-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Quadgame94 #47892 üzenetére
Én az MCM-be látok lehetőséget, ha arra lépnek.
Amúgy nekem nem kerek valami ezekben az adatokban továbbra sem. A 4070 hez képest 25 % kal nagyobb a fogyasztás és az órajel nem növekedett igazán jelentősen. nem igazán tudom hova tenni ezekkel a kiközölt adatokkal egybevetve.
Igaz ez kb az összes új SKU-ra is.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #47887 üzenetére
Nagyobb ugrasok is voltak gyartastechnologiaban, ami nagyobb fejlodest tett elerhetove.
1070 - 16nm
2070 - 12nm
3070 - N8 (Samsung)
4070 - N4
5070 - N4PNe csak azokbol indulj ki, akik valtani akarnak. A 5070 az fogja venni, aki ennyiert keres kartyat vagy vesz gepet.
"de ha a 9070 70-100 dollárral olcsóbban hozza a teljesítményét akkor nagy gondban lehet ez a kártya."
Igen ezt mar hallottuk az elmult 3-4 generacioban, ott van 50-100 dollarral olcsobban a Radeon, ki venne ezt. Aztan latjuk mi a realitas es kibeszeltuk ezerszer.
Az AMD-nek agresszivabbnak kell lennie, vagy sokkal jobbat kell hoznia kozel ugyanannyiert. -
félisten
válasz Quadgame94 #47885 üzenetére
A DXR-t az MS hozta létre.Már nem tudom hányadik verziónál jár. Annak a gyorsításra mindenki alkothat saját belátása szerint hardvert...
Hasonlatként lásd Dolby Vision. egy szabvány a TV-k pedig próbálják a legjobbat kihozni belőle. Gondolom a Samsung is hibás amiért megalkotta a QD-OLED panelt hogy növelje a fényerőt ...[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #47872 üzenetére
A problemahoz hoztak megoldast. Ertenem a hasonlatot, ha kihoztak volna az RT-t, aztan szenvedjetek vele. Az RT-t pedig nem ok alkottak, tobb evtizedes dolog.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Quadgame94 #47844 üzenetére
Nem ez a baj. Maga a Blackwell SM igazából összefűzte a feldolgozókat. Amíg ezek különállók voltak, addig külön port is volt rajtuk, stb. Most közös a port is, miközben az eredeti dizájn elemei megmaradtak, vagyis nem változott a konkurensen futtatható warpok száma, miközben a SIMD hossza lényegében megduplázódott. Ez alapvetően hasznos például a neurális shaderekhez, de minden másnál hátrányos valamennyire. Ezt majd a következő generációban orvosolják elvileg, amikor a konkurens warpok száma is megduplázódik, hogy igazodjon a hardver strukturális változásaihoz. De addig ez a dizájnváltás a tradicionális feladatokban visszalépésnek számít. Viszont neurális shaderekben előrelépés. Ezzel a hardverrel nagyon a jövőre készült az NVIDIA, csak eléggé messze vannak a neurális shaderek, mert azoknak nincs alternatívája, nincs fallbackje, tehát vagy megy vagy nem, ergo meg kell várni, amíg mindenkinek RTX 50-je vagy RX 9000-je lesz. Mondjuk még szoftveres szinten sem áll erre készen az API, tehát előbb ezt kell megvalósítani a HLSL-ben. Az is legalább egy év innentől számolva.
Itt igazából a TSMC 4 nm a legnagyobb limit. Kurva sok feldolgozót lehet abba rakni, csak nem lehet mindent. A Blackwellnek hatalmas a gyomra, de nagyon szűk a nyelőcsöve. Kell a 2 nm, hogy a nyelőcső is vastag legyen.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
félisten
válasz Quadgame94 #47840 üzenetére
na jó most, úgy értve , mindent félretéve a 7900XTX hez nézve nem lesz gyorsabb
gbors : Ez jó hír akkor, talán van remény.DE gondolod, hogy altat az Nvidia? Vagy erre nem hivatkoztak volna akkor eddig?
Igen amit linkeltem Computerbase cikk is ezt elemzi. Szerintük RT ben is az új RT magokkal ahol le lesz terhelve, mint pl CP2077, Alan wake jobb lesz az új gen.Interesting reading this technical breakdown of RTX 50-series.
The new RT cores w/ a focus on Mega Geometry have a few new additions:
-Triangle cluster intersect engine
-Linear swept spheres
-Triangle cluster decompression engine Graphs on right show memory usage & perf gains.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Quadgame94 #47813 üzenetére
itt a CB elemzés erről. [link] úgy nézem a valóban a hatékonyság növelés volt a cél és hogy a tensor és sm részegységek együtt tudjanak dolgozni. Új RT core és multimedia blokk is lett.
Ez viszont... RE4 és Horizon tesztek alapján...
Az 5080 elkeserítő megnövelt fogyasztással ráadásul...[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Quadgame94 #47808 üzenetére
Mint irtam az uj gen 70 nem veri el az elozo gen 70-es refresht? 2080Ti vs 3070? Az innovativ NV szepen zsakutcaba vezeti a gaming piacot..
Nagyon varom a teszteket mert ha ez van nem veletlen hogy arat emel az AMD
Persze sok a ha, mert ha azt tudja a 9070XT ami pletyok vannak es 550dollar volt az AIB cel ar, az 5070 meg ezt hozza 550dollaret pff ki a retek venne meg a full zoldverueken kivul
AMD szepen feljebb lepteti a 9070-et...Persze ha ez mind valos
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Quadgame94 #47768 üzenetére
Ne butaskodj bedob +2 kepkockat es maris megvan az elony
-
hahakocka
őstag
válasz Quadgame94 #47718 üzenetére
Ragnarökben?
Az nem annyira nagyigényű de talán 4K ba a Quality még elviselhető lenne nékem is talán. Nem vagyok nagy FSR-DLSS párti ugye Majd kiderült ha lesz 4K képes új kártyám tavasszal. -
hahakocka
őstag
válasz Quadgame94 #47709 üzenetére
Mindhárom NV vga-ról beszél erről is arról, 5070-5080 5090 ár értéke.
-
félisten
válasz Quadgame94 #47700 üzenetére
4070 * bocs.
-
fatal`
titán
válasz Quadgame94 #47700 üzenetére
Valószínűleg 4070-re gondolt, typo.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #47696 üzenetére
Sokkal többen vannak azok akik "új" kártyát vesznek mint azok akik meglevő/hasonló szintű generációról váltanak.
A 4000 majd kikopik, el kell felejteni.Aki meg 4000-en van , tesztek után dönt akar-e megéri-e váltani.
-
félisten
válasz Quadgame94 #47696 üzenetére
Most is 549 dollár az 5070 hivatalos ára és 235 ezertől van új, boltban.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Quadgame94 #47644 üzenetére
Kamu, mert nem közvetlenül a játékból jön, hanem a GPU legózza ki két frame-ből.
Amúgy most játszogattam ezzel a Losless Scaling cuccal. Igaz, hogy csak a Blood: Fresh Supply-t eresztettem rá, abban biztosan tudom változtatni a képfrissítést, de még a 4x mód is meglepően jó eredményt ad 60fps-ről skálázva . Persze, ha azt nézegeti az ember, akkor látja, hogy hol vannak képhibák, illetve a valós 240fps jobb, viszont a végeredmény egész használható. 30fps-ről azért már van baja, a 8x-os képbeszúrás meg kész acid trip, de működik
Ahol még jogosnak tudom elképzelni a használatát, azok az idióta játékok, amik 30fps-re korlátoznak. Így a játék hekkelése nélkül lehet 60-ra feltúrni, és nem esik ki a szemed. Vagy amik meg 60-ra korlátoznak, neked meg gyorsabb a monitorod. Ott sem kell szétbarmolni a játékot, és viszonylag jó végeredményt kapsz.
Hangsúly van a viszonylagon, mert hiányzó információt semmilyen szuper AI framegen nem fog tudni odaszülni.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
deathcrow42
aktív tag
válasz Quadgame94 #47464 üzenetére
Az előző generáció abszolút jó, ugyanúgy megkapja a javított DLSSt, csak a 3x meg 4x frame gen marad ki.
Én feldobtam a 4080st, de ha túl drága az 5080/5090 simán megtartom és majd refresh/6080/6090Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
veterán
válasz Quadgame94 #47464 üzenetére
Nem ertesz hozza latszik, igy csak 1 kamu framed lesz, es vesztesz kettot Elhetetlen lesz hogy 24-rol nem lesz 240 fps-es igy a 240 es 480hz oled monitorokkal mi lesz?
-
deathcrow42
aktív tag
válasz Quadgame94 #47451 üzenetére
Mitől kéne elélveznem? A 300 ezres 5070-től?
Igen. Ahogy a 4070 super szerintem egy nagyon jó kártya, ez az 5070 (meg talán a 5070Ti is) low key bestseller kártya lehet, ahol effektíve minden játékban megvan a 60+ FPS 4K felbontáson a konzolos kompromisszumok nélkül 2026 végéig.
A játékosok elsöprő többsége az alapján választ, melyik kártya a népszerű, illetve melyikkel van kevesebb gondja, melyik a támogattottabb. Ott idén is az Nvidia nyer, jelen állás szerint. Alsó házban az Intel jöhet fel.
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #47451 üzenetére
Konkretan 4-el tobbet mutatott az Nvidia, mint az AMD.
5070-5070ti-5080-5090.AMD: 0.
-
Egon
nagyúr
válasz Quadgame94 #47402 üzenetére
1. Persze, hiszen mindenki sokkal gyorsabbnak is gondolta őket. Nem lettek drágák, mert alig van 20-25 százalékos előrelépés. Ennél mindenki többet várt.
Egyrészt még nincsenek tesztek, nem lehet tudni, hogy mennyivel lesznek gyorsabbak az előző generációtól. Másrészt az árakat a teljesítménytől függetlenül fikázták előre, pl. az 5080-asnál volt aki 40%-kal magasabb árat várt, mint ami a tényleges lett...
2. Mit érdesz érdemi alatt? Az árak passzolnak a teljesítményhez. Se nem pozitív se nem negatív. Meh kategória.
Még egyszer: még nincsenek tesztek...
Btw rájöttem, hogy miért pörög itt pár vörös szemüveges user. AMD vonalon semmi nincs, még paper launch sem, azon nem tudnak pörögni...
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
veterán
válasz Quadgame94 #47435 üzenetére
hogy mi..
Van uj leak, mindenki uljon le.
5080 a CP2077-ben full path tracing nativ 4k-hoz kepest mit is tud.
Lazan 535%-al gyorsabb de ez csak a kezdet.
+2 frame-725%
+3 frame-935%5080 full path tracing 120fps 4k!! 4090 kuka
Nincs itt semmi latnivalo...
[link][ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz Quadgame94 #47251 üzenetére
Nem sikerült értelmezned a hsz-t, nem baj, próbáld meg még egyszer hátha másodjára összejön, másnak sikerült elsőre is.
#47254 hahakocka: Igen, olvastam, itt leírtam róla a véleményem, feltéve, ha erre az interjúra gondolsz.
"5090 2000 dolcsi valós majd 2400 kb. 4090 1600 dollár msrp melyik dràgàbb?"
Mit akarsz ezzel mondani?
"20-25% gyenge RT S gameben amivel sokan következtettek a raszterre nem is volt raszterről egy dia se. Vajon mièrt? Lehet ezèrt csökkentettek èpp. Valós erő lehet elmarad?"
Január 30-án kapsz részletes teszteket. Addig szerintem kapcsold ki a jósgömbödet, mert már számtalanszor láttuk, hogy az nagyon rosszul működik.
"FSR 4 driverrel lesz Rdna 2-3 ral , erről is beszèltek az interjún. Eddig is FSR T nem egy genen hasznâltäk"
Pontosan hol, ki és mikor mondott ilyet? Belinkeled légyszi? Én a fentebb linkelt interjúban ilyen nem látok. Igen, az FSR-t eddig minden arch-on lehetett használni, az FSR 4-et már nem, az RDNA4-exkluzív feature.
#47312 b.: Na ez gyors volt a Remedy-től, nem vártak/várnak vele. Minden Path Traced játékba kéne a Mega Geometry. Már day 1 jött tehát egy bejelentés, hogy az egyik új NV feature beépítésre kerül és ezzel minden RTX felhasználó jól jár. Csúnya NV, adtak egy gyorsabb eljárást, há hogy képzelik!
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #47251 üzenetére
A 5090 FE egy mérnöki csoda , azzal a PCB-vel és hűtéssel.
Erre értette. -
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #47231 üzenetére
Nem kell, hogy erdekeljen, csupan leirtam egy teny, hogy miert tunt a 3000-4000 nagyobb ugrasnak.
Ez az ugras szimplan nincs meg itt, mast kellett kitalalni. -
X2N
őstag
válasz Quadgame94 #47224 üzenetére
Bele se akartam menni, a gyártás elméletileg "olcsóbb" mert kisebb a chip, aztán ki tudja mennyit növekedtek azóta az új node-ok árai, rekord profit így is megvan, úgyhogy nagy gondok nincsenek.
DLSS 4 | New Multi Frame Gen
Csodálatos tényleg, kirenderelsz 1 frame-t aztán interpolálod a végtelenségig machine learning-el. 1 valós képkockára jut 3 fake AI generált.
Ami eszembe jutott róla hogy láttam régen '99-ben egy pc újságban(gamestar) egy cd író reklámot, ahol volt egy eredeti Lara Croft, meg mellette egy alkoholista kinézető fazon Lara Croft-nak beöltöztetve mellette, a szlogen meg az volt hogy olcsó másolat nem tesz boldoggá vagy valami hasonló
Erre nagyon kíváncsi leszek hogy sikerül. Másolat másolatának a másolata. Ezt még az iskolában is megirigyelnék ha házi feladatról lenne szó.
Arról nem beszélve hogy ez akár filmek renderelését is elképesztően meggyorsíthatná.
Nekem a bajom csak az ezekkel hogy én natív 4K-n tolom HiDPI modnitoron mindenféle FG, meg AA nélkül és látom ha bármi képbutító dolog be van kapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #47224 üzenetére
Azt kihagytad, hogy ott hatalmas node ugras is volt, Samsung 8N-rol 4(5)N-re. Most meg marad az N4 csak egy utosebb verzio 4NP.
-
veterán
válasz Quadgame94 #47162 üzenetére
700 euro lesz az a brutto EU ar amit keresel 280-290e HUF, ez az 5070.
-
hahakocka
őstag
válasz Quadgame94 #47133 üzenetére
Hát igen és ez a 3 képkockás Frame Gen vs a sima 0 frame gen ábrák is csalókák. Trükkök százai itt is mint régen és ma is máshol?
-
arabus
addikt
válasz Quadgame94 #47064 üzenetére
Mit gondoltál?
XTX pont annyit tud mint egy jól megtépett 4070ti super.
nincs mit többet beszélni róla.Útálom az AMD által gyártatott szemeteket,és azokat is útálom akik nem útálják ezeket!
-
DudeHUN
senior tag
válasz Quadgame94 #46674 üzenetére
Azért remélem 4080-4080 Super köré esik majd legalább a teljesítmény a pletykák alapján várható specifikáció alapján. Nagyobb memsávszél, hátha nagyobb órajel és a fejlettebb arch segít annyit.
Gamer for Life
-
Alogonomus
őstag
válasz Quadgame94 #46662 üzenetére
Ha lesz egyáltalán annyi különbség közöttük, hiszen jelenleg is látszólag nem tudja kifutni magát a 4090, és a 4080-hoz képesti 80% extra feldolgozó egység csak kb 25% előnyt jelent teljesítményben. Már persze ha nem path tracing fut, és a 30 fps áll szemben a 20 fps-sel.
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz Quadgame94 #46631 üzenetére
Ha valóban csak ennyi lesz, akkor esélyes, hogy nem fogok váltani. Kíváncsi leszek nagyon.
-
DaVE-1
senior tag
válasz Quadgame94 #46595 üzenetére
Az amd már leállt a 7800XT gyártásával? Mert ha nem ,ideje volna, mert ha ez igaz ott fog megrohadni a polcokon.. 2-3 játékos bundlekkal még van egy erős 1-2 hónpuk kiszorni az összeset
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Quadgame94 #46606 üzenetére
Az Adahoz kepest.
-
Yutani
nagyúr
-
Raymond
félisten
válasz Quadgame94 #46532 üzenetére
En mar par honapja irtam erre hogy nem ertem az arakon a sirast. Olyan mintha alap vagy kozepiskolasok irkalnanak nulla elettapasztalattal. A 4-5 evvel ezelotti helyzethez kepest minden eszetlenul dragabb es itt EUR-rol beszelek nem Mo-s Ft arakrol ahol meg rosszabb a helyzet a Ft romlasa miatt.
Csak ket pelda:
Az akkori 20K-nal kezodo autok most 30K-nal kezdodnek. Egy alap Fabia/Fiesta kategoria kezd most 20K-nal. Egy szerencsetlen Dacia Duster ami 5 eve 12K-nal kezdodott most 19K-nal kezd. Vagy egyszeruen az elelmiszerek.
A hetvegi bevasarlasom ami 80-90 kozott volt anno most 120-130 es ugyanazt veszem!Lehetne meg sorolni de minek, normalis ember aki normalis eletet el az eddig is felfogta.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #46464 üzenetére
Ugy, hogy ott is volt keszlet, ott is nagy volt a kereslet es par nap alatt elkapkodtak a keszletet.
Tehat az, hogy valami azert fogy el, mert "nulla volt a keszlet", szimplan nem igaz.[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
válasz Quadgame94 #46449 üzenetére
Itt is van. Mondjuk nem az amazon az eladó, de elvileg védett a vásárlás.
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
veterán
válasz Quadgame94 #46447 üzenetére
Mint mondtam nem MO a világ közepe, Tudok venni Sparklet és 2 féle Asrockot. Már listázzak az Acereket is.
Ha az hogy a REF--nél nem értelmezed a Limited Editiont az nem az én bajom . -
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #46449 üzenetére
9800X3D-bol is volt stock, az is elfogyott par nap alatt, csak a scalper aron levok maradtak. Ne vicceljunk mar.
Minden outlet szerint jol sikerult a kartya es volt ra kereslet. -
Raymond
félisten
válasz Quadgame94 #46447 üzenetére
"Konkrétan 0 supply volt."
Ez konkretan nem igaz.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz Quadgame94 #46423 üzenetére
5070-5060Ti nem Február? Csak az 5060 lesz március nem? 8600-8800xt akkor már januárban meg is jelenne? 5070Ti kérdés mennyibe kerül mert elvileg a 8800xt is 4080-4080 super lesz kb. Az a 45%+ RT, amit Resi 4-nél mértek igazából lehet hogy csak 30-35% mert a Resi 4 nem nagyon kér erőt RT ben, hogy úgy mondjam. Most már elvileg azonos vrammal, bár én 20gb ot raktam volna 8800xt-re mert így visszafejlődés vagyis helyzetükben egyhelyben toporgás.
Talán lesz még Intel B750-B770 is Februárban.
Elvileg elkapkodták azt a kevéske szállítmányt ami volt Intelből az a gond most. Legalábbis erről volt cikk.
Az is sokat változtathat milyen lesz a DLSS4, FSR 4 meg az AI bűvészkedés.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nem kaphato? Ezt honnan veszed? Vagy nalad is a vilag kozepe MO es ez hatarozza meg a VGA gyartast?
-
GEIL
addikt
Nem gond ha olcsóbb a Radeon kártya....cserébe annyival (vagy többel) gyengébb Raytracing esetén és az FSR se nyomja le a DLSS sebességét és minőségét.
Az egyetlen ami még mellette szól(hat) az a VRAM mennyisége.
(vagy az elvakult piros szemlélet)Szóval ez tényleg egyénfüggő, hogy ki mit választ.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
hahakocka
őstag
válasz Quadgame94 #46410 üzenetére
Ez elég gyengus lenne ár értékben tutira legalábbis így a 50xxx sorozat nagy része 5070Ti-ig. Kb a 5080-5090 érne valamit, azoknak akik meg tudják fizetni. Alsó kategben eddig Intel a menő bár nem tudjuk milyen lesz a 8600-8600xt, középen AMD tűnik annak, felső kategben. az Nvidia, így szépen feloszlik ! Háttérben ment a szusmus?
De a DLSS4 pl hozhat még rajta vagy az az új technika.
Az 8800xt-t 500 dollárra is mondták, de lehet 550 lesz kb 4080-4080 super szintért.
5080 nem 1000-1100 lesz kb inkább? Az 5090 tuti 1 milla felett lesz, s az nem lenne csoda. De jó erős is lesz az a hatalmas kártya.
Megbízható a forrás? Tudom fejlesztő volt stb. de félreinformálás NV. AMD felől (a részére hisz nem tudhatja igaz e), vagy szakmaibb s pontosabb, de mégis egy tippelgetés is lehet akár attól még.Vér Pistike helyett majdnem VR Pistike-t olvastam
[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
Amen!
Ezzel ki tudnék egyezni.Persze azert szomoru, hogy orulni tudok a850-1200 euros savban levo kartyankak
-
Busterftw
nagyúr
A 4090 árazását már elmagyaráztuk. Kevés van belőle a piacon az érkező next-gen miatt, ezért ennyi az ára.
Német amazonon van 1560 euróért 3090ti, szerinted?Miközben használt piacon még 700-800eur kb.
-
hahakocka
őstag
válasz Quadgame94 #46329 üzenetére
Kriptóláz az egy elég speciális eset ne kavarjuk ide. (Habár lehet jön a 2.0 reneszánsza hamarosan ) Az elmúlt 24 évben ritkán érte meg generációnként váltani. Inkább 2-3 generációnként. Ez volt a lényege. Eddig nekem bejött 5-6 évre költöttem eddig mindig max 100e ft ot .(s maradtam végig korai időkben 720p aztán FHD n nem kellett letekernem s medium high is ált megvolt még a vga élettartama végén is). Ami most fog majd sajnos 200-250e ft ra nőni de hát infláció, drágulás s pénzéhség, s a feljebb csúszott alsó és középkategóriák ugyebár.
[ Szerkesztve ]
-
tomgabor
senior tag
válasz Quadgame94 #46316 üzenetére
Jó, piros kecskénél van Gaming X Slim 460-ért, a garancia az ki tudja milyen.
Magyar kiskerbe jóval drágább a 4070S. Gainward/Palit/Manli nekem a gagyi kategória.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Quadgame94 #46316 üzenetére
Igy unnepekre.nagyon eldurrantak az arak, forint meg pajszr eleve
-
tomgabor
senior tag
válasz Quadgame94 #46305 üzenetére
Normális 4080 Super kerül most majdnem 500-ba, 4070 Ti Super meg 400-450(50-100k-val lett drágább). Szóval 500-550 nem sokkal több.
Mondjuk én a 5060Ti 16GB-re vagyok kíváncsi, jobb lesz mint a 4070 Super? 260k körüli ár jó lenne.
-
veterán
Én hasonlóban vagyok vettem az ünnepekre 1 hónap GFN Ultimatet egy hónap fél áron van 10 euro, competítiv lövöldéken kívűl mindenre jó, az ultimate 4K 240Hz, annyit nem fog menni de nekem 4K120 kb, EU central 25 ping.
-
Sontir Fel
őstag
Szerintem egy 4080-assal is meglépném a dolgot, főleg így ha van bőven mivel játszani. A legrosszabb forgatókönyv, hogy vesz egy 5070ti-t... vagy még rosszabb, vesz egy használt 4080ast
-
GEIL
addikt
Na de ugyanez van mindennek az árával.
1 kg csirkemell már kb 2.000 Ft
1.4 "TeliFosi" motoros Suzuki is 8 millió kb
Iphone-ok árát már nem is említem mert gusztustalanMinden drágul.....és hiába fórumozunk meg vitázunk....akinek kell az újabb az kénytelen megvenni......nVidia helyében próbaképpen minden mostani árat duplázva (pl 1.000 helyett 2.000 euro) hoznám ki az új generációt.....és lám lám, így is lennének eladott kártyák és a duplázás miatt nem esne vissza felére a kereslet sem......a gamerek morgolódva de megvennék....ennyi.
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
félisten
válasz Quadgame94 #46291 üzenetére
Magasabb órajellel vagy sehogy de azert kíváncsian varom architektúrában mit hoz.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
Nincs ezzel baj, és azzal sem, hogy csak 16GB, mert így legalább jobb áron fog elmenni a 4090...
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
> Ez alapján 5080 GB203-ra épül.
> Hogy lesz ebből 4090 szint?Attól függ milyen kompromisszumokkal tudsz élni,
VRAM szintjén biztos nem ...
a 16GB <> 24GB RAM
Emiatt sokaknak nem éri meg lecserélni a 4090 -et egy 5080 -ra.Mottó: "A verseny jó!"
-
Terek
tag
Szószerint sehogy Max az új dlss-el megközelíti amivel promózni fogják.
-
Raymond
félisten
válasz Quadgame94 #46264 üzenetére
Mert valami tortent 2020-ban amitol vilagszinten megugrott az inflacio, minden felment es semmi nem ment igazan lejjebb. A 4090 aranak novekedesehez pedig az inflacionak semmi koze, egyszeruen arrol van szo hogy tobb a kereslet mint a kinalat amiota lealltak a gyartasaval. Ennyi. Az MSRP meg mindig ugyanaz, de a piaci ar tobb mert nincs eleg termek a kereslet kielegitesehez. Azert talan nem annyira nehez ezt megerteni.
-
Raymond
félisten
válasz Quadgame94 #46259 üzenetére
USA cummulative inflation 2020 -> 2024 = 21.9%
-
Drizzt
nagyúr
válasz Quadgame94 #46259 üzenetére
Amerikában eddig ebben az inflációs ciklusban 9.1% volt a csúcs. Az szintén hatalmasnak számít. Ott az inflációs cél 2% és sosem volt még 20% felett. Magyarországon az inflációs cél 3%.
I am having fun staying poor.
-
Devid_81
félisten
-
GEIL
addikt
válasz Quadgame94 #46200 üzenetére
bizony az 1080p még mindig eléggé népszerű
.....és bizony a win10 megy jobban nem a folyamatosan problémás bugos win11------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #46202 üzenetére
Van több jelentése, itt pedig a reprezentatív minta fogalma érvényesül, amivel lehet következtetni a globális számokra, mivel nyilván mindenkit nem lehet megkérdezni.
Illetve még lehet, ezért mondtam ha neked van jobb és nagyobb statisztikai mintád erről, akkor jöhet.
(mint ahogy mondtam, a globális számokat, pl a. Jon Peddie Research statisztikáit pl a Steam Hardware nagyjából le szokta követni )Nem lesz koppra pontos, de a trendek klappolnak.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #46200 üzenetére
És ez miért torzító?
Ezek az ázsiai "kávéházak" pont a játék miatt vannak.
Akkor nem telepítenék a Steamet.Nem mondta senki, hogy koppra pontos, de sokkal reprezentatívabb mint bármi más. Persze hozhatsz más statisztikát ekkora mintával.
Ezekben a laptopok is benne vannak, ott szintén dominál a 1080p.
Legtöbb usernek egyszerűbb kihajtani asztalin a Full HD-t.
Ha megnézed mennyi a 1440p-4K-ra képes GPU-k aránya, nem lesz furcsa a 1080p dominancia.Illetve az is sokat elmond, hogy a Steam HW elég jól leköveti a globális CPU/VGA piaci részesedést.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz Quadgame94 #46197 üzenetére
Igen sokan nem töltik ki főleg a magánemberek esetén vagy nem is tud erről és emellett internetes kávézók, gamer klubok, közösségi házak százai, ezrei viszont benne vannak. (S ezeknél ugye nem 1 pc van....) Főleg kínai, japán, koreai, stb (Starcraft 2, LOL, stb miatt)
Ezért nem teljesen reprezentatív szerintem se. De amúgy érdekes néha .[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #46197 üzenetére
Olyan szempontból igen, hogy ez a legnagyobb elérhető ilyen adatbázis. Nyilván globális számokat nem mutat.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #46091 üzenetére
Ez nyilván attól is függ, mikor készül el a következő tech (GDDR6, GDDR6X, GDDR7).
2 év ilyen szempontból nem sok, hiszen 2 év az aktuális launch-ig, addig validálás, tape-out stb, nem olyan sok idő az.Plusz most a Blackwell előbb jön.
-
S_x96x_S
addikt
válasz Quadgame94 #46087 üzenetére
Az nVidia hosszú távú stratégiájához kell a GDDR7 !
- ahhoz hogy a memória gyártók pénzt invesztáljanak a GDDR7 gyártásba; elég nagy rendelési volumen kell - ami akár 3 gyártónak is elég.
- az nVidiának demonstrálnia kell, hogy lesz elég megrendelés a GDDR7 -re és ezt csak úgy tudja elérni, hogy az elején nem foglalkozik a GDDR6-al, ezzel is rákényszeritve a memóriagyártókat a döntésre.Vagyis az nvidia egyfajta stratégiai ösztönzést és piaci ökoszisztéma építési megközelítést végez, amikor a GDDR7 felé tereli a piacot,
és ezzel egy jövőálló technológiai alapot épít ki,
ami mindenkinek előnyös lehet hosszú távon.
(még ha rövid távon problémás is,
és tartogat kockázatokat mindenkinek - még az nVidiának is )A GDDR7 átállás [ ~ "Accelerated Transition" (Gyorsított átmenet) ]
lényegében sokkterápia - egy nagy, hirtelen változtatás, amely rövid távon fájdalmas, de hosszú távon előnyös!
És ennek természetes következménye, hogy rövid távon neked se lesz jó.
de később talán igenazért a VRAM méret problémákat az nVidia is látja;
amit valószínüleg a GDDR7 felé meneküléssel próbál megoldani.
[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
félisten
válasz Quadgame94 #46087 üzenetére
Az árazás az amire a könnyű reagálni a versenyszférában, főleg úgy ,ha hatalmas tőke van mögötted és számít a piaci részesedés beesése.( Részvények)
A fejlesztések és technológiai újtásokra viszont nehezebb lépni, és abban is hoznia kell valamit a két konkurenciának.
Az mellett már hangzottak el az utóbbi időben nagyon végletes és hamis kijelentések az AMD-től marketing szintjén .
( ugye az 50 % előrelépést [link] mindenki alapként kezelte az új generáció elött, és temették az Nvidiát.)
De amúgy ez lenne a normális.,ha AMD ezt meglépi.
A 2060 hozta az 1080 teljesítményét anno, az 1060 meg a 980 at tette sírba.Mindegyik kevesebb, mint féláron..DE ha mégis: Jenset ismerjük, nem az a típusú CEO aki annyiban hagyja a dolgokat.( kb 2-3 hónap alatt lereagálták anno a vega kártyákat az 1070 Ti behozásával.)
A 5070 kártya ,ha csak egy lépcsőt lép ,akkor a 7900XT szintje.
599 dolláros árion tudja adni( sajnos) és persze kevesebb a vram,de nem tudjuk mi lesz még az új generáció mögé téve újításként következő lépcsőre pedig az 5070 ti valószínűleg az AMD top kártyáit hozza.
Én azt gondolom a 3 Gigás rammodulok megérkezésével az új generáció változni fog, ha szükséges vagy a piac úgy diktálja, de továbbra is azt gondolom, hogy lesz az új generáció mögé téve valami újítás, amiről nem tudunk még, mert kopite azt állította hogy az Ada egy átmenetet képez csak.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz Quadgame94 #46076 üzenetére
S megemelt fogyasztással úgy néz ki. (250W-300W-400W-60W) Régebben emlékszem milyen jó volt ha 1-2 genig AMD vagy NV tudott fogyasztáscsökkentéssel tudott nagy előnyt hozni, már rég nincs ez egyik oldalon se. Konkrét kevesebb minimum és átlagfogyasztása volt erősebb teljesítménnyel, nem csak arányaiban (tehát nem 'csak' perf-watt). De ma már ez nincs. Ahogy régen se volt még Vga-k hajnalán se.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
Az nVidia előre menekül.
- A GDDR7 alacsonyabb, 1.2 V-os feszültséget használ, míg a GDDR6 1.35 V-ot igényel. És a megtakarított power keretet akár másra is lehet használni.
( pl. high -end notebook-ok ; AI kártyák .. )
- A GDDR7 tartalmaz on-die ECC-t ( mint a DDR5 )
- Nagyobb (elméleti) memóriakapacitás támogatása
- Gyorsabb adatátvitel, nagyobb sávszélesség; fejlettebb csatornaszerkezet, ...( és innentől spekulációk )
És mivel az nVidia -nak egységes architektúrája van,
az AI - igények ( ECC, energiahatékonyság, nagyobb kapacitás )
sokkal nagyobb súllyal esik latba mint az olcsó gaming.de még az is közrejátszat,
hogy a memória sávok duplázása nagyságrendekkel sokkal több drótozást és lapkaterületet igényel ;
és azt feltételezi az nVidia, hogy
a TSMC árak kevésbé fognak csökkeni,
mint a GDDR7 -árak, ahol több gyártó is van/lesz:
( Samsung, SK hynix, Micron )2024-nov-25: "TL;DR: NVIDIA is set to use Samsung's new GDDR7 memory chips for its upcoming GeForce RTX 50 series GPUs, expected in early 2025. Samsung, SK hynix, and Micron were contenders to supply these chips, with Samsung reportedly securing the deal. The RTX 50 series will feature both 28Gbps and 32Gbps GDDR7 memory, with the RTX 5080 using the fastest 32Gbps variant." ( via Techradar )
és mivel biztos végeztek elemzést, ahol minden lehetséges problémát és piaci hatást kielemezték, valószínűleg az ismert hátrányokat is mérlegelve - így döntöttek.
> És mind ez.. 20% százalékért?gondolom lesz sok más is az étlapon,
aminek a beépítése majd az új játékokban jelent előnyt.
pl. ott a hardveres kitömörítés támogatása ; amit csak a DirectStorage -os játékok tudnak majd kihasználni.Az elején drága lesz és csak az fogja venni, aki megengedheti,
de fél év múlva akár jelentősen csökkenhetnek is az árak.Mottó: "A verseny jó!"
-
félisten
Az RT nagyon igényli a memória sávszélt és én azt gondolom hogy ott lesz a legnagyobb előprelépés most. Plusz azt érdemes észbentartani, hogy jönnek 2025 ben az Nvidia ARM alapú CPU-i és rendszere Windows vonalra, teljesértékűen fogja kezelni a memóra menedzsmentet és a CPU-t a mostani lehetőségekhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
A fejlettebb node azért nem nagy durranás ennél a gennél.
A 4NP kb +6% perf jobb mint az 4N, azonos fogyasztás mellett.Persze elvileg a 4N is custom volt, valószínűleg 4NP is, de itt most az arch-nak és a designnak kell villantani inkább.
-
Sontir Fel
őstag
Többet kérhetnek a kártyákért. Sokkal többet
-
cucka
addikt
válasz Quadgame94 #45889 üzenetére
A 200 dolláros ár nem tudom, honnan jött. Az nvidia jelenleg így szegmentálja a piacot:
3-400 dollár a belépő kategória
600-800 középkategória
800-1200 felső kategória
A 4090, 5090 flagship, azért bármennyit elkérnekEz a szegmentálás nem azért van, hogy mi jól járjunk. És ennek a szegmentálásnak esett áldozatul a 4060-as sorozat. Az ő szempontjukból amúgy akkor lesz vállalhatatlan, amikor már nem veszik az emberek.
Arról szerintem még nincs hír, hogy az 5060-ra mennyi vram fog kerülni. Az, hogy az 5070ti 16gb lesz, az szinte tuti.Illetve amire én számítok, hogy előbb utóbb tarthatatlanok lesznek ezek a viszonyok pc gaming területén. Az emberek többségének nincs 800 dollárja gpu-ra, a játékok meg a belépő kategórián nem fognak jól futni, az hosszú távon nem fenntartható.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Quadgame94 #45889 üzenetére
Az 5070 Ti TPU szerin 16 GB.
Nem kell megvenni ami nem felel meg az embereknek. Ezért lett 4080 Super is aztán 999 dollárért mert nem ment 1200+ áron. Amíg egy 5060 sok embernek megfelel 8 GB vrammal addig az fog maradni. 4060-5060 FHD ra való szerintem.
4 K-n meg full RT-n DLSS nélkül nem fér bele 8 Gigába egy játék. Hát jah van ilyen.
Nekem 12 Gigával soha nem volt még gondom1440P-n- Ahol éreztem reccenést ott levettem eggyel a textúra felbontást.
Nagyon Látható különbséget a legtöbb játékban nem okozott.
Az ideális az lenne ha rádobná NV a 3 Gigás modulokat majd késöbb, 12 GB -tal az 5060 jó lenne. Az tény hogy megértem a Vram miatt aggódokat és igazuk is van, de túl van tolva sajnos.
Ugyan ezen embereket nem zavarja ha egy 1000 dolláros kártya egy 5-600 dolláros konkurens kártyával van pariban RT ben vagy szar felskálázást ad.
Akkor miért kellene hogy zavarjon mondjuk sok embert az ha epic textúra helyett Highre tol egy játékot?[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz Quadgame94 #45852 üzenetére
DLSS -el talán igen legalábbis hosszabb távon. 2-3-4 év.
IPS t régen úgy reklámozták hogy ez a gamer monitor! Ma már azért változott akkor a helyzet. Most mit ajánlanál ilyen helyzetben ? 4080-4090 erő esetén? Mondjuk nekem max egy 4K s LG lesz az meg 60 hz en is 100e FT kb
Én is 16gb ot láttam a TI re de utána volt egy pletykás cikk 12gb ról hogy 'azt gondolják' a TI-n is annyi,lesz, de egyik se 100% még. Mondjuk ha sokkal olcsóbb lesz tényleg a 8800xt 16-20gb vrammal akkor tök mindegy. RT ben pedig az is fog fejlődni, de ha jól gondolom nem 2 generációt ugrik tehát jobb lesz RT esetén az 5070 a kérdés mennyivel és, hogy árban is mennyivel.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz Quadgame94 #45852 üzenetére
Hidd el, hogy van olyan játék ami full részletességgel és full Raytracinggel, de DLSS nélkül még az RTX4090-et is letérdelteti....natív felbontásokon.
Szóval nincs gond azzal ha ki kell adni akár 300-350 ezret is egy "natív 1080p-s kártyára".
Az a belépő kategória ha tetszik ha nem.------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
hahakocka
őstag
válasz Quadgame94 #45842 üzenetére
Hát lehet hogy 6800xt-7800xt ig elmennek teljesítményben ezúttal?
Majd kiderül mi lesz a 8800-as szériával mennyire valósak a pletykák. 5700 asról nekem jó lenne egy 4080-7900xtx kaliber váltás az új gen--el.
Viszont akkor most már tuti hogy lesz 5070Ti is?[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz Quadgame94 #45814 üzenetére
Mostani hír hogy már decemberben jön az új Battlemage Intel. AMD is év eleje várdd meg mindegyiket először szerintem ha nem 12gb ra fáj a fogad. Már a Alchemist is 16gb os volt pl. Kérdés mennyit javultak. Viszont 5080-5090 esetében aki erőt akar marad az NV az tuti. Mondjuk a 32 gb ot már nem tudom a legduuvább munkákon kívül mi fogja megenni.
-
félisten
válasz Quadgame94 #45820 üzenetére
Ahhoz szerintem egy 4080/ 7900XTX szintű kártya jó lenne esetleg 4070 Ti super, hogy ne mediumon kelljen tolnod. Ha azt hozza az 5070 elég lehet de 4 K ra nem vennék 12 GB vrammal kártyát még DLSS sel sem highra.
A helyedben 4070 Ti Super 16 GB az új genben ez az 5070 Ti ( 16 GB) lenne a cél talán.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #45820 üzenetére
6800 után arra elég lehet a xx70.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #45811 üzenetére
Annyit tennék hozzá, hogy a xx70-vel azért ne legyen elvárás (még) a 4K. A mostani 4080 sem igazán az, és ott már van 16GB vram.
-
félisten
válasz Quadgame94 #45811 üzenetére
Amúgy szerintem ez egy reális forgatókönyv. Mondjuk ezzel az utóbbi idők legkisebb előrelépését hozná 70Ti -80 vonalon.
-
gainwardgs
veterán
válasz Quadgame94 #45708 üzenetére
Azért kipróbálom
-
gainwardgs
veterán
válasz Quadgame94 #45703 üzenetére
Sima ips
-
KRoy19
őstag
válasz Quadgame94 #45613 üzenetére
Ja tényleg, bocsesz. Az RT-re mint technológiára gondoltam, hogy egyértelműen jobb grafikát eredményez mint a raszter. Persze, ha szarul implenentálják, akkor nem.
-
KRoy19
őstag
válasz Quadgame94 #45607 üzenetére
Egyértelműen jobb grafikát eredményez az RT, csak annyira erőforrás igényes, hogy a legtöbb játékban rendkívül butított formában található meg, így ezek alapján valóban azt gondolhatja az ember, hogy az RT értelmetlen, mert semmivel nem néz ki jobban, mint a raszter.
Pont most csinált erről videót a HUB, amit érdemes megnézni. [link]
-
félisten
válasz Quadgame94 #45602 üzenetére
Nem jól tudod, nem az miatt sikeres. Az miatt sikeres mert jó VGA-kat gyárt remek szoftveres körítéssel. Az RT egy ficsőr jelenleg amiben jó. Az Nvidia raszterben is jó, meg felskálázásban a legjobb, Munkára, tervezésre,streamingre Videólejátszásra és még sorolhatnám amikben jelenleg jobb, mint a konkurencia.
Az RT pedig jó pár játékban jól néz ki és hozzá tesz a látványhoz. akinek a fentiek mellett fontos ez sis annak ez grátisz.
Az hogy valakik megkérrdőjelezik ennek az iránynak a jövőjét és létjogosultságát csupán mert Nvidia,és kötelező utálni őket, az egy hatalmas hiba. Az RT nélkül nehéz lesz hova előrelépni a játékiparban grafikailag. Erre már a konzoloknál, Microsoftnál is rájöttek, meg az AMD nél is lassan.[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
RT-vel az lehet majd gond ha a bevilágítást teljes mértékben köré tervezik és egyszerűen nem lesz normális művészi megvalósítás a fényekre hagyományos módon. Ott nem ez lesz, hogy éppen csak kicsit finomabb, hanem kb. vizuálisan szétesik az egész játék.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
KRoy19
őstag
Szerintem egy teremtett lélek nem állítja, hogy az RT miatt sikeres az NV (már aki kicsit is követi a piacot évek óta). Az RT előtt is sikeres volt és utána is az maradt.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Par user szerint az RT miatt, ugye olvastuk mar a szokasos "ha az RT a fontos akkor vegyel Nvidiat) pedig teljesen egyertelmu, hogy mindenben versenykepes.
-
gejala
őstag
válasz Quadgame94 #45585 üzenetére
Nem 5070 lesz a neve az $1000 kártyának, de specek alapján az lesz. Fele annyi SM-el, mint az 5090, az nem egy x80 kártya lesz, régen azt x60-nak hívták.
-
Terek
tag
válasz Quadgame94 #45577 üzenetére
Én nagyon nemlennék meglepve ha ez a pletykált "5080" nemsokkal a megjelenés előtt átlenne címkézve 5070-re és rálenne nyomva egy minimum 1000$,de inkább 1200$-os árcédula.
-
adr0001
aktív tag
válasz Quadgame94 #45577 üzenetére
Semmi baj. Lesz majd x3 DLSS frame generation
Aztán oda lehet majd írni h 50% gainsSírva viszem magammal a tíkot
-
veterán
válasz Quadgame94 #45457 üzenetére
Otthon ez egy dupla/tripla problema mert nem eleg a bivaly eros forint, de az euro is gyengult rettento sokat a dollarhoz kepest, lenyegeben mar egy egyben szamolnak vele a gyartok.. es akkor erre a lightos otthoni afa is... igy nehez
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel topik
- Tőzsde és gazdaság
- EA Sports WRC '23
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A Windows Update szétbarmol
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Windows 11
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...