-
IT café
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz K1LLMy53Lf #193806 üzenetére
Áááá, esélytelen.
37cm most hidegen. Igazából mérés szerint nem sokat nőtt mióta edzek. Pedig nagyobbnak néz ki, nem is értem. Progresszió is volt mind biceps mind tricepsz oldalon. Na mindegy, ez van, össze azért nem török ezen"Oh my Goa'uld!"
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Dorian #193797 üzenetére
én a quad-on tök látom/érzem a változást (asszony is és "sír" is emiatt folyamatosan ), bármennyire nem érdekel/akarok rá fókuszálni, de nem is akarom elcsalni és tolok lábnapot heti egyszer (4-5szett lábtoló, 4-4szett lábnyújtó/-hajlító... ezen felül combközeítő/-távolító szokott még lenni 4-4, ha épp érzek hozzá kedvet... ma nem volt, tegnap core edzésen szétszedett az edző... :/).
kezdetben is izmos volt a lábam, de alapból a vastus lateralis illetve a sartorius látszódott megfeszítve, amúgy egy tömb volt... most azért egyre jobban tapintható, sőt látható a legtöbb izomrost... utóbbi ~1hétben (múlt heti és a mai lábnap után) a vastus medialis, amit nagyon érzek és kezd előjönni... hátsó részt nem nézem, de azért ágyon fekve, tv-zés közben felhúzott láb esetén azért szoktam tapintásra érezni, hogy az is alakul...Peaceliker : 42nél ne add alább
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Fred23
nagyúr
válasz Peaceliker #193803 üzenetére
Milyen cél-testzsírszázalékra számolva kaptad a 42,5 centit? Ugye a 20% a jelenlegid, és nem a célod? (A "What is your desired body fat percentage? (%) " alá mit írtál?) Csak mert ez nagyban befolyásolja a végeredményt. Én még sosem néztem meg például 10% tzs alatti célra számolva, mert nem látom értelmét. 10 és 15 százalék között érdemes szerintem nézelődni.
Mondjuk ja, van pár ember, akinek jó a 20% is már, és úgy könnyen lehetnek nagyok/nagyobbak. -
Peaceliker
addikt
válasz Peaceliker #193802 üzenetére
Na megneztem azt a kalkulátort. Azt írja (ha eltalaltam a 20% os testzsirom) hogy 42,5cm a max. Akkor lehet ez még 40
"Oh my Goa'uld!"
-
K1LLMy53Lf
senior tag
relatív alacsony: 177 cm, rövid, kötött izmokkal (testzsír inbody szerint ~20-21%)
alkar: véleményed szerint akkor érdemes arra is végezni pár szettet edzésenként, ha jól értem
[ Szerkesztve ]
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
m3ss
veterán
válasz Peaceliker #193781 üzenetére
nekem a ruddal valo guggolastol nott rendesen anno az adductorom, kozelebe se vagyok most. mondjuk combra, meg seggre se. (szinte) minden masbol viszont utolertem magam.
#193789 K1LLMy53Lf jaja, a tricepsz joval nagyobb izom, mint a bicepsz, igy a kar meretnel is nagyobb sulya van.
vicces ez az 50-es kar. normalis testzsirral sztem a 45 is nagyon ritka naturalban. hany cm vagy?alkarra wrist curl-ok a legjobbak house of hipertrophy tanulmanyok alapjan.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Dorian
félisten
válasz Peaceliker #193793 üzenetére
Egyébként a láb-kérdés érdekes, mert valahogy nincs fókuszban fizikailag, így gondolatban sem. Magamon igazából sosem néztem, h ez most fejlődött-e vagy hogyan néz ki. Aztán múlt héten elmentem masszőrhöz, aki miután letoltam a gatyám, megszólal: "Hű te aztán nem csalod el a lábnapot!" Akkor néztem meg, h "nahát ez tényleg alakult"
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
Peaceliker
addikt
válasz K1LLMy53Lf #193792 üzenetére
Jajj nem is azért mondtam én sem. 100 féle alkat vagyunk itt, 200 féle céllal Itt aztán különösen számít a genetika, magasság, lófasz, minden. Én pl 180cm vagyok, most kb 80 kiló, karomon nem sok zsír van, alkaromon, szinte semmi, lábamon sem sok (szarul is kezd kinézni a vézna anyját ), de kocka has fényévekre van, mert ott aztán van több cm úszógumi még. Pedig azt hittem ekkora tzs% on már beachbody lesz
Bicepsz szélesség amúgy szembetűnően jön, szóval brachialis tuti kap. Progresszió tricepsznél és bicepsznél is van, bár utóbbinál teniszkönyök korlátoz erősen. Nyilván ha progresszió van és kar méret nem jött akkor csak ment le zsír onnan is azért.
Alkarra kb azt csinálom, ami volt linkelve teniszkönyökre csak hát látható súlyokkal. Látszik is az alkaromon. Popey még lehetek
"Oh my Goa'uld!"
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Peaceliker #193791 üzenetére
nem vitatom, sosem vitattam, hogy jó az alapfizikumom, nem is felvágásból írtam, tényleg csak annyit akartam mondani ezzel, hogy nem zavar, ha ez marad (mert megy le a zsír, bár a csúcs részen, ahol mérni szokás nem igazán van, inkább a hajlatokban... legalábbis bőr összefogás/csípés alapján) és formásodik.
amúgy a felkar körméretét nem csak bicepsz rövid és hosszú feje határozza meg... hanem ott a brachialis meg a tricepsz is. szóval, ha leosztod, akkor "minimálisan" kell csak növelned, de többféle izmot a 40es karhoz. szóval ne add felszerk.: egyébként alkart szoktátok külön edzeni? ha igen, milyen gyakorlattal? megvallom őszintén tiniként toltam rá edzésenként mindig pár sorozatot, de most nem foglalkoztam vele, azonban az említett "mire számíthatsz" kalkulátor aluledzettnek adta ki és ez néha eszembe jut/frusztrál és tükörben én is kicsinek látom most már )
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz K1LLMy53Lf #193789 üzenetére
Azért az a 44-es kar is ilyen csoda számba megy ha a magam 38asat nézem. Tudom más tesztzsíron vagyunk, de nekem pl a 40 sem közeledik. Akkor mértem 1x annyit, amikor edzés után mértem és hát több volt rajtam a takarás
De annak ellenére, hogy erősödés megy, méret eléggé változatlan. Jó tudom, zsír megy le, látom, mert súlyom állandó, csak hasam egyre kisebb, de na. Nem igazán zsíros a karom, akkor lefelé nagyon nem mehet, púp meg mé nem jön már fel?
Na szóval nekem 40 a cél, kíváncsi leszek össze tud-e jönni majd"Oh my Goa'uld!"
-
tisn
addikt
válasz Peaceliker #193787 üzenetére
ah, szerintem en is megyek, tok szeretem
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Fred23 #193780 üzenetére
12 éves korom óta 90kg+ vagyok, szerinted mennyire keskeny a derekam? (az más kérdés, h baromi nagy szerencsém volt a serdülőkorral és nagy mennyiségű izmom (is) lett, legalábbis az atlétikai teljesítmények alapján)
természetesen az "50es kar 2026. augusztusra" poén (az itt linkelt "mire számíthatsz" kalkulátor által dobott eredmény +a más helyeken olvasott "~2év alatt lehet 0ról normálisan kidolgozni egy adott izomcsoportot" elméletből született).
Persze tény, h szándékomban áll hosszú távon edzeni és kíváncsi vagyok hova fejlődöm, ha kitartok 2 évig, de nem hiszem, hogy túlságosan mellbe fog vágni, ha nem lesz 50es karom, hanemcsak 49,5 sikerülmarad a mostani ~44,5, csak formásodik pl. (persze ezt mondom most, lehet 1 év múlva nem így látom)de az is lehet, h fél év múlva abbahagyom és core edzés/jóga lesz prio (előbbit a jelenlegi súlyzós edzés mellett baromi nehéz és hiányzik :/)
de persze majd alakul... tolom, amíg élvezem, mert az a(z egyik legfőbb) lényeg
-
Peaceliker
addikt
-
tisn
addikt
válasz Peaceliker #193783 üzenetére
tudom. de most epp akut a fajdalom, tegnap is erosen ereztem mindket abductoros gepnel.
erositgetem lassan.
bar most februarban lejar a berletem (2 ev basszus), gondolkodom, hogy visszamegyek kicsit uszni, azzal nem volt ennyi gondom.
-
Peaceliker
addikt
Sumo deadlift, nem squat
tisn
Pedig valamilyen szinten erőltetni kell... Vagyis erősíteni. Tudom 100x leírtam már, de én mocskos mód derékfájós voltam. Mióta oda pakolok neki súlyzós edzéssel (most merev lábas felhuzás, mert románra térd jelez, meg hiperhajlitas ), azóta végtelenszer jobb. És úgy hogy eddig 12-14 éves koromtól permanensen fájt szar volt. 28 évesen gerinc sérvem is volt."Oh my Goa'uld!"
-
tisn
addikt
nalunk arra van gep
bar most olvasom, hogy also hati fajdalommal (ami nekem eleg soxor van mostanaban) nem kellene -
Peaceliker
addikt
"akkor sokat ezen nem kell agyalni sztem"
Ezzel mondasz valamit, bro 😅
Csak ha mondjuk guggolás sokkal jobb lenne akkor képes lennék tovább erőltetni.
Akkor már csak arra kell rájönnöm, hogy adductorra mi jó. Hirtelen sumo squat ot dobta, de az térdre véleményes, majd próba esetleg.Guggolást szét tweekeltem, minden faja. Egyszerűen ín tapadási ponton szenved. Majd össze szedi magát talán valamikor aztán újra guggolás próba.
Nordic cucc szinte tuti felejtős, térdelés is fáj. De azért majd rá nézek mizu, köszi"Oh my Goa'uld!"
-
Fred23
nagyúr
válasz K1LLMy53Lf #193778 üzenetére
A 21 centis csuklód okán nem kizárt, hogy ebben a topikban genetikailag Benned van a legnagyobb lehetőség. Szóval szomorkodásra biztosan nincs okod; ha a derekad nem túl vastag, fantasztikus fizikumod lehet nagyon gyorsan.
-
Fred23
nagyúr
És lehet, hogy fillérb@szó vagyok, de itt jön a képbe az, hogy ha tudom, hogy én már nagyon lassan fogok nagyon kevés izmot építeni, akkor ki kéne deríteni, mennyi a legkevesebb fehérje, amivel még javítható a formám. Aztán lehet kicsivel finomabban kajálni, ha esetleg elég a jelenlegi -20g fehérje is.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz aelod #193761 üzenetére
tolni biztos, h nem toltam, azonban tartottam, totál megfeszített izmokkal.... de franc se tudja, több hónapja volt ilyen utoljára... mostanság max a bicepszem érzem szinte azonnal, ha túllövöm a súlyt (meg a derekam, ha előtte mondjuk csinálok hiperhajlítást, hasprést vagy farizomra valamit, de próbálom úgy rakni a gyakorlatokat az edzés során, hogy ne kerüljenek egymás mellé)
egyébként elolvasva a továbbiakat... 3+3év, 2+5év... vagy még sokkal több... totál elszomorítotok... ezek szerint nem lesz ~50es karom ~2év múlva?!
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz Peaceliker #193776 üzenetére
hat ha faj a terded a guggolastol es a labnyujtastol nem, akkor sokat ezen nem kell agyalni sztem. amugy talan quad hipertrofiara jobb is a labnyujtas.
guggolasnal jo iranyba neznek a labfejeid? mert az nyirja a terdet ha nem..labfejeid olyan iranyba nezzenek, amerre a terded/felsocombod. szoval kvazi azok meghosszabbitas a labfejed ha felulrol nezed. szoval minel szelesebb a terpesz, annal inkabb szetallnak a labfejek.
amugy a reverse nordic curl is jo combra otthon vegezhetok kozul.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Peaceliker
addikt
Ha csak a comb (quadtricepsz) izmokat nézzük, akkor hipertofia tekintetében mennyi difi lehet lábnyújtó gép és guggolás között.
Előbbit úgy fest jobban bírja a térdem (vagyis térd szalag tapadási pont). Próbáltam ma (intelmek ellenére) guggolást, kisebb rom al, kisebb súllyal, de vagy szenvedés vagy mintha semmit sem csinálnék
Viszont lábnyújtóval picit sem jelez a térdem.Másik kérdés hogy belső combizomra milyen gyakorlat kéne?
"Oh my Goa'uld!"
-
eldoble
aktív tag
Sziasztok!
A fehérjeporokban tényleg magas ólom és kadmium tartalom van [link] ?
-
m3ss
veterán
válasz Fred23 #193764 üzenetére
Mondjuk 3 év alatt az átlag ember jó kajálással és optimális életkörülmények mellett eléri a genetikailag lehetséges méreteinek a 90-92%-át, újabb 3 év alatt pedig eljuthat a lehetőségeinek a 95-96%-ához.
pedig ez eleg kozel van az igazsaghoz, a tudomany szerint is...talan inkabb 2+5 evet mondtak hasonlo eredmenyekhez.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
S e t h
nagyúr
Eleve a kitűzött célokban is van differencia és ott akadnak időnként irreális elvárások.
Lehet az x kiló fogyás, max ismétlések számának növelése, max súly elérése, intenzitás változtatása, edzésidő hosszának növelése, csökkentése, táplálkozás megváltoztatása.
Egyik nap néztem egy videót és ott is elhangzott egy elég hihetetlen dolog, gondoltam ez is egy cél, megpróbálom.
Mindig kísérletezünk, szórakozunk, ez egy játék és csodálatos, hogy játszhatjuk, sokan nem is tudják mit veszítenek a mozgás hanyagolásával.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Fred23
nagyúr
válasz aelod #193765 üzenetére
Azoknál látszik igazán, hogy milyen hamar vége lehet a mások számára is látható mértékű fejlődésnek, akiknek nincs túl jó genetikája. Nálam például ez a helyzet. Ha hanyagolom az edzést, vagy nagyon lazára veszem, lesz 38-40-es zsíros karom (mert elhízok ), ha edzek, lesz ugyanekkora, csak sokkal szárazabban, és persze vékonyabb derékkal. És ennyike, nincs tovább.
A szárazabb -15% tzs körüli- 38-as kart elérem 3 év alatt, aztán ha rajta maradok a témán, 2-3 év alatt nőhet még 1-1,5 centit a karom, és itt a vége. Tettem be már egyszer képet a lehetőségeimről, a mindenki számára ismert kalkulátor szerint az elméleti maximumomhoz 40-es felkar tartozik 12,5%-os testzsíron. De tippre a gyakorlati maximumom meg még ennyi se, a kalkulátor is a legjobb esetet veszi alapul.
Janaboy: Már miért ne állhatna meg a feljődés? Korlátos, mennyi izom tapadhat x vastagságú csontra, korlátos az is, hormonálisan mennyire vagy alkalmas izmot építeni, stb. Szerintem simán van olyan, hogy nincs tovább, állunk egy helyben, és ekkor talán még örülhetünk is, mert még legalább nem a lefelé vezető úton vagyunk. (De egyszer oda is eljutunk mindenképpen.) A 100% alatt az egyéni lehetőségek maximumát értem, amit sokan nem érnek el ilyen vagy olyan okból.
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz Fred23 #193764 üzenetére
Pedig tényleg nem lehet a végtelenségig fejlődni
Nem ezt mondtam. Idekeverni a profi testépítőket pedig teljes tévút.
Mondjuk 3 év alatt az átlag ember jó kajálással és optimális életkörülmények mellett eléri a genetikailag lehetséges méreteinek a 90-92%-át, újabb 3 év alatt pedig eljuthat a lehetőségeinek a 95-96%-ához.
Ezt miből gondolod? Van rá adat? Ez csak találgatás. Ezeknek az embereknek (tegyük fel sosem használtak semmit) a 80%-a copy pasteli a profi szteroid használók edzését és amikor már nem fejlődnek akkor ráfogják, h elérték a genetikai potenciáljuk határát.
A progressziót pedig sokkal de sokkal kisebb léptékben képzeld el.
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Fred23
nagyúr
válasz aelod #193756 üzenetére
"Ha nincs progresszió akkor rossz a terv."
Pedig tényleg nem lehet a végtelenségig fejlődni, m3ss hozzászólása szerintem közelebb áll az igazsághoz ebben a kérdésben. Más tészta, hogy sokaknak lehet sz@r érzés ezt belátni / elfogadni. Mondjuk 3 év alatt az átlag ember jó kajálással és optimális életkörülmények mellett eléri a genetikailag lehetséges méreteinek a 90-92%-át, újabb 3 év alatt pedig eljuthat a lehetőségeinek a 95-96%-ához. Itt a legtöbb hobbista meg is áll, nem fejlődik tovább. Az elhivatottabbak meg a maradék 4-5%-ért edzenek, amíg van kedv, kitartás -és tán évtizedekig stagnálnak ránézésre-, egy idő után pedig jön az öregedés általi elkerülhetetlen teljesítmény- és méretcsökkenés.
Még Arnoldnak -vagy bármelyik profinak- is voltak határai, ő se érhetett volna el bizonyos méreteket, még szteroidokkal se. Egy idő után nem nőtt volna tovább, bármit is csinál, ahogy akárki más. Az persze más tészta, hogy kinek milyen lehetőségei vannak; egyeseknél tűnhet úgy, hogy a határ a csillagos ég, ha nincs is így.
-
Peaceliker
addikt
válasz Dorian #193762 üzenetére
Nekem át döntött törzsű evezésnél gáz nagyon, mármint alkar könyök környéke. Erre az volt megoldás (vagyis klasszisokkal jobb) hogy fordított forgás francia rúddal. Így alig érzem az alkart. Illetve széleshát izmot is jobban megküldi, ahogy érzem. Cserébe hát többi részét kevésbé , úgy tűnik.
"Oh my Goa'uld!"
-
Dorian
félisten
válasz K1LLMy53Lf #193759 üzenetére
Nekem csak könyököm fájt tőle még amikor jöttem ki a golfkönyökből, de pumpot nem szoktam érezni.
-
aelod
veterán
válasz K1LLMy53Lf #193759 üzenetére
Mivel az evező mozgásban könyék extenzió nincs így az, hogy mit érzel irreleváns. (Vagy akkora erővel toltad vissza a súlyt mint egy fekvenyomásnál? )
Jól gondolod csak én nem fogalmaztam világosan
Ha maradunk a fenti gépnél: fuggőleges állásban a fogantyút megfogva a széles hátat dolgozod meg (felkar törzs mellett), vízszintes állasban (felkar merőleges a törzsre) pedig a trapéz, váll hátsó rostlefutásait."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Peaceliker
addikt
válasz Dorian #193758 üzenetére
Ja persze, nálam sem mindig és mindenben van. Sőt, azért eltelt jó pár hónap ahol oda tettem magam, nem is várom el az ordenáré progressziót. Csak ennél tényleg egyre szarabbul ment és bele kerültem abba a spirálba hogy már nem szeretem, előre ráfeszülök amitől szarabb is lesz.
Na és ebből akarok kitörni valahogy. 1 hogy itt rinyálok nektek, 2 hogy közösen hangosan gondolkodva rájövök hol tudok változtatni hogy újra lendületet kapjak. Úgy ennyi volt a terv"Oh my Goa'uld!"
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz aelod #193756 üzenetére
nem tudom, de nekem régebben sikerült, hogy elég durva pumpot éreztem tricepszben a fenti gépet használva... mondjuk tény, h a törzset és a bicepszet a legkönnyebb vonni (ez utóbbi miatt nem is értem, amit tisn-nek írsz, h nem tud dolgozni a kar... nekem sokszor összejött korábban)
illetve evezésnél a fogás módjától (alsó, felső, szűk, széles), hogy hova húzod, milyen szögben vannak a könyökeid a pull végén, illetve a felső tested, ezektől mind függ, hogy a hát melyik része dolgozik, nem? vagy totál rosszul tudom/gondolom?
-
Dorian
félisten
válasz Peaceliker #193754 üzenetére
Nekem sokszor van az, hogyha egy edzésen az egyik gyakorlatban elérek egy jelentősebb progressziót, akkor az utána következő egypárban nem, vagy akár visszaesés is van. Sztem ez tök normális, hiszen olyankor jobban elfárad az ember. De nálam ez nem konstans, van, h ebben van progresszió van hogy abban. De az edzésnapló szerint azért szerencsére általánosan mindenben van egy lassú javuló tendencia
-
aelod
veterán
m3ss
naturalban par ev edzes utan sajna el kell bucsuzni a progressziotol majd
Ez hülyeség Ha nincs progresszió akkor rossz a terv.
Egy evezésnél, hogy dolgozik a tricepsz?
Eleve az evezésnél nem tud dolgozni a karod (segéd izom csak) mivel az egy hát gyakorlat. Lapockát meg minek zárod? Széles hátra dolgozol nem a trapézra...
Cseréld meg akkor a két gyakorlat sorrendjét.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz Peaceliker #193754 üzenetére
sztem kb arra gondolhat, hogy arra koncentralj, hogy konyokbol huzod kvazi, nem mesz at bicepsz gyakorlatba. egykezes szeleshat orientalt fureszelesnel meg ok, de pont erre gondolok, hogy egykezessel melltamasszal szelesen huzva kicsit problemas ez, a gravitacio nem arra viszi a sulyzot, ahol optimalis lenne..legalabbis en ugy erzem. teljesen mas gepen vezetett palyan. de ruddal is jobb lesz persze azert nem haszontalan kezivel se, nekem egesz jol fejlodott tole a hatam.
ha fejlodsz a masik, kozvetlen elotte valo hatgyakorlatban akkor ne aggodj sztem.en meg most erre a par ujjas huzodzkodasra izmozok falmaszason, eleg durva. kell viszont szereznem tovabbra is vmi huzodzkodot itthonra, de nem talalok normalis aron bordasfalra szerelhetot..
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
Na elég szépen kifejtetted mivel küzdök
Minden esetre 2 dologhoz tudom kötni hogy egyes edzéseken kevesebb rep jön ki.
Döntött törzsű evezést máshogy csinálom és azután jön. Abban amúgy most jó a progresszió, széles hát is fejlődik szépen.
Lehet az hogy jobban megy többet kivesz, erre kevesebb marad.
Illetve lehet máshogy csinálom csak észre sem vettem, majd megfigyelem legközelebb. Mell kinyomás lehet jobban elmarad, mint korábban volt.
Megváltást miden esetre attól várok, hogy lesz cucc amivel egyenes rúddal tudom csinálni és ROM is nő majd"Oh my Goa'uld!"
-
Dorian
félisten
A karod csak segédeszköz, valójában ha jól csinálod leginkább háttal húzod. Ezért hátgyakorlat
Úgy lehet elrontani, ha nem "dülleszted"a mellkasod a melltámasznak. De a lábam sem szoktam előre tenni a támasztékra, mert láttam már olyant, aki önkéntelenül lábbal is nyomta magát hátrafelé[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
ilyen géppel szoktam, meg csigással természetesen. mondjuk csigás esetén sem értem, hogy sokan nagyon sokat mozognak törzsből (mint egy normál evezőgépen). véleményem szerint ez csalás, de lehet én gondolom rosszulegyébként tiniként én szabad súllyal toltam döntött törzsű evezést, ill egykezes fűrészt is... nem szerettem...
#193750 tisn : tény, hogy a karod is mozog evezés közben, de ha tudod helyesen csinálni, akkor egyértelműen lehet érezni, hogyha bicepsz/tricepsz/törzs/váll izmok is túl sokat "átvesznek" a terhelésből. ha másképp nem, akkor úgy, hogy pump-ot érzel abban az izomcsoportban is, ahol nem kellene.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz K1LLMy53Lf #193745 üzenetére
geppel csinalod? panatta csoda melltamaszos evezovel amit probaltam tok jol mukodik ez, hogy megtartod meg lassan csinalod de kezivel nem egeszen ezt erzem. megtartas ki van zarva, akkor nagyon vissza kell venni a sulyt. relative nehez kezivel eleve problemak vannak, mert az erovektorok "rossz" iranyba mutatnak, egyszeruen nem nagyon tudod alkarbol meg karbol kitartani olyan szogben, ha pl felso hatra csinalod es kicsit szelesebben emelned...egy melltamaszos T bar row is teljesen mas a "vezetett" palya miatt. nehez igy elmagyarazni, de aki evezett mar gepen meg kezivel sokat az erti sztem. meg a rudas evezesnel is maskepp alakul ez.
amugy is fura ez a dontott meg melltamaszos evezes szabad sullyal, valszeg nem veletlen volt jomultkor egy video rp-n, ahol olyan verziot csinaltak ahol felfele kicsit besegitenek torzsbol is a dontott evezesnel, mert ha teljesen szabalyosan csinalod akkor nagyon vissza kell venni a hasznalt sulybol es akkor a negativ tartomany olyan, mintha semmit se csinalnal.
hozza sem nyulnek egy teremben hatedzesnel a kezi sulyzohoz, az tuti.#193741 Peaceliker nem biztos, hogy szar a gyakorlat, attol hogy nincs progresszio. mondjuk ha visszafele fejlodsz az nem jo, de lehet a romod vagy a technikad valtozott...en is stagnalok mindenben egy ideje, bar az emelt volumen is progresszionak mondhato. naturalban par ev edzes utan sajna el kell bucsuzni a progressziotol majd
-
Dorian
félisten
válasz Peaceliker #193746 üzenetére
Melltámaszosnál? Dehogynem tudsz csalni. Ha nem nyomod ki rendesen a mellkasod és karral is húzod, vagy ha nem húzod eléggé hátra
-
Peaceliker
addikt
válasz K1LLMy53Lf #193745 üzenetére
Ennél a gyakorlatnál nem nagyon tudsz csalni
Amúgy érzem a hátam edzés után. Edzés alatt max pump van némelyik gyakorlatnál, hátnál mondjuk nincs
Na de amíg nem jön meg a kampó addig megnézem majd kisebb súllyal mit mutat."Oh my Goa'uld!"
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Dorian #193743 üzenetére
Ezt én is így tapasztaltam, mind melltámaszos, mind csigás evezésnél... Hiába érzem akár relatív könnyűnek a súlyt, ha nem érzem az izmot, amit megdolgozom vele, akkor tudom, hogy sok és csalok, és csökkenti kell 5-10kgot. Mondjuk én kb 2-3 pull, 3 release ütemmel csinálom (és a felső ponton meg is tartom picit összezárt lapockával)
-
Dorian
félisten
válasz Peaceliker #193741 üzenetére
Én melltámaszosnál meg fűrésznél is azt vettem észre, hogy sokkal többet ér kicsit kisebb súllyal többet csinálni, de azt tökéletesen, úgyh "a célzott izmokat érezzem" - ez hülye kifejezés, de így tudom leírni. Hiába csinálok egykezes fűréssel 40 kilós kézivel 8-at, az messze nem ér annyit mint amikor 35-össel csinálok 14-et. Melltámaszosnál is azt vettem észre, hogy csak akkor van emelnem a súlyt, ha már adott súllyal a legalább 10 ismétlés 3 hete megvan, különben csak értelmetlen erőlködés lesz belőle.
-
aelod
veterán
-
Peaceliker
addikt
Van egy gyakorlat amit csinálok. A hát felsőbb részét célozónám meg vele. Ez a melltámaszos evezés. De valahogy nem hogy progresszió nincs, hanem egyre szarabbul megy. Gondolom az is benne van, hogy miután volt visszaesés már fejben is szarul állok hozzá, de na. Lehet lecserélném. Mit lehetne helyette? Sima egykezes evezés (fűrész)?
Vagy még azt lehet, volt ahol jó volt, hogy súly vissza és lassítani rajta picit.
Még az van hogy rendeltem ilyen fogantyút és megpróbálom majd egyenes rúddal csinálni azzal, ROM úgy elvileg nagyobb lesz. Kézi súlyzók bele ér a padba, sztem pedig jó lenne legalább egy picit még feljebb emelni, de hát nem lehet.Széles hátra döntött törzsű evezést csinálom, fordított fogással, az faja is.
Amúgy mindig érzem a hátam, talán kinézetre fejlődik is, csak hát lassan fél éve igazi progresszió nincs ebben a gyakorlatban és már előre ráfeszülök, szarul is megy, így a kedvem is elment a gyakorlattól.[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
celf
őstag
válasz K1LLMy53Lf #193724 üzenetére
köszi, megnézem őket!
-
Csápájev
őstag
válasz K1LLMy53Lf #193737 üzenetére
Köszi szépen.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Csápájev #193736 üzenetére
fehérje és fehérje között is van különbség... ahogy csoki és csoki vagy épp autó és autó között. hozzáadott mesterséges anyagokat, édesítőszer típusát, illetve a makroanyag-tartalmát szokták általában nézni az emberek.
szerintem finom az a sajttorta, de én édesszájú vagyok. a puregold alapvetően édes cuccokat csinál, mivel a compact fehérje glicinnel van "dúsítva", ami ugyebár édes.
sok más gyártó is csinál citromos sajttorta ízesítéssel fehérjét amúgy, de teljesen jó szerintem számodra a puregold. (az általam preferált gyártóknak nincs ilyen ízesítésű cucca)
gymbeam true whey vizes, hígabb íz, a puregold krémesebb, intenzívebb, édesebb ízvilág.
és igen, az a hivatalos oldala.[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
Sziasztok
Fehérje márkák között jelentős a különbség vagy ez inkább hit kérdés?
Gymbeam és Myprotein árak között pl brutál különbség van
Nem versenyre készülök,inkább diéta mellett édességként fogyasztom a fehérjéket.
Citromos ízre vadászok most, a Puregold citromos sajtortát próbálta valaki?
Esetleg bármi más,amit ajánlanátok,ami citromos?
Egyébként ez a Puregold oldala? Kicsit teleshoppos a kinézete,ezért kérdem -
Peaceliker
addikt
Marha viccesen néz ki a rúd ezzel a 2x2,5 kilóval, pedig ez is progressziót mutat (lábemeléshez használom)
"Oh my Goa'uld!"
-
m3ss
veterán
válasz d3tox1c #193729 üzenetére
ilyen szempontbol a trexo jobbnak tunik. na igen, nem mind1, hogy mekkora. oldalemelesnel mondjuk pont nem igazan fog gondot okozni, max a lenti pozicioban limitalna, ahol amugy sem kap a vall terhelest. vannak gyakorlatok, ahol viszont gond lehet a nagy meret/hossz. pl allo bicepsz, skullcrusher, fekvenyomasok stb..
egy merev labas felhuzasnal ez a keret utban lenne nekem.
amugy az irany jo sztem, egy pad meg ket ilyen allithato sulyzoval tudsz teljes erteku edzest csinalnihttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
d3tox1c
senior tag
Azt nem ismerem, rá keresek majd.
Nagyon agyalok ezen a powerblock-on.
Csak azt tart vissza, hogy olyan hatalmasnak tűnik.
Fura lehet csinálni vele mondjuk egy előre /oldal emelést, nyilván olyankor lejjebb veszem a súlyt, viszont maga a keret marad ugyan olyan nagy.
De lehet meg tudnám szokni.
Főleg hogy muszáj, mivel helyem a lakásban nem sok van.
Még a két súlyzó mellé vennék egy minél jobban össze zárható fekpadot. -
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Használ közületek valaki powerblock súlyzót?
Sokszor nem tudok terembe menni, 12 órás műszak miatt.
Olyankor jó lenne otthon mocorogni kicsit.
Érdekelne vélemény, ha valaki használ ilyet.
Köszönöm előre is -
K1LLMy53Lf
senior tag
Tavaly én a vasút egészségüggyel szemeztem (hha arra visz utam, akkor kérek egy időpontot mérésre). Náluk bp-en emlékeim szerint elvileg (az árlistájuk alapján) 8k volt.
-
celf
őstag
sziasztok, tudtok jó DEXA mérő helyet bp-en?
TF-en van, de az drága szerintem. de mérnek zsigeri zsírt és végtagokon is izomtömeget, és zsírt is.
de a nő aki csinálja az egy idióta sztem.
ja és drága is. 20k. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz aelod #193719 üzenetére
értem. mondjuk már mindegy, mert felhype-oltam magamban a dolgot és tuti lenyomom a tesztet. tabletták vannak, ártani nem ártanak (elvileg ), szóval sok veszíteni valóm nincs a dologgal. edzeni meg úgyis fogok (szándékomban áll... elvégre valahogy el kell érnem az ~51es kart 2026. augusztusáig )
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz K1LLMy53Lf #193718 üzenetére
Úgy akartam írni, hogy látszik hogy utána olvasol a dolgoknak (csak már agyhalott vagyok mára) Nyilván sokkal többet egyikünk sem tehet
"Oh my Goa'uld!"
-
aelod
veterán
válasz K1LLMy53Lf #193712 üzenetére
L..fasz az amit hozzáad. Egy hamis remény a fogyni vágyóknak és jó biznisz a gyártónak. Ez igaz az összes tesztoszteron fokozóra is ha a hatásba vetet hitet nézzük.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Peaceliker #193716 üzenetére
nem értek hozzá, azt tudom írni, amit olvasok és/vagy tapasztalok. lehet bulls**t az egész (olyan dolgokkal kapcsolatban, amit csak olvastam) ezért is kérdeztem aelod-ot (és van abban logika, amit mond, de azért én hibafaktornak beleveszem az emberi tényezőt, mint pl "aki megveszi, azok nagy része úgy gondolja, h ezt beszedi, nem kell semmi mást tennie és leolvadnak róla a kilók").
én nyáron jóga, aerob és core edzés mellett karnitint, szinefrint és zöld kávét toltam. akkor fogytam súlyban, azonban ősz óta visszaszedtem súlyban, de kb minden is megváltozott: bejött terem, kevesebb core/jóga, szinte 0 kinti aerob, elhagytam a fenti cuccokat, helyette aminosavakat, fehérjét és kreatint tolok... szóval tényleg 180°os váltás kb, esélytelen összevetni...
mivel még vannak ilyen tablettáim lehet tolok összehasonlítást "rotálásban" (1hét szedés, 1hét tisztulás, 1 hét "natur", 1hét töltés stb....), aztán megírom az eredménytszóval én az olvasottak+saját tapasztalat alapján mondom, DE bőven lehet csak placebo és ezek nélkül is grammra pontosan ennyit és ugyanígy változott volna a testsúlyom
-
Peaceliker
addikt
gyors tempójú séta nem adja...csak azt hogy vagy unom vagy nem esik jól.
De lehet ott kevés a 125-135 ös pulzus ehhez.Futás után volt egy jó érzés, ugye az volt ahol nekem 170-190 a pulzusom végig
De az másnapra megviselt.
Jövőre (vagyis az már idén van ) költözünk olyan városba ahol lesz fürdő. Úszást feltétlen be akarok majd iktatni az életembe, azt szerettem anno (már amennyit voltam).ja, persze, vágom, hogy te is így érted, látszik, hogy tisztába vagy a dolgokkal. Csak azért is írtam le, ha valaki ide téved és keresi a csodaszert, nehogy hiú reményt tápláljon hirtelen, hogy meló nélkül lehet alakulni
"Oh my Goa'uld!"
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Peaceliker #193713 üzenetére
persze, mindenképpen csak fokozza a hatást, tehát kell érte tenni... (nem is értem hogy nem írtam le ezt egyértelműen, bocsi )
-
m3ss
veterán
válasz Peaceliker #193709 üzenetére
abszolut, bar amugy engem elegge elnyom a faradtsag sulyzos edzes utan, meg igy kicsit visszavett intenzitassal is. mindenesetre ugyanezt a joleso, euforikus faradtsagot hozza a tobbi sport is, ahol z2/z3 kornyeken van a pulzus. sot szerintem jobban is, amikor nem ingadozik annyit, mint sulyzos edzesnel.
-
Peaceliker
addikt
válasz K1LLMy53Lf #193712 üzenetére
A hangsúly (de csak paraszti logikám elővéve) a serkentés. Ha nincs kalória deficitben az ember akkor gondolom nincs mit serkenteni, nem?
Persze ha az a feltevés, hogy abban lesz, lehet van értelme."Oh my Goa'uld!"
-
K1LLMy53Lf
senior tag
(mások vagyunk és tudom, hogy én egy f*** vagyok, de) én (cukorbetegként) azt mondom, hogy akinek az élete múlik rajta, annak legyen akaratereje... mert tényleg nem csinál mást, mint azt mondja az agynak, hogy "nem vagy éhes", ösztönzi a hasnyálmirigyet, h több inzulint termeljen, ezzel csökkentse a vércukorszintet és lassítja az emésztést... ezt mind meg lehet csinálni enélkül is... csak ehhez kell: minimális akaraterő, mozgás és megfelelő táplálkozás.
tehát ozempic az "csak" segít/könnyít az életmódváltásban. (mégha ezt a használója nem is feltétlenül veszi észre).
@aelod: én úgy olvastam, hogy mind a carnitine, mind a coffeine (többek között) növelik a metabolizmust és serkentik a zsírok lebontását (tanulmányok szerint).
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz Peaceliker #193709 üzenetére
nem erre gondoltam, fogyni nehez, jol jonne nekem is egy ilyen csodaszer. de nem mas, beteg emberkek hatranyara.
-
tisn
addikt
válasz Flash Gordon #193708 üzenetére
mert akinek az elete mulik rajta (cukorbeteg) az meg nem jut hozza.
-
Peaceliker
addikt
Nem tudnám megmagyarázni, nekem jól esik belehalni
Meg másnap érzem az a fáradságot, néha izomlázat, akarámit és tudom, hogy odatettem magam. Ha idegnredszerem nem tenném taccsra vele, edzenék minden nap szívem szerint. Na jó, amikor túltolom és túledzésbe fordul a dolog, akkor nem kívánom#193708Flash Gordon
"Már miért lenne hülye? "
Mert tünet kezelés, ami ritkán igazán hasznos?[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Flash Gordon
senior tag
Már miért lenne hülye? Amcsiban már van statisztika, hogy a többlettsúly miatt szedett különféle gyógyszerek meg nem vásárlása miatt az ozempic még olcsóbbra jön ki és most már kimutatható is emiatt a különböző vérnyomás csökik. stb. vásárlásán... meg az is van, hogy az ilyen módon lefogyottak mennyivel többet hoznak a gazdaságnak mivel egészségesebbek, többet-jobban dolgoznak, aztán olyan kimutatás is van, hogy egy ozempikes családban 20-30% visszaesik a különböző nassolás, csipsz zabálás....
meg asszem dániában kamatot kellett vágni, mivel az ozempik akkora hatással volt a szegény gazdaságukra[ Szerkesztve ]
"...még egyszerűbben: Olyanra tervezik átszabni a kezelőfelületet, illetve az egérhasználat módját, hogy ha éppen nincs kedved billentyűkkel matatni, akkor se legyél elveszve, de ettől még nem vagy rá kötelezve, hogy csak egérrel játssz."
-
tisn
addikt
válasz aelod #193706 üzenetére
hat azzal mindenki ledob egy eleg jelentos sulyt.
ocsem pl. 0 eletmodvaltassal fogyott 20kg-ot, es azota se szedte vissza. (0 sport, sok szenhidrat, sok stressz)de klinikai tesztek alapjan is csinal egy 15%-nyi sulyvesztest.
szerk; es nyilvanvaloan mukodik azert szurja magaba minden fogyni vagyo hulye, aki nem is cukros.
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz K1LLMy53Lf #193704 üzenetére
Ha érne valamit már mindenki lefogyott volna vele...
nokamiki
Zöld tea energizál. Tegyél egy próbát vele.
[ Szerkesztve ]
-
nokamiki
senior tag
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Dorian #193699 üzenetére
kalóriabevitelre meg nassolni mindenképp jó... (amúgy szerintem finom cucc)
az ozempic (meg a másik ilyen blokkolók) az lényegében az éhségérzetet tompítja...
@aelod: véleményem szerint (paraszt logikával) a zsigeri zsírok lebontását elősegítheti a karnitin (de nem ez bonja le önmagában, csak fokozza), de bőr alatti ellen kidobott pénz valóban mindegyik. vagy véleményed szerint arra sem hatásos?
de amúgy igen... kalóriadeficit (megfelelő mértékben, nem túllőve, megfelelő makrotápanyag aránnyal... ezt sok embernél hozzá kell tenni, mert sokan átesnek a paci túloldalára a 0ch-s, 800kcal-os fogyasztással, aztán csodálkoznak, hogy valami nem kóser)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC távirányítós drón szett - újszerű, garanciával
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +RLSoco nagy táska
- DJI Mini 3 pro drón táska (Skyreat), ND Filter
- DJI Mini 4 Pro / Mini 3 Pro / Mini 3 drón akkumulátor, töltő, Fly More Kit, ND Filterek, táska
- DJI Air 3 Fly More Combo FMC drón +Garancia +Care Refresh