-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
Alogonomus #49003 üzenetére
Hiteles statisztikára vágysz? Parancsolj:
Nvidia's GPU market share hits 90% in Q4 2024 (gets closer to full monopoly) | TechPowerUp ForumsBezzeg a német t*k*mtudja melyik online bolt statisztikáit, melyekben az AMD jól szokott szerepelni, azt persze készpénznek veszitek...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #49003 üzenetére
Miert? Az eladott VGA-k tobbsege, az utobbi idokben 9:1 aranyban Nvidia.
A multkor linkeltem a szamokat (2022-2023 kornyeke) ott negyedevente az AMD szallitott 600-700ezer vga-t osszesen, ebben benne van minden.Errol az idoszakrol van egy tier lebontas is, nezd meg az also kategoria aranyokat.
(illetve sokat elmond, hogy a high-end mennyire relevans, tehat eleg fontos itt jelen lenni es epp itt az, ahol az AMD kb nem lo)[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
válasz
Alogonomus #48928 üzenetére
Lehet, hogy félreértetted, nem HUB-al vitatkozok, pont hogy egyetértek velük, csak továbbra sem tudom ki híresztelt olyat, hogy tavaly ősszel készen voltak a kártyák.
Moore's law is dead profiljába pont beleillik, összehazudozok mindenféle lehetőséget amiből valamelyik végül közel van a valósághoz, majd rámutat pár hónap múlva, hogy hoppá, nem megmondtam!
EA: It's in the crate!
-
warcat
veterán
válasz
Alogonomus #48926 üzenetére
Nem tudom ki mondott ilyesmit, csak nem tán Moores law? 2020 óta ignoreon van
-
válasz
Alogonomus #48896 üzenetére
Amit linkeltél ott nem olvadt meg a csatlakozó, a többi az általad költött pánikkeltés egyelőre, ha lesz egy vagy több eset biztos hogy címlapon lesz mindenhol.
Ami megolvadt az a régi verzió volt ennyi a tény és ami biztos egyelőre.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
válasz
Alogonomus #48889 üzenetére
Nem, ezekhez már 12V-2x6 van amik leolvadtak a táphoz kapott vagy a 4090 ből megmaradt 12 vhpwr csatlakozó. Írják is, hogy bíznak abban hogy az új csatival nem lesz gond.
Szerk , Azóta már ezt le is írták, 4090 ből. : [link]
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
válasz
Alogonomus #48873 üzenetére
Nem is értem miért használnak régi tápcsatit amúgy, mikor ott az új 12V-2x6 az összes 5090 mellé csomagolva.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz
Alogonomus #48101 üzenetére
Jó, mindig mennek ezek a nem éri meg dolgok, aztán meg mindenki úgy veszi, mint amcsiba amikor black friday-kor egymást ölték a tv-k miatt. Akinek most 4090 kártyája van, szerintem úgyis annyira maximalista, hogy akármennyire ágál, nem fogja kibírni, hogy ne vegye meg az 5090-et, csak még magával sem őszinte.
-
Hellwhatever
aktív tag
válasz
Alogonomus #47984 üzenetére
"Csakhogy a vásárlók egyre kevésbé mennek úgy a boltokba, hogy kizárólag Geforce kártyában gondolkoznak.
Amelyik bolt eladási számai évek óta dokumentálásra kerülnek, ott nagyjából 50:50 az arány,"A globális számok nagyon nem ezt mutatják: 2020-ról 2024-re ~13%-ot vesztett az AMD, ebből 2023 és 2024 között szedett össze ~7%-ot:
NVIDIA vs. AMD Discrete GPU Market Share (2010 to 2024)[ Szerkesztve ]
9800X3D | ASRock X670E Steel Legend | Corsair 32GB DDR5 6000MHz CL30 | Gigabyte RTX 4070S WINDFORCE OC
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Nem biztos, hogy ertelek. Steam szerint 75% nvidia vga van a felhasznaloknal, a market share pedig 90%. Nem ertelek
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
deathcrow42
senior tag
válasz
50-50? Steam stat a mérvadó, nem egy adott bolt számai.
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
gejala
őstag
válasz
Alogonomus #47943 üzenetére
Turing sokkal jobb gen volt. Megjelenéskori játékokban is 2080 hozta a 1080 Ti sebességét, aztán később amikor jöttek a modernebb játékok, már 30-40%-al előzte. Blackwellnél max RT-ben lehet érdemi gyorsulás két év múlva érkező játékokban Lovelace-hez képest, raszterben semmi új feature nincs. Frame gen meg teljesen haszontalan annak, aki ultrán játszik 60 fpssel.
-
gV
őstag
válasz
Alogonomus #47943 üzenetére
én meg nem értem, hogy mire céloz ezzel.
-
Raymond
félisten
válasz
Alogonomus #47906 üzenetére
Mester, Wien, ugyanugy mint Cairo vagy Berlin, tradicionalis kemcsomopont. Sot, BP is beletartozik ha nagyon ugy vesszuk.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
warcat
veterán
válasz
Alogonomus #47902 üzenetére
Pfffft. Ez vagy hangulatkeltés, vagy pedig magyarázat az eddig látott árakra, a boltok kezüket dörzsölve pre-scalpelnek mert látják, hogy ez kevés lesz.
-
fatal`
titán
válasz
Alogonomus #47025 üzenetére
Az AIB-k mindig drágábbak, legalábbis a márkásabbak. De lehetett kapni Gainward/Palit/Inno trioból 1200 körül is.
1800-ért, aki vett 4080-at az meg is érdemelte, annyiért lehetett kapni 4090-et.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Na igen, ezek a "hivatalos MSRP" árak egy ideje csak dísznek vannak.
Meg hogy a teszterek jó magas ár/érték arányt hozzanak ki. -
nubreed
veterán
válasz
Ha 1400 -at veszem alapul, akkor simán lesz itthon kb. 730.000 huf egy 5080.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Alogonomus #46679 üzenetére
azt hiszem ez a video a forrása a kínai áraknak.
2024. dec. 26. - 2 perc.
https://www.youtube.com/watch?v=eYnGVXL9gYEMottó: "A verseny jó!"
-
válasz
Jó most akkor belinkelem ide az RTx 3090 2100 dolláros listázási árát anno.
[ASUS officially increases graphics cards and motherboards pricing]
Most ebből mire tudsz következtetni? A valóság majd kiderül.
-
Jacek
veterán
válasz
Ezt raktam be aztán kitöröltem
Ez kínai ugyi, ez bruttó/nettó mit jelent? Fogalmam sincs hogy ott hogy adják meg az árakat , áfa mi fán teremMert ha erre még sarc jön az 1.3m és 700e lenne ,. de mivel az 5080 csak 500--al drágább valamiféle bruttó ez..
-
Quadgame94
őstag
válasz
Alogonomus #46666 üzenetére
Igen de ez új architektúra. Az előző generáció gondjait kellene kiköszöbölni. Bár én régóta mondom, hogy semmi értelme a GB203-nak. Egy AD103 refresh kellett volna magasabb órajeleken és fejlettebb RT-vel...
-
Quadgame94
őstag
válasz
Alogonomus #46661 üzenetére
Főleg, hogy alig lesz szűk 25 százalék közöttük.
5070 Ti 8960 mag v 5080 10752 mag.
Már szinte minden tudható. Az árat meg nagyon későn véglegesítik.
[ Szerkesztve ]
-
Jacek
veterán
válasz
Alogonomus #46559 üzenetére
Tisztazzuk, 600dollar egyenlo 600 euro ezt szorozd meg 413-al es vagd ra a27% afat, a magyar felarrol nem beszelgetunk.
5070Ti kozeleben nem lesz....5070Ti gyorsab lesz mint a 4080S vagy kb egyforma.
A 9070XT meg a 4070 Ti non-supert fogaja talan elerni.
Ugy tok jo szamolni hogy az arabol elveszel 50e a teljesitmenyehez meg hozza adsz +20%-ot[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
válasz
Márpedig ezek régi készletezések árai plusz AMD lehet nem korrigálta őket.
Viszont 'új' kártyák esetén a dollár: EUR egymásramászása miatt csúnya árak lesznek, de hogy házon belül maradjunk:
árképzés Ryzen 7 9800X3D esetén: 479 USD -> 19% VAT Németország:525.90 20% Franciao.: 529.9€ (papíron, nyilván most drágább)
600 dollár esetén ez: 659.9€ németeknek gyártótól közvetlenül vásárolva (AMD bolt pl), felénk a +7% áfa és 2-3 nagykereskedő haszna után akin átment simán ott lehet 700 euró felett.Nvidia árazása simán lehet rosszabb (dollár árra rádobnak 1.2-es szorzót)
-
Raymond
félisten
válasz
Nem kell megint almodozni es akkor nem lesz akkora a csalodottsag. Ez a kartya jo eselyel egy 7900GRE raster teljesitmeny lesz talan 7900XTX RT teljesitmenyel kb. 7900GRE aron. Ha ennel jobb lesz akkor hurra, ha nem akkor legalabb az lett ami varhato volt. Ha az RT picit jobb lesz es legalabb a 4070Ti szintjet meguti akkor mar lehet orulni.
-
Jacek
veterán
válasz
Alogonomus #46556 üzenetére
Azt vágod ugye hogy a 600 dolláros ár az kb. 320e HUF... az ezért a teljesítményért LOL
-
Jacek
veterán
válasz
Alogonomus #46548 üzenetére
Legutolsó leakek alapján a cipőfűzőjét nem kötheti be a 4080-nak.. 4070Ti non super... 7900XT--től is messze van..
-
deathcrow42
senior tag
válasz
Alogonomus #46548 üzenetére
Megeszek egy zoknit, ha a 9070XT ezekkel a számokkal (7900 GRE szint) az 5070 Ti látótávolságában lesz
-
yarsley
aktív tag
válasz
Alogonomus #46496 üzenetére
Ne legyen igazam, de szerintem most még a 3GB-os GDDR7 olyan drága, hogy 5060 árába biztos nem fér bele 12Gig belőle, de még 5070-be se vagyok biztos hogy beleférne ez a drágább RAM.
Amibe biztos beleférne az a 5080 (Ti).... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
warcat
veterán
válasz
Semmi ilyesmi, nem hónapokra vagyunk már, hogy ilyen pletykák legyenek.
5080 Január közepe-vége, 5090 meg 2-3 hétre rá érkezik, 32 GB vrammalCES2025 ugye január 6-10, megjelenések tipikusan csütörtökön, ami azt jelenti, hogy jan 16/23/30. 2-3 hét minimum várható köztük
Megjegyzés:prebuilt rendszerek nem szivárognának a gyártóktól, ha nem már megrendelés/szállítás alatt állnának a kártyák.Nem most variálgatnak még a memóriakonfigurációval.
-
Raymond
félisten
válasz
Persze, majd kiadnak egy 48GB konzumer kartyat hogy azt vegyek akinek kell az LLM-ekhez a 8000EUR-os RTX 6000 Ada vagy az 5000EUR-os RTX 6000 helyett...
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Ez a "szokásostól eltérően" nekem olyan fura. Nem úgy volt, hogy először jött a 3080, utána meg a BFGPU 3090?
Lehet, hogy a 4090 előbb jött, mint a 4080, de ez még nem teszi szokássá.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
deathcrow42
senior tag
válasz
Alogonomus #46493 üzenetére
Én 32 gigát hallottam eddig, a 48 az max akkor lesz, ha 3GBs ram modulokat kap
-
hahakocka
őstag
válasz
Alogonomus #46392 üzenetére
Hát a hivatalos adat szerint is ez jön ki kb. 4080 super 320W, 7900XTX 350W
No de itt se mindegy melyik hűtésű és agyonhúzott vagy alig húzott kiadás változat pl TUF vagy Pulse Sapphire nem egy kutya stb. Az agyonhúzottakat sokszor annyira meghajtják hogy kell neki eggyel nagyobb Táp is. Egy ASUS TUF gaming 4080 Super-ASUS TUF gaming 7900xtx lenne jó hasonlat.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #46392 üzenetére
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #45395 üzenetére
4090-el teszteltek, persze hogy tul ment a 8GB-on, mert van tobb, mint 8GB.
De ez egy fel info, nezzuk meg hogy alakul a teljesitmeny 8GB korul, 1080p-ben.A 6800XT dupla! annyi vrammal nyer 4 atlag FPS-t vs 8GB 3070ti.
A 7700XT +4GB vrammal egal mint a 8GB 3070ti.Folytathatnam a tobbivel, de minek.
"A játékok memóriaigénye pedig egyértelműen növekedő tendenciát mutat"
Ezt nem vitatom, viszont a jatekok nem 1 het alatt keszulnek el, hogy ez hirtelen gond legyen. A jatekok memoriaigenye eddig is novekedett, ezt a vga piac pedig lekovette.
Mig egy 1080ti-n volt 11GB, most a csucson van 24GB.Ez az igeny nem novekszik olyan gyorsan es radikalisan, hogy azt a vga piac ne tudna lekovetni, mar csak azert sem, mert 2 evente van uj generacio.
-
Jacek
veterán
válasz
Alogonomus #45395 üzenetére
De az sem rossz hogy leirja valaki milyen jol fut NV a cucc, kozben az engine maga butitja a texturakat
anyamba lehet ivy ossze hasonlitani valami? Mert ha jol tudom nem lehet forcolni a textura nagysagat...
Ja refen ezt csalasnak hivtak a benhmarkokban mara features lesz, es taps es taps
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz
Alogonomus #45341 üzenetére
Dehát a mostani 4070ti super fogyasztása se olyan brutális, 280w körül van, az előző oldali leak szerint meg 250 lenne az 5070 - ez azért elég minimális különbség.
Dlss4 persze logikus, csak akkor is lenne egy ugyanolyan teljesítményt tudó kártya, kicsit kissebb fogyasztással drágábban kevesebb vram-al. Vagy persze lehet nekem tűnik a 900$ túlzónak, még a 800 is lehet neccess lenne ha tényleg csak a 4070ti teljesítményét tudja(ez még csak nem is az a teljesítmény ahol ne lehetne verseny)
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Alogonomus #44253 üzenetére
Ez így megy? Akkor felesleges várni. Köszi!
-
válasz
Alogonomus #44153 üzenetére
Az általad linkelt cikk pontosan azt fejtegeti, hogy fenti portfólió csak akkor állná meg a helyét előrelépésként, ha az Nvidia visszaállítaná felül az Ampere SKU/ GPU párosítást és minden SKU a mostanihoz képest eggyel nagyobb variánsát kapná meg..Azaz az 5090 / 5080 ( Ti) a GB 202 re épülne. ( amit az Adanál csaltak el és valójában ez lenne a normálisnak nevezhető)
Ezt láthatod a táblázatban jobb oldalán " inspiráló" fehozatalként feltüntetve, ami valódi előrelépést jelentene.
Ezért írtam, hogy nem tudjuk még egyáltalán melyik GPu mihez párosul.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Alogonomus #44146 üzenetére
De honna veszed ezeket hogy a GB203 megy az 5080 ba? Nem értem ezeket a felvetéseket. NIncsen egyáltalán GB204 es GPU az utóbbi generációkkal szemben, plusz amit ott látsz egy felsorolás hogy a GB milyen GPU-kat fog tartalmazni,de nincs oda írva semmi róla hogy az 512 bites valóban geforce kártya lesz vagy professzionális RTX kártya, vagy hogy a GB204 helyett mi lesz. Tehát az 5080 ba egyáltalán nem biztos, hogy 203 megy....
Az mellett biztos vagyok benne hogy tartalmaz olyan újítást ami nem megszokott dolog a számozás különlegessége miatt.[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Alogonomus #44146 üzenetére
3080 - 8704 mag
4080 - 9728 mag = +11%
5080 - 10752 mag? = +10%Akár még hihető is lehet.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
t72killer
titán
válasz
Alogonomus #44133 üzenetére
Így van, versenytárs nélkül szépen megoldják, hogy 5080 alatt minden kb egy facelift átfestés legyen. Láttunk már hasonlót - én 4070TiS tulajként mondjuk örülök neki, hogy nem feleződik a karim értéke jövőre.
Esetleg annyi remény, hogy az 5060 vagy GDDR7 128bitet, vagy GDDR6x 192bites memvezérlőt kap, így végre egy használható alapkari lesz alapáron. De ezek (5060, 70 család) jó, ha 1év múlva kiérnek a polcokra.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
válasz
5080-at úgy tünik némileg vissza fogják a memória sávszéllel, nem nagyon akarják ,hogy az 5090 közelében legyen
¯\_(ツ)_/¯
-
gejala
őstag
válasz
Meglepődnék, ha az 5070-el ilyen bőkezű lenne az NV. Szerintem marad a 12 giga, 18 meg esetleg az 5070 Ti Superre jön. Én a sávszél miatt jobban aggódom, remélem nem fognak a GDDR7-en spórolni.
-
KAMELOT
titán
válasz
Engem csak az 5090 érdekel.
Szeretnék vásárolni egyetV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Alogonomus #43878 üzenetére
> dupla GB203-as chipet
consumer szinten lehet, hogy csak monolitikus verzió lesz
( még az RTX 5090-is )
https://x.com/kopite7kimi/status/1793677941576253464( via wccftech:
NVIDIA GeForce RTX 5090 GPU To Feature A Massive Monolithic GB202 “Blackwell” Die )Mottó: "A verseny jó!"
-
t72killer
titán
válasz
Alogonomus #43866 üzenetére
Ez abszolúte nv döntés kérdése: ha akarják, mehet nyugatra 2 erős kártyaszint, a komcsik meg csak a 3. szintből kapnak. Kemény dió, de a világnak lassan szembe kell nézni azzal, hogy a 90es évek óta nyugati tech-el feltápolt Kínai rezsim kakukktojás és rohadtul nem kéne tovább etetni. Evvan, be kell érni a #hanyatlónyugat piacával.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #43878 üzenetére
Pontosan, ami jelenleg felső kategóriás.
Az RDNA4 viszont nem ezzel fog versenyezni, hanem a következő generációval. -
válasz
Alogonomus #43876 üzenetére
De az mellékes mit vihet kínába mostantól, nem kínának tervezik az 5090 kártyát.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #43870 üzenetére
Csak ugye nem lesz csúcs RDNA4.
Inkább felső középkategória. -
válasz
Alogonomus #43870 üzenetére
Csak nem tudjuk a számozásokat. Ha valóban ( hangsúlyozom egyáltalán nem biztos) Dual lenne a 5090 az nem jelenti azt, hogy az 5080 ne lehetne az vagy hogy az GB 202 ebbe képletben még meg sincs említve.... tehát ha a GB203 a mostani 4070 /TI utódja lenne ( 5070 Ti) és 4090D teljesítményt hozna singe GPU kialakítással, akkor az elég kemény kihívás lenne az AMD részére is.
Ha a GB203 nál csak a 30 %-át letiltanák a GPU nak vagy a selejttet rádobnák ( ami ugye reális forgatókönyv már évek óta az Nvidiánál) egy dual kártyára,kissé visszavennéka fogyasztást, már az is a mostani 4090 fölé lőné kb 30 % kal a teljesítményt. és akkor még ott lenne a két teljes értékű GB 203 ami kb 70 %-kal lenne a 4090 fölött és még ott van egy érintetlen GB 202....
Tehát ha az Nvidia most valóban megoldja ezt az összedrótozást akkora előrelépést tehetne amekkorát nem szégyel vagy fogyasztásban el akar engedni.De ezek még csak olyan képzelgések, semmi több.
Én reálisan azt gondolom, a 4090 + 30 % a cél, jól hűthető, kezelhető, nagy haszonnal, ami így is az AMD mostani generációjához képest 50-60 % fölé pozicionálás.tehát simán az 5070/Ti kártyákkal fog versenyezni a 8900 XT.és ott lesz egy akkora tartalék ( 4090 + 70 %) a generációban amekkorát már 6000-es szériára is vagy az 5000 Superre is elkönyvelhetnek előre.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Alogonomus #43866 üzenetére
Ezt én is írtam régebben már.A 4090 D is amúgy szép teljesítmény lenne, az kb 10-15 % kal gyengébb csak kb.
De nem kellene hogy elérje, ha az 5090 valóban dual GPU ami kettő darab GB 203 ból áll. A GB203 egy xx70-80 class GPu tehát igazából közép-felsúközépkategóriás GPuk-kal megoldják az egész szegmens a teljes érztékű GB202 mehet professzionális kártyákra."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Alogonomus #43497 üzenetére
> a perf/slot mutató ...
a párhuzamosítás a lényeg
... a single chip annyira nem túl sokat fejlődött,
... emiatt a consumer csúcs gaming kártyákba is
valószínüleg 2 chipet tesznek.-----------
https://stratechery.com/2024/nvidia-waves-and-moats/"What is interesting to note is that both training runs take the same amount of time — 90 days. This is because the actual calculation speed is basically the same; this makes sense because Blackwell is, like Hopper, fabbed on TSMC’s 4nm process, and the actual calculations are fairly serial in nature (and thus primarily governed by the underlying speed of the chip). “Accelerated computing”, though, isn’t about serial speed, but rather parallelism, and every new generation of chips, combined with new networking, enables ever greater amounts of efficient parallelism that keeps those GPUs full; that’s why the big improvment is in the number of GPUs necessary and thus the overall amount of power drawn."
árakban - az előző cikk szerzője kisebb nvidia árrést vár,
a verseny miatt.
"
What is interesting to note is that there are reports that while the B100 costs twice as much as the H100 to manufacture, Nvidia is increasing the price much less than expected; this explains the somewhat lower margins the company is expecting going forward. The report — which has since disappeared from the Internet (perhaps because it was published before the keynote?) — speculated that Nvidia is concerned about preserving its market share in the face of AMD being aggressive in price, and its biggest customers trying to build their own chips. There is, needless to say, tremendous incentives to find alternatives, particularly for inference."megj:
az AMD agresszív árazásával már ~7% AI piaci részesedést szerezhetett..
"AMD To Ship Huge Quantities Of Instinct MI300X Accelerators, Capturing 7% of AI Market"[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
válasz
Alogonomus #43499 üzenetére
több mindenen felakadtam.
RTX 6000 ?ez már még egy következő a Blackwell utáni. generáció, Az hogy jön ide?
Az RTx 5000 nél workstation dedikált Kártyákra gondolsz? az megint egy külön kategória aról semmit nem tudni még.
A tegnapi rendszerek teljesen más alapokon nyugszanak de ott a dual GPu kialakítás miatt és a hatékonyság( fogyasztás) miatt lényeges előrelépés történt.akár hely akár energiafogyasztás terén.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Alogonomus #43497 üzenetére
What?
RTX 6000 vs 5000 vs szerver meg slotok száma?
Lemaradtam valamiről?[ Szerkesztve ]
-
válasz
Alogonomus #43495 üzenetére
Mit jelent az hogy pef slot mutató főleg az RTx 5000 esetén?
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #43491 üzenetére
+nincs Samsung 8N-ről TSMC 4N-re.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Alogonomus #43462 üzenetére
Árban 1200 USD lesz valszeg az az 5080. 500 dollar alatt pedig szinte 0 előrelépés lesz. 5060 Ti 12 GB 399 USD környékén landol majd de jó ha egy 3080/4070 szintjén lesz. És ez nem pesszimizmus. Ez a realitás. Az NV totál érdektelen az 500 dollár alatti szegmensben.
-
válasz
Alogonomus #43455 üzenetére
Az is igaz, legyen úgy.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Alogonomus #43441 üzenetére
Pont ezek miatt gondolom, hogy az az 512 bites kártya a most kapható RTX Ada generation utódja lesz, mondjuk az RTX 6000 Ada váltója [link]
4 millióba beleférhet.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Alogonomus #43428 üzenetére
Kopite szerint a Blackwell nem (csak?) gaming GPU lesz. Könnyen lehet hogy ez az RTX 6000 utódja ami pár millió forint jelenleg.
Ha meg MCM és gaming és ugyan azon a gyártáson készül mint az RDNA4-5 akkor annyiba is kerül nekik kb mint az.
Az RDNA5 is meg van említve benne, mint átfedés és konkurencia, arról még sok infó nincs hova érkezik,de azért elvárható, hogy a mostani felsőházat lemossa.
Valamint az , hogy mit mond az AMD a szivárogtatóknak nem feltétlenül egyenlő azzal amit csinál és készít, ( lásd 7900GRE) arról meg az Nvidia tud, tehát lehet hogy ez pont az AMD rajongók számára jó hír, mert komolyabb lesz az érkező 1-2 AMD gen, mint ahogy az "szivárogtatva " vagyon.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Alogonomus #43428 üzenetére
[Which RTX 4070 Super Should You Get? - 6 Models Tested & Compared]
Nada ismét remekel.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Alogonomus #43030 üzenetére
> az enyhén tuningolt 7900 XTX adóval együtt
> akár 900 euróért is kényelmes hasznot hoz,sajnos a haszon nehezen kalkulálható ..
mert minden dinamikusan változik; az alkatrész költség is.
ráadásul a volumentől is sok minden függ.És talán a memórián is ( régebben sokat lehetett spórolni )
Persze ilyenkor mindig eszembe jut az "RTX 4080 12GB"
mivel újabban csak a teljesítménnyel arányos VRAM-ot preferálja az nVidia.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz
Alogonomus #43032 üzenetére
De nem az, ha az lenne akkor nem latnad azt az arazast ami jelenleg van. Az AMD szepen bearazta a termekeit oda ahova ugy gondolja van eselye eladni, tehat a 7900XTXe-t a sima 4080 a 7900XT-t pedig a 4070Ti szintjere [link]
-
Raymond
félisten
válasz
Alogonomus #43030 üzenetére
A 7900XTX 900EUR-os aranak semmi koze a 4080 Super erkezesehez. Egyszeruen arrol van szo hogy az aktualis, meg nem csokkentett, piaci aran versenykepelen a 4070TiS-el.
[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
válasz
Alogonomus #42997 üzenetére
"SHWS csak a tevőlegesen rábólintó felhasználókra terjed ki"
Szemben a MF-val, amelynek a statisztikájába a teljes lakosságnak csak az a része számít bele, akik a mindfactoryból akarnak / hajlandóak vásárolni. Azaz rábólintottak tevőlegesen az "igen, onnan veszem" gombra.Mi a helyzet a más német webshopból vásárlókkal? (ők a "nem gombot" nyomták a MF-ra). Elrontják a statisztikát?
"MF a teljes lakosság által tőlük megvásárolt termékeket tartalmazza."
A csak személyesen vásárlók, pl Media Marktból / Saturnból, viszont megint nincsenek megjelenítve benne, tehát a te logikád alapján rossz a Mindfactory statisztikája.Csökkenő sorrendben, specifikumokkal:
Világ vásárló - német vásárló - MF vásárló.
Te az utolsót felcserélted az elsővel, és ebből projektálsz világtendenciát.640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
paprobert
őstag
válasz
Alogonomus #42981 üzenetére
Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy a SHWS-ben benne vannak a németek. Is.
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
Raymond
félisten
válasz
Alogonomus #42959 üzenetére
Bocs, de mivel te irtad ezt igy nem tudom eldonteni hogy komoly vagy nem. Ha nem komoly akkor gratula, mert ez tenyleg jo volt!
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #42959 üzenetére
Nem azzal intezzuk el, hanem azzal, hogy az egyetlen egy webshop.
Gondolom nem kell magyarazni ezzel mi a gond, persze egyszerubb csinalni a hulyet. -
warcat
veterán
válasz
Alogonomus #42838 üzenetére
Ha Asus német boltjából nem akar elfogyni a 'nem OC' Dual verzió, amiből csak porhintés miatt szoktak gyártani, akkor azért nem olyan lenyűgöző az a kereslet.
A 4080 Super fogyására leszek kíváncsi igazán
-
Quadgame94
őstag
válasz
Alogonomus #42813 üzenetére
Vagyis ténylegesen kevés vásárló van a piacon ebben a kategóriában. Nekem kellene az a teljesítmény a 6800-ól jó ugrás lenne de 270 ezer túl.magas ár érte. 1.3x ugrás rasterben 1.65x felárért... RT-ben már jobb a helyzet.
-
Pakmara
őstag
válasz
Alogonomus #42727 üzenetére
Köszi!
Nem lenne rossz ha egyezne...
-
válasz
Alogonomus #42554 üzenetére
Az ár, amire a legkönyeb reagálni. A teljesítményre nehezebb.
Az Nvidia is és az AMD is elcsalta a szinteket.
Ha AMD akarta volna már az RDNA3 mal is hozhatta volna ezt az árazást, ha a 7900XTX kártyát simán 7800XT nek hívja és 699 dollárért kínálja. a 7900XT-t meg 599 $ áron. Nézd meg mi lett belőle.A 4080 tulajdonképpen egy 4070 TI , mint az most is kiderült a Super érkezésével.7900XTX meg eddig nem létezett AMD nél.
A Super kártyák tulajdonképen az eredeti helyükre pozicionált Ada SKU-k ( Kivéve a 4080 super, odda egy 4080 TI nagyon kellene a 4090 alá,de azt most megkapta Kína 4090D néven.)A másik része hogy ezzel ugyan úgy menne a kukába 7900XTX ÉS A 7900XT . ha ez így lenne akkor már kb nyáron el kellene kezdeniük kifuttani a partnerektől. Ha ez nem történik meg akkor egy őszi rajtot látunk 2025 -ös gyakrolati beérkezéssel a boltokba és mit ad isten Nvidia akkorra tervezi legkésöbb a Blackwell bemutatóját.Náluk meg a bemutató után kaphatóak a kártyák egyből. Ki van ez találva hidd el.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #42560 üzenetére
2022 Q3-ban 10% volt, akkor már nem volt crypto releváns.
"A 4090 árát mindig is a AI kutatás anyagi lehetőségei határozták meg."
Teljesen irreleváns, ár érték szempontból jó volt, az userek inkább ezt vették, a magasabb ár ellenére.
De nézz be az Ada topikba, kb senki nem AI kutatásra vette/veszi, hanem játékra." és így is 2.5x több 7900 XTX-et adnak el a kiszivárgott adatok alapján. "
Milyen globális eladási adatok ezek? Ne fáradj a mindfactoryval.
A nagyobb Steam adatbázis konkrétan épp az ellenkezőjét mutatja.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
A nagyon kedvező ár/érték alapján pont ezért volt keresett és népszerű a csúcs 4090, mert a 4080 rosszabb volt.
A mostani 4090 árakkal ez már nem így van, illetve eladott mennyiségben ez sem mindig jött be az AMD-nek.
Lásd az RDNA2 jobb ár/érték arány, aztán pont akkor zuhant be a market share 10% alá."Egy RDNA4-es $500-os "4080" mellett az RTX 5000 széria árai sem lehetnének elszálltak. "
Attól függ mennyivel lesz gyorsabb az 5000 széria.
De az 1000 dolláros 7900XTX sem mozgatta meg a drágább 4080/4090 árakat. -
S_x96x_S
addikt
válasz
> az RTX 5000 széria csúcskártyája jelenti majd az etalont 2025-ben.
> A csúcs RDNA4-es kártyapersze meglepetések mindig lehetnek.
Az AMD -nek teljes kontrollja van a saját platformján ( CPU -- GPU )
és az elméleti lehetőség adott, hogy a saját Infinity Fabric XGMI protokolján keresztül két Gen5 RDNA4-es GPU egynek lássa magát.
Vagyis a sok lúd disznót győz stratégiát alkalmazza ...Persze ott van a CXL-is - és valószínüleg az Intel + nVidia is dolgoznak valami hasonló megoldáson.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #42545 üzenetére
Ha jön Q4-ben, csak pár hónapig lesz az a 4080 szintű kártya, utána már nem a 4090 nem elérése lesz a gondja, hanem kb minden más rtx 5000 széria.
Ha jön rdna4 második hullám, az meg már next gennel versenyez mindenképpen, de ebben az esetben az 5000 széria már sokkal tovább lesz a piacon.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #42389 üzenetére
Az altalanos piaci viszonyokat a globalis eladasok mutatjak meg, na latod pont ezek a szamok vannak meg Jensennek, hiszen az Nvidia pontosan tudja, mennyit adott el.
Probalj kicsit gondolkozni.
-
Raymond
félisten
-
Quadgame94
őstag
válasz
Alogonomus #42255 üzenetére
A market share eshet ez igaz, de a SUPER kártyák majd javíthatnak rajta. Arra is reagál majd az AMD egyébként biztosan. Remélhetőleg az RTX 4070 200 ezer vagy az alatt lesz tavaszra. A 4060 Ti meg 150-160 ezer. Igazából ezek után lesz majd csak jó eladás. Felpörgetik kicsit az eladásokat. Ennek is lesz egy kifutási ideje.
Amúgy nem beszéltem egy teljes évről. Én max 3-5 hónapról beszéltem és van is ráció ebben is, mert 2024Q4 jó időszak lesz arra, hogy az NV kisöpörje majd a meglévő SUPER kártyákat és Q1-ben meg ugye bejelentésre kerülő RTX 5090 és 5080 fognak aratni.
Amit sokan nem tudnak elfogadni az az, hogy az NV nem a reagens. Nem Ő reagál, hanem a piac reagál rájuk. Ők indítják az akciót a többi csak reakció. Ez örökké így lesz? Nem hiszem, de ahhoz a konkurenciának kell egy vízió. Bár nem tudom miért várjuk el. Van választásunk most is. Aki három-négy évente cserél kártyát az kap előrelépést jócskán.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #42255 üzenetére
Teljesen mindegy, volt mar alacsonyabb is, voltak negyedevek kozott nagyobb kilengesek is elotte. A piac nagy reszet ugyanugy uraljak es az Nvidianak sem jo, ha az AMD megszunik letezni GPU fronton.
-
válasz
Alogonomus #42033 üzenetére
Ennek fényében még inkább áll a fenti állítás.
Nvidia épp most hozta a 3.5 DLSS-t hozzá.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Alogonomus #42031 üzenetére
"Így viszont az nem is állja meg a helyét, hogy olcsóbban adott jobbat a Superekkel."
Mi az összefüggés az általad írt komment első fele és a második fele között? Egyértelmű a fenti párbeszéd alapján hogy a 2070 MSRP és a 2070 Super MSRP össezhasonlítására értette hogy olcsóbban adott jobb Supereket.
Amúgy Az 5700XT-re így 2023 ban össehasonlítva a konkurens 2070 /2070 Super Tudásához és támogatott funkcióihoz nézve az "elavult" jelző inkább dícséret.[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz
Alogonomus #42028 üzenetére
Turingnál is olcsóbban adott jobbat a Superekkel, 2070 Super volt a legjobb ár-érték arányú kártya akkoriban.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Alogonomus #42026 üzenetére
Uh na az pofátlanság lenne már ha pl egy 4080 Super ami kb 7-10%-al gyorsabb 1349 v eleve magasabb áron jönne mint a 4080. Eleve a 4080 nagyon rosszul fogy, ez aztán nem segítene. NV árat csökkenteni nem nagyon szokott. Marad az 1199, esetleg 1099 és ide jön a 4080 Super, a 4080 meg End of Life. 4070 Ti Super ha lesz két hétig fogok cringelni a nevén.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Alogonomus #41982 üzenetére
Úgy biztosan nem.tudnak játszami az árakkal ahogy az AMD, de nem is akarnak. Az NV nem.igazán érdekli most ez. Az AI és a Data Centerek érdeklik őket. Úgy vannak vele a teljesitmény jó, az árat.meg fizesse meg aki DLSS-t akar.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #41940 üzenetére
Most epp Deep Rock Galacticban nezem, hogy atlag 30-60ms a pingem, attol fuggoen a host melyik orszagban van. Ez ugyan nem kompetitiv lovolde, de online fps-hez kepest semmit nem veszel eszre.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
Alogonomus #41940 üzenetére
7-8ms csak az út oda és vissza. Közben semmit nem csináltál semmit. A maradék 2-3ms-ban kéne megcsinálni mindent, ami tényleges teljesítményt igényel: futtatni a játékot a kapott input alapján, abból egy tömörített video-stream-et csinálni, majd azt még nálad ki is tömöríteni.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
Alogonomus #41937 üzenetére
Ami releváns is lenne, ha Budapesten lenne a képzeletbeli cloud szerver és csak magyarokkal akarnál játszani.
Vegyünk egy példát: Frankfurtban elég sok játékos szerver (pl: G-portal) van, hazánk lakosságának negyede Budapesten él, a kettő közti távolság legyen ~900km. Ez (maga a távolság) 3ms ping. Retúrba 6ms és akkor nem internetről beszélünk, hanem közvetlen fiber kapcsolatról. Nincsenek osztók, alállomások, modemek, semmi, ez csak az az idő, ami a jelnek kell ,hogy fénysebességgel eljusson oda és vissza. Maradt 4ms a játékot futtatni a szerveren, az úgy 250fps.
A gond az, hogy nincs közvetlen kapcsolatod. Budapesttől Frankfurtig legalább 3 ország hálózatait kell használnod, amik olyanok, amilyenek.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
válasz
Alogonomus #41935 üzenetére
KOmpetitív játékra nem való a cloud, ez biztos. De A népszerű multilövöldékben annyi pénz van hogy akár évente megéri kihozni őket új generációkra, ráadásul a többség fut kisebb teljesítményű gépeken is. Egyértelműen a gondot a portoknál az egyedi készítésű, nem kompetitív huzó címek adják, amire viszont megfelel a cloud gaming.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
Alogonomus #41935 üzenetére
* És nem is lesz, mert a fizikát nem lehet megkettyinteni. Pusztán a távolságból adódóan kapsz 300km-enként 1ms-et. Az egy számjegyű értékhez (legyen nagyvonalúan 9) 1000km-en belül kellene lennie a szervernek, közvetlen fiber kapcsolattal és a szerveren kéne futnia ~500FPS-sel a játéknak.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
válasz
Alogonomus #41926 üzenetére
Nehogy azt hidd. 2 generáció óta van ez a piacon a PS4 és Ps5.
Most ha elméleti síkon belemegyünk:
Elötte volt 3 generáció, amikor a visza fele kompatibilitás portokal lett megoldva. Ráadásul a Microsoftnak és az Nvidiának is hatalmas felhőszolgáltatása van játékokra, pont megoldják, ha akarják, hogy vegyél előfizetést aztán nyomhatod felhőn bármivel bárhonnan.
Pár játékot meg átportolnak majd mint pl a Halo vagy GOW.
Ráadásul nem tartom kizártnak, hogy az Nvidia az új Tegraval amit laposokba szánnak bedobbant egy kézikonzolt, a la Shield. Innentől ott lesz a Switch 2, Shield, az ARM alapu gamer/ és professzionális laptopok Nvidiával és Mediatek -kel, és az esetleges új Xbox.( most arról ne is beszéljünk, hány TV-ben van Mediatek SOC, ami mellé be lehet paszírozni az Nvidia kombót konzol nélkül. Ezek így egyben brutálisan nagy volument jelentenek.Már ha persze megtörténik a váltás.
Én a Microsoft helyében meglépném, főleg hogy az ARM alapokra építik most az Apple elleni prémium lapos vesenyt az M1-3 max procerszorokkal.
Úgy néz ki ( és most talán végre tényleg) hogy az X86 mellett az ARM mint komoly konkurencia kezd előjönni. Azt gondolom hogy a változások szele itt van.
Nem véletlenül akarta jensen 2 éve megvenni őket, látta ő hogy az Apple komolyan gondolja.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Alogonomus #41926 üzenetére
Különböző hardverkörnyezet aligha lesz a komoly teljesítményű konzolok területén, mert akkor sokkal több szoftvermérnököt kellene alkalmazniuk a játékstúdióknak a játékok különböző adottságú konzolokhoz igazítására.
[Nintendo Switch 2 v. Nintendo NG] , "DLSS" támogatás említve, vagyis maradnak az nVidia hardware-nél, és ez mellesleg a demózáshoz Unreal 5 engine is használva volt, esélyes innentől kezdve az ARM proci. Ugyan sok a pletyka, de azok alapján ez a Switch 2 / NG konzol a jelenlegi PS5 / XboxX széria teljesítmény szintjén mozog, ami csak azért szép, mert az Ada arch terén nincs olyan GPU, ami ezt hozná (az AD107 az RTX 4060-ban 115W-al ~15TFlops-ot hoz, a PS5 ugye ~10TFlops, az XboxX meg ~12TFlops).Szóval korántsem hinném, hogy annyira betonkemény az AMD jövője a konzolpiacon.
Nem véletlen, hogy az AMD is elindult az ARM irányába...
Most még csak a Windows van emlegetve, de simán benne van, hogy aztán a konzolok terén is mellőzve lesz az x86 utasításkészlet.[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #41680 üzenetére
Ami ugye prototipus es pletyka.
-
válasz
Alogonomus #41231 üzenetére
Azért hagyják figyelmen kívűl,mert amd azért volt pár hétig/hónapig népszerűbb,mert az előző generációs kártyáikat futtatták ki minimális haszonnal.Szokásos forgatókönyv.Nvidia felső kategóriás kártya hónapok óta nincs Ampereből,az Ada meg jobban teljesít mint az RDNA 3 eladásokban.
A 4070 és 4070 Ti a legnépszerűbb SKU-k míg a 4080 és 4090 is az RDNA 3 fölött van.
A másik hogy a globális piac nem mindfactory.RTX 3060 Ti 300 dollár körüli akcióban 1 nap alatt elfogyott a legnagyobb online piacterekről.
Azt olvastuk hónapokig Nvidia mekkoea gondban lesz a készletével AMD jól áll,aztán most az van ,hogy az RDNA 2 vel még dugig a boltok,veszteséggel megy ki már szinte ,csak fogyjon.Jól látszik,hogy azonos eladott darabszám esetén Nvidia bevétele 50%kal nagyobb."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
PuMbA
titán
válasz
Alogonomus #41231 üzenetére
"az AMD kártyái már sok-sok hónapja "népszerűbbek", és mégsem változott sokat a market share állása"
Mert alig népszerűbbek. 55-45% a Mindfactory adatok alapján. Ilyen tempóval sok idő lesz, mire megfordul az állás
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #41049 üzenetére
Az a 20% árengedmény nem hivatalos, 2x is árfolyamkorrekció történt.
-
válasz
Alogonomus #41056 üzenetére
Ezek 4 K kártyák. 1080 P CPU limites
Én CB tesztjeit tartom már régóta mérvadónak, nem először írom ezt le itt, de legyen 25 %, az is másik kategória úgy ,hogy az általad linkelt tesztben a 6950XT és a 7900XTX között van 25 % és 50 % felárral ,mégis jó vételnek tartod..
Ez a 25 % százalék szám a komplett maximum generációs ugrás az egyik oldalon míg itt a 4090 ennyit mutat fel előnyként raszterben, RT ben meg sokkal többet.
A a 3090 Ti hez 45 % előrelépés olcsóbban a 3090 hez meg 60% előrelépés ugyan olyan áron. A 4090 jó vétel annak akinek ez a teljesítmény kell, bármit is írtok .
Ha CB tesztet nézek, akkor meg főleg.
Igor nem Tom's már, régóta.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Asszociációs játék. :)
- Interactive Brokers társalgó
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Corel Draw topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget