-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumkola
nagyúr
First Look At RTX Neural Texture Compression (BETA) On RTX 4090
[link]
Nagyon beteg. -
rumkola
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
Alan Wake 2 will be the first game to support RTX Mega Geometry
[link] -
rumkola
nagyúr
Jön a neurális leképezés a DirectX API-ba
[link]
Érdekes, hogy pont most. -
rumkola
nagyúr
Az AMD 9070 16GB-os lesz a legújabb hírek szerint (gamersnexus).
[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
válasz
gainwardgs #45856 üzenetére
Losless Scaling.
-
rumkola
nagyúr
Én 4070Ti-vel nyomom megjelenés óta, pont 335K-ért vettem. 1440P, fix 120FPS. DLSS, FG, ha kell butítom a grafikát, 1-2 opciót kikapcsolva ugyanaz marad a graf, csak 1.5x több az FPS. Vakítás az egész. Sőt, a rajta lévő memória mennyiség is elég nekem, hiába huhognak a "szakértők".
-
rumkola
nagyúr
Ha te mondod, akkor tuti úgy van, ne is használd.
Van akinek bejön az RTX HDR, az élesítés, a skálázás, az antialiasing homályának eltüntetése, az ingyen játék, a monitorozás, a gpu video rögzítés, stbstb. -
rumkola
nagyúr
NVIDIA RTX 5090 and TITAN AI rumored to be 48% and 63% faster than the RTX 4090
[link] -
rumkola
nagyúr
Egy nap alatt 277 milliárd dollárral nőtt az Nvidia tőzsdei értéke.
[link]
-
rumkola
nagyúr
SG cikk, durva.
[link] -
rumkola
nagyúr
Lesz itt pénz:
[link]Kb. 6 éve mondták nekünk az Nvidiások, hogy az AI-ból jön majd nekik a pénz, a VGA másodlagos. Azt sem tudtuk akkor még miaz.
[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
válasz
Alogonomus #40945 üzenetére
-
rumkola
nagyúr
válasz
Alogonomus #40939 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy azért van AMD a konzolokban, mert ő volt hajlandó olcsón adni a chipeket, az NV nem. Valószínűleg alig keresnek rajta.
A PS5 pedig valahol RTX 3060 környéke lehet. -
rumkola
nagyúr
Fura ez a "majd vesznek konzolt PC helyett" szöveg. PS5-öt és Switchet PC mellé veszünk az exek miatt, nem pedig a PC helyett. Aki kizárólag konzolt vesz, az nem isvett volna PC-t soha. Szerintem.
A PS címek jönnek PC-re, a többi meg emun jobban fut mint natívban az aktuális konzolon.
-
rumkola
nagyúr
válasz
devast #40860 üzenetére
Hogyan nyírják ki a piacot? Szerintem pont hogy lendítik. Most megvettem a 4070Ti-t, de a kevés lesz a VRAM (szerintem ez csak riogatás), akkor veszek egy nagyobb VGA--t több rammal. Tehát kétszer veszek. A piac nem azopkról szól akiknek nincs rá pénze, ill./vagy sajnálják rá.
-
rumkola
nagyúr
FG inputlagon lovaglóknak:
120hz-en elképesztő amit művel. Nekem az utóbbi évtized legjobb újítása. Nem játszom multi fps-t. Aki nem próbálta az ne szakértsen.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Dyingsoul #27721 üzenetére
Persze, ép ésszel nyilván most a 1060/1070 a legjobb ár/érték arányú VGA. A csúcs ill. az új generációs VGA-ra simán tekinthetünk úgy, mint a nulla kilométeres új BMW modellre mondjuk. Van mellette a gyártónak kissebb, lassabb, olcsóbb modellje, az is megvehető.
Ez a prémium kategória, akinek ez kell úgyis megveszi, tök mindegy mennyi (nyilván elenyésző az eladás ezekből, a többihez képest). A többiek majd használtan, pár év múlva megveszik. ABU 10 éve dGPU halált vízionált (egyszer majd biztos bekövetkezik, mert 1 chipben lesz MINDEN), közben már ott tartunk, hogy én is képes vagyok 100K-ért VGA-t venni, miközben akkoriban 35K volt a lélektani határom és az iGPU miatt felszopott AMD is külön gyárt erős CPU-t és erős VGA-t mert igenis van benne rengeteg pénz.[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
válasz
Malibutomi #27717 üzenetére
Hát passz. Azért nem hülyék, tudják mennyiért kell adni. Az elmúlt 20 évben nagyott nőtt az életszínvonal ahogy körbenézek az ismerettségi körömben, simán duplázódott-triplázódott a fizetés, és akkoriban is voltak drága, vagy csúcs VGA-k akkori konzol árban. Minden drágul mert van rá fizetőképes kereslet. ABU ezt is megírta?
Ehhez nem kell nagy lángelme és piaci elmezés.
Gondolom máshol is hasonló a tendecia (India, Afrika egyes régiói stb.).
Mellesleg a steam survey szerint több embernek van 2080-a mint 1030-a. Ami azért dúrva.[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
Egyetértek. Ha meghülyült gamer vagyok, akkor csúcs PC és mellé a konzolok. Ezt hívják hobbinak. Szeretem a konzolokat, van 1-2 jó cím, de azért a PC masterrace na.
FPT, stratégia, Diablo nálam elképzelhjetetlen konzolon (pedig az elmúlt 30 évben rengetegszer megpróbáltam).
A másik, hogy minden egyes konzol megjelenésnél leesett az állunk, aztán eltelt 1-2 év és a PC ugyanott volt, sőt.
Crash és társait is megvettem, PC-re, de mégis inkább PS4-en játszuk 30fps-el. Nem tudom az okát. -
rumkola
nagyúr
válasz
Malibutomi #27669 üzenetére
jujj, ez olyan ABU-s volt.
15 éve hallgatom ezt kb... -
rumkola
nagyúr
válasz
DemonDani #8042 üzenetére
mellesleg alapórajeles teszt engem rothadtul nem érdekel, így visszagondolva a tnt1 óta nem használtam alapon sem cpu-t sem vga-t
a kevesebb csudának köszönhetően biztosan jobb lesz tuningban mint a sima 768-as, és máris egál van, viszont több a ram és a nagyobb a memsávszélaz is tény, hogy egy fillérrel nem ér többet mint a 768-as
-
rumkola
nagyúr
válasz
DeckardCain #7983 üzenetére
szerintem nem észrevehető
-
rumkola
nagyúr
szerinted ha megszűnik mondjuk az xfx, akkor az nv annyival kevesebb chip-et fog eladni mint amennyit az xfx-en keresztül eladott volna (nem mellékesen az xfx részére olcsóbban) ? ugyanmár....
mondok én valami olyan víziót ami a te szokásod:
az nv elküldte a búsba az xfx-et, mert rájött, hogy ugyanúgy eladja a chipjeit másoknak és ráadásként nem bukja el azt a pénzt sem, amirőlaz xfx kedvezménye miatt lemondhattak volna
sőt, hogy még tovább növeljék a hasznukat, saját néven is elkezdenek forgalmaznién is tudok elméleteket gyártani
[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
Ezt a bgf és xfx dolgot meddig kevergetjük még? Az, hogy nem bírtak ki egy fél ill. egy évet csúcs ill. nagyobb hasznot hozó nv nélkül, ez a rossz üzletpolitikájukra utal.
Mellesleg az eladások nagyon durván megfordultak nálunk is. Nemrégen 5 az 1-hez volt az amd javára, mára ez megfordult 1 a 10-hez az nv javára. -
rumkola
nagyúr
kibaxottjó ez a fermis totyik, most már átment amd-be
[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
válasz
Oliverda #7828 üzenetére
nézd, az utóbbi 3 évben kb. 10 féle nv-re 7féle amd vga jutott nálam, ha ez fanság akkor legyen az
engem igazából csak abu az nv-hez rettentően negatív és az amd-hez rettentően pozitív hozzáállása zavar, mindezt nagyon hozzáértőnek tűnő és jövőbelátó kommentekben palástoltan kinyilatkoztatva
ráadásul nagyon sokan úgy mennek utána, hogy életükben nem volt a gépükben 2 vga-nál több
pont tegnap volt egy komment egy sráctól, abunak címezte, az volt a lényege, hogy nem mer nvidiát venni (azt hiszem gtx460), mert abu írta hogy elavult) -
rumkola
nagyúr
Az NV már EGY GENERÁCIÓVAL LE VAN MARADVA, nehogy NV VGA-t vegyetek!
-
rumkola
nagyúr
-
rumkola
nagyúr
nekem nagyon hihetetlennek tűnik, hogy tesztelték gta4-ben, ráadásul ugyanolyan konfit összeraktak estimese
nyakam rá, hogy semmit nem néztek meg
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...