Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• adr0001

aktív tag

A Frame Generation alapvetően nem ördögtől való, mind az FSR mind a DLSS nagyon szépen végzi a dolgát.
    Itt a baj azzal van, hogy bár én vevő lennék egy 24GB-os 5080-ra, de vszínű sidegrade lesz (ha egyáltalán lesz ilyen 24G-s) a 4080s-hez képest, a következő miatt:

ha tényleg csak 15% lesz a difi akkor csakis annyi fog történni hogy azt a felbontást amiben most megvan a 30-40+ minimum FPS (aztán az duplázva FG-nel), azt nem tudom majd feljebb tolni. A 2x - 4x FG közötti különbség lesz csak a tényleges difi. Mivel nekem a Pixel Count elsődleges, hiába 2x "gyorsabb" az 5080, ez nem jelenti majd azt hogy pl. CP2077-ben 4K DLSS performance helyett választhatok majd 4K DLSS qualityt. Mert "gyorsabb". Annyi pluszt kaphatok hogy a mostani 75 HZ-es monitor helyett ki tud majd az a vas szolgálni mondjuk egy 144Hz-eset, azonos képminőséggel.
    Ha a nyers erő számottevően nem javult, akkor render felbontáson nem nagyon tudok növelni, úgy meg mi értelme van az egésznek?
    Ugyanígy nem lesz az 5070-ből 4090. 4K, DLSS bármi, plusz PT bekapcs, és összef*ssa majd magát mert elfogy a VRAM, vagy ha szerencsére mégsem, akkor a várható kb 20-25 fps base framerate-ről frame gen.-ezzen az akinek négy anyja van...

Ez az új megoldás csakis annak lesz zsuga, akinek modjuk kétszáztól kezdve egy tetszőleges jó nagy számig terjedő FPS kell, és eddig ahhoz butította vissza a grafikát.
    A fordítottja nem lesz érvényes, kategórián belül az új generáció "gyorsulásához" nem párosítható majd a render felbontás növelése, és egyéb hasonló fétisek.
    Tehát, mostantól nézhetem egy az egyben ugyanazt amit az előző gen azonos kategóriában lévő kártyájával, de, legalább 2x több fps-sel. :C

Új hozzászólás Aktív témák