Hirdetés
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sontir Fel
őstag
válasz
deathcrow42 #46898 üzenetére
2026-ban meglatjuk, addig meg elottunk ez a csodalatos ev
500-as euro, Kina vs USA, stb
-
Terek
tag
válasz
-=RelakS=- #46880 üzenetére
Na nem csalódtam az nv-ben ahogy látom
Emeljen csak ha az emberek annyira kokik,hogy megveszik annyiért -
válasz
Sontir Fel #46897 üzenetére
Abban bízom, hogy ha az 5080 megint balfasz módon el lesz árazva, akkor utána az 5080 Ti/Super már jobb árban gyün
-
Sontir Fel
őstag
válasz
deathcrow42 #46894 üzenetére
1900ért?
-
válasz
huskydog17 #46895 üzenetére
Én anno ezeket mind az Anandtech összefoglalóból néztem, és kb sosem élőben, mert alapvetően nem túl érdekesek számomra. Az előadás után meg már Anandtechen ott volt kb. az összes infó sorban.
Anandtech most már nincs...
-
huskydog17
addikt
válasz
deathcrow42 #46888 üzenetére
Persze, ez nem gond, csak jobb lett volna mindhármat egymás után élőben nézni, de a zöldekét akkor felvételről fogom.
# 46891 hahakocka: Persze, hiszen a CES Las Vegas-ban van, emiatt 9 óra az időeltolódás.
Összegezve a három előadás itteni idő szerint:
AMD: 2025.01.06. 20:00 (CET) - link
Intel: 2025.01.06. 17:30 (CET) - link
NVIDIA: 2025.01.07. 03:30 (CET) - link -
válasz
Sontir Fel #46893 üzenetére
Ha annyi, akkor szimplán bad deal, majd a 5080 Super/Ti
-
Sontir Fel
őstag
válasz
1.400 körül akkor talán lesz egy jobb Inno3d... hááááát nálam ez már nagyon határeset
-
Devid_81
félisten
válasz
Raymond #46887 üzenetére
4080-rol nagyon ment az upsell a 4090-re, de a mostani 5080 vs 5090 kozott akkora kulonbseg van, hogy most ezt nehez lenne eljatszaniuk, hacsak nem az 5080 $1999 lesz az 5090 meg "csak" $2499.
Az 5090 konkretan 2db 5080-nak felel meg nyers specs alapjan.
Persze nem tudjuk, hogy hogy fog skalazodni jatekokban a 2x annyi cuda. -
hahakocka
őstag
válasz
huskydog17 #46886 üzenetére
Mármint akkor kedd hajnal már az időeltolódás miatt ?
AMD s Intel mikor lesz?
-
omfgk
veterán
válasz
1200 dollár most majdnem telibe 1200 euró, 20%-os adóval kapásból 1440.
Arra jön az Asus tax és simán kijön az 1700. Ennyiért az max TUF. Strix 2000.
-
válasz
huskydog17 #46886 üzenetére
Reggel felkelsz és megnézed jutúbról, nem vesztesz semmit
-
KRoy19
őstag
válasz
Csokifalo #46881 üzenetére
Az AVG. az gondolom egyértelmű, hogy miért alacsonyabb, az 1% low az meg nagyon sok minden fügvénye. ( programok futása a háttérben. stb). Futtass le jópár tesztet lock-olva és lock nélkül és nézd meg, hogy valóban minden esetben alacsonyabb e az 1% low a 120 Fps lock-al.
-
Devid_81
félisten
1200-ert a 4080 sem ment, bar 1000-ert meg vittem mint a cukrot, szoval nehez megerteni az embereket.
Ebbol kiindulva nehez megmondani, hogy mennyi is az annyi, inflacio ide vagy oda 1000 es 1200 is draga sokaknak.
Nahde majd kivilagosodunk jovoheten Hetfon vagy Kedden vagy mikor is ernek ide az infok -
Csokifalo
senior tag
válasz
KRoy19 #46839 üzenetére
Abban esetleg tudsz segíteni hogy miért van az hogy ha pl BO6-ban 120 ra lockolom a 4070 tis-t akkor kisebb fps számokat kapok mint ha hagyom kifutni? Pl kifutva avg fps 4K ultrán 125, 1% 90, viszont lockolva 125-re avg 115, 1% pedig 80 körül. Nem az lenne a lényeg hogy ha nem fullon "számol" akkor nagyob az 1% is pl? vagy legalább fixen megvan avg-ben a lockolt szám?
-
-=RelakS=-
veterán
Asus 5080 €1699,95 - DLSS4 lehet, hogy igaz
Vajon mennyit tettek rá MSRP-ra + adó?
-
válasz
Yutani #46868 üzenetére
Én azt gondolom a behaluzott ár és a vram fukarság egyben valamint egyértelműen látszik, hogy ha nincsenek rákényszerítve nem adnak semmi extrát.
De ha belegondolsz az Nvidia semmit nem mondott még. Konkrétan semmit
20-25% előrelépés ( most az 5090 más dimenzió) nagyon kevés , már ha van. Ezt egyik cég sem tehetné meg amit az Nvidia tett a 3060Ti-4060Ti és az AMD a 6800XT-7800XT kapcsán. Ezelött 20 éve azért ez bukással lett volna egyenértékű, most meg egy fél szintet lépegetnek a kártyák vagy azt sem.
A 2080 Super és a 3080 között is volt 40-60% a 3070 hozta a 2080 Ti-t a 2060 pedig az 1080 kártyát anno. Régi szép idők... -
válasz
Devid_81 #46875 üzenetére
Szerintem 1200 fog nyitni az 5080, erre majd pakolnak egy Ti-t 1500-ert es kesz.
A 90 az a Titan es a hobbi melosok kategoriaja el kell engedni nem gamer cucc.
Vagyis gamer is lehet ha erre akarsz sok penzt kolteni , vesz 1.2m GPU-t ehez az uj gen 45-os OLED 5120x2160-as 240Hz monitort 700-800e es kesz, csoro kussoljon
De amekkora formedveny mocskokat tolnak ki jatek cimen erre minek -
Devid_81
félisten
válasz
KRoy19 #46870 üzenetére
A baj az is, hogy az xx80 es az xx90 kozott megjobban szetnyilt az a bizonyos "gap"
Ha ennyire nincs konkurencia akkor az xx90 siman lehetne Titan ujra, arazzak ahova akarjak, majd legyen egy xx80Ti kicsit kevesebb vram kisebb teljesitmeny olcsobban es senki nem rinyalna annyira.
De ennek vege mar egy ideje. -
hahakocka
őstag
válasz
Devid_81 #46849 üzenetére
Magas árak ellenére is szépen fogják kint venni az tuti az új gent is. Scalperek meg majd még ehhez képest, kb 2-3 szoros áron rakják fel majd az új vga-kat aprora stb-re, jó szokás szerint
KRoy19
Hát az elmúlt 10 éves tapasztalat velük kapcsolatban nem jó és most konkurencia se lesz a csúcson ezért gyanús a dolog és már ausztrál, kínai, USA s egyéb árazások szivárogtak ki. Hamarosan úgyis kiderül. Jó lenne ha a szamaritánussá válna hirtelen az NV feje persze!
yarsley : Inkább a 5070 12 gb-ja ami már kevés főleg ha 300-400e ért adnák . Persze a csúcs fele a 16gb se szép, de az még azért elbírja egy darabig a GDDR7 el talán.
"The 5080 having less VRAM than the 3090 is just wild. I don't think this has ever happened before? That the 2nd best GPU of a generation has less VRAM than a 2 generations old flagship???"
Az igaz azért sokan kifakadtak. -
-
hahakocka
őstag
-
De ez nem jelenti azt ,hogy a tajvani gyárban előállított termékek is drágábbak lesznek, ez egyelőre csak az amcsi új gyárat érinti, aztán a jövő zenéje ,hogy ez milyen hatással lesz ránk itt az EU-ban, nyílván lehet bármi de a 30% áremelkedés igy fixben kijeletve egyelőre még kérdéses
-
KRoy19
őstag
válasz
Senki nem tapsol az 500+ W-os fogyasztásnak, csak elfogadtuk, hogy ekkora teljesítmény, csak ilyen fogyasztás árán érhető el.
A választás lehetősége sosem rossz dolog. Ha valakit nagyon zavar a fogyasztás, az még mindig választhat kevesebbet fogyasztó kártyát, vagy csökkentheti a power limitet. Ha viszont nem érdekel a fogyasztás, csak a teljesítmény, akkor arra is van opció. -
warcat
veterán
Úúúúú, milyen email jött az előbb
-
Arral ne torodjetek, mert mar most kijott a hir hogy az amcsi TSMC gyar 30%-al dragabbam fog uzemelni
Tehat ez a szeria meg olcso lesz
-
Busterftw
nagyúr
válasz
pRoject22 #46854 üzenetére
En is ezt preferalom, a 3000 szeriaban azert meg kellett nezni melyik modellt veszi az ember, mert voltak brutal hofokok, magas ventifordulat mellett.
Persze ez a rosszabb Samsung node-nak volt koszonheto inkabb.Ha mar 4K, en is iden tervezem a valtast, most hogy a 32" OLED/QD-OLED monitorok mar jobb arban vannak es lesz DP 2.1.
Szerintem a 5080 eleg lesz ra egyelore. -
warcat
veterán
válasz
Nvidia szívesen megvásárolja tőled akár 1-2-x milliárd dollárért előre ha van eladó 2-3 nm-es gyártókapacitásod 2026-ra , egyből esni fog a fogyasztás!
Csak arra akarok kilyukadni, hogy persze hogy növekszik a fogyasztás, mert nem tudják már olyan ütemben csökkenteni a tranzisztorok méretét, illetve rettentően tőkeigényes a gyártókapacitások kiépítése aminek meg kell térülnie.
-
-
Chalez
őstag
válasz
pRoject22 #46838 üzenetére
Én sem Ray Traced Fortnite-ról beszélek, kicsit itt-ott le van szedve a grafika, de 4K-n rohadtul jól néz ki még így is, és a lockolt 235 FPS brutál reszponzívvá teszi.
Szerintem az 5090 már meg fogja közelíteni a 4K @240-et, bár vannak címek, ahol ez nem fog menni dlss nélkül. Na és amúgy akkor mi van... Egy 4K quality dlss alig észrevehetően rosszabb, mint natív 4K, sőt, van ahol még segít is. -
válasz
Itt inkább arról van szó, hogy nem korlátozzák agyon a kártyát a TDP vel. Valószínűleg ezek az Asus( rog strix) és társainak jók ,akik 30-40% felárral árulják modjuk az 5% OC modelleket és dual BIOS-t használnak.
A 4090 pl játékok alatt kevesebbet eszik mint a 3090Ti, miközben lényegesen gyorsabb. Tehát a fogyasztása( csökkent )mind a teljesítménye és a hatékonysága nőt.
Ha belegondolsz 21 ezer CUDA mag, brutális. -
omfgk
veterán
válasz
A fogyasztás sose a villanyszámla oldaláról érdekes high-end kártyáknál.
Aki villanyszámlázik, az rögtön levágható ,hogy csak nevetségessé akarja tenni a beszélgetést. Alap taktika. És ez a jobbik eset. A másik az ,hogy hülye.
Fogyasztás - hő.
Először a vga-ról kell elvinni a hőt, szóval ott lesz nagyobb hang és fizikailag nagyobb borda, aztán a házból kifele, a szobába. Ház ventik. Illetve proci oldalon is már más lesz a képlet, ha nem friss hegyi levegőt kap, hanem 5090-ről leszippantott fuvallatokat.Szobában meg vagy éppen hasznos (kevésbé problémás) a hő (télen), tehát nincs teendő vele, vagy légkondi, ami szintén hang.
Nem bonyolult ezt végigpörgetni.
Villanyszámlát meg hanyagoljuk, mert ennél gyorsabb bemutatkozás nincs... Mármint a rossz bemutatkozás, ahol az alany pillanatok alatt a tudomásunkra adja ,hogy fingja sincs az egészről.De valahogy a többség ezt a Fermi korszakban már kiélte.
Akkor mentek a számolgatások.Kis rácsatolás.
Nagyobb UPS-ben is lesz már venti.
És nem, nem az a gond nagyobb UPS-el ,hogy villanyszámla... -
Devid_81
félisten
válasz
pRoject22 #46820 üzenetére
Nekem aztan mindegy, hogy ki mennyit fizet a villanyert, nem aggodom azokert akinek lesz penze 5090-et venni.
Amivel bajom van, haz az hogy 3 generacio alatt tobb mint duplazodott a TDP (2080Ti) es sokan csak tapsolnak, hogy hadde gyorsabb is es ez igy jo.
Ertem en, hogy ez alatt akar 5x olyan gyors lett a (csak mondtam egy random szamot) a csucs VGA es a perf/w grafikonon meg mindig jol mutat, szoval helloszia mindenkinek.
Viszont szvsz gamer PC-be nem kellene gyarilag ennyit fogyaszto alkatreszt meg gyartani sem, tokmindegy, hogy felveszi-e Super Marioban az 500W+ vagy sem.
Az, hogy valaki OC-val ennyit kitapos barmibol az teljesen mas teszta.Ha most ennek tapsolunk akkor 3 generacio mulva tapsolhatunk az 1000Wattos TDP/TGP-nek, mert az is gyorsabb lesz az elodjetol
Szerk: ez mar boven server grade GPU ha valoban ennyi lesz a fogyasztasa, ehhez merten az ara is olyan lesz.
-
válasz
KRoy19 #46844 üzenetére
"Jó csak akkor ne hasonlítsd az edményeidet stressz tesztel mért eredményekhez, mert ez így az alma és a körte esete."
Ember, én nem hasonlítottam stressz teszthez, hol volt itt bármiféle stressz teszt linkelve? Amennyiben elolvasod a topikot akkor látni fogod, hogy mit és mire írtam, a többi tőled csak sima kötekedés, amúgy téma off mert már nekem unalmas szia
-
KRoy19
őstag
válasz
pRoject22 #46843 üzenetére
Jó az Aorus hűtése, ezt nem vitatta senki.
"De én nem hasonlítottam semmihez....."
Ember azért szóltam hozzád, mert összehasonlítottad a kettőt alaptalanul. Idézlek:
"volt itt az aprón sok ember aki pl a TUF 4080-ra panaszkodott, pár hetes VGA és UV-al is 90-100 fokos hotspot volt és 80-85 fokos hőmérséklet, na ehhez képest az Aorus UV nélkül 4K 120 fps 55 fok, így értettem."
-
-
-
-
válasz
KRoy19 #46839 üzenetére
"De ők 100%-os terhelés mellett panaszkodtak ilyen hőfokokra"
Játékok alatt volt nekik probléma a hőfokokkal, pár hónapja volt ez ott van a 4080 / 4090 topikban.
Én nem stressz tesztre vettem a VGA-t hanem játékra, mint ahogyan írtam 4K 120 fps ultra grafika 55 fok, egyébként UE5 Delta Force jelenleg, leírtam azt is ,hogy biztos van tesztprogram amivel több lenne de engem az most nem érdekel, remélem nem gond
-
KRoy19
őstag
válasz
pRoject22 #46836 üzenetére
De ők 100%-os terhelés mellett panaszkodtak ilyen hőfokokra, szóval a te ki tudja milyen játékkal, 120 fps-re lock-olt eredményed ezzel nem összehasonlítható.
Nyomj be egy rendes stressz tesztet, ami a lehető legjobban terheli a kártyát, és úgy nézd a max. hőmérsékleteket. -
Én egyébként arra céloztam amikor Warcat írta, hogy ki kell válogatni a jobb hűtéssel rendelkező kártyákat, hogy volt itt az aprón sok ember aki pl a TUF 4080-ra panaszkodott, pár hetes VGA és UV-al is 90-100 fokos hotspot volt és 80-85 fokos hőmérséklet, na ehhez képest az Aorus UV nélkül 4K 120 fps 55 fok, így értettem
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Devid_81 #46813 üzenetére
Ennyit a 450W-os 5080-rol.
Par nap es minden kiderul.Egon
Amivel nem lesz gond, mert remelhetoleg marad es javulnak a vga hutok meretei.
A mostani 4090/4080-ak is full kussban vannak 65-75fokkal es mindegy melyik markat veszed kb.Illetve a perf/watt rengeteget javult, a generaciok alatt.
-
-
Egon
nagyúr
válasz
deathcrow42 #46825 üzenetére
Ez így van.
-
omfgk
veterán
válasz
pRoject22 #46827 üzenetére
Nincs stock 50-55 fokos léghűtéses 4080 rendes terhelés mellett.
Tehát valahol a mérés elcsúszott.Hiába a kisebb fogyasztás, a gpu, a hűtendő felület kisebb. 380mm2 vs 600mm2 (4090).
Ez azt jelenti ,hogy a csont ugyanazt a hűtést használó AIB-knál kb a hőmérséklet is nagyon hasonló lesz.4080 Strix vs 4090 Strix például.
50-55 fokot a Noctua se tud, felcsavart ventikkel sem, stock power limit.
Szóval óvatosan dobálózzunk a számokkal.Persze ha 2500 rpm-en forogtak a ventik, akkor oké, csak ezt hozzá kell tenni. Mert enélkül max trollkodás.
Az én 4070Ti Super-em se megy 30 fok fölé Cyberpunk-ban.
Mármint ha kiteszem az erkélyre. -
-
Egon
nagyúr
válasz
deathcrow42 #46822 üzenetére
Nem mindenkinek van kedve ezzel szórakozni.
-
-
válasz
Devid_81 #46815 üzenetére
Szerintem logikai bukfenc azt taglalni ,hogy mennyi a fogyasztása, akik megveszik azok magasról tesznek rá, hogy mennyit fogyaszt mivel ha erre van pénz akkor a plusz 2000ft-os villszámlát is kifogják tudni fizetni...
Csak azok paráznak ilyesmin akik nem tudják kifizetni a villszámlát, de azok meg a VGA-t sem fogják tudni megvenni úgysem, szóval....
-
-
-
Devid_81
félisten
-
[NVIDIA Files Patent For Their Own New AR Glasses]
Itt ki van fejtve az otpikai architektúra is hozzá. [link] -
Minden jo lesz,majdnem 1:1-ben van a dollar es az euro
-
hahakocka
őstag
válasz
Sontir Fel #46801 üzenetére
XTX et? az sokszor van 1000 alatt 370-390e FT-ért is lehet látni néha. De én inkább az új gent venném már olcsóbb és lehet hogy hozza majdnem azt és a 4080 at csak jobb RT vel akkor minek a régi drágábban? Plusz lehet nem lesz FSR4 csak az új gennel.
9800x3D majd 300eahogy látom nem nagyon éri meg akkor inkább vegyél egy addigra talán 110-120e körüli 9700x et 5.-10% mínusz ugyan 1440p-4K ban,. de sokat spórolsz vele.
-
Raymond
titán
válasz
Sontir Fel #46806 üzenetére
A kartyak vegso ara azon a napon lesz belove amikor bemutatjak oket a jovo heten.
-
yarsley
aktív tag
válasz
hahakocka #46800 üzenetére
Szinte biztos, hogy nem annyi lesz. Az egyik komment meg is magyarázza, hogy miért rakják ilyen magasra.
this are just the upper end of estimates by retailers to enter something in the system that won’t get them a loss if someone accidentally orders a card before final pricing is set.
-
válasz
Sontir Fel #46799 üzenetére
Én is
ott vannak rajt.Így nagyítható.
Szerk: jah bocs az elejéna zöld sávban lévőre gondolsz. Nem tudom passz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Gigabyte 500W
- Bomba ár! HP Pavilion X2 Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 470 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 17,3" HD+ I Radeon I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest