-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Raymond #3891 üzenetére
Miért az AA egy funkció nem? Ha bekapcsolod szebb lesz a játék. Ugyanezt a funkciót látja el a tesszelláció vagy az Ambient Occlusion vagy bármi más. Lényege, hogy szebb legyen tőle a játék. Mi a probléma ezzel? Arról nem tehetnek a fejlesztők, hogy még nem vettél DX11-es kártyát, ellenben akinek van ilyen rendszere boldogan aktiválja az AVP-ben tesszellálást.
Vagy úgy gondolod, hogy ezzel az opcióval bárkit is kár ér?[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Raymond #3896 üzenetére
Kinek mi a látványos. A karakterek egyes részein észrevehető az AVP-ben is, de a játékban van még felületi tesszelláció is, bár nem sok. Ott nagyobb a különbség.
A tesszellációt program válogatja. Nézd meg például a STALKER: CoP különbségeit:
Szerintem bőven észrevehető.
Persze elfogadom a te véleményedet is.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Oliverda
félisten
válasz Raymond #3896 üzenetére
Nem értem hogy miért kell rágódni egy ennyire szubjektív témán mint hogy ki szerint mi a látványos és mi nem. Teljesen egyén függő hogy kinek mennyire számít vagy esetleg mennyire hiányzik az AA az AF vagy a társaik. Nekem pl az AF egyáltalán nem hiányzik de még az ilyen hipermagas überbrutál AA megoldásoknak sem látom önmagában értelmét. Körülbelül olyan ez mintha az egyikőtök azt mondaná hogy x monitor színei sz@rok a másik meg azt hogy tökéletesek.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
smkb
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Raymond #4267 üzenetére
Ja igen ... a mennyiért az maximálisan igaz. Félreértettem.
Crytek: Apróbb szépséghiba a cikkben, hogy az alkalmazott AA nem multi-sapmling alapú. Egy egyéni compute shader 5-ben írt algoritmus. A textúrákon is szűr, tehát super-sampling szintű megoldás.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Raymond #4339 üzenetére
[link] - itt van egy jelentés (nem régről), hogy mi az AMD-nek a terve az adósságokkal. Ha jól értelmezem, akkor valamivel több, mint 2 milliárdos adósságuk marad. De ha nem jól értelmezem. Leírhatnád.
VinoRosso: [link] , [link]. Itt van két videó. A káprázatos fizika lélegző része a játékmenetnek. Valami ilyesmi kellene szerintem.
Sonja: Ha jól lesz árazva, akkor nem lesz itt semmi probléma. Az a baj, hogy sokan túlzott elvárásokat gerjesztenek, de egy termék akkor is sikeres lehet, ha a teljesítménye nem alázza a konkurens csúcsmegoldását. Az árcédula nagy fegyvertény szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Raymond #4534 üzenetére
Sajnos az interjú linkje valamiért nem működik már, de le van mentve nekem. Ez lenne az a részlet belőle:
CHW: Are Gamers the most profitable market for NVIDIA?
JHH: I would say probably not, 2/3 of our revenue come from games but 2/3 of our profit comes from Quadro workstations, you know NVIDIA is the words largest workstation technology provider, our market share is about 95% in this market, every single company, every single country, every single car, oil, plane, train, shoes, etc… uses Quadro technology, this is the highest market share of any workstation company in the history of making but the workstation is not very large but is very important.
2009 őszén volt az interjú.Bici: Aha szóval hiányzott egy "a-" Csodálkozok, hogy hónapok óta nem működik
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz Raymond #4703 üzenetére
Elnézést. Majd legközelebb írásos engedélyt kérek. Mellesleg ugyanezeket a számokat meg lehet találni az AMD honlapján is csak így gyorsabb volt.
Itt most a GPU részlegről volt szó és nem az egész cégről. Amúgy ha már itt vagy akkor meg tudnád mondani, hogy az adott részleg mindent elszámolva nyereséges volt-e?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz Raymond #4714 üzenetére
Valószínűleg láttad hogy az egész ennek az első bekezdéséből indult ki. Erre kezdett el az egyik nagyokos reflexből példálózni a HD4xxx szériával és azzal hogy azok sem termeltek profitot.
"Mindent elszamolva pedig nem tudsz reszlegenkenti eredmenyt kapni, mivel a tobbi koltseg az egesz cegre ervenyes es nincs felosztas."
Ezek alapján már különösen kíváncsi vagyok hogy skmb barátunk mi alapján állította azt hogy az nem termelt semmi profitot az AMD egész VGA szegmense. Bár lehet hogy neki vannak pontosabb kimutatásai is a témával kapcsolatban.
"Ha nagyon akarsz felosztast (pedig ertelme nem nemigen van) akkor felszosztod forgalom szerint. A GPU reszleg az osszforgalom 22%, tehat abbol az 51-bol 11 az ovek. 3 minusz a 11 pedig ad egy szep -8 milliot."
A 2008Q3-2009Q3 intervallumban ugyanez mi mutatna?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Raymond #6882 üzenetére
A Furmark hardveresen le van fojtva. Ez a HD 5800 egyik újdonsága, hogy nem lehet túlterhelni úgy mint a HD 4800-at. A HD 5000-től most már nem kell a driverben lefojtani a teljesítményt, hanem a hardver elintézi azt.
A Far Cry 2 esetében ezt már megbeszéltük, nem tud mit tenni az NV és az AMD ha el van bacva a motor. Az UBI az FPS maximalizálását ajánlja, mint hivatalos javítást a lagra. Az Avatarban már nincs meg ez a probléma, mert kijavították.
Race On nekem vajsimán fut 60 FPS-sel, pedig az SSAA is rajta van 2x-es szinten. Erre nem jövünk rá, hogy a tesztekben nem írnak erről, és én sem tapasztalom, míg másnak előjön. Amit hivatalosan mondanak, az a harmadik féltől származó program, ami befolyásolja a Catalyst működését. Erre számtalan példa van. Az Asus SmartDoctor mellett például nincs DX11. Tucatnyi ilyen probléma van, amit az AMD nem vizsgál, mert nem ők fejlesztik az ATIToolt, vagy az Asus SmartDoctort.Szerk.: Futtattam 1.8-as Furmarkot, nem laggol vagy akadt. Tényleg nem értem. Tényleg csak valami harmadik féltől származó programra tudok gondolni, mert én olyat nem használok.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz Raymond #6882 üzenetére
Hirtelen FarCry 2 volt kéznél. Minden maxon 1920x1200on:
Én 4850-nél sem találkoztam hasonlóval. Ott pedig többet méregettem ezzel: [link] , [link]
A Dirt 2-vel játszok mostanság elég sokat és itt bizony elég idegesítő lenne ha így megakadna. Ott sem tapasztaltam még hasonlót szerencsére. Lehet hogy valami gond van a gépeddel vagy az op. rendszereddel.
-
zippofcy
senior tag
válasz Raymond #6924 üzenetére
"minden csicsat kikapcsolva egy 640x480-as ablakban sokkal rovidebb idore akad meg mint mondjuk 1680x1050-ben a plusz effektek bekapcsolasa mellett."
Ez pont a shader elméletet igazolja. A fenti két konfigból egyik se tűnik nekem procilimitesnek .. legalábbis nem Furmark alatt. Kár hogy ATIn nem lehet külön állítani a shader clockot
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Raymond #7169 üzenetére
Elnézést kérek, hogy megbántottalak. Természetesen hegyekben áll a Ferrmi a raktárakban. Remélem megbocsájtasz, hogy feltételezni mertem, hogy a TechReport nem kapott időben tesztkártyát. Mindenkinek jutott kártya csak a média lusta tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz Raymond #17581 üzenetére
Az 1070 Mini-k árát nem követtem de a normál 1070-ek valóban kb ott vannak ahol a bányászroham előtt voltak +-10 euró. Németo-ban. Itthon ezeken rajta van 30-40%. Kérdem akkor miért? A Ramiriszes balhé miatt? Mással nem nagyon lehet magyarázni, az Euróban megadott árakat átszámoltam forintba a jelenlegi árfolyamon és úgy van ugyanott az ár ahol korábban ezért a Ft gyengülést nem lehetne okolni a hazai árak miatt szvsz. Szóval a kérdés még mindig nyitott: miért drágább itthon a VGA, ráadásul ennyivel? (A FT gyengülése nem idnok, mert a jelenlegi árfolyamon számoltam a külföldi árakat is.)
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Jackx
tag
válasz Raymond #17581 üzenetére
Én ha rákeresek pl. iponon a gtx 1070-re, akkor jól látható, hogy a grafikonok szerint kb. 20 ezer forinttal drágábbak a kártyák, mint 2 évvel ezelőtt. Megjelentek x áron, majd beállt az áruk ilyen 30 ezerrel olcsóbban. Eltelt két év, és majdnem ott vannak most az árak, mint megjelenésük pillanatában. Köszönöm szépen, nekem jó lesz a next gen
-
t72killer
titán
válasz Raymond #17585 üzenetére
Amíg konkrétan meg nem bontanak pár nagyobb geforce-os bányát*, és dobnak piacra pártízezer karit, addig nem lesz itt semmi. Korábban írták, hogy a karigyártók szeretnék fenntartani az extra árrést, még ha ez kisebb eladásokkal is jár. Ezenkívül még ott vannak a magas RAM-árak, amik betesznek a 6-8GB-os karik árcsökkenésének.
*A bányák addig fognak működni, amíg a működési ktg-ek picit is alatta maradnak a profitnak (sőt, a kínai pénzmosoda bányák akár veszteségesen is tovább pöröghetnek!). Persze soványka profitból már nemigen fognak új kártyákat venni, azaz legalább a masszív vételi nyomás megszűnt.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz Raymond #17636 üzenetére
Semmilyen kártya sem tért vissza a normális kerékvágásba. Kb tavaly nyáron voltak korrekten árazva - és azóta eltelt egy év, azaz a tavaly nyári árak alatt kellene lennie kb 20%-al minden karinak, azaz kb másfélszeresét fizetjük a korrekt áraknak.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
-
-
westlake
félisten
válasz Raymond #18327 üzenetére
Ne zavarjon egyikőtöket se, hogy orbitális badarságot beszéltek.
De ha már így felvetődött a téma, akkor mondjál már légy szíves egy jobb "befektetési" formát, aminek jobb a hozama, mint a bányászatnak. Nyilván ugyanakkora kockázattal. Egyáltalán milyen alapon döntitek el, hogy valaki másnak mi éri meg és mi nem?[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Raymond #18337 üzenetére
A "barmi ami nem banyaszat" kitérő válasz. Mondjál konkrétumot. Teljesen mindegy hogy én mit bányászok, vagy bányászok-e egyáltalán bármit te. Te jelentetted ki (persze nem szó szerint), hogy nem éri meg bányászni, tehát neked kellene bizonyítanod, nem? Nem kértem bonyolult dolgot, csak azt, hogy mondj konkrét dolgot, ami jobban megéri. Nyilván pontosan tudod, hogy melyik algót mennyire éri meg futtatni, hiszen kijelentetted, hogy "nem éri meg bányászni". Magyarul nekem nem kell megjelölnöm egy coint sem, hiszen te pontosan tudod, melyik mennyire éri meg. Válaszd ki azt, ami a legtöbbet hoz és mondj valami más befektetési formát helyette. Persze elfogadom én azt is, ha csak a levegőbe beszéltél.
#18339: Még mindig nem értem, hogy miért nekem kellene elmondanom, hogy "mit hoz". A témát nem én indítottam és nem én állítottam eredetileg valamit.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
_drk
addikt
válasz Raymond #18348 üzenetére
Ő szerintem nem a bányászatra mint befektetésre utal, "megéri" címen, hanem úgy általánosságban.
Minden befektetésnek vannak kockázatai, ami most nem éri meg az lehet 2év múlva még jobban nem éri meg, de lehet hogy tíz szeresét éri majd. Lásd bitcoin hol kezdett és most hol tart.
De akár ingatlan, bontatlan gyűjtői kiadás, bármi.
Csak azt nem értem ő miért nem fejti ezt ki. -
hoolla
aktív tag
válasz Raymond #18517 üzenetére
Itt nem csak arrol van szo, hogy raernek e vagy sem. Ha a konkurencia kijon egy fejlettebb technologiaval, akkor nekik is lepni kell nincs mese. Es ha jol tudom, az AMD lep valamit Q1, max Q2-ben.
Atfogalmazhatom a fentebb irtakat igy: "amikor az AMD kijon a 7nm-rel, ami varhatoan jovo ev elso fele, akkor arra valaszul..."
A beragadt keszletek erteke apro penzze zsugorodik majd az elso negyedeves "turing" eladasok utan.
Igazabol irrelevans is, hogy hol all a VEGA. A kovi AMD gen-nek mar illene hozni azt a +20-40%-ot a Pascalra.
[ Szerkesztve ]
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
Jack@l
veterán
válasz Raymond #18590 üzenetére
Bemegy az egyszeri ember a boltba és elgondolkozik hogy 100e-ért 2060, vagy 210-ért az amd csúcskártyája ugyanolyan teljesítménnyel.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Crytek
nagyúr
válasz Raymond #18621 üzenetére
Aha azt nyernék vele kemény 10fps-t..... az a 10 fps nem ér meg 100k-t...
Nem mellesleg majd ha értelmes áron lesznek a monitorok lásd fent említett 150k-ért lesz 4k gsync ips akkor váltok arra... 4k single playerben meg nem kell erős proci...így ez a 6600k maradt amíg tökre nem megy vagy egy játék ki nem írja minimum 8 mag kell az elinduláshoz.
[ Szerkesztve ]
Next PC Upgrade: 2022
-
X2N
őstag
válasz Raymond #18737 üzenetére
Tudom, az nvidia illlusztrálta így. Szerintem az elkövetkező pár év baromi jó lesz a DVGA piacon a PBR és a Raytracing miatt. Ha bejön az Intel és versenyképesek lesznek az csak a hab a tortán Volta lesz a nagy ugrás, a Pascal csak felvezetése lesz ezeknek a dolgoknak.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Raymond #18773 üzenetére
Az nagyon szuper ár
Pitralon : Szia ! 2050 ről még pletyka szinten sem tudunk semmit. ha igaz lesz azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a 2050 pascal alapú kártya marad meglévő készletekkel gyártva és árulva.
Crytek : használt árat felesleges hasonlítani szerintem új garis kártyákhoz.Lehet egyébként én is azt venném, mint az Iponnál a 175 K-s 1080 karit.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
yagami01
aktív tag
válasz Raymond #18776 üzenetére
Olcsóbb? 270 körül lehet kapni újonnan 1080Ti-t. Ennél olcsóbban nem nagyon látok most pár másodperces gugli után Magyaro.-n. Ráadásul az új gen valószínűleg lenyomja még ezeket az árakat. A 2080 pedig valami hasonló áron fog kezdeni szintén ( 270-300 körüli árakat tippelnek/tippeltek itt sokan ), tehát olcsóbbnak nem feltétlen mondanám - mivel a 1080Ti ára valszeg lejjebb fog menni a megjelenésükkel. Na meg apróról - mint írták is - már most beszerezhető Ti 160-180 körül.
-
Dyingsoul
veterán
válasz Raymond #18784 üzenetére
És a #18776 hsz-ed mellett tartod azt, hogy a 2080 olcsóbb lesz, mint 700 eur?
Csak mert nekem ez kicsit ellentmondásosnak tűnik... pletykák szerint 700-800$ lesz az ára. Persze nem tudjuk az MSRP-t és az FE árat. De én így is azt tippelem, hogy drágább lesz a 2080, még bolti áron is. (ha meg nézzük a használt vagy 0 km-es olcsóbb kártyákat az aprón, nem kérdés melyik lesz a drágább...)Persze nem volt még hivatalos bejelentés de azt eddigi pletykákat te is követted. Ha azok beigazolódnak holnap, azért szerintem kicsit gáz lesz: Gyakorlatilag ugyanazt kapjuk meg, amit 2 éve, csak az akkori launch price-hoz képest picit olcsóbban de szerintem ez az "árcsökkenés" egyáltalán nem tükrözi az eltelt időt.
Ha már ti is írtatok példát:
Bennem ez a dilemma azért merült fel, mert 1070-ről váltanék (ha a konfigomat nézitek, felesleges mert komplett gépcsere lesz).
1080-ra nem nagy lépés lenne váltani ezért az x. Marad az 1080ti, a 2080 és a 2080 Ti. A 2080 Ti-t azért tartom rizikósnak, mert ha netalán mégis igaza lenne itt egy-két embernek és jövőre jönne 7nm-es Geforce, azzal nagyot lehet bukni. Plusz ebben a memóriakartelles sztoryban bízom, hogy lesz változás. Sajnálok olyan dolgokért sok pénzt kiadni, amiről tudom, hogy nem érnek annyit amennyiért adják. A 2080 Ti ilyen lesz szvsz.Én így 1080 Ti-ben kezdtem el gondolkodni, EVGA-nál szimpatikus leárazások vannak. De a használt piacon is látni jókat, garival együtt, igen kicsi lenne a ráfizetés. Na most ettől a 2080 nem tud sokkal többet, viszont szerintem drágább lesz, mint az 1080Ti jelenleg. Az, hogy új arch: szerintem a vásárló megnézi mit hoz az új arch: Ray Tracing. Ami megzabálja a kártya erőforrásait (amiket Abu leírt és a többiek is megbeszélték legalábbis az jön le, talán majd a 7nm ahová több tranyó befér). Tehát szebb grafikával, de kevesebb fps-el megy majd a játék ahol ezt egyáltalán használni fogják. Király, nem? Nem.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest