-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bandit79
aktív tag
Nem tudom vóoot e már? Elég zúzós az árazás..
[link] -
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
carl18
addikt
válasz
Ciccuka #24087 üzenetére
A legnagyobb gond hogy az árazás is szépen emelkedett, a GTX 1650 a 1050 utdoja lesz, de árazásban a hír szerint 180 dollár lesz. A GTX 1050 110 dollár volt, a GTX 1050 TI meg 140 dolcsi, elég szépen emelkedik árban a középkategória alja is. Ha ez így megy tovább 7 nm nvidia kártyáknál egy egy XX50 kártya is kerül majd 20 dolcsiba, ne legyen igazam de ez elégé érdekes.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
válasz
KillerKollar #24093 üzenetére
na igen csak a problémám itt nem a 2080 TI ( bár az is) hanem a processzor. Biztos vagyok benne hogy ott GPU limit lenne egy kisebb processzorral is, nem CPU.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
KillerKollar
őstag
4K-ban? Simán kellhet. Most próbáltam ki az Anthem demóját, 4K-ban Ultrán 50-60 fps... 2080 Ti-vel és 9900K-val
Ha kinyomom az élsimítást akkor nyerek vele +2-3 fps-t még. Néztem róla youtube videókat mert nekem is gyanús volt hogy ilyen szarul fut, de bizony másnak is ugyanígy fut ugyanilyen konfigon úgyhogy a hiba nem az én készülékemben van... A full verzióban meg elvileg lesz ray-tracing is, na azt megnézem hogy hogy fogják megoldani ha itt is felezi vagy harmadolja az fps-t
DLSS is lesz elvileg benne, azzal talán meglesz a 60 fps 4K-ban... ray-tracing nélkül
A lényeg hogy simán reális lehet ez a gépigény 4K 60 fps-hez a Metro-nál ha mindent maxra akarsz tolni. FHD természetesen más tészta, abban igazad van hogy FHD-ban ha csak 1-2 dolgot leveszel maxról egyel alacsonyabbra akkor egy középkategóriás gép is simán hozhatja a 60 fps-t.
-
válasz
Heroes fan #24091 üzenetére
ott a kiadott gépigény egy baromság, hidd el.minek kellene egy 9900K egy 2080TI alá 4 K ban?Egyszerűen hülyeség az egész, majd meglátod. Egy GTX 1060 karival vígan fogsz High beállításon játszogatni FHD-n.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ciccuka
veterán
válasz
Heroes fan #24086 üzenetére
GTX 1650
GTX 1660
GTX 1660 TiSzerintem ez alapján GTX 1650-ből is lesz GTX 1650 Ti
Pontos TDP-ket nemigen láttam még sehol.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Heroes fan
őstag
1600-as széria is elég sok részletbe jön tiszta hülyeség már ez az nvidiától.
-
-
Yutani
nagyúr
Manli GTX 2060 Gallardo annyira nem tűnik rossznak, van anyag a hűtőjében.
#tarcsad
-
Na majd meglátom, köszi. lehetséges áldozatnak felírtam. Igazából még azt sem döntöttem el 100% ra hogy ezt vagy a 2070 karit válasszam.
[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
-
köszi,
megpróbálok valami kicsit halkabb példányt beszerezni, ezt a Ventust is többen elég hangosnak találják.Még 2 hetet várok. A Metro kijöveteléig szeretnék valamilyen RTX kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
van 120 k-s példányis Iponba,[link] ezek már biztos, hogy 350 $ MSRP alattiak, hisz 350 $ + Áfa a 124 K.remélem fog még esni, 110 K már tényleg nem lenne vészes ár érte.
[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
ja nem a grafika az rendben van, nekem konkrétan ezzel a "mad max metro"-val van bajom, mindenképp kell nekem a teszt róla, milyen hosszú ez a rész és általában hány óra van a játékban, mert azt eddig is tudtam, hogy nem olyan lesz mint a 2033, de erről nem volt szó vagy legalábbis nekem kimaradt.
-
Jack@l
veterán
Látam nemrég videót talán 2560-ban dxr-el 60 fps. UE4, egyedi modell. Igaz 2080ti volt alatta
2 hónap és kint lesz a végleges engine. Akkor dőlni fognak a demók, benchmarkok.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
Így már rezeg a léc 2080-al is, mert 2560-at renderel + dlss
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
-
-
TTomax
félisten
-
Raymond
félisten
En ugy ertettem hogy a cel felbontas a fontos a training-nel es erre megy ki az egesz. Megcsinaljak a 64xSS legjobb minosegu kepet es ezt probaljak megkozeliteni az alacsonyabb felbontasrol. Es itt nem mindegy hogy olyan drasztikus felbontas valtozasok kozott mint 3840x2160 es 2560x1440 megmarad az erdemi info, ott mar aranylag sokat valtozott a kornyezet is. Ha meg nem akkor meg miert nem kinaljak sehol vagy meg csak nem is emlitik hogy "jo lesz 2560x1440-nel is"? Az egyik oka minimum ogy amit irtam - nincs ROI mert ebben a felbontasban minimalis munkaval is nyerjetsz annyit hogy meglegyen a 60FPS ha eppen nem lenne meg egy hajszalnyival. Ha meg mindegy mert fel lehet hasznalni a 4K eredmenyeket akkor miert nincs ez 2560x1440-ben?
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
lenox
veterán
válasz
Raymond #24064 üzenetére
De pont azert kerdezem, hogy hol latod, mert megneznem mit irnak pontosan. A 4k target training-nel lehet, hogy csak 4k a target, de a 4k datasettel vegzett trainingnel nem feltetlenul. Teszem azt nem hinnem, hogy egy-egy pont kiszamitasanal az egesz kep figyelembe van veve, inkabb egy viszonylag kis kornyezete, akkor meg igazabol mindegy hogy a kornyezeten kivul a kep meddig tart (3, 4 vagy akar 8k-ig).
-
Raymond
félisten
Semmilyen mas felbontasrol egyelore nem volt szo se ott a linken se mashol. Barhol van a DLSS emlegetve mindenhol csak a 4K-van. Az egyetlen program ahol jelen van (FFXV) ott szinten csak 4K.
Egyebkent ertelme is aranylag keves van kisebb felbontasokon. Attol fuggoen mi is az igazsag hogy a belso render 2880x1620 vagy inkabb 2560x1440 es ez van feskalazva 3840x2160-ra, ilyen aranyok kisebb felbontasoknal aranylag ertelmetlenek. Peldaul 2560x1440 eseteben ez kb. 1920x1080 vagy 1696x952 lenne. Meg a 2060 is a tesztek szerint szepen 60FPS felett van 1440p felbontas mellett is. Nincs igazan ertelme kisebb felbontason renderelni es felskalazni es ez a legkisebb kartya ahol tamogatva van a DLSS.
Lehet 2-3 ev mulva lesz ertelme ennek is, de egyelore eroforraspazarlas lenne a training. En ugy tudtam a 4K-s target training eredmenyet nem tudod hasznalni mas felbontasra.
-
Jack@l
veterán
Ez már dxr ugye? (meg 4k-s a végeredmény)
[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
3GB G5.. azt azért elkellene felejteni, 128b 4GB G6 jobb lenne
de azt amúgy jól csinálják, hogy nincs RT. ezeknél tényleg igaz lenne, hogy csak 720p-re lennének alkalmasak, majd a következő generációba jó lesz elsütni, mint anno az 1060-nál a "980 mindenkinek" után "RT mindenkinek"."DLSS csak 4k-ban" témához:
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz
Raymond #24057 üzenetére
Sztem ez hülyeség hogy csak 4K, inkább valami képminőség és performance oka lehet hogy kissebbre nem eresztik rá(nem éri meg).
-
Raymond
félisten
Csak arra az egy target felbontasra megy a training. Nem akartam az egeszet bemasolni, a kiemelt resz arra volt hogy illusztralja van ott melo meg azzal az egy target-al is.
Egyebkent gondolom tobbet nyernek 1440->2160 upscale-el teljesitmenyben mint 1080->1440 mert az utobbi kettot a kartyak DLSS nelkul is megoldjak, plusz nehezebb a kisebb felbontasoknal a megcelzott minoseget elerni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Archttila #24051 üzenetére
Az is bele van/lesz építve a DLSS-be (szerintem)...
Valószínű a DLSS mindig 4K-ra fog dolgozni, akármilyen kisebb felbontásból és azt skálázza majd vissza a megjelenítő natív felbontására. Nyilván a végeredmény attól függ majd mekkora a kiindulási (kisebb) felbontás.
Így van értelme és megfelelő minősége az eljárásnak.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Raymond
félisten
válasz
atok666 #24050 üzenetére
Az NV-nel a training csak egy felbontasra megy - 4K
Question: How does DLSS train, and why is it a big jump forward in super resolution and anti-aliasing technology?
Answer: The DLSS model is trained on a mix of final rendered frames and intermediate buffers taken from a game’s rendering pipeline. We do a large amount of preprocessing to prepare the data to be fed into the training process on NVIDIA’s Saturn V DGX-based supercomputing cluster. One of the key elements of the preprocessing is to accumulate the frames so to generate “perfect frames”.
During training, the DLSS model is fed thousands of aliased input frames and its output is judged against the “perfect” accumulated frames. This has the effect of teaching the model how to infer a 64 sample per pixel supersampled image from a 1 sample per pixel input frame. This is quite a feat! We are able to use the newly inferred information about the image to apply extremely high quality “ultra AA” and increase the frame size to achieve a higher display resolution.
To explain a little further, DLSS uses a convolutional auto-encoder to process each frame which is a very different approach than other antialiasing techniques. The “encoder” of the DLSS model extracts multidimensional features from each frame to determine what are edges and shapes and what should and should not be adjusted. The “decoder” then brings the multidimensional features back to the more simple Red, Green, Blue values that we humans can understand. But while the decoder is doing this, it’s also smoothing out edges and sharpening areas of detail that the encoder flagged as important.
-
-
-
Jack@l
veterán
-
Jack@l
veterán
válasz
#34576640 #24037 üzenetére
Létezik, nem gsyncel lockolják, hanem maxfps-el és rossz topicba írtál.
-
törölt tag
Létezik olyan, hogy egy 144hz-es monitoron, gsyncel lockolják a játékot 60hz-re és csak addig megy fel az fps számláló?
-
A részvényesek kockázatot vallanak ha részvénybe fektetnek. Ez az ő gondjuk, nem Nvidia vagy bármelyik cegé, aki részvényt ad ki. KI az az idióta aki 240 dolláron vásárolt egy krypto lazon felnőtt részvényt?(Én tudom kik, nem hülyék, hisz az osztalek miatt fektettek be nem a részvény miatt, hisz tavaly negyedéves osztalékot is osztották a zöldek, ami egyedülálló dolog) Persze sok hiéna rauvrott, hogy ha 2x kapnak osztalékot már megérte nekik)
Nvidia normál reszvenyarfolyama 100 dollár lenne. 3 éves ciklusban a 160 dolláros reszvenyarfolyama nagyon jó. A régi hűséges befektetok nagyon is jól jártak, arról ne is beszéljünk, hogy egy részvény értéket nem csak a pillanatnyi ára határozza meg, hanem az arra kiosztott jutalék, és abban kiemelkedőt osztott ebben a negyedévben is NV.Banyaszlaz előtt 2017 ben 97 $ is volt most meg anélkül is majd 160 dollár. Aki nem hirtelen akart megazdagodni annak most 60-80% kal többet ér a részvénye és extra osztalékot kap már 2 éve.[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
"A részvényeik nagyon jól vannak"
Reszvenyeskent azert ennek korantsem orulnek annyira, miutan ennyit esett. Foleg az, aki egy evvel ezelott vett reszvenyt latva a banyaszlazt. A 2018 oktoberig reszvenyt vasarlok most kemenyen minuszba vannak.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Raymond
félisten
55 kulonbozo modell a kinalatban es ez csak a 6GB-os, van meg 31 a 3GB-osbol is. s mindegyik egy csomo eladonal: [link]
Ez rengeteg, ami elfogyott az a 1080Ti (1) es a 1080 amibol ugyan van 7, de az mint egy bolt (Amazon) orult arakon. A 1070Ti (29) fogyogat, abbol is van meg sok, de mar egy modell sincs ketszamjegyu eladonal elerheto, max olyan 6-8 volt kinalja parat. A 1070-bol (41) meg rengeteg van sok boltban. Mondjuk az ilyenek segitenek mozgatni a dolgokat
[ Szerkesztve ]
-
-
nem dobnanak ki egy 1070 és egy 1060 sebességű GPU-t ha tele lenne a raktár.De egyébként szerintem nekünk ilyen szempontból mindegy mit mondanak ,ha egyszer jönnek az új kártyák.
A részvényeik nagyon jól vannak,folyamatosan nőnek december óta 20%emelkedest produkáltak .Magasabb az árfolyamuk,mint a banyaszlaz előtt bármikor.[ Szerkesztve ]
-
-
Pakmara
őstag
Ha igaz a 1060-hoz képest +20%, akkor ez a Rx 590 ellenfele (1060 +10%) lesz. Hasonló +/- néhány % áron ahhoz képest. Engem az érdekelne hogy a 1660Ti felett lesz-e kártya, mondjuk 1770
. Tehát RT nélküli 2060. Szvsz nem, mert az pont a 2060-at nyírná ki (ha olcsóbb lenne, ha egy ár akkor vizont értelmetlen lenne).
-
Z10N
veterán
1660/Ti confirmed
Mar csak ezt az idiota nevezektant kell megszokni.# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Z10N
veterán
DUPE
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
TTomax
félisten
-
A jobbtól nem szégyen nyúlni
[AMD’s post-Navi GPU structure might use an Nvidia-like design]"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
[Nvidia GTX 1660 Ti outperforms GTX 1060 by 19% in AoTS benchmark leak]
RX ellen jön , nem egész 1070 teljesítmény.Kb Rx 590
[ Szerkesztve ]
-
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Bucsuzok a gtx980asomtol
Valtok egy 48-75hz tartomanyu freesynces monitorra, az egyetlem problema h csak hdmi van a kijelzon.
Ati kartyan megy hdmin remelem a freesync.
Tudtok ajanlani a 980al azon eros amd kartyat? -
Locutus
veterán
válasz
regener #24004 üzenetére
Monitorok esetén ez nem akkora gond, mert általában van DP. TV-knél meg pont nincs, csak HDMI. A VRR szabványt pont TV-kre HDMI 2.1-hez találták ki. Szóval ott nem hiszem, hogy megtehetnék azt, hogy pont HDMI-n ne legyen támogatva.
A kérdés igazából pont az, hogy mivel csatlakozó terén nem lesz változás, nem lehet, hogy a videokártyák már eleve ki tudnák szolgálni a HDMI 2.1-et, ha a kábel, és a másik végén a TV is tudja?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
-
regener
veterán
Remélem lesz valami hack, hogy HDMI csatlakozáson át is működjön a VRR, mert ha a másik oldal kártyái tudják akkor itt csak valami szoftveres hiány lehet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Tőzsde és gazdaság
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kingdom Come: Deliverance
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Autós topik
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Hibátlan - ASUS Nvidia Geforce GTX 1050 Ti Cerberus OC Edition 4GB GDDR5 128bit VGA videókártya
- MSI GeForce GTX 1080 Ti 11G GAMING X Bronze Edition
- AMD RX Széria VIDEÓKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! /Házhoz megyek!/Azonnal/NAGY MENNYISÉGBEN AKÁR!
- ZOTAC RTX 3080 Ti AMP Holo 12GB - GARIS
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest