- Windows 10
- Megvédené magát a felvásárlásoktól az OpenAI
- Mesterséges intelligencia topik
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Windows 11
- Milyen routert?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feldarabolná az Intelt a Broadcom és a TSMC
- Reklámblokkolók topikja
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
válasz
rumkola #49098 üzenetére
Na ez nem semmi. Egy újabb forradalmi technológia lehet, a VRAM használat csökkentés mértéke valami brutális.
Innen bárki letöltheti és kipróbálhatja.1-2 dolog nagyon fontos ezzel kapcsolatban:
Az NTC minden, Shader Model 6-ot támogató VGA-n működik! Jelenleg azonban egyelőre nem minden arch-on van validálva. A validálás NV oldalon Pascal arch-tól felfelé érvényes, AMD oldalon RNDA2 a minimum, míg Intelnél az Arc széria.
"GPU for NTC decompression on load and transcoding to BCn:
Minimum: Anything compatible with Shader Model 6 [*]Recommended: NVIDIA Turing (RTX 2000 series) and newer.
GPU for NTC inference on sample:
Minimum: Anything compatible with Shader Model 6 (will be functional but very slow) [*]Recommended: NVIDIA Ada (RTX 4000 series) and newer.""[*] The oldest GPUs that the NTC SDK functionality has been validated on are NVIDIA GTX 1000 series, AMD Radeon RX 6000 series, Intel Arc A series."
A másik, hogy a kooperatív vektorok jelenleg még kísérleti fázisban vannak, emiatt az NVIDIA kiemelten felhívja a figyelmet, hogy senki ne szállítsa azokat játékokban!
"The experimental implementation will be replaced by the official Microsoft API later in 2025, and NVIDIA driver support for the current version will be removed shortly after that. All non-CoopVec versions of DX12 decompression, as well as all Vulkan versions including CoopVec, are OK to use for shipping.
The DX12 Cooperative Vector support is for testing purposes only. DO NOT SHIP ANY PRODUCTS USING IT."Remélem a jövőben több játék is használni fogja, hogy láthassuk, hogy produkál a gyakorlatban kész játék esetén.
-
válasz
rumkola #47749 üzenetére
[link]
"Microsoft is excited to partner with NVIDIA to catalyze this next generation of graphics programming by bringing industry-wide support for neural shading technology.
DirectX will soon support Cooperative Vectors, which will unlock the power of Tensor Cores on NVIDIA GeForce RTX hardware and enable game developers to fully accelerate neural shaders on Windows
- Bryan Langley, Microsoft"[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz
rumkola #45874 üzenetére
Ja 1000 éve is minek raktak rá 2 gb ot :D
Ja de ma van 4K , RT. DLSS FSR, ja meg ultra nagy méretű ultra high textúra? Kit érdekel minek ide vramRégen tényleg volt sok hülyeség amikor pl Geforce 3050 , RX 6500xt kaliberű kártyákra raktak sok ramot feleslegesen de most nem erről van szó . De a téma szerintem nem ide tartozik a vs topikba vitatkozhattok örökre én azért örülni fogok ha nem 8-12gb lesz a vga-mon jövőre. Főleg olcsóbban.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
rumkola #45772 üzenetére
> Nem értem hogyan lehet ekkora a gaming bevétel,
> mikor ABU már 15 éve megmondta, hogy a VGA halott, és APU az istenAz nVidia sose használta az APU elnevezést,
úgyhogy ez a fő oka, hogy nem találsz ilyet az nVidia pénzügyi kimutatásaiban.Ettől még az integrációé és az egylapkás rendszereké a jövő (system on a chip, SoC)
és az nVidia emiatt is akarta megszerezni az ARM-et ( de nem sikerült neki )Amúgy az nVidia nem apu -nak nevezi, hanem Superchip -nek.
"NVIDIA GH200 Grace Hopper Superchip"
https://www.nvidia.com/en-us/data-center/grace-hopper-superchip/és ha egy kis késéssel, de jövőre jön az nVidiás integrált CPU+GPU platform.
"Nvidia is preparing to introduce a high-end Arm-based CPU and GPU platform for consumers in September 2025, " -
-
Alogonomus
őstag
válasz
rumkola #40948 üzenetére
Hát például itt, vagy itt.
Közel van a 4070 Ti, és a felbontás csökkentésével javul a helyzete, de a $800-os kategóriához - valamint a konzoloknál is elvárt - 4k esetén egyértelműen hátrányban van. Ideális esetben a 4070 Ti eléri a 3090 Ti szintjét, de átlagosan nagyjából 10%-kal jobban teljesít a 3090 Ti.
Az új "optimalizálatlan" játékok megemelkedő memóriaigénye kapcsán pedig a helyzet minden valószínűség szerint egyre gyakrabban mutat majd ilyen még aggasztóbb képet a viszonya a 3090 Ti-hoz képest. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rumkola #40942 üzenetére
Nem, az új konzolokban azért vannak, mert számított a visszafelé kompatibilitás, és így más nem is tudott bekerülni, mert nem tudtak olyan chipet tervezni, ami ISA-kompatibilis az előző generációval. Pont emiatt teljesít bevételben az AMD összes részlege közül a gaming a legjobban, ami ugye csak a konzolokat, illetve a VGA-kat tartalmazza. A next-gent úgy árazták, ahogy nem szégyelték, mert a visszafelé kompatibilitás hozzájuk kötötte a Sony-t és a Microsoftot. Nyereségben is csak a Xilinxet tartalmazó embedded részleg előzi meg a gaminget.
[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
válasz
rumkola #40861 üzenetére
Úgy, hogy átlag pista inkább vesz egy ps5-öt aztán kész. A piac igen igen nagy része $300 alatt van. Ahogy növekszik az egységár, úgy egyre kisebb szeletet képvisel a piacból. Nem azt mondom, hogy $300 alá kell koncentrálni az erőforrásokat mert ott a pénz nagy része, de ami jelenleg megy az árakkal az már sok. Az meg, hogy te mit mennyiért vettél lényegtelen, adhatnák a 4070ti-t $1500-ért is, akkor is megvenné pár ember. Az a lényegesebb, hogy a többi akinek ez az egész már sok nem veszi meg és dobbant pc vonalról inkább.
-
bitblueduck
senior tag
válasz
rumkola #40861 üzenetére
Most megvettem a 4070Ti-t, de a kevés lesz a VRAM (szerintem ez csak riogatás), akkor veszek egy nagyobb VGA
vagy ugyanennyi pénzből veszel kb 3 generációnyi konzolt (ps5, ps6, ps7). vagy konzol helyett csak vállat von aztán kiszáll. nem mindenki dobálja a 350-400ezreket videokarira úgy, mintha nem lenne holnap. még nyugatabbra sem.
igy sorvadhat a piac.[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz
rumkola #27720 üzenetére
Na ezen a téren tényleg nem jó a Steam mércéje, ha a low end-et akarod a high-end hez hasonlítani. Ha lenne ilyen statisztika mondjuk a gog.com-on, szerinted ott is hasonló lenne az arány?
Steamen azért több a fanatic, mint más platformokon. A VR miatt pláne. Ha így nézzük több steam VR felhasználónak van VR headsete, mint ahány felhasználó nyomja 2080-nal és 2080 Ti-vel együttvéve.
Ez csak azért érdekes, mert a VR felhasználók igen nagy része azért csúcs konfiggal rendelkezik.
Ezt csak azért mondom, mert ha a gazdag negyedben végzel kimutatást arról, hogy mekkora az átlagkereset, attól még nem lesz az életszínvonal világszintű az egész országban.De persze én sem tudok jobb kimutatást. Viszont ha hasonlítasz, akkor hasonlíts az 1060-hoz... Az sokkal inkább az a performance/value mutató ami a tömeg számára elérhető és élhető. Majdnem 12-szer annyi 1060 felhasználó van, mint 2080-as... Ez a szám azért igencsak beszédes.
Na most abba gondolj bele, hogy ha a konzolok ettől sokkal jobb teljesítményt adnak töredék áron. Ez a tömeg ami most 1060-nal játszik oda fog elmozdulni, nem a 3070-3080-3080 Ti felé.
(#27718) rumkola : Ez meg csak annyit jelent, hogy Te felnőttél időközben.
Nálam is megvan ez az effektus, sőt. Van lóvé, bármikor megvehetek egy új konfigot akár 3080 Ti SLI-vel is. Csak már sajnálom rá a pénzt. Én is felnőttem.
Viszont azzal meg nem számolsz, hogy most sokan elvesztették a munkájukat a vírus miatt és sokan fizucsökkentéssel dolgoznak most is. Ősszel pláne nem tudni mi lesz vírushelyzet ügyben. Mondjuk árat csökkenteni bármikor lehet.
[ Szerkesztve ]
-
GAI
senior tag
-
schwartz
addikt
-
DemonDani
addikt
válasz
rumkola #8043 üzenetére
ez akkora butaság bakker, most mérnék neked nitrózva? az megint nem érdekel.
Mérjék le max ocval? mi van ha a tiéd nem megy annyit? here-vere
Mérjék le az összes vgat max ocval? mert hát akkor tudod hasonlítani.
Vagy esetleg Vmodos tesztet szeretnél?
Milyen feszen akarod? HW vagy csak SW mod?
cseréljék le neked a hűtőt talán? Mert gondolom jó lenne úgy nyomatni akkor már.Majd megnézem a Logouton a teszted mikor így mérsz, azt garantálom hogy nagy lenne a sikered mert ilyen teszt olyan sűrű mint November 29.én a telihold...
Abu:
esetleg akkor azt is tedd hozzá hogy driveresen kényszerített 8SSAA nálad egyértelmű és alap dolog[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
válasz
rumkola #8039 üzenetére
abu mindössze annyit mondott hogy magasabb felbontástól jobb lesz, szűrőt nem említett, és ha említett volna akkor is vicces maradna a dolog, mivel ha visszanézed mindig bizakodva ír hogy jó lesz. de nem lesz
1részt 1920 4AA meg 8AA között szinte lehetetlen különbséget tenni még álló képen is, és a 4AA valszeg 80%ban még jó eredményt produkál majd.
Másrészt mit akarsz egy 35-40ezres VGAval? 8AA mi? -
smkb
őstag
válasz
rumkola #7964 üzenetére
... reménykedem, hogy néha valaki elolvassa azt is, amit én írok, és az urban legendeket amik itt készülnek ezen a portálon tán csökkentheti egy egy hozzászólásom, de veszett fejsze nyele, úgyhogy igen néha már unom ....
Pedig annyit kellene, hogy nem benyalni a sok itt gyártott uban legendet, hanem hogy többen is olvassanak nemzetközi gazdasági és it portálokat, jelentéseket számokat...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rumkola #7972 üzenetére
Azért érdemes olyan elméletekkel előállni, amik reálisak. Az XFX az amcsi VGA-piac egyik legnagyobb brandje. Ha őket elküldik, akkor az XFX-hez hű vásárlókról mondanak le. A helyükre nyilván kerül valaki, aki ugyanúgy exkluzív lesz, és azért, hogy átveszi az XFX rendelési kötelezettségeit, legalább elvárja az ugyanolyan jó árazást a GPU-kra.
Ha ugyanúgy eladná a chipeket másoknak, akkor minek a saját brand? Csak úgy mutatóba létrehozták, hogy legyen?
Azzal, hogy saját brandet csinálsz nekimész a partnereknek. [link] - Ezt a [H] kielemezte, hogy nem éppen a legjobb ötlet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rumkola #7966 üzenetére
Mert az XFX elvörösödése, és a BFG csődje eléggé beszédes. Az NV legnagyobb partnerei voltak. Lehet figyelmen kívül hagyni, de nem érdemes.
Én mást hallok a nagykerektől, de mindegy.(#7967) TTomax: A Gainwardot az AMD nem engedte be az amcsi piacra, és nem tetszett nekik, hogy a Sapphire-ral kivételez az AMD, vagyis az a szabály a partnerek között, hogy aki éves szinten a legtöbbet rendeli, az készítheti el, mindig az első tuningos Radeont egy referenciakártyára. Neked lehet, hogy nem számít, de a BFG és az XFX azért volt kiemelt NV partner, mert az EVGA mögött ők rendelték a legtöbb terméket. Egyértelműen probléma, hogy már nem rendelnek, amit az NV egyelőre úgy old meg, hogy saját branddel jött be a piacra. Ha meglenne a kívánt rendelés, akkor ilyenre senki sem vállalkozna, mert a partnerek ellen versenyezni, nem a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rumkola #7617 üzenetére
Mivel a Havok GPU-t támogató része kész, így oda lehet írni, hogy tudja a GPU ezt, az OpenPhysics is kész. Persze újabban már nem írják oda, mert a kereskedők visszajelzései szerint a Physicstől az emberek a PhysX-re gondolnak és arra sok vásárló nem reagál pozitívan a magas gépigények miatt. Ide majd ki kell találni valamit, hogy a Physics alapvetően nem rossz dolog a közhiedelemmel ellentétben. Bár az nyilvánvaló, hogy a DirectX támogatás az első szempont a marketingeseknél, mert arról tudja a legtöbb ember, hogy jó, és a magasabb szám láttán elcsábulnak. Nyilván a DX több, mint tíz éves múlttal értékelhető marketingfegyver.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rumkola #7613 üzenetére
Ez természetes. Az AMD Vision brand, az jelzi, hogy a terméket Vision platform kompatibilis. Erre épül majd az új Catalyst platformszintű támogatása. Ha teljesen Vision gépet építesz (AMD CPU-IGP-GPU), akkor több funkciót kapsz mint más konfignál. Ez a Vision brand fennállása alatt eddig is így volt, csak kevesebb programmal. A Vision főleg a mobil piacra korlátozódott, és ott is csak a chipsetekre. Most már a CPU-k és a GPU-k is Vision brandesek, mert lesz OpenCL támogatás, és platformszintű energiagazdálkodás. Ide a belépő egy Vision brandes holmi. Majd le lesz írva, hogy mi hogyan kompatibilis egymással.
[ Szerkesztve ]
-
citrom904
tag
válasz
rumkola #7156 üzenetére
Totál igazad van! pl erre: én meg voltam győződve arról hogy mivel most a samsung f3 széria a leggyorsabb és legolcsóbb merevlemez nagyon sok a samsung tulaj !! Amikor néztem egy piackutatást kiderült ,hogy a globális merevlemezpiacon 10 %alatt van a samsung részesedése és csak 1-2%-ot növekedtek az utóbbi időben (az f szériás vinyók jól sikerültek)Lehet a videókártyapiacon is ez a helyzet! Megnéznék erről 1 grafikont ,hogy mekkora a részesedés a két nagy gyártó között!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rumkola #7173 üzenetére
Ugyan lássatok tovább az orrotoknál. Mikor volt olyan, hogy ennyire kevés teszt jelent meg egy új generációs GeForce-ról? Mi is mindig kaptunk időben kártyát. Az XBitLabs is ... most miért nem? Az NV-ben mindig is az volt a jó, mert naprakészen jött a holmi. GTX 285-295-ről megjelenéskor volt teszt, most meg ...
Persze természetes, hogy nekik van raktáron még egy csomó review holmijuk, csak elfelejtettek minket és mindenki mást aki nem csinált tesztet.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rumkola #7156 üzenetére
Mi tudjuk mi a PhysX, az emberek 90%-a viszont még mindig nem.
Olyan apró nüánszokon múlik a vásárlás mint az ATI logo alatt a premium felirat. Ezen én is meglepődtem, de az embereknek ez értékelhető, hiszen prémium holmi, tehát csak jó lehet, vagy nem?
a A TWIMTBP már rég nem úgy működik mint régen. A csoport keménymagja már átállt a Tegra-ra, mert az sokkal fontosabb, mint a GeForce. Most az NV a zárt effekteken van, mert nincs hardverük, a Radeonok ellen. És ez úgy értendő, hogy a piacon nincs nagy tételben megvásárolható 150 dollárnál drágább termékük. Egyszerűen ilyen körülmények között nem tudom mit gondoltak el. Jó persze nyilván létezett a GT212 és a GT214, amit leállítottak, és ennek a levét isszák most, de ilyen helyzetben teljesen logikátlan ez a politika, amit folytatnak, mert az OEM-ek, akkor sem tudnak GeForce-ot rakni a komolyabb játékgépekbe, ha akarnak. Ez minden csak nem megfelelő stratégia. Az meg csak hab a tortán, hogy az AMD is elkezdte a játékfejlesztős kapcsolatait kiterjeszteni, aminek hála, lefoglalták a Dirt 2-őt, a STALKER: CoP-ot, az AVP-t, félig az új BattleField-et, és az NV-nek maradt a Metro 2033 és a Just Cause 2. Te magad montad nemrég, hogy a Metro 2033 ismertségi szintje nem méltó az NV-hez, hiszen vannak nevesebb játékok, de azokat elvitte a AMD.
[ Szerkesztve ]
-
Gerisz
addikt
válasz
rumkola #6987 üzenetére
Ennyi erővel az i7 fikázását és tiprását is lehetett volna kérvényezni, mert annyi biztonsági rést meg hibát mint az tartalmazott még processzor azelőtt soha.
Írtak róla 2 mondatot, mikor a Phenom szar volt meg elhordták egy oldalas cikkben mekkora szar.
Kijavították? - kiHa valamelyik gyártó hibát talál kijavítja? - ki
Mikor az NV driverhibát csinált és volt akinek behalt a kártyája javították? - igen
Szarrá melegedő nv-k voltak? -vannak is. javították? -szarnak rá!
8800 széria memóriatúlcsordulás javítva lett?
érdekes módon sokan beszámoltak róla a legtöbben nem is láttuk -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rumkola #6987 üzenetére
És melyik az a hardver, aminek az egyes példányaival nincsen garanciális probléma?
Csak nem globálisan létező problémák. Nálam speciel egy probléma sincs és hónapok óta HD 5850-em van. A szürkehalált meg is írtuk, sőt a napokon belül érkező javításról is beszámoltunk, mit foglalkozzunk még vele?
Zörgő venti ... gondolom tudod hogyan működik a sorozatgyártás. A hardverek egy kis része hibásan kerül a boltokba. Erre csak a garancia a megoldás.
A driver miatt nem induló alkalmazásokról és a dadogásról pedig semelyik tesztelő nem számol be, gondolom nem találkozott velük. Most mennyire hiteles az, hogy a fórumon páran leírták, hogy problémájuk van, de a hivatalos tesztekben még csak nem is hallottak ezekről.[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rumkola #6045 üzenetére
Érdekes teszt, és minimum ezt lehetne elvárni GTX480-tól.
(ahol hátrányban van az nem lett kitéve a fehér grafikonra...)
Kérdés melyik ATI driverrel készültek az 5870 eredmények.proci985:
A Trend az OK, meg belőhető, de talán elképzelhető, hogy 1 év mulva a fermi alatt is teljes termékpaletta lesz. Lehet, hogy Ők másképp látják a DX11 helyzetét. belefér a csúszás.Én nem tudom... elvagyok DX9-vel is csak ne akadjon... Haven 2 (dx11 átlag tessz) tesztben 40 fps-t értem el def. beállításokkal.
Azért az nem túl fényes. Full beállításokkal leesik 30 közelébe, ahol azért már csökken a játékélmény 10-15-ös minfps-ekkel.
Akor meg mi értelme van?
Középkategóriás VGA-val meg 2 magos CPU-val hogy menne 20fps-el?
Azért ez nem pálya.... Lásd metro2033 -
proci985
MODERÁTOR
válasz
rumkola #6043 üzenetére
na igen.
fsb1000: ez külföldön is így van: a csúcskarik presztízs és marketingszempontokból is vannak a piacon (erre kellett a 295 kétPCBs), de sokat azokból nem adnak el.
ahol nagy tétel van, az a 100dollár alatti piac, pontosabban nagyon a belépőszint és közepesen a középszint. nagyságrendileg az 5570-5670-57x0 eladások és a 58x0 eladások szerintem nem összevethetőek.
a probléma is ez, csúszott a Fermi és csúsznak a derivátumai. a g92b (leánykori nevén 8800gt/gts512) két és fél éves lassan, és nem középkategóriás GPUnak lett kitalálva, a GF200b pedig alkalmatlan a célra. a GT240 meg még egy 88gtnél is lassabb (igaz, már tud 10.1et is).a GT210 és 220 nem tudom, hogy mennyire versenyképes termékek. nyár végéig pedig már nem valószínű, hogy egy középkategóriás Fermi kijöjjön.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
rumkola #6038 üzenetére
fudzilla. gyakorlatilag azt írják, amiért megfizetik őket. szept-október körül, amikor már világosan látszott, hogy január-február előtt ebből már nem lesz kártya, ők voltak az utolsók, akik még mindig a decemberi startot hirdették. fermi szempontból fud nem a legmegbízhatóbb
a lényeg itt van "in some test and heavy AA and Anisotropic settings powered with super high resolutions": gyakorlatban: amikor kifogy az 5870es a memóriából (valszeg az 1024es, ez ugye nem lett kiírva, pedig a kettő között van különbség a mondott tesztkörülmények között), akkor a 480as a másfél annyi memóriája miatt még bírni fogja
.
13 óra, és kiderül.
-
törölt tag
válasz
rumkola #6004 üzenetére
Na szóval még egyszer. Első eset: a weblap csak információközlésre szolgál, kvázi reklám, mint egy egyszerű szórólap, mert vásárolni nem lehet rajta. Ekkor tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról beszélünk, melynek a 2008. évi XLVII. törvényben nézhetsz utána:
http://www.nfh.hu/data/cms13556/2008_evi_XLVII_torveny.pdf
Különös tekintettel a 3.§-ra és a 61. oldalon a "Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok" rész 5-6 pontjaira.
Eladnia nem kell ekkor a meghirdetett áron, de jobban jár, ha a reményteljes vásárló nem jelenti fel, hanem megkapja a kedvezményes áron.
A másik eset, ha a polcon alacsonyabb ár van, mint a pénztárgépben. Ez webshopra lefordítva, leadod a megrendelést a kinn szereplő áron, majd közlik, hogy mégsem annyi. Erre az 1997. évi CLV. törvény 14. § (7) bekezdése vonatkozik:
(7) Több eladási ár vagy szolgáltatási díj egyidejű feltüntetése esetén a vállalkozás köteles a feltüntetett legalacsonyabb eladási ár vagy szolgáltatási díj felszámítására.
http://www.kerisuli.hu/fogyasztovedelmi-torveny/iv.fejezet.html
Ha Marikanéni szarul rögzíti, majd levonják a fizetéséből. Amúgy ha Marikanéni nem képes visszaellenőrizni magát, akkor inkább kapáljon. De jelen esetben sokkal inkább szándékos beetetésről van szó, ha belelkesülve elmegy az ember az olcsó cuccért, akkor a hozzád hasonló tájékozott emberek úgy is megveszik drágábban, vagy a "helyettesítő termékét". Én is jártam már úgy, hogy a neten kinézett olcsó WD vinyóból nem volt, de pár ezressel drágábban adtak volna Maxtort..
-
priti
addikt
válasz
rumkola #5792 üzenetére
Azt eddig is tudni lehetett, hogy DX10-ben gyorsabb tud lenni, mint az 5870, az meg hogy Dirt-ben 1,9 FPS-el tudott többet minimum dx11-ben kb. beleférhet úgymond mérési hibába is. Éppen lefutott egy szervíz a háttérben.
Áhh, szégyen, ez a kártya egy szégyen, ekkora dög GPU-val ennyire keveset mutatni... hát ez dx11-ben tök ugyanaz, mint az 5870, pfff, legalább egy 20%-ot rá kéne vernie minimum, hogy egyáltalán legyen miről beszélni. Ez mi ez? pff
(#5799) Henkei
Nem, dx10-ben van benne kajdi, erről beszéltek az elejétől kezdve, hogy egy dx10-es izomkártyával jönnek, csak akkor még az volt a duma, hogy a dx11-re egyáltalán nincs szükség. Kiváncsi vagyok melyik nagy név fogja a játékok közül kihagyni a dx11-et a graf menüből a jövőben...
[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz
rumkola #5717 üzenetére
Akkor is kipróbálod ha mondjuk 20-30 ezerrel drágább lesz mint az 5870 és a teljesítménye meg majdnem egálba lesz?
fsb1000Jó neked,nekem sajnos nem,sehogy sem akarja az igazságot,vissza is tettem a 10.2őt,pedig érdekelt volna a CFben való gyorsulások eredménye.
[ Szerkesztve ]
-
RI/OS
őstag
válasz
rumkola #5687 üzenetére
Gyakorlatilag annyi, hogy ez a kép bullshit, mert a 480 dx9 módban futott.
Megint át akartak baszni mindenkit.Abu, erre csak ennyit:
For some odd reason, that point wasn't mentioned in the Nvidia slides SemiAccurate saw.Amúgy szerintem a lényeg ebből ez:
Please note, in this case 'hot' is more literal than figurative, the GPU here is running at 87C, far hotter than any card that expects to have a realistic life span should be at. Unconfirmed reports from China have the card hitting 98C on furmark. Don't expect these 'puppies' to have a long life, even in dog years.
És még nincs meleg!
[ Szerkesztve ]
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
rumkola #5575 üzenetére
Ez a parancs (gfx_maxFPS 45) úgy működik mint a vsync, a szám a végén azt jelzi, hogy mennyire lesz lekorlátozva a kari, ezt az értéket úgy érdemes beállítani, hogy az adott graf beállításon a kari ezt a megadott fps számot minden esetben tudja és akkor nem lesz akadás, ha viszont túl nagy a megadott limit szám (sima vsync 60 fps) akkor nem biztos, hogy a kari folyamatosan tudja tartani ezt a számit és akkor szinté el kezd lagolni, ha túl kicsi ez a számm akkor nem lesz lag viszont lassú lesz a game, ha pedig nincsen bekapcsolva a vsync akkor attól függetlenül, hogy magas az fps lagol.
(#5580)Abu85: Hát az FC2 motorja nem igazán lopta be magát a szívembe az tuti, de legalább van megoldás. Amúgy amig nem használtam az álltalad megadott korlátozó parancsot addig a 1.03-as patch-el is akadt, úgyhogy ahogy mondtad a patch nem minden esetben oldja meg a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rumkola #5582 üzenetére
"az előre renderelt képkockák számát 3-ról 0-ra "
Ezt hogy lehet állítani? Az ilyen dolgokat szívesen kipróbálnám, mert az 5870-es nagyon jól sikeredett kari, érezni benne a kraftott, csak ne lenne néha idegesítő...
///
szerk:
RI/OS:
hm...- az én elcseszett számításom szerint is 40-50%-val gyorsabb az 5970.
Viszont az árat előrebecslés szempontjából tartom reálísnak nem műszaki szempontból.
Április végén egy új kártya, kevés készlettel, relatíven magas árral fog megjelenni.
Az NVIDIA-k amúgy is drágabbak szoktak lenni a tesztekben látható teljesítményükhöz képest.
(néhány kivétrltől eltekintve)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.