- Synology NAS
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Videó stream letöltése
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- OpenWRT topic
- Linux Mint
- Windows 11
- Itt az AI-képes hallókészülék
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
válasz -=RelakS=- #47647 üzenetére
VR-nál is van “reprojection” (Sonynál legalábbis), ahol ha hamarabb érkezik mozgás input akkor ahhoz igazítja az elkészült képet (warp), illetve egy újabb generált képet. Nem tartom lehetetlennek, hogy ahol támogatott a Reflex ott az új FG algoritmus érzetre is javulhat. Akkor milyen 5070 = 4090 lesz! (Nem lesz.)
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
félisten
válasz -=RelakS=- #47645 üzenetére
Meglátjuk itt ez hogy működik. jensen álítása azért felvet pár kérdést.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
fatal`
titán
válasz -=RelakS=- #47541 üzenetére
Senki nem beszélt full hd kijelzőkről.
-
fatal`
titán
válasz -=RelakS=- #47539 üzenetére
Vagy életedben nem dolgoztál 1-nél több kijelzővel Nekem meg 10+ éve több monitorom.
Nyilván munkafüggő is, videót vágni elhiszem, hogy jó a 42 colos TV. Biztosan nem fogok egy kijelzőn szenvedni fejlesztéssel. De kinek mi, szerencsére van választási lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz -=RelakS=- #47493 üzenetére
Mert eleve egy kijelződ van, sokkal kényelmetlenebb, mint két kisebb monitor.
Két tv-n meg tekerészheted a nyakad, semmi értelme szerintem.
Persze a munka jellegétől is függ, de biztosan nem dolgoznék két méterre ülve egy 55"-os kijelzőn.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz -=RelakS=- #47493 üzenetére
ABL sokakat zavarhat.
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
addikt
válasz -=RelakS=- #47130 üzenetére
Lefutom Usain Bolt-ot, de ő 20 centis hóban fut, én meg lejtőn.
[ Szerkesztve ]
-
yagami01
aktív tag
válasz -=RelakS=- #46923 üzenetére
Vagy átalakítóval vertikálisan?
Csokifalo: Nekem (is) mindig a nagy házak voltak a bejövősek. Sok mondjuk nem volt, a mostani az első, viszont ez már több, mint 10 éves (Switch 810). Az idő persze már eljárt felette a kialakítás miatt, a 3090 nagyon ki van centizve (ha a HDD-ket is szeretném használni, márpedig szeretném). Sokáig Enthoo Elite volt kiszemelve utódnak, de az utóbbi időben megtetszett az 1000D, így lehet az lesz a következő - remélhetőleg lehet majd még kapni, ha eljutok odáig... ami lehet csak jövőre lenne (leghamarabb és legideálisabb esetben, mert sokmindent szeretnék).
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
válasz -=RelakS=- #46923 üzenetére
jogos, de nyilván nem az volt a feladat, hogy egy 25 évvel ezelőtti házba tedd, hanem azt jegyeztem meg, hogy ezek a tornyok eltűntek, pedig egy hasonlóba elfér akármekkora kártya, sztem túl van misztifikálva ez a "nagy" a gpu dolog...főleg nekünk akik IBM és hasonló gépekkel kezdtük a 90-es években. Amúgy pl tök divatosan az open házak is újabban van egy-két jópofa, ott meg full mindegy
-
Terek
tag
válasz -=RelakS=- #46880 üzenetére
Na nem csalódtam az nv-ben ahogy látom
Emeljen csak ha az emberek annyira kokik,hogy megveszik annyiért -
Sontir Fel
őstag
1.400 körül akkor talán lesz egy jobb Inno3d... hááááát nálam ez már nagyon határeset
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
addikt
1200 dollár most majdnem telibe 1200 euró, 20%-os adóval kapásból 1440.
Arra jön az Asus tax és simán kijön az 1700. Ennyiért az max TUF. Strix 2000.
-
Devid_81
félisten
válasz -=RelakS=- #46485 üzenetére
Csak a maradek 4090-et akarjak eladni $2500+ ert, hogy az 5090 ne tunjon draganak $2799-ert amikor kijon
[ Szerkesztve ]
...
-
S_x96x_S
addikt
válasz -=RelakS=- #45866 üzenetére
matek ..
már most is tudsz venni RTX 4090 -es AI szervert
és abból ki tudod számolni, hogy egy db RTX 4090 - mennyibe kerül.
a szerver árát osztod a GPU árávával .. vagy mégse ?Inference 35B RTX4090 AI Server : adóval - 6.261.700 Ft
- GPU: 4x NVIDIA RTX 4090 (96 GB VRAM total)
- Motherboard: ASRock Rack ROMED8-2T
- CPU: AMD EPYC 7542
- RAM: 256GB A-Tech DDR4-2666 ECC REG RDIMM (8 x 32GB)
https://kentino.com/products/inference-35b-rtx4090-ai-serverés van kínálat ..
akár egyedi konfigot is tudsz összeállítani.
https://bizon-tech.com/bizon-g3000.html#customize[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
félisten
válasz -=RelakS=- #45866 üzenetére
A hír is kitér arra, hogy ez erősen gyanús.
10 K letétet kérnek és az Nvidia agyonbüntetné őket az embargó megszegéséért.
Amúgy az RTX Workstation kártyák mindíg drágábbak voltak. AzNvidia alapból sem támogatná, hogy geforce vonal menjen a szerverekbe,de pesze van most és nagyon drágán.
Az AD107 re alapuló RTX 2000 650 dollárba kerül. Ez egy RTx 4060 kártya GPu-ja amúgy...
gyanítom hogy itt is egy RTX Workstation kártya 5090 megfelelője lehet, már ha nem átcseszés az egész.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
gaben22
senior tag
válasz -=RelakS=- #45756 üzenetére
For the record, ami 320 000 volt 2020-ban, az most csak az inflációval korrigálva 482 000. Négyszáznyolcvankétezer. Már csak ezért is furcsálom, hogy miért álmodoznak sokan arról, hogy kb. ugyanannyiért lesz 5080/5090 forintban, mint amennyi a 4080/4090 volt. Csak az elmúlt 2 év inflációját nézve nem kicsit olcsóbban adná akkor Nvidia .
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
hokuszpk
nagyúr
válasz -=RelakS=- #45488 üzenetére
ugyan. HT 1080Z 32x128 Galaxy , Invaders meg Tuzolto.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
nagyúr
válasz -=RelakS=- #45492 üzenetére
Meg az oszcilloszkóposok
Wiki: Possibly the first video game created simply for entertainment was 1958's Tennis for Two, featuring moving graphics on an oscilloscope."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
Jelen Amúgy a boomer generáció az 1965 előtt születettek, szóval sztem van itt egy kis kavarodás.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
GEIL
addikt
Azt a korszakomat szándékosan nem írtam le, természetesen nekem is volt 286, 386SX, 486DX2 procis gépem....videokártyák is S3-tól kezdve Riva128, 3Dfx voodoo3 2000, GeF2 mx400, GeF4 ti4200...stb stb.....de anno 1989 körül, 8 évesen kezdtem a gamelést Commodore64-gyel és fekete fehér Jácint TV-re kötve...stb
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Devid_81
félisten
93-94 korul hagytam hatra a Commodore-rt es azota van mindenfele gepem, mindenfele monitorral amit eltudsz kepzelni, foleg csoro gyerekkent.
A "gomb-akvarium" CRT-tol ami csak repa-sarga es annak arnyalatait tudta, majd jott az elso azt levalto fekete feher stb-n keresztul jopar 1440p-s hiper szuper moniotorig minden.
Teny, hogy 1440p/4K-n tenyleg van egy 1080p altal megkozelithetetlen kontraszt 22-24" felett, de valamit valamiert...
-
félisten
válasz -=RelakS=- #44984 üzenetére
Kérdés mit ad és mennyiért. Várjuk meg a bejelntést szerintem , mielött pálcát törünk. KB 100 féle verzió szokott jönni a végső megjelenásig pletyka szinten.
A Vram nem minden és 16 GB nagyon gyors DDR7 ram mellé ott van jó nagy L2 is azért egy darabig nem limitál, kérdés minek a spefikációja ez és mennyiért.
Szóval azért jobb kivárni a végét a dolognak.[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz -=RelakS=- #44984 üzenetére
Eddig is ez volt, most az 5080-asból csinálnak majd "60" Ti/Super kaliberű kártyát. 4080-asnak is igazából 70-esnek kellett volna lennie, most tovább butítják. Akkora szakadék lesz a 5080 és az 5090 között hogy nem éri meg majd megvenni az 5080-ast addig amíg el nem fogy a 40-es széria, aztán majd jön a rendbe rakott refresh GDDR7-el...
-
FLATRONW
őstag
válasz -=RelakS=- #44942 üzenetére
Azért itt is látszik, hogy teljesítmény/fogyasztás terén mennyire belefutottak a késbe a Samsunggal, mennyire visszafogta őket a 8nm.
Most hogy nincsenek ilyen gondjaik, ki is jött a különbség a konkurenciával szemben, így megengedhetik az ilyen húzásokat.
Ettől függetlenül én sem hiszem, hogy ekkora különbség lesz a két GPU között. -
nagyúr
válasz -=RelakS=- #44942 üzenetére
A 3080 / 3090 nem igazán jó összevetés, mert ott kényszerből tornászták feljebb a 3080-at, sejtették, hogy a 104-es chip kevés lesz az AMD hasonló kategóriájú kártyája ellen.
Ezzel együtt az 5080-as pletyka elég viccesen néz ki, én azért mérget nem vennék rá."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Teasüti
nagyúr
válasz -=RelakS=- #44918 üzenetére
Sose értettem a sample&hold miért nem ad éles képet. Attól, hogy nem a képterület 100% kerül kirajzolásra minden ciklusban hanem csak egy része és nincs BFI, attól még a kirajzolás semmivel se tart tovább, mint egy CRT-n.
A kamerán meg remélem azért van annyi esze a tesztelőnek, hogy a záridőt azt leveszi minimumra. Elvégre nem lehet 1 ms körüli válaszidőket fényképezni ennél lassúbb záridővel. -
X2N
őstag
válasz -=RelakS=- #44918 üzenetére
Szerencsére van backlight strobing és 540Hz-es tn panel gamereknek crt alternatívájaként. Backlight strobing-ot tudom ajánlani egyébként még alacsonyabb Hz-el is sokkal többet ér mint 2x annyi Hz strobing nélkül...
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz -=RelakS=- #44899 üzenetére
Van remény. Talán idővel lesz belőle valami. Addig marad a P2415Q.
S_x96x_S-Szerintem elég ideális. Ennyi pénzért a a konzol ezt a minőséget meg se közelíti. -
Busterftw
nagyúr
válasz -=RelakS=- #44777 üzenetére
Szerintem ez a csatlakozóra fog vonatkozni.
-
X2N
őstag
válasz -=RelakS=- #44779 üzenetére
Ja ez igaz akkor 5090-5080-ast se veszek, marad az XTX . Megtarthatják a kazánjukat.
-
gainwardgs
veterán
válasz -=RelakS=- #44777 üzenetére
Olvadó tápcsatik v2.0
-
Teasüti
nagyúr
válasz -=RelakS=- #44690 üzenetére
Fura érvelési gyakorlat rögtön átesni a ló másik oldalára.
1080p és 4K közt nem látok eget verő különbséget 1 méterről.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz -=RelakS=- #44570 üzenetére
Igen de akkor nemmilyen nyamnyila volt mindenki hogyha a kozepkategorias fosan akad a legujabb cucc akkor rinya. Akkor garantalt volt a legtobbszor hogy kijon a cucc es a legjobb vason is megreccsen
-
huskydog17
addikt
válasz -=RelakS=- #44570 üzenetére
Én 2000 karácsonyán kaptam tesómmal közösen az első PC-met, abban egy Voodoo Velocity 100-as kártya volt. Quake 2-t és Half-Life 1-et szépen vitte (akkori mércével), de a Quake 3 alatt letérdelt (640×480 felbontáson is), amin az utódja a Geforce MX400 sem segített sokat, de aztán 2003-ban vettem új PC-t, abban egy Geforce 4 Ti 4200 volt, ami kiröhögte az id tech3-mat a több száz FPS-el (1024×768-as felbontáson). Aztán a Doom 3 alatt a GF 4 Ti már nem röhögött, inkább izzadt.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
gainwardgs
veterán
válasz -=RelakS=- #44566 üzenetére
Nem mindegy milyen vassal tolja
100fps fölött már elég jó latency framegen-el is főleg hogy single player -
félisten
válasz -=RelakS=- #44468 üzenetére
Lenox professzionalis kartyakkal mozog.Ott a 4.generació már Volta,Turing,Ampere,Ada.
-
Devid_81
félisten
Ha jol emlekszem a Volta (prof cucc) volt az elso ami tamogatta, majd ezt kovette a Turing ami mar 2nd generation cucc volt annak ellenere, hogy asztalin elsonek szamitott.
...
-
Skyhunter
őstag
Gondolom úgy, hogy az 1xxx-es sorozat még GTX volt, 2xxx-től lett RTX és "réjtrészing"...
-
Alogonomus
őstag
válasz -=RelakS=- #44147 üzenetére
Az AD103-ban 80 SM van, ami CUDA magokban kifejezve 10240 mag.
A sima 4080-ban ebből csak 76 SM aktív, ami 9728 aktív CUDA magok jelent. A teljes 80 SM, vagyis 10240 CUDA mag csak a 4080 Super kártyákban aktív.
A +10% CUDA magszám a sima 4080-hoz képest igaz.A 76 SM-es 4080 felbontástól függően 15-25%-kal lassabb, mint a 4090. Ezt a lemaradást a +10% CUDA mag aligha tudja ledolgozni, még a GDDR7 támogatásával sem.
-
X2N
őstag
válasz -=RelakS=- #44147 üzenetére
Csodát lehet várni, de nem lesz chiplet nélkül már jelentős előrelépés, ha csíkszélességben megyünk lejjebb akkor drága lesz. Nem véletlen vettem meg megjelenés után a 7900XTX-et, elleszek ezzel 4K-n amíg AMD/NVIDIA kitalálja hogy kell chipletes GPU-t gyártani...
-
X2N
őstag
válasz -=RelakS=- #44064 üzenetére
Nyilván ha a VFX is 2K-ban van renderelve. Amúgy nem 2K hanem 1080p továbbra is. PuMbA keverte ide a mozit.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz -=RelakS=- #44041 üzenetére
Meg ugye a 8k-t etetni is kell: múltkor mezei starcraft2-t felnyomtam dsr-el 8k ultrára: hátbiza bepottyant 40 alá is néha az fps (konfi az adatlapon, proci rendesen megtekerve 3.2Ghz mesh, 4.6Ghz core)
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
veterán
válasz -=RelakS=- #44038 üzenetére
Nekem 48-as monitorom van, imadom.
De LG oled tv siman kivaltja. Van 42-48-as is.[ Szerkesztve ]
-
winters123
tag
válasz -=RelakS=- #43966 üzenetére
Váó, 2 slot. Legyen úgy.
-
Raymond
félisten
válasz -=RelakS=- #43958 üzenetére
Az elejen tobbszor volt hogy a fejlesztok a DLSS bekacsolasanal nem alitottak a LOD bias-on, de mostanra mar eleg ritka, alltalaban jol van beallitva.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Busterftw
nagyúr
válasz -=RelakS=- #43955 üzenetére
Ahogy eppen irja ezt ott a felhasznalo, hogy inkabb hasznalja az uj DLSS verziot a kis blur ellenere, mert a kepminoseg igy is jobb mint a regebbi 2.5 verzio.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Mazda topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Synology NAS
- E-roller topik
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Bundle topik
- Revolut
- Iqos cigaretta
- További aktív témák...
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X eladó
- ASUS GeForce RTX 4080 TUF GAMING (TUF-RTX4080-16G-GAMING) videokártya 16GB
- Eladó XFX Speedster MERC 319 AMD Radeon RX 6800 XT Core 2DB
- KERESEM / GIGABYTE AORUS RTX 3080 XTREME 10GB / GIGABYTE AORUS RTX 3090 XTREME / ORSZÁGOSAN
- NVidia Quadro 600-1GB DDR3 128bit PCI.E videokártya