Hirdetés
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomassy00
senior tag
Persze... Szerintem legalábbis ahogy tanulmányoztam ezt az általad említett "fajt" szerintem ezek olyan szemszögből élik meg a dolgot hogy NVIDIA (grafkártyák mindenható anyja és apja egyben) kihozhatta volna pl 2080-at 1misiééért is, de mivel nincs kőből a szíve ezért "csak" 280-300 ezret kér érte... A hülye birkák meg még el is szívlelnék ezeket az árakat
-
sutyi^
senior tag
Láttam megint eljátszották az MSRP ≠ FE áras okosságot mint 2016-ban, úgyhogy FE árak alatt senki nem várjon partner kártyát.
A 649 eurós GTX 2070 FE több mint komikusan hat. Ez a fél generáció szerintem nyugodtan kihagyható, jövő márciusban úgyis jön a következő eresztés 7nm-en.
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
sutyi^
senior tag
Nem, egy percig sem. Ha csak nem húz elő valamit február környékén az RTG, bár ezt kétlem.
De ha már sápot fizet valaki plusz teljesítményért, akkor legalább olyan upliftet kapjon ami "megéri".
Ez a stopgap hat hónapos termék generáció jelenleg csak lehúzás a négyzeten. Normál nem RT felhasználásban kb. 30-40% lehet pluszban (jó esetben), RT-vel meg kitudja mennyira zuhan meg.A prezentált demok is csak arra voltak kihegyezve hogy a "gyatrán" implementált hagyományos raszter technikákhoz képest milyen szépek az RT árnyékok és tükröződések. Különösen a frostbite-os kb. 4x4 pixeles cubemap tetszett...
(#19622) gézu: Az is egy faktor, ez tény. Valahogy ki kell lapátolni 1M Pascal-t még.
[ Szerkesztve ]
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
torma1981
veterán
Miért ne lenne addig teszt? Szerinted az újságírók nem kapnak tesztre. De. Tuti.
Volt már?
"Vissza a csúcskártyához: a 2080 Ti-t továbbra is 4K játékokhoz ajánlják, főleg akkor, ha stabilan 60 fps képfrissítés fölé mennénk. A Gamescomon bemutatott Infiltration című élő demóban egyetlen Turing alapú GPU stabil 60 fps mellett renderelt 4K felbontásban, szóval fog ez menni. Mellesleg Huang szerint 78 fps-nél járt a számláló, egyszerűen csak a színpadi kivetítő nem bírt többet. Ugyanez a demó GTX 1080 Ti-n csak 30 fps-t. "
Ha ez igaz akkor durva lesz 4k-ra a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Tegyük fel olyan helyen dolgozom ahol meg tudok spórolni 100.000Ft -ot havonta(egyedül élek). Az egy évben 1,2M forintocska.Nyugaton 1000€ spórol meg havonta,az 12.000€ egy évben. Kinek van pénze nagyobb kártyát venni? És utána mennyivel több marad a zsebébe? Azért nem mindegy hol élünk.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
törölt tag
Pontosan, tegnap szamolgattam en is, a nettom harmada egy Ti, eszembe sem jut megvenni. Ebbol a penzbol, ha el akarnam kolteni elmennek ket hetre ful extran tengerpartra pihenni, a regi Ti-vel meg elvagyok a kov genig, ha ott is hasonloan araznak, akkor meg veszek egy Navit es szarok a zoldekre, max nem megjeleneskor jatszok a jatekokkal, hanem egy ev eltolodassal, fillerekert megveve.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Hol írtam, hogy átlag fizetés az 5K eur? Egy mérnök, programozó, építész, orvos stb simán keres 1-1.5-2-őt is akár, tapasztalattól függően. Legalább 4-5-6-7x is annyit mint itthon, területtől függően.
Szóval azért vannak nem kevesen akiknek nem gond kipattintani, pont ahogy a 6-7-800K-s OLED TV-t sem az.
Mellesleg még egy átlag fizuból is tényleg sokkal de sokkal többet félre tudnak rakni, mint mi. Itt egy átlag fizetés az lakás, kaja, pár ing és ennyi off.Ettől még persze baromi drága, és az RT hype mellett lehet nem lesz mögötte igazi perf. Akkor a németek se fogják venni ez fix.
[ Szerkesztve ]
-
KaitouP
nagyúr
+1. Nem rossz ez a teljesítmény töblet attól függetlenül hogy így elsőre nem tűnik sokkal gyorsabbnak, itt a legeslegnagyobb gond az árazással van, főleg a csúcskártyáéval.
Játssz a PlayStationCommunity ünnepi nyereményjátékán értékes videojátékokért! Részletek: https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/adventi-nyeremenyaradat-2024-vard-velunk-egyutt-a-karacsonyt
-
t72killer
titán
Nyugaton nem annyira elterjedt ám a kétkeresős családmodell. UK-ben, ahol a gyerek bölcsijéért többet kérnek, mint anyuci fizetése, ott biztos nem.
#21424: én éppenséggel valszleg arra fogom elkölteni, mert nemcsak játékra jó, hanem a videóvágásaimat is jelentősen meggyorsítja valszleg (a jelenlegi 1050Ti hez képest tuti)
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
keIdor
titán
Csak vedd figyelembe az SLi kiszámíthatatlan skálázódását. Attól, hogy a második kártya csak 300€ körül van kint, az nem jelenti azt automatikusan, hogy 2018-ban friss címek mellett jó vétel volna, mert nem az.
Ha az új árakat nézem, akkor egy GTX-1080-ról RTX-2080-ra ugrás még jó is lehet SLI helyett, amennyiben valamilyen oknál fogva egy 10-15%-ot esnének az árak. (csak szerintem nem fognak, nincs rá indok)
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
t72killer
titán
Kezdjük ott, hogy a Ft-t úgy ahogy van, felejsd el, teljesen irreleváns a trendek szempontjából. Kb mintha a kőolaj-árat próbálnád Ft-ban magyarázni. Ahhoz az nvidiának és az IT-piacnak semmi köze, hogy az MNB a forintösszeomlásra sakkozik.
Ami mérvadó, az az USD-ben mért MSRP, esetleg az EUR-ban mért európai kiskerár.
Ezenkívül valóban igazad van, a mostani generáció nem az (xx+1)70 = xx80Ti képlet szerint alakul, azaz a korábbi csúcskari szintjéhez már a drágább, xx80-asok közül kell válogatnod. Ez van, ezt tudta kinyögni magából a fizika/gyártástechnológia. A fenti képlethez kellett volna a 7nm-es processz, amivel még nincsenek kész. Mikroarchitektúra-bravúrt (azonos csíkszélen jelentős javulás, ld Kepler-Maxwell) nem sikerült végrehajtani, de ez amúgy is ritka.
Mindemellett, bányászó kollégák még mindíg fel-felvilágosítanak, hogy a bányának nincs vége, és továbbra is hiába várunk a csodára, h hajórakománnyi használt 1080/Ti öntse el a piacokat, nyomja le az árakat.
-
t72killer
titán
Igen, a "bányászárakat" sajna még nem sikerült ledolgozni, többek között a memóriaárak miatt se.
Nyárra lehet lesz olcsó használt rtx 2080, pláne, ha kihozzák a 7nm-es karikat. Ha megteheted, kifizetődő lesz várni - extrém ritka, amikor a korábban vásárló jár jobban (ez volt ugyebár tavaly). A meglévő vasak már nem lesznek drágábbak, sőt, az újabb generáció is valszleg uezen az árszínvonalon fog kijönni.
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
Van ARMOR, meg GAMING Z, de gondolom nem véletlen, hogy azoknak csak hátulját mutatják és nincs róluk semmilyen konkrétabb információ.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Sonja
nagyúr
Ott van az MSI oldalán is, legalábbis a Ti változat.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Raymond
félisten
Mindket kartya gyari OC volt a tesztben. A 2070 es a 1080 is, sot az orajelek jatekok alatt kb. egyformak voltak 1920Mhz es 1923Mhz, a 1080 levaltasara jo lenne, csak persze ott a kiguto alacsony arak vannak a regi kartyanal a vad uj arazas pedig az ujnal.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
félisten
van itt több is , nem egy játékot érdemes kiemelni.
[link]
TR : 79.1 vs 68.2( 16%)
KGD::18%
Wolf 2 : 15%
ME:10 %
GOW: 10 %
DEx: 20 %
BF1: 8%
Kérdőjeles megint az árazás, Ha 1080 árban lehet kapni,( esetleg minimális felárral) akkor azért a 2070 jobban megérheti.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest