- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz gainwardgs #47244 üzenetére
Azok mindig is nagy Nv tamogatott akarmik voltak, erdemes megnezni, vagy Ok megint csak azt fujjak, hogy ejj de f@sza minden..?
...
-
KillerKollar
őstag
válasz gainwardgs #46699 üzenetére
350ért 4090? Az valami elírás lehetett sztem annak a beszerzési ára több, az alza nem fogja veszteséggel adni amikor mindenhol 1 milla...
-
KAMELOT
titán
válasz gainwardgs #46699 üzenetére
Igen volt 1 darab és jelenkezett rá 2-3000 ember.
Majd április/május környékén remélhetőleg lesz már 5090 FC, nekem nem kell sietni a vásárlással.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
veterán
válasz gainwardgs #46697 üzenetére
garantált
Akinek ez nem tétel annak tök mindegy hogy 400 vagy 600.Pénz nélkül is beposztolok realese napján egy 5090--et
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz gainwardgs #46577 üzenetére
Ja csak addig jön èv elejèn lehet Intel B770-780 meg 9070XT FSR4 el AI val javított RT vel 16 GB rammal. Mondjuk èn 20 at raknèk rà 7900xt-xtx ek (20-24gb)utàn. Intel mondjuk lehet csak 7800xt 4070 szintet fog hozni de 300-350 dolcsièrt kb?
Ki fog 1-2 èvet várni S dràgàbb is lesz gondolom a super[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
Mert aztén a superek annyira superek lettek
#46578Komplikato: a 4080 es 4090 koze is vartak valamit a rajongok... aztan oscar ba nem gyutt
[ Szerkesztve ]
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Komplikato
veterán
A pletykált számok alapján az RTX5080 érdekes mennyivel gyengébb a nagy tesónál, olyan mint has eleve úgy lenne be tervezve, hogy lesz közöttük egy vagy két kártya még. Az is lehet több féle ötlet is talonban van a leendő Ti meg Super kártyákra.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
hahakocka
őstag
válasz gainwardgs #46544 üzenetére
9080XT, ha mást írtam oda, akkor elnézést. Mert nagyon hiányzik a listáról fura lenne ha csak 70 es kártya lenne az nem akkora nagy szám persze ha 300-400 dolcsiért adják akkor jobb lehet.
7800xt a sima 4070 ellen készült s azt verte is , RT n kívül. Super később jött.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz gainwardgs #46531 üzenetére
Ennek az esztelen fröcsögésnek nem sok értelme van már bocs. Értem én, hogy drágák (neked) a kártyák, de te is tudod, hogy nem lesz annyi egy 5070. Ha meg nem tudod akkor mielőtt kommentelsz tájákozódnod kellene, mert semmi szakmaiság nincs abban amit írsz. A szakmai hozzászólások meg csak gyűlnek.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz gainwardgs #46525 üzenetére
Én elengedtem a csúcsot meg a közelét is, gondoltam valami erősebb középkatot veszek... de nem szoftvert akarok venni...
Erre a középkatot meg kinyirják maguk a gyártók -
S_x96x_S
addikt
válasz gainwardgs #46455 üzenetére
> Hol hozza az intel az nv-t
kivételek és extrém esetek mindig vannak.
pl. egyes esetekben a CPU AI inference is gyorsabb lehet mint a GPU.
(pl. hogyha AMX -el támogatva van )"Why NuPIC on Intel® Xeon® Processors Makes CPUs Ideal for AI Inference
Numenta and Intel are opening a new chapter in this narrative, making it possible to deploy LLMs at scale on CPUs in a cost-effective manner.
Here are a few reasons why.
Performance: 17x Faster Than NVIDIA* A100 Tensor Core GPUs
...."
https://www.intel.com/content/www/us/en/developer/articles/technical/usher-in-a-new-era-of-accelerated-ai-on-cpus.htmlMottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
válasz gainwardgs #46458 üzenetére
> Nv mutatott egy irányt a felskálázással,
> érdekes Amd és intel ugyanúgy követi,erősebb AI hw-res támogatás kell;
és az az AMD + Intel szintén erősít ezen a téren.> ha van jobb irány miért nem mutatnak egy jobb alternatívát
Az NPU + GPU ötvözése érdekes irány. Amethyst(Sony, AMD)
És majd a PS6 -nál kiderül, hogy mennyire válik be.
Amúgy az AMD által megszerzett XILINX ( NPU, FPGA ) technológia ötvözése
elég érdekes lesz. ( ~ nehézségek + lehetőségek )
https://prohardver.hu/hir/amethyst_sony_amd_jatek_gepi_tanulas.html
ABU:".... Többek között fontos szempont, hogy a gépi tanuláshoz jobban illeszkedő hardverarchitektúrák készüljenek, ami tényleg hasznos, mert igazából a GPU-k nagyon nem erre vannak szabva. Sokkal inkább optimálisak erre a célra az NPU-k, de azok viszont a grafikában nem remekelnek, tehát nagy kérdés itt, hogy mi az az ideális dizájn, ami mindkettő irányhoz jó. Külön figyelve arra, hogy a gépi tanulás ne csak grafikai munkára legyen bevethető, hanem esetlegesen játékmenethez is."[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
veterán
válasz gainwardgs #46458 üzenetére
4060 , semmiféle Ti ellen nem mentek! 4060-al van egy árban azzal versenyez
Veri raszterban és RT mi kell és árban itt svédben 123e HUF és van hozzá egy AC shadow!
Hogy versenyezzen egy meg nem jelent kártyával, kiváncsian várom a 8Gb ellenfelét ami valszeg drágább lesz jóval.Én is a B780--at várom...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz gainwardgs #46455 üzenetére
B580vs 4060
Parancsolj
QHD-ban memo miatt szarrá...
FuullHD-ban csak vele van ahogy raszterban is.
Majd az 5060 ellép de QHD-ban valszeg a 8GB miatt nem fog... de erre a zöldszemcsis válasz a nemis lényeg mert nem RT kártya és nem 1440p-re van hanem 1080P-rre Majd fölskálázod[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz gainwardgs #46300 üzenetére
Csúcskateggel 4K RT Dlss nèl igen vram is king too. 5090 re mièrt rekord 32 T raknak akkor èrted. 4080 re mert munkára meg 4K gamingre màr kell ultran RTvel S ezek a VGA l-k erre vannak
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz gainwardgs #46252 üzenetére
Az is hülyeség. Abu írta, de nincs alapja még. 16-20 max Ahogy a 350W os 5070 Ti nek se szerintem, inkább 300W
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz gainwardgs #46054 üzenetére
Hat, ha megveszik, akkor jol van pozicionalva. Ez sajnos ennyi.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
cucka
addikt
válasz gainwardgs #46054 üzenetére
Sajnos az nvidia elég jól csinálja a piac szegmentációt.
Gyakorlatilag ha van egy kicsit több pénz a zsebedben, akkor adnak rá okot, hogy azt elköltsd és feljebb lépj a termékpalettán.Ez szerintem most sem fog változni, egész addig, amíg nem lesz konkurencia, ami rákényszeríti őket. Új AMD gpu-król nem sokat tudni, de abban lehet esetleg reménykedni.
Vagy az intel battlemage-ben. (LOL) -
veterán
válasz gainwardgs #46025 üzenetére
#46001 hol itt az AMD
-
rumkola
nagyúr
válasz gainwardgs #45856 üzenetére
Losless Scaling.
-
hahakocka
őstag
válasz gainwardgs #45856 üzenetére
Stalker 2 elvileg nem eszi annyira a vramot kivételesen max 4K-n. Inkább a rendszermemóriát meg a procikat.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz gainwardgs #45725 üzenetére
de szép is lenne egy 4080s teljesítményű 5070 ~750 USD környékén
(belelóg a kezem a bilibe)
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Quadgame94
őstag
válasz gainwardgs #45709 üzenetére
Ahogy gondolod, de a panel nem képes fizikailag a HDR megjelneítésére. Valamit fogsz látni... de az inkább annyi lesz, hogy átengedi a HDR jelet, felnyomja a fényerőt. Élénkebbnek látod majd a képet és ennyi. Köze nincs a valós HDR-hez, hiszen nincsen zónákra osztva a kontrasztja rettenetesen alacsony, plusz a fényerő is gyenge.
-
Quadgame94
őstag
válasz gainwardgs #45704 üzenetére
Akkor az nem tud HDR-t. Csak rá van írva. Kamu
-
Quadgame94
őstag
válasz gainwardgs #45701 üzenetére
Ezek a szabványok full kamuk. FALD-os monitor? MiniLED?
-
KRoy19
őstag
válasz gainwardgs #45701 üzenetére
Igen, be kell kapcsolni a Windows-os HDR-t hozzá. Szerintem HDR 600-as monitorral nem biztos, hogy megéri, de ott úgy a HDR általában nem valami fényes (pun intended ) . Nekem az Oled TV-n nagyon adja az RTX HDR. Sokkal jobb minőségű, mint a Windows-os Auto HDR.
-
KRoy19
őstag
válasz gainwardgs #45694 üzenetére
Ha érdekel a jó minőségű HDR lehetősége olyan játékoknál, amik alapból nem támogatják a HDR-t, akkor egyértelműen megéri.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz gainwardgs #45661 üzenetére
Én továbbra is azt tippelem, hogy jó lesz
-
PuMbA
titán
válasz gainwardgs #45659 üzenetére
Megelőzték az Unreal Engine Megalights-ot, mert ez is tud simán egyszerre akár 1000 fényforrást is kezelni Valamint gyorsabban is fut, mint a Cyber és Alan implementációk.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gainwardgs #45511 üzenetére
4K-5K ban, natív rednerben GPU limit lesz ,szerintem egy jobb proci kihajtja azért.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
GEIL
addikt
válasz gainwardgs #45485 üzenetére
Igen, az 1440p-t mondtam volna még mint egészséges kompromisszum.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
félisten
válasz gainwardgs #45350 üzenetére
Amúgy tök igaza van a Vrammal kapcsolatban,teljesen adom.Csak minek mellé a többi...
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
gejala
őstag
válasz gainwardgs #45301 üzenetére
Mindig megy ez a VRAM károgás. UE5 játékok 4K maxon esznek 10-11 gigát. 5070 1440p kártya lesz, DLSS quality mellett simán jó lesz 12 giga az új konzolokig.
-
fLeSs
nagyúr
válasz gainwardgs #45301 üzenetére
Jó, de aki nem tud/akar várni az megveszi majd amit éppen tud, nem is biztos, hogy lesz majd 5000-es Super széria.
A 70-es kártyák elvileg a középkategória, szóval eléggé releváns, hogy mi a helyzet vele."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
félisten
válasz gainwardgs #45210 üzenetére
Én is ezt látom. Az ár és az RT azonban jóvá teheti.Kíváncsian várom.
-
félisten
válasz gainwardgs #45205 üzenetére
itt is az ár ( és az RT előrelépés) lesz kérdés.
kb 4070 Ti/7900XT ha igaz. 5-600 körül jó lenne.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gainwardgs #45156 üzenetére
Mi a lényeg benne ?
-
félisten
válasz gainwardgs #45127 üzenetére
Azért megvárnám a megjelenést és a teljesítményt az árazással együtt, ezek fontos apróságok....
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz gainwardgs #45127 üzenetére
Egyre rohejesebb az egesz
-
félisten
válasz gainwardgs #45038 üzenetére
400 ezres ár ha meghajtót is akarsz. már most felvásárolták a boltokban és 150-200 Euro között akarják hozzá adni. Nekem is van kb 15 PS lemezes játékom. Fck...
400 ból de legyen 450 ezer már egy vállalható gamner PC-trakok össze főleg hogy Pc-n étezik a használtpiac is,de akár újban is gondolkodhatok..[ Szerkesztve ]
-
DudeHUN
senior tag
válasz gainwardgs #45038 üzenetére
PS5 Pro esetén a CPU lesz a szűk keresztmetszet ehhez.
GPU rendben van. RT is jónak néz ki.Gamer for Life
-
X2N
őstag
válasz gainwardgs #45029 üzenetére
A PS5 Pro is is ennyit tud, sőt még drágább ha kell a meghajtó állvény,előfizetés...
700USD1200USD egy középkategóriás kártyáért(nvidia prémium) AMD meg majd beárazza 500-600USD árra az új RX 8700 XT-t ha már elfogyott a maradék 7800XT. Ezzel se fogják megváltani a világot mert nagyon max 400-at ha ér...de ha nem kell a piaci részesedés akkor ez van. Intel meg 300 alatt rúg csak labdába, már ha lesz valaki aki bemeri ennyiért vállalni hogy béta tesztelő lesz nekik[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz gainwardgs #45029 üzenetére
Hogy hogy mit?
7900GRE/XT teljesitmenyt par dollarral olcsobban mint most
Kovetkezo generacio igy fog kinezni kb:
Integralt helyett: Intel
Kozepkategoria aljaig : AMD
Minden masra: Nvidia...
-
KRoy19
őstag
válasz gainwardgs #44790 üzenetére
Nincs baj azzal sem, mert egy full path tracing azért kurva sokat tud dobni a látványon. Az igaz, hogy még nem igazán vannak erre felkészülve a hardverek, de pár generáció múlva szerintem standard lesz és teljesen kihal a raszter.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz gainwardgs #44778 üzenetére
de már az 5080-on is
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Drizzt
nagyúr
válasz gainwardgs #44575 üzenetére
A frame gen is fényévekre áll a parasztvakítástól. Elképesztően jól működik élőben. Csak emiatt önmagában simán megérte 3xxx-ről 4xxx-re cserélni.
I am having fun staying poor.
-
Teasüti
nagyúr
válasz gainwardgs #44575 üzenetére
RT nélkül nem lenne szükséged FG-re sem. Pláne nem egy 4090-en, ami raszterben mit nem tud futtatni csillió fps-el?
Nem, szerintem jól értelmeztem: "az meg hogy nélküle nincs elfogadható fps, hát gyönyörű".
Szóval, hogy megfelelő kontextusba helyezzem neked: már az egy csoda, hogy egyáltalán tudunk bármilyen ray tracing-et számolni valós időben. 73 fps az egy csoda egy konzumer számítógéptől.
Hadd érzékeltessem ezt a példát kicsit másképp: az első Avatar filmnek minden egyes képkockája 50-100 óra volt egy vmekkora render farmon.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz gainwardgs #44555 üzenetére
Ha van némi rálátásod mi is az a ray tracing és milyen története van, akkor talán rájöhetsz, hogy nem parasztvakításról van szó, hanem technológiai ugrásról. Az, hogy bármilyen hardveren ma valós időben tudják számolni, az már önmagában egy kisebb technikai csoda. Ennek fényében javaslom átértékelni az elvárásokat. Nem egy kétezer dolláros kártya kapcsán, hanem bármi kapcsán ami nem szuperszámítógép.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz gainwardgs #44567 üzenetére
Amit ki tudtam hámozni, hogy 1440p-ben tolja 75%-os DLSS-el és max RT-vel.
Szóval azon kívül, hogy valami 40x-es vga-ja van, nem sok derül ki.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
válasz gainwardgs #44565 üzenetére
Figura frame gennel tolja a wukongot.
Ha képkockánként lépteted, néha feltűnnek a generált képkockák hibái, de a fickó saját bevallása szerint elég jól játszható még így is.
3090-en én csak FSR-t tudok bekapcsolni, de a benchmarkban viszonylag tűrhetően nézett ki.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
huskydog17
addikt
Ahogy KRoy19 is nagyon jól írta, nem kötelező maximális grafikán játszani.
Nem értem mit értesz az alatt, hogy a Frame Gen parasztvakítás, de azt sem kötelező használni, visszább veheted a presetet is, kikapcsolhatod az RT-t (feltételezem kikapcsolható lesz) és máris nyertél rengeteg sebességet a "parasztvakító" feature nélkül is."Szép új világ"
Nincs itt semmilyen új világ, mindig is voltak olyan játékok, amelyek térdre kényszerítették az aktuális csúcs hardvereket is. Például 20 évvel ezelőtt a Far Cry 1 és Doom 3 fektette meg az akkori csúcs VGA-kat. Szóval ez nem új dolog.
(Pl.: az akkori csúcs hardver, a Geforce 6800 Ultra több játékban még csak meg sem tudta közelíteni a 60 fps-t, ha bekapcsoltad a 4× élsimítást)Néhány év múlva majd az akkori középkategóriás VGA-k már simán fogják vinni ezt is natívban maxon, mindig is így volt PC-n. Az aktuális csúcstechnológiának mindig ára van, illetve a legjobb minőségnek is mindig felára volt, azt meg kell fizetni, ebben sincs semmi új.
Aki nem ragaszkodik az abszolút maximumhoz grafikában, az sokkal jobb sebességet fog kapni.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Terek
tag
Nembaj.Majd jön az 5000-es széria dlss 4.x-el,fg 2.0-val jóárasítva és az belevág mindent IS a tepsibe
-
KRoy19
őstag
Marha egyszerű a képlet. Rtx off és máris lesz trillió fps-ed. Senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy kapcsold be, akit viszont érdekel, az be tudja kapcsolni, így mindenki nyer.
-
t72killer
titán
válasz gainwardgs #43699 üzenetére
Ez egyelőre full lutri. Viszont a 3xxx->4xxx váltásnál azt láttuk, hogy a 4070 Ti Super kb azonos teljesítményű a 3090 Ti-vel.
#43700: noigen, fognak itt bőven sakkozni a "középkarikkal" úgy, hogy még jövő tavasszal is legyen ára minimum a 4070 szériának. Versenytárs híján leverni/kifuttatni csak akkor fogják a régit, ha az újabbakon több a profit, amit kétlek.[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
félisten
válasz gainwardgs #43699 üzenetére
Én arra tippelek, hogy nem ,de közel lesz hozzá.( =@4080 Ti/1200$)) Így szépen kiárulhatják a 4080 / 4090 kártyákat amíg nem jön a többi SKU-
[ Szerkesztve ]
-
Callisto
őstag
válasz gainwardgs #43222 üzenetére
Nem mintha NVidia lenne az első. Sőt még csak nem is az Auto HDR. Szánalom.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
T.Peter
őstag
válasz gainwardgs #42945 üzenetére
Fejlesztik az engine-t. Jelen vannak a GDC-n es a Siggraph-on is.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz gainwardgs #42945 üzenetére
Èn is utâlom szinte de attól mèg nèpszerű sajnos.
Raymond szellemileg a mennyekben van láthatóan.
b: Nem láttad hogy belinkeltem a Davidet annó, S most másik 3-4 oldalt plusz mèltattam a Techtesterst? Holland csajszi tesztjeit? Te vagy elfogult a CB irànyàba úgy látom . Èn mindenfèle tesztet nèzek nem csak CB vagy csak HWU. HWU T ti szoktàtok szidni leírtam rèszletesen mièrt nem èrtem ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz gainwardgs #42935 üzenetére
Azt ugye tudod hogy a COD ot nèpszerűsège miatt a legtöbb tesztelő belerakta? Másik hogy sokakat főleg annó a buktás start utàn 2020 ban nem igazàn èrdekelte a Cyberpunk de az RT miatt sokakat technikailag èrdekelte, mèg ha jâtèkmenetèben a fele se volt az igèreteknek. Ha ez vagy az a game nem èrdekel egyèni preferencia. De amúgy szoktak csinálni COD mínusz vagy Cyberpunk RT - összesítèst is ha egy game elhúzza nagyon az átlagot
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
-
félisten
válasz gainwardgs #42597 üzenetére
1 éve jöttek ki . Mit vársz az új szériától amit ez nem ad meg?Mert olcsóbb nem lesz az biztos.
-
félisten
válasz gainwardgs #42515 üzenetére
Nem mondom,hogy nem,mert nem tudom.Ő nem állít semmi extrát ha megnézed.Ez lehet a nagy L2 miatt is az Nvidia szerint is.
Ugyan úgy mond pozitív dolgokat AMD re is,remek arc.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gainwardgs #42513 üzenetére
Ő nem marketingel. DE igen hatásos cáfolat volt a részedről sok ténnyel altámasztva.
Nézd meg a tesztet, érdemes.UE5 ről van benne szó, nemf feltétlenül l igaz ez mindenre.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gainwardgs #42348 üzenetére
Jogos , némileg lassabb lesz, de már egybemostam a 4070 Ti superrel.
-
gV
őstag
válasz gainwardgs #42339 üzenetére
+1, a 4070TiS ha $800 lesz az nem vallana a jelenlegi nV-re, a 4070S lévén marad a 4070 is szintén nem lehet $600, az meg, hogy de és emiatt elkezdjenek árakat csökkenteni ami alatta van elég scifi. 4080S talán marad $1200, de ez nem is lesz jelentősen erősebb és a simát kivezetik.
-
nagyúr
válasz gainwardgs #42339 üzenetére
Statisztikailag ezek az in-generation upgrade-ek elég kiegyenlítettek voltak a 2000-es / 1600-as szériában - két kártya azonos áron jött, kettőnél volt 10 dollár emelés, az 5. pedig komolyabban drágább lett. Akár azt mondod, hogy drágább lesz, akár azt, hogy ugyanannyiért fog jönni, az jelen ponton csak jósolgatás, nem támasztja alá semmi.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
félisten
válasz gainwardgs #42337 üzenetére
Értem a szót mire használják, csak ehhez a hírhez nem passzol.Legalább is még nem tudni, emelnek e az áron. Remélem nem.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gainwardgs #42335 üzenetére
Mire gondolsz?"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz gainwardgs #42281 üzenetére
-
nagyúr
válasz gainwardgs #42225 üzenetére
Akkor már legyen 14GB, 224-bites busszal - olyan még úgysem volt
-
félisten
válasz gainwardgs #42108 üzenetére
A GB202 elméletileg anno Chipletnek lett beharangozva. nekem olyasminek tűnik, hogy ez tulajdonképpen egy dual GPU-s szörnyecske vagy fene tudja,
-
Pakmara
őstag
válasz gainwardgs #42050 üzenetére
Nem lehet inkább hogy a 4070 Ti super megkapja a 4080 pcb+gput csak letiltogatnak részegységeket?
-
félisten
válasz gainwardgs #42050 üzenetére
Ha vsszaemlékszel ez RTX 4080 12 GB lett volna anno.Ugyan az a PCB és felépítés csak kevesebb Vram.
Ezért is volt sok ember kiakadva az oltári nagy és drága hűtőn, ami felesleges rá,de azon sem akartak variálni, inkább árat emeltek.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gainwardgs #42048 üzenetére
miért hihetetlen? Nvidia felhasználja a leeső selejtet. Volt ilyen a 3070 Ti nél is.
[ASUS TUF RTX 3070 Ti V2 GAMING OC LHR]
[ZOTAC RTX 3070 Ti Apocalypse GOC GA102]
stb.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gainwardgs #42046 üzenetére
AD102 vagy / és AD103.
Számomra inkább az ár kérdéses.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz gainwardgs #41965 üzenetére
Akkor lehet inkabb ezt a zold smiley-t kellett volna hasznalni ott is
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz gainwardgs #41961 üzenetére
ez inkabb amolyan Vega fele HBCC for NV
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
félisten
Vram kérdést?
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Ez nem VRAM problema megoldasa Egy specifikus problemara egy megoldas, ott van a hirben is:
From a technical perspective, users have the flexibility to employ this feature for any application, including games. However, it may not be the best choice, as system memory is often notably slower than GPU memory, not to mention the necessary data transfer between the two.
The primary purpose of this feature is to avert potential crashes on graphics cards equipped with 6GB memory capacity. With the latest drivers, NVIDIA has thoughtfully incorporated an option to disable this fallback mechanism. Doing so can potentially enhance performance stability but does reintroduce the risk of depleting GPU memory.
How to enable or disable System Memory Fallback
1. Open NVIDIA Control Panel
2. Under 3D Settings, click Manage 3D Settings
3. Navigate to Program Settings tab
4. Select Stable Diffusion python executable from dropdown
5. Click on CUDA – Sysmem Fallback Policy and select Driver Default, Prefer No Sysmem Fallback or Prefer Sysmem Fallback.
6. Click Apply to confirm.
7. Restart Stable Diffusion if it’s already open.Tehat arra van amire a hir cime is utal.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Busterftw
nagyúr
válasz gainwardgs #41917 üzenetére
Árban felnőtt hozzájuk az AMD.
-
Terek
tag
válasz gainwardgs #41917 üzenetére
Egyes egyedül a vásárlók tudnának felnőni hozzájuk méghozzá úgy,hogy nemvennék meg a túlárazott sz...jaikat.De amíg ész nélkül veszik és még bólogatnak is rá addig változás nemigazán lesz.
-
nagyúr
válasz gainwardgs #39560 üzenetére
A 192-bit vszleg a memória mennyisége miatt kellett - gyanítom, hogy a 256-bites busz 16 Gbps-es GDDR6-tal olcsóbb lett volna, viszont arra csak 8GB ment volna. Vagy persze 16, de Isten ments', hogy a vásárlóknak túl sokat adjanak
-
PuMbA
titán
válasz gainwardgs #39562 üzenetére
Ja, hát ez a generáció a jelenlegi formájában kuka, de az jó hír, hogy az előző generációs kártyák ára meredeken esik. Ott lehet garázdálkodni.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz gainwardgs #39560 üzenetére
A bit nem számít önmagában. Így is nagyobb a memória sávszélesség a 3070 256bit-jéhez képest 50GB/s-mal.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz gainwardgs #39473 üzenetére
Itt szerencsére csak egy videokártya kell és jó vagyok.
-
félisten
válasz gainwardgs #39352 üzenetére
Ballagj át az AMD topikba az AMD -s diákkal meg a vágyálmaiddal vagy az AMD vs Nvidiába ne itt nyomd a bugyuta trollt .
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gainwardgs #39349 üzenetére
Ezt miért ebbe a topikba teszed?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gainwardgs #39279 üzenetére
Mindenképpen meg kell tennie, ( szerintem meg is fogja)de az Ampere készlet kifogyásáig / mérséklődéséig nem fogja megtenni.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz gainwardgs #39279 üzenetére
A 4080 ara akkor is sz@r lenne ha nem letezne konkurencia egyaltalan.
...
-
félisten
válasz gainwardgs #39275 üzenetére
Gondolom egy AMD fanhoz van szerencsénk.
-
félisten
válasz gainwardgs #39032 üzenetére
Nincs kétségem afelől hogy jó lesz. Nekem mindegy miben hozza vagy nem .Valószínűleg a 600 wattos fogyasztás már extrém magas ,nem éri meg pár % miatt akármit is hoz AMD. Esetleg akkor csak ha minden % számít.
Az hogy raszterben jobb nem egyenlő azzal hogy játékok alatt is jobb általában. [link]
Régen ez már kiderült a Vega idejében is.[ Szerkesztve ]
-
Laca333
tag
-
beci43
senior tag
válasz gainwardgs #36042 üzenetére
Hjajaja...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz gainwardgs #35911 üzenetére
A PS3 szintje viszont meglesz, amitől eddig nagyon messze voltak.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
félisten
válasz gainwardgs #35909 üzenetére
349-399$ állítólag.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Külpolitika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Büszke apukák és anyukák topikja
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- Ukrajnai háború
- Vissza a PC Masterrace-re
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...