-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitblueduck
senior tag
pár napig nem nagyon volt hozzászólás ebben a témában de még az is jobb, mint újra ez a szenvedés.
direkt bookmarkoltam a hozzászólásodat mert annyira tökéletes: vramról, RTről b.
ezt kéne kitűzni és aki olyat ír ami ezenfelül nem képvisel "hozzáadott értéket" - mert lehetne erről értelmesen is beszélni - az lehet jobb lenne ha 1-2 hétre pihenőre lenne rakva itt.An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
bitblueduck
senior tag
válasz Yutani #45760 üzenetére
Tényleg durva ami vga piaccal történt de a kapzsiság sajnos természetes. És nemhiszem hogy mi felette állunk. Ha valaki mondaná hogy van 3db rtx4080, raktárkisöprésben 250ért adná darabját hányat vennél? Én szerintem mindhármat.
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
bitblueduck
senior tag
válasz Busterftw #45560 üzenetére
nem ez a lényeg de 7900XT ref design
érdekes azért látni hogy mostani válaszok meg amiket korábban olvastam az alapján is felsőkategóriánál inkább nem probléma a célközönségnek a fogyasztás.
az teljesen jogos, hogy egy 4090-et de még egy 300W kártyát sem 30ezres gépházban kéne tartani. de egyéb praktikussági problémák is vannak, pl a szobám szellőzése sem tökéletes, nyáron klíma mellett is kellemetlen hőt tud termelni. azt már macerásabb cserélni. aztán ezek olyan problémák amikkel gtx 1060 és rtx 3060 esetén nem találkoztam. úgyhogy én nagyon drukkolok hogy maradjon 4090 közelében az 5090 fogyasztása, mert ha tényleg 21k core, 512bit gddr7 lesz az olyan gyönyörűen hangzik, hogy valamikor csak kéne venni.An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
bitblueduck
senior tag
válasz huskydog17 #45553 üzenetére
nemtudom kinek hol van a tűréshatára, nekem olyan videokártya nem szimpatikus aminek alaplapi PCIE + 600W-os csati nem elég. azelőtt soha nem volt bajom a hőtermeléssel, de a mostani 300W-os kártyám miatt számítógépházat kéne cserlénem, mert ha nem veszem le az oldalát akkor 105+ fok a hotspot, nyitva meg 95. azért ha valaki megdobna egy 4090-el duzzogva elfogadnám, és valahogy megoldanám . nektek mi férne bele egy 5090-nél, van valami határ?
-
bitblueduck
senior tag
Mi meg már nagyon sokszor leírtuk, hogy mi sem örülünk ennek,hogy Nvidia Vram sóher, ez egy szar dolog, de nem veszünk többen AMD kártyát mert számít az RT , számít a DLSS
Ez szép megfogalmazás, ha ezt értenék 100-500 offtopic hozzászólást meglehetne spórolni havonta.An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
bitblueduck
senior tag
válasz Quadgame94 #44390 üzenetére
bizonyos szempontból a 3060 nem rossz káryta. pl a 12GB megjelenéskor nemsokat ért, most nem baj hogy rajta van. 1060-ról váltottam. amikor megvettem 2021Q2 akkor kb 300k HUF volt magyar boltokban, és 200-ért sikerült behozatni. a második tulajdonosa most is boldogan használja. de a lényeg, hogy nem elfogultság volt, hanem akkor jó üzletnek számított, 400ezret (vagy itthon 700-at) meg nem adtam volna egy 3080-ért.
sőt még CP2077-ben kompromisszumokkal a RT-t is lehetett próbálgatni vele.
most meg 7900xt van, de ha tényleg 512 bites lesz az 5090 akkor nemtudom képes leszek-e ellenállni. bár valószínűleg az árcédula meggyőz hogy ne előrendeljem[ Szerkesztve ]
-
bitblueduck
senior tag
válasz gejala #44239 üzenetére
Ahogy írtam ettől még lehet venni ilyen kártyát, sokmindenre jó. Csak úgy érzem az eddigiek alapján hogy itt egy kicsit alulméretezték a dolgokat az aktuális generációban.
Legalábbis többet jön elő ez a téma mint bármely előző szériában amire emlékszek.
Lehet kiegyensúlyozottabb lett volna ha így feljebb tolják a mennyiségeket: 8 -> 12, 12 -> 16. Nem az az elvárás, hogy 80 GB legyen egy 4060-on. Nem sok kell, hanem elég.És ha már a téma a jövőbeli nvidia kártyák akkor nagyon kiábrándító lenne ha legalább ott nem 12-ről indulna a belépő vagy nem 16GB lenne a középkategória.
-
bitblueduck
senior tag
válasz gejala #44225 üzenetére
Nekem a válaszaidról a laposföldes emberkék jutnak eszembe. Megmutatják nekik a bizonyítékot és akkor is megvannak győződve, hogy az ellenkezője igaz.
Ennyit kéne belátni:
Az RTX 30/40-es széria esetén az nvidia spórolt a VRAM méretén és egyre több kártyán az a mennyiség a szűk keresztmetszet, miközben a GPU még bőven képes lenne többre.
Aztán lelehet vonni a tanulságot, és ettől még lehet venni ilyen kártyákat is ezt figyelembe véve.
Helyette meg megy itt a butaság, hogy a GPU nem alkalmas 1440p+RT-re miközben az lenne. Meg talán azzal is tisztában vagy hogy 1440p+RT önmagában nem értelmezhető, attól függ melyik játékról van szó. De ha a te kártyád egyik játékot sem bírja azzal a beállítással lehet érdemes lenne megnézni a hőfokokat meg az órajeletAn open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
bitblueduck
senior tag
válasz gejala #41921 üzenetére
Nemcsak az extra szolgáltatások a fontosak, hogy legjobb ilyen meg olyan technológia, nekem sokkal fontosabbak a standard alap dolgok. Egyesek tagadják ennek a létezését, de a driverekkel is vannak bajok AMD oldalon.
Én RTX3060-ról váltottam 7900XT-re. Kicsit protest vásárlás, meg optimista is voltam, mert legutóbb amikor AMD karim volt - r9 280 - akkor teljesen korrektnek éreztem, meg a HD-5850 is.
De azokhoz képest meg nv-hez is úgy érzem a szoftver az trash tier. Vásárlás után 1-2 hónappal legalább megoldották hogy már nem 90W-ot fogyaszt 2 monitorral idle-ben. De youtube-on frame dropok vannak, akadozik a videó, böngészőben megakad az egér, egy blender fájlt kipróbáltam, hibásan rendereli stb. Nyers erőben persze ott van, de nem csak játékra használom.
Úgyhogy lehet egyszer megunom és behúzok a kosárba egy 4090-et.(mellesleg messze a legdrágább kártya amit valaha vettem)
-
bitblueduck
senior tag
válasz hahakocka #41459 üzenetére
Nyilván nem lehet olyan benchmarkot készíteni ami mindenkinek megfelel, de kitérhettek volna az extra szolgáltatásokra is, ha úgyis azzal akarja az nvidia elsózni ezt a generációt: DLSS, frame generation, NVENC AV1.
Van akinek ez értékes feature és boldogan használja.
Mondom úgy, hogy nem én vagyok ennek a célközönsége. 3060-ról váltok. 3090-en is gondolkoztam, de aztán tegnap behúztam a kosárba egy 7900XT-t, már úgyis elég rég volt AMD kártyám.An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
bitblueduck
senior tag
-
bitblueduck
senior tag
jó de az átlag gamer nem is tölt ennyi időt videokari találgatós topicban mi inkább azok a kivételek vagyunk akik hajlandóak komoly pénzt meg időt tolni ebbe. de azok simán lemorzsolódhatnak akik nagynehezen összeguberáltak egy 3070-es prebuild pcre aztán a herripotter meg resi szaggat vagy crashel.
-
bitblueduck
senior tag
válasz rumkola #40861 üzenetére
Most megvettem a 4070Ti-t, de a kevés lesz a VRAM (szerintem ez csak riogatás), akkor veszek egy nagyobb VGA
vagy ugyanennyi pénzből veszel kb 3 generációnyi konzolt (ps5, ps6, ps7). vagy konzol helyett csak vállat von aztán kiszáll. nem mindenki dobálja a 350-400ezreket videokarira úgy, mintha nem lenne holnap. még nyugatabbra sem.
igy sorvadhat a piac.[ Szerkesztve ]
-
bitblueduck
senior tag
válasz huskydog17 #40850 üzenetére
végülis van benne logika, hogy minek foglalkozzanak vele ha az AIB megcsinálja ingyen igény szerint.
-
bitblueduck
senior tag
válasz huskydog17 #40843 üzenetére
Mennyire drága egy custom pcb? Vagy esetleg dupla kapacitáaú chipeket felrakni. Meg ilyen alapon a 3060 sem létezhetne hogy van felette több teljesítményszint kevesebb rammal.
-
bitblueduck
senior tag
válasz Devid_81 #40580 üzenetére
én pont ez vagyok
nem szoktam pixelenként elemezni a képet, csak érzésre a raytracing kellemesebb látványt ad, a DLSS meg zavaró artifactokat generál CP2077-ben. legalábbis amikor legutóbb játszottam úgy fél éve vagy régebben.
aztán lehet azóta sokat javult.
hardware híján a frame generation-ről nemtudok véleményt mondani, ott is azért voltak gondok pl flightsim ui-al de afaik azt is javítottákAn open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
bitblueduck
senior tag
Most miről megy a vita amúgy? Akinek 2080Ti van és normális az nem fogja 3070-re cserélni. Ha meg nincs akkor újat biztos nem érdemes venni.
OC-vel meg lehet játszani de úgy érzem rétegigény. Én is magam válogatom a cuccokat össze, meg én szerelem a gépet de OC nem érdekel. Főleg hogy gyakran kognitív disszonanciát okoz. Nem egy példa van amikor valaki szerint stabil a gép, meg a windóz a hibás, meg a driver, ahelyett hogy elfogadná hogy a 5% OC miatt crashell a gép hetente kétszer.An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
bitblueduck
senior tag
válasz NewHope88 #21626 üzenetére
ha csak a hardvert nézzük, akkor gyakorlatilag igen. viszont arra játszanak, hogy valószínűleg a felhasználó vesz játékot is, és ez általában így is van. abból meg lesz bevétel. meg az online szolgáltatásokból. a nintendo más utat jár, ők tényleg haszonnal adják el a vasat. cserébe gyengébb is legalább a wii óta. többiektől elnézést az offért.
-
bitblueduck
senior tag
válasz NewHope88 #21575 üzenetére
Microsoft Not Making Any Money on $500 Xbox One X
meg ajánlom az utolsó bejegyzést:
Selling a newly released console at a loss is not uncommon. The PlayStation 3 in particular had a big loss attached to every launch machine sold. According to market research firm iSuppli, the $599 launch PS3 actually cost $840.35 to build.An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
bitblueduck
senior tag
http://www.pcgameshardware.com/aid,696698/Ati-Radeon-HD-5850/5870-Crossfire-vs-Nvidia-Geforce-GTX-285-SLI-Multi-GPU-Shootout/Reviews/
http://www.google.hu/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=hd+5870+micro+stutteringAn open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.