Hirdetés
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz
Busterftw #47597 üzenetére
Nagy keszlet valoszinuleg az USAban lesz, mindenki a Trump Tariff -ra keszul, illetve mielott az beut feltoltik a keszletet...ha bejon akkor minden sokkal dragabb lesz, nem csak az USAban hanem majd jol kihasznaljak vilagszerte mondvan, hogy hat az USA arakhoz mertuk eddig is, szeva.
-
gV
őstag
válasz
AsakuraDave #47553 üzenetére
akkor még türelem, mert a min cp2077 raszter 4k natívon is csak 65.5 fps 4090-el [link]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
callmeakos #47595 üzenetére
Szerintem az elejen tudsz venni, utana egy ideig nem.
Bar Jensen stedzsen azt mondta, massziv keszlettel varjak az indulast. -
válasz
callmeakos #47595 üzenetére
Mint mindenbol.
-
válasz
deathcrow42 #47594 üzenetére
Emiatt félek is, hogy eleinte erős készlethiány lesz.
-
-
Yodamest
veterán
válasz
deathcrow42 #47591 üzenetére
Én meg mindig ezen a xx70TI vonalon mozgok, ennél feljebb már túlságosan elszáll az ár. Illetve így 2 évente váltva ez így pont jó is, mert mindig elég erős a megjelenéskor és mire kezdene kevés lenni, már jön is a váltás.
-
warcat
veterán
válasz
deathcrow42 #47591 üzenetére
Gyenge leszel, érzem a bizsergést az Erőben....
-
-
válasz
Sontir Fel #47584 üzenetére
Reeggelned kell es asszem csaknrad vonatkozik aki vette, ha eladod neked kell intezni de akkornis faca dolog szerintem.
-
Yodamest
veterán
Amúgy igen, ez az ilyen mindenféle "my new build for the next 3-5 years" videókból meg reddit bejegyzésekből is jól látszik. Épp redditen láttam egy ilyen posztot, mindenből a legújabb mellette lian li mágneses LCD vetilátorokkal körberakva a fehér gépház, csak a ház és a ventik lehettek kb 300-400K, 4090 nem tudom milyen aio verzió stb. És alatta meg írta, hogy nah ezzel most a következő pár évre megvan.
Erre megírtam neki a valós kommentet, amit ő nem mert felvállalni, hogy jövőre ahogy bármelyik alkatrészéből lesz egy újabb verzió azonnal cserélni fog arra. Az volt a jó, hogy ezt ő is belátta, csak próbált ilyen álszerény lenni... XD
-
Sontir Fel
őstag
-
GEIL
addikt
válasz
Sontir Fel #47567 üzenetére
áhh...dehogy....3 éves használt kártyáért aki kiad több mint 1,2 milliót az tud valamit.
-
válasz
deathcrow42 #47575 üzenetére
Annyira nem dobaljak a 4090-et , jogosan mert az hogy porra veri 3 kamu frammel a 5090 lenyegtelen, mert most ez lesz a mantra az osszes kartyanal dehat gyorsabb
2000 gen 3000-re valtasnal rengetegen egettek meg magukat 20nforintert dobaltakna Ti-t aztan 50% pluszert lehetett leadni -
válasz
Hellwhatever #47576 üzenetére
Vagy esetleg rájön, hogy a francnak kell új kártya
-
-
válasz
Sontir Fel #47567 üzenetére
Joforman mindenki var vagz ujra vagz lepattanora
Gepemben jelen pillanatban egz pajszer GTX670 duborog
-
RI/OS
addikt
válasz
Sontir Fel #47564 üzenetére
Aztán mikor én múlt hét vasárnap eladtam az enyémet, én voltam a retardált birka paraszt.
Szét kell csak nézni, már megy az egymás alá licitálás. -
Sontir Fel
őstag
Befigyel 1.100ért állítólag bontatlan Asus Tuf. 1.300ért 1 év garis 4090 MSI gaming
#47568RI/OS: én biztos nem gondoltam ilyet. Ha lett volna kártyám, már decemberben eladtam volna. Az én esetem annyiban egyedi, hogy júniusban a bolt eredeti áron visszavásárolta a paszta problémás Asus Tuf 4080asomat 1.400 euróért és azt hittem legkésőbb novemberben már lesz új kártya, gondoltam addig minek vegyek bármi mást... nah azóta várok
-
PuMbA
titán
De már jelent meg olyan cím, ahol kötelező az RT hardveres támogatása: Indiana Jones and The Great Circle. Előtte pedig Avatar, illetve Star Wars Outlaws, amik hardveres RT támogatás nélkül is futnak, de lassabban, mert ebben az esetben szoftveres RT kerül használatba. Az Unreal Engine 5 címek szintén kötelezően szoftveres RT-t használnak jelenleg, ami az újabb verziókkal hardveressé fog alakulni, hiszen az UE 5.4-ben már a hardveres RT teljesítménye beérte a szoftverest és a minőség is jobb. Lassan, de elkezdődtek a dolgok.
-
GEIL
addikt
válasz
Sontir Fel #47564 üzenetére
Így helyes....jó volna itthon is behúzni majd 375 körül egy használt 4090-et
-
Sontir Fel
őstag
Spanyol aprón már megy az éhezők viadala
:
-
válasz
M@trixfan #47557 üzenetére
Ezt nem lehet szerintem túl hamar ráeröltetni a játékiparra. Ez egy hosszú evolúciós folyamat.
Még egyetlen játék sem született ( kivéve techdemókat) ami kizárólag PT-t vagy RT-t használna pedig ez már az 4. generáció, lassan 10 éve a játékipar része.
Enélkül nagyon nehéz előrelépni grafikailag. Az más téma hogy a játékfejlesztés minősége sem volt még soha ennyire alacsony színvonalon szerintem mnt mostanában. RT nélkül sem képesek nagyon megcsinálni egy játékot anélkül, hogy ne legyen fullon buggal és technikai hibákkal. Mindegy mi okból, idő vagy pénz.Lehet ezelött 15 éve hasonló hardverekkel hasonló játékokban az RT is már előrébb tartana. -
válasz
Sontir Fel #47555 üzenetére
Nem vagom, radugom a gepre winben ott a 138hz ķivalasztom es kesz. Igy megy miota megvan.
-
hahakocka
őstag
https://www.youtube.com/watch?v=tsVlmBiB0h0
Humorizált a srác hopp ott a könyöke, hopp itt a könyöke nagy a latency sajna
Hibrid trükkel és B30-as téglaméretű hűtéssel érkeznek az MSI RTX 50-es kártyái
[link]
MSI nem spórol, a hellyel
A PCgurunál is csalódtak pedig nem szoktak az NV show-kban.
Korábban az RTX 40-es széria sokkal nagyobb technológiai ugrás volt.
[link] -
-
M@trixfan
addikt
Pontosan és túl hamar lett ráerőltetve a játékiparra. Ráadásul ez csak fény/árnyék, nem a maga a jelenet Raytrace-elt. Szerintem az Nvidia már az első RTX tervezésekor nem a játékosok igényét nézte első helyen hanem az “ai” és egyéb ipari területeken levő neuronhálós modellezéshez tervezte és ez mondhatni “melléktermék”. Magát a technológiát nagyon szeretem és persze, hogy izgalmas az RT.
-
Raymond
titán
válasz
Sontir Fel #47555 üzenetére
NV CP -> Display -> Change resolution -> Customize -> Create Custom Resolution
Ott aztan beallitod melyik felbontashoz kell es tolod felfele a Refresh Rate erteket es teszteled a Test gombal alul. Ha fekete a kep akkor varsz amig visszavalt.
Az uj NV App-ban nem tudom hol van, nem hasznalom, en meg regi meghajtokat hasznalok ahol van NV Control Panel.
-
válasz
AsakuraDave #47553 üzenetére
Azzal azért érdemes tisztában lenni, hogy a raytracingnak nincsen igazán felső határa.
A mozikban lévő csilliárd dolláros animációk, talán ha olyanok futnának valós renderelésben és megvilágításban egy VGA-n,de ezek még nagyon kezdeti lépések, a CP 2077 is. -
AsakuraDave
őstag
-
-
KRoy19
őstag
-
gV
őstag
válasz
AsakuraDave #47544 üzenetére
Én csak arra vártam már egy ideje, hogy végre egy hardver talán amin az olyan játékok mint egy CP77 majd 4k natív-dlss quality mellett full RT-path tracing-el játszható lesz
4090 már rég tudja ezt, 4K@qDLSS+RR+PT(fRT) 53 fps [link]
vagy mégis mennyi fps kell?
de itt elkezdheted számolni a pixeleket és ha megnézed, hogy a 4090 natív 4K-ról a qDLSS+RR 2.12x gyorsulást hoz ami az 5090-el is várható így ránézésre ~70 fps-t tud majd.
-
válasz
deathcrow42 #47546 üzenetére
Hát a pletykák szerint igen,de ez sem hivatalos még. [AMD Radeon RX 9070 GPUs Reportedly Debut In Late January, Review Samples Shipped Out]
-
-
válasz
AsakuraDave #47544 üzenetére
Ok de ez a bemutató volt, nem egy teszt. Ez csak egy 1 órás showműsor, marketing.
Ez alapján nem érdemes se lemondanod sem odalenni értük. Egyikről sem tudunk semmit igazából.
Ettől függetlenül lehet jó majd raszterben, RT ben meg egyéb dolgokban,de lehet hogy nagy csalódás lesz.
Ugyan ez az AMD oldalán is.
Ott január 22-ig embargó, 24.-én kapható lesz állítólag a kártya. Nvidiánál 21-től elméletileg embargó off. Addig ne keseredj el. Majd utána -
AsakuraDave
őstag
Persze, csak ezzel van marketingelve és gaming kártyákról beszélünk, top high-end kártyákról és csak szó sem esett a ranszter teljesítményről, minden második szó az AI volt, és ez az AMD prezire is igaz volt pedig ott még kevesebbet mondtak
Én csak arra vártam már egy ideje, hogy végre egy hardver talán amin az olyan játékok mint egy CP77 majd 4k natív-dlss quality mellett full RT-path tracing-el játszható lesz, de nagyon nem tartunk itt, pedig sztem már kellene csak most elmentek az AI irányba mert abba több a zseton. -
válasz
AsakuraDave #47538 üzenetére
Nem kötelező bekapcsolni a framegent, ez egy opció.
-
fatal`
titán
válasz
-=RelakS=- #47541 üzenetére
Senki nem beszélt full hd kijelzőkről.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
fatal` #47540 üzenetére
Itthon 2 kijelzőm van. Előző munkahelyemen volt, hogy 3 kijelzőm volt folyamatosan, szóval engem ilyennel nem fogsz meg
Manapság már meg is vesznék, ha csak simán fullhd kijelzőkkel lennék körülvéve, és egy 4K kijelzőt is tele tudok rámolni. Legjobb, hogy akár a négy sarokba száműzheted a használt alkalmazásokat, miközben nem egy (két) monitor keretet bámulsz közvetlen magad előtt. DisplayFusion-nel meg úgy osztom fel a kijelzőt, ahogy akarom, szóval ha az az optimális, akkor lehet kvázi három függőleges monitorom.
-
fatal`
titán
válasz
-=RelakS=- #47539 üzenetére
Vagy életedben nem dolgoztál 1-nél több kijelzővel
Nekem meg 10+ éve több monitorom.
Nyilván munkafüggő is, videót vágni elhiszem, hogy jó a 42 colos TV. Biztosan nem fogok egy kijelzőn szenvedni fejlesztéssel. De kinek mi, szerencsére van választási lehetőség.
-
AsakuraDave
őstag
Age of AI bullshit
[ájemdé] [envidinya]
Nagyon gáz és szánalmas a hardver piac alakulása... az egyetlen "értelmes" választás egy 4090 lenne kb 3080Ti -ról, én egy centet se fogok ilyen AI bullshit fake frames xarságokra költeni, de még ez is ár/érték arányba drágább mint egy rózsadombi lakás nm ára..
Mondjuk minőségi játék is jó rég jelent meg, amire használnám, hogy a CP77-et végre elkezdjem max grafon meg stalker2 120. végigjátszást modolt über grafikán..szerk.: AMD kártya sajnos nekem a felskálázó minősége miatt, meg RT performance miatt estek eddig ki, de szerintem ők se fognak komolyabbat durrantani idén már...
szerk2.: [link] talán érdemi javulás jöhet FSR4 -
fatal`
titán
válasz
-=RelakS=- #47493 üzenetére
Mert eleve egy kijelződ van, sokkal kényelmetlenebb, mint két kisebb monitor.
Két tv-n meg tekerészheted a nyakad, semmi értelme szerintem.
Persze a munka jellegétől is függ, de biztosan nem dolgoznék két méterre ülve egy 55"-os kijelzőn.
-
[Cooler Master unveils innovative GeForce RTX 50 coolers, exclusive to its prebuilt PCs]
Belép a CM is a VGA-k piacára. igaz saját PC-ikben lesz elérhető kizárólag.
-
válasz
Sontir Fel #47530 üzenetére
DP- van 138z azonnal semmit nemnkell tenni, HDMI120hz.
Baltaval ja, Fredi Beni tavkapcs -
Raymond
titán
válasz
Sontir Fel #47530 üzenetére
"Láttam, hogy van túl hajtás az alap 120hzről, de rémlik, hogy akkor valami mással gond van"
Ugy kell tulhajtani hogy ne legyen gondAz en 75Hz-es 3440x1440-em is 96hz-en fut ami Freesync-el kellemes tud lenni.
-
Sontir Fel
őstag
Szintén ilyenem van és nagy elégedettséggel használom. Van mellett egy 1440p és fullhd monitor, ha dolgozni kellene, ilyen situation room feeling.
Viszont ez a 138hz hogy is van? Láttam, hogy van túl hajtás az alap 120hzről, de rémlik, hogy akkor valami mással gond van
Emiatt a dög miatti váltottam zöld kártyára és dlssre
Jah és tavkapcsoló.... inkább az világítana mint a hátulja, ahogy még kinéz... Lehet ph teszten írták, hogy valaki baltával faragta ki
-
Yodamest
veterán
Persze példa mindenre van, de még csak azt sem állítom, hogy jobban játszottam, nem ez a lényeg, hanem érzetre sokkal könnyebb legalábbis nekem, mert egy nagyobb területre kell húzni egy ugyanakkora kurzort. LoL-ban is nagyon jó, mert amikor minionokat lasthitelek, a hp csíkokat sokkal jobban látom, mintha ilyen kis cérnaszálak lennének.
-
Chalez
őstag
Nekem is ilyen LG-m van, vegyesek az érzéseim. Azért egész jól elvagyok vele, bár win alatt SDR-nél olyan meh, de ha átkapcsolom HDR-re game alatt, akkor van ami majd lemászik a képernyőről. Filmek HDR alatt is meh, az 5 éves 65" B9-en sokkal jobbnak tűnnek, bár ez meg gondolom a win f@szsága - pedig állítólag 11 alatt már ez is jobb... Yettel TV-m van, az is eléggé semmilyen, küszködök néha, hogy jobb.
Azért a Forza 5 HDR-ben, minden maxon native 4k-n 240Hz-en 140-180 FPS-el eléggé ott van -
Yodamest
veterán
Igen a másik meg, amit nem is vettem bele, hogy szürreálisan drágák az oled monitorok a tévékhez képest. Amennyibe ez a 32"-es kerül, annyiból simán vesz az ember egy 65" C2-3-4-et, ha meg nem kell ekkora képméret, majdnem fele annyiért 42-48"-t. Bár én mindenkit arra bíztatok, minden követ mozgasson meg, hogy el tudjon helyezni minél nagyobb megjelenítőt, mert rettentő jó dolog. Még ez a chat ablak is sokkal jobb nagyban, filmekről, játékokról nem is beszélve. Pár jónapja CS2-t toltam kicsit és ekkorában headshotokat osztogatni fantasztikus tényleg, azért mégsem 1 négyzetcentire húzod az egeret, hanem mondjuk 4 négyzetcentire azért az motorikus-pontosság szempontból nem mindegy.
-
omfgk
veterán
Ez volt.
Vadiúj.Az volt a baj vele, mint most nemrég az LG 32 colos monitorával. Akkor nem esik hasra az ember tőle, ha már évek óta Glossy Oled-et bambul. Sőt, rögtön azt érzi ,hogy ez visszalépés.
Ezzel a 32 colossal is, már a windows asztalon azt néztem ,hogy ennek mi az isten baja van...
És ugye ez is monitor menü, beállítási lehetőségek negyedelve. -
omfgk
veterán
Egy ilyet vettem még talán 260-ért, de csúnyán elvérzett a 42 colos C2-vel szemben. A matt coating-nak köszönhetően visszalépés volt. Ment vissza.
Az a rugós tekerő amúgy kurva jó volt. Az bejött. De az a baj ,hogy kevesebb dolgot tettek bele, mint amit kivettek belőle. Ment az egész menü, a rengeteg beállítással is. Bárhogy kepesztettem, a közelében nem volt a végeredmény a C2 képének.
A hangja jobb volt sokkal, de ugye a 42 colos TV-ben eleve nem az van mint a 48 colosban, szóval már ott elvérzik C2 szérián belül a legkisebb.
-
-
conexke
tag
Akkor azt mondjátok hogy elég az 5070 ami 300alatt lesz majd ? És az majd január vége felé jön majd?
-
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
deathcrow42 #47513 üzenetére
Én meg szívesen mennék a 42" fölé, 48-55" környékére.
-
Yodamest
veterán
válasz
deathcrow42 #47513 üzenetére
De ez milyen távolságból?
-
zebra_hun
veterán
válasz
callmeakos #47510 üzenetére
FH5-ben nekem sem jön be a DLSS. Légkábelek a sima TAA alatt a legjobbak. Ok, nem kell bámulni a felső vezetékeket, tudom
Nativ jobb. Ugyanez a tapasztalatom a HZDRM-ben is. -
-
[More GeForce RTX 5090 Founders Edition mysteries revealed: backside of the PCB]
"The backside has four more power delivery phases, which means that Nvidia's GeForce RTX 5090 Founders Edition graphics card uses a rather extraordinary 34-phase VRM. Also, there is a relatively large high‐density board‐to‐board (mezzanine) connector (marked as J806) often used in compact electronics to mate two circuit boards together, and a smaller mezzanine connector marked as J805. In addition, there are two ZIF connectors for fans." -
válasz
KRoy19 #47504 üzenetére
Akkor úgy fogalmazok, hogy windowson belül nem veszem észre a különbözőbséget. Persze, ha nagyon közel megyek a képernyőhöz, akkor látni fogom a fától az erdőt, ezen kár is rugózni.
Játékokon belül más a leányzó fekvése, én pl. azt vettem észre pont a minap, hogy Forza Horizon 5 alatt inkább kikapcsolom a DLSSt meg a többi AI dolgot, és inkább natív 4Kban tolom a játékot, RT nélkül egy med/high minőségben. Ott nagyon kijön a különbség. Ezért is írtam hogy nem mindegy hogy van ez az upscale implementálva.
-
Yodamest
veterán
válasz
KRoy19 #47504 üzenetére
De ez lehet egyfajta kevésbé háklisság is. Mármint, nekem jó a szemem és engem sem érdekel, meg nem érzem azt, hogy csorbulna az élményem, ha nem natív 4K-ban futtatok valamit, hanem akár DLSS balanced-ben vagy akár performance-ban. Nemrég pl. a Final Fantasy 16 Demo volt letölthető steamen, végig is vittem és ott simán jól elvoltam a 4K DLSS performance skálázással. Láttam, hogy nem olyan tűéles, mint a DLSS quality mondjuk, de egyáltalán nem zavart, így is szép éles volt a kép. És ez 55" kb 1 méter ráadásul.
-
KRoy19
őstag
válasz
callmeakos #47486 üzenetére
Ha ilyen közelről egy ekkora kijelzőn nem veszed észre a különbséget, akkor nem lehet valami jó a szemed. Én is egy 48-as 4K oledet használok kb. kb. 1m-ről és nem volt még olyan játék, ahol ne lett volna egyértelműen rosszabb minőségű a DLSS Quality, mint egy natív DLAA.
-
Yodamest
veterán
Lehet kissé nyers vagyok, de vannak objektív quality of life tényezők, amik mellett én már nem tudok elmenni. Ilyen a távirányító vs monitor alján lévő pöcök pecketése ujjbeggyel.
De ezt mindig építő jelleggel írom, én jót akarok csak, jó ajánlásokat mondani, amik tényleg hasznosak. Ilyen ez a tv stand is egyébként, világ legjobb dolga volt, hogy nem az asztalon tárolom a megjelenítőt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Apple iPad Pro 12.9" billentyű+tok új eladó.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD STRIX GTX 1060 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest