Hirdetés
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Busterftw #46398 üzenetére
Te nem tudsz olvasni?
Te linkelted a TPU tesztet
REF 4080S 302W
REF 7900XTX 360WTe erre behaluzod az OC emelt TDP--s Magnetic Airt ami 401W
Mondom én akkor a Strix 4080S veszem alapul ami 315W
Ha előveszed a számologépet akkor az nálad 99W nálam meg 45W...
Próbáltam rávilágítani mekkorát ferdítesz megintMost jönnek a tőled tipikus ferditések ez így volt az úgy volt, amikor a csillagok együtt állnak.. stb...
Még a b is belinkeli ott sem az jön ki amit mondasz de fújod tovább -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #46394 üzenetére
Az a TDP, amit ahogy latod a valos tesztekben boven tullepheti a kartya, kulonosen igaz az AMD-re.
"Egy ASUS TUF gaming 4080 Super-ASUS TUF gaming 7900xtx lenne jó hasonlat."
ASUS TUF gaming 4080 Super OC
ASUS TUF gaming 7900XTX OCGaming: 324W vs 393W (69W)
Maximum: 325W vs 402W (77W)
Spikes 20ms: 343W vs 507W (164W) -
hahakocka
őstag
válasz
Alogonomus #46392 üzenetére
Hát a hivatalos adat szerint is ez jön ki kb. 4080 super 320W, 7900XTX 350W
No de itt se mindegy melyik hűtésű és agyonhúzott vagy alig húzott kiadás változat pl TUF vagy Pulse Sapphire nem egy kutya stb. Az agyonhúzottakat sokszor annyira meghajtják hogy kell neki eggyel nagyobb Táp is. Egy ASUS TUF gaming 4080 Super-ASUS TUF gaming 7900xtx lenne jó hasonlat.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #46392 üzenetére
-
Alogonomus
őstag
válasz
Busterftw #46391 üzenetére
Azért ne túlozz! A 4080/S kb 300 watt, a 7900 XTX pedig nagyjából 350 watt. Takarékosabb a 4080, de nem 100 wattal. Attól bizonyos játékokban persze előfordulhat akár 100 wattot is meghaladó különbség, de átlagosan csak egy 10%, vagyis olyan 30-50 watt a különbség a 4080 javára.
-
hahakocka
őstag
válasz
Yutani #46387 üzenetére
No de ott a még jobb szellőzés miatt a 3-4 Slot okán egy premiumosabb ház kell szerintem. Biztonság kedvéért.
Bár aki 500-1 millás kártyát vesz neki már mindegyMax nem nagyon fogja cipelni sehova se olyan nehéz lesz.
Én a mostanit is eddig tudtam. meg a jövő évit is szerintem simán fogom tudni ide oda. Mármint gyalog pl szomszédba vagy közelbe. Volt már ilyen
Tesztelgetések miatt volt ellenőrzés stb
-
hahakocka
őstag
Hát ezt nem tudtam, de akkor azon az a 4090 re méretezett fajta, elég lazán túlméretezett
. Hát akkor max attól ekkora de nem a kártya 'mérete' miatt vagy mert annyira le kéne hűteni.
Köszi Buster a táblázatot fejből nem tudtam melyik mekkora, a lényeg hogy baromi nagyok mind sokszor feleslegesen. S sokan undervoltoznak is még rá még kevesebbet egyen és melegedjen kis FPS esésért cserébe.
Az igaz hogy használhatatlan a 3. egy 2.5-esnél is kb, de mégis szelősebb ott a több hely miatt, nincs annyira mm-re hering módra minden esetleg. -
-
TUF 7900XT-en a 4090 TUF hutoje van
Nem XTX hanem XT, 365cm hosstu a cucc es 3.6 slot.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka #46380 üzenetére
A 4080-bol is kulonbozo meretek vannak, ahogy a 7900XTX-bol is.
A slot viszont ilyen szempontbol irrelevans, mert a kisebb kartyaert rosszabb/hangosabb hutest kapsz, lasd a ref 7900XTX, illetve ahogy irtam, a fel slotoknal konkretan nem tudsz nagyon mast hasznalni.
Ha berakod a 2.5 slot kartyat, a 3. slot valoszinuleg hasznalhatatlan, tehat tokmindegy. -
Busterftw
nagyúr
-
hahakocka
őstag
válasz
Busterftw #46372 üzenetére
Igen sajna 'túl' biztosítják egyes gyártók amúgy a hűtést manapság, s ezáltal lesznek ekkora batár nagyok végül a kártyák igazából. Főleg XTX en durva mert ha megnézitek pl a 'sima' változatot meg a 'sima' 4080 vagy 4090-et sokkal nagyobb a difi az XTX javára méretben. Erre ráraktak egy batár nagy hűtőt pl Asusnál is és akkor már akkora mint egy fél ház.... De 4080 nál is elég szép nagyokat raktak rá.
-
KRoy19
őstag
-
hahakocka
őstag
[link]
Hatalmas helyet követel majd a gépházadban az Nvidia RTX 5090 Minimum 3 slot de lehet hogy 4 lesz durva!Reméljük nem ég le mint olykor az elődje
[link]
Kiszivárgott, hogy mi lehet az Nvidia RTX 50-es videókártyák nagy újdonsága
Ez viszont tényleg érdekes lesz várom a fejleményeket. -
S_x96x_S
addikt
válasz
hahakocka #46363 üzenetére
> Most 2-3 éves szünetek voltak miért lenne hirtelen 1?
Ez nem igazán "szünet", hanem jobban felpörgetett - ütemes release ciklus.
És a CPU -nál is 1 éves ütemezés kezd kialakulni.
( pl. mobil cpu/apu -nál - a notebook gyártók miatt. )Miért?
- Mert igy több az eladás
- És a nagyobb verseny miatt - kényszer is:
"AMD continues executing its annual cadence of AI accelerators with the launch of AMD Instinct MI325X, delivering leadership performance and memory capabilities for the most demanding AI workloads. " ( via )És mivel a gaming gpu és az AI összenőtt az nvidiánál
( és a jövőben az amd/udna -nál )
Emiatt nincs akadálya az éves gaming GPU- k kiadásának se. -
Busterftw
nagyúr
válasz
yarsley #46361 üzenetére
A Rubin (datacenter) 6 honappal elobb jon mint a roadmapon volt es ha tartani akarjak az 1 eves release tempot, akkor 2025 marcius GTC-n bejelentik, ev vege fele pedig szallitjak.
Eddigi hirek alapjan az UDNA 2026 Q2-ben kerul tomeggyartasba, valoszinuleg Q3-ban rajt.
Az Nvidia tud most legozni:
- Kijon a Super 2026 CES-en es ezzel tovabb hajtani a keresletet 2026-ban amig nem jonnek az AMD/Intel kartyak.
- Ha leakek alapjan az UDNA nem mutatkozik erosnek, akkor siman kihozzak a Super Refresht 2026 oszen.
-Ha leakek alapjan erosnek itelik az UDNA-t, akkor 2027 CES-re johet a Rubin 6000 gamer szeria ezzel kifogva a szelet az UDNA elol, mert a tobbseg inkabb megvarja a next-gent.Illetve 2026 oszen UDNA/XE3 ellen jon a Rubin, arra mar a 3GB modulok is felfutnak boven.
Szerintem ez a realis, most RNDA4 ellen felesleges a Super szeria. -
hahakocka
őstag
válasz
yarsley #46361 üzenetére
Hát majd kiderült. De lehet hogy pl lesz 5060 super, 5070 super, 5080 super látva az adatokat. S az eddigi tapasztalatokat a superekkel. NV majd eldönti. Kérdés Intel és AMD is hozza e egyáltalán jövőre az újakat UDNA s társait, de nem hinném. Most 2-3 éves szünetek voltak miért lenne hirtelen 1?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
yarsley #46357 üzenetére
> Amúgy a GB202 32GB-os lesz, nem?
igen .. ( elnézést , túl régi és mára már elavult commentet idéztem be )
> Ami az én fantáziámat jobban piszkálja az a 3GB-os modulok,
> és hogy azokat hol érné meg mondjuk egy év múlva kiadni,az nVidia átáll az évenkénti termék-ciklusokra - ( ha jól értem, mindenütt ... )
úgyhogy ez nem lehet gond. -
yarsley
aktív tag
válasz
S_x96x_S #46356 üzenetére
Drágább és valamilyen teljesítmény-vesztéssel biztos jár,
de a dupla habos VRAM sok mindenért kárpótolhat.
A felsőházban biztos nem játssza meg Nvidia, mert a vevők egy része ezt választaná és nem a professzionális kártyát, aminek 2-3x-os az ára. Az egyetlen kivétel a 5060Ti, mert ott már nagyon ciki a 8GB.
Ami az én fantáziámat jobban piszkálja az a 3GB-os modulok, és hogy azokat hol érné meg mondjuk egy év múlva kiadni, ha a gyártás rendesen beindul, és már az ára se lesz (teljesen) az egekben. Mondjuk 5070-nél mennyivel növelné az árat a +6GB RAM, illetve a komplexebb PCB? 100USD? az még belefér, de mondjuk 150-200-nál már nagyon közel kerülne 5070Ti-hez, akkor meg nem éri megh kiadni. A másik a 5080, ott bőven elférne a 24GB-os verzió mondjuk 1500-1600USD-ért, főleg ha a 5090 jóval 2k USD felett van. Viszont ha csak 2k lesz, akkor már lehet nem lesz olyan szerencsés a 24GB-os 5080 számukra, mert lehet elvisz pár 5090 vevőt...Amúgy a GB202 32GB-os lesz, nem?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
hahakocka #46340 üzenetére
> Mások úgy oldják meg tehát akkor a vram problémát
hw - szinten ...
Az RTX 6000 Ada (48GB) - és az RTX 4090 (24GB ) - ugyanaz a csip;
emiatt az RTX 6000 Ada - nál valószínüleg - clamshell config -ba kötik
a dupla VRAM -ot. Ami amolyan párosított | megosztott vezérlőjű VRAM-elrendezés.Talán még a RTX 4060 Ti 16GB is clamshell config -os
(128 bit - egyszer 8GB (4 mem chip ) máskor 16GB (8 mem chip) )annó #43411 -ben Busterftw idézett egy reddit-es commentet:
amiben a mostani lehetőségeket taglalják:
"""
- GB202 - 24GB (Clamshell 48GB)
- GB203 - 16GB (Clamshell 32GB)
- GB205 - 12GB (Clamshell 24GB)
- GB206 and GB207 - 8GB (Clamshell 16GB)
"""Az AMD-nél még a Radeon Pro W7900 (48GB) is ilyen. És talán lesz az RDNA4-ből is lesz clamshell -es ( ~ 32GB? )
+ az Intel B580/B570 -ből is várható ... clamshell -es 24GB? VRAM -alDrágább és valamilyen teljesítmény-vesztéssel biztos jár,
de a dupla habos VRAM sok mindenért kárpótolhat. -
válasz
S_x96x_S #46353 üzenetére
Nem vagyok szakértő.Net ezt az érdekes idevágó cikket [link] és ezt hozza be:
„1. A szellemi alkotásokat a szerzői jogról szóló1999. évi LXXVI. törvény védelemben részesíti.
Eszerint jogi védelem alá tartozik az irodalom,a tudomány és a művészet minden alkotása."
A plágium a szerzői jog megsértése, más szellemi alkotásának teljes vagy részleges
feltüntetése saját alkotásként, illetve más szellemi alkotásának a jogosulatlan
felhasználása:
• más művének feltüntetése saját alkotásként,
• más művéből egyes részletek(szövegek, illusztrációk, ábrák… stb.)átemelése a forrás és a szerző megfelelő megjelölése nélkül,
• más szellemi alkotásának vagy annak részleteinek jogosulatlan felhasználása,engedély nélküli lefordítása vagyátdolgozása, a forrás és a szerző megjelölése nélkül."Az etikai felelősségre ugyan úgy kitér a plágium törvény, nem választható külön.
Egyetértek a végével, mondjuk nem tudom melyik oldalnak nem jó manapság ha rá hivatkoznak forrásként egy egy nyílvános fórumon,de mint írtam nem tudom mi a valóság ez ügyben,de érdekes téma.
-
S_x96x_S
addikt
> én linkelek és feltöltök a letöltést az eredeti oldalról teszem,
> tartalmaz mindent a forrásfájl. ez a hivatalosan legetikusabb megoldás,
> mivel hivatkozol rá és az eredeti forrást is tartalmazza.A jogi dolgoknál nem számít az etika - csak a szerződési feltételek.
Például ha letöltünk a Videocardz-ról egy képet
- engedély nélkül -,
és feltöltjük máshová ( akár ide is ) ;
akkor annak nem etikai, hanem jogi következményei lehetnek:
--> https://videocardz.com/terms-of-useÉs a jogi következményeket a prohardver áthárítja a felhasználóra.
Sajnos én nem tudom tovább hárítani a jogi következményeket;Ahogy te csinálod - azért te vállalod a (jogi) felelősséget
és ahogy meg én azért meg én.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Raymond #46345 üzenetére
Nehéz etikusan okosnak lenni.
mert bár -neked- a deep linking etikailag rosszabbnak tűnhet,
de jogilag a feltöltés -nekem- problémásabb, mert azért én vagyok felelős. lásd ÁSZF
( ~ ... feltöltött tartalmak ne sértsék harmadik felek jogait, beleértve a szerzői jogokat is. )
Ha nem linkeled be az eredeti hírforrást, akkor elesik egy csomó hirdetési bevételtől
az oldal, ami szintén hernyóság. Ha hirdetés blokkolót használsz az is. -
3L1T3
addikt
válasz
Sontir Fel #46336 üzenetére
Helyes akkor lassan hirdethetem is a 4090-et.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
S_x96x_S #46344 üzenetére
és persze .. a sütőből ..
Jensenes - Bőrkabátos - video
"Introducing NVIDIA Jetson Orin™ Nano Super: The World’s Most Affordable Generative AI Computer"
https://www.youtube.com/watch?v=S9L2WGf1KrMés persze a "cukiságfaktor" a videó végén.
Az már biztosan megállapítható - hogy Jensen - egy Kutyás cég.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
S_x96x_S #46343 üzenetére
Panaszkodott mindenki, hogy drága az nVidia
Az nvIdia válasza:
"NVIDIA Unveils Its Most Affordable Generative AI Supercomputer
The Jetson Orin Nano Super delivers up to a 1.7x gain in generative AI performance, supporting popular models for hobbyists, developers and students."
https://blogs.nvidia.com/blog/jetson-generative-ai-supercomputer/Tíz deka generatív AI, ( parizer áron ) tessék, csak tessék, most mindenki hazavihet belőle!
-
S_x96x_S
addikt
Akinek kell egy Supercomputer - az RTX 5090 mellé
-----------
17 December 2024
"NVIDIA Launches $249 "Gen AI Supercomputer" With Jetson Orin Nano Super Developer Kit" https://www.phoronix.com/news/NVIDIA-Jetson-Orin-Nano-Super
( 1024 CUDA cores and 32 tensor cores, the GPU clock speed is now pushed to 1020MHz, the 6-core Arm Cortex-A78AE cores are now pushed to 1.7GHz, and for allowing the higher performance is allowing a 25 Watt module power mode rather than tapping out at 15 Watts. )
Lényegében egy árcsökkentés -"The NVIDIA Jetson Orin Nano Super Developer Kit is being priced at $249 USD, which is down from their prior $499 price point."
Ha 2025 -ben jönnek az nVidia desktop\miniPC -s arm -es "supercomputerek"
akkor ennek a dev-kit-nek már nem sok értelme lesz. -
válasz
AI accelerated graphics az azt takarja hogy majd AI allitgatja a texturákat meg hogy 320x200 vagy 800x600-ról skáláz föl hogy ne kakkantsa össze magát a 8gb meg 12gb vram?
-
hahakocka
őstag
Mások úgy oldják meg tehát akkor a vram problémát mint az RTX karik az RT t fizikai magokkal (s a vramot meg egyszerűen több vrammal) nem szoftveresen cserébe az NV a vramot meg majd szoftveresen. Jó kis érdekes csere-bere
-
válasz
ebből szerintem
az első az AI alapú DLSS( 4.0) lásd PSSR.
A második szerintem az új BVH kezelési módszer lesz alég nagy számokkal dobálóznk a pletyik, 60-100%
A harmadik és negyedik viszont elég bullshit, a csak nem kap külön NPU-t vagy ilyesmi.. -
S_x96x_S
addikt
válasz
https://www.inno3d.com/news/inno3dces2025
----------
Inno3D teases “Neural Rendering” and “Advanced DLSS” for GeForce RTX 50 GPUs at CES 2025
https://videocardz.com/newz/inno3d-teases-neural-rendering-and-advanced-dlss-for-geforce-rtx-50-gpus-at-ces-2025 -
Busterftw
nagyúr
válasz
Sontir Fel #46333 üzenetére
Meg ez olyan dolog, hogy megvan, aztan ket evig nem kell rajt gondolkozni
-
Sontir Fel
őstag
válasz
hahakocka #46328 üzenetére
Valószínűleg az 5070tire nem fog rafizetni 500at, hanem árában cseréli. Ne csak a nyers erőt nézd, hanem az egyéb körítést is, bár jogos, hogy ez jelenleg nem ismert. Itt jön be a hazardjatek. Most még 600+ért mehet egy hasznalt 4090, de ha az 5080 hozzá a szintjét 500-550 körül újonnan, akkor rögtön más lesz a piac. Ez igaz a 4080ra is, most akár még 400+bá is el lehet adni. Ez lehet januárban leesik 300ra
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Attol fugg.
1080-rol nem valtottam 2080-ra, aztan banyaszat kellos kozepen msrp-n(1199eur) sikerult elcsipni egy 3080Ti-t, amikor 2400-2600ert mentek.
Azt valtotta masfel ev utan a mostani 4080 1060eurert, mikozben a 600-ert elment a 3080ti.Ha nem akarnek jovore 4K-ra valtani, akkor valoszinuleg meg maradna a 4080.
Honapra lebontva nem sok. Vannak ennel sokkal dragabb hobbik. -
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #46329 üzenetére
Kriptóláz az egy elég speciális eset ne kavarjuk ide. (Habár lehet jön a 2.0 reneszánsza hamarosan
) Az elmúlt 24 évben ritkán érte meg generációnként váltani. Inkább 2-3 generációnként. Ez volt a lényege. Eddig nekem bejött 5-6 évre költöttem eddig mindig max 100e ft ot .(s maradtam végig korai időkben 720p aztán FHD n nem kellett letekernem s medium high is ált megvolt még a vga élettartama végén is). Ami most fog majd sajnos 200-250e ft ra nőni de hát infláció, drágulás s pénzéhség,
s a feljebb csúszott alsó és középkategóriák ugyebár.
-
Amazing789
tag
Halihó mindenkinek
Nem tudom hova írjam a problémámat ... így leírom minden pc gamával kapcsolatos fórumba. Ghost Recon Breakpoint, Epic Games-en vásárolt verziót tolok jelenleg, kb egy hónapja. Ha Epicről indul a gama, indítja az Uplay felületet is. Ha asztali ikonról indítok nem kell az Epic felület se ..úgy is elindul a gama. Viszont. Tegnap délben bankom szerint levont az UBI 7400 forintot a számlámról. Semmi cím ...csak vásárlás. 16.-a délben gép előtt se ültem ... ergo nem is vásároltam. Mi ez a levonás???? Valaki járt már így?? Segítséget előre is köszönöm. -
Quadgame94
őstag
válasz
Most ezzel mit akartál itt írni őszintén? Még a kriptó láz tetején kijött 3080 Ti-ra is megérte váltani annak aki 2080 Ti-t vett korábban. A két kártya majdnem azonos árban volt, csakhogy a 3080 Ti 1.5x gyorsabb volt. Aztán ha ez az ember váltott 4080-ra akkor már ugyan kevesebb, de még így is 1.3x gyorsulást kapott ugyanannyiért, nem beszélve a DLSS és RT növekedésről. Nem kell rápótolnod, hogy jobbat kapj.
Aki eddig X összeget, nevezetesen 1000-1200 dollárt szánt kártyáira, az kapott ennyiért érzékelhető gyorsulást. Az 5080 lehet az első, amely ilyen szempontból a legkiábrándítóbb lesz. 20% raszter gyorsulás ennyiért már tényleg nagyon gáz. És a tendencia is jól megfigyelhető: Egyre kisebb növekedés.
-
hahakocka
őstag
De ha kétévente 500-700 eurót költesz csak a genek közti váltásokra, a cserére eladásokkal az pl 5-6 év alatt amíg én használtam a kártyámat most, azért nem kevés váltási költség. Ha évente lenne új gen, akkor évente, menne 700 euró?
S ez is egy lutri , hisz nem tudni mit mennyiért lehet majd eladni vagy venni. Jöhet kripto, háború, készlethiány, vulkánkitörés, , gyártásleállás, árvíz a távol keleti gyárakban
(mint annó az SSD s ügynél, kb mindent ki tudnak találni egy jó kis emelésért) stb akármi Szóval ez 500-700 se egy tuti biztos dolog.
5070Ti ha nem hozza a 4080 supert az gáz lenne, de szerintem fogja azért. Az ára a kérdés max. Viszont ami alatta van szerintem a mostani Intel és az AMD karik által elimináltak lesznek. (Kérdés lesz e még pl B750-770) Egyszerűen ár-érték vram stb mentén nem érzem egyelőre az ERŐ-t az NV vel ezen szegmensekben. Viszont az 5070Ti (esetleg), s az 5080-5090 terén sikeresek lesznek az tuti.
Van XeSS2, FSR 4 majd és lesz DLSS 4 is. S mindenhol előretör az AI is s elvileg az RT is.Kerregő ventit nem a Gigabyteokra szokták mondani?
-
Devid_81
félisten
Nekem most egy Palit 4070S van, picit hallom cw-t, de ez egy open box/visszakuldott cucc, gondolom ezert ment vissza.
Semmi durvulas, terheles alatt picit szorcsog ha a fejem odanyomom a gephez, viszont amennyiert vettem OCUK-tol, teljesen megerte.
(Palit Super Trinity Black £400 volt 6 honap garival az kb 198.000ft) -
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Sontir Fel #46309 üzenetére
En valoszinuleg a 4080-all meg is lepem.
Most meg jol lehet valtani, de 2 ev utan mar petakert menne a 4080.A mostani 4080-t is 500 euro rafizetessel vettem a 3080ti utan.
600-ert eladtam, most meg jo ha kapsz erte 350-400 eurot. -
tomgabor
senior tag
válasz
Quadgame94 #46316 üzenetére
Jó, piros kecskénél van Gaming X Slim 460-ért, a garancia az ki tudja milyen.
Magyar kiskerbe jóval drágább a 4070S. Gainward/Palit/Manli nekem a gagyi kategória.
-
válasz
Quadgame94 #46316 üzenetére
Igy unnepekre.nagyon eldurrantak az arak, forint meg pajszr eleve
-
tomgabor
senior tag
válasz
Quadgame94 #46305 üzenetére
Normális 4080 Super kerül most majdnem 500-ba, 4070 Ti Super meg 400-450(50-100k-val lett drágább). Szóval 500-550 nem sokkal több.
Mondjuk én a 5060Ti 16GB-re vagyok kíváncsi, jobb lesz mint a 4070 Super? 260k körüli ár jó lenne.
-
Raymond
titán
válasz
Sontir Fel #46312 üzenetére
Szerintem itt a varhato lesz hogy az RT reszen gyorsitanak jelentosen es igy egy 5080 siman gyorsabbnak less mutatva a 4090-nel az ilyen teljesitmenyre igenyes jatekoknak mint pl. AW2 vagy CP2077 pathtracing.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
VoltanIgor #46311 üzenetére
Kockázat nélkül nincs győzelem. Kifelejted - az Nvidiat ismerve - hogy majd jön valami "dlss 4+ only for rtx5xxx" cucc, illetve ha mégis bukó a 4080, akkor még vissza lehet ugrani egy 5070tire. Legrosszabb esetben pár hét/ hónap kártya nélkül
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz
Sontir Fel #46297 üzenetére
Na igen, amennyiben valóban 4090+10% lenne az erőfölény, akkor igen, akkor én is zuhogó nyállal rohannék cserélni a 4080-ast. De az elmúlt hónapokban inkább arról volt szó, hogy az 5080 as olyan 4080+20% körül lesz, ami viszont már elég sovány.
Nyilván ezek csak pletykák, én is az előbbiben reménykedem.
-
válasz
Én hasonlóban vagyok vettem az ünnepekre 1 hónap GFN Ultimatet egy hónap fél áron van 10 euro, competítiv lövöldéken kívűl mindenre jó, az ultimate 4K 240Hz, annyit nem fog menni de nekem 4K120 kb, EU central 25 ping.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Szerintem egy 4080-assal is meglépném a dolgot, főleg így ha van bőven mivel játszani. A legrosszabb forgatókönyv, hogy vesz egy 5070ti-t... vagy még rosszabb, vesz egy használt 4080ast
-
GEIL
addikt
válasz
kovsol #46307 üzenetére
Asszonyom felvidéki, úgyhogy az én magyar fizumon kívül minden megtakaritásunk Euroban van.....szóval szerencsére nem hat meg ami idehaza folyik....már régen Euronk lehetne, ha az alapkamatot megemelik és fogszoritva rögzitik a 300-325-ös árfolyamot egy laza 8-10 éve.....még a román lej és a háborúzós ukrán hrivnya sem gyengül....csak minket etetnek a háborús inflációval.....de senki nem tesz semmit, mert még nem fáj eléggé (= jó ez is magyarnak)....bár csodát ne is várjunk, hiszen ez már nem a Pilvaxban beivott Petőfiék korszaka akik mertek emberkedni (aztán mégis hátbalőtték menekülés közben)....de nem is '56.......a modern kor embere félti a saját seggét és belenyugszik mindenbe....csak fórumon morgolódik és megmondóemberkedik...stb.
Apum szalonból kihozott 3 éves 1.0 tsi Skoda Rapidja 32.000 km-rel már új hengerfejet kapott.....gyári hiba miatt elkopott a csapágyazás
nem javitható....
Én hajtok egy 19 éves II-es Skoda Octaviát, 1,6 8 szelepes benzinmotorral...256.000 km van benne de nulla hibával....olajat sem eszi...erő is megvan és gond nélkül és felkészités nélkül bármikor műszaki vizsgaképes...és még vígan fog tekerni egy laza 10 évet ha úgy alakul.
Fatertól kérdeztem, hogy hol látja 16 év múlva a Rapidját ?
-
GEIL
addikt
válasz
Na de ugyanez van mindennek az árával.
1 kg csirkemell már kb 2.000 Ft
1.4 "TeliFosi" motoros Suzuki is 8 millió kb
Iphone-ok árát már nem is említem mert gusztustalanMinden drágul.....és hiába fórumozunk meg vitázunk....akinek kell az újabb az kénytelen megvenni......nVidia helyében próbaképpen minden mostani árat duplázva (pl 1.000 helyett 2.000 euro) hoznám ki az új generációt.....és lám lám, így is lennének eladott kártyák és a duplázás miatt nem esne vissza felére a kereslet sem......a gamerek morgolódva de megvennék....ennyi.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Sontir Fel #46297 üzenetére
Egy barátom most ezen gondolkodik. Gépében van integrált kártya és van konzojla is szóval tud majd játszani az ünnepek alatt. De mondtam neki és Ő is számolgatott hogy pénzügyileg ugye semmiképpen nem éri majd meg. Neki 4080-as kártáyja van. Kb. 380 ezret ér most használtan eladva. Mennyi is lesz az 5080 bevezető ára? 500-550 ezer? Cserébe ugye kapna +20% növekedést raszterben és kitudja mennyit RT-ben, de legyen 50%. Ehhez hozzájön valami szoftveres okosság is... Azt mondta legrosszabb esetben vár majd a vétellel árpilisig... addig nyomja konzolon.
Egyébként mennyire jól látható, hogy az NV és a többi cég hogyan tereli a vásárlóit arra hogy egyre többet és többet költsenek. Ha eddig 1000 euróért vettél kártyát most vegyél 1300 ért. És így tovább.
-
hahakocka
őstag
válasz
gainwardgs #46300 üzenetére
Csúcskateggel 4K RT Dlss nèl igen vram is king too. 5090 re mièrt rekord 32 T raknak akkor èrted. 4080 re mert munkára meg 4K gamingre màr kell ultran RTvel S ezek a VGA l-k erre vannak
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 8GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest