-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
Az biztos hogy gyártanak valamit, de hogy tesztelik???
Majd a user leteszteli...
Corsair szerint is mindkettő megyegyezik, csak az aljzat lett más:
Cable:
No difference!
Akinek a régi kábele van nyugodtan használja azt?Kajoszbobber-Az én FSP 12VHPWR kábelem is inkább a a bal oldalira hasonlít. Most akkor reszeljek a műanyag burkolatból hogy biztos rátudjam tolni a pineket megfelelően az aljzatra?
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
Amúgy igen, ez az ilyen mindenféle "my new build for the next 3-5 years" videókból meg reddit bejegyzésekből is jól látszik. Épp redditen láttam egy ilyen posztot, mindenből a legújabb mellette lian li mágneses LCD vetilátorokkal körberakva a fehér gépház, csak a ház és a ventik lehettek kb 300-400K, 4090 nem tudom milyen aio verzió stb. És alatta meg írta, hogy nah ezzel most a következő pár évre megvan.
Erre megírtam neki a valós kommentet, amit ő nem mert felvállalni, hogy jövőre ahogy bármelyik alkatrészéből lesz egy újabb verzió azonnal cserélni fog arra. Az volt a jó, hogy ezt ő is belátta, csak próbált ilyen álszerény lenni... XD
-
Sontir Fel
őstag
Befigyel 1.100ért állítólag bontatlan Asus Tuf. 1.300ért 1 év garis 4090 MSI gaming
#47568RI/OS: én biztos nem gondoltam ilyet. Ha lett volna kártyám, már decemberben eladtam volna. Az én esetem annyiban egyedi, hogy júniusban a bolt eredeti áron visszavásárolta a paszta problémás Asus Tuf 4080asomat 1.400 euróért és azt hittem legkésőbb novemberben már lesz új kártya, gondoltam addig minek vegyek bármi mást... nah azóta várok
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
Nem fog elterjedni továbbra se. Átlag Pistike nem tudja mi a jó. Másrészt meg nehéz ekkora méretben HiDPI kijelzőket gyártani. Meg lehet nézni hány 24-27"-es monitor van 4K vagy fölötti felbontással. Pedig igény lenne rá. 24" 5K, és 27" 8K kijelzők kellenének és nem kellene többé élsimítást sem használni játékokban.
27" 4K az nem igazán hozza azt amiről itt van szó, pedig azt már elkezdték gyártani nagy mennyiségben.[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Hogyne lenne élet a csúcson kívül is. De szerintem a kolléga arra gondolt, hogy anno, mikor egyáltalán megjelentek az első pc-k, legelőször amerikában, többe kerültek mint egy új kocsi. Bár az akkori pc-ket szerintem túlzás lenne szórakoztató eszköznek nevezni, bár voltak már akkor is játékok.
-
S_x96x_S
addikt
> Aki pedig az árakon pattog, az spóroljon vagy dolgozzon többet
"Panem et circenses"
az ókorban kenyér és cirkusz kellett, hogy a tömeg elviselje a mindennapokat.
Ma a cirkusz a videojáték, és a gőz kiengedésére is ez maradt.
Az árakon való "pattogás" sokszor nem lustaság vagy irigység.
Inkább annak a jele, hogy a szórakozás ( ami egykor alapvető volt )
lassan luxussá válik.
Ha a "kenyér" már nehezen kijön, a "cirkusz" megfizethetetlenné válik, akkor nem csoda, ha valaki szóvá teszi.
A lényeg mindig ugyanaz: az embereknek szórakozás kell.
és az aréna helyett most a fórumokon robban ki a feszültség.Az nVidia CES-es bemutató is egy modern panem et circenses
a kenyér helyett tech,
a cirkusz helyett keynote.
Jensen egy arénában áll, csak a gladiátorok helyett GPU-kat mutogat.
És ma már nem elég, hogy erős a vas - szórakoztatni is kell. -
bjasq99
tag
Csak az a nagy baj, hogy jelenleg az fps érték már semmit nem mond az élményről. Mert ha valamit kell nézni az az élmény! A frame genek koráig, ahogy nőtt az fps szám úgy csökkent a latency is. Ez már a múlté! Figyel nem kell zseninek lenni itt az én mega fps boostolo ötletem: Minden képkocka után jelenítsük meg még 20 szor a jelenlegi képkockát, mielőtt a következő számolt képkockát megjelenítenénk. Bumm 21x fps. Nvidia present 21th century fps.
-
Szerintem álomvilágban élsz. Elég csak megnézni a yt-on ahogy a nagyok egyre többen teszik ki a reakciókat a bejelentésre mindenki szinte ezen akadt fent elsőnek, hogy ez szimpla marketing BS nem több. Nagyjából ez az 5070=4090 úgy hangzik mint mikor egy álláshirdetésnél beleírják, hogy akár xy összeget is kereshetsz, amit borítékolható, hogy 100-ból max 1 ember ha megkap. itt is az a helyzet, hogy lehet 100-ból 1-2x adódik olyan körülmény amikor a csillagok állása is megfelelő, és az új framegennel látsz egy nagyobb számot mint amit a jelenlegi csúcs kártya tud.
HW unboxed (egy a sok közül, azért épp őt hozom, mert most rakta ki előbb a videót) szépen összefoglalja:
Dodgy Claims, Decent Value? - Our Thoughts on Nvidia RTX 5090, 5080, 5070 Ti, 5070
Értem én, hogy ebben reménykedsz akár te meg mások is, hogy gombokért kapsz 4090-es teljesítményt de a realitás sajnos eddig sem ez volt, és most sem lesz az.
Pont ebbe a hibába estek bele anno azok akik felültek a 3. generáció érkezésekor és benyalták ugyanezt a maszlagot amit most előad az nv, hogy majd a 2080 Ti-t alázza a 3070 fele annyiért... Aztán szembe jött a valóság elég csúnyán.Egy kártya erejét pedig továbbra is a nyers ereje határozza meg tetszik vagy sem, mert a DLSS sem egyformán skálázódik ám minden játéknál. Ahol pedig kevésbé érvényesül ott a hajadra kenheted ám a kamu frameket amit kapsz.
Ezt leszámítva szép jövő kép van kirajzolódóban, a 6090 esetén már nem is kell csak egy 25 éves Geforce Mx2 chip a kártyára, hogy adjon valami képet, az összes framet meg majd megrajzolja nekünk az AI.
[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
Ne haragudj, de egy rohadt nagy kozkeletu baromsag, hogy az Apple csak szoftver es gatya hardver, az iPhoneok SOC-ai, igy a CPU es az IGP resz is mindig abszolut combos volt az osszes telefon eseteben. A RAM valoban mindig kevesebb volt, bar az minden telefonban stagnal, az elmult evekben, csak az Adnroidnal tobbnyire 12GB-nal az Applenel 8-nal.
-
Jacek
veterán
Ezzel a RT teljesitmennyel varjunk azert valamennyire fognak zarkozni, en max ada szintre szamitok, de az NV is fog elorenlepni.
De miota az Intel fellepett kategorian belul az NV melle RT-ben azota azt latom hogy a zoldszemcsiseknel mar nem is tenyezo az RTHa oda lep melle az AMD valami csoda folytan csak a DLSS marad mint mantra.
-
rumkola
nagyúr
Én 4070Ti-vel nyomom megjelenés óta, pont 335K-ért vettem. 1440P, fix 120FPS. DLSS, FG, ha kell butítom a grafikát, 1-2 opciót kikapcsolva ugyanaz marad a graf, csak 1.5x több az FPS. Vakítás az egész. Sőt, a rajta lévő memória mennyiség is elég nekem, hiába huhognak a "szakértők".
-
PuMbA
titán
Igen. Én is boomer gamer vagyok, sokat játszottam CRT monitoron 800x600-ban, 1024x768-ban meg CRT TV-n konzollal
Megtartottam volna most is az 1080p monitorom tovább, szóval nekem se volt tervben az 1440p-re váltás, de egyes mostani játékok TAA homályosítása az én határaimat átlépte. 1024x768 élesebb volt anno CRT-n, mint amit egyes játékok most produkálnak 1080p-n TAA-val.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
Gondolom te is Digital Foundry videókba nagyítgatsz bele és onnan látod a differenciát. Egy 4K FSR quality és DLSS quality között alig van differencia, sőt igazából a játékosok 90 százaléka észre sem venne semmit. Ahogy én sem vettem észre semmit Alan Wake II FSR v DLSS között, de teszteltem sok játékot, ugyanis haverom kártáyja itt volt két hétig (4070).
-
gejala
őstag
Nálam az A Plague Tale Requiem az etalon jelenleg, ilyennek kell lennie egy next-gen játéknak. Technikailag és Art design tekintetében is elképesztően néz ki, emellett folyamatosan olyan lélegzetelállító jeleneteket produkál, amit az Unchartedek óta nem láttunk. Látszik, hogy az egész szívvel-lélekkel készült, minden helyszínt igyekeztek emlékezetessé tenni. Nem féltek attól se, hogy gusztustalan és sokkoló legyen, néha akár random módon is. És ezt egy kis francia csapat produkálta saját motorral!
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
Na többek közt ezèrt se tartom sokra a DLSS T meg FSR T. Mert parasztvakítás kb. Pontosan szemtrükközès. Rosszabb 3D s grafikai minőségèrt azaz kèpminősèg rontásèrt kapsz cserèbe fpst szuper. Ez3rt a natív raszter felbontàs a lènyeg ma màr ha lehet 1440p min. Az RT meg az új gameknèl -40% fpst csökkent kb âtlagban úgyhogy szinte kötelezőek a DLSS meg FSR ilyenkor. Pedig a moddolt règi Source engines Black Mesa game maxon ugyanúgy hozzá a reflectiont a csillogásokat, fènyeket sok mindent. Hl2 höz kèpest èg ès döld. RT nèlkül. A padló , a csatorna is tükröz. Pont most tolom. De mèg az Oblivionban is csillog tükröz ahogy mozgok a kristàly vagy a tó stb.....
Szèpen nèz ki ez a tàblâzat, de mind az Amd mind az Nvidia túlzó sajnos âltalàban. Emellett grafika S kèpminősèg romlàs mellett törtènik. Returnal itt is lâtszik hogy milyen gyatra optimalizàciót kapott 4090 alatt DLSS meg FSR kell hozzà kb új kártyâkkal hogy èlvezhetőbb FPS legyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
hahakocka
őstag
Màrcsak a 8 GB vram miatt is necces legalábbis very high ultra szinten. S most màr azèrt az 1440P az àtlagos felbontàs lassan. Remèlem Intel S Amd jobb közèpkateget ad ki. 5-10% al ha jobb lesz a 4060ti a 3060ti nèl S ne feledjük 128 bites lesz csak . Dead ön arrival szoktäk mondani. Kérdés az ára hogy lesz. Mennyit eszik majd, bàr abban jó lesz szerintem. S kèrdès milyenek lesznek júniusban a 7600-7700-7800xt K.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Természetesen nem (az eszem még nem ment el), mivel a 3470-es már a GTX 1060-at is masszívan fékezi több játékban. Teljesen új gép lesz, 11 év után ideje váltani, mert már nagyon sok, számomra fontos játékhoz túl kevés.
Majd ha már meglesz és üzemel az új gép (tervek szerint valamikor a nyár folyamán), akkor természetesen frissítem az adatlapot. -
Persze egyetértek veled. Én sem veszek Amd kártyát mert szeretem az Nvidia megbízhatóságát és kezelhetőségét és márkahű vagyok .
Valószínűleg én is gondban leszek ha cserélni akarok ( már pedig szeretnék) mert nekem a 4080 jelentené az igazi előrelépést ,de várok év végéig. Ha nem viszik le az árát akkor veszek egyet ennyiért, tehát valójában neked is igazad van hogy jól csinálja Nvidia. csak a piac nem feltétlenül ilyen emberkékből áll akik végtelenségig lojálisak.[ Szerkesztve ]
-
Szerintem nem csinálja jól ,ez forduló pont lesz .
Az 1060 hozta a GTX980 kártyákat a 2060 pedig az 1080 teljesítményét.
Az Ampere sorozatban lett újra ti, a 3060 Ti hozta a 2080 Super teljesítményét a 3060 pedig nagyjából a 2080 ( nem super) teljesítményét.
A teljes értékű Ada GPU ból leszámolva ennek méretileg is 60-nak kellene lennie, ha figyelembe veszed az utolsó pár generációt.
Az RDNA 3 jobb vétel szerintem a jelenlegi árakat nézve és elérhető mindegyik gyártó kártyája MSRP körül, nincs bányászat nincs semmi , ez lesz az amikor kiderül hogy hajlani fognak vagy törni.
A 4080 roppant mód túlárazott és ott a 7900XTX ami egy jó kártya, RT ben is jó már. a 4070 Ti alulmarad a 7900XT vel szemben , Vram kevés és drágább.
A 7800XT ha 499 dolláros áron jön ki akkor ideálisabb választás lesz, mint ez.[ Szerkesztve ]
-
-
Csak kérdés a memória. Ha 8 GB Vram lesz rajt akkor a 3080 akár még jobb döntés is lehet a kissé magasabb fogyasztással is. Ha 10-12 GB lenne rajt akkor ok, csak hát az embernek fáj hogy egy 4070 árán 1080Ti-t kapott az ember 5 éve. az AIB 4070 árán meg közel 2080 Ti-t.
3 év múlva meg 6050 fér bele a büdzsébe.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- E-roller topik
- Milyen házat vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Elemlámpa, zseblámpa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...