Hirdetés
- Tomato firmware
- Windows 11
- Túl környezetszennyező a modern chipek gyártása
- ASUS routerek
- Linux kezdőknek
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Béta iOS-t használók topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
MSI és Giga árazása szerintem korrekt amúgy , ráadásul MSI nagyon jó hűtési eredményeket produkál még a legolcsóbb verziókkal is.Úgy nézem, ha nem jön elő egyéb probléma erbben a szériában őket érdemes erőltetni.
redditen ráadásul azt írták gyári Nv adaptereket adnak hozzá MSI logóval. -
Asus eszméletlen felárral megy .
Egy nagyobb kereskedői árlista.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
S_x96x_S #48265 üzenetére
vicces lesz ez ; nekem úgytünik az RTX 5090 sok esetben cpu limitált, ezért "alulteljesít" ; ergó a 2025 végén/2026 -ban érkező procikkal jelentősen javulni fog ; viszont ha igaz, amit ABU fejteget, akkor az érkező AMD zsugák meg "felülteljesítenek" azazvagyisna jobbnaktünhetnek, mint az 50xx -hez viszonyított valós teljesítményük ; bár ez a cpulimit az 5080-tól lefele nem kellene jelentkezzen NV vonalon.
-
A.Winston
tag
Ha ez ilyen egyszeru miert nem csinaljak?
Kepesek feltalalni es eladni egy uj iparagat, a 2k-s top vgajuk olyan szintet kepvisel, amit valoszinu a konkurencia tobb generacioig meg se kozelit.
De hagyjak h ilyen elbaszott eredmenyek sajtoba menjenek, amikor sporolva tobbet ki lehetett volna hozni?!Ez annyira nem all ossze.
-
KAMELOT
titán
válasz
Devid_81 #48268 üzenetére
Ilyen hőtermelésnél FC blokkot kell tenni és akkor csak 50C a VRM.
Sima MSI LIQUID
57C és 68C -
Quadgame94
őstag
válasz
fatal` #48271 üzenetére
Milyen áron?
RTX 6090 simán gyorsabb lehet 50 százalékkal is. Viszont az AI képességei miatt még drágább lesz. Ha a UDNA jól sikerülne akkor azzal picike nyomást lehetne helyezni erre a kategóriára is, hiszen az AMD célja is egyértelmű: Egy nagyon gyors AI kártyát kiadni dGPU piacon.
-
Raymond
titán
válasz
S_x96x_S #48264 üzenetére
Most is azt allitom hogy nem relevansak. Ezen nem valtozott semmi. A kontextus az volt hogy sirtal a velt problemak miatt hogy jaja mi lesz most a felhasznalokkal es az NV-vel. Az elso valaszban megmondtam hogy semmi. Ezen nem valtozott, csak annyi tortent hogy megint ossze-vissza gyartod a kartyavarakat.
"a LowMin FPS-probléma az RTX 5060, 5070, 5070 Ti és 5080 tulajdonosokra még erősebben fog lecsapni"
Es ez megint a realitasokkal szembe megy, mert nemhogy erosebben hanem kisebb meretben vagy sehogy nem fog lecsapni rajuk, ugyanugy ahogy a 440-es sorozatnal se csapott. De ez is le lett mar irva, csak megint ignoralod a dolgokat. -
S_x96x_S
addikt
Linux + felhasználói tesztek :
NVIDIA GeForce RTX 5090 Linux GPU Compute Performance Benchmarks
https://www.phoronix.com/review/nvidia-geforce-rtx5090-linux -
S_x96x_S
addikt
válasz
Raymond #48262 üzenetére
Noha a véleményeink még mindig nem egyeznek teljesen,
szerencsére közelednek egymáshoz.
Korábban határozottan állítottad, hogy :
#48200 ( "Szerintem egy 5090-nel soha nem lesznek relevansak a 1080p tesztek." )
mostanra viszont kiderült,
hogy ezek az eredmények mégis kulcsfontosságúak egyes esetekben ( pl. az eSport-ban )
És abban is egyetértünk, hogy az a leendő RTX 5090 tulajokat
nem különösebben zavarja majd
És nem is célom, hogy bárkit is lebeszéljelek az RTX 5090 -ről.
( ami a 32GB GDDR7 + PCIe 5.0 -val maga az álom egy fejlesztőnek )
A lényeg, amit talán nem hangsúlyoztam ki eléggé,
az az, HOGY HA AZ nVidia NEM JAVÍT a Blackwell-drivereken,
akkor a LowMin FPS-probléma
az RTX 5060, 5070, 5070 Ti és 5080 tulajdonosokra
még erősebben fog lecsapni,
mivel ott már sokkal kevésbé lesz CPU-limitált a rendszer,
és sokkal kisebb a hw-res előrelépés is. -
Raymond
titán
válasz
S_x96x_S #48261 üzenetére
Megint a semmibe rohansz mert probalsz foggal korommel konstrualni egy probelmat ami nem letezik. Az alltalad emlitett eSport jatekokban (CS2 es Valorant) 600-700-800 FPS-eket produkal a kartya, a Fortnite-ban pedig annyi elonye van mint a tobbiben atlag mert az nem CS2 es Valorant. Akkor most mirol is beszelsz?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
BerserkGuts #48247 üzenetére
> játékosok hány százaléka lehet e-sportoló
Akkor lassan eljutunk onnan,
hogy "nem érti 4090 5090 nem 1080p-re van ezek 4k kártyák"
odáig, hogy az eSportos játékosok nem igazán számítanak,
de nem a dbszámúk fontos,
hanem az, hogy ezek influenszerek is !És egy eSportos influenszer véleménye ~ olyan hatásos,
mint mikor egy sztárséf ajánlja a legjobb kést:
nem mindenki főz profin, de mégis rájuk figyelnek.
Vagy mint egy profi atléta ( mert ők se teszi ki a tömegsportolók javát )
de mindenki arra figyel, hogy vajon Nike 👟 - cipőben futnak-e vagy sem.
Úgyhogy sokan figyelik, hogy kinek milyen konfigja van.
És ha jó vagy benne - akkor elég jól meg lehet élni eSport- ból.
https://influencermarketinghub.com/esports-influencers/ -
uhh ohh 40 decibelek repkednek... azt istenes porszívó hang
-
KRoy19
őstag
válasz
huskydog17 #48258 üzenetére
Elvitte a marketing a pénzt és a jó mérnöki munkára, már nem maradt.
-
huskydog17
addikt
Astral még viccnek is rossz. Messze a legdrágább AIC kártya, 2800 dolcsi nettóban és out of the box k*rva hangos, sokkal hangosabb, mint az FE:
A 4. venti piszok hangos lett. ASUS ezt jól elb*szta. Nem elég, hogy 4 slotos 3 kilós nagy tégla, még a sokkal kisebb FE-nél hangosabb is. Ezért mondom, hogy egy vicc. A legdrágább custom design-nál ilyennek soha nem szabadna megtörténnie. 800 dollárnyi felárért ezt kapja a vásárló.
-
gV
őstag
ja, csak a házamba be se fér. az FE igen. (nem, nem cserélném le semmilyen kariért a TJ08-E-m)
amúgy amikor kopite arról írt 2 slot lesz az FE azt hittem azért, mert vízhűtésre váltanak. szerencsére nagyobbat nem is tévedhettem.
RTX 5090 rumor reveals Nvidia’s next flagship GPU will have dual-slot cooler - DexertoNVIDIA's Partners Should Worry: RTX 5090 Founders Edition Tear-Down & Disassembly
-
-
Csokifalo
senior tag
szerintem nyugodtan el lehet mondani hogy ez a 90-es széria eddigi legszarabb ár/érték aránya
-
Raymond
titán
válasz
BerserkGuts #48247 üzenetére
A CS2 jatekosoknak viszont pont jo a 4090 es az uj 5090 is mert 600FPS+ hoznak
-
S_x96x_S
addikt
válasz
BerserkGuts #48205 üzenetére
> nem tudom miért nem érti 4090 5090 nem 1080p-re van ezek 4k kártyák
Az eSportoknál elég gyakori
az alacsony felbontás + legjobb videókártya ( RTX 4090 ) kombináció;
és ott a MinFPS eredményeket is nézik.
https://prosettings.net/lists/cs2/
Persze az eSport-ok optimalizációjára sokkal jobban odafigyel az nVidia
( mivel sok a streamer és elég sok pénz is van benne ... )
"Cloud9 Esports and NVIDIA Collaboration in 2024: A Game-Changing Partnership"
https://techydr.com/2024/09/09/cloud9-esports-nvidia-collaboration/
Én javulást várok a 1080p eredményekben is.-----------------
Pár játékos - 1920x1080 -en.
https://prosettings.net/players/ropz/
( Resolution 1920x1080 ; RTX 4090 )
"Robin “ropz” Kool is a professional Counter-Strike 2 player from Estonia who is currently playing for Team Vitality as a rifler. He is a former Call Of Duty streamer and content creator before transitioning to Counter-Strike: Global Offensive."https://prosettings.net/players/s0m/
( Resolution 1920x1080 ; RTX 4090 )
"Sam “s0m” Oh is a professional VALORANT player from the United States of America. He is a former professional Counter-Strike: Global Offensive player, where he played professionally for teams such as Team Envy and GenG. Esports, and was signed to compLexity as a streamer."https://prosettings.net/players/horcus/
( Resolution 1920x1080 ; RTX 4090 ; AMD Ryzen 9 7950X3D )
"Salvador Matas “Horcus” Salas is a content creator and streamer from Spain who is currently focusing on VALORANT. He has more than 30,000 hours in FPS games and has achieved Top 1 Radiant rank six times in Valorant."https://prosettings.net/players/buzz-danish/
( Resolution 1920x1080 ; RTX 4090 ; Intel Core i9-13900KF )
"Christian Møss “Buzz” Andersen is a professional Counter-Strike 2 player who is currently playing for OG Esports as a rifler."https://prosettings.net/players/fns/
( Resolution 1920x1080 ; RTX 4090 ; AMD Ryzen 9 7900X )
"Pujan “FNS” Mehta is a professional VALORANT player from Canada. He is a former professional Counter-Strike: Global Offensive player, where he competed in teams such as NetcodeGuides.com, Denial eSports, Counter Logic Gaming, and Cloud9. He retired in May of 2020 in order to pursue a career in VALORANT, where he first played for the orgless team together we are terrific until it was picked up by Team Envy, which later rebranded to OpTic."https://prosettings.net/players/cooperfnbr/
"Cooper “cooper” Smith is a professional Fortnite player from the United States who is currently playing for Dignitas."https://prosettings.net/players/scoped/
"Tyler “Scoped” Appleby is a professional Fortnite player from the United States of America." -
válasz
Pakmara #48239 üzenetére
Dehogy, az olcsó
Proshop.se árak 25%-os áfával euroba átraktam.
[link]Tessék gyerekek lehet vásárolni
GIGABYTE RTX 5090 WindForce 3 OC :2700 euro
GIGABYTE RTX 5090 GAMING OC :2876 euro
GIGABYTE RTX 5090 AORUS Master :2973 euro
GIGABYTE RTX 5090 AORUS Master ICE : 3050 euro
GIGABYTE RTX 5090 AORUS Xtreme WaterForce WB : 3180 euro
GIGABYTE RTX 5090 AORUS Xtreme WaterForce : 3270 euro
Nem szoktak placeholder árakat kirakni, lehet hogy most igen....Ezek még nem a scalper árak
Várható raktáron 02.14!!! -
huskydog17
addikt
Igen, ez is nagyon szép, ahogy a a 7900 XTX előnye a 7900 GRE-hez képest a majdnem 40%-ról 2%-ra zuhan.
Több játékban is megfigyelhető a masszív CPU limit az RDNA3-nál, de a Starfield-ben hatványozottan látványos, de van még egy játék, ahol ennyire szélsőségesen és látványosan mutatkozik meg: Warhammer 40k: Space Marine 2, a 7900 XTX 4K-ban még a 4080 Super-rel versenyez, aztán Full HD-ban úgy összeomlik a sebesség a csoda DX12 driverrel, hogy már csak a sima RTX 4070-nel tud versenyezni.
Ezeknél több játékban van CPU limit RDNA3-nál, viszont ennél a kettőnél a leglátványosabb.
Az NVIDIA-nak viszont túl nagy a CPU overhead-je, ki kéne dobniuk az Ada-ig mindent. OK. -
Pakmara
őstag
RTX 5090, ASUS is pricing it at USD $2,800? Szép...
-
lenox
veterán
válasz
Hellwhatever #48230 üzenetére
Hat igen, de ugye nem csak a maxwell miatt van a handicap, tehat nem kifejezetten a maxwell miatt vallaljak.
En inkabb az utolso par generaciora adnam a supportot, es nem evre.Szerintem van 1-2% maxwell viszont vagy 10% Pascal user, tehat biztos nem elenyeszo a szamuk. Szerintem a raytrace erdekel keves embert az egyebkent gpu-t hasznalo userek szamahoz kepest, ugyhogy pascal kartyakkal tok jol el lehet lenni.
-
válasz
Hellwhatever #48230 üzenetére
Ezt azért nem érdemes tényként kezelni, hogy ez miatt van az Nvidiának handicap. Nem az a gyártó aki ez miatt bevállaná azt, hogy ne úgy működjenek az új hardverei ahogy kellene. Érdemes a helyén kezelni az itt kapott infókat.
Az hogy vannak minimum FPS beesések egy- egy játéknál nem nevezhető feltétlenül és kizárhatatlanul architektúrális vagy driveres hibának sem, lehet éppen csak optimalizáció hiánya.
Stalker is egy bugtenger vollt a megjelenéskor, ahogy a többi mostanában kiadott címek. DF tesztjében nincs semmi rendkívüli esemény semilyen szinten azon kívül hogy 1440P ben is kaphat cpu limitet a kártya.
Ha megnézed a hivatkozott TPU tesztet is belinkeltem feljebb 1080 P ben is gyorsabb az 5090 átlag FPS ben és minim FPS ben sincs a legtöbb játékban gond.Ez játék/ motor specifkus dolgonak tűnik nekem.Az 5090 egy brutális monstrum számítási kapacításban.
-
válasz
Raymond #48217 üzenetére
Csak ez nem jelent semmit. Máshol mértek a játékban, nem jött elő ugyanaz az anomália - ez egy lehetőség. Egy másik nyilván az, hogy a TPU szarul mért, de ennyiből ezt nem lehet eldönteni. Miután a TH-n is vannak érdekes eredmények (ez már a 3. site akkor), én fenntartom, hogy valami nem OK a termék / driver körül. Majd lesznek újramérések, meglátjuk.
-
Hellwhatever
aktív tag
Arra gondoltam hogy ~10 éves hardverek támogatása miatt bevállalni handicap-et a mostani (ráadásul igencsak borsos árú) generációban nem tűnik túl jó üzletnek.
Az hogy a hardver még működik nem alap arra hogy support is legyen rá. Tonna szám vannak még működő hardverek a 90-es és a 2000-res évekből mégis elfogadott hogy nincs már rájuk aktív support. Nálam is van még működő Fermi-s noti. Valahol egyszerűen muszáj meghúzni egy határt különben túl nagyot kell markolni.
Személy szerint 4-5 évben maximalizálnám mainline supportot és így már az RTX 20 is kiesne.Itt a kérdés az hogy a Maxwell és Pascal tulajok közül mennyien igénylik és tudják még kihasználni valóban a mainline supportot. Szerintem elenyésző a számuk.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw #48225 üzenetére
Most ugye tudod, hogy melyik cégről beszélünk? Milliárdokat termel negyedévente, és nem szeretnének havi plusz százezer dollárt költeni azért, hogy nektek legyen +10%-otok?
Most ne haragudj, de te is tudod, hogy a userek nagy része nem ért hozzá. Fingja sincs, hogy mi a jó neki, csak korlátozott információk alapján kiszelektálnak egy baromságot, és torkuk szakadtából ordítják, hogy az nekik nem jó. Az NV ráadásul pontosan tudja a vásárlóbázisáról, hogy segítség nélkül felbontást sem tud váltani a 99%-uk. Tehát most tényleg olyan emberek véleménye alapján kellene meghatározniuk a szoftveres döntéseiket, akik három kattintást nem tudnak önállóan elvégezni?
-
lenox
veterán
válasz
Hellwhatever #48220 üzenetére
Hat nekem meg van 980, Titan-X, M4000, M5000, M6000 es tok jol mukodnek. Van egy csomo alkalmazas/jatek amihez egy igp nem eleg, ezek meg igen. Olyan ertelemben, hogy az nv-nek ez mennyire hasznos, hat gondolom semennyire. Amig minimal effort kell hozza, addig nem rossz, ha marad a support, utana gondolom kuka.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw #48221 üzenetére
Elbeszélünk mind egymás mellett. Nem kötelező ám a régi hardverek supportját leállítani. Erre van az úgynevezett legacy support. Ott is annyi drivert hoznak, amennyit akarnak. Ha havi 10-et, akkor havi 10-et, senki sem akadályozza meg nekik. Ami viszont hasznos lenne, hogy le kellene választani a régi hardvereket a fővonalbeli supportról, mert már nagymértékben rontja az új VGA-k sebességét a kötelezően régi hardverekhez igazodó kód. Aztán lesz két driver. Egy fő és egy legacy. Mindkettőt az adott hardverekre lehet szabni. Aztán tényleg hozhatnak belőlük naponta frissítés, senki sem mondja, hogy ne tegyék.
Egyébként az AMD sem csinál mást. Van egy GCN batch és egy RDNA batch. És nekik még nem is különbözik olyan extrém módon a két alapdizájn, mint az NV-nél, így az AMD maximum +2-3%-ot nyer ezzel a megközelítéssel, nem tudnak kihozni belőle +10-15%-ot, ahogy az NV ki tudna.
-
Quadgame94
őstag
válasz
S_x96x_S #48193 üzenetére
Pont hogy a sokkal kevesebb maggal rendelkező kártya esetében kisebb lesz a differencia az 5090-hez képest alacsony felbontáson. Majd 4K-ban elhúz úgye.
4K, RT/DLSS: OFF @TPU
RTX 5090 135%
RTX 4090 100%
RTX 5080 90%
RTX 4080 79%5090 1.5x gyorsabb lesz az 5080-tól 4K-ban
1080p, RT/DLSS: OFF @TPU
RTX 5090 112%
RTX 4090 100%
RTX 5080 92%
RTX 4080 84%5090 1.2x gyorsabb lesz az 5080-tól 1080p-ben
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Hellwhatever #48220 üzenetére
Mashogy kell nekik hozzaallni, mert minden generacioban sokat adnak el es sok usernel marad kartya. Steamen neztem a Pascal kb 10%-ot tesz ki, ami rengeteg eleg sok.
Gondolom ha eler majd egy kritikus mennyiseget, akkor dobjak.De a ceg megitelesenek hosszutavon jot tesz, hogy van support.
Masik oldalon hiaba ubertech az implementacio, ha nagyon keveseket erdekel a marka es a kulonbseg nem lesz egetrengetoen nagy.
-
-
És utána 60-70%-ára esik a sebessége? Ne hülyéskedjünk már.
#48210 Raymond: igen, értem, de ezt a részét nem tartom túl érdekesnek. Ha valakinek arra áll a cerka, hogy egy teljesen irreleváns beállításban mutatott teljesítmény miatt lehet szapulni x gyártót... hát nem vagyunk egyformák, na
Szerintem ez a min FPS bezuhanás más probléma, és én konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogy mi okozza, nem pedig arra, hogy ezzel hogyan lehet szidalmazni az NVIDIA-t.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
BerserkGuts #48209 üzenetére
Alapvetően igen. Ha az NV átírná a D3D12 implementációját, hogy natívan kezelje a legtöbb erőforrást, akkor gyorsulna.
-
válasz
BerserkGuts #48213 üzenetére
Az a lényeg hogy GPU limites legyen a játék ne CPU limites amíg skálázódik felfelé a Kártya. Ha azt el tudod érni DLSS mellett is akár az mindegy teljesen.
Ez is egy játékfüggő dolog mennyire terheli a kártyát le. Ebben a kártyában hatalamas potenciál van amit nehéz lesz majd 100% ra kiaknázni egy darabig. -
BerserkGuts
addikt
Elég csúnyán néz ki egy játék ha átrakom 1440p-re
utána már hiába állítgatom
A raytracing meg a full grafika meg alap egy felsőkategóriás kártyának vagy különben ha kikapcsolod akkor minek vennél ilyen drága kártyákat teljesen felesleges.A valóság meg az hogy 4k-n full grafikán nem igazán futnak a játékok kell a DLSS legalább
-
Raymond
titán
válasz
Hellwhatever #48204 üzenetére
"4K-n a DLSS Performance mód 1080p-ben renderel."
Es megse latod ott ezt a problemat, a CB-nel vannak raadasul 1440p Balanced eredmenyek is, semmi nem latszik abbol hogy lassabb lenne mint a 4090 vagy mas kartyak.
-
BerserkGuts
addikt
-
BerserkGuts
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #48184 üzenetére
nem tudom miért nem érti 4090 5090 nem 1080p-re van ezek 4k kártyák
de egymás közt van amikor nincs nagy különbség 10fps az igaz
-
Hellwhatever
aktív tag
válasz
Raymond #48200 üzenetére
4K-n a DLSS Performance mód 1080p-ben renderel. Ha valaki framegen nélkül szeretne tempót nyerni egy gyengébben optimalizált címben már most is lehet relevanciája.
A DLSS (túl)tolásával az nV egy kicsit maga ellen is dolgozik mert pont az alacsonyabb felbontásokon jön ki az overheadjük amivel ezáltal a prémium vásárlóik is érintettek.
Az meg hogy az 5090 bizonyos szituációkban lassabb mint a 4090 valószínűleg a Blackwell asszimetrikus változtatásai miatt is lehet amit Abu is írt korábban.
-
válasz
S_x96x_S #48193 üzenetére
Ez neked úgy néz ki hogy lasabb a 4080 nál 1080 P ben?
a miniumum FPS nem azt jelenti hogy lassabb.
A minimum 1% FPS amit nézel, ÁTLAG!:
A stalker 2 nél valószínűleg van valami extra probléma, most azt a játékot nem tudom hány játékos fogja játszani 1080 P medium beálításaokkal. -
válasz
Raymond #48197 üzenetére
Annyira limitáltak ezek a tesztek, hogy bármilyen anomáliát meg kell nézni alaposabban, mert az, hogy 1440p-n éppen a teszt alatt nem jelentkezik, az nem garancia semmire.
Én nem emlékszem ilyenre a 4090 kapcsán, hogy jelentősen kevesebb min FPS-t produkált volna fullHD-ben, mint az elődje, és hirtelen nem is találtam ilyen tesztet - tudsz linkelni egyet?
A driver overhead-téma érdekessége valóban eléggé mérsékelt, de szerintem itt nem (csak) erről van szó.
#48201 Abu85: a driver overhead nem két NVIDIA kártya között mutatna ilyen típusú különbséget.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Létezik egy overhead probléma, évek óta van, de azt addig nem tudja korrigálni az NV, amíg támogatni kell az Ampere sorozatot, illetve alatta minden korábbit. Ha csak az Ada és a Blackwell marad a support listán, akkor megoldhatóvá válik, mert az overheadet alapvetően az okozza, hogy az újabb hardverek hiába jobbak a bekötés szempontjából, a Maxwell/Pascalra szabott modell fut rajtuk is, ami sokkal több CPU-időt vesz el. És ezt nem csak a HUB mérte ki, tényleg nem tagadja senki sem a gyártók részéről. De ahhoz, hogy ezt lecseréljék le kell állítani a Maxwell, Pascal, Turing és Ampere supportot. Az Ada és a Blackwell abból a szempontból szerencsés, hogy a két dizájn megegyező bekötést alkalmaz hardveresen. Egyébként már azzal sokat érnének el, ha a Maxwell és a Pascal búcsúzna, mert a Turing és az Ampere is modernebb hardver, de igazán ezt a négyet kellene kidobni. Vagy a másik megoldás, hogy szétválasztják a drivert, ahogy az AMD tette, hogy van egy GCN-es batch és van egy RDNA-s batch. Ugyanezt az NV is meg tudná csinálni, és akkor Maxwell/Pascal kuka, lenne egy Turing/Ampere batch és lenne egy Ada/BW batch. De ezzel meg az a gond, hogy úgyis az új batch kapná a figyelmet, ahogy az AMD-nél is igazából az RDNA-s batch-re koncentrálnak. Tehát ennek a módszernek is megvan a maga hátránya. Ráadásul az AMD-nél nem is kell nagyon eltérő implementáció RDNA-ra és GCN-re, míg az NV-nél nagyon eltérő kellene a Turing/Ampere és az Ada/BW-re. Az a helyzet, hogy jelenleg az NV számára egyszerűbb és olcsóbb a Pascal dizájnt célozni emulációval a bekötés szempontjából, és akkor mindegyik új hardver emulál. A CPU oldalán megvan rá az erőforrás. Csak nem hasznos például 1080p-re meg 1440p-re az új 5090-en még a legerősebb CPU-val sem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- AKCIÓ! Gigabyte A320M R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Rampage Shiva Zalman 500W
- Xiaomi 12T Pro 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest