-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz
Quadgame94 #48766 üzenetére
Az is jó kérdés, hogy ki az a hülye, aki 550-ért elad egy 4090-et?
-
fatal`
titán
válasz
Quadgame94 #47700 üzenetére
Valószínűleg 4070-re gondolt, typo.
-
fatal`
titán
válasz
-=RelakS=- #47541 üzenetére
Senki nem beszélt full hd kijelzőkről.
-
fatal`
titán
válasz
-=RelakS=- #47539 üzenetére
Vagy életedben nem dolgoztál 1-nél több kijelzővel
Nekem meg 10+ éve több monitorom.
Nyilván munkafüggő is, videót vágni elhiszem, hogy jó a 42 colos TV. Biztosan nem fogok egy kijelzőn szenvedni fejlesztéssel. De kinek mi, szerencsére van választási lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz
-=RelakS=- #47493 üzenetére
Mert eleve egy kijelződ van, sokkal kényelmetlenebb, mint két kisebb monitor.
Két tv-n meg tekerészheted a nyakad, semmi értelme szerintem.
Persze a munka jellegétől is függ, de biztosan nem dolgoznék két méterre ülve egy 55"-os kijelzőn.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz
huskydog17 #47443 üzenetére
Nem a platformról volt szó, hanem a kártyák encoderéről és annak a fejlesztéséről, aminek a YT esetén kizárólag live streamkor van közvetlenül szerepe. Ami viszont pont ugyanannyira rétegigény (és nem platform) egy GPU vásárlásakor, mint a VR és én erről beszéltem.
Nem hiába. Magas bitrátás, azaz nagyon jó minőségű forrásból a YT is sokkal jobb végeredményt fog adni, mint egy középszerű vagy szar forrásból.
Nyilván jobb minőséget fog adni, ezt nem is vitatom, a hiábával kicsit túloztam. Ettől még mikor utoljára néztem, jóval sötétebb lett a videó, mint, amit feltöltöttem. Mondom, lehet, hogy ezt azóta javították, ritkán töltök fel videót.[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz
huskydog17 #47418 üzenetére
A YouTubera való live streaming GPU-val rétegigény, semmiféle többmilliárd felhasználó nincs, aki live streamelne.
A feltöltés nem on the fly encoding, a videók nézése meg mégcsak nem is encoding.
Hiába töltesz fel sokszoros bitrátával, azt lekonvertálja. Bár lehet, hogy mostanra már javították, hogy egy sötét szar lett belőle.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz
Busterftw #47416 üzenetére
Itt az encoderről volt szó, nem a decoderről. A streaming ebből a szempontból rétegigény. Amikor nézel valamit, akkor nem encodeolsz semmit.
Ahhoz, hogy a streaming szolgáltatók át tudjanak állni rendesen, ahhoz pl. TV kéne erősebb, meg abban normális decoder, nem GPU.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz
huskydog17 #47412 üzenetére
Szerintem a streaming pont ugyanolyan rétegigény.
A YouTubeon van HEVC, de minek, borzasztó hulladékot kódol belőle. Inkább bitratet kéne emelni, meg 60 fps-nél nagyobb videók támogatása se lenne rossz.
Én csak azt mondom, hogy szerintem nem baj, ha még fejlesztenek az AVC encoderen, van létjogosultsága.
-
fatal`
titán
válasz
gejala #47407 üzenetére
Na meg azért a H264 a legjobb választás még mindig Wireless VR-ban, mert sokkal kevesebb erőforrást igényel decode oldalon is és a gyors mozgású játékokban az 500 megabites H264 jobb eredményt ad mint akár az AV1 akár a H265 200 megabiten. És a késleltetése is alacsonyabb. Szóval én azért remélem, hogy még egy darabig nem hal ki
-
fatal`
titán
válasz
Csokifalo #47389 üzenetére
Több lesz, mint 900. Nettó 800 ezer forint az MSRP ($2000), az amerikai ár nettó, úgyhogy erre számolj ÁFA-t, az már 1 millió és ebben nincs benne az, hogy a legtöbb AIB kártya drágább, mint az FE, olyan br. 1,1-1,2-vel lehet számolni.
Az 5080 viszont megérheti, mert ugyanannyi lesz az ára, mint a 4080 supernek.
-
fatal`
titán
válasz
Raymond #47303 üzenetére
Na ez mondjuk hasznos info, akkor fel kell majd telepíteni az NV Appot is
Csak a drivert szoktam, a Gef. experience egy borzasztó felesleges valami volt nekem, az nv app meg úgy tudom egyelőre bugos is volt. Ha kellett valamit állítani, akkor megfelelt a régi control panel, vagy a portable nvidiaInspector.
-
fatal`
titán
Jobb az FFB, de az a játék kódja miatt van. De a késleltetésben/mintavételezési gyakoriságban jobb az ACC, csak szerintem nem túl jól használták fel.
Nem rossz az FFB-je egyébként, érezni a dolgokat, csak kicsit lagymatag.
Valószínűleg pont a Nord volt az utolsó DLC hozzá.
Csak szaros 9000 USD?
-
fatal`
titán
A 6 éves ACC (amihez már DLC se jön több, meg valószínűleg patch se) az neked új?
Az AC evo a moddolhatóság és a VR teljesítmény miatt jön saját enginenel.
Az FFB-je az ACC-nek reszponzívabb, magasabb a mintavételezése (333hz, vagy mostanra már mintha 400 lenne, bár már elég rég volt elindítva). Csak másképp működik, elég lagymatag az FFB-je, mert ilyenre csinálták. Viszont ennek a világon semmi köze nincs az input laghoz.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz
deathcrow42 #47230 üzenetére
Ha csak 20-25% lesz, akkor gyakorlatilag semmi fejlődés nincs. Ennyit nőtt a fogyasztás meg az ár is.
-
fatal`
titán
válasz
TESCO-Zsömle #47086 üzenetére
Nem-nem. 4-ből 3 képkockát frame gennel generálva.
Kiváncsi leszek natívban (frame gen bohóckodás nélkül) mennyi előrelépés lesz a 4090 és az 5090 között.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz
Alogonomus #47025 üzenetére
Az AIB-k mindig drágábbak, legalábbis a márkásabbak. De lehetett kapni Gainward/Palit/Inno trioból 1200 körül is.
1800-ért, aki vett 4080-at az meg is érdemelte, annyiért lehetett kapni 4090-et.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Black Myth: Wukong
- eBay
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...