Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivaldi (böngésző)
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Vírusirtó topic
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
VikMorroHun
őstag
Lehet, hogy nem értettem meg, mi ennek a játéknak a célja?
De legalább megvan a kedvenc ruházat...
Emlékszem, amikor először játszottam, legalább egy órát kínlódtam az Agheel-tavi sárkánnyal. Ma meg kb. 5 perc volt, és nem is használtam Bloodhound's Fanget, csak +8-as Uchigatanát. Igaz, amikor láttam, hogy tüzet készül fújni, akkor nem elbújtam valami fedezék mögé, hanem ráfordultam, és buzgón csapkodtam a szárnyát, meg a lábát (amíg tüzet fúj, addig nem megy sehova, ugye). -
Lien
aktív tag
válasz
VikMorroHun #12186 üzenetére
Nem, hanem a cmd-t megnyitva startoltam, stoppoltam.
Közben most jó lett így annyira beszippantott a játék, hogy vagy 5 órát toltam bele a multiba, még mindig a DLC-nél vagyok tavaly megjelenés óta, muszáj a segítő is, mert alacsony az FPS-em meg kb. ritka ha legyepek 1-1 bosst. Az utolsó térképet is felvettem, ehhez pedig kellett egy mini youtube, mert olyan régen toltam, hogy már nem emlékszem melyik területet fedeztem fel, de már bandukolom a DLC utolsó helyszínét. Lassan de biztosan meglesz. -
VikMorroHun
őstag
Anticheat restart alatt azt érted, hogy törölted az ELDEN RING\Game\EasyAntiCheat mappát, majd ellenőrizted a játékfájlok integritását? Mert akkor nincs jobb ötletem.
Mivel a másik karaktert kicsit meguntam, elővettem az előzőt. Egy kis újjászületés kellett neki, így most egész más játékstílus van, mint eddig. Jobb kézben Eleonora's Poleblade +7, bal kézben Gargoyle's Blood Twinblade +9. (Jelenleg nincs több fenőkő. Apró probléma, hogy eleinte mindkettőhöz vásároltam Roundtable Holdban, aztán kb. a hármasoknál rájöttem, hogy Eleonoráéhoz nem is olyan kell.)
56+82 vérzés minden találatkor. Így már lesz haszna a White Masknak is, amit Moghwyn Mausoleumból szereztem.Kezdeti tesztek alapján picikét erős...
Csak azt sajnálom, hogy ennek a karakternek már nem nagyon lesz Baldachin's Blessing, mert túl messze jutottam Fia küldetésében.
-
-
Bad Pritt
félisten
Jön a PC-s béta.
-
Lien
aktív tag
Az összes FromSoft játék ami PC-n van feltelepítve egyik sem akar elindulni online módban. Iszonyatosan frusztráló, mert online szeretnék játszani. Az újra install sem volt megoldás. Mit tehetnék, ha mindent megnéztem? Anticheat restart, VPN-t is néztem, resinstall, semmi....
-
VikMorroHun
őstag
No kérem, 95. szinten, (kb.) 75. nekifutásra legyőztem a gargoyle duót. De valahogy nem jött az az érzés, hogy "igen, ezért érdemes volt keményen küzdeni". Azért az érdekes, hogy ekkora böhöm teremtmények, aztán hiába csapkodok az óriás bunkóimmal, csak a levegőt találom el, mert úgy ugrabugrálnak, mint a Pókember.
Deenh viharmadár segített, naná, amíg le nem csapták.
Végre mehettem tovább. Aztán párszor az Erdtree Avatar is elintézett a következő helyszínen, de egész jól belejöttem, hogy mikor kell feléje gurulni, dupla csapás, dupla csapás, menekülés/gurulás. -
_drk
addikt
Annyira jól megy a játék most str build és longsworm GS-el, hogy megpróbálkozok spirit nélkül végig menni.
Radahn-nál (Caelid) azt hittem fel is adom.
Második fázisban, becsapódás után amit művel az kész volt. Egyszer szerintem vagy 4x levitte volna a HP-m, rám küldte a 4 követ amit maga felett lebegtet, beidézte az 5 lila gömböt, mindet rám küldte és még rám is ugrott. Ott azért már nevettem, ahogy fekszem még bakapok vagy 3000 dmg-et...
Ott azért az tényleg hardcore, semmi opening, ráadásul lóval kéne valamit kezdeni...Már utolsó próbálkozások egyike lehetett, hogy pont jókor törtem meg a guardot, majd miután felállt, akkor is én nem tudom mit csinált de nem talált el semmi, simán balfaszoskodott és csak közben csapkodtam a lába közt, gurultam 1-2őt így totál esélytelenül, mert alig láttam mit csinál és a végén sikerült megölni.
Teljesen mindegy hogy spirittel vagy nem, ez nem volt egy dicsőséges győzelem
-
VikMorroHun
őstag
Készítettem egy rövid videót a Bandai Namco supportnak, és van benne néhány jó megmozdulás (meg hiba is), úgyhogy megosztom veletek is.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
VikMorroHun #12178 üzenetére
Úgyhogy kénytelen voltam átállni Xbox 360 controllerre. Az elmúlt 30-40 percben (közel 390 óra játék után) az alapokat kellett tanulgatnom. Hogyan lehet fegyvert váltani, gyógyitalt inni, gyors és erős támadást meg pajzsot használni, hátra/félre ugrálni, varázsolni, idézni. Meg power stance figurákat bemutatni 2 harci pöröllyel, miután az alapok már úgy-ahogy mennek.
Még szerencse, hogy Volcano Manor/Prison Town Church környéke tökéletes erre. Egyszer még a kisebb Omenkillert is elintéztem a sikátorok között.Utána mondjuk két kutyus szétszedett, de hát ez van.
-
VikMorroHun
őstag
Kicsit hanyagoltam Leyndellt, mert rájöttem, hogy van még pár elintézetlen dolog előtte is. Mt. Gelmir/Volcano Manor, szedegetem össze a cuccokat, elintézem az inváziós NPC-ket, erre meghülyül a játék. Nem lehet forgatni a kamerát. Az egér működik, csak a kamera nem. Alapból is nehéz a játék, így meg pláne.
-
_drk
addikt
válasz
VikMorroHun #12176 üzenetére
A
főutcán az Erdtree avatar mellett jobbra van egy. -
VikMorroHun
őstag
Érdekes hely ez a Leyndell. Egyre beljebb és beljebb jutok, csak az a baj, hogy fél óra felderítés után sem találok Site of Gracet. Aztán jön egy ellenfél, ami meglepetésszerűen lecsap. Mehetek vissza a rúnákért. A bejárattól.
-
Gothmog
senior tag
Első nekifutásra (ráadásul az ER volt nekem az első ilyen játékom a stíluson belül) én is fostam a lovas Kaiden zsoldosoktól, és Torrent-htról körben kergetőzve küzdöttem meg velük, s csak akkor, ha muszáj volt. Azután, amikor végigértem a játékon, indítottam csak poénból egy új karaktert (egy Hero-t) csak RL1-en szórakozni kicsit a játék elején... Én is felkaptam a táborban a kétkezes kardot, és gyalogszerrel, röhögve ütöttem ki a nyeregből a lovasokat. (Igazából az volt az a momentum, amikor egyrészt rájöttem, hogy mekkorát fejlődtem a kb. három hónappal azelőtti abszolút souls-szűz énemhez képest, másrészt arra, hogy persze észnél kell lenni, de azért a játék felé mutatott félelemmel vegyes tisztelet helyett elég lesz csak szimplán a tisztelet is
)
Egyébként nekem is piszkálja az agyam hátsó zugát a játék, mégpedig azzal, hogy egy varázshasználó karakterrel még bele kellene lendülni egyszer. (Én totál melee párti vagyok, ott is a semmi pajzs/semmi parry, csak lépkedünk/gurulunk/ugrálunk kategória, de ezzel a hozzáállással kétszer végigvittem már, és noha alapból kifejezetten nem vonzana a mágikus puttyogtatás, valamiért most mégis érdekelni kezdett...)
-
válasz
callmeakos #12171 üzenetére
+_drk
Hát nem egyszerű, de talán kezdek ráérezni. Talán 2 éve próbálkoztam először, de akkor csak magamat deflecteltem.Most lassabban haladok, extrán figyelve a játékra hogy mik a szabályok+kihasználni a kis előnyöket biztosít. Az biztos, hogy sokkal kevésbé megengedő, mint az ER.
-
_drk
addikt
válasz
Phoen|x #12170 üzenetére
Nem tudok és utálok is parryzni. Egyik játékban se megy.
Most Jedi Fallen Orderrel szenvedek, mire azt hittem, okés, meg a dolog, erre úgy ledaralnak, hogy rage quit-eztem.
Anno a QTE game-eket is inkább feladtam, ugye a parry is ilyesmi. Vannak dolgok amiket jobb elengedni.
Lies of P-ben nem zavart szerencsére, meg ott annyira nem is kötelező.
Viszont Mortal Shell megint offos lett emiatt. -
-
_drk
addikt
Annyi ER tartalom jött felém elmúlt hetekben (valószínű DLC miatt), hogy ismét visszaraktam de már nem a múltkor megkezdett dex/arcane/blood-os karit vittem tovább. Az valahogy nem adta, nem az én stílusom.
Indítottam egy Vagabond-ot és ennyire még sose élveztem a játék elejét. Felvettem a greatsword-ot a ládából és a közelben lévő Kiaden zsoldosokat úgy lealaztam mint még soha. A barlangban lévő azulás beast meg se tudott mozdulni.
Ez a fegyver + vagabond kombó mindig ilyen erős volt?
Kicsit azért meglepetett mert legelején a zsoldosokat mindig kerültem.
Kezdő játékosoknak vagy akik az elején szenvednek nagyon tudom ajánlani. -
VikMorroHun
őstag
válasz
flexxx2 #12166 üzenetére
Én konkrétan abbahagytam az elején a pajzsos lándzsás katonánál (a gyakorló barlangban). Bár emlékeim szerint nálam olyan manővert is bemutatott, hogy szúr a lándzsával, oldalra gurulok, és nyomkövető módban így is eltalál. Érdekes módon azóta nem láttam ilyen mutatványt.
_drk:
Caelid félig kész (Radahn is), Altus Plateu félig kész, Volcano Manort elkezdtem, és már majdnem bejutottam Leyndellbe, csak megláttam a kapuőrt, és úgy döntöttem, egy picit még várok vele.Lent Ainsel River Main következik (már beszélgettem Ranni babával is).
Ja, egy idő után meguntam, hogy soha nem akar sikerülni a dupla boss, úgyhogy olyat tettem, amit még sose: meghívtam egy másik játékost. (Aztán megpróbáltam idézni Deenh viharmadarat is, mert milyen jó lett volna, ha mindkettőnket erősít a kiáltásával, de persze azt nem lehet.) Buzgón csépelte, de nem sok vizet zavart, mivel a kardok ellen 35% fizikai sebzéscsökkentése van.
-
-
Bad Pritt
félisten
Ma három éves a játék. Mintha csak tegnap lett volna, hogy először téptük fel a Stranded Graveyard kapuját és kalapált el azzal a lendülettel a Tree Sentinel.
-
_drk
addikt
válasz
VikMorroHun #12160 üzenetére
Fent hol jársz?
Nekem a föld alatti rész mindig másodlagos. Szerintem sokan túl hamar is mennek oda a dupla Bosshoz.
Én kb Lyndell előtt szoktam lemenni. Addigra fent szépen lehet szintezni. Cealid északi részén is össze szedni a fejlesztési köveket.
Én azt a gomba páncélt meg biztos nem venném fel -
Bad Pritt
félisten
The secret to Nightreign's bosses
Mondjuk amit ír, hogy leszakadtak a Centipede Demon végtagjai nekem nem esett le, mert a hasa alatt csépeltem és kb. nem láttam belőle semmit.
-
VikMorroHun
őstag
Elnéztem egy mauzóleum fele...
Utána nekifutottam a dupla vízköpőnek. Első próba: egy kritikus ütés után már alig maradt HP-ja az elsőnek, de nem találtam el, a méreg pedig pillanatok alatt végzett velem. Mindezt teljes gomba páncélzatban, ugye. Ezt a manővert utána még többször is sikerült előadni (látom, hogy megmérgezett, gyógyítanék, meghaltam.)Úgy kb. 15. nekifutásra már egész szépen ment a dolog. Golden Vow, csapkodás/ugrálás, kritikus ütés, legyőztük az első vízköpőt. Elhasználom a Fiától kapott Baldachin's Blessinget, pont jókor, mert megérkezett a második, és akkorát csapott belém, hogy simán ott maradtam volna. Megy a harc, ellene is összejön a kritikus ütés, még Deenh viharmadár szelleme is bírja, már csak kb. 15-20% élete maradt, amikor párszor mellé ütöttem, és elintézett. Már nem emlékszem, hogy méreg volt-e, vagy lejárt a Baldachin sebzéscsökkentő hatása.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt #12158 üzenetére
Engem is a kártyajátékok szoktak megmozgatni (még kis középsulisként, 1994-ben ismerkedtem meg a Magic the Gatheringgel, és a mai napig is felelevenedik bennem az legelső játékok varázsa, ha csak visszagondolok arra az időszakra). A táblás társasjátékok viszont nem annyira az én világom alapból.
-
Gothmog
senior tag
Csak érdekességképpen: [Elden Ring: The Board Game] + [Videó] (az alapcsomag tartalmát ismertetik).
Állítólag az alapcsomagot a Stormveil Castle és Weeping Peninsula kiegekkel együtt ~100 óra körüli időbe kerül "végigvinni". (Na ja, ~450 eurót kóstál ez a három cucc együtt, úgyhogy finoman szólva sem olcsó mulatság...)(A cégnek van Darks Souls témájú táblás játéka, illetve kártyajátéka is.)
-
_drk
addikt
válasz
Bad Pritt #12148 üzenetére
Hogy jön ide a Gothic?
De nem hiszem, hogy bármiben is szarul jönne ki az ER.
Nekem az Astrot ide hozni, olyan mintha Need for speeddel példálóznál annyival másabb a scope.De ha meg rendes összehasonlítási alapot nézünk, pl AC Valhallában sok minden sokkal jobban működik mégis rosszabb a játék.
Ezért mondom, hogy összeségében a feelinget és élményt kell nézni. -
_drk
addikt
válasz
Bad Pritt #12142 üzenetére
Elavult de még mindig sokkal jobban működik összeségében mint a játékok 99%-a.
Ha a játékok tényleg ideális mértékben fejlődtek volna elmúlt 10 évben akkor teljesen igazat adnék, de tudjuk hogy nem így történt, így az ER semmivel nem rosszabb, sőt még mindig őket másolják és egyelőre sikertelenül.
Addig meg az Astro egy jól sikerült copy. -
Bad Pritt
félisten
Hát az Astróval én se, mert nagyon szarul jönne ki belőle.
Olyan fizika van abban a játékban, amit a Fromsoftware 2100-ban sem fog tudni leprogramozni.
Ja, végülis az, hogy a textúrák és a collision boxok alatta köszönőviszonyban sincsenek sok helyen, a különböző effektek és a hitboxaik szintén mintha külön mozognának, az AI a béka a segge alatt van, nincs a játékban érdemi fizika egy nagyon egyszerű ballisztikán kívül, ezek ilyen magas minőségről árulkodó dolgok.
Ne kezdjünk ebbe bele megint, csecse világot pattintottak össze, jó volt a sandbox, de egy iszonyat elavult játék volt ez már 2016-ban is, mikor Dark Souls 3-nak hívták, nemhogy 2022-ben.
-
_drk
addikt
válasz
Bad Pritt #12140 üzenetére
Mondjuk egy Astoval össze se merném hasonlítani. Mivel az egyik egy teljesen le egyszerűsített kis izé, a másik meg egy monumentális vívmány. Vedd ki limgrave-et, tedd bele a vagabondot csak azzal a felszereléssel és akkor összehasonlíthatod, jah hogy az a játék kb 5%-a. Hát ilyen ez.
BG3-mal már jó helyen vagyunk de pl 3. Act ott is szörnyű volt megjelenéskor. Ott sokkal több problémám volt mint bármikor ER-rel.
Meg alapból nem értem ezt, mert megjelenéskor PC-n toltam, rá egy évre PS5 és PS5 változattal és FPS droppokon kívül nekem nem volt bajom, de az se volt sok.
Pár helyen csak az 50fps van meg hát, ezt se sokszor zavart. -
Bad Pritt
félisten
Én külön örülök neki, hogy semmilyen lore és felfedezés sincs benne mert így rá se kell néznem.
Ezt máshol is láttam már leírva, de nem igaz. Más kérdés, hogy nem nagyon lesz időd tanulmányozni, lehet a roundtable holdban lesz valami kioszk, ahol lehet olvasgatni.
Egy Ubisoft vagy EA-vel meg aztán tényleg kár összehasonlítani, mivel azok is szarul jelennek meg de legalább minden szempontból gyengébb játékok
Nem kár és nincs is igazad. Szebbek, jobban futnak általában és felhasználóbarátabb mind, más kérdés, hogy a hater társadalom felnagyítja a hibáikat.
Ha most pusztán azt nézem, hogy az elmúlt mondjuk öt év goty díjazottjai vagy akár jelöltjei milyen állapotban jelentek meg vagy léteznek patchek után hát a Fromsoftware elbújhat a susnyásba. Ha most tényleg kapnak egy negatív presst a Nightreign miatt, majd a kövi játékuk ilyen Elden Ring vagy Bloodborne minőségben jelenik meg vicces lesz nézni a véleményeket.
-
_drk
addikt
válasz
WATERDACA #12138 üzenetére
Kicsit túl gondolod szerintem.
Most adnak egy multis DLC-t, akinek kell vegye.
Én külön örülök neki, hogy semmilyen lore és felfedezés sincs benne mert így rá se kell néznem.
Az alap probléma ezzel a résszel, hogy a multi nem működik, így ezzel a battleroyallal de ez tényleg ilyen mit rakjunk bele és ez legalább valamennyire működhet alapon megcsinálták.Egy Ubisoft vagy EA-vel meg aztán tényleg kár összehasonlítani, mivel azok is szarul jelennek meg de legalább minden szempontból gyengébb játékok. Tavaly is a Shadow of the Erdtree sokkal jobb volt mint az Outlaws vagy Dragon Age.
-
válasz
Bad Pritt #12137 üzenetére
Egy Ubisoftot vagy EA-t keresztre feszítettek volna, ha olyan állapotban adják ki a legnépesebb platformra a játékukat, mint ahogy az ER megjelent PS5-re és mindenhol a PS4 változatot kell ajánlani helyette, mert az nagyjából élhető volt.
Ezek az erős falak le tudnak egyszer bomlani, és hiszem azt, ez a Nightreignnel meg is fog kezdődni.
Nem lehet egy erős hátszéllel mindig az élen járni majd, a Dark Souls lassan csak a mi emlékezetünkbe lesz, felnőnek új generációk.
Ami pedig a videojáték ipart illeti, rengeteg jó játék van még mellettük, és ezt 2025-ben bátran le is írhatom, mert a Nightreign a top 10-ben sem lesz, ebben biztos vagyok.Egy szó mint száz: jó játékot minden Nightreign próbálónak, lehet kicsit negatívabb vagyok vele kapcsolatosan, de az IP megcsúfolást nem szeretem, és most konkrétan itt erről van szó.
Lesz még jó FS játék, ebben is biztos vagyok. És ahogy írtad, az ER is tele volt gyermeteg hibákkal, ami már 2022-ben is gáz volt.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
WATERDACA #12136 üzenetére
Mármint mi meglepő? Hogy negatív vélemények is vannak a játékról? Eléggé az, mert az elmúlt években bármit csinál a Fromsoftware mindenért az egekig vannak szopkodva, pedig az Elden Ring is ezer sebből vérzik, a dlc-jéről meg ne is beszéljünk, aztán repkedtek a 9-10 pontok. Egy Ubisoftot vagy EA-t keresztre feszítettek volna, ha olyan állapotban adják ki a legnépesebb platformra a játékukat, mint ahogy az ER megjelent PS5-re és mindenhol a PS4 változatot kell ajánlani helyette, mert az nagyjából élhető volt.
Ez a Nightreign megold amúgy csomó mindent, ami az alapjátékban gatya volt, a kisebb pálya végre tényleg tömve van érdekességekkel és nagyon eltalálták a sebességét, a 3x15 perces etapok is pont jók, cserébe vannak más gondjai. Érzésre kb. ugyanannyi újdonságot hoz, mint a SotE ugyanannyi pénzért és őszintén szólva a játékmenet itt frissebb és izgalmasabb, mint ott a scadutree fragment vadászgatás. Tényleg az a legnagyobb baja, hogy Elden Ringnek hívják, mert amúgy játékként egyáltalán nem rossz. -
válasz
Bad Pritt #12133 üzenetére
Ezt úgy írod, mintha ez ennyire meglepő lenne.
Megérezték a pénz szagát, sokat hozott az ER. ER néven csinálnak egy battle royale alapú játékot, már az IP név miatt megveszik sokan.
Fejlesztés? Gyakorlatilag nulla. 2025-ben már ultragáz ez a grafikai motor, a fizika, az inventory, minden. Ez a Shadows of Treenél is már így nézett ki, de megbocsátottunk neki, mert eszement jó volt a setting és a pályadizájn. Na jó, talán a bossok is.
Szóval akinek ez tetszik, hajrá, játsszátok.
drk: Szerintem se lesz hosszú a live service. Aki szerint az FS ezzel hosszú távra tervez, szerintem téved. Ez csak egy utolsó (reméljük) rókabőr az ER neve alatt.
Egyáltalán hol beszélünk live serviceről, ahol még az alapjátékban is egy már előre megtervezett (3 éves) pályát adnak nekünk?Máshol ilyen játékmódot szinte ingyen szoktak hozzáadni pluszként a játékhoz.
Mennyi ilyen van manapság a videojáték iparban, FS-nek pont ez kellett. Rossztól lopni, bűn.
-
_drk
addikt
válasz
Bad Pritt #12133 üzenetére
Az a baj, hogy szerintem alap hibákat nem fognak megoldani. Mivel from
Én abszolút nem bízok benne, hogy ez egy sokáig és jól támogatott játék lesz.A souls/from rajongóknak amúgy meg mindegy. Új rendszer a megszokott alapokon.
Amit én is olvasok, hogy egy új Shadow of the Erdtree DLC-t várnának az emberek, felfedezéssel és mindennel, de ez nem az és pont.Haverom mesélte, hogy anno DS3ban nagyon élt a multi a covenant-os rendszerrel. Ide is valami olyasmi kellett volna,
melyik demigoddal vagy pl. Aztán lehetett volna a területeken védeni és invade-elni az embereket. Mondjuk Godriccal ki lett volna az jó kérdés.
-
Bad Pritt
félisten
Szerintem az Armored Core 5 óta nem láttam olyat, hogy ennyire megoszlanak a vélemények egy From megjelenés kapcsán. Az az érdekes, hogy a soulslike játékosok fogadják el inkább, akik a pörgősebb címeket is végigtolták, akik Elden Ringnél csatlakoztak be azoknál nem talált be annyira Reddit meg egyéb posztok alapján.
Az egy nagy kérdés, hogyan fogják támogatni megjelenés után, mert ugyan azt mondták, hogy nem live service-nek készül, de a határ a csillagos ég, gyakorlatilag bármelyik korábbi npc-t vagy bosst át tudják hozni ide. -
_drk
addikt
válasz
WATERDACA #12129 üzenetére
Ezen látszik, hogy egy szar.
Nem kell megvenni és kész.
De én abszolút nem hibáztatom őket, addig kell ütni a vasat amíg meleg. Rohadt sikeres az alapjatek, valószínű DLC is(akkor is ment a rinya hogy milyen drága de csak kaptunk +50 óra gameplayt.)
Már csak egy multi kellett, az meg látszott hogy nem nagyon él ebben a játékban.
A vicc, hogy akkor tegyünk bele battleroyalt mert az menő
[link]
-
válasz
Bad Pritt #12130 üzenetére
Lesz ott májusban Doom is, meg igazából a 2025-ös év csuda jó összességében.
Kár ezért a bohóckodásért, úgy tűnik kezdenek ők is elk*rvulni, mint az Ubisoft.
Btw, mennyivel többet ért volna, ha csinálnak még az ER-hez legalább 2-3 kisebb sztori DLC-t. Adtam volna nagyon.
-
VikMorroHun
őstag
Úgy emlékszem, Bloodflame Blade (vagy hasonló varázslat) csak akkor működik, ha nincs Fire affinity (vagy valami egyéb) az adott fegyveren. Tehát sima Nagakibára lehet rakni, de ha adok neki egy kis Lightning Slasht, akkor már nem.
Ugyanígy, ha Flame Artot raksz rá, akkor sem fog menni a Bloodflame Blade.
Aztán vannak olyan fegyverek is, amiken nem lehet módosítani az Ash of Wart, de lehet használni Bloodflame Bladet (pl. Bloodhound's Fang), meg olyanok is, amiket semmiképpen sem lehet módosítani.A stat pontokat úgy osztod szét, ahogy akarod.
A játék kezdeti szakaszában a vigornak van a legnagyobb megtérülése. Samurai 12-es vigorral, 455 hp-val indul. 38-as vigorral, tehát 26 szint alatt ezt képes lehetsz megháromszorozni! Semmilyen más értéket nem tudsz megháromszorozni! Pláne ennyi szint alatt.
A sebzés is skálázódik ugyan a sebző statoddal, de hogy mennyire, az a fegyver szintjétől függ. Elég akkor koncentrálni a sebző statra, amikor már a fegyveredet magas szintre tudod fejleszteni, mert akkor már tényleg minden egyes növelés a sebző statodon láthatóvá válik a sebzésben is.
Ha eleinte főleg vigort, majd endurance-t növelsz, akkor simán kitolhatod 70-80. szintig a döntést, hogy akkor most str vagy dex (vagy arcane, vagy anyám tyúkja) akarsz lenni, de ne feledd, ha két kézre fogod a fegyvert, az str az, ami másfélszereződik, nem pedig más...Ráadásul vannak soft cap értékek, onnantól kezdve már nem jelent akkora növekedést +1 az adott statra, mint előtte. Vigornál ha jól emlékszem 40.
-
Bad Pritt
félisten
Részemről ennyi volt a Nighreign teszt, PS5 topikba írtam pár észrevételt. Ha tényleg bekerül a duo a teljes játékba szerintem megveszem, anélkül offos.
-
Shiro
senior tag
Mint aki megfontoltan halad, lenne pár kérdésem.
Szereztem Ashes of Warbol egy olyat hogy flame of the redmanes, amivel tudok fire affinityt tenni a fegyverre, de akkor nem működik rajta a bloodflame blade (sem a fire grease).
Kis utánanézéssel megtudtam, hogy van a fire affinitynek egy alternatív változata, a flame art, ami fate skálázás rak a fegyverre
és gondoltam logikus lenne összerakni a bloodflame blade-del, de gondolom nem fognak együtt működni?
Vagy meglehet valahogy oldani?
Ostorra rá lehet tenni valamiféle encsantot, hogy a zölden világítson?
(A poison armamentet, már tudom, hogy nem működik)
A játék mennyire megengedő a stat pontok szétosztását illetően?
Azt tudom, hogy elvileg minden statot ki lehet maxolni, de gyakorlatban ez végtelen farmolást jelentene. -
VikMorroHun
őstag
Pár hét kihagyás után folytattam. Azt vettem észre, hogy az Elden Ring nálam játszhatatlan lett az utóbbi időben. Caria Manor, Loretta boss fight, 2-3 mp-re teljesen leállt a játék. Máshol meg "csak" szakadozott, akkor is, ha nem történt semmi különös, mászkáltam a világban. Már azt gondoltam, kénytelen leszek Easy Anticheat (és Torrent) nélkül játszani, offline módban, erre kiderült, hogy csak az egérhez tartozó programot kell kikapcsolni. De ezt évek óta használom, és eddig nem volt vele baj...
-
nanamii_o
tag
Ez a map. Folyamatosan szűkül a kör mint a battle royale játékokban. A körön kívül kb 5msp alatt meghalsz.
Ez volt az első bossunk ahogy beszűkült a kör. Az egyik srác kilépett. Ketten fél hp-ra tudtuk leszedni és meghaltunk. Nem volt elég csak a bossra figyelni, mert jöttek ki belőle ilyen százlábúak is és azok is támadtak minket.
-
nanamii_o
tag
Egy streamer így írta ki a címet: Day 1: The Login Boss
Engem 5 percenként kidobált ez a fos. Ki is kapcsoltam a ps-t. Btw tudom, hogy nem sok infó meg szar a minőség, de nem engedi a screenshot-ot sem. Ezt a 2 skillt úgy kell elképzelni, hogy használat után cooldown-ra teszi. Mondjuk azt nem értem mi a f*szért mindkettőt amikor csak egyet nyomsz el..az "ultimate" olyan sok idő mire visszatölt, hogy inkább karaktert váltottam
-
-
Bad Pritt
félisten
Indul a teszt, lássuk a medvéket.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
callmeakos #12112 üzenetére
Szerintem nem, mert a barátokkal való játékot az eddigi jelszavas rendszerrel oldották meg. Ha nincs jelszó akkor gondolom az mm összedob két másik emberrel, talán még valami lobby is van a pályák előtt karakterválasztáshoz. Holnap már okosabbak leszünk.
Duo hiánya egy óriási baklövés részükről és a gondolatot sem értem mögötte, ahogy én tapasztaltam a DS óta eltelt másfél évtizedben a két fős koop a leggyakoribb minden játékukban.
-
válasz
Bad Pritt #12106 üzenetére
Hmmm. Meglátjuk. Azt tényleg nem szeretném ha "elfortnájtosodna". Mindenesetre biztos teszek vele egy próbát. Az ára nem annyira vészes, költöttem én már többet is nagyobb csalódásért.
Csak azt nem értem, miért erőltetik ezt a vagy egyedül, vagy hárman mész neki az éjszakának rendszert. Az még mindig nem látom tisztázódni, hogy mi van akkor ha ketten vagytok. Random bedob valakit harmadiknak?
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
válasz
callmeakos #12105 üzenetére
Dióhéjban ez egy Elden Ring Fortnite lett tényleg.
Gyakorlatilag nincs benne semmi, ami az alap Elden Ringben tetszett az embereknek, a fejlődési rendszert, felfedezést, sandboxot kukázták, az itemizáció és harcrendszer is érdekes módon egyszerűbb lett, cserébe az egész játék erre az újonnan kitalált kasztrendszerre épül és sokkal pörgősebbnek tűnik.
-
-
Bad Pritt
félisten
Elden Ring Nightreign | New Preview Details:
▫️ Movement is faster - a sense of speed was important.
▫️ New movement abilities - Wall Run, Gliding with the Spectral Hawk, Sprint with L3 in addition to the regular dash.
▫️ One run takes about 35-40 minutes to complete.
▫️ Defeating powerful enemies or special groups will reward your team with a 'Latent Power' which allows you to select either one weapon or special ability each.
▫️ You can earn Relics when completing a mission which act as permanent upgrades that you can select and customize.
▫️ Some relics work at all times, some only work with certain classes, techniques, etc.
▫️ If you are near death during battle, your teammates can rescue you by attacking you.
▫️ You can also lock-on to a downed player and rescue them with a ranged attack.
▫️ Dying repeatedly makes it so rescuing you takes longer
▫️ During the day, dying will simply respawn you. At night, you will remain incapacitated until someone rescues you or rests at a Site of Grace.
▫️ New 'Night Tide' mechanic slowly shrinks the play area over time, eventually concluding with the boss fight at Nightfall.
▫️ You can share weapons and items you don't need with your teammates.
▫️ You can also pin dropped items to tell other players their location.
▫️ There will be 4 classes available in the Network Test.
▫️ More classes and bosses will be available in the full game and as DLC later this year.
▫️ Releasing May 30th at $39.99 for the Standard Edition. -
Bad Pritt
félisten
Vannak amúgy már vélemények, Iron Pineapple, Vaati, Fextra, akiket én szoktam nézegetni a témában. Nem néztem még végig őket, de azért van néhány red flag a videóikban.
-
Nagy az öröm - a játék 40 euro lesz. Egyik szemem sír, a másik nevet.
Igazából korrekt ár, egy multi kiegészítőhöz.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gumi és felni topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple asztali gépek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vivaldi (böngésző)
- További aktív témák...
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Leica SL2 ( 4db Leica Akkumulátor ) + Sigma 24-70mm f/2.8 + kiegészítők
- Playseat Challenge + Logitech G920 + H-váltó + TrueBrake mod
- ÚJ ASUS Zenbook 14 Érintős Laptop Ultrabook -40% Ultra 9 185H 32GB/1TB 3K OLED 120Hz NumberPad
- AKCIÓÓÓ! GAMER PC// Ryzen 5 3600// Rx 5600 xt challenger pro
- Eredeti JBL Reflect Aero bluetooth fülhallgató
- Eladó Bontatlan! SAPPHIRE NITRO+ AMD RADEON RX 9070 XT GAMING OC 16GB
- Eladó ARCADE ATARI Gamestation Pro - RETRO játékkonzol 200+ beépített játékkal, ÚJ,bolti ár alatt!!
- Százezrekkel ár alatt! Új bontatlan magyar bill asus zephyrus 2024 es modell! Oled , ryzen AI 370hx
- Umax VisionBook N15G Plus laptop, új, Magyar Windows
- Xiaomi Redmi 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS: Vállalati hardvermegoldások és nagykereskedelmi lehetőségek
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest