-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEIL
addikt
ez mondjuk igaz.....akkor sokkal egyszerűbb volna egy sima 2 pólusú tápkábel egyenesen a konnektorba....fesz. és áramerősség szabályzással persze.....vagy mint anno ifjúkoromban volt olyan tápom a 90-es évek elején, hogy a monitor is arra volt rádugva....stb. az a kábel és csatlakozás tuti kibirná és felvehet a kártya amennyit akar......de ezek a kis "tápkábelek" egyértelmű hogy melegednek és megolvadnak 500w környékén.
[ Szerkesztve ]
-
-
GEIL
addikt
-
GEIL
addikt
válasz
Raymond #48197 üzenetére
Szerintem majd akkor lesznek relevánsak a(z 1080p) tesztek is, ha meglesz a kártyákhoz az új nvidia driver....mert ez így eléggé "safe mode" működés
Azt már meg sem emlitem hogy DLSS nincs is bekapcsolva és igen, van aki használja már 1080p-ben is mert pl olyan monitorja van és szeretne 190 helyett 240 fps-t.....stb stb
-
GEIL
addikt
válasz
Sontir Fel #47567 üzenetére
áhh...dehogy....3 éves használt kártyáért aki kiad több mint 1,2 milliót az tud valamit.
-
GEIL
addikt
válasz
Sontir Fel #47564 üzenetére
Így helyes....jó volna itthon is behúzni majd 375 körül egy használt 4090-et
-
GEIL
addikt
aha...szóval már 5-6 éve 4k-n vagy....
windows asztalon és pár régi játékban lehet, de újabb címeknél tuti, hogy butítgatott grafikán esetleg.
pont pár napja néztem a "világátlagot"....ahol a használt felbontások kb így alakulnak:
1080p........még mindig 58%
1440p.....jön fel és már 19%
4k......................................9%
egyéb (21:9, wide...stb)....14%Azért a 4k gaming még nem olyan elterjedt és még kell jó pár év, hogy az 1440p is egyáltalán beérje az 1080p "népszerűségét".
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz
Busterftw #47347 üzenetére
Erről a volt számtech. tanárom jut eszembe még 25 évvel ezelőttről, amikor viccesen megjegyezte, hogy a teljes értékű jó processzorok a Pentiumok és a butitott, lassu és inkább irodai alkalmazásokhoz való procik pedig a Celeronok, amit ő nem is venne mert szánalmasak.
Tanár úrnak már akkor volt PIII 1000-res (133 fsb) procija, amikor én seggem vertem a földhöz hogy tudtam venni Celeron 633-at (66 fsb), amit 965-ön (100 fsb) sikerült hajtani és globalwin fop32-vel hűtöttem.Témába vág annyiban, hogy a csúcskategórián kívül is van élet
-
GEIL
addikt
válasz
deathcrow42 #47331 üzenetére
Igen, ez egyértelmű hogy annyiért nem fogod eladni.
Én sem fogom eladni 90k-ért az RTX3060-at az otthoni kisebb gépből....és nem azért mert szeretnék kapni érte közel annyit mint amennyiért vettem, hanem azért mert tudom hogy amire kell arra elég. -
GEIL
addikt
A lényeg az, hogy bizonyos esetekben és feltételekkel lesz így, hogy az "5070 = 4090".
Elég sok youtuber meg ismert tech cuccokat tesztelő emberke reagált már a tegnap hajnali bemutatóra és a többségük pozitívan áll hozzá , ahogyan én is.
Örüljünk hogy jönnek új kártyák és procik, fejlesztenek és az előrelépéshez ez kell.
Az, hogy most szoftveres (dlss, ai...stb) oldalon adnak több újdonságot és nem nyers hardverben, azon maximum csak dünnyöghetünk.....fogadjuk el és lépjünk tovább.
A játékok nagy része tuti támogatni fogja az új technológiákat és valóban látni lehet majd az előrelépést az előző generációkhoz képest.Aki pedig az árakon pattog, az spóroljon vagy dolgozzon többet vagy keressen több pénzt vagy vegyen fel hitelt vagy kérjen kölcsön vagy maradjon csendben és használja azt amit jelenleg is hajt.
Senki nem kényszerít rá még a váltásra és "The VR Pisti" szavait idézve: Még nem kéne egyből dobni a 4000-es szériát, mert azoknál is lesz gyorsulás...stb stb.Le kell nyelnünk hogy romokban a Forintunk, magas az adó és a kereskedők is akarnak egy kis hasznot...ezért lesz nálunk még drágább minden.
(A hardvereim nagy része felvidéki / külföldi szerzemény és árban így már elégedett voltam.)[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
Végülis az Apple telóknál is a szoftver része a komoly....a hardver pl proci vagy RAM tekintetében a mostani félmilliós csúcs 16 pro-ban is olyan, mint egy 6-7 évvel ezelőtti középkategóriás androidos telóban.
A lényeg hogy működjön..és ha a 4090 fps értékeit hozni fogja egy 5070 275 ezer Ft körül....hát annak egy gamer örülni fog....max a 4090 tulajok dünnyögnek akik megvették közel 1 millióárt a kártyájukat.........de ugyanez volt anno a 3090 esetén arányaiban.
Haladjunk...jó lesz a DLSS4
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz
Quadgame94 #46423 üzenetére
Nem gond ha olcsóbb a Radeon kártya....cserébe annyival (vagy többel) gyengébb Raytracing esetén és az FSR se nyomja le a DLSS sebességét és minőségét.
Az egyetlen ami még mellette szól(hat) az a VRAM mennyisége.
(vagy az elvakult piros szemlélet)Szóval ez tényleg egyénfüggő, hogy ki mit választ.
-
GEIL
addikt
válasz
kovsol #46307 üzenetére
Asszonyom felvidéki, úgyhogy az én magyar fizumon kívül minden megtakaritásunk Euroban van.....szóval szerencsére nem hat meg ami idehaza folyik....már régen Euronk lehetne, ha az alapkamatot megemelik és fogszoritva rögzitik a 300-325-ös árfolyamot egy laza 8-10 éve.....még a román lej és a háborúzós ukrán hrivnya sem gyengül....csak minket etetnek a háborús inflációval.....de senki nem tesz semmit, mert még nem fáj eléggé (= jó ez is magyarnak)....bár csodát ne is várjunk, hiszen ez már nem a Pilvaxban beivott Petőfiék korszaka akik mertek emberkedni (aztán mégis hátbalőtték menekülés közben)....de nem is '56.......a modern kor embere félti a saját seggét és belenyugszik mindenbe....csak fórumon morgolódik és megmondóemberkedik...stb.
Apum szalonból kihozott 3 éves 1.0 tsi Skoda Rapidja 32.000 km-rel már új hengerfejet kapott.....gyári hiba miatt elkopott a csapágyazás
nem javitható....
Én hajtok egy 19 éves II-es Skoda Octaviát, 1,6 8 szelepes benzinmotorral...256.000 km van benne de nulla hibával....olajat sem eszi...erő is megvan és gond nélkül és felkészités nélkül bármikor műszaki vizsgaképes...és még vígan fog tekerni egy laza 10 évet ha úgy alakul.
Fatertól kérdeztem, hogy hol látja 16 év múlva a Rapidját ?
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz
Quadgame94 #46305 üzenetére
Na de ugyanez van mindennek az árával.
1 kg csirkemell már kb 2.000 Ft
1.4 "TeliFosi" motoros Suzuki is 8 millió kb
Iphone-ok árát már nem is említem mert gusztustalanMinden drágul.....és hiába fórumozunk meg vitázunk....akinek kell az újabb az kénytelen megvenni......nVidia helyében próbaképpen minden mostani árat duplázva (pl 1.000 helyett 2.000 euro) hoznám ki az új generációt.....és lám lám, így is lennének eladott kártyák és a duplázás miatt nem esne vissza felére a kereslet sem......a gamerek morgolódva de megvennék....ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz
Quadgame94 #46200 üzenetére
bizony az 1080p még mindig eléggé népszerű
.....és bizony a win10 megy jobban nem a folyamatosan problémás bugos win11 -
GEIL
addikt
válasz
Quadgame94 #45852 üzenetére
Hidd el, hogy van olyan játék ami full részletességgel és full Raytracinggel, de DLSS nélkül még az RTX4090-et is letérdelteti....natív felbontásokon.
Szóval nincs gond azzal ha ki kell adni akár 300-350 ezret is egy "natív 1080p-s kártyára".
Az a belépő kategória ha tetszik ha nem. -
GEIL
addikt
válasz
-=RelakS=- #45488 üzenetére
Azt a korszakomat szándékosan nem írtam le, természetesen nekem is volt 286, 386SX, 486DX2 procis gépem....videokártyák is S3-tól kezdve Riva128, 3Dfx voodoo3 2000, GeF2 mx400, GeF4 ti4200...stb stb.....de anno 1989 körül, 8 évesen kezdtem a gamelést Commodore64-gyel és fekete fehér Jácint TV-re kötve...stb
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz
gainwardgs #45485 üzenetére
Igen, az 1440p-t mondtam volna még mint egészséges kompromisszum.
-
GEIL
addikt
Mondjuk boomer gamerként a 2000-res évek elején a 640x480, 800x600 volt az átlagos.....akinek már ment valami "akadozás nélkül" 1024x768-ban az már isten volt.
az 1280x1024 még elérhető volt egyes játékokban, de az 1600x1200 már valóban csak álom volt még az akkori csúcs hardverekkel is..Persze a felbontáson az "problémázik" akinek a kijelzője többet tud mint a gépe.....én annak idején vígan elvoltam 1024x768 100 hz-en / 100 fps-sel.....haverom meg erősködött hogy neki 1600x1200-at tud a monitorja és szenved mert 60 hz, de csak 30 fps-sel megy a Quake3
.....mondtam neki, mert megalomán vagy és nagyfelbontású monitort akartál amit a géped még windows asztalon is alig tud meghajtani és nézheted a 60 hz-en villogást......persze azon a monitorján az 1024x768 elég homályos volt.....de az én monitorom ugye nem tudott többet, de éles volt és 100 hz.....
Szóval én ha most mehetnék RTX4080-ra vagy RTX4090-re....akkor sem a monitort cserélném először...hiszen vígan elég mindenre az 1ms /240HZ /Gsync /HDR és "csak 1080p".....nem váltanék skálázgatott 4K-ra és 60-80 fps-re,.....
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz
Quadgame94 #45050 üzenetére
Hagyjuk már ezt az "RT indokot".
Nálam pl indok a DLSS is, ami köröket ver az AMD FSR-jére, mert sebességben is szépen teljesít és mellé a minőség is szépen megmarad.
De nVidia mellett szól még a jobb driverezés, jobb támogatottság, a streamerek/gamerek által használt studio kiegészitések és bármilyen képanyag esetén már az "aktív felskálázás" is elérhető....stb.
Annyival drágább szerintem amennyivel többet is kapunk.[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz
gejala #40880 üzenetére
elfelejtettem a legfontosabbat:
a Fortnite egy INGYEN letölthető és játszható game....konzolokon se kell hozzá se live gold, se ultimate, se ps+...semmi.....és természetesen CROSSPLAY-es játék....egy lobbyban állhatsz egy Nintendo switch-essel, mobilteló/tablet androidról....vagy PS4 és Xbox One széria "DX11" grafikán....esetleg nextgen konzolok DX11 120 fps vagy DX12 60 fps vagy PC-n ugye tetszés szerint testreszabva..,..és működik...
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz
Devid_81 #40877 üzenetére
"Creative 2.0 mód" már bekerült a játékba és ezek a pályák is játszhatók ebben a minőségben...igen.
Folyamatosan fejlesztik a játékot és 2019 óta rengeteg apróság változott benne......
"Nanite" részecskerendszer és fullos dinamikus árnyékok és "Lumen" fények engedélyezése mellett EPIC-re téve a grafikai részletességet DX12-ben még a 4090-et is meg lehet "döccenteni".......
Én pl 1080p 60hz/60fps DX12 és Epic látvány és hardveres RayTracinget engedélyezve is vígan játszok vele RTX3060-nal...DLSS Quality-vel.....gyönyörűen néz ki...a por, az apró törmelékek, kövek....falevelek, a víz animációja...apró buborékok, hullámok, fodrozódás...Raytracinggel pedig minden kis vacaknak is valós tükröződése van....hihetetlenül jól néz ki a játék. Rajzfilmes és meseszerű a grafikája, igen...ez ilyen....de az előbbi linkelt videóban a "COD"-kinézetű és stílusú pálya mutatja hogy ennél több van a játékban, de szándékosan nem lesz olyan....és pont ez miatt "több" mint a többi hasonló játék.....a több mint 230 millió játékos világszerte már nem csak a véletlen....mondom ezt sokat látott és sokat megélt 42 éves fejjel.....sokféle játékmód és pálya van benne....a Save the world féle összetett "tower defense" játéktól kezdve az épitős és az építés nélküli Battle Royale mód....Team rumble (50 v 50) stb stb.minden korosztály talál benne kedvére valót....van kicsiknek való "Party Royale" mód is....fegyók nélkül...mászkálni, nézelődni, hullámvasutazni....labdajátékokat játszani...vagy autóversenyezni...motorozni...stb stb....
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz
DudeHUN #40844 üzenetére
Sokra nem megyek vele....mert 1080p-s kártya és még Raytracinggel és csutka grafikán se tudok beletolni 7,5-8 Gb Vram igénynél többet....Fortnite-ban pl.
De szétmoddolt, texturapackolt GTA5 se teszi tele...az is 8 Gb körül megáll nálam.....
DLSS is módosit a Vram telítettségen,...
1440p-ben már tuti más volna...de oda más kártya kell...[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz
devast #40787 üzenetére
4070 is elvérzik ha a DLSS kapcsolót elfelejtjük...
Kezdek inkább konzol felé húzni...DE maradok csak Fortnite-nál mert többnyire azt tolom ha időm engedi...szóval PS5....natív 4K sehol nincs...többnyire 1440p-4k között dinamikusan mozog és felskáláz....120 fps módban a DX11 (PS4 és Xbox one) grafikát kapjuk....60 fps DX12 módban van Raytracing és fullos "Nanite és Lumen" és szépen tartja az fps-t......A látvány a PC-s kimaxolt EPIC látvány szintjét hozza, DE régi motoros Pc-s szemmel én látom a "talajon" hogy az AF (anisotropic filtering) jó esetben is max 8x, de inkább 4x.....PC-n 16X többynire....szóval konzolon látom ahogy kb 20 méterrel előttem kb élesváégással már homályos talajtextúra van...kevés az "átmenet" és távcsőben nézve is megvan az élesvágás...PC-n még távolabb is frankón van éles textúra és folyamatos az átmenet a távolság függvényében....
Szóval mindenhol van "gond".....talán egy 750 ezres PC-n már lehetne játszani olyan minőségben ami tényleg fullos látványt tud tartani 1080p-ben és 60 fps-t kitűzve ÉS tényleg kompromisszummentesen..
Irigylem azokat akik 1440p/4K -ban medium-high grafikán DLSS-sel elégedettek...[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz
hahakocka #40784 üzenetére
Pont ezért írtam 1080p-t, mert amit írsz 1440p-t az több pixel és nagyobb terhelés a kártyának.....de azért 2023 derekán egy 200 ezres kártyán (mondjuk 400 ezres PC-n) a 60 fps a cél és CSAK 1080p...de azért itt már ne kelljen még butitgatni meg vacakolgatni a beállítással....ezt vinnie kéne csutka grafikán kompromisszummentesen. Vagy irreális amit elvárnék ?
Bár ha onnan nézem még egy RTX3080 se lenne képes DLSS maszatolás meg skálázgatás nélkül az 1080p fullos grafikára és Raytracingre....pedig 1-1,5 évvel ezelőtt még sok százezer ft volt egy RTX3080....és az se tudja a natív 1080p / 60 fps-t ? hát itt valami gáncs van akkor....
Csak húzom a számat a mostani 4070 tesztekre is....mert mindenhol CSAK high és very high meg DLSS...és úgyis alig van meg a 60-80 fps 1440p-ben.....miért nem lehet a kártya nyers erejét tesztelni állítgatás nélkül......
...hát egy Fortnite-nál a "DLSS quality" kapcsoló a 100% 3D resolution-t leveszi 66%-ra....DLSS Balance és DLSS Performance módban meg még gatyább a kinézet....és örül a teszt alatt hogy "very smooth" meg így úgy....én meg nézek pislogás nélkül hogy ennek örülsz te szerencsétlen hogy butitott homályt látsz 80-120 fps-sel ?
De ő örül mert 1440p XDHagyja 100%-on a 3D rendert és tolja rá a Raytracinget hardveresen...nini még az 1080p-ben is becsuklik
még a 60 fps se lesz meg...aztán cseszheti a i7 13XXXk-t meg a 32 gb DDR5-öt
Full félreveztőek a tesztek.... aki nem tudja mit kell nézni azt megvezetik....sokszor képkockánként nyomom a pause-t mert nem látni mit hogyan állított el a "teszthez".
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz
huskydog17 #40729 üzenetére
Az i5 3470 mellé gondolnád ?
(Adatlapodon az szerepel) -
GEIL
addikt
válasz
Yutani #40719 üzenetére
Hardverben és nyers sebességben igen....még az árazása is vonzó a piros oldalnak.
De a raytracing tudás(sebesség), felskálázási eljárások kezelése már nem velük van.....kb 10 ből 8 játék jobban fut zöld kártyán...a kiforrott és betonstabil driverezést már nem is emlitem.
főleg hogy nVidia kb minden szegmensben és ársávban nyújt kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz
Citroware #40704 üzenetére
Nézzük onnan hogy egy minimum 9-10. gen i5 (6/6 vagy 6/12) mellett egy 4070-nel vígan el lehet játszani ma a legújabb címekkel is....a régebbiekkel meg főleg.
1080p-ben overkill és ultra részletesség + Raytracing és DLSS nélkül is vígan teker bármit 120 fps körül.....DLSS-sel meg 144-200 fps is jön....
1440p-ben ultra részletességgel és DLSS-sel akár 100 fps felett is megvan.
4k-ban very high vagy ultra beállításon (DLSS mellett) 50-70 fps megvan.Egy ilyen konfig cakk pakk nincs már 400 ezer Ft......
Szlovákiában a Gainward Ghost RTX4070 átszámítva ma kb 223 ezer Ft volt....nem látom a gondot.
Ennél olcsóbb nem nagyon lesz.....kb minden drágul.....a tojást vagy a margarint is megvesszük iszonyu árakon....akkor gamerként már 3-5 évente csak megvesszük az aktuális számunkra megfelelő kártyát is ha kell.....nem érzem annyira rossznak az árakat.
Persze nem túlárazott a 310 ezer Ft-os 4070-et mondom....az röhej és parasztvakitás kb.
Van olcsóbban itthon is....de Felvidéken minimum 25-30 ezerrel tuti olcsóbb mindegyik tipus. Ott vettem átszámítva kb 160 ezerért az RTX3060-at amikor idehaza 190 ezer volt az RTX3050[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
Elfogadjuk az érvelést...és értem mit mondasz....igazad van.
De amíg lesz olyan veréb mint én hogy túlárazva is marad nVidia kártya vásárló, addig menni fog a szekér nekik.....7900XT helyett inkább a 4070-et kérném (nem is a 4070 ti-t)...aztán ha mégis 7900XT-t nyernék vagy kapnék valahonnan, egyből eladnám és venném az nVidia kártyát...Évek 2002-től nvidia kártyám van....engem a megbizhatóság, támogatottság, DLSS és a jól testreszabható driver megvesz kilóra...az árat pedig lenyelem pár évente...ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
De mi alapján "kéne 4060"-nak hívni amikor a 3080-at kb zsebre teszi ?
Lesz majd 4060 ti és 4060, sőt 4050 is......de megkockáztatom hogy a 4050 is jobban fog tekerni mint a 3060-ak jelenleg,.
Mérgelődhetünk rajta, de az nVidia jól csinálja....az összes ársávban és az összes kategóriában van/lesz kártyájuk....mindenki csemegézhet attól függően hogy mire van szüksége......és a 100 ezer Ft alatti kártyákat el kell engedünk....a GTX korszaknak vége....és legolcsóbb RTX (4050?) se lesz 100.000 Ft, de FullHD-ben pötyögni az kell majd....
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
-
GEIL
addikt
válasz
Devid_81 #40577 üzenetére
Mondjuk ez tényleg ízlés kérdése, de van ahol szépen használható a DLSS...én pl Fortnite-ban DLSS Quality-vel zokszó nélkül bekapcsolt Raytracinggel és fix 60 fps-sel játszok 1080p-ben csutkázott EPIC grafikai részletességgel, Nanite, Lumen...stb stb minden bekapcsolva és maxolva és nagyon jól fut és jól néz ki....engem meggyőzött az nVidia....
Természetesen vannak (és voltak mindig) otthon konzolok is a PC-k mellett....nálam nem zárja ki a kettő egymást.
Most is tervben van PS5 és Series X vásárlása is...de majd szép sorban.[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz
S_x96x_S #40249 üzenetére
De a középkategóriával nem akar senki 4K-ban játszani.....
de még 1440p ultra grafika 144 fps-sel sem.....A középkategória szerintem 1440p ultra / high grafika és 60 fps /144 fps
vagy 1080p ultra / high grafika és 60 fps /144 fps
......ide meg elég a 8 Gb VRAM....főleg GDDR6X-ből...[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz
#82860288 #39926 üzenetére
Placebo.....mint a gyalogátkelőhelyek melletti villanyoszlopokon a be nem kötött gombok...csak világit és elalszik ha nyomkodjuk......de az autós forgalmat irányitó lámpákat az piszkosul nem fogja befolyásolni
, azok egymáshoz / kereszteződéshez vannak időzítve és belőve.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
Most vonatkoztassunk el a Krajcárunktól ( Ft-tól), mert egy vicc ami idehaza van.
Ismét Szlovákiát tudom példának felhozni, akiknek már több mint 12 éve Eurojuk van....
7 éve azért kb 300 körüli Ft-ot ért az 1 Euro....és 2015-ben sógoromék 220 Euroért vették meg akkor a GTX960-at.....én pedig ugyanúgy 2015 nyarán vettem itthon 70 ezer Ft-ért....ugyanott vagyunk és voltunk arányaiban......viszont a Ft csúnyát romlott de az Euro nem romlott "semmit".....és az árak mégis kb hasonlóak most is....akor "hogyisvanez" ?[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
Pedig jobb ha elfogadod....mert az 5060 "még drágább" lesz majd pár év múlva...
7 éve 80 ezer Ft a "középkategória"
4 éve 140 ezer Ft volt a "középkategória"
covidos bányászós drágulós bohóckodást nem emlitem....
most meg ott tartunk hogy egy "középkategória" már 220 -240 ezer Ft.....[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
Átbeszélhetjük oda vissza....de az árán ez nem fog változtatni...lenyeljük és megvesszük ha kell....vagy veszünk olcsóbban gyengébbet vagy régebbit vagy megyünk konzolra....vagy egymás idegeire
Vitya is megmondta: "Nem a zsemle drága, hanem a pofátok nagy..."
Nekem már az RTX3060 is fejfájós volt....
pedig Szlovákiából vettem kb 160 ezer Ft-ért akkor, amikor idehaza 210 ezer alatt nem lehetett kapni...
Amúgy "odaát" már láttam 530 ezer Ft körül RTX4080-at is
, ami 70-80 ezerrel olcsóbb mint itthon (Ott kevesebb a DPH mint itthon az ÁFA...meg nincs annyi nyerészkedés ?)
[ Szerkesztve ]
-
-
GEIL
addikt
Az RTX4070 ha natív teljesítményben (dlss/fsr skálázgatás nélkül !) és nyers erőben verné az RTX3080-at, akkor nem lesz rossz kártya (kevesebb fogyasztás, stb).....persze ezt az én szememmel és RTX3060 tulajként mondom, hogy 1080p / 60 fps-re tervezném majd...
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz
Yutani #39722 üzenetére
Főleg úgy, hogy még mindig kiállok az az állításom mellett, hogy egy RTX3080 / RTX3090 is kevés volna ha 1080p-ben DLSS/FSR (skálázás) nélkül szeretnék csutka grafikán és fullos Raytracinggel játszani...
pl Fortniteot vagy Cyberpunkot......Fortnite már unreal engine 5.1 alatt muzsikál..és még az RTX4090 is le tud térdelni
(40-50 fps 1440p-ben, 28-30 fps 4K-ban) ha skálázás nélkül minden csutkára van állítva....
-
GEIL
addikt
Inkább 4070-nek kéne nevezni.....de hát "ők tudják".
Kiváncsi leszek akkor a 4060-ra vagy 4050-re.....pl ha a 4050 verni fogja a 3070-et,
és 250 ezer Ft körül elérhető lesz, akkor nem lehet rossz buli jövő nyáron a "kisebb" felbontásban játszó és olcsóbb kártyákra vágyóknak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Tudományos Pandémia Klub
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DJI topic
- Autós topik
- Opel topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- További aktív témák...