-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jacek
veterán
Megint a jatekok
Azert raszterban elojon ez.Tehat akkor nem el a 500e vs 300e ez hazugsag mint a balaton
Valojaban az mert 600e vs 300e , en elfogadom ha jatekok alatt 10% gyorsabb a Ti.De egyebkent nem tom mi a nehez ott a bench, benne ket megnevezett tipus pontosan.
Ezeknek van ara , ezt nem lehet osszehasolitani? Mert akkor nagy a baj.[ Szerkesztve ]
-
Én is a benchről és az ehhez párosított árakról beszéltem. Kitörölheted a hátsódat a szintetikus tesztekkel játékok alatt . már bocs.
Ehhez a bench eredményhez párosíthatsz te bármilyen árazást az egy hülyeség, én ezt mondtam. 500 vs 300 K . Nincs több kérdés.[ Szerkesztve ]
-
Jacek
veterán
Te hoztad a jatekokat, en egy szoval sem.
En vegig benchmarkol beszeltem nezd meg, hogy lenne elmeleti
Nyers kartya erot.mutat ami jatekokban nem edvenyesul 100%-os, okok sokfelek.
De en nem errol beszeltem, birom ezt a mindig elferditjuk a beszelgetest..Syntetic benchet linkeltem arrol volt szo!
Vicces , az.
500e vs 300e megallja a helyet, meg.Van meg kerdes?
[ Szerkesztve ]
-
Tudom mit mutat és értelmetlen ebben a formában szerintem, mert egy elméleti eredmény.
Volt szintetikus bench ray-triangle intersection számolására is és ott az Ada 6x gyorsabb volt mint a 7900XTX még sem fogsz ilyennel találkozni játékok alatt. max a kisebb szorzatával.[ Szerkesztve ]
-
Jacek
veterán
Most pont van egy 5070 Ti TUF az Aquanal 595000 HUF
Ugyan ott 7900XT Pulse 318e.Latod en alltalaban TPU-t nezek, megis engem fanboyoztok, mikozben majd minden NV kartyam is volt , NV csokken valszeg ebbol a genbol mar nem elsz egy sem, eleg volt a hulyesegbol...
De azert remelem tudod.mi az hogy teszt es hogy syntetikus benhmark? Azert remelem igen, es hogy az mit mutat.
[ Szerkesztve ]
-
Nem védek én semmit, sehol nem írtam hogy ez egy jó generáció lenne,de tényleg sehol.
A 9070 XT is csak akkor lesz jó ha olcsó, vagy olcsóbb lesz.
5070 Ti 4080 és 7900XTX sebességet adna kicsivel jobb áron.
Ebből kifolyólag egyelőre a 5070 TI lenne egy valamire való alternatíva pl nekem a 3080 ról max ennyit írtam de nem ezen az áron amennyiért most van.Nem tudom azt sem hogy TPU nál miért ennyivel gyorsabb mint HU nál.
Tippre HU AMD párti oldal , nem úgy ment az 5070 TI náluk, max ennyit tudok mondani TPU nál nem szoktak lenni Nvidia párti kivételek.
Tehát ha valaki játszik OC val sem igen fog 5070 Ti sebességet kapni, max ha HU teszteket néz, ha TPU-t vagy CB-t akkor nem.[ Szerkesztve ]
-
Jacek
veterán
-
Szerintem meg aki erti az nem erti valójában.
Viccnek is szar az 500 vs 300 meg egy erőltett AMD zagyvaság. . Egy Time Spy teszt egyetlen GT1 részében OC val és megvették a fejlesztőket.... komolyan ott ülsz majd a játékok alatt és egy 7900XT kártyával és azon gondolkodsz hogy ez valójában egy 4080 Super raszterben de 4070 Ti sebességem van? jó tényleg nem értem minek jártok ide ebbe a topikba önigazolásért vagy generálni a flamet.[ Szerkesztve ]
-
Jacek
veterán
Nem veletlen higy nem linleltem ide , vicc de minden vicc alapja...
Mi a problema egy benchel amire mar agyonra kihegyeztek a vasakat?
Ja hogy ott nem vette meg a fejlesztot egyik gyarto sem? Hogy ide kedvezzen oda kedvezzen.
Most hirtelen egy benchmark mar nem is jo ami nyers erot mutat, abban a kornyezetben.
Szerintem a vicc Az 500e vs 300e van aki erti[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
válasz
AsakuraDave #50057 üzenetére
Így értem. A 3080ti igazából egy 3090. Sajnos azért nem egészen, ugyanis a vram fogyi leugrik a keretből. 400W-os 3090 volt itt teszten, de a 24gb miatt picit rosszabb jött ki. A 3080ti 12gb jobbat hozott, nem futott azonnal limitre. Nem tudom mennyi pontosan, de azonos frekin, azonos fps mellett vmi 10-20W többlet volt.
A konfig (direkt nem cpu-t írok) sokat számít, még durva gpu limitnél is. (1440 very high)
Itt egy példa.3080ti vs 4070ti super
134 vs 123 fpsUgyanaz a cpu (700k vagy 900k mindegy, ua.), a 3080 mégis jobb/több fps-t ad mint a 4070ti s.
A 3080 rendszer kapott ram oc-t, a 4070tis pedig alap xmp.
Ez nem procilimit, ugyanis ugyanúgy futottak, a 4e mag többlet meg semmi, csak a mem gyorsaság miatt jobb a 3080 a 4070-től.
Most mérnek 9800x3d-vel, előtte nem volt ilyen. A "felturbózott" i9 is csak így ilyen, alapon közelébe sincsen.
De ez ritka, zero dawn nagyon kéri az erős, gyors konfigot. Cp77 még ilyen, de millió más játék nem érzékeny a félkonfigra. Helytelenül cpu limitnek hívják, de nem az.
Egy erősebb gpu esetén mégjobban kijön ha nem kap "enni". -
Jacek
veterán
válasz
Busterftw #50064 üzenetére
Igen meg a javulas arrol is szol hogy ugy alakitjak ki a jatekot...
Az a textura tomorites az jonlehet majd azt elismerem, mert mar ugysem latunk valos rendert akkor mar tok mindegy hogy 1080p-rol felskalazott kepre kicsit gyengebb texturat huzunk ha eleg pl 8Gb vram.. -
Jacek
veterán
Volt itt szo a Kingdom facomtudja mi II-rol hogy milyen szep.... oooo ma felraktam megneztem azok a texturak 2012 kb. Nem csodalom hogy nem kell vram.
Ettol meg ko cucc mert nem minden a grad de ettol a graftol beajulni 2025-ben... -
Jacek
veterán
Olvasod azt a.topicot is ott van.
Egyebkent a rohej targya a TPU tuning resze ahol. TS GT1 teszben nezik a sebesseget, nem kell lefikazni mert raszterra mar szarra optimalizalva az valosn erot mutat.
Mas kerdes h ogy melyik jatek ki tamogat kedvez stb.
5070Ti TUF max tuning 93.1 fps
Sapphire 7900XT pulse 93.3
-
Jacek
veterán
válasz
20Gb
-
gV
őstag
ha már megint szóba került az AW2 4k RT natív, jelzem, hogy aki a legjobb képminőséggel játszana annak be kell kapcsolnia az RR-t, mert anélkül nincs ultra RT. ha viszont azt már bekapcsolta még a 1080p DLAA és 1080p perf DLSS között sincs akkora minőségi különbség, hogy a teljesítmény pluszt amit kap az utóbbival arról lemondjon.
-
AsakuraDave
őstag
Nem tudom, de yt-n vannak videók 3080 Ti- al pl. Valley of the Ancient
Amúgy már jó régóta mondják ezt a DirectStorage megoldást de nagyon még nem valósult meg ilyen, nem?
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz
Forgotten Churchyard,Valley of the Ancient, Dark Ruins Megascans Sample
Nem tudom mire elég a 3080Ti, nekem ezek a demók jól mennek, mondjuk vram használatot én se néztem. Az utóbbi kettő biztos nagyobb lesz.
Ilyen látványra számítok a következő 4-5 évben AAA játékoknál, arra a kártya elég lesz.[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
Mint pl? 3080 Ti elhasal de egy 7900XT 16GB vrammal gondolom nem?
#50055 zebra_hun
Azért nyavajgok, hogy miért nincs 3080Ti a tesztelőknél manapság, mert nálam az 5800X nem hajtja ki minden cím alatt, ezért nem tudok 100%-os teljesítményét megnézni, de a tesztelőknél 9800X3D megy ami meg mindent is kihajt[ Szerkesztve ]
-
válasz
Devid_81 #50052 üzenetére
Ok de ez nem YT csatorna milliós nézettséggel, ez egy VS topik lesz így... A végeltesség ami kiakasztó számomra mert persze hogy igaz amit írtok,de részben.
1080 P re a 12 GB azért legyen már elég, mert nem mindenki multimilliomos és sok öreg kártya van a piacon amin abszolút nem csodálkozom 2 bányaszezon meg a mostani generációk fényében...és van abban népszerű AMD kártya is, lásd 6700XT..
Az 5070 is szar lesz szerintem, nem kell megvenni akinek nem elég a Vram.( bízok abban hogy valamit furfangol az Nvidia, pl 18 GB lesz a végére.)Én meg és még nagyon sok ember használunk felskálázót, mert anélkül nem lehetne értelmes sebességet kicsiholni sok szar játékból.
AZ mellett az öreg 3080 kártyám még mindíg egy csúcskategóriás 7900XTX fölött van megterhelő RT ben ,például Alan Wake 2 , ahol pl kevés a Vram de RT ben meg lenyomja a 7900XTX et. pl FHD-n ezt nevetségesnek tartom,
Abban a pár játékban majd kompomisszumot kötök ahol kell mint hogy 1000 dollárokért vegyek 9070 vagy 5070 kártyákat.
2022 be vagy 23 ban már nem tudom mikori a kártyám, ez még vállalható volt a 12 GB vram ma már én sem vennék ezt ilyen áron középkategóriás kártyában és az 5070 ben sem .[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
válasz
AsakuraDave #50045 üzenetére
Most sem értem mi a bajod a 3080ti kártyával. Egyszer dícséred, utána meg már cpu limitezel. Millió teszt mutatja, hol helyezkedik el a 3080ti. Csak itt a ph-n rengeteg van.
Cpu limit esetén kell egy erősebb cpu. Feltételezem, hiszen nem itt lennél, hasonlítgatni szeretnéd a 3080ti-t.
Ha most cpu limitet kiáltasz, akkor egy erősebb gpu esetén is az lenne.
Hasonlításra meg legjobb, ha leméred a mostanit, meg leméred a kiszemeltet is full gpu terhelésen.
Ennek se füle, se farka, felesleges mást sértegetned. -
X2N
őstag
válasz
AsakuraDave #50053 üzenetére
Komolyabb UE5 demókat nem próbáltál 4K felbontáson? Én abban bízok hogy előbb utóbb a fejlesztők is kihasználják rendesen az Engine-t és majd jönnek a jó játékok. Amik majd kihasználják a sok vramot ha van.
[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Devid_81 #50052 üzenetére
day0 van 3080-am amit felváltottam Ti -ra, 1440p-n kezdtem de már pár éve 4K és még nem futottam olyanba bele, hogy azért nem fut jól egy játék rajta mert kevés a VRAM, előbb futok ki compute-ból.. ez a 12GB éppenhogy pont elég, lehet idén már lesz olyan cím de kétlem, mert méginkább az lesz, hogy compute fogy el (köszi UE!!!
) és kell a DLSS Q, úgy meg jó vagyok RT-vel is
FM8 minden RT effekt csutkán és nem fut ki natívba sem a VRAM, computeba kevés és 60fps alá beesik pár pálya 1-1 szakaszán
szerk.: jah és amúgy TAA < DLSS Q, szóval szebb képet kapok mint natív 4K, ami nagyon szomorú, dehát ilyen ez a csodás UE...
[link] Natívnál már DLSS PERF is szebb képet admégis annyira jó ez a TAA, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Lehet annak tunt, de nem trollkodasnak szantam.
Nvidian kivul ez senki mas hibaja, hogy sz@rnak adni normalis mennyisegu vramot a VGA-jukra.
Egyszeruen minden generacioban eljatszak a csucs kategorian kivul, hogy sz0p@tjak a usereket/gamereket a millimeterre pontosan vagott vram mennyiseggel.
Pont azokat sz0p@tjak akikbol Nvidia anno Nvidia lett, aztan persze fordult a kocka mert mar jo ideje a prof szegmensbol van a sok $ nem a gamerekbol.
Pontosan a sok negativ feedback az ami kell nekik, nehogy mar a 60% (vagy mar tobb is?) hasznukba ne ferjen bele, hogy ertelmes mennyisegu vramot rakjanak adott GPU kategoriakhoz.
Nem veletlenul ekezi Oket mar az osszes YouTuber, reviewer, teljesen megerdemlik.En nem hasznalok semmilyen fel/le skalazot, pont ezert van 1080p monitorom, a dlss amugy jo tud lenni, de inkabb ugyan annyi extra GPU eronek orulnek en szemely szerint mintsem x/y % boostnak amit a felskalazo adna.
-
Busterftw
nagyúr
Az a gond, hogy az userek többsége úgy játszik a játékokkal ahogy tud és amit tud a kártyája.
Lehet röhögni azon, hogy összefosta magát másfél éve a 4060 8GB 4K RT-ben Alan Wake2 alatt, de egy 4060 tulajnak nem jut eszébe így elinditani, egy azért mert nem hülye , másik meg az hogy sanszosan nincs 4K monitorja.De itt is írtak valódi 12GB kártyát használók hogy elég 1440p-re, eddig is elég volt.
Tudom az Nvidia pakolhatna többet, szerintem meg nagyon is ismerik a piacot , illetve az usernek nem törik el a keze, mert Ultra Extreme-ről Highra teszi a presetet. -
AsakuraDave
őstag
válasz
zebra_hun #50041 üzenetére
FG az teljesen értelmetlen ha nincs 72fps-ed, de jó indulattal legyen 60fps a min amit végig tud tartani az adott felbontás+grafikai beállítás mellett, akkor már tényleg lehet értelme ha jól van implementálva és nincs túl sok artifact.
Persze lehet a valós 30fps-nél a szemre kényelmesebb az hogy 60fps-t látsz FG-vel, de ugyanolyan laggos, darabos marad a játék irányítása, az input ugyanúgy brutál darabos, nézőnek jó, de mint játékos semmivel nem vagyok előrébb.WH40K Space Marine 2 pl full CPU limites még 4k nativon is nálam 5800X mellett, STALKER2 is...
" A mai csúcsszuper vackok" mint pl? Meg mint írod a 4090 is szóval, marad egy harcos a pályán az 5090. Szóval miért is lenne érdekes, hogy a 3080Ti elhasal? MINDEN elhasal ami nem 5090
-
Jacek
veterán
Már 50x megvívtuk ezt
Természetesen már sarkítunk mint állat aki frissen bele csöppen még komolyan is veheti.
Teljesen felesleges mind tisztában vagyunk a dolgokkal.
Elbacott az egész jelen pillanatban ez a baj.Amit beraktam valamelyik AMD csoportba na az a vicc 5070 Ti raszterben nem veri emg a 7900XT-t
jelen állapotban 500e vs.300e ez mi az NV részéről....
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz
AsakuraDave #50023 üzenetére
Az a baj, hogy a dolog ennel osszetettebb mint csak dobalunk egy raklap vramot a PCB-re es onnan szuper az elet.
Nem eleg csak az X millo GB vram es kesz, hatradolunk es 26 evig nem fejlesztunk.
GPU szamitasi teljesitmeny es vram mennyiseg optimalis egyensulyra kell(ene) torekedni.
4060 szintu kartyanak 8GB sajnos eleg mert egy ipari hulladek lett, de 12GB elferne rajta.
4060Ti 12GB-al kellett volna jojjon, a 8GB vicc a 16GB meg overkill ahhoz a GPU szamitasi teljesitmenyhez.
4070 16GB lett volna optimalis, 4080 meg 20GB-al stb.
Lehet picit overkill amit irok, de soha nem art ha marad 1-2GB elerheto vram extraban "barmilyen koulmenyek kozott"
Inkabb extra legyen mint minusz.Az 5xxx szeria fekete baranya eddig a meg meg nem jelent 5070 lesz, hamarabb lesz a vram korlatozo tenyezo a jovoben mint a GPU maga.
-
válasz
AsakuraDave #50039 üzenetére
én egyetértek veled szerintem nem nekem akartad írni
Kicsit félrement szerintem hogy ők a 5070 ről akartak itt írni, azt hiszik azt védjük pedig közben mi a mostani helyzetről beszélünk.
Ami gáz a végeltesség, hogy már 12 GB 1080 P re sem elég szerintük, De akkor 4 K ra a 16 biztos elég lesz...
De egyetértek jacekkel is hogy az 5070 12 GB -tal vicces 2025 ben,de ezt le is írtam már sokszor több helyre is. Én sem venném már meg azt a kártyát ebben a formában, nem is fogom, akkor marad ez.[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
válasz
AsakuraDave #50017 üzenetére
Nem igazán értem most, bocs.
Egy 3080ti-t könnyű megfektetni bármely cpu-val. Ráadásul 4k kimaxolt grafikával.
Összemértem őket, 2-3% a 4070ti javára, tehát semmi. Feltételezve, hogy a 12GB elég. A mai csúcsszuper vackok alatt a 3080ti elhasal, de még a 4090 is. Ez nézőpont kérdése persze.
FG-nel használom 1440-ben, egész "jó" egy mai címben.Pont egy mai teszt: 1440 4k
A 30xx FSR3-at tud csak, ezért melléraktam a 4090-et FSR3-mal.Rengeteg tesztet készítettem, mértem össze szinte minden vga-val. Pl.: Steel Nomad, TimeSpy, stb.
Bf5 1440 rogyásig kimaxolva 240Hz monitorra videó.
Forbidden West 1440-ben DLSS+FG-nel, stb.
Sztem a 3080 egy nagyon jó kártya, csak "sokat" zabál. UV alatt ~200-250W, 4070TiS ugyanezt megoldja 180-200W-ból. Nem is 200e Ft.
Ez nem "okoskodás", hanem tesztelés. Dícsérni sem fogom, nem ide való. 4k-ra sztem sose volt megfelelő, de kinek mi. Kompromisszumokkal hibátlan. Csak a "mai, új" játékokat írtad, azokban a 6090tis is elhasal. X2 FG-el pedig egész jó. -
Jacek
veterán
De mondhatom megint az automatan butulo jatekokat ahogy elfogy a vram, pistike meg tapsol meg mindig jo meg mindig birja
Szlogen a legyen hogy az 5070 gyorsabb mint a 4090 hiszen Jensen papa megmondta.
Na inkabb mozizom , jo8
[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
Miért vagytok ennyire elvakultak és fanatikusak?... Mik ezek az érvelések, de most komolyan?!
El kellene fogadni, hogy jelenleg egy videókártya sem rendelkezik elég nyers számolási erővel (amire rátesz az, hogy teljesen optimalizálatlan, használhatatlan UE5+ engines játékok jönnek ki, elég megnézni a Kingdom Come 2 -őt ami érdekes, nem UE5, mégis pofásan néz ki és elég jól van optimalizálva) ahhoz, hogy NATÍV 4K +RT mellett játszható fps számot produkáljon, ezért még a 1,5 millás videókártyával is DLSS Q-t kell használnia(oké, lehet az 5090 már elég combos, de kétlem, hogy path tracinghez elég lenne már pl, szóval ezt is meglehet fektetni simán egy AW2, CP77) az embernek, amivel meg simán lehet 12GB alatt tartani a VRAM használatot, még RT mellett is! Lehet van 1-2 kivétel, de akkor maradjunk abba, hogy 95%-ban elég
Csak ezért az 5%-ról meg pl 3080Ti-ról jelenleg nem éri meg feljebb váltani, mert pl mire jó az 5080? Mire tényleg kell 16GB Vram addigra az 5080 computing ereje már rég nem lesz elég...pont ezt bizonyítja, amit Jacek berakott kép, hogy a compute sokkal fontosabb mint a VRAM, van egy alsó limit persze 4K-n főleg RT-vel, de akkor megint visszakanyarodunk oda, hogy oké, nem elég a 12gb NATÍV mellett, de NATÍV felbontáson van kőkemény HARMINC 30! HARMINC!!!!! FPS-ed egy 5080-al ember
Ezt nagyon jól kihasználja az nVidia és szerintem már direkt szanaszét szivatja a usereket, hogy ilyen nonsense osztja szét a vram mennyiségeket a kártyáin... -
Jacek
veterán
válasz
Busterftw #50036 üzenetére
Ja eznolyan mint amit a multkornlinkeltetek AW2 kieg teszt ahol le isnirja hogy a liegben vissza vettek a textilurakbol, es nem toltak maxra a tesztet mert a 12Gb kartyak ossze fostak magukat.
Belinkeltunk mar tobb jatekot is ahol mar 1080p is elfaradt, de ez mindig elfelejtodik, majd fogk itt linkelgetni megint, atleptek rajta azt kesz.. Mindenkinlegyen boldog azzal amiben hisz...
Igen ez bizonyito ereju
Na bye.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Azért egy idő után szerintem elfárad ugyanaz a launchkori Alan Wake 2 teszt nem? Főleg 4K RT mellett.
A friss Digital Foundry (Alan Wake 2 mega geometry) videóban épp a 4060 8GB-ról beszél a vram kapcsán, 1080p+DLSS Quality/Low RT beállításokkal 60% előrelépés, 25-27fps .
Na most akkor ez alapján miért gondolod hogy jó példa a 4K RT?
-
Senki nem modta hogy elég az 5070 re sehol,de biztos lesz akinek elég lesz.
3080 Ti és 3080 12 GB kártyánk van a kollegával.
Nincs vele gondom, soha nem is volt1440P-n.
Ahol gondom lett volna oda kevés volt a kártya.
Az új Indiana jonesnál vettem észre elsözör komolyan, hogy voltak gondjaim És igen lejjebb vettem a textúra részletességet.Tudom, hihetetlen.[ Szerkesztve ]
-
Jacek
veterán
válasz
AsakuraDave #50030 üzenetére
Egyebkent mit? Hogy kulombozo GPU-k kulonbozo sebessegre kepesek?
-
válasz
Devid_81 #50018 üzenetére
Senki nem mondta hogy elég mindenre is ez trollkodás csak,basztatás mitha mi lennénk az Nvidia és tehetnénk róla. Pont olyan végeletes kijelentés hogy 1080 P ben 95 % ra elég csak 12 GB.
Mert az embereknek rohanni kell venni AMD kártyát fos FSR rel és nyugodtan alhatnak, hogy de jó, biztos elég lesz így 1080 P ben minden játékban.
Cserébe minden játékban felbontáéstól függetlenül fos szellemképes FSR-t használok hogy tudjak játszani 1440Pben.de az ne zavarjon.
Temélem kezded kapizsgálni, hogy van más dimenzió is a Vramon kívül amiért az emberek mérlegelnek.Jacek: ah nem 12 GB semmire nem elég low felbotás 720 P. A sok Rx 6700 tulaj meg most kardjába döl hogy de szar neki
[ Szerkesztve ]
-
Jacek
veterán
válasz
AsakuraDave #50030 üzenetére
Lejjebb linkeltem neked egy kepet
-
Jacek
veterán
válasz
AsakuraDave #50027 üzenetére
Nincs? LOL
-
-
Jacek
veterán
válasz
AsakuraDave #50023 üzenetére
Tenyleg? Pont eleg? Ezt a balaton tagadok mondtak?
Ez a gyonyoru hozza allas miatt tartunk ott hogy ez a gen pl nulla elore lepes 30-40% aramelessel, de hat eleg mert van plusz 3 fake frame
Es a 5070 gyorsabb mint a 4090-en es tadamm 12Gb, magyarul eleg..[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Devid_81 #50022 üzenetére
Igen, de az még mindig szebb mint a 1440p natív, és jelenleg NINCS olyan kártya ami tudna natív 4K +RT hiába van 128millió VRAM-od, teljesen invalid arguement, mert ahova kellene több mint 12GB VRAM oda MÉG NINCS elég nyers compute erő, DLLS Q mellett meg 12GB VRAM bőven elég...vagyis pont elég..
Vagy persze élvezheted az AW2-t natív +RT 30fps-en egy 500.000+ forintos kártyán[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz
AsakuraDave #50019 üzenetére
Avagy 1440p-ben jatszol csak 4K kijelzon
4K mellett a dlss quality az 1440p-nek felel meg az internal render resolution ha jol remlik. -
Jacek
veterán
válasz
BerserkGuts #50013 üzenetére
Uppssszzzii
-
AsakuraDave
őstag
válasz
yarsley #50016 üzenetére
Nálam monitorozva van az allokált és a valós használt VRAM, és 4K játszok mindennel, persze amibe van RT meg ilyenek ott DLSS Q és még nem volt gondom VRAM -mal...11gb -nál megáll a legigényesebb játék is a mai napig.
Readásul ha fejlődnének és használnák az új megoldásokat akkor amúgyis afelé haladnánk, hogy több száz megabyte memót lehet spórolni...így hiába van 32GB VRAM-od, ha eleget kapnak a fejlesztők a hardver gyártótól akkor olyan programot írnak ami elhasznál 1 terrát is...[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz
zebra_hun #50005 üzenetére
Mert már CPU limites vagyok a legtöbb újabb játékba mondjuk? Miért vagy ennyire okos?
Sokra megyek több éves tesztekkel, azóta rengeteg játék kapott patchet, új driver is tud dobni teljesítményen, readásul 9800x3d mellett 99.99% hogy nincs CPU limit a tesztekbe..
4070Ti számokat nézem természetesen de ha képesekek minden kártyából Ti, Super editiont is betenni csak pont a 3080 -ból nem képesek a Ti -t...és ha lenne tesztekbe akkor látnám igazán, hogy pontosan mennyi teljesítményt tudnék valamelyik újabb kártyával szerezni...Bocsánat, hatalmas elvárásaim vannak tudom...
-
yarsley
aktív tag
válasz
BerserkGuts #50013 üzenetére
Sajnos FPS számláló azt nem mutatja hogy kifut a kártya a vramból, és inkább nem tölti be a magasabb texturát, csak hogy "simábban" fusson. Hát néha még az se sikerül.
Hardware Unboxed videó. -
-
BerserkGuts
őstag
válasz
Devid_81 #50009 üzenetére
nem lett jobb az ájemdé mert 20GB meg ott a 4060 16GB vs 8GB legtöbb játéknál nem számít az se
12GB még bőven elég és jól muzsikál a többi 20GB 24GB 16GB nem lett jobb mert vramos szóval kár temetni
de még a 8GB se minden játékra igaz pedig látni hogy ki akarják vezetni persze ez csak epic meg ultra szintből szól7900XTX nem jobb mert 20milló vram van rajta mivel ott a 12GB mellette
meg ott van ékes példa 3090 24GB-al kellett rárakni nagyon nagyon kell attól lett több fps tényleg
ilyen jól programozott játéknál meg 8gb ki van vezetve a full grafikából 17-23fps :
high meg megint párban van 4060ti 16GB vs 8GB szóval megint nem azt látom hogy életmentés a több vram annyira kellene mint egy falat kenyér 8gb tulaj ugyan úgy kénytelen vissza venni a beállítást mint a 16GB-os társa aztán huss el is tűnik a különbségvolt nincs
[ Szerkesztve ]
-
yarsley
aktív tag
Ugyan csak még egy hónapja jöttek ki az első kártyák, de nekem gyanús hogy ez az 5000-es széria legendás lesz, amit sokáig fogunk emlegetni.
- Iszonyat paper launch
- A legkisebb előrelépés az előző generációkhoz képest
- Leégő kártyák
- MSRP és bolti árak köszönő viszonyban sincsenek, pedig kriptó láz sincs már.
- Hibás chipek, amik simán kimentek tesztelőknek, mert annyira nincs készlet...
- Arany áron adott kártyákból kispórolták a VRAM-ot.
- "RTX 5070 | 4090 Performance"Mit hagytam ki?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.