Hirdetés
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
válasz
Shkiz0 #47182 üzenetére
“Ezt leszámítva szép jövő kép van kirajzolódóban, a 6090 esetén már nem is kell csak egy 25 éves Geforce Mx2 chip a kártyára, hogy adjon valami képet, az összes framet meg majd megrajzolja nekünk az AI.”
Bennem már régóta megfogalmazódott, hogy ha hátrébb lépünk és úgy szemléljük a fejlődést akkor tulajdonképpen az Nvidia tönkretette a klasszikus gaming-et az RT-vel és a felskálázással. Sosem tetszett a kamu fps és felbontás generálás, mert ezt a folyamatot helyezte előtérbe a klasszikus játékfejlesztési mechanikák és művészi kreativitás helyett. Minél több a “hókuszpókusz” annál silányabb lesz az adott játék nélküle, mert egyszerűen “nem kell megtervezni” az adott játékmechanikát, bevilágítást. A jó játékok sosem a nyers technológiától voltak kimagaslóak, hanem attól, hogy az emberi művészi/programozási tehetség hogyan nyúlt hozzá. Nem az történt, hogy mégjobb történetek, polírozott és diverz játékmenetek érkeznek amik ámulatba ejtik az embert. Visszafelé fejlődött a fizika, nincs jó karakter algoritmus, stb…
-
válasz
Devid_81 #47194 üzenetére
Nem sajnos. Sajnálom őket, mert amennyire most utóbbi időbe betaláltak a CPU vonalon, annyira vakvágányon vannak a GPU-n. Így haladunk 2-3 év és az Intelnek lesz nagyobb esélye versenyezni az nVidiaval, nem pedig az AMD-nek. Pedig tök jó lenne ha legalább 2, de még jobb ha pár éven belül mind a 3 ringbe lenne egymás ellen mert az tudna valós előrelépést jelentei illetve árversenyt amivel mi halandók nyernénk.
De sajna nem úgy néz ki a dolog, hogy ez lenne az irány.
Az NV most kb abba van mint az Intel volt sok éven át, hogy nincs valós konkurencia így csak csepegtetnek anélkül, hogy valóban éles harc lenne és valós előrelépés lenne évről évre.
Azt meg jól mutatja mekkora előnye van a bőrkabátos brigádnak, hogy a 4090 TI-ra se volt semmi szükség, így kis se hozták. -
yarsley
aktív tag
Jól sejtem, továbbra sincs semmi infó hogy lesz-e 24GB-s 5080 vagy 18GB-s 5070?
-
-
válasz
KillerKollar #47180 üzenetére
Inkább számolj úgy, hogy (EUR MSRP ár) / 1.19 * 1.27 * (EUR árfolyam). Kicsivel 1M felett.
Más. Megkapó az a természetesség, amivel az eddig az arázásra panaszkodók azonnal áttértek a teljesítményre való panaszkodásra - amiről ugye jelenleg elég kevés információ áll rendelkezésre
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Sontir Fel #47166 üzenetére
A bolt teljesen jo, en is vasaroltam mar onnan.
Viszont FE-t naluk nem lattam, masik topikban linkeltem az Nvidia storet, esetleg megint az LDLC-nel lesz, szinten jo bolt.
(lifeinformatica szinten top, onnan vettem a 4080-et es ket gepet, ket hete a mostani felconfigot is, mobo+cpu+ram) -
omfgk
veterán
válasz
Shkiz0 #47182 üzenetére
Sajnos működik a marketing.
Sokan benyalták azt ,hogy a Frame gen az valós fps növekménnyel jár.
Innentől meg egyértelmű a jövő.Azzal még úgy ahogy megbékéltem ,hogy a felskálázást valahogy belevonjuk a képletbe.
Mert látszik ,hogy azért ezt is lehet jól csinálni. 4K-n rengeteg jó példa van ahol a Quality tényleg ingyen fps, miközben a fos TAA-t megszünteti.De ,hogy most már multi frame gen, ahol a kamu képkockáknál továbbra sincs plusz információ, se input, se semmi olyan amit nem tud eleve számolni a kártya a két valós képkockából...
-
cucka
addikt
válasz
KillerKollar #47180 üzenetére
Az áfát a nettó árra számolják, nem a bruttóra.
Amúgy nem kell túlgondolni, az MSRP árat átváltod euróra, rárakod a helyi áfát, ennyibe fog kb. kerülni. -
Szerintem álomvilágban élsz. Elég csak megnézni a yt-on ahogy a nagyok egyre többen teszik ki a reakciókat a bejelentésre mindenki szinte ezen akadt fent elsőnek, hogy ez szimpla marketing BS nem több. Nagyjából ez az 5070=4090 úgy hangzik mint mikor egy álláshirdetésnél beleírják, hogy akár xy összeget is kereshetsz, amit borítékolható, hogy 100-ból max 1 ember ha megkap. itt is az a helyzet, hogy lehet 100-ból 1-2x adódik olyan körülmény amikor a csillagok állása is megfelelő, és az új framegennel látsz egy nagyobb számot mint amit a jelenlegi csúcs kártya tud.
HW unboxed (egy a sok közül, azért épp őt hozom, mert most rakta ki előbb a videót) szépen összefoglalja:
Dodgy Claims, Decent Value? - Our Thoughts on Nvidia RTX 5090, 5080, 5070 Ti, 5070
Értem én, hogy ebben reménykedsz akár te meg mások is, hogy gombokért kapsz 4090-es teljesítményt de a realitás sajnos eddig sem ez volt, és most sem lesz az.
Pont ebbe a hibába estek bele anno azok akik felültek a 3. generáció érkezésekor és benyalták ugyanezt a maszlagot amit most előad az nv, hogy majd a 2080 Ti-t alázza a 3070 fele annyiért... Aztán szembe jött a valóság elég csúnyán.Egy kártya erejét pedig továbbra is a nyers ereje határozza meg tetszik vagy sem, mert a DLSS sem egyformán skálázódik ám minden játéknál. Ahol pedig kevésbé érvényesül ott a hajadra kenheted ám a kamu frameket amit kapsz.
Ezt leszámítva szép jövő kép van kirajzolódóban, a 6090 esetén már nem is kell csak egy 25 éves Geforce Mx2 chip a kártyára, hogy adjon valami képet, az összes framet meg majd megrajzolja nekünk az AI.
-
Devid_81
félisten
Mukodni biztos mukodni fog, Nv nem sz@rozik ilyennel, csak az a kerdes, hogy hogy?
Ha igy haladunk mar a jatekkeszitoknek nem is kell jatekot irni par generacio mulva, mert a VGA teljesen begorombul es fossa majd magabol a AI altal generalt random-fake framet-et.
Eleg lesz a jatek elejen egy frame es a story legvegen meg egy, a tobbi a VGA-ra lesz bizva es random jatekot fog majd generalni minden usernek -
KillerKollar
őstag
válasz
warcat #47174 üzenetére
Akkor nézzük mondjuk az 5090-et. Tehát 2330*0,19 = 442,7, 2330-442,7= 1887,3 ez a nettó, 1887,3 * 1,27 = 2396,871 * 415,26 (jelenlegi árfolyam google szerint) = 995 324 forint (az FE). Tehát ha jól számoltam az alapmodellek (amik általában FE áron mennek) nagyjából 1 millió körül indulnak majd, a drágábbakat majd meglátjuk, de ha bejelentették a partnercégek az euros áraikat akkor arányosítva nagyjából azokat is látjuk majd.
-
De ez a REF arak, AIB +10-30%
-
adr0001
aktív tag
A valós sebességnövekedés az eddigieknél is kisebb, és az áruk jól mutatja hogy valós helyzetben mennyire lesznek ezek gyorsabbak.
5070>4090, haha, 1080p-n esetleg, talán 1440p-n.
Minél több a fake frame, annál nagyobb base framerate kell, artifactok és input lag pedig nem szerepel a diákon. Ez ám nagyon fog segíteni az 5070-nek 4k-n.120Hz+ lesz ezeknek a terepe,
-
warcat
veterán
válasz
KillerKollar #47173 üzenetére
Német áfa, 19% vagy maximum 20% ha általánosabban akarták meghatározni, az árak korrigálva lesznek ország szerint ahova szállítanak FE-t
-
warcat
veterán
válasz
KillerKollar #47168 üzenetére
Igen, ebben benne van az adó, figyelembe vették, hogy azért eur-usd 1.04 környékén van és nem 1:1 perpill. De ez azt is jelenti, hogy korrigálni fognak azonnal ha gyengül tovább
Amúgy ha ennyi az annyi akkor egy első körös sima Suprim beleférhet 2500-ba németektől, aztán kereslet szerint drágul majd
-
omfgk
veterán
válasz
KillerKollar #47168 üzenetére
Igen, az eurós ár mindig valamilyen adóval már terhelt.
-
KillerKollar
őstag
The GeForce RTX 5090 will be available from January 30th, starting at €2329.
The GeForce RTX 5080 will be available from January 30th, starting at €1169.
The GeForce RTX 5070 Ti will be available starting at €879.
The GeForce RTX 5070 will be available starting at €649.
Kérdés: Ezek az árak tartalmaznak már valami adót? Feltételezem igen mert bár az euro az utóbbi években gyengült a dollárral szemben de jelen állás szerint még mindig valamelyest erősebb (4%-al). Azt tudom, hogy az amerikai MSRP-be nincs kalkulálva adó, itt feltételezem van, csak nem tudom mivel számoltak, mert az ÁFA országonként változik európában. Illetve ez az FE, nyilván az ilyen Asus ROG Strix és társai még drágábbak lesznek.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Busterftw #47157 üzenetére
Nem hiszem, Asus TUF-ot vettem tőlük. Adtak hozzá akkor egy Asus TUF billentyűzetet ás diablo4
Nagyon jó tapasztalatom van velük. Amikor elfáradt a paszta és magas hot spotokat kaptam, akkor az egy éves kártya árát visszaadták, nem szórakoztak semmivel. Jó eséllyel most is tőlük fogok vásárolni
-
Elnezest en csak hulyeskedtem a frame gennel de bejott 4 kepkockabol 1 valos
na ez kemeny,
Mukodik veszek egy 5070-et hajjak meg -
válasz
Quadgame94 #47162 üzenetére
700 euro lesz az a brutto EU ar amit keresel 280-290e HUF, ez az 5070.
-
Quadgame94
őstag
Vagyis akkor nincs univerzális számítási módszer, hiszen a kereslet, készlet, modell és még sok egyéb tényező van. Illetve dollár árat totál felesleges szorozgatni. EUR retail árat váltsa átmindenki HUF-ra és modelltől/készlettől/kereslettől függően tegyen rá 5-20 százalékot. PL: RX 7800 XT 490-560 EUR az ára németországban. Itthon pedig 220-250 ezer. Ez egy nagyon pontos átváltás.
RTX 5090 2300 EUR -> 960 ezer + erre jön rá az egyéni modellre jellemző százalék. Senki sem tudja ez mennyi. 5%? 20%? Majd meglátjuk. És ez vonatkozik az összes többire is.
RTX 5070 600-650 EUR -> 250 ezer + a százalék. -
válasz
callmeakos #47159 üzenetére
Semmit, a téglák maradnak. 400-500 wattot nem disszipálsz el puszira 2 sloton. FE hangos lesz saccra a ventik/megmozgatott levegő miatt.
-
válasz
nubreed #47143 üzenetére
Köszi a linket a videóhoz, ez tökéletesen elmagyarázta nekem mi is a helyzet az új kártyákkal.
Az 5070 példája, hogy hozza a 4090 teljesítményét, még kimondva is nevetséges, de szerintem az kb. arra volt elég, hogy a konkurenciát egy kicsit szétmaszatolja és ezzel laikusokat behúzza.
Az árak szerintem nem lettek rosszak, különösképp a 5080 szerintem a barátságos, de engem leginkább az érdekel, hogy a kártyák mérete mekkora lesz. Mert a két slotos méret referenciahűtővel tök oké, de az ritka lesz mint a fehér holló, de a kérdés az, hogy a partnerek mit tudnak kezdeni ez ügyben. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Sontir Fel #47124 üzenetére
Igen ott, 4080-kor elerheto volt.
En pccomponentesen nem lattam meg FE-t, van ott is?
A 3080ti FE-nel az LDLC volt a hivatalos partner, ott sikerult anno elcsipni. -
nubreed
veterán
válasz
deathcrow42 #47155 üzenetére
-
-
Simán megy a túlzott negativitás, a helyén kell kezelni a dolgokat.
Az előzetes várakozásokkal meg pricing “leak” infókkal ellentétben kifejezetten pozitív az Nvidia árazása. (Nem lett olcsó, de szerintem az általánosan elvárt alá mentek)
Az új hírek szerint a TSMC is visszavett az áremelgetésből, amikor felröppent a hír, hogy az Nvidia a Samsung 2nm-t is nézegeti.
-
válasz
arabus #47146 üzenetére
A 4090 mindenhol drága, 2000 USD / EUR alatt így hirtelen nem is láttam sehol. Az RTX 4080 Super viszont 466e FT-tól indul, tehát létezik olyan, hogy egy félmilliós terméket MSRP áron (vagy alatta) lehet megvenni.
A "bután számoláshoz" meg csak annyit, hogy az 1599-es MSRP kb. 830e FT-ra fordul le. Ha nem tetszik, ahogy számolok, nem kötelező elfogadni - mindenesetre attól biztosan nem lesz igazad, hogy minősítgetsz. Annak több értelme lenne, ha mutatnál egy alternatív számolási módszert - őszintén szólva meglepne, mert amit leírtam, az az elmúlt 15 évben kitűnően működött (ahogy warcat írta, az alza árakon lehetett jól látni), de sose lehet tudni -
Így van, a kérdés most inkább az, hogy mennyire lesz kereslet az 5090 iránt. Szerintem ha az elején picit magasabb is, tavaszra tényleg beáll a 2000 dolláros alapárra.
Az 5080-s 1000 dolláron reális alternatíva a 2000 dolláros 5090 ellenében.
4090s/4080s tulajoknak szerintem nem létszükséglet a váltás, ahogy látom. 2 hét és jöhetnek a tesztek -
omfgk
veterán
válasz
warcat #47148 üzenetére
De eleve rossz példa mert 2 éves termék és nem akkor árazódott amikor a dollár= euró, ami most jön a piacra.
Egyébként pont akkor.
Amikor a 40-es széria jött, akkor volt a leggyengébb az euró.
Talán kétszer is korrigálták utána, amikor gyengült a dollár.Kapásból release után nem sokkal is.
https://fudzilla.com/news/graphics/55943-nvidia-rtx-40-series-price-drops-in-eu-and-uk
Aztán pár hónappal később még egyszer.
https://videocardz.com/newz/nvidia-lowers-geforce-rtx-4090-founders-edition-price-in-europe-to-e18191959 euróról visszament 1819-re, két korrigálás után.
-
warcat
veterán
válasz
arabus #47146 üzenetére
Már vagy 5 hónapja nem gyártják a 4090 chipeket, a mi kártya készül az a maradékból aib gyártóknál. Kereslet még van rá, miközben kínálat alig. De eleve rossz példa mert 2 éves termék és nem akkor árazódott amikor a dollár= euró, ami most jön a piacra.
Ja és persze a formula addig él, míg telítettek az ellátói láncok, illetve minél közvetlenebb kapcsolatban van a bolt agyártókkal.Nincs igazi magyar nagyker, hanem a német stb. nagykereskedőktől vásárolnak (több kézen megy át, rakódik rá a +%)
Ezért jó az alza jelenléte, magyar boltokban egy darab 5080/90 se lesz induláskor ezt megjósolom előre. -
omfgk
veterán
válasz
arabus #47146 üzenetére
Úgy hogy a kártya msrp-je 1599usd-650e ft.
Ami magyar áfával 810k. Kezdjük itt.
A másik meg az ,hogy a 4090 készletek szublimáltak. Tehát a maradéknál már a hülye felárat fizetik az emberek.Nem kell egyébként messzire menni.
9800X3D takkra MSRP-n nyitott. Csak nincs készlet, így szépen kúszik fel. De a 235k, az még egy erősebb forinttal pont 480 dollárra jött ki az alzánál.Nem megugorhatatlan képlet ez.
-
arabus
addikt
Nem akarok arcoskodni veled,csak bután számolsz és ezt akarod mindenáron bebizonyitani hogy helyes.
Ird be a keresőbe a 4090-et kidobja ha elmész és megrendeled min 1,080000 ft.
Úgy hogy a kártya msrp-je 1599usd-650e ft.
Aztán most magyarázhatod igy is meg máshogy is de ezeket ennyiért lehet beszerezni.
-
nubreed
veterán
Ha valakit érdekel, kijött Daniel Owen előzetes elemzése a témában: [Did Nvidia Lie? RTX 5090, 5080, 5070 Ti, 5070, DLSS4, Reflex 2, Price, Release Date, Performance]
-
tomgabor
senior tag
Ha jól számolok akkor az 5070 a mostani 4070S és az 5070Ti a mostani 4070TiS ára körül lesz. 400 000Ft nekem kicsit sok a Ti-ért.
Még mindig nem tudunk semmit a 5060Ti-ről ha jól látom?
-
arabus
addikt
Nem tudom hogy jött ki neked ez az ár de azért azon gondolkodj el hogy bármelyik cég beletesz félmillát egy olyan termékbe(azért hogy csak árulhassa a kedves vevő kedvéért) ami azért visszaküldhető és lehet hibás is és lehet hogy csak nem tetszik vagy épp picit cirpog-nem fog erre semmilyen számára megtérülő hasznot rátenni.
Ne nevettess.
Akkor bárki leül otthon vesz egy kiló aranyat vagy 5 kriptót és keres vele ugyanúgy hogy meg sem mozdult érte.
Érted? -
nubreed
veterán
Mikor jönnek a tesztek?
-
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #47133 üzenetére
Hát igen és ez a 3 képkockás Frame Gen vs a sima 0 frame gen ábrák is csalókák. Trükkök százai itt is mint régen és ma is máshol?
-
hahakocka
őstag
válasz
arabus #47135 üzenetére
Ilyen gyászos valós teljesítmény (Natív + RT s ezek még csak NV official slideok ami ált nem 100% valóságot takar , ahogy az AMD slide-okat is nem úgy kell nézni) növekedés mellett ezek az árak is gyászosak. Főleg hogy megszoktuk hogy MSRP nek sok köze nincs általában a végső árakhoz, főleg a hazai árakra. S NV kártyák esetén, szeretnek a scalperek és a sok-sok azonnal ugrok vásárló miatt még emelni is szépen az amúgy is nyereség éhes boltok. Emellett az AIB partnerek, az ÁFA, gamma béta a gyenge ft szóval lesz szerintem még meglepi főleg ilyen 15-20% RT és Raszternövekedés mellett. DLSS4 amivel nagyot mentek de elvileg az FSR4 is AI-t fog használni.
-
-
-
Quadgame94
őstag
Az órajelek brutálisan alacsonyak... Sokan 3 GHz környékére várták őket erre alig több, vagy még alacsonyabb is mint az Ada Boost órajelei. Ezt párosítva a magszámokkal és esetleges architektúrális javulással a teljesítmény nagyon gyászos.
5070 | 6144 mag | 2.51 GHz Boost
VS.
4070 Super | 7680 mag | 2.61 GHz Boost5070 Ti | 8960 mag | 2.46 GHz Boost
VS.
4080 | 9728 mag | 2.5 GHz Boost -
... szóval azé' aki az 1500 dolláros 5080-at meg a 3000 dolláros 5090-et jósolgatta szent felháborodással, az most egy kicsit beáll a sarokba, ugye?
Nagyon érdekesek lesznek majd a tesztek, az az 5070 = 4090 különösen mókásan hangzik. Szegény tesztoldalak már nem is tudom, hányféle különböző dolgot kell mérjenek ahhoz, hogy korrektnek legyen nevezhető a teszt...
-
omfgk
veterán
válasz
-=RelakS=- #47130 üzenetére
Lefutom Usain Bolt-ot, de ő 20 centis hóban fut, én meg lejtőn.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Devid_81 #47126 üzenetére
Valószínűsítem, hogy a 4090 megeszi reggelire az 5070-et raszterben, ha az 5070 csak úgy tudja felülmúlni a 4090-et, hogy 1 helyett 3 képet generál a renderek alapján
A grafikonoknál apróbetűvel ott van, hogy a 40xx FG-t, az 50xx meg MFG-t (4X mode) használ, úgy meg persze, hogy duplázzák a teljesítményt az előző generációhoz képest. -
PuMbA
titán
"We have also sped up the generation of the optical flow field by replacing hardware optical flow with a very efficient AI model. Together, the AI models significantly reduce the computational cost of generating additional frames."
A DLSS 4 már nem a hardveres egységet használja képkocka generálásra, hanem a Tensor magokat
-
hahakocka
őstag
válasz
yagami01 #47116 üzenetére
Bezony még az 5090 as se sokkal jobb RT ben, pedig maga a kártyai adatai, elvileg dupla erősek majdnem minden értékben, nem a 4090 hez mérten? És a fogyasztása is szépen nőtt. Erre 20-25% al ha jobb a 4090 nél sok gamenél RT ON ba? DLSS ami egyedül nagyot fejlődött elvileg bár milyen felskálázós felbontás vagy éppen lebontás
azt nem írják. Mindenki mondta dupla olyna jó lesz ja DLSS el max. Pedig ott van mögötte a hardver erő duplázás szinte meg a nagyobb fogyasztás, így nem értem ezt. Szóval ez így elég csalódás.
AMD prezi elvileg még lesz legalábbis az igazi
. Volt aki azt írta hogy Vegasban lesz valami
Max Fallout Vegasban?
S az 5080 is azért lrsz 580e
kb legalább a TUF meg ja lehet 700k Azért ezek nem ár érték bajnokok (Perf/watt is kérdés) eddig látva az RT és natív erőtöbbletet. Eddig csak a DLSS4 el ugranak nagyot.
-
Devid_81
félisten
Ugy latom a 4xxx Super arakbol tanulniuk kellett (helyes)
Azert kellemes csalodas az ar, ha mar vramot sz@rnak adni
Amire nagyon kivancsi vagyok az az 5070 vs 4090 raszterben, illetve 2 slotos 575Wattos 5090
De legalabb az AMD prezi egy kalap fosh volt legalabbis a gaming VGA resz... -
-
yagami01
aktív tag
Na NV oldalán a részletes speckóknál van valami órajel is:
Pár dia: -
GeryFlash
veterán
Ne haragudj, de egy rohadt nagy kozkeletu baromsag, hogy az Apple csak szoftver es gatya hardver, az iPhoneok SOC-ai, igy a CPU es az IGP resz is mindig abszolut combos volt az osszes telefon eseteben. A RAM valoban mindig kevesebb volt, bar az minden telefonban stagnal, az elmult evekben, csak az Adnroidnal tobbnyire 12GB-nal az Applenel 8-nal.
-
Raymond
titán
válasz
Raymond #47110 üzenetére
Persze a diakat elnezve MFG nelkul a teljesitmeny se valtozott sokat igy annyira nem meglepo hogy marad a kategorian beluli aozonos arazas.
@GEIL
"ha a 4090 fps értékeit hozni fogja egy 5070 275 ezer Ft körül..."Nem fogja, nezd meg jobban a diakat, az DLSS4 MFG amivel ott azok az FPS-ek, anelkul marad a "helyen" ahol most is van.
-
GEIL
addikt
Végülis az Apple telóknál is a szoftver része a komoly....a hardver pl proci vagy RAM tekintetében a mostani félmilliós csúcs 16 pro-ban is olyan, mint egy 6-7 évvel ezelőtti középkategóriás androidos telóban.
A lényeg hogy működjön..és ha a 4090 fps értékeit hozni fogja egy 5070 275 ezer Ft körül....hát annak egy gamer örülni fog....max a 4090 tulajok dünnyögnek akik megvették közel 1 millióárt a kártyájukat.........de ugyanez volt anno a 3090 esetén arányaiban.
Haladjunk...jó lesz a DLSS4
-
GeryFlash
veterán
Hat a 4-bol talan az 5070Ti a legjobb vetel, ha jol latom ugyanannyira fog perfomanceban es arban is elhelyezkedni az 5070-tol mint az 5080-tol (sot arban az 5070 kicsit jobban ra van csuszva), de legalabb ,,mar" 16GB-os. Szerintem arra a perfre az kb a sweetspot, az 5080-at szerintem viszont mar bizonyos esetekben vissza fogja fogni a 16GB.
Amugy MSRP alapjan az 5090 se lett annyira rosszul arazva, foleg az 5080-hoz kepest. Aztan majd meglatjuk a valos teszteredmenyeket, meg a valos arakat.Egyelore azt mondom pesszimistabb voltam annal amit most lattunk, de azert varjuk a veget. Az tetszik hogy az 5080 tudott faragni 90wattot a 4090-hez kepest, ha ugyanazt a teljesitmenyt tudja hozni raszterben is es RT-ben meg jobbat akkor az szep mernoki teljesitmeny ugyanazon a node-on.
-
hahakocka
őstag
Hât igen sajnos 720p-1080p be lehet kb. Emellett az àrak az Àfàt egyebeket ràrakva hozzàk majd amit vártak 1300-1500 dolcsi 5080 2400-2590 dolcsi 5090 főleg a jobb AIB modelleknèl.
Vajon hogy lèp az Amd most tovâbbra is hallgat mèg? Itt se volt performance tàbla Dlss marketingen kívül? -
Terek
tag
Hmm.Az árakat látva csalódott vagyok.Tény,hogy mire kapható is lesz magasabbak lesznek ezek a számok.Itt meg pláne addigra lehet lesz 450 a juró.
Az új dlss hozza amit a marketing megkívánt.Ha nem megy hardverből majd megy szoftverből. -
RTX 5090 and RTX 5080 on 31st January.
RTX 5070 Ti and RTX 5070 in early February.Nvidia Digits CPU
-
Az árak szerintem jobbak a vártnál, nincs drágulás kivéve az 5090 de az más dimenzió lesz.
Az hogy az RTX 2000 még mindíg kap ilyen fejlett frissítéseket nem kicsit jó dolog.Halkan megjegyzem hogy az RX 5700 at már tesztekben is alig látni.
Az Nvidia kb hozta a szokásos színvonalat, jensen az jensen volt, nekik elég volt az idő.
A bullshitteket nem érdemes bevenni RTX 5070 = 4090.
Ez az AI TOPS mérce hatalmas bullshit. -
yagami01
aktív tag
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Shkiz0 #47100 üzenetére
Itt a full Nvidia link, van egy DLSS 4 slide pár játékkal.
NVIDIA DLSS 4 Introduces Multi Frame Generation & Enhancements For All DLSS Technologies75 játékban lesz elérhető day 0.
Kevesebb vram kell neki.Az Nvidia Appban lehet "upgradelni" a játékokat:
"Alongside the availability of GeForce RTX 50 Series, NVIDIA app users will be able to upgrade games and apps to use these enhancements.
75 DLSS games and apps featuring Frame Generation can be upgraded to Multi Frame Generation on GeForce RTX 50 Series GPUs.
For those same games, Frame Generation gets an upgrade for GeForce RTX 50 Series and GeForce 40 Series GPUs, boosting performance while reducing VRAM usage.
And on all GeForce RTX GPUs, DLSS games with Ray Reconstruction, Super Resolution, and DLAA can be upgraded to the new DLSS transformer model. "Teljesen más liga az Nvidia.
-
TESCO-Zsömle
titán
RTX5090 FE hihetetlen...
~600W TDP 2-slotos hűtéssel WTF?!?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 1 / 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Yettel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- The Last of Us Part II Remastered - Megkaptuk a hivatalos gépigényt
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Asus TUF Gaming FX707VI - 17.3" 2.5K 240Hz - i7-13620H - 32GB - 1TB - RTX 4070 - 3 év gari
- iPad 10 eredeti Apple cover (Smart Folio)
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest