- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csokifalo
senior tag
"ráadásul ezeket megkapják a korábbi szériák is, ez remek."
Ha meg nem kapnánk meg, akkor meg jönne a rinya ( jogosan ), hogy nem azért adtunk ki százezreket, hogy aztán csak kizárólagos legyen az 50xx nek...más kérdés, hogy ezzel maguknak tesztek be, sokan maradnak 40xx-en de ez meg ne nekünk fájjon
Azt meg mindenki eldönti akar-e egyet ugrani, nyilván a 30xx vagy a 20xx széria ebből a szempontból most nagyobbat profitál. De ez olyan hogy valaki évente vesz mobilt pár apró hülyeség miatt, aki meg tudatosabb vásárló, az meg 3-4 évente, mert akkor van látszatja is, még ha nem is tudja eladni csak apróért a régit nem gond, mert leosztható 4 évre, és van látszatja miért cserélte le -
félisten
igen ez kötelező minimum sem éri el. . Én azt azért 25 % ban gondolom de ez tényleg szubjektív,de az alatt egy super refresh vagy ilyesmi 10 % alatt az sem, ugye a 3060 ti és a 7800XT jó példa erre. Mondjuk tényleg csak egy órajel sávszél alapján felállított sorrend amiben az IPC-t- ha van- nem kalkulálják bele.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
veterán
Alapvetoen ha valami jobb RTX-ed van felesleges valtani.
Megkapsz mindent csak a 3 +framet nem, na bumm...
Ha! Ha! rasterban nem lepnelore erdemlegesen akkor max 1000 vagy 2000 szeriarol erdemea valtani vagy kicsi 3000-rol.
Sokat fog szamitani hogy a 60/ti mit hoz, plusz mennyire tolja le a gatyat az 5070-re ha megveri a 9070xt kicsit olcsobban..
Kicsit ertetlenul allok a belengetett 5070 aron az hiba volt szerintem.
Ugye sok a ha[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
Közel milliós kártyán 1440p-ről fel skálázva mondjuk a min fps lehetne fix 60 de inkább high refresh rate ami nalam a 144hz De nem tudom ki az aki még mindig bedől es akar egy percet is szentel ezeknek a kamu marketing diagramoknak(legyen az bárkié AMD,nvidia, Intel stb)
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem a hardver miatt lassú, hanem a DXR miatt. Ezt hardverrel nem oldod meg, mert a limitáció az API-ban keletkezik. A hardver nagyrészt malmozik, mert nem lehet jól optimalizálni rá a bejárást. Egyszerűen látják a fejlesztők, hogy nem fut jól, de mivel zárt a specifikáció, így nem tudják, hogy hol keletkezik a limit. Nem látják. Következésképpen javítani sem tudják.
Látványos egyébként az új Star Warsban, hogy amelyik RT effekt compute shader bejárással van megoldva, az nagyon-nagyon gyors. Egyedül az a nagyon lassú, ami fixfunkciós bejárást használ, vagyis hozzányúl a hardveres részegységhez, és nem az ALU-kon fut ez a részfeladat. És logikus lenne azt várni, hogy az extra hardverelem miatt majd gyorsabb lesz, de pont az extra hardverelem miatt nem látják, hogy hol vannak a kódban a limitek, és ha azt nem látják, akkor nem tudják hol kell optimalizálni, hogy gyorsabban fusson. De ahol ezt meg tudják tenni, lásd a compute shader bejárást a többi RT effekten, ott nagyon is gyors a működés, mert nem feketedoboz-szerű a kód. Látják, hogy hol a limit, látják mit kell javítani, és javítják is.
Ezért írom egy ideje, hogy hiába várjátok az új hardvereket, a limitek a kódban vannak, a feketedoboz jellegű működésbe rejtve. Azt gyorsabb hardver nem oldja meg.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Busterftw
nagyúr
-
BF5-ben RT-vel TitanRTX alatt van kicsivel. Az meg RTX2080 inkább de ez csak a nyesett titanv, a ceo vagy a még nagyobb tesla sokkal jobban ment a nagy ram busz miatt.
https://www.3dcenter.org/news/raytracing-battlefield-v-laeuft-mit-guten-frameraten-auch-auf-der-titan-v
Azzal van a gond hogy nvidia nem optimalizálta mert kifutott termék, ennek megfelelően nem is nyújtott kiszámítható teljesítményt minden RT támogatott játékban de amúgy raszterben mai napig szépen domborít.
Nekem csak a bányász verziója volt (CMP100) Cyberpunk Path tracing futott rajta 12fps-el de ott a pcie1x sávszél fogta meg (mocsdadék nvidia falcon szinten tiltotta le, semmi esélyem nem volt visszaállítani).
Nyers erőben nem volt rá panasz. Superposition 1080p extreme, ablakos módban futott csak mivel crashelt teljes képernyőn. Ezen tesztnek nem kellett pcie sávszél, de aminek kellett ott ilyen 10-20fps volt sajnos.
Volta elég erős lett volna asztalinak.
Most is hiányolom azt hogy HBM legyen a top kártyákon, nekem a 3090, 4090-es sem teljes értékű azaz jobb lenne egy rendes totál top kártyát kiadni nem ilyen nyesetteket. Bár tudom marketing, nincs ellenfél így nem is kell nagyon erőlködniük.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én azt gondolom, ha AMD a piacszerzés miatt akart volna már az RDNA2 és 3 esetén is alkalmazhatott volna sokkal agreszívabb alárazást. Nem tették. Naívnak gondolom azt a gondolatmenetet, hogy a gyártás miatt adják ennyiért most a kártyáikat.
Ha meg olcsóbban-kisebb GPU-t tudnak gyártani az igaz az Nvidiára is.- TSMC... jelenleg több helyen olcsóbban adják az Ada-t mint az RDNA3 párját.PuMbA: +1 ezt írtam én is pont.
És RT ben az 5000 is fog előrelépni, ebben biztos vagyok.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
huskydog17
addikt
Számomra azért a legjobb 4070-es az XLR8, mert az a legcsendesebb dual slot design, olyan csendes, sőt csendesebb, mint a legtöbb 3 slotos tégla, de a PNY ésszel csinálta, nem vitték túlzásba. Az XLR8 és a Ventus 3X a tökéletes példák arra, hogy 200 watthoz nem kell 3 slotos hűtés, hanem egy normálisan összerakott dual slot bőven jó és úgyis néma marad a kártya terhelés alatt a tökéletesre csiszolt ventiprofil miatt. Ja és emellett mindössze 850 grammot nyom, azaz sokkal könnyebb, mint a legtöbb 3 slotos tégla hűtő. Ennél már csak a Ventus 3X könnyebb pár grammal.
A kérdésedre nyilván nem tudom a választ, azt majd az idő eldönti, ahhoz először kell egy kész termék. Szerintem idén nem lesz, ugyanis év vége felé várható az első RTX 50-es kártya, és kizártnak tartom, hogy rögtön launchnál lesz KINGPIN design, hiszen kell idő, míg minden tesztelés és hitelesítés meglesz.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
S_x96x_S
addikt
de vajon a mobil RTX 5090 meghaladja-e a desktop RTX 4090 sebességét?
mobil RTX 4090: Pixel Rate 189.8 GPixel/s ( Theoretical Performance )
desktop RTX 4090: Pixel Rate 443.5 GPixel/s ( Theoretical Performance )Relative Performance:
mobil RTX 4090: 100%
desktop RTX 4090: 186%
( via https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-4090-mobile.c3949 )Mottó: "A verseny jó!"
-
yarsley
aktív tag
Techpowerup szerint a 4090 70% erősebb mint a 4070 super, szóval ha az 5070 megugorja ezt a szintet az kb hasonló lenne mint mikor a 8800GS kijött.
Ezzel szemben a pletykák egy szolid 20-25-30% közötti gyorsulásról beszélnek. Ha mákunk van 5080 el is éri a 4090 szintet de valőszínübb hogy inkább alatta lesz kicsivel. Árban az 1200 sokkal valószínűbb mint a 1000-1100... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
Callisto
őstag
Amiről te beszélsz az teljesen más. Láthatóan nem vagy tisztában hogyan is kell konfigurálni stb. Több módon is használható. Egyik az amit mondasz, hogy SDR színtérbe szimulál HDR hatást. A másik, hogy SDR-t HDR-esít. Használtam néhány játéknál jól tudom mi micsoda.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Callisto
őstag
PC-nél és játéknál maradva pl. Reshade-hez is van plugin évek óta ami ráadásul jobb is. Akár említhetném a MadVR-t is ha pl. PC-s filmeljátszás vagy társait. PC-n kívül sok TV is nagyon régóta csinálja sok-sok éve.
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
-
félisten
A 7800XT még azért nincs megfogva ezzel teljesen az ugye 499$ 16 GB Vrammal,de ez cserébe kicsit gyorsabb lesz RT ben valószínűleg lényegesen.
A 4070 TI Super közel 4080 teljesítmény lesz,ugyan annyi Vrammal,de azért még mindíg meredek árazások ha a nevezéket nézem, egy 4070 Ti ért 800 dollárt elkérni.
Ha a teljesítményt akkor viszont pár évig( következő genig biztos) eléggé rendben van.[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
Miért lenne "rendben" ha drágább lenne?
A 700 USD MSRP a legroszabb döntés lenne. Lassabb a Ti-nal és alig kerülne kevesebbe, miközben a 7900 XT már 20-25 százalékkal lenne gyorsabb és szinte azonos áron mennének. Ki venne Supert? A tesztekben nagyon lehúznák.
Megy annyival többet mint a sima 4070Ti,hogy elkérjen érte annyit az nv.
Vagyis +15% teljesítményért +15% felár? Hülyének is megéri
[ Szerkesztve ]
-
félisten
igen, ez benne van a pakliban de pont ezért árazhatnak alá éppen vagy akár le is szarhatják és adhatják drágábban. Meglátjuk mi mellett voksolnak.
-
félisten
Na igen de azt azért érdemes nézni, hogy már az új generációs kártyákban is az AMD annyit ad el közel mint Nvidia. Azaz némi konkurencia harc jelen van, nem magukkal versenyeznek jelenleg csak.
A 4080 S pedig a pletykák szerint nem lesz igazán nagy előrelépés.
Szerintem a 4070 super átveszi a 4070 Ti posztját és árát de annál némileg gyorsabb lesz A 4070 Ti super lesz kérdőjel mert az meg szerintem a mostani 4080 hoz lesz közel, de az is egy új SKU, amilyen még nem volt. Tehát a 3 ból 2 igazából új helyre és néven jön.
Az árazás attól függ mennyire tartja komolynak az AMD piacszerzését most Nvidia.[ Szerkesztve ]
-
FLATRONW
őstag
Tényleg meg lehet köszönni az NV-nek, hogy elkészítették a DLSS-t.
A felskálázásos korszak így is úgy is eljött volna.
Ezt már a konzolokon elkezdték, majd a Quantum Break is bepróbálkozott egy saját megoldással.
DLSS nélkül most is itt tartanánk, csak ilyen szart sem érő megoldásokat használhatnánk.
-
félisten
A 7900XTX és 7900XT miatt valamint hozza AMD Európába is hivatalosan a GRE-t ,ami kb a 4070 Super-rel lesz egyensúlyban.
Ezzel a lépéssel meglesz a7900GRE valamint a 7900XT, de a7900XTX nem igazán tűnik rosszabb vételnek a 4080 superrel szemben.raymond:
Értem ezt, de mint írtam az AD 103 fullos sem lesz egyértelműen jobb a 7900XTX helyett. főleg nem úgy, ha amúgy drágább.
Tehát nem az AD102 selejtjének professzionális felhasználásra való jogosultságát kérdőjelezem meg , hanem azt hogy a 4080 Supernek az AD103 max felhasználásával van e értelme ,mert nem változtat semmit sem az az 5% plusz teljesítmény a 7900XTX hez nézett viszonyán, főleg ha esetleg még drágább is lesz.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nincs több AD102 re épülő Geforce kártya ,csak a 4090. A 4090 féle AD102 és az AD103 max verzió között is 60% van hardeveresen ami bőven ad lehetőséget még leeső SKU gyártásra.( ahogy írta Cifu ez az RTX 5000)
Ha jönne egy AD102 re épülő geforce 13000 maggal az is kb 15% kal gyorsabb lenne mint egy 4080.
Cifu:
Én ezt értem,de így meg értelmetlen kiadniuk a fullos AD103 -at " super néven" mert nem jelent érdemi előrelépést a 4080 hez nézve.
Ha csak MSRP-t nézem, akkor 4080 helyett a 7900XTX szerintem jobb vétel.
Igaz előfordul 4080 1000 dollár alatt de nem jellemző míg a 7900XTX folyamatos áresésben van a megjelenése óta. Ezért kellene kihozniuk 1200 dolláros áron egy 4080 Ti-t ami AD102 re épül és legalább 15 % kal gyorsabb mint a 4080.
Szerintem nagyon is konkurencia az AMD a 7900XTX kártyákkal és egyre olcsóbban beszerezhető. Ha Nvidia el akarja engedni a gaming vonalat akkor megértem ezta gondolkodást ,de amúgy 4070 Ti helyett az 7900XT( +10% ,+ megfelelő Vram) és a 4080 helyett a 7900XTX nagyon is valós, olcsóbb alternatíva.
Az elsőt megfelelően kiváltja majd a 4070 Ti super 16 GB vrammal,meg a 4070 super is jó lesz hiába 12 GB Vram, vagy bármi is lesz a neve de a 7900XTX viszont továbbra is olcsóbb és sok szempontból jobb alternatíva marad a fenti forgatókönyben, értelmetlen így a Super.
Én nem vagyok benne biztos, hogy ez a 4080 Super amit Kopite bedobott valós dolog ezekkel a statokkal, ha csak nem váltja a 4080 kártyát és lesz olcsóbbb ( 999$) és jön fölé egy 4080 Ti.[ Szerkesztve ]
-
félisten
na jó de a 4080 épülhetne AD102 re, akkor közelebb lenne a 4090 hez. Így ez max 5 % lesz a mostani 4080 hoz képesta 4090 meg 25-30 % kal fölötte fog állni Nekem ez így valahogy nem kerek, ha csak tényleg nem jön egy 4080 Ti is.
A 4070 az elég combos lesz , ( RTX 3090-7900GRE) ) a 4070 Ti meg így simán 7900XT lesz, sőt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Bennem pont a érlelődik, hogy az Ampere egyre jobban megéri. Egy 3080 Ti- 3090 teljesen vállalható marad még. Jön az FSR a DLSS3,5 minden RTX kártyán fut. Én teljes egészében kihagyom a 4000 szériát, ha csak nem jön refresh.
-
S_x96x_S
addikt
> az FSR jelenleg haszontalan
néha azért jól jön,
főleg akkor, hogyha egy régebbi pl. nVidia(Maxwell)-es architektúrát fel kell turbózni.“Starfield on a budget” – No Man’s Sky for Nintendo Switch tested with AMD FSR 2.0 support
https://videocardz.com/newz/starfield-on-a-budget-no-mans-sky-for-nintendo-switch-tested-with-amd-fsr-2-0-support
"""
Egy BloomingTails által készített videó szerint a No Man’s Sky frissített változata észrevehetően tisztább megjelenéssel bír, csökkentett élsimítással és vizuálisan vonzóbb kijelzéssel. A mellékelt képernyőképek világosan mutatják, hogy a 3D objektumok most élesebben jelennek meg, és a háttérvilágításban is láthatóak javulások, mely kevesebb csillámzást mutat.A frissítés előtt a No Man’s Sky stabilitási problémákkal küzdött, gyakran összeomlást okozva, amikor sűrűn lakott bolygókat fedeztek fel, melyek növényzettel és állatvilággal voltak teli. Bár elképzelhető, hogy néhány optimalizálást végeztek a körülbelül 15 FPS körüli átlagos képkockasebesség javítása érdekében ezekben a helyzetekben, a FSR 2.0-val frissített változat nem csak jobban néz ki, hanem jobban is teljesít, az FPS átlagosan 19-20 FPS körül mozog. Sajnálatos módon a játék még mindig alkalmanként összeomlik, ami azt jelzi, hogy a fejlesztőknek további figyelmet kell fordítaniuk rá."
"""Mottó: "A verseny jó!"
-
DudeHUN
senior tag
-
Callisto
őstag
Nem tudom mit néztek, de én azt látom, hogy állóképen is mindegyik elmarad a natívtól. Mozgásban pedig saját gépeken élőben biztos vagyok benne, hogy fos mindegyik ahogy mindig is azok voltak.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én is azt Intelt várnám, de tegnapi hír, hogy a Battlemage úgy néz ki " visszafejlődött" , a 4080 célszintről és valahova a 4070 környékére várják 2024 ben.
A 4070 meg most is viszonylag vállalható.[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
ez, hogy történhetett? 120e Ft a 7600? [link] és erre 125e Ft a 4060 [link]
(+ 105e Ft-tól a 3060 [link] 140e Ft-tól a 3060 Ti [link] ) sajna azt kell mondanom, de boltból a 4060 a legjobb ezek közül.DF:
Nvidia GeForce RTX 4060 Review vs RTX 3060 vs... PlayStation 5? - YouTube[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Valoszinuleg az eladasokkal van a baj es a vilaggazdasaggal..
Eleg sok embernek a szamlafizetes+folyamatosan emelkedo kolcsonokbe is beletorik a bicskaja, pont nem erdekli mar Oket hogy az RTX 4xxx vagy RX 7xxx mennyire jo vagy sem.Talan lehet ez pozitiv is a usereknek, 3 evig a jelen generacio lesz csak igy a fejlesztes (varhatoan) tovabb kitart a jelen szeriara.
...
-
félisten
Hát az a 20 % lehet 15 % is az félúton helyezkedne a 4080 és 4090 között, 4080 TI igazából.
A 4080 és 4090 között 25-35 % hely van teszttől függően 4 K ban."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
laposonly11
senior tag
Pontosan, az Nvidia kiskanállal mérte a Vramot, Laptopot vettem, RXT 3060 al, abba csak 6GB Vramot sikerült legyártaniuk, csak szívok vele a játékokban, gyakran 1080p hez sem elég, a fent említett játékoknál, de pl. a Resident Evil sorozat 2,3,4 remake, 7 és 8 részekben is ha mindent ultrára állítasz + Ray Tracing, akkor mimimum 12GB kell oda 1080p ben, 2K, 4K ról nem is beszélve, pedig a RTX 3060 bírja a 2K-t!
Ilyet sem láttatok még szerintem, a mobil RTX 3060, technikailag jobb mint az asztali, csak a 6GB Vrammal herélték ki szegény kártyát.
Forrás: [link][ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
-
félisten
4050 multimédia kártyának/ alkalmi játékera első osztályú lesz,50 K körül. Főleg ha AV1 is menni fog neki. Szerintem 75W, sima PCIE csatival el fog menni ami egy olyan dolog amire nagyon sokan várunk .
Végre egy méltó utód mediában az 1030 nak és játékban 1650-nek. Ezzel egy NUC aztán kalap kabát a 3 GB-4Gb verzió projektor mellé bőven szuper a 6 GB meg alkalmi játékra is.[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Nem akarok személyeskedni.
Ha csak az RT teljesítmény számít 4k-ban, akkor nincs más választás, 4090 a legjobb. Ettől még nem feltétlenül ez a legjobb perf/$ kártya, "mindössze" a leggyorsabb, és ebben nincs is vita. Aztán mindenki arra költi el a pénzét, amire tudja.
#tarcsad
-
gV
őstag
b+ ez a játék technikailag egy hulladék, de a Digital Foundry -kevés yt csatornák egyike ami megérdemli a figyelmet- segít
Resident Evil 4 Remake PC - It's Got Issues - Optimised Settings - DF Tech Review - YouTube
na már csak egy leárazás kell, mert teljes árat max akkor érne, ha a harmadát átutalnák annak aki lehetővé tette a DLSS-t, másik harmadát meg a DF-nek -
félisten
Na igen ez teljesen jogos észrevétel.
Azt írták Redditen , hogy a textúrákat 3 GB ra kell korlátozni akkor nincs probléma és észrevehető minőségkülönbség nem jellemző.[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
Jezusom de ciki Tehat egy 2080/3070-en be se kapcsold be az RT-t csak 3060-on
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 8 GB lassan minimum lesz. Ez nem meglepő. 12-16 GB az új középszint.
De a Resident Evil 4 jól paraméterezhető. Leveszed a textúraminőséget és stabil lesz 8 GB-os VGA-kkal is.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
félisten
Igen ez dühítő.
Az Ada memóriatömörítése ezen segít talán, ott nem lesz gond ezzel ,de persze akkor is kevés azon a kártyán is.
[link]
"Ada's memory compression technology is really impressive... (Diablo 4, 4K)
Even though, can't forgive the high price"
de vannak egyéb gondok sajnos az Nvidia kártyákkal az RE4 nél, a FG miatt is becrashel és az RT is bugos. AMD nem optimalizál Nvidiára
Amúgy ha így esik a 7900 kártyák ára veszek egyet.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Mondjuk azt nem értem a 3090 és a 4090 hogy lehet ilyen köze egymáshoz.
Illetve értem, ha nem az MSRP árat nézték hanem a kifutó árat néztek az előző genhez?
Az úgy elég értelmetlen nem?[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
Hát, ha $500-ért is jön ki sztem nem lesz sokáig annyi az ára, nehezen képzelem el a 7600 XT-t $500-ért (az azt jelentené, az belépőkártyát fele annyiért adják mint a csúcsot és hogy a 7700-7800 szériát mind 600-800 közé kéne beszuszakolni) szal az NV kénytelen lesz árat csökkenteni. Már ha az NV még egyáltalán tudatában van az AMD létezésével a VGA piacon.
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
gV
őstag
NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti May Only Be As Fast As The RTX 3070 (wccftech.com)
inkább hagyják és legyen 3070 super 16GB-al, annak több értelme mint a +$50/DLSS3 -60W -
félisten
Valahova a 3070 Ti köré tenném teljesítményben, de legalább 12 GB kellene rá. Max 350 dollár elfogadható lenne érte szerintem, de a 3060Ti 399$, szinte kizártnak tartom, hogy olcsóbb lesz a 4060Ti.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
$549
De lesz Ti nélküli verzió 6 GB VRAM-mal és 96 bites busszal. Valószínűleg olcsóban. De nem 200 dollárért. Talán 399-ért, de nagyon talán, mert irtó drága gyártani az AD106-ot. Annyira, hogy még a GA102 is olcsóbban kijön a Samsungnál.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] - van már teszt. A Genoa messze van. Igazából nem rossz a Sapphire Rapids, de látszik rajta, hogy 2021-re volt tervezve, így 2023-ban már nem tud a Milan ellen menni. A Genoa meg túl erős.
#39941 fLeSs : Igazából az NV-nek a Genoa egyáltalán nem gond. Abba is be lehet dobni a gyorsítóikat. A probléma az Instinct MI300, mert ugye az CPU és GPU egyszerre. És ez az Intelnek is gond lesz, mert a saját hasonló fejlesztésük a törölt Xe-HP vonalhoz kapcsolódott. Ahhoz Raja ragaszkodott, de Pat töröltette. Abban volt MI300-hoz hasonló Intel rendszer, de azt is vitte a kasza. Most ugye Pat hiába hozná vissza, a gond itt az, hogy abból leghamarabb 2025-ben lehet valami, és a projekt eredetileg 2023 végére készült, pont akkor jön a MI300 is. Ez Sapphire Rapids szindróma, az sem olyan jó 2023-ban, mint amilyen lehetett volna 2021-ben. Itt most jól olvasta a piacot Raja, de átnyúlt az új CEO a feje fölött. Pedig csak el kellett volna viselni egy első(nulladik) generációs modellt, ami sehol sem erős, viszont kell, hogy összerakják a második generációs CPU+GPU kombót.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- World of Tanks - MMO
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...