március első fele érdekes lesz. Febr. 20. tól jönnek a 5070Ti aztán az 5070 aztán 5060-5060Ti és a 2 AMD kártya. Nem unatkoznak majd a reviewerek!
[ Szerkesztve ]
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42 #49081 üzenetére
Neeemmm
16mb annyit elarulok
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
deathcrow42 #48995 üzenetére
ha mar vga nincs
-
KRoy19
őstag
válasz
deathcrow42 #48970 üzenetére
Amúgy szerintem csak bedobta csalinak ezt a sztorit, mert el akarta terelni a szót, hogy ne a szeretett Nvidia legyen bántva.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
deathcrow42 #48968 üzenetére
erre ezt tudom neked mutatni [link]
Az Apple 2024 ben 150 millió Iphone telefont szállítot le a gyárból.[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz
deathcrow42 #48943 üzenetére
Ha osztjuk azt a véleményt, hogy az 5080-nak a teljesítménye és a specifikációi alapján egy 5070-nek kéne lennie, akkor még az 850 is sok.
Szerintem is 5070-nek kéne lennie, viszont örülök, hogy lenyomják az emberek torkán 5080-ként, mert így legalább értékállóbb a 4090-em.
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
deathcrow42 #48943 üzenetére
Szerintem az árával nincsen gond, ha 850 dollar lenne az amd lehuzhatna a rolót kis túlzással.
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
válasz
deathcrow42 #48757 üzenetére
le volt legalább is alza én úgy tudom, amikor én felmentem 14,50 kor onnan kezdtem 5mp-ente frissíteni, 15.03 kor kerültek fel az 5080-ak és volt mindenből kivétel gigabyte, én azonnal megjelenés után tettem bele egyet ami ki volt nézve ( phantom ) a kosárba amibe már direkt volt más berakva hogy ne kelljen még adatokat megadni stb, és azonnal vásárlás. Még kb 15p ig volt mindenből, viszont visszaigazolás úgy érkezett nekem hogy 15.18 kor érkezett be (!). Azok akik utánam vettek 15.05 kor szintén azt kapták mint én, hogy feldolgozás alatt, majd utána nekem maradt a mai kiszállítás ami meg is történt hajnal 4 kor szaladtam ki érte, míg aki 15.05 kor vett már azt kapta beszerzés alatt, tehát akkor 2 percig volt késztet...a kettő között elvitték a ... mert mint utólag valaki fejtegette ha 5 KÜLÖNBÖZŐT tettél be kedvencbe, akkor egy gombnyomással meg is tudtad venni mind az ötöt ( egy fajtából csak egyet )... ami nekem ebben visszás, hogy ezek 0 Ft-ot se tesznek bele, kapsz egy kódot amivel majd magadnak kifizeted, neki meg kifizeted előbb a jutalmat, hogy volt szíves más elől elvinni...bár ahogy nézem, nem állnak érte aprón sorba, igaz hó vége van. Viszont csináltam én is ma csomó benchmarkot, összességében hozza a papírformát, 10-12% nyers erő a plusz 4K-ban...nem véletlen hogy nem állnak sorba 4080 tulajok érte az aprón 800-ért...ami jó hogy +350-el is simán húzható, azzal kb megvan 4080 super vs 5080 majdnem 15% ( már ha húzva volt a 4080 super is ) az annyira nem rossz azért de nyilván nem ami a marketing volt
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz
Vajon a 650k-ért kínált Palit Gamerock mennyi lehetett Alzán? Egyébként igen, tele van 0 perces, kisker garis kártyákkal a Hardverapró.
-
Jacek
veterán
válasz
Account nem megoldás mivel csinál 1000-et, a svédeknál PersonNummerhez(személyiszám) van kötve a vásárlás, ez valamivel jobb de hát van apu,anyu,tesó,40haver
-
válasz
deathcrow42 #48695 üzenetére
7 féle 5080 ból nagyobb mint 5 darabos készlet? azért nem annyira szar ráadásul MSRP közeli abból 2.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42 #48581 üzenetére
Menj be az AMD topicba. Rengeteg leak jött. Owen is foglalkozott velük. Majd kiderül mi az igazság.
-
válasz
deathcrow42 #48431 üzenetére
Az sem igazán önmagában, hanem majd az azon gyártott MCM .
Egyre jobban előtérbe kertül az árazás szerintem és az MCM dizájn hozhat szerintem majd előrelépést , -
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42 #48415 üzenetére
Reális elvárás az ugyanazazon az áron 30-40% perf növekedés?
Számomra igen és számukra is az kellett volna hogy legyen. 4070 Ti = 3090 hozta, 4070 volt a legrosszabb az Ada-t nézve, de lényegében a többi kártya is hozott perf/price előrelépést. 5070 Ti 750 dollárért nagyon meh kategória két év után. 5070 meg az eleve gyenge ár/értékű 4070-et váltja le.
-
adr0001
aktív tag
válasz
deathcrow42 #48170 üzenetére
Lesz még itt kavarás, ha valóban lehozzák a tensor alapú frame gen-t RTX 2/3xxx-re is. (Ma szembe jött ez a hír)
Ekkora market share-nél ha ezt meglépik, akkor az kábé az az eset amikor hogyan mondd el másképp, finoman, hogy a bevételeid forrását a consumer GPU üzletágból szeretnéd a lehető legmaximálisabban átcsoportosítani az ennél százszor jobban tejelő AI gyorsítók piacára?Egy random 20000+ dolláros AI gyorsító 800mm2 vs 750mm2 die size, 2000 dodó RTX 5090, ez itt a kérdés.
Én sem adnék el szívesen kokaint porcukor árában -
válasz
deathcrow42 #48170 üzenetére
A 4080 Superek itthon 2 hét alatt 5-20%-ot drágultak - ki gondolta, hogy jó biznisz prevgen videokártyába fektetni
-
BerserkGuts
őstag
válasz
deathcrow42 #48084 üzenetére
biztos nem főleg 5080/5090 topicban
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
deathcrow42 #48084 üzenetére
Átlagember nem olvas ilyenek és szavaz alá.
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42 #48061 üzenetére
Ja ki sem merik adni a kartyakat, csak ha kiadja az NV az ellenfel kartyakat hogy hozza tudjanak arazni.
-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42 #48059 üzenetére
Az a virgonckodás érdekes lesz. 5090-ből 0 készlet lesz, az 5080 elég rossz review-t kap majd. 1400 euroért kit fog érdekelni? Hát b+ ott a 4080S akár használtan is jóval olcsóbban majd és alig lesz lassabb. De persze az MFG lehet ekkora értékkel bír majd.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
deathcrow42 #48041 üzenetére
Idei CES-en mutattak párat.
sz: Gigabáttya bemutatott egy 4K OLED monitort, ami 500Hz-en teker.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
deathcrow42 #48034 üzenetére
Maximum szerintem 240+ Hz-s monitornál,de kompetitív játéknál biztos hogy használhatatlan, legalább is nekem egyelőre látatlanul ez a véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42 #48020 üzenetére
Es a fluxuskondenzator kihajtja
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42 #48006 üzenetére
ADA refresh? Az nem a Super szeria?
Mar itt tartunk hogy a refreshnek is refreshe lesz?
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42 #47972 üzenetére
Hogy lenne már okés 27 hónap után +15% -200 dollárért (infláció meg 4080S beleszámitva igazából +15% -0 dollárért).
De persze itt mindig a flagshipek vannak megemlítve amik talán az 5 százalékát ha kiteszik az eladásoknak. Az emberek hatalmas százaléka az 5080-nak a felét akarja költeni kártyára.
-
BerserkGuts
őstag
válasz
deathcrow42 #47946 üzenetére
lényeg hogy legyen már valami 4k gaming ne milliókért főleg hogy ott az a rengeteg 4k kijelző csak mi a f@nak és 8k is van már
-
Hellwhatever
aktív tag
válasz
Még a végén tényleg a készlet söpréses Ada akciók leszek a legjobb vételek nV oldalon. Már ha kell egyáltalán majd söprés ezek után.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
titán
válasz
"AI belsőben van jelentősebb változás"
Ott sincs valtozas azon kivul hogy van nativ fp4 tamogatas es ezert tudjak a 2x akkora szamot odairni. fp8-al ugyanaz a teljesitmeny mint Ada-nal egysegenkent.A scheduler/dispatch valtozott meg annyit hogy jobban tudja a sima FP32/INT32 es a Tensor kodot keverni es kuldeni az SM-ben az egysegekre.
-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42 #47926 üzenetére
Vagy az 5090D
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42 #47912 üzenetére
Vagy 5070 12.5Gb
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42 #47830 üzenetére
Hát akkor az nem valami nagy szám sőt jó hogy nem visszafejlődés..... Ebből így tényleg kérdés hogy lesz 4080-4080 super raszter nem? Vagy kiderül ott is egy varázsszó lesz AI és FSR4 frame gen!
Mire várnak vagy lehet épül a wunderdriver?
Jacek: RT ben de lehet hogy raszterben is kb ennyi lesz nem? Nem lehetetlen?
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
válasz
deathcrow42 #47680 üzenetére
Mondjuk ez meg szerintem alap, tekintve hogy a 3080-as széria pl 4.5 éves lesz vagy 5 mire boltokba kerül az 50xx széria, ez marha nagy idő a számítástechnikában azért ahhoz hogy legalább duplázódjon
-
Raymond
titán
válasz
deathcrow42 #47690 üzenetére
En ezt ugy nezem hogy en egyelore meg mindig nem hiszem hogy az 5080 egyertelmuen azon a teljesitmenyszinten lesz mint a 4090, majd meglatjuk.
-
Raymond
titán
válasz
deathcrow42 #47688 üzenetére
Mondjuk nem neztem tuzetesen utanna de valakik beraktak ide vagy masik topic0ban hogy par 4090 tulaj panikol es rakjak fel olcson a kartyat a hirdetoportalokra mint anno a 2080Ti->3070 panik idejen). Azon mar el lehetne gondolkodni egy 3090 tulajnak is aki elsosorban jatszik hogy valtson ha talal 1200-1400eur kozott garis 4090-et.
-
Raymond
titán
válasz
deathcrow42 #47684 üzenetére
Ahogy gondolod, de szerintem egy 3090 tulajnak nincs igazan kesztetese arra hogy 4080 vagy 4080S-re valtson. Az elmeleti +50% compute/rt/raster spec-bol a valosagban +35% elony van, engem +35% teljesitmeny elony es minusz 8GB VRAM nem osztonozne valtasra ahogy a zome tulajt sem fog. Foleg ha mondjuk komoly penzt adtak ki a kartyaert mint ahogy emlited, az nemhogy oveli hanem inkabb csokkanti a "valtas vagyat".
-
AsakuraDave
őstag
válasz
deathcrow42 #47684 üzenetére
FG-t vedd már ki a számításból, natív rasztert nézzük meg DLSS mellett
FG az kb olyan mintha lenne egy zsigulim ami egy kapcsoló bekapcsolásával a sebességmutató +50km/h-t jelez, ennyi értelme vanCsak nézheted hogy hú most 150-el tépek a KIJELZETT SZÁMOK szerint, miközben alig haladsz 100-al...
FG a nagyon rossz FPS-sel felvett filmek, videók javításában lenne szuper megoldás, hogy ne fájjon a szemem meg a fejem attól, hogy órákon át valami 20fps-es mozgást nézek.
[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz
deathcrow42 #47677 üzenetére
Te miről beszélsz? Ugyanúgy DLSS Q kell a legtöbb játékhoz hogy ár/értékben kiadja az FPS számokat a 4080... Akkor már eggyel lejjebb lépek a felskálázón a 3090-el és hopp ugyanazt a számokat kapom és amíg nem kell lemenni performance DLSS-re addig kb nem is látni minőségromlást, vagy ha van is k.vára nem éri meg azt a felárat az a pár +pixel... Ez a baj a világgal, hogy csak a consumerizmus megy ezerrel, én hiába tehetem meg hogy vegyek egy nagyobb kártyát nem fogom mert én nézem az ár/értéket is báttya
ami a legfontosabb dolog lenne consumer szempontból csak az nem menő ha nekem nem a legújabb xaros hardver/telefon/autóm van...
szerk.: GPU felhozatalt nézve SAJNOS még mindig csak az nV kártyák játszanak, de nem vagyok balfék, hogy benyeljem ezt a sok szemetet amit milliókért akarnak az emberre rásózni, főleg nem a jelenlegi hardverem megléte mellett
[ Szerkesztve ]
-
Jacek
veterán
válasz
21000 pontot hozott a porra huzott 3090 Suprimem TimeSpyban, a szinten porra huzott 4090-em 42000-et, kivancsian varom az uj szeriat
Speedway 5800 asszem vs 11400.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
titán
válasz
Ezzel most nem tudok mit kezdeni, erre valaszoltam amit irtal:
"3090-t is érdemes 4080 Superre lecserélni"
Ennyi, 50-es sorozatrol ott nem volt szo. -
Raymond
titán
válasz
deathcrow42 #47677 üzenetére
Azert ez szerintem nem egyertelmu. Az a +35% nem akkora lepes hogy rohannanak az emberek valtani miatta. Raadasul ugy hogy 24GB -> 16GB VRAM valtassal parosul.
-
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42 #47637 üzenetére
Pont a friss hírek (Benchmarkok, gaming, Timespy, Speedway s ezek is állítólag béta driverekkel stb) szerint 9070XT az 5070Ti ellen megy csak 100-130e ft al olcsóbb lehet. Az 5070 és a sima 9070 ről nem tudok semmit nem láttam összehasonlítást. Emellett annyit lehetett látni még hogy elvileg 5070 7900XT fele lehet , 9070XT 4080-7900XTX 550-600 dolcsiért AIB partnerektől pl Gigabyte gamingről volt pár kép 599 ért. Fogyasztásra ennek az AIB nak 260W volt írva.
9070 elvileg olyan 210-220e lehet kb de hamarosan úgyis kiderül. Január 22.-e után elvileg bemutató és tesztek is s rá egy hétre már elővétel. Az AMD slide ami volt az mint kiderült több nagy youtubertől elvileg csak az árszintet, árkategóriát takarta nem a teljesítményt. Hogy pl 5070 ellenfele de annál attól még simán lehet jobb akár a 9070 sima változat is.A Sima 5070 tartok tőle kb Frame gen nélkül csúfos bukás lesz. Ereje se tűnik jobbnak egy 4070 superbél kb meg a 12 gb ram se épp életbiztosítás főleg DLSS-RT vel ami szintén eszi a ramot s 1440p ben is necces néha. Azért venni 300e ft os vadiúj kártyát hogy aztán low-mediumon told meg azért vicces .
Ami igazán jó érték lehet talán az az 5070Ti! Bár 420-430e az is lesz kb. De az erősebb lesz picivel a 4080 supernél talán.
5080 ára most drágább mint egy 4080 super ára nem? Jobb is lesz de kb 20-25% al? Frame gen nélkül. Tehát most nem jön be a jó régi érák ideje hogy olcsóbb s jobb a következő gen vagy ár érték erős. Elég rossz ez, de hát régóta már ez megy.[ Szerkesztve ]
-
válasz
deathcrow42 #47637 üzenetére
Ez szerintem eddig is így volt nem?
-
válasz
deathcrow42 #47594 üzenetére
Emiatt félek is, hogy eleinte erős készlethiány lesz.
-
Yodamest
veterán
válasz
deathcrow42 #47591 üzenetére
Én meg mindig ezen a xx70TI vonalon mozgok, ennél feljebb már túlságosan elszáll az ár. Illetve így 2 évente váltva ez így pont jó is, mert mindig elég erős a megjelenéskor és mire kezdene kevés lenni, már jön is a váltás.
-
warcat
veterán
válasz
deathcrow42 #47591 üzenetére
Gyenge leszel, érzem a bizsergést az Erőben....
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42 #47575 üzenetére
Annyira nem dobaljak a 4090-et , jogosan mert az hogy porra veri 3 kamu frammel a 5090 lenyegtelen, mert most ez lesz a mantra az osszes kartyanal dehat gyorsabb
2000 gen 3000-re valtasnal rengetegen egettek meg magukat 20nforintert dobaltakna Ti-t aztan 50% pluszert lehetett leadni -
válasz
deathcrow42 #47546 üzenetére
Hát a pletykák szerint igen,de ez sem hivatalos még. [AMD Radeon RX 9070 GPUs Reportedly Debut In Late January, Review Samples Shipped Out]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
deathcrow42 #47513 üzenetére
Én meg szívesen mennék a 42" fölé, 48-55" környékére.
-
Yodamest
veterán
válasz
deathcrow42 #47513 üzenetére
De ez milyen távolságból?
-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42 #47453 üzenetére
Attól hogy sikeres valami én még nem élvezek el tőle. Már ha az lesz ugye. És pont jó hogy írtad az előző generációt. Eddig inkább veszek majd egy 4070 Ti-t apróról 250 ezerért mint egy új 5070-et 300 ezerért. Bár nekem csak második negyedévben lesz aktuális a vétel.
Ja és 4070 Ti Super meg lesz 340-350 körnéykén. 5070 Ti pedig jó ha 430-ba megáll.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz
A puszta számok alapján 4070 Superről (nekem az van) sztem nem fogja megérni váltani 5070 -re. Eleve kevesebb CUDA core van az 5070 -en.
-
hahakocka
őstag
válasz
Csak 1.5 évre teksálod ezt a 60 fps 4K gaminget vele? Az durva, aztán már csere érett lenne vagy hogy érted?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
deathcrow42 #47404 üzenetére
Az Intel ott nyomul nagyon a kezdetektol ahol inkabb szamit, a szoftverben. Igy lett az, hogy XeSS elsore kb lenyomta az FSR-t minosegben. Az AMD csak 4 generaciora jott ra, hogy kellene valami turhetot letenni az asztalra, nem valami felgozos megoldast.
A 5000 topikban leirtam mar, CPU-nal az AMD konzisztensen letett egy jobb megoldast viszonylag jo aron. Ezzel az evtizedes Intel monopoliumot kibillentette.
VGA-nal ez nem tortent meg.Fogtak magukat es bearaztak magukat az Nvidia moge es hatradoltek.
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
válasz
deathcrow42 #47390 üzenetére
ebben az esetben viszont eladja a 4080-at cca 350-ért, és tesz hozzá, ott már bukó van és ugyanaz a teljesítmény kivéve akkor a MFG-t ami plusz. Ha amiatt veszi akkor lehet jó deal amúgy ez nem előrelépés szerintem hanem stagnálás
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
deathcrow42 #47386 üzenetére
Nem tudtad, hogy AMD-t nem azert vesz az ember?
Tobb vram miatt! Jovotallobb! -
válasz
deathcrow42 #47363 üzenetére
Számokban, 5080 vs 4080:
- Arch változás: +5-10%. Ez csak tipp, viszont az eddigi generációk elég jól ebben mozogtak, gyakorlatilag a Turing volt jelentős kivétel, az is felfelé.
- Cuda: +10.5%. Ez azért nem feltétlen fordul le ekkora teljesítményelőnyre, de most számoljunk ezzel.
- Core clock: +4.5%. Ez boost VS boost, az 5080 gyorsabban fog menni, de a 4080 is gyorsabban ment. Becslésre jó lesz, de amúgy meglepően kevés.
- Sávszél: +34%.Ebből az első 3 összeadódik, az lesz +21-27%. A sávszélesség-javulás nagyobb része elmegy arra, hogy ezt a gyorsulást támogassa, marad +10-5%, ami további kb. 2-1% javulást hoz, tehát valahol 23-28% között várható az 5080 gyorsulása, ha a fenti feltételezések állnak.
-
válasz
deathcrow42 #47346 üzenetére
Hát ez az, hogy pont nem ezt vetíti előre
De OK, az lesz a biztos, amikor tesztek lesznek.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
deathcrow42 #47343 üzenetére
> Azaz: a 4090 köszöni szépen jó lesz a továbbiakban is
Örülök, hogy a kezdeti zavar után
az erőtér végre egyensúlyba kerülni látszik itt a fórumon is.A Time Spy Extreme és Speed Way eredmények mantrázása olyan,
mint a patrónusvarázslat:
védelem a sötét árletörő bűbájok ellen. -
válasz
deathcrow42 #47343 üzenetére
Ezt miből sikerült kiszámolni?
A 4080 esetében 15% a növekedés a nyers számítási teljesítményben, plusz még az architektúra-változás is fog valamennyit hozni. Ill. a VRAM elég komoly sebességnövekedése is jelent pár %-ot.
-
válasz
deathcrow42 #47337 üzenetére
Vega 64 ideőkben volt ez. Ott is volt olyan játék azt hiszem 3 -4 darab, ami kifejezetten állatul ment a Vega 64 nek, és verte az 1080 Ti-t. A többiben küzdött az alacsonyabb kategriás kártyákkal. Ez ilyen nagyon játékfüggő cucc lesz .
Amúgy nekem a Vega a kedvenc VGA-m az AMD-től amióta megvette a Radeont, abban volt rengeteg potenciál és meghaladta a korát sok szempontból.[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz
deathcrow42 #47331 üzenetére
Igen, ez egyértelmű hogy annyiért nem fogod eladni.
Én sem fogom eladni 90k-ért az RTX3060-at az otthoni kisebb gépből....és nem azért mert szeretnék kapni érte közel annyit mint amennyiért vettem, hanem azért mert tudom hogy amire kell arra elég. -
X2N
őstag
válasz
deathcrow42 #47328 üzenetére
A lényeg hogy 550usd-ért én szívesen átveszem a 4090-eseket már most. Keressetek nyugodtan privátban.
Ne várjátok meg a teszteket, felesleges
-
S_x96x_S
addikt
válasz
deathcrow42 #47328 üzenetére
> A legpontosabban az írja le a helyzetet, hogy 5070 = 4090
értem én,
(filozofálgatás++ ami nem direkt neked szól, vagyis nem kell rá válaszolnod )
de ettől függetlenül
a Jensen szerint az " 5070 ~= 4090" mantrát 10x - 20x elismételgetve
nagyon jól lehet majd alkudni./
És ha a vásárlók/vevők ~30%-a gondolkodás nélkül hisz Jensen-nek
akkor az már befolyásolja az árakat.
Mert a használt piac a kereslet - kínálat egyensúlyán alapszik.
És ha az új Gen jobban megéri mint a régi gen,
akkor a kereslet az új gen felé tolódik el és a régi gen árai korrigálnak.Persze nem lehet tudni,
hogy aki upgradelni akar, annak mikor optimális értékesiteni
a jelenlegi 40x0 GPU -ját.
- Trump beiktatása előtt vagy után.
- az RDNA4 megjelenése előtt vagy utánszóval filozofálgatni és okoskodni lehet, de a jövőt nem lehet kiszámítani.
-
fatal`
titán
válasz
deathcrow42 #47230 üzenetére
Ha csak 20-25% lesz, akkor gyakorlatilag semmi fejlődés nincs. Ennyit nőtt a fogyasztás meg az ár is.
-
nubreed
veterán
válasz
deathcrow42 #47155 üzenetére
-
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42 #47079 üzenetére
b. rakta ki érdemes elolvasni.
Kb úgy néz ki semmi se igaz amit eddig pletykáltak. Mivel szerintem ezek félkész driveres félkész adatok még lehet egy évről korábban. Sokszor volt már ilyen."Ezt a friss interjút érdemes elolvasni
Ez egy szűk sajtótájékoztató a színfalak mögött." b.
[Where Was RDNA4 at AMD’s Keynote?Intel nekem is jónak tűnt nagyon addig amíg nem jött a hír hogy CPU overheades...
Pont a gyengébb vagy átlag cpuknál ahova szánnák a kártyát kb....
[ Szerkesztve ]
-
omfgk
veterán
válasz
deathcrow42 #47055 üzenetére
Pfff...
Akkor talán a 4070Ti Super-t lenyomja, ami 800 dolláron nyitott?
Egy fillérrel nem adnék többet 500 dollárnál érte. Főleg ,hogy akkor ez is csak 16GB. -
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42 #47055 üzenetére
Igen köszi láttam már most azt a cikket is. Akkor ez tuti nem 300e felett lesz ahogy sokan várták hisz ha 7900xt szint az akkor már most kapható 310-320e ért 20gb vrammal. S most azt írják hogy a 4080 super -5% RT erőre vonatkozott nem raszterre. S hogy várnak holnapig...... A részletekkel valamiért ugyebár..
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42 #47052 üzenetére
Hol láttad konkrétan? Pár napja meg az volt hogy 4080 -5%
-
Sontir Fel
őstag
válasz
deathcrow42 #47008 üzenetére
Szerencse lesz, ha ott megáll. Vagy esetleg kivégzik az AMD-t és dobnak egy 999 dolláros 5080ast és egy 799 dolláros 5070ti-t.
-
warcat
veterán
válasz
Én már a 3000 eurós 5090-el számolok, max pozitív csalódás lesz. 5080 1199-1299, ezt duplázzák amire fizetjük az 1.2-es szorzót EUban.
De már felesleges találgatni:
-
Chalez
őstag
válasz
Hacsak nem rakják megfelelő távolságba az 5090-et. Szerintem tanultak ebből a baklövésből...
-
S_x96x_S
addikt
válasz
deathcrow42 #47006 üzenetére
> Ha az 5080 árazása elborult lesz
néha furcsákat álmodom ( nyitott szemmel is )
például, hogy az NVIDIA előhúzhatja titkos atombombáját,
és pillanatok alatt a piac legolcsóbb kártyájává teheti az RTX5080 -as terméket.
A hír hallatán az egész nVidia és AMD igazgatótanács kolostorba vonul,
az NVIDIA nonprofit alapítvánnyá változik,
Jensen Huangot pedig nagy csinnadrattával boldoggá avatják.
Végül is bármi lehetséges ( az én álmomban. )
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.