-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeryFlash
veterán
-
Raymond
félisten
Innen van kinagyitva:
Az mar nagyon a legkisebb LOD ott. Az a kinagyitott reszlet a kep kb. 2%-a (240x160 a 1920x1080 teljes kepbol). Marmint a komplett reszlet ami ott van, nem csak a karakterek.
"Ennél szerintem még a GTA Vice City-ben is szebbek voltak távolról a karakterek."
Akkor szerintem nezd med megint, mert a GTA VC-ben talan a max LOD volt ilyenPrivat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
-
GEIL
addikt
Az is több mint 1/4-ed millió Ft..... és a szegényebb régiókban olyan havi fizuról esetleg csak álmodhatnak.
Szóval "örüljünk", hogy ilyen luxus műszaki cuccaink lehetnek és ezekkel dobálózunk, cserélgetjük és vásároljuk....stb.------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
fatal`
titán
Jobb az FFB, de az a játék kódja miatt van. De a késleltetésben/mintavételezési gyakoriságban jobb az ACC, csak szerintem nem túl jól használták fel. Nem rossz az FFB-je egyébként, érezni a dolgokat, csak kicsit lagymatag.
Valószínűleg pont a Nord volt az utolsó DLC hozzá.
Csak szaros 9000 USD?
-
fatal`
titán
A 6 éves ACC (amihez már DLC se jön több, meg valószínűleg patch se) az neked új?
Az AC evo a moddolhatóság és a VR teljesítmény miatt jön saját enginenel.
Az FFB-je az ACC-nek reszponzívabb, magasabb a mintavételezése (333hz, vagy mostanra már mintha 400 lenne, bár már elég rég volt elindítva). Csak másképp működik, elég lagymatag az FFB-je, mert ilyenre csinálták. Viszont ennek a világon semmi köze nincs az input laghoz.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Ja hogy most már mikrotranzakcio meg az online játék is az Nvidia miatt van.
Mindezt egy DLSS 4 slide-ból."Amíg erőltetik a gyártók a monolitikus dizájnokat "
Igen bezzeg az AMD a chipletes RDNA3-al hogy megmutatta!
Még offline mod is volt minden játékhoz a 7900XTX mellett és a mikrotranzakciot is letiltotta automatikusan.[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
Úgy érzem jó döntés volt nem váltanom 3080Ti -ról, szerencsére még ezt is a crypto örület alatt sikerült mondhatni értelmes áron 3080-ról "felváltani" mert azért kb többet adtak mint egy nem kriptozhatós 3080Ti-ért Bőven lehetne optimlizálással javítani a játékok teljesítményén, lásd stalker2 modok közt is van már ami amelett, hogy kicsit javít a képen még kicsit több FPS-t is ad.
Én most azért pánikoltam be, mert most az nV vagy felült arra, hogy AI-val átver mindenkit vagy tényleg ennyi a hardveres tudás, ez a vég ahova eljutottunk teljesítménybe. Erre adhatna választ egy új top end AMD kártya, hogy ők merre mozdultak, raszterba ők tudtak e érdemi fejlődést, mert ha Ők sem akkor valszeg tényleg ennyi volt és jön a fake FPS korszak. Lehet majd 16k 120fps footage csak valahogy rakd össze hozzá a gameplayt a valós 1fps-es render fps-eddel...[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
félisten
Mint a tegnapi AMD bemutató.Prémium.Ott hogy tetszett a felhozatal?Milyen volt az AMD bemutató számodra és a kártyák meg amit hoztak,ha már itt ennyire elegedetlen vagy?
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
M@trixfan
addikt
Na ne, mekkora mémet idéztél fel, az a Larás dolog nekem is megvan! Pont ez volt nekem is az első gondolatom, hogy milyen temporális stabilitása lesz a dolognak? Azt viszont dicséretesnek tartom, hogy sok “enhanced DLSS feature” támogatott 2000-es szérián is.
[ Szerkesztve ]
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Quadgame94
őstag
Azt kihagytad, hogy a 3080 úgy volt 700 USD hogy GA102-re épült. A 4080 és az 5080 is xx3 lapkára épül.
Csak jelezném: Az 5080 még 2x olyan gyors semlesz rasterben (a 4090 kb 1.9x) gyorsabb a 3080-nál. A 3080 2.4x gyorsabb mint a 1080
Viszont ez mind arra vezethető vissza, hogy nincs konkurencia. Az AI, RT képességei impresszívek ami a Blackwellt illeti. A többi pedig nagyon gyenge generációs előrelépés. Egy erős konkurenciának most kellett volna nagyog gurítania. De persze az AMD ezt (is) elszalasztotta.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Ezeket mind hardverből tudják egy az egyben??
Én mindig úgy képzeltem, hogy a hardver épp csak annyit tud tranzisztorból megoldani, ami a legalapvetőbb műveletekhez szükségesek, aztán a többit részfeladatokra bontják matematikailag, mint régen az Assembly esetén, hogy trükközni kellett pl. az osztással (bit shift és kivonás). -
Teasüti
nagyúr
CUDA magok azok csak szoroznak és összeadnak a videó alapján, nem?
Nincs publikus infó az RT magok számításáról?
Gondolom akkor az RT se sokkal bonyolultabb egy közönséges pixel shader-nél miután azonosítottuk a fényforrás(oka)t és a textúrá(ka)t. Onnantól meg talán csak iterálják ezeknek a száma alapján, hogy mi lesz a végső RGB érték. -
Teasüti
nagyúr
Ezekből a számításokból mennyit tudnak hardverből megoldani az RT magok jelenleg?
Kíváncsi lennék konkrétan milyen képlettel számolnak és az a képlet mire elég.
Annyi derült csak ki a videóból, hogy BVH és poligon metszés zajlik az RT magokban, de a jelenet bevilágítása az már szoftveres?
Itt most nem arra gondolok, hogy mit tudunk szimulálni a pro szoftverekben, hanem hol tart a játékipar és a hardver hozzá. Esetleg mennyire tudják befogni az RT magokat a pro szoftverek?[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
Miért is fontos hogy fény hullámhosszal számolnak és nem RGB értékekkel? Mert különböző hullámhosszú fények máshogy nyelődnek el, és verődnek vissza különböző anyagokban, anyagokon. A valóságot akarjuk szimulálni, ahhoz meg nem sok köze van ahhoz amit a monitor meg tud jeleníteni RGB színtérben.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Nem ajanlgatom, csupan kozoltem a tenyt, hogy Steamen ez a ketto a ket legnepszerubb kartya. Nepkartyarol beszeltunk. Most neztem a 3060 visszavette a tront.
Latszik mennyien haborodtak fel.
"5060 is hasonló szemét lesz ti meg majd tapsoltok megint a 12GB vramnak?"
Csak aztan nehogy megint az legyen, hogy a sok jovotallo AMD-nel aztan jobban teljesit 12GB vrammal.S_x96x_S
"Nagy csend."
Nincs nagy csend, konkretan semmilyen hivalatos benchmark nincs rola.
Illetve megint ugy beszelsz errol, mintha az Nvidia nem kinalna tobb vramot, mint 12GB.Inkabb arrol van csend, hogy az AMD-nek hol van az ACE ekvivalense.
"és arról győzködik a népet, hogy --> 12GB VRAM mindenre is elég"
Ilyenrol senki nem beszelt.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Ugyanazzal a motorral az Avatarnal nincs ilyen problema, tehat ez nem a motor vagy a kartyak hibaja hanem az fejleszto nem allt a helyzet magaslatan. Elnezve a jatek alltalanos kinezetet es allapotat nem meglepo.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Hellwhatever
aktív tag
-
-
félisten
Most én használjak helyetted googlet? [link]
Amúgy pont neked linkeltem be nem olyan rég,hogy ha szoftveres háttér lenne hozzá RTben mit tudna a 4090.De ez elmélet.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Lassan remélem kivág innen valami moderátor a sok hülyeséggel ,egy AMD-s kártyával folyamatosan tolod a flamet.Ballagj át már az AMD topikba,told ott a marketinget vagy ellenmarketinget. teljesen szubjetív véleményt tálalsz általános igazságként.Miért csinálod ezt?
Egyáltalán nem értek egyet sem a minőséggel kapcsolatos kijelentéseiddel,de ha ezt én teszem az ugye egy Nv fan véleménye.Ráadásul az RT s hasonlatod külön vicc,hogy számon kéred azon a gyártón,aki a leggyorsabb RTben és fejlődik is.Ha betolja a full RT nv egy játékban az AMD-n diavetítés.mi a jobb? Engedd el ezt a vergődést itt.
A memoria kevés az 5070 nél.már akinek.Nekem nem.Majd lesz Supervagy 5070 Ti,nem kell megvenni semmit,ez egy hobbi.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Es megintcsak nulla konzisztencia - ha olyan a problemad ahogy itt leirtad renderelesnel akkor mire volt jo ez az egesz siras? Mert igy teljesen mindegy hogy 8 vagy 12 vagy 16 vagy akar 24 GB van a kartyan. A hozzaszolas masodik fele pedig mar vegkepp ertelmetlen mert nem jatekorol beszeltel.
-
Raymond
félisten
A helyzet itt se valtozott semmit. Ha nem vagy kepes a hobbidra ennyit kolteni akkor mas hobbi utann kell nezni, mondjuk vonatok vagy madarak nezegetese.
Egyebkent teljesen ertelmetlenul ervelsz, milyen gyengebb kartyarol beszelsz? A problemad az volt hogy nem eleg a 8GB es azt irtad akkor veszel 16GB 4080S-t. Erre irtuk hogy ha a 16GB a fontos van olcsobb megoldas is. Ja hogy a 4080S-tol lassabb? Az, de nem az volt a problemad, egyebkent pedig az osszes 8GB es 12GB-ostol meg mindig gyorsabb.
Itt nem arrol van szo hogy en vedek egy ceget mert az hogy szukosen meri a VRAM-ot az NV soha nem volt megkerdojelezve. Amire ramutattunk tobben is az inkabb az, hogy logikatlanok az erveid.
-
Raymond
félisten
1. Nem kell, vehetsz 16GB-os 4070Ti Super kartyat is
2. Ha (ahogy argumentalsz) munkara kell es problema az a kb. 230-290EUR ami a 12GB 4070S vagy 4070 es a 16GB 4070TiS kozott van akkor mas munkat kell keresni mert annak amit csinalsz semmi ertelmePrivat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
szmörlock007
aktív tag
Hát mondjuk ha valakinek ez a munkája, akkor nem kéne gondot okozni egy 24 gigás RTX 4090 megvételének a célra.
Nyilván ettől függetlenül szomorú, hogy nincs olyan fejlődés mint régebben.#45326 S_x96x_S
Ez annyit jelent, hogy ezekre is elérhetővé tettek bizonyos szoftvereket, aki akar az ránézhet, illetve akinek az adott kártya megfelel hobbicélokra, az használhatja. De a kártya tervezésénél nem lesz szempont, hogy melyik Geforce-ba mekkora AI modell fér bele. Nvidia nem ezeket akarja eladni AI-ra. Ezek gaming kártyák még mindig.
[ Szerkesztve ]
-
szmörlock007
aktív tag
"Rendereljek a 10X lassabb procin mert nem fér bele 16GB vramba a blender render???"
Már nem azért de ha meló miatt renderelsz, arra a pro kártyák vannak (mint geforce quadro, igaz mostmár máshogy hívják, meg radeon pro). Ez olyan mintha valaki amiatt károgna hogy a 16 gigába neki nem fér bele az AI modell. A Geforce vonal az gamingre van, minden másra csak opcionális használatos, de semmilyen szinten nem szempont tervezésnél a Geforce-nál, hogy mekkora AI modell fér bele, vagy mennyi kéne Blenderre.
-
nagyúr
Ezek a kártyák legelsősorban játékra vannak pozícionálva (a Radeonok is). Ha renderelni akarsz, arra van másik termékskála. Nyilván a gaminges olcsóbb, de ha ezen akarsz spórolni, akkor nyeld le, hogy kompromisszumos.
Én amúgy szintén siralmasnak tartom ezt a sóherkedést a VRAM-mal, de a render baromi rossz érv emellett.Én amúgy tudom, mennyivel jobb a 4K - messze nem annyival, mint amennyivel többe kerül ökoszisztéma szintjén. Nekem.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Raymond
félisten
-
-
nagyúr
Csak én gondolom hogy az a brutális ugrás véletlen lenne közvetlen a bányászláz után?
Igen, valószínűleg csak Te A Turingban beduplázták az ALU-kat kiszolgáló infrastruktúrát (legalábbis a nagy részét), és az addigi közös lovon ülő FP32 és INT32 műveletek saját "környezetet" (datapath) kaptak. Az Ampere meg az INT32 datapath-ra ráültetett FP32 feldolgozókat, úgyhogy most van egy olyan közös, kevésbé hatékony datapath, mint a Pascalban, és van egy FP32-exkluzív. Ennek következtében a duplaannyi feldolgozó nagy általánosságban messze nem jelent dupla teljesítményt a Turinghoz képest.
Szóval ez egy evolúciós sztori volt, logikus lépésekkel, és ezután az Ada-ban az SM nem is kapott különösebb átalakítást, az ALU-számok is csak a 4090-nél ugrottak nagyot, a 4000-es generációban inkább az órajelek hozták a teljesítménynövekedést.[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Raymond
félisten
A mailbox.de es a direkt szallitas nem ugyanaz es messze nem mindenki csinalja. Geondolom ez neked most ujdonsag. Nezd, ertem en hogy probalod az arcod menteni azok utan amit ma itt produkaltal, de akkor azt vagy ugy csinald hogy nem irsz vagy finomabban, de legalabb nem ilyesmivel amit itt most probaltal most mert ez maximum csak kinos.
-
FLATRONW
őstag
Mindenhol ahol ilyen kérdéseket feltesznek (TPU, HU), főleg a hangos AMD -s kisebbség szavaz, akár többször is.
A múltkor feltettek egy olyan kérdést, hogy DLSS-képes kártyán milyen felskálázást használnak, ha elérhető az összes fajta (vagy csak a natív, vagy DLAA jöhet szóba).
Meg sem lepődtem rajta, hogy a DLSS-hez képest csak 1-2 %-al kevesebben, de szavaztak az FSR-ra. -
hahakocka
őstag
Na nekem az jó lenne nem kéne sokkal nagyobb colos mint, ami most van (22) Egyszerűen a szoba mérete okán. De néztem Német, angol s egyéb shoppokban lehet venni. Persze a Gari olyankor érdekes de monitorok ritkán szoktak szarak lenni legalábbis nekem eddig 2005 óta sose voltak rosszak amiket vettem. Persze belebotolhatok.
-
GEIL
addikt
10 éve 4K-ban....esetleg a windows asztalon....de játékokban tuti nem.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
félisten
Az sem 12 % mert a 4070 super tetted 100% alapnak.Az én chartomon pedig a 7800XT az alap...
Én mindíg TPU-t nézem nem csak most,itt is őket linkelem mindíg, mert releváns és új játékokkal tesztelnek és megadják a beállításaikat plusz szerintem a legjobb pártatlan IT oldal általában.
A többihez no comment szétcseszitek a topikot az állandó Nvidia fiával és az AMD promócióval. Miért kell állandóan hitet téríteni? MIt vársz mi lesz a vége? hogy itt leborul valaki hogy istenem miért nem AMD-t vettem ? Újra leírom semmivel nem tartom jobb vételnek az AMD-t sőt rosszabnak tartom,.
DE mások a szempontjaink. Nekem nincs azzal gondom ha te azt veszel. Nem fogom neked bizonyítani órákon át, hogy az Nvidia mennyivel jobb. Nincs jó döntés egyik sem igazán jó vagy rossz. Személyes preferenciák vannak kinek melyik a jobb vétel.[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
Remélem feltűnt, hogy ezek natív felbontáson készültek. Ami érdekességnek jó, de a gyakorlatban mindenki DLSS balanced vagy akár performance módban nyomja 4K RT-t. De raszterben sincs semmi értelme a 4K natívnak, DLSS balanced tökéletesen néz ki.
UE5 meg alig fogyaszt VRAM-ot továbbra is.Én például alapból nem is lennék hajlandó olyan UE5 játékkal játszani, amiben nincs DLSS. Onnantól meg 960p-ben renderelek, 12 giga sokáig elég lesz arra.
-
hahakocka
őstag
Nem látszik amúgy mert NV 88% on áll kb. Vagy jó a marketing . Pedig drágább s kevesebb vram. RT ben jó is de a szavazásod alapján azt meg 10% érdekelné? Azért szerintem többet valójában.
Jaja 6800 ha van még mindig arany. A 7700xt-4060Ti nagyon rossz vétel mai napig.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
Ezek a TPU-s közvéleménykutatások egy hardveres "enthusiast" közönség buborékjában készülnek, nem mérvadó a teljes piacra nézve.
A Steam stat meg azért hülyesség, mert teli van főleg kínai internet café gépek cuccával (ezek akár több száz gépet is üzemeltetnek egyszerre helyszínenként), szóval az sem elsődlegesen az otthoni emberkék konfigját méri fel.
Az NV monopóliuma az áruházak kínálatát tükrözi, az emberek többsége egyik VGA gyártót sem ismeri. Raszter meg ray-tracing, ez kínai a laikusnak."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
félisten
Igen, a 12 % piacrész ezt mutatja.
Ezt úgy írod amúgy mint ha Nvidiánál nem lenne raszterteljesítmény az RT mellett.
kit akartok meggyőzni egy Nvidiás topikban állandóan?
van egy kis reddites képem ha az ember mindent figyelmbe vesz RT-t és rasztert is:
[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
"AMD meg majd beárazza 500-600USD árra az új RX 8700 XT-t "
500-600 dollárral nem lesz 40% részesedés, amire célozni akar most az AMD.
Illetve már a jelenlegi 256bites mainstream kártya is ezalatt az ársáv alatt helyezkedik el.
Gyak. áremeléssel készülne a 40%-ot elérni? Valószínűtlennek tartom.Ha nincs a Turing-RDNA páros áremelés '18-ban-'19-ben, akkor a PS5-öt is hamarabb éreztük volna kevésnek.
Arra gondolok, hogy a PS5 annak fényében vált jó üzletté ár-érték arányban, hogy az őt kiváltani tudó PC-s kártya az addigi $200 helyett hirtelen $400+ -ba került.
Ezzel időt nyert a konzol az elavulást tekintve, lassabb volt a játékosok váltása a konzolt meghaladó szintű VGA-ra, tovább maradt releváns a konzol.
Lényegében a PC-s áremelés farvizén evez a Sony a konzol árának belövésekor, most a Pro esetében is.Nem tudom, hogy az NV mennyire fog beszállni az új AMD-népkártya-Battlemage öldöklésbe. Már ha lesz ilyen, és az AMD-s menedzser nem csak bullshitelt.
Elméletileg nincs rá túl nagy szüksége a zöldeknek, de szinte Nvidiás belső policy az, hogy szeretnek nyerni, kivéve talán a low-end szegmenst.[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
gainwardgs
veterán
Ps5 pro egy 7700Xt és egy 7800XT közt van félúton szvsz.
Ugyanaz a mese mint Ps5 megjelenéskor hogy dobozon virított a 4K 120 fps, aztán kb 5 ujjamon megszámolom melyik játékban tudja is tartani ezt a sebességet
Kétlem hogy egy ps5 pro gta 6-ban tartani fogja a stabil 60 fps-t, persze butítani lehetNekem jó lesz a 4090 is
Vagy lehet kipróbálok egy 7900Xt Nitro+ Vapor-x-et vagy Hellhound-ot, persze ha a tápom is bírja szuflával (de lehet procisehajtsaki )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.