Új hozzászólás Aktív témák

  • Assdak

    őstag

    válasz Woodslave #50255 üzenetére

    Nem állt szándékomban fölényeskedni.
    És az elért eredményeidet sem kívánom kétségbe vonni.
    A három mondat amire reflektáltam, alaptéziseiben hibás.
    Edzés és edzés között is van különbség. Egy sima edzés közben is el lehet fáradni természetesen. Ezt viszont nem lehet ahhoz a fáradtsághoz hasonlítani, amikor az ember folyamat bukásig edz és az idegrendszer is elfárad. Ilyenkor jön a szédülés, lilán látás, és azt érzed, hogy az egész tested fáj.
    Ha valaki huzamosabb ideig csinálja az ilyen intenzív edzést, akkor az immunrendszer nem hogy erősödik, de gyengül. Ilyenkor az ember sokkal nehezebben regenerálódik, a fáradtságérzet szinte folyamatos, és a különböző vírusos fertőzések ellen is védtelenebb a szervezet. Ugye ezt a jelenséget szokták néha túledzettség néven is emlegetni.
    A glutamin igazi jelentősége ilyen edzés mellett tudd kicsúcsosodni. A glutamin kortizol aktivitás közömbösítő hatása miatt kedvezően hat a fáradtságérzésre és az immunrendszer állapotára.
    Az már csak egy plusz, hogy a glikogénraktárak feltöltésére is kedvező hatást fejt ki.
    Azt vizsgálni, hogy a glutamin önmagában milyen izom és erőnövelő hatást vált ki, netto baromság.
    Lehet, hogy egy átlag hobbi gyúrósnál ( ezt most nem degradálóan írom ) ezek a pozitív hatások nem fognak annyira kiugróan jelentkezni, ahogy a protein turmix megivása után sem lesz senkiből szupermen. Ettől függetlenül, nyugodtan be lehet menni egy értelmes sportorvoshoz és el fogja mondani, hogy jelen esetben mennyire nem egy marketingmaszlagról van szó.
    Igen, nekem sajnos, nem sajnos szükségem van rá. Nálam drasztikusan jelentkeznek a fenti tünetek amennyiben elhagyom a glutamint és nem csökkentek az edzés intenzitáson.

    Amennyire eddig lejött, úgy gondoltam, te nagyjából képben vagy "kémia" részével dolgoknak, ezért sem értem a shopbuilderes bevágást.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák