-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
Heroes fan #51203 üzenetére
-
Raymond
titán
A kartyaval az az egyetlen problema hogy ez egy 400EUR-os 5060Ti es nem egy 300EUR-os 5060.Szerintem ennyi. Semmi problema a 8GB belepo kartyakkal, csak azok a 280-320 arsavban mozognak ez pedig a 400+ ami nagyon nem ugyanaz.
-
Raymond
titán
válasz
yarsley #51031 üzenetére
Mindegy lesz ennel a kartyanal szerintem. Messze a legolcsobb 16GB NV kartya es most a savszel is eleg ahhoz hogy a VRAM-ba belefero LLM+KV$+ctx olyan 25-30 tok/s generaljon. Kettobe pedig a Qwen2.5 32B es Gemma3 27B belefer Q6-al a Mistral 24B pedig Q8-al is es azok is elmennek 15 tok/s korul "csupaszon" es 25-30-al ha van draft modell is. A Deepseek R1 Distill verzioi 32B meretben is OK, a QwQ 32B is ugyan belefer, de 15 tok/s azert ott lehet valakinek az idegeire menne mert bonyolultabb valaszoknak 10-15K token is megvan a "gondolkodas" es hat 10-15 percet varni a valaszra nem az igazi.
-
Raymond
titán
-
Raymond
titán
"A konténeres jelenetnél nem látni mi világít pirosan"
Na epp ez az, hogy alig lehet eszrevenni, de nem offscreen jon, hanem a kontener tetejen van egy pici piros lampa, abbol van elmeletileg ez a piros fenyorgia ott a PT verzioban. Ugyanaz a problema mint a ventilatoros szobanal.
-
Raymond
titán
válasz
KRoy19 #50776 üzenetére
Hat pedig az hogy az apro piros lampa "megfurdet" akkor teruletet ugy hogy a nap fenyet lenyomja eleg messze van a realizmustol
Egyebkent atporgettem ezt [link] es igy kiderult hogy nem a mod a problemas igazabol hanem hogy valaki nem eppen a helyzet magasalatan allo keszitette azt a HL2RTX trailert. Valaszthatott volna mas peldakat bele es akkor az osszkep is normalisabb lett volna ami a trailer sugall.
-
Raymond
titán
válasz
KRoy19 #50773 üzenetére
De epp ez az, hogy az utolag raraktt RT/PT az eredeti baked-in realisztikus diffuse vilagitast vagja tonkre sokszor. Megtalaltam azt a CP2077 videot [link] Napkozben a kinti teruleteken vagy benti de kintrol beszurodo termeszetes feny esetekben szinte kivetel nelkul egyertelmuen jobb a PT (RT Overdrive), viszont peldaul egy apro piros lampa teljesen kiuti/osszezavarja a rendszert es olyan lesz avegeredmeny PT-vel mint amit 4:18-nal a nagy ventilatoros szoba vagy 5:07-nel a konteneres scene-eknel latni. Azoknal a PT valtozat minden csak nem realisztikus.
-
Raymond
titán
válasz
KRoy19 #50763 üzenetére
Az a helyzet hogy nem egyszeru egy olyan jatektba RT/GI/PT-t belevinni ami kimondottan ezek nelkul keszult es az asset/vilagitas ugy van megcsinalva hogy eleve egy bizonyos latvanyvilag legyen. Meg a CP2077--nel se egyertelmu a helyzet peldaul pedig ott 1st party a PT beepites. Volt a multkor egy nagyon jo osszehasonlito video az Off/RT/PT-rol csak mar nem tudom hol linkeltem. Ott is van olyan hogy nekem pl. az eredeti RT/PT off latvany jobban bejon mint a PT mert ott megvolt egy bizonyos vilagitas es szinek a PT pedig utolag atszinezi a dolgokat mivel nem dolgoztak ezek minden zugban igy az alltalanos beallitas van hogy nem jo. A color spill van legtobbszor tultolva es az hogy egy belso terben egy mesterseges vilagitas (pl. egy darab ego/lampa) tulfenyli a 3x3 meteres ablakon beszurodo natur fenyt ami termeszetesen badarsag. Ahol mukodik ott viszon nagyon jol mukodik mert az epuletek, aluljarok, stb. nagyon jol neznek ki PT-vel es az hogy a dinamikus objektumok is mind szepen "foldhozragadtak" a jo minosegu AO es contact shadows miatt.
-
Raymond
titán
válasz
KRoy19 #50760 üzenetére
WTF?
Tehat barki barmit csinal az szerinted tuti legjobb es csak dicserni lehet? Mar ne haragudj de ez milyen hozzaallas? Amit irtam pedig nem fika hanem tenyek. Az eredeti hangulat amit az eredeti vilagitas adott nincs meg es ha legalabb az lenne hogy 50/50 ahol jobb es roszabb meg az is elorelepes lenne, de itt egyszeruen nem igy van. A zome environment nem lett jobb es a csempes pelda pedig egy ahol nemcsak a vilagitason hanem az asset-eken is rontottak.
Azt meg vegkepp nem ertem hogy egy velemeny miatt minek kell nekemugranod.
-
Raymond
titán
válasz
-=RelakS=- #50750 üzenetére
Ja igen, ott a 0:34-nel (most hogy belinkeltek visszaneztem
) Ja es ahogy olvasom 10 evet irtam 100 helyett
-
Raymond
titán
Szerintem nem, itt a videobol ugy tunik nem igazan erdekelte oket a dolog, ha nagyon akarjak akkor ezt is kezelhettek volna de nem volt ra igeny. A masik dolog az illogikatlan "enhancements", peldaul a laborban a csempe. Ott raraktak egy displacement map-et es minden csepme mindenfele all veszett nagy szogekben. Ezt olyan aki mar latott mozaikcsempet az eleteben egyszer is az nem csinal mert az 10 ev utan se nez ki ugy ahogy ott a videoban. Egy rakat problema van ezzel a mod-al.
-
Raymond
titán
válasz
-=RelakS=- #50742 üzenetére
Az a HL2 RTX mod minden csak nem jo. Teljesen megoltek az eredeti art direction-t es hangulatot. A trailer videoban bemutatott scene-knel tala 2-3 van amire azt mondanam jobb lett.
-
Raymond
titán
válasz
S_x96x_S #50702 üzenetére
"RTX 50 Mobil -os laptopok elérhetőek már most is.
https://geizhals.de/?cat=nb&xf=11315_E+18+-+Blackwell"
Nem erthetok el, az mind elorendeles ami nemreg indult. Majd valamikor hetek mulva szallitanak ha nem toljak el a megjelenest.A "Lagernd'-t kell kipipalnod ott felul es akkor azt mutatja csak ami van raktaron.
-
Raymond
titán
válasz
Sundesz #50303 üzenetére
Szerintem az 5060Ti 16GB ugyanaz lesz szinte teljesitmenyben mont a 4060Ti 16GB csak dragabban. Es mar a 4060Ti 16GB se volt olcso se a bevezeto aran se most hogy romolott az USD/EUR kurzus es anelkul is felmentek az arak. Aztan ahogy fogyott a termek a piacrol meg feljebb mentek, most mar 550-560EUR-nal kezdodik.
-
Raymond
titán
válasz
T.Peter #50274 üzenetére
"KCD-t meg lehet hasonlitani, de felesleges. Nem nez ki ugy, nem olyan technologiat hasznal es a fejlesztesi korulmenyeket sem tudjuk. Jo munkat vegeztek amugy."
Na igen, voltak hangok most hogy kijott a KCD2 hogy milyen tuti a Cryengine es hogy miert mindneki UE-t hasznal es nem hasznalak tobben CE-t. Ja, jol nez ki es jol megy a KCD2, de a Warhorse mar 2012 ota kalapal a CE-n, ezert olyan amilyen. A CE sose arrol volt hires hogy konnyu vele dolgozni, errol az Amazon is meselhetne, azok is feladtak egy ido utan pedig ott volt penz lovera hogy kalapaljanak rajta.Szoval jo a CE a KCD2-ben mert a fejleszto otthonosan mozog benne sok sok ev utan es tudja mit csinal, de ez nem egyszeru es nme ugy mukodik hogy akkor most egy fejleszto dobja az UE-t, valt CE-re es jon a paradicsom.
-
Raymond
titán
válasz
4264adam #50126 üzenetére
Az FG-t most is kiprobalhatod a 4070S-el. Latsz ott artifact-okat? Ha nem akkor se a 4080-on nem fogsz latni (mert ott ugyanaz ugyanugy mukodik) se az 5070Ti-n. Az utobbin meg annyira se mivel a generalt framek meg kevesebb ideig vannak a kepernyon. A general frameket ugyanugy a ket valos koze rakja az MFG is mint az FG, csak ott egy helyett harmat rak be.
-
Raymond
titán
válasz
AsakuraDave #50108 üzenetére
-
Raymond
titán
válasz
AsakuraDave #50105 üzenetére
"Mondjuk nekem ez a DLSS4 már kicsit oversharpening filternek tűnik"
Akkor nezd meg jobban -
Raymond
titán
válasz
Kajoszbobber #49686 üzenetére
Semmi valtozas nincs. Az 5070Ti -> 5080 teljesitmeny novekedes ugyannnyi mint a 4070TiS -> 4080S.
-
Raymond
titán
ComputerBase hat das Verhalten selbst mit einer GeForce RTX 5090 FE an einem Asus ROG Thor 1200W Platinum II Netzteil überprüft, das den 12V-2×6-Anschluss am Netzteil auf zwei PCIe-Sockel aufteilt – das Kabel ist ein offizielles Asus-Zubehör. Auch das von Roman Hartung (der8auer) verwendete Corsair AX1600i geht diesen Weg.
Auch in der Redaktion ist im FurMark eine unterschiedliche Last je Kabel festzustellen, allerdings sind die Unterschiede deutlich geringer und kein einzelnes Kabel erreicht annähernd 20 Ampere. Minimal werden im Test bei ComputerBase auf einem Kabel 5,3 Ampere gemessen, maximal auf einem anderen 10,6 Ampere. Die übrigens Kabel liegen mit 6,1 - 7,4 - 7,7 - 10,0 Ampere dazwischen.
Forras: [link]
Naluk nem csak 2 kabelen ment az osszes kakao es igy egyik se erte el a 20 Amp-et.
-
Raymond
titán
"Ezt leírhatnád rendesen mondjuk ékezeteket használva ha már én is veszem a fáradtságot és így írok neked."
Na mi a helyzet, vegkepp elfogytak az ervek?
"Milyen 7 formátum? Miről beszélsz? Mit tömörít? Nincs sehol ugyanolyan minőség, miről beszélsz? Mit hasonlítasz mihez?"
Ember, mirol diskuralsz vagy miert is diskuralok errol veled ha a tema a NCT es a BCn osszehasonlitasa es fogalmad sincs arrol hogy az "n" a BCn-ben az 1-7 szamot takarja, a DX BC (Block Compression) textura formatum egyes valtozatai, mert mas-mas kell attol fuggoen milyen a textura (van vagy nincsa alpha stb.)??
"Tud a GPU jgp textúrákkal is dolgozni, persze ennek is megvan a hátránya, nincs átlátszóság és veszteséges tömörítés, emiatt kell külön még egy jpg az átlátszóság miatt."
De nem tud, ez a problema...
"Viszont ha számít a méret mégis jó lehet, alternatívaként pedig ott van:
PNG – Ha veszteségmentes minőség kell, és szükséges az átlátszóság.
DDS – Ha optimalizált formátum kell a GPU számára (DirectX és OpenGL is támogatja).
TGA – Régi, veszteségmentes formátum, de nagyobb méretű."A PNG es a TGA max a diszken tarolasra jo ugyanugy mint a JPG, mert a GPU nem tud ezekkel dolgozni. Miutan be lettek olvasva a VRAM-ba ott mar 24/32bit full meretben vannak ott.
DDS = container es BC = compression, ugy mint mondjuk MKV = container es HEVC = compression.
De most mar tenyleg eleg volt mert a topic nem a "Computer GFX 101", ezeknek utannanezhetsz a magad is mert ahogy nezem van minek.
-
Raymond
titán
OK, nekem ebbol egyelore elegem volt. Menj es nezz utanna hogyan mukodik a jatekonal a texturak minisegenek eldontese mert ahelyett hogy itt badarsagokat irsz inkabb azzal kezdhetted volna mar az elejen. Tenyleg azt hiszed hogy viccbol irom hogy rossz dolgokra koncentralsz? Es ha belegondolok hogy az egesz abbol indult hogy nem akarod elhinni az NTC tomoritesi minoseget...
#49244 hokuszpk
-
Raymond
titán
"Dehogynem csinálják."
Nem azt es nem ugy ahogy irod.
"Azért csinálják hogy elférjen a játék a kis 4-6-8-12GB-os videokártyákon ami az átlag usernek van, nem beszélve a konzolokról."
Amit irtal annak semmi koze ehhez. Csinalnak dolgokat hogy beleferjen, csak epp nem azt es ahogy irod.
Meg egyszer, lehet lassan megerted - senki nem keszit 4K texturat 1mx1x terulethet mert teljesen ertelmetlen. Ugyanugy ahogy senki nem fog 20m falra egy 4K texturat se fesziteni. Az elso esetben sok a masodikban pedig keves. Es igen, tiling van, csak a meretek masok mint ahogy irod es az ismetlesre is van mar egy rakat megoldas sok-sok eve.
"1024x1024 jpg textúra 24KB
ugyanez felkonvertálva 4K felbontásra:
4096x4096 jpg 755KB"Ez mindegy a VRAM szempontjabol, mert a GPU nem tud jpeg-el dolgozni. Erre van a BCn (1-7) ahol azt hasznalod ami eppen megfelel mert olyan a textura. Azert van ennyi formatum mert mas-masra jo mindegyik. Az elonye hogy a GPU ezekkel tud egyenese dolgozni, nem kell felkonvertalni 24-32bit-re. Az NTC-bek pedig ez az egyik lenyege hogy nincs 7 kulonbozo formatum hanem egy van ami mindgyik esetben jo es sokkal jobban tomorit ugyanolyan minoseg mellett (7x amit irnak es amit a tool-ban is latsz). A masik pedig az hogy a kartya szinten direkt dolgozik vele es nem kell felkonvertalni a VRAM-ba.
Most mar erted?
-
Raymond
titán
En nem azt mondom hogy nem lehet azokat a dolgokat csinalni amir irsz (miert ne lehetne?) hanem azt hogy senki nem csinalja mert nem igy mukodik a dolog. Mindket pelda amit irtal teljesen ertelmetlen. Erted? Nem arrol van szo hogy technikailag mi lehetseges hanem az hogy minek van ertelme es hogy mit csinalnak a jatekfejlesztok a gyakorlatban. Komolyan azt hiszed hogy neme rtem hogy ha egy 1K tex obj-et attexturazod 4K felbontasuval akkor tobb lesz a VRAm hasznalat? Mondom en, egyszeruen azt sem erted mirol beszelunk mert nem errol van szo.
-
Raymond
titán
"Az UV mapolásnál nem mindegy hogy 4K textúra van kifeszítve egy 1x1m-es falon vagy egy 20x20m-es falon."
Ilyen sehol nincs csinalva hogy 4K textura/material van 1x1m vagy 20x20m feszitve. Ez badarsag mert semmi ertelme.
"Értelemszerűen kiteheted a 4K textúrát úgy is hogy 20x fog ismétlődni egymás mellett a 20 méteres falon, csak az zavaró lesz."
Egy 20m falon nem fog egy 4K textura/material 20x ismetlodni mert senki nem csinalaja ezt, ugyanis teljesen ertelmetlen.
Ezert mondom hogy nincs rola fogalmad mert amiket allitasz az kontinensekre van a realitastol. Oszinten szolva ha legalabb az alapokkal tisztaban lennel akkor le se irtad volna ezt mert tudnad hogy mekkora marhasag.
-
Raymond
titán
Ha igy modellre van huzva es renderelve akkor meg annyit se latsz belole mint ahogy en nezem "kiteregetve" vagy ugy bezoomolva ahogy beraktam a macskakoveket. Annak az elobbinek [link] a diff-je igy nez ki:
Szerk: az hogy milyen max minoseget tudsz a Quixel-rol letolteni es hogy mit szallitanak jatekokban nem ugyanaz. A Quixel-t nem csak jatekohoz hasznaljak igy vannak nagyobb felbontasok is, jatekban viszont nem lesz 4K-nal nagyobb mert nincs ertelme, sot a zome 4K amit egy jateknal talasz is inkabb valami atlas.
-
Raymond
titán
Az elso ket feltoltott 94% 4:4:4 jpg. Nem latni semmit ha a BMP/PNG valtozatot hasolnitom ahhoz amit feltoltottem. A macskakoves a PH tomorites mert ugyanazt a minoseget nem ette mar meg igy a PNG-t raktam fel es atkonvertalta. A gyakorlatban mindegy, olyasmit keresel ami nincs en meg dolgozok neked amit lassan unok.
-
Raymond
titán
válasz
Kajoszbobber #49149 üzenetére
A januari foldrengesben megserult anyag a TSMC egy napi gyartasanak a fele.
-
Raymond
titán
válasz
huskydog17 #49107 üzenetére
A fix cost az NTC-nel itt 0.48ms ami termeszetesen durvan nez ki a demoban mert 1000-2000-3000 FPS-ekkel fut. Viszont 120FPS-nel ez 120->113 csokkenest jelent csak (8.33 -> 8.81 frametime).
-
Raymond
titán
A temporalis problemaknal teljeesen mindegy hoy mekkora a pixelmeret. Az amit allitasz hogy AA nelkul megy rendesen kepminoseg problemak nelkul barmelyik modern jatek az objektivan marhasag. Egyszeruen tul sok minden alapul a temporalis AA-n.
"és ha annyira zavar a szerencsétlen "pixel crawl""
Oh wait, akkor megse tokelet a kep?? Oh no! Fetch me my fainting couch! -
Raymond
titán
Rengeteg, csak mondom, nincs ertelme errol veled beszleni mertt szerinted az AA nelkuli pixel crawl es pixel villgas a grafikai kepminoseg csucsa.
"180PPi alatt ne csodálkozz"
Ha esetleg elfelejtetted volna igy par hozzaszolas alatt hogy mirol beszelunk:
A DLSS-nek szintén nem látják értelmét 1080p felbontáson, és ebből kifolyólag elbagatelizálják azt az óriási előnyt, amit képvisel."
Mért, van értelme?Ha nem talalod a hsz-t akkor belinkelhetem neked
-
Raymond
titán
válasz
Quadgame94 #48892 üzenetére
A 999USD MSRP az USA-ban netto, az 1169EUR DE-ben pedig brutto.
-
Raymond
titán
Tehat te AA nelul jatszod azokat a jatekokat ahol a motorban minimum TAA kell hogy egyaltalan mukodjon egy csomo effekt es ahol a zome shadernel TAA nelkul csak egy pixelhalmaz a specular highlights es igy tovabb? Gratulalok es elvezd nyugodtan, csak igy sok ertelme nincs annak hogy kepminosegrol szolo diskurakat indits vagy azokban reszt vegyel.
-
Raymond
titán
válasz
Hellwhatever #48867 üzenetére
A 4060Ti 16GB tavaly osszel lement 409EUR-ig akcioban, ugy voltam vele majd ha komolyabban 400 ala megy lehet veszek egyet a masik LLM gepbe de a vege az lett hogy mostanra 507EUR-nal kezdodnek
-
Raymond
titán
válasz
Quadgame94 #48744 üzenetére
Meg szerencse hogy nem esel tulzasokba
-
Raymond
titán
válasz
-=RelakS=- #48735 üzenetére
Ja hogy megint van miert sirni a HUB-nal hogy legyen content? Akkor semmi uj
-
Raymond
titán
válasz
huskydog17 #48705 üzenetére
A SmoothMotion szerintem inkabb az ami az AMD-nel a FMF.
-
Raymond
titán
válasz
gainwardgs #48661 üzenetére
Ehhez nem kell GB202, a mostani kartyakat kiadjak 3GB modulokkal es mas firmware-el es kesz.
-
Raymond
titán
Hogy on topic is legyek...van esely egy 5080Ti-ra is:
Nvidia GeForce RTX 5080 OC: Mit 3,2 GHz lässt sich der Leistungssprung verdoppeln
Ugy nez ki az 5080 a chip sweet spot-ja alatt van, ellentetben a 40-es sorozattal ezert OC-s magasabb orajel sokkal kevesbe dobja meg a fogyasztast es a teljesitmeny is jobban novekszik.
Igy siman hozhatnak egy 5080Ti 24GB kartyat miutan elerhetok normalis mennyisegben a 3GB GDDR7 chip-ek.
-
Raymond
titán
A Proshop es az alza mellet az NBB, Cyberport, Alternate, MF mind olyan bolt ahonnan "vasarol is az ember", de ha szerinted nem akkor OK, mondom azzal nyugtatod magad amivel akarod
A 4070S sehol nem 800EUR ott es eleve nem arrol volt szo, hanem a 4070Ti Super-rol:
"Igen annyiba fog keruli egy 5070 mint 1-2 honappal.ezelott a 4070Ti Super akkor 280 netto korul tudtam venni."
Akkor talalkozunk par het mulva miutan kint vannak a kartyak -
Raymond
titán
Cselesen probaltad levagni az idezetet, de hogy mit remeltel ettol azt nem tudom
En ezt irtam pontosan:
"Az 5070 nem annyiba fog kerulni mint a 4070Ti most (849eur+) vagy akar ket honapja (819eur) mint ahogy mondod."
Es hogy "Ezt te hablatyoltad vegig..."-hez:
Idezlek:
"...az arakat egyel feljebb toljak..Annyi lesz az 5070 mint a 4070TI Super volt, es igy tovabb, majd olvass vissza pls."
es"Igen annyiba fog keruli egy 5070 mint 1-2 honappal.ezelott a 4070Ti Super akkor 280 netto korul tudtam venni."
280 HUF netto = 819EUR DE vagy 873EUR HU arat jelent.
Szerintem meg nem annyi lesz. A hivatalos MSRP 649EUR (DE brutto) es szerintem annyi lesz, igen, ahogy irtam:
"Annyiba fog kerulni hogy pont szepen befer az 550EUR-os 4070 es a 660-700EUR-os 4070S koze ahova a teljesitmenye szerint tartozik majd"
Majd a kint van akkor meglatjuk hogy az en felso becselesem (660EUR) vagy a te also becslesedhez (819EUR) lesz kozelebb.
-
Raymond
titán
Azt meselsz be magadnak amit akarsz. Nem es vagyok a kettonk kozul az aki hadilabol all a szamokkal a jelek szerint. Az 5070 nem annyiba fog kerulni mint a 4070Ti most (849eur+) vagy akar ket honapja (819eur) mint ahogy mondod. Annyiba fog kerulni hogy pont szepen befer az 550EUR-os 4070 es a 660-700EUR-os 4070S koze ahova a teljesitmenye szerint tartozik majd.
-
Raymond
titán
Nem en vergodok itt
De megmondom oszinten valagy szorakoztato ahogy probalkozol. Vicces ahogy a Mr. "Tudok nagyon olcson kartyat venni" es "Miert Mo-t nezitek ha skandinav eladoknal sokkal olcsobbak a cuccok" most foggal korommel ragaszkodik Mo-i HUF arakhoz mert nehez kimagyarazni a 819-849EUR aru 5070 joslatot
-
Raymond
titán
Nem tudom a kettonk kozul ki nem tud olvasni vagy szamolni. 270-280 netto az 819EUR brutto. Tehat ha te azt mondod hogy 270-280 netto lesz az 5070 akkor azt mondod hogy 819eur brutto lesz. Annyira nem bonyolult. Ha pedig HUF es 27% AFA mert ahhoz ragaszkodsz akkor meg tobb 860-870eur korul. Ha gondolod valtsd vissza forintra, es akkor az van hogy szerinted 350e Ft lesz az 5070, szerintem meg nem, sokkal olcsobb lesz a bejelentett 649EUR (brutto 19% AFA-val) korul. Ha gondolod akkor szamold at HUF-ra 27% AFA-val.
-
Raymond
titán
Mi az hogy "elavult keszletek"? Komolyan nem ertem mirol beszelsz. Nem atokoltottem amit irtal, ideztem. Azt irtad az 5070 annyiba fog kerulni mint a 4070Ti Super, tehat azt mondod az 5070 legalabb 849EUR lesz? Mert szerintem nem lesz. Ez ennyire egyszeru. Azokra az arakra nem tudom hova jarsz, mert amit en nezek ott a a 4070TiS 350-370 brutto, nem netto es nemhogy kevesebb volt egy honapja, tobb.
4070Ti Super [link] Rengeteg modell rengeteg eladonal. Kinyithatod barmelyiket, ott van jobbra fent az ar alakulasa az utolso egy honapban. Lefele megy nem felfele.
-
Raymond
titán
válasz
S_x96x_S #48463 üzenetére
Ez es az elozo hsz is OK, csak azt nem ertem miert linkelgeted ezeket nekem. Az egyikben sincs szamomra ujdonsag, Ne erts felre, urolok meg megtalaltad csak a tapasztalatok alapjan nem vagyk benne biztos hogy erted az osszefuggeseket.
Az hogy a techbro banda most izzad mert nehezebb felremagyarazni miert is kellenek nekik a tobbszaz milliardos befektetesek az pozitiv. Az hogy a tozsden a csorda az eladasra ugrott az se valami meglepo, a tozsde igy mukodik, az egy csorda.
Az van hogy valaki talalt az AI-nal egy optimalisabb modszert valami eleresere. Ez annyit jelent hogy a barrier of entry lejjebb ment, tobben lephetnek majd be es be is fognak. Ugyanugy mint az osszes masik iparban vagy dologban mint elotte.
-
Raymond
titán
válasz
S_x96x_S #48442 üzenetére
"A "Deepseek R1" - bejelentése valamilyen válasz volt
az USA 500 milliárd dolláros Stargate projektjére."A Deepseek elotte volt publikalva. A Stargate pedig fuggetlenul a DS-tol Sam Altman kapkodasa penz utan mert kiszaradtak a privat folyok es a kormanyt probalja most megfejni.
A DS egyebkent jo modell es jo hogy MIT licensz, nem veletlenul keltett panikot az iparban a fejetlenul szor AI penzben lubizkolo Silicon valley tesok kozott, de a kijelenteseket azert ertelmesen kell szurni. Sok kozte a propaganda (az "only a side project" pl.) es az alacosny traing koltseg ($5-$6mil) is megintcsak inkabb propaganda szinten van, tobb felol is buzlik az a szam (a H100 szamabol ami elmeletileg van nekik es attol is hogy mit csinaltak itt pontosan merthat kellett elotte mar egy letezo nagy modell amivel a "high quality traing data" elo lett allitva. Egyebkent azt se konkretizaltak hogy a mi volt es honnan, nem veletlenul.
Roviden - finoman es esszel kell ezt venni, nem nagy kanallal enni a Kinai propagandat es foleg nem valami szerencsetlen felreforditott Portfolio cikkekbol tajekozodni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Fűnyíró topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Retró És kuriózum AGP kártyák Eladók !!!
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest