-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gejala
őstag
válasz TESCO-Zsömle #48085 üzenetére
Átlagember kb semmit nem ért a linkelt postból, csak bemegy a boltba és kér egy Geforce gépet 1 terás SSD-vel.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz deathcrow42 #48084 üzenetére
Átlagember nem olvas ilyenek és szavaz alá.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
deathcrow42
aktív tag
Átlagembert amúgy úgy látszik a 9070/XT jobban érdekli, mint az 5080/5090
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
S_x96x_S
addikt
válasz Raymond #48081 üzenetére
> Tuti nagy hiany lehet az 5090-bol
De vajon milyen hatása lesz az RTX 5090 készletre és a hiányra
a Biden kormány - utolsó USA AI export szabályozásának
Kelet Európára ( ~ Magyarországra ) vonatkozó szabályozása ?Mert átkerültünk a Tier2 -be , a kevésbé megbízható országok csoportjába.
És ha egyes AIB gyártók szerint kockázatosak vagyunk
( mert több a papírmunka és az adminisztráció ;
vagy homályosak a szabályok)
akkor egyenlőre visszafogják az ide szállítandó RTX 5090-et.
Mert csak az RTX 5090 - olyan erős, hogy probléma lehessen vele.[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez az RTX 50 kezdőkészleti hiány is félig kamu. Igazából arról van csak szó, hogy a kezdőkészlet kb. 90%-a az USA-nak ment. Ez nyilván minden USA-n túli piacot szarul érint, de az USA-ban lesz elég termék.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Raymond
félisten
Tuti nagy hiany lehet az 5090-bol ha 123K-s YT csatornaknak mint pl. Vex [link] is kuldtek review kartyat.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
veterán
válasz Quadgame94 #48078 üzenetére
5070 kilove nalam is a 12Gb miatt.... ez a bajom, 4070Ti vagy 5070Ti, ez a 9070 mizeria most a bogyombe rakta az AMD ott nagyot kell viritani hogy, most hamarabb vennek egy B780-at ha a masik agyhalott gyarto elobukkant volna vele...
-
gainwardgs
veterán
válasz Quadgame94 #48078 üzenetére
5070 az konkrétan egy vicc azon az áron
-
Quadgame94
őstag
RDNA4 egy complete package. Versenyképes a technológiájuk amit hoznak raszterbe, RT-ben és felskálázásban. Én csak annyit tudok hogy az 5070 nálam nem életképes ennyiért. Ha az AMD is elcseszi akkor egy használt 4070 Ti lesz ebből.
A korábbi generációkra most nem mennék vissza. Voltak jó modellek mindkét oldalon és nagyon megkérdőjelezhető is. Egy 3070 nálam sosem jött szóba. Túlárazott volt mindig is, 8 GB VRAM és az RX 6800 gyorsabb is volt. De 3080-at vettem volna XT helyett az tuti. 3060/Ti szintén harmatos volt a 6600XT/6650XT/6700XT trióhoz képest...
-
félisten
válasz Quadgame94 #48075 üzenetére
Azert vettek az emberek Geforcot mert mindí volt valami ,amiben jobb volt az Nvidia az utóbbi pár évben.Felskálázás,RT,videóminőség,stream stb.. piacvezetók technológiailag jóideje.Értem,hogy ott a 10 -15% arelony,de az emberek tobbsege nem 1 evre vesz kartyat és a követő felzárkozó üzletpolitika soha nem fog valtozast hozni. 400 dollár helyett kifizetni 450- 480 dollárt szazalekban sok valójában pedig nem az.
Technológiailag kell újítania AMD nek,nem csak árban.Én ezt az egészet épp ezért butasagnak gondolom az AMD részéről amit most csinál.Vegre van jo felskalazas.
Az nvidianak van ott kartyaja,ahova a 9070 erkezik.Azonos gyartason vannak a GDDR7 pedig 60 marzs mellett engedhető az árhaborúban.
Amire most alapoz az AMD az egy pünkösdi királyság es arra alapoznak hogy Nvidia túl nagyra tartja a markanevet ahhoz hogy ezt lereagalja.De Jensen nem hülye ...[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Raymond
félisten
par nap = egy het
A jovo hettol, de az utazassal egyutt (mert mindenki megy haza) ramegy meg par nap. Peldaul hivatalosann keddtol, de hetfon mar nincs ott senki es elotte penteken is csak azok akik a rovidebbet huztak ha egyaltalan van valaki.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Quadgame94
őstag
Nyílván van benne egy személyes dolog is. Nem igazán érdekel 400-500K videókártya. Az NV szoktatta hozzá az embereket amúgy is a nagy előrelépésekhez. 15% azért eléggé karcsú, de mint írtam nem igazán érdekel az 5080. Viszont ami alatta van az már igen.
Nekem csak az számít hogy kapjak 230-250K környékén egy +50 százalékos előrelépést a mostanihoz. Reménykedtem, hogy az NV ezt megadja mondjuk egy 5070 képében, de csak 35-38 százalék lesz (4070S most 30%-al gyorsabb, annál egy kicsit lesz csak jobb, de meglátjuk) és inkább 250K+ lesz az ára. Szóval nekem igenis csalódás. És aki ezen a telj. szinten van jelenleg annak szintén.A másik topicban is leírtam már de neked is leírom. Totál felesleges az AMD-nek pénzt, energiát és gyártó sort pazarolni jelnleg 800+ USD szintű kártyára.
Ha kiadnának egy 4090 szintű kártyát (csak 25-30 százalékra vannak a 4090-től az XTX-el,) akkor sem vette volna senki. Hiába lett volna egyenlő vele Rasterben, és RT-ben mondjuk 10% gyengébb az emberek akkor is az 5080-at vették volna, mert az enthusiast market szinte teljsen az ővék. Valjuk be te is inkább a GeForce kártyát vennéd akkor is. Itt az ár/érték arány alig számít már. Akinek van 900 eurója annak van 1200 is és a zöldeket választja.
Nem mondom, hogy később nem lesz ilyen drága kártyájuk, de a UDNA-ig várni kell. Ott lesz AI-ra gyúrt, erős gaming kártya is.
-
-
S_x96x_S
addikt
pár napra leállnak a gyárak ~ 6.4 -es földrengés ;
(Valószínüleg nem csak a TSMC-t érinti ; hanem a kártya összeszerelő cégeket és az alvállalkozókat is. )
"Southern Taiwan hit by 6.4 magnitude quake, TSMC evacuates some factories"[ Szerkesztve ]
-
félisten
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
[link]
"Don't panic! The limited initial supply of RTX50 is just because of a thing called *check notes* the spring festival! ( I have no idea of what it is )"Pár napra leálltak a gyárak de állítólag nincs különösebb probléma, megszokott éves dolog, csak valaki rástartolt erre.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz Quadgame94 #48060 üzenetére
Nem értem tőled ezeket a kijelentő dolgokat. Elkönyveltél mindent magadban csak épp nem tudod a teljesítményeket és az árazásokat és a készletszinteket.Csak ne hogy meglepődj majd a nagy hype train utazáskor.
Érdekes módon azért mindíg tudtál venni normális, nem bánya időszakban Nvidia kártyákat. Most is így lesz ebben biztos vagyok
. Közben az AMD már nem az x080 kártyával fog konkurálni hanem az 5070 esetleg az 5070 Ti vel tehát egy vagy kettő SKU-val lejjebb kerültek, mégis az Nvidia van elővéve a kevés fejlődés oltárán miközben a csúcs kártyájuk kb 60-70 % kal gyorsabb lesz mint az az AMD mostani vagy érkező csúcs kártyája.
Érdekes dolgok ezek, én azt gondolom nem eszik ennyire forrón a kását. Kizártnak tartom hogy az AMD bármi olyat tudjon hozni amire az Nvidia nem tud reagálni, ha egyáltalán szükséges lesz erre és ha akarna.[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
-
BerserkGuts
őstag
válasz fatal` #48057 üzenetére
hol és mennyiért?
Mert most 600.000-ért vannak legolcsóbban használtba :/[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/Hisense 65" 144Hz 65E7KQPro/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #48064 üzenetére
Hat azert itt volt konkret info is gyartotol, megha semmi konkret:
"Coming soon...24.1.25"Persze azota mar csak "Coming soon..." van az instagram post alatt, ez is csak azt bizonyitja hogy januar vege lett volna a launch, de megint valami letolt gatya szituacio tortent megint az AMD-nel.
Ettol fuggetlenul az AMD Q1-et irt, tehat technikailag nem kamuztak.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Quadgame94 #48064 üzenetére
Ja ezert szaladgalt minden boldog boldogtalan kartyakkal a CES-en mert a kurva nagy lyuk a bemutaton a csavokam majd ossze pisilte magat a szimpadon ez is ve volt tervezve
-
Quadgame94
őstag
Q1-et mondtak mindig is. Ja de bocs, chiphell fórumon írta valaki hogy Januárban jönnek. Még a CES rendezvény előtt sem volt sehol megemlítve hogy kártyákat mutatnának be de mindenki azt várta LOL. Eddig minden mindig nyílvánvalóvá tették a korábbi bemutatók előtt, hogy gaming focus lesz és jönnek az új kártyák. Most semmi ilyesmi nem volt.
NV árait tudjuk. Sebességüket is 95-97 százalékra. Már csak jó sok negatív vélemény kell és akkor majd bejelentik. Komolyan nem tudom, hogy ebben miért nem lát senki rációt.
NV pedig nem fog árat csökkenteni. Majd a piac beárazza a kártyákat
-
veterán
válasz deathcrow42 #48061 üzenetére
Ja ki sem merik adni a kartyakat, csak ha kiadja az NV az ellenfel kartyakat hogy hozza tudjanak arazni.
-
deathcrow42
aktív tag
válasz Quadgame94 #48060 üzenetére
Én remélem, hogy a 9070/9070XT egy értelmes árazású alternatíva lesz az 5070/5070Ti ellen és miatta ez a kettő olcsóbb lesz 50 dollárral. Nem tudom, hogy akar az AMD 30-40% részesedést, hacsak nem tesz le egy egyértelműen jobb kártyát, olcsóbban.
Sok múlik az AMDn[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz deathcrow42 #48059 üzenetére
Az a virgonckodás érdekes lesz. 5090-ből 0 készlet lesz, az 5080 elég rossz review-t kap majd. 1400 euroért kit fog érdekelni? Hát b+ ott a 4080S akár használtan is jóval olcsóbban majd és alig lesz lassabb. De persze az MFG lehet ekkora értékkel bír majd.
-
deathcrow42
aktív tag
Nah, a hírek szerint márciusban lesz majd AMD válasz 9070/9070XT képében... addig az 5xxx virgonckodhat
-
Csokifalo
senior tag
Ez a méret kétdés amúgy túl van lihegve, én pl az erőt látom egy vastag nagy kártyában, nincs igényem vékonyra, sőt. De ugye ez megint az egyéni igények. Szerintem menő egy brutális méretű kártya, hely meg van hozzá. Inkább az mint belepráselni atx házakba aztán süljön
-
gaben22
senior tag
Ahogy der8auer is mondta a célhőmérsékleteket nem tudjuk. Nekem 4090 Aorus Master van, ami talán még a Stixnél is nagyob picivel, ennek ellenére idle-n amíg levegővel hűtöttem is ontották a meleget a ház tetején levő ventik. Redditen régebben még követtem 1-2 releváns subot és a legtöbben törpe házba épített képeket mutogattak, Nvidia szerintem ezért próbálta a méretet csökkenteni, hogy ne ilyen "bagatell" dolgon veszítsenek vásárlókat. Hogy milyen áron, az pár napon belül kiderül. Én mondjuk sose értettem ezt a miniatűr ház trendet, de ezzel a kisebbséghez tartozom, úgyhogy legyen nekik igazuk
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
deathcrow42
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #48042 üzenetére
Azok mind 240Hz at 4k és 480Hz at 1080P, nem? (Dual mode darabok)
Én nem láttam még 360Hz-s 4K monitort nem, nemhogy 480 Hz-st.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
-
-
félisten
válasz Raymond #48040 üzenetére
igen, még 12x elmondja hogy 25% kal drágább és 30% kal gyorsabb és az AI nem érdekli meg a többi. Már most elmondhatjuk hogy szar szerintük.
deathcrow42: van , és van aki 2-3 db 1440P-s monitoron játszik Egy Forza megszállottnál ez nem ritkaság.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz deathcrow42 #48041 üzenetére
Idei CES-en mutattak párat.
sz: Gigabáttya bemutatott egy 4K OLED monitort, ami 500Hz-en teker.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
félisten
A szokásos lépcsők, Nincs meglepetés az Nvidiánál tartják magukat a megszokott menetrendhez.
és kapott HU is :D
[link]
Mondjuk az az öko csomagolás újdoság ,de elég képmutató Én örülök azért ezeknek.Gyönyörű ez a kártya és viszonylag karcsú, remek a színe is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz deathcrow42 #48034 üzenetére
Maximum szerintem 240+ Hz-s monitornál,de kompetitív játéknál biztos hogy használhatatlan, legalább is nekem egyelőre látatlanul ez a véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
Legjobb nVidia slide :
- Ha messziről nézed - akkor 2-3x ( 200% - 300% ) javulás.
- Ha közelről, akkor csak 5 - 10%
-
-
veterán
Amikor start utan tavasszal nem tudtam eladni a 4090 Suprimot 550-ert Az ket eve volt..
-
Ribi
nagyúr
válasz Devid_81 #48029 üzenetére
Na ez az, hogy mindenki a régi MSRP-hez méri a használt árat. Csak a 4090 kártyák nem mentek kb sosem MSRP áron, hanem jóval felette. Sokkal több volt az ára. Most meg azt akarja mindenki, hogy akkor az MSRP feléért adják hasnzáltan. Jó vicc. De hát me annyit ér, meg hát izé. Most derül ki hogy az új kártyák alig lesznek gyorsabbak. Így aztán tényleg semmi ok olcsón adni.
-
Devid_81
félisten
UK szinten, legalja RTX 4090 £1500 hasznaltan.
Vicc az egesz, egy ertelmes generacio valtasnal (azmijaz?!) az RTX 5070 tudhatna annyit nyers eroben mint a 4090 -vram kulonbseg.
Max £700 korul kellene legyen egy hasznalt 4090 ebben az esetben vagy annyiert sem, de hol van mar az a vilag...
Kb az RTX 6xxx szerianal lesz majd a 4090 hasznalt ara annyi[ Szerkesztve ]
...
-
Csokifalo
senior tag
persze mert mindenkiben az még az előző generációs eladások élnek amikor hiány volt és eladták a 300.ért vett kártyákat 600-ért mondjuk pl. használautó téren most is ez van kis túlzással már ami az alsó/közép kategória, újkori árán mennek el ezek 4-5 évesen, de ez csak annyit jelent hogy kurva sokat romlott a pénz...luxus kategóriával pont ellenkező a helyzet, feleségem amit beadott autókereskedésbe BMW-t az 2(!!) éve ott van még...jó nagy bukó a kereskedésnek
-
veterán
válasz BerserkGuts #48025 üzenetére
HA ne haragudjon senki meg de egy vicc, olyan arakon akarnak VGA-eladni....
Svedben vadaszok de most itt is azt hiszik hogy.uj aron eladnaknegy 4 eves VGA-t -
BerserkGuts
őstag
4090 a bestbuy megkapod most féláron 600k nem 1milla+
A teljesítménye meg tartja magát a játszható 4k kategóriában* nem úgy mint a 3090 ami egy 4070ti.
Aprón túl vannak árazva kivétel 1-et találtam 220-ért de garancia az nincs.
A 4070ti-k legtöbbje garis és nem egy erőmű kb átlag 220W-al.*minden mókolás nélkül: FG MFG DLSS nyers erőben:
[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/Hisense 65" 144Hz 65E7KQPro/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
veterán
válasz deathcrow42 #48020 üzenetére
Es a fluxuskondenzator kihajtja
-
deathcrow42
aktív tag
válasz Sontir Fel #48017 üzenetére
Ami eltart a 11800X3Dig, ahol már kapsz 16 magot egy CCDn és majd párosítod 7080 neuneuralvidia GPUval
-
veterán
Nemmtom.milyen felbontason jatszol, de ha 4k frissitened sem kell meg.
-
veterán
Jatszom regi cimekkel inkabb megbreteg cuccokkal, a uj jatekok 95%-a egy ruppot nem.er.
-
Sontir Fel
őstag
Nincs kartyam. Egy 5080 es a sok-sok kamu fps eleg lesz szerintem egy idore, utana meg atterek konzolra najo, az 5800x3dt talan frissitem meg iden 9800ra, gyerekek oroklik az AM4et, de aztan vege, utolso tanc
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
veterán
válasz Sontir Fel #48013 üzenetére
En lejottem a szerrol Nem hozok ki semmit a mostani genbol, nem penzkerdes ingyen is itt lehetne 2-3 honapig nalam de leszarom
Max kozepkategoriaig megyek, ezert ekezem az5070-et, meglatjuk a 9070-et.
De eleg nekem most egy 3090-en arra vadaszok de most senki nem kreten -
veterán
válasz Sontir Fel #48013 üzenetére
Zotac Solid 5 ev garival fasza.. MSI-vel az a bajom hogy valami premium gyartonak kepzeli magat, aztan a vizes 4090-em a legszarabb volt ami a kezemben volt... Elotte a SuprimX 3090-et szerettem.
-
veterán
válasz Sontir Fel #48011 üzenetére
Amiket en beraktam az spanyolban olcsobb lesz, kisebb az afa.
Startolja 15 orakkor a kezdo msrp-s cuccra hatha bejon.
Az 1200 lesz szerintem ertelmes helyen. -
veterán
válasz deathcrow42 #48006 üzenetére
ADA refresh? Az nem a Super szeria? Mar itt tartunk hogy a refreshnek is refreshe lesz?
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #48005 üzenetére
Tehát kevesebb lett mint vártad, ok, csak ezeket a DOA hsz-eket meg bukta lesz elemzéseket nem nagyon értem mi értelme idehozni.
-
deathcrow42
aktív tag
válasz Quadgame94 #48005 üzenetére
Igazából mi itt böföghetünk egymásra, de úgyis a piac és a vásárlók nagy része határozza meg, mit fog lépni az Nvidia
Lehetséges, hogy ez a Blackwell csak egy áthidaló megoldás (aka Ada refresh) a Rubin előtt. Ha egy év múlva jön a 6090 +50% perffel és 2000 dolláros áron, marha gyorsan elfelejtjük majd az 5090-t
-
Quadgame94
őstag
válasz Busterftw #47982 üzenetére
Az hogy te itt ingyen sör 500 dollár rtx 5090 képzeltél be 8K 240Hz fps-el raszterben mert a MLID azt böfögte be valahol, az a te gondod.
Ilyet max egy nyomi képzel be és én már bocs de nem vagyok az. Én szimplán 30% perf/price "képzeltem" be. Ebből lett 10% az 5070 esetében v 4070S. 5070 Ti esetében 12-15% v 4070 Ti Super. 5080 v 4080S-nél meg lesz 15%.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
[Inside DLSS 4 & Nvidia Machine Learning: The Bryan Catanzaro Interview]
[NVIDIA Reveals Secret Weapon Behind DLSS Evolution: Dedicated Supercomputer Running for Six Years]
elhangzik pár érdekes dolgo az interjúban. ha jól veszem ki a szavait a sima FG is tensorra került az 5000 szérián
valamint azt mondja hogy meglátják mit tudnak kihoznia régebbi generációkból ezena téren. tehát úgy néz ki a régebbi szériákra is el akarják hozni az FG-t tensor alapon.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.