- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3DMark06 eredmények
- Apple asztali gépek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
válasz
HoppMaster #97789 üzenetére
-
Dzsekó
addikt
Sziasztok! Lenne még egy kérdésem. Ha leállítom a NAS-t rövidebb-hosszabb időre, akkor az újraindításkor nem áll rá automatikusan a dátum-időre, hanem 2000.01.01-re áll be, ezért a külső hozzáférés sem megy. Be kell lépni, rányomni a dátum időszerver frissítésére, majd a külső DDNS hozzáférés újra lekérdezésére, hogy az is működjön. Miért nem tudja a NAS automatikusan felvenni az aktuális dátumot bekapcsoláskor? Köszönöm segítségetek!
-
Tamarel
senior tag
válasz
HoppMaster #97789 üzenetére
Sajnos annyira sikeresen kerülöm a Tizent, hogy semmi személyes tapasztalatom nincs vele.
Sanya írt fentebb.
Samsung tv fórumban esetleg? -
Sanya
nagyúr
válasz
HoppMaster #97783 üzenetére
Tegyél a NAS-ra egy Jellyfint, és ha van windowsos, esetleg linuxos laptopod, akkor tudsz a tévédre is rakni.
-
hyrex
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémámra:
Van egy Synology DS120J 7.0-ás szoftverrel. Rá van kötve egy Axagon ADSA-ST.
HyperBackuppal mentek át egy 4TB-s WD RED PLUS-ra.Előszokott olyan probléma jönni, hogy leválasztja a külső dokkolót a Synology, emiatt nem fut le a mentés.
Van hogy 1-2 hónapig jó, utána újra kell a dokkolót indítani és megy megint.
A hibernálásba kikapcsoltam mindent.Van valakinek valami ötlet, hogyan oldható meg ez?
Előre is köszi a válaszokat! -
Tamarel
senior tag
válasz
HoppMaster #97783 üzenetére
Samsung ceased DLNA certification for its TVs around 2019, and by 2021, DLNA support was completely removed.
Tizen dropped VLC due to a lack of interest.
Úgy tűnik vagy kerítesz rá egy működő klienst vagy külső lejátszót leszel kénytelen használni.
-
-
Tamarel
senior tag
válasz
HoppMaster #97780 üzenetére
A tünetek a tv-re mutatnak.
Miféle? Van rá másik lejátszó program (pl vlc)? -
Borisz76
nagyúr
válasz
HoppMaster #97778 üzenetére
A médiaszerver beállításai között :
DMA menü stílus : Egyszerű , Ipod , Haladó is lehet....
Talán változtasd meg....próba, hátha.Valamint ugyanott :
SSDP érték csökkentése ....esetleg. -
Borisz76
nagyúr
válasz
HoppMaster #97776 üzenetére
Hülye kérdés következik :
Kábeles a kapcsolat ?
Esetleg az rosszalkodik , kontakt hibás ?
Másik kábellel esetleg ?Vagy ha Wifi-s a kapcsolat a TV és a Router / AP között , akkor DLNA hiba esetén a netes tartalmak mennek a TV-n ?
Másik eset , hogy net sincs és DLNA sem ?
Ez lenne a legjobb mert , akkor megvan a hiba.... -
Borisz76
nagyúr
válasz
HoppMaster #97774 üzenetére
DSM 6-s verzión vagy , vagy már frissítettél v7-re ?
Régen , még v6 idelyén kipróbáltam és ment.
Akkor írtam is róla.
Amúgy nem igen használom ....mert nálam egy PC-n megy a filmezés......házimozi erősítőbe a HDMI kábel és onnan másik HDMI-vel a TV-be.
Tehát nálam a TV csak megjelenítő.
Viszont nemrégen ( már DSM v7 alatt ) is kipróbáltam a TV-vel való lejátszást és ment mindenféle anyag a DLNA segítségével.
Az jutott eszembe, hogy ha minden eszközöd látja a DLNA-s elérést....csak az a bizonyos TV nem.....akkor leginkább a TV a ludas.
Tehát annak lehet valami szoftveres gondja.
Van rá esetleg frissítés ?
Ha nincs.....akkor egy gyári alapállapotba történő visszaálllítás is szóba jöhet.
Hirtelen ez ugrott be....
Nem emlékszem már , hogy miket is csináltál eddig. -
Borisz76
nagyúr
válasz
HoppMaster #97772 üzenetére
DLNA ? Igaz ?
Esetleg NAS-ra belépsz....
csomagkezelési központ....Médiaszerver eltávolítása.....
NAS restart.....
Csomagkezelési központban Médiaszerver újra telepítése....Annó hasonlót játszottam el többször is a Download Stationnal mert állandóan lehalt, beakadt.
Remélem ez segít !
Bár sok idő lesz az újraindexelés ha sok az anyag...és addig a többi eszköz sem éri el a tartalmakat. -
válasz
kerlac #97767 üzenetére
Igen, a 223j pontosan ugyanaz a vas, csak 2 fiókkal. Könnyebb bővíteni plusz lemezzel, ha kifogynál a tárhelyből.
Vagy ha két egyforma lemezt teszel bele, és SHR módba rakod, akkor van redundancia.
Fontos, ha ilyet veszel, és később úgy akarsz hozzá lemezt adni, hogy ne a redundanciát növelje, hanem a tárhelyet, akkor már a telepítésnél a BASIC kötetet válasszad! Csak mert szerintem alapbeállításban a Synology mindig az SHR-t ajánlja fel, ha egynél több lemezes NAS-t telepítesz.
BASIC >> Önálló kötetek, minden lemez külön tárhely
SHR / RAID1 >> A lemezek tükrözve vannak.@PhoenixK Istenem, kockák gép előtt ülnek, és unatkoznak. És ugyanaz jut az eszükbe.
-
kerlac
őstag
válasz
Patice #97764 üzenetére
köszönöm mindenkinek, közben szereztem egy másik tápot tesztelni és bingó... a táp szállt el, egyelőre akkor veszek egy új tápot és még had küzdjön ezaz öreg masina, de rövid távon nézek egy DS124-et, illetve nem nagy a difi árban, esetleg egy DS223J nem volna jobb? úgy látom uaz csak 2 HDD fér bele?
-
válasz
Magnat #97763 üzenetére
Hát, a DS120j a maga 512 mega memóriájával is sokszor küzd, mint disznó a jégen, én nem vennék 119j-t. (Bár tény, hogy a 120j-nél inkább a processzor a szűk keresztmetszet.) Igazából 1 gigánál kevesebb RAM-mal rendelkezőt nem vennék. Remélem már nem gyárt a Synology több NAS-t 1 gigánál kevesebb memóriával.
DS124 egy elég jó NAS, és szerintem relatív jó áron van. Nem igazán érdemes annál gyengébbet venni, az valószínűleg jó lesz újabb 10 évre neki.
-
Magnat
veterán
válasz
kerlac #97762 üzenetére
Szia,
ha újat akarsz akkor DS124, ha használtat akkor amit találsz HA-n, igazából ha elég volt a 112J akkor bármi megteszi. Amit még érdemes mérlegelni az a support, ha van távoli elérésed és nem vpn-es, akkor nem akkora baj ha jön rá frissítés, ez esetben 18-as modell alá nem mennék, szóval 118, 119j, 120j (119j-ben mondjuk csak 256mb ram van, nem tudom h mennyire pörög vele a 7es DSM)
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
10 év után megadta magát a DS112J típusú Synology NAS-om, így újat kellene vásároljak. (olyan mintha nem kapna áramot, küzd, de nem kapcsol be... persze túlfesz védősben van, de volt egy tripla áramkimaradás...)Namost én a régit kizárólag fájlok letöltésére használtam, egy HDD benne és ezen elértem a filmeket egyebeket bárhonnan.
Milyet ajánlanátok beszerezni a régi helyett? Mivel bevált, maradnék a Synologiy márkánál, túl sokat nem költenék rá, menjen a letöltés és a folyamatos elérés, ennyi elég.
köszi előre is a javaslatokat?
-
valaki7697
csendes újonc
Sziasztok!
Volt az alábbi kérdésem:
https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_97301-97400.html#msg97396
[2025-05-26 21:57:41]
Először is bocsánatot kérek mindenkitől!!!
Kiírtam a kérdésemet...
De aztán több felől idegesítettek... többek között egy másik hasonló fórumon is kiírtam ugyanezt a kérdésemet, és onnan is...
BAMBA VOLTAM!!!
Csak nagy ritkán használom a "prohardver" oldalt...
És a kiírt kérdésem linkjére néztem rá [ https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_97301-97400.html#msg97396 ]
Nem figyeltem, hogy nem a legutolsó hozzászólásokat látom, hanem csak a 97301-97400 válaszokat, az én kérdésem pedig ugye a 97396-ik volt...
Utána csak beléptem, megkérdeztem, hogy ezek szerint senki sem tud segíteni nekem? És nem néztem, hogy másik oldalra kellett volna mennem...
SZÓVAL TÉNYLEG ELNÉZÉST KÉREK MINDEN SEGÍTŐ HOZZÁSZÓLÓTÓL, MERT ÉN VOLTAM A FIGYELMETLEN!
Az említett másik oldalon szintén volt egy "Sanya" nevű felhasználó... ő szinte azonnal megírta a tuti választ az alap problémámra, azaz: a "Synology DSM Fordított proxy" beállításához a "Forrás"/"Állomásnév" érvényessége miatt elsőnek egy "domain"-t, majd egy "tanúsítvány"-t kellett létrehoznom!
Hiszem azt, hogy itt is ugyanazt a személyt rejti a felhasználónév, hisz ahogyan olvastam a hozzászólásokat, a többieknek is korrekt válaszokat írt, szerintem nagyon érti a témát!!!
Jól esett, hogy itt egész sokan írtatok segítő szándékkal, ráadásul tényleg használható válaszokat!!! KÖSZÖNÖM SZÉPEN MINDŐTÖKNEK!!!
Jelenleg csak a kérdésem második része maradt megoldatlan, azaz a DSM Asztal-ára parancsikont tenni (az URL-t felhasználva)!
Szóval most reagálva a kérdésemre hozzászólóknak:
IRO21: https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_97401-97500.html#msg97425
Majd kipróbálom a tippedet a parancsikonnal kapcsolatban, köszönöm szépen!
Borisz76: https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_97401-97500.html#msg97458
Gombinyó: https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_97401-97500.html#msg97459
fatal: https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_97401-97500.html#msg97460
csomi1977: https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_97401-97500.html#msg97465
kis.zsolt: https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_97401-97500.html#msg97466
"A DDNS regisztrációt ne felejtsd el, és kérj hozzá Lets'Encrypt tanúsítványt is, melyet a DDNS domainhoz rendelsz hozzá."
Igen, valóban ez volt az alap kérdésemre a megoldás! Köszönöm szépen!
Ugye ugyanezt írta meg, csak kicsit még részletesebben egy másik oldalon egy "Sanya" nevű felhasználó!
(Amúgy ott azt írta a sok negatív hozzászóló, hogy "Sanya" hülyeséget írt... Pedig tényleg működik, és szerintem ott csakis "Sanya" írta meg a tutit!!! Itt pedig te!!!
Esetleg a parancsikonnal kapcsolatban is van tipped? Mert jelenleg ugye "IRO21" tippjét fogom majd kipróbálni.
IRO21: https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_97401-97500.html#msg97467
Valóban! Jogos! Bocsi! Amint kipróbáltam, megírom, mire jutottam! Kösz!
ekkold: https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_97401-97500.html#msg97468
Azt tudom. Még régebben tanácsoltad a " https://spk7.imnks.com/ " csomagforrást.
De végül az alábbi megoldást választottam: https://mariushosting.com/how-to-install-qbittorrent-on-your-synology-nas/
burgatshow: https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_97501-97600.html#msg97507
Valóban! Jogos! Bocsi!
Multibit: https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_97501-97600.html#msg97508
Valóban! Jogos! Bocsi!
ekkold: https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_97501-97600.html#msg97517
Valóban! Jogos! Bocsi!
Amúgy igen, ilyen parancsikonra gondoltam! :)
kis.zsolt: https://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/hsz_97501-97600.html#msg97554
Valóban! Jogos! Bocsi!
Ugye te írtad meg ezen a fórumon a tutit!!! -
válasz
fatal` #97754 üzenetére
A hivatalos Intel doksi szerint 2 csatornán támogat összesen 8GB RAM-ot.
Nem akarták a saját üzletüket rontani.
A nem hivatalos felhasználói tapasztalat az hogy DDR3 esetén 2x8GB, DDR4 esetén 2x16GB is megy simán (már persze ahol két foglalat van, azaz nincs ráforrasztva az egyik RAM). -
Virag.h
aktív tag
válasz
Borisz76 #97752 üzenetére
Nem. Biztos h aktiv vagyok... ez mar 1000% amennyit futottam ezen a koron is...😂
kozben ujrainditottam a nas t es vegre elindult....
Amugy az normalis ha pl 10mb/s megy a feltoltes de kozbe elinditok egy letoltest ami mondjuk 8mb/s jon ke akkor automatice leesik a feltoltes pontbannyival amennyivel a letoltes megy....🙄
-
Virag.h
aktív tag
Szerintetek ez lehetseges? Mar fel oraja all...
Pedig internet minden mashol van kabelen es vezeteken is... -
Multibit
nagyúr
válasz
burgatshow #97747 üzenetére
Jó az pl. szünetmenteshez is
-
Virag.h
aktív tag
válasz
Dzsekó #97738 üzenetére
Nem derult ki szamomra h pontosan milyen tipusu.
De su enyem DS423+
itt gyarilag van 2gb amit nem lehet cserrlni de van egy slot ahova a GYARI leiras szerint csak 4gb ot lehet tenni mert osszesen 6gb tud kezelni...Na pont most erkezett meg a 16gb os ram 25eftert.... betettem es lam 18gb ram befigyel....🙄
-
blakey
titán
válasz
smallmer #97743 üzenetére
Igazából neked kell tudnod, hogy a jelenlegi NAS-odat mire használod és elég-e vagy többet, mást szeretnél. Nekem is 218+-om van, folyamatban a csere. Sokat gondolkodtam, hogy nekem mire van szükségem, mire használnám és a vége egy 224+ rendelés lett. A 218+-szal is jól megvagyok, a 6GB RAM is bőven elég, de úgy gondoltam, hogy ideje frissíteni. A 723+, Asustor AS5402T és Qnap TS-264-8G volt a listán, több hétig "játszadoztam" a gondolattal, hogy a jelenlegi felállást, ami többnyire médiakiszolgálás, mi tudná leváltani, a végén mindegyik kieset és lett a 224+, amihez jön még 8GB RAM, elvileg bőven elég lesz mindenre és ha úgy fogja tenni a dolgát, mint a mostani, akkor elégedett leszek. A 723+ sajnos 1 USB-vel rendelkezik, ami ráadásul elől van, a UPS-t így elég rondán tudnám csatlakoztatni, az NVMe SSD-ket csak gyorsítótárnak lehet használni, a gyárit meg nem éri megvenni, a "hekkelést" meg feleslegesnek tartom. A Qnap jó, de úgy voltam vele, hogy a szoftver, annyira nem tetszik, hogy újra Qnap-om legyen, illetve mindkettő jóval többe kerülne, mert a + RAM (Syno esetében), + 2 db NVMe SSD máris kb.+ 100e lenne a 224+-ra való cseréhez képest, a 723+-ban GPU sincs, ami átkódolásnál jól jöhet (persze nem ez a fő indok, mert többnyire nincs rá szükségem). A Asustor jó lenne, olcsóbb is, a hardver is jó, de a szoftverre elég sok érdekes, vagy inkább furcsa panaszt olvastam, úh. inkább nem vállaltam be. A DS925-ös modellről elvileg annyit tudni, hogy csak saját HDD-t kezel, de ennél többet még nem tudok, nem olvastam róla egyebet. Ha a 923+ a kiszemelted, és arra van szükséged, akkor egy jó választás.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Most egy DS218+ NAS-t használok.
A német amazonon le van akciózva a Synology DS923+
Jelenleg az ára 550 euro, ami azért már kezd baráti lenni.
Szerintetek érdemes lehet erre lecserélni a DS218+-t?Azt látom, hogy közben meg is jelent az új széria a DS925+
Sokkal jobb lett mint az elődje?Köszönöm!
-
Ablakos
őstag
(DS423+)
Nem derült ki számomra, hogy mennyi VM gépet lehet telepíteni az ingyenes licensszel.
Van erre valamilyen mondás? -
Dzsekó
addikt
Sziasztok!
Van egy 2GB memóriával gyárilag szerelt Synology NAS-om. Vennék bele gyári Synology RAM-ot, 4GB-osat, pont ugyanolyan típust, amit a gyári oldal ír. Kérdésem, hogy tegyem-e a 4GB-osat előre, kiszedve a 2GB-ost, annak helyére, vagy inkább a 2GB mögé a 2. Slotba tegyem a 4GB-ost? Vagy tök mindegy? Köszönöm!
-
Virag.h
aktív tag
válasz
Borisz76 #97734 üzenetére
Ertem. Akkor vegulis mehet kotesbe nyugodtan...
Es ez mitol lehet?
A teljesitmeny fulon a ram kozel 75% van
De a feladatkezo szerint csak 150mb t hasznal...
Osszesen van 2gb nemiria -
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #97732 üzenetére
Le , fel töltés torrent esetében főleg a :
- Szolgáltató által adott netes sebességtől
- Seed-elők számától
- Aktív vagy passzív állapottól
- Egyidejüleg kezelt szálaktól
- NAS CPU-tól
- A letöltött anyag méretétől
- Letöltő kliens programtól függ !És ha minden klappol.....akkor is maximum Gigabites sebességgel megy át a netről a NAS-ra a LAN csatlakozó miatt.
Tehát egy zsír új HDD , ami elviekben tud 200 MB/s sebességet....nem lesz kihasználva ebben a formában.
Mindíg a "legszűkebb" keresztmetszet adja meg az elérhető maximális sebességet.
Torrent esetén ez nem a HDD....sőt nem is a Gigabites LAN lesz....hanem nagy eséllyel a NAS , kliens , seedelők száma stb... -
Algernon2022
újonc
Sziasztok,
a logolást át tudom helyezni valahogy az NVME SSD-re?
Akár az egész rendszert - ha nem túl bonyolult -
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #97730 üzenetére
azert nem szeretnem ezt azcegy lemezt kotetbe fuzni mert akkor felezodik az irasi sebessege es ezzel pont h nem segitettunk rajta...
[https://hu.wikipedia.org/wiki/RAID]
Idézem :
A RAID 1 legfontosabb paraméterei
olvasás: nincs overhead (elemszám × olvasási sebesség)
írás: overhead - a tükrözés kétszer annyi írási művelettel jár (elemszám × írási sebesség / 2)
tárolókapacitás: a tükrözött elemek fele (elemszám × tárolókapacitás / 2)
meghibásodási tolerancia: (elemek száma - 1) elemElméleti sebesség legyen 100 MB/s írás olvasás lemezenként.
Ebből következik :
Olvasás = 2 lemez X 100 MB/s = 200 MB/s
Írás = 2 lemez X 100 MB/s ( azaz 200 MB/s ) osztva 2-vel azaz 100 MB/s....tehát amit a lemezek tudnak.....alapból !
Az írás amúgy egyszerre történik a lemezeken...olyan tempóban amit azok fizikailag tudnak.
Tehát a RAID1 nem csökkenti az írási sebességet.
Az olvasási tempót meg növeli is ! -
Virag.h
aktív tag
Ertem mit mondasz... torrentnel szerintem sosem fogja megkozeliteni a. 100mb/s sebesseget habar a merevlemez tudna es a szolgaltato is...
azert nem szeretnem ezt azcegy lemezt kotetbe fuzni mert akkor felezodik az irasi sebessege es ezzel pont h nem segitettunk rajta...😕
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #97728 üzenetére
2 db eltérő meretű lemeznél nem sok értelme van a RAID1-nek vagy az SHR-nek.
Pl : 8 Tb + 14 Tb lemezek SHR-ben vagy RAID1-ben "csak" 8 Tb kapacitást adnak !
Mindegy , hogy 1 db lemez vagy több van kötetben....mert a mai modern lemezek 100-150 vagy több MB/s sebességet tudnak.
Ha a Gigabites hálózat sebességét nézem....az meg elviekben 125 MB/s....a gyakorlatban inkább csak 100-110 MB/s......sebességelőny akkor van ha a NAS-on belül másolsz lemezről lemezre....azaz kötetről kötetre. Akkor tudja a nagy fájlokat maximálisan írni és olvasni.Mondok mást :
Vegyél még 2 db 8 Tb-s lemezt.
Fűzd egy db SHR kötetbe a hármat.
Így lesz 16 Tb használható tárhelyed és MINDEN adatod 1 db lemezhiba ellen védett lesz.
Ha fogytán a tárhely, akkor pedig dobj be melléjük egy 4. lemezt , ami szintén 8 Tb-s.
4 lemez , 1 db SHR kötetben ad neked hozzávetőleg 24 Tb használható tárhelyet. -
Virag.h
aktív tag
válasz
Borisz76 #97725 üzenetére
Mert azon az egy hdd n csak torrentek vannak...
erdemes ezzel foglalkozni mert ha nincsen raid kotetben a hdd hanem csak egyedul van akkor jobb az irasi sebessege... kesobb jonnenek melle shr be a tobbi hdd amin nem lenne torrent?vagy inkabb az egeszet shr be fuzni "annyit ugysem lehet vele nyerni"?🙂
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Virag.h #97724 üzenetére
A migráció az , amikor a meglévő lemezedet teszed egy új eszközbe !
Nálad kb ezt kell :
- Új 12-14 vagy nagyobb lemezt beteszed.
- Létrehozol rajta egy kötetet.
- Adatokat átmásolod.
- APP-ok , telepített alkalmazásokat áthelyezed az új kötetre.
- Eredeti lemezen lévő kötetet törlöd.
- NAS kikapcs.
- Eredeti lemezt kiszereled. -
-
válasz
burgatshow #97722 üzenetére
még 2x lefuttatod és lesz egy új üres HDD-d
-
burgatshow
veterán
válasz
burgatshow #97712 üzenetére
-
Lathronos
őstag
Sziasztok!
Nemrég sikerült szereznem egy DS216J NAS-t. Tudom régi, lassú, nehezen szerelhető, stb. De nekem megfelel. Kérdésem az lenne, hogy RAID1-ben képes-e 2 DB 16 GB-os HDD-t kezelni? DSM 7.2.2 van jelenleg rajta. Valamint ha igen, milyet ajánlotok ami manapság megbízhatónak számít? Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Korábban szó volt a script-ekről. Fel akartam tenni az automatikus IP Blokkolást, de a Putty -val folyamatosan ebbe a hibába futok bele.
Nem tudja valaki mi lehet a gondja, és hogyan lehet orvosolni a hibát? -
Virag.h
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #97695 üzenetére
KINGSTON NV3 SSD, 1TB M.2 2280 PCIE 4.0 NVME (SNV3S/1000G)
Eddig tokeletes es sztem jonar/ertek aranyu....
-
Borisz76
nagyúr
válasz
VANESSZA1 #97706 üzenetére
Azokat ne gyomláld ki....
Azok az Előnézeti képek :
A thumbnail egy kisebb kép, amely egy nagyobb kép vagy videó előnézetként szolgál.Mert pl otthon feleslegesnek tűnik....de távolról , mobilon nézegeted a képeket , akkor nem mindegy, hogy 3-4-5 MB / kép adatot kell letöltenie vagy csak pár kB / képet.
-
válasz
Borisz76 #97705 üzenetére
Igen azt ismerem, de valamiért egy régebbi telefonom csinált olyanokat, hogy egy normál kép, és automatikusan egy kisebb belőle. tehát ugyanaz a fájlnév +(1) van a végén és kisebb felbontásban. na ezeket akarom "kigyomlálni", és a Visipics-et használtam, erre korábban, de nem tudtam, hogy esetleg valami beépített a SP-ben nincs-e.
-
burgatshow
veterán
válasz
VANESSZA1 #97700 üzenetére
1. Nem tudom, nekem alapvetően fut egy dup check a NAS-on, azt szoktam nézegetni ha valami gyanúsan hasonló, ill. kézzel szoktam átválogatni a megtartandó képeket.
2. A homes/<user>/Photos alatt (ha admin fiókkal nézed, ha mezitlábas felhasználóként, akkor meg simán a /home/Photos alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- OLED monitor topik
- Honor Magic V2 - origami
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged