- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Synology NAS
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- AliExpress tapasztalatok
- Videó stream letöltése
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- OpenWRT topic
- Linux Mint
- Windows 11
- Itt az AI-képes hallókészülék
-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Molydeus #100118 üzenetére
Nem tudom, eléggé dícsérték azt az Optimumot, de a Tofu60 tényleg olcsóbb jóval. Mondjuk az igazi mégiscsak egy F2-60-ban volna, ha már Geonworks.
Attól a naptól félek, amikor bedobnak az éterbe egy true 60 százalékos Alice motyót. Túl sok esélyt azért nem látok rá. Más se nagyon szokott. Aluházzal, legalábbis, és persze ami nem 4-500 dollár... Ha más nem, a Keychron összehozhatná már. Olyan széles a portfólió, hogy ihaj, de persze pont ez hiányzik.
A legtisztább meg még mindig az a BOOG75.
Neked egy makrópad HE NYÁK kéne inkább, nem?
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Molydeus
őstag
válasz Synthwave #100111 üzenetére
Venom60HE
A többivel egyetértek, de a házzal nem.
A Venom60HE legnagyobb előnye a szabvány 60%-os kialakítás kvázi-szabvány gummy o-ring kivágásokkal. Ha valamiért a tray mount-ot választ valaki, akkor ott a meglepően jó hangú Tofu60 Redux (persze elsősorban a réz belső súllyal) vagy 10-12 féle színben és kb. 40%-kal olcsóbban.
Ha pedig rugalmas belsőt szeretne, akkor ha éppen nincs még gummy o-ringet támogató 60-as háza, akkor egy Bakeneko vagy - ha minden jól megy - egy Neo60 core biztosan jobb és univerzálisabb választás, mint a Wooting teknője. Ráadásul a gummy o-ring a gyors belső cserét is lehetővé teszi, szóval nem kötelezi el magát kizárólag a HE mellett.
Ha lenne bármi esély rá, hogy row staggered 60-assal játszak, Geon akciójában berendelném a Venom-ot, de az sem kizárt, hogy EU-n belül a DKC-nál sem jön ki rosszabbul az ember.
Kár, hogy a TKL-re és a Neo80-ra ugyanez nem áll.M.
-
válasz Mephike #100088 üzenetére
Akkor ahogy korábban ígértem egy rövidebb összefoglaló az elmúlt 2 óra tapasztalataiból.
A csomag egy elég tisztességes bubi fóliában érkezett, ezért sikerült az egész utat egy minimális doboz sérüléssel átvészelnie.
WoB keycap-ek:
kezdem ezzel, mert ez rövidebb. nagyon korrekt csomagolásban érkeztek, úgy látszik hallgattak a weboldalukon a felhasználói visszajelzésekre, ugyanis ott sokan panaszkodtak arra, hogy a keycap-ek a össze-vissza elcsúszkáltak a tartóban, ami miatt estenként összekarcolódtak. Most már került egy szivacsozott betét a keycap-ek és a műanyag fedél közé, így meggátolva a fenti problémákat.Maguk a keycap-ek elég minőségi double-shot PBT-nek tűnnek, sajnos nem volt lehetőségem megmérni a "szoknya" vastagságukat.
Billentyűzet:
A csomagban a billentyűzeten kívül az alábbiak voltak:- keycap és switch puller
- tartalék keycap-ek
- 1-1db Aloe, Visteria, Moss, Cowberry switch
- gyári gumirozott USB-A - USB-C kábel
- dongle és az USB kábelre csíptethető tartója
- 1 ajándék kulcstartó
A billentyűzetet cowberry lineáris switch-ekkel rendeltem, az alábbi specifikációkkal rendelkeznek:
pre-travel: 1.2±0.3mm
total travel: 3.0+0.2mmoperating force: 45±15gf
end force: 55±5gfpre-lubed
Figyelmen kívül hagyva a száraz technika adatokat, valami ELKÉPESZTŐEN jó hangja van az eddig használt billentyűzeteimhez képest. Ég és föld a különbség a Deathstalker-hez képest. Ha az nem optikai switch-es lenne már rendelnék bele egy 100-as cowberry switch set-et. Másik dolog, amin ledöbbentem, az a space halksága, nagyon jó szolgálatot tesz az alatta lévő szilikon betét.
Most jött el az a pont, ahol megkövetem Synthwave és dqdb fórumtársakat, mert bár kritizáltam a gyártókat azzal kapcsolatban, hogy miként színkombózzák a keycap-eket, de élőben valahogy nagyon kiadja az egész harmóniát. Szóval jah, igazatok volt, nem ördögtől való dolog ez.
Ettől függetlenül átpakoltam a WoB kupak szettet, mert úgy jobban harmonizál a Mac-el.
A Win/Mac valamit az OFF/Wired/Wireless csúszkák nagyon finoman járnak, az egész billentyűzetnek nagyon minőségi érzete van.
Ugyanakkor a sajnos pár negatív dolgot is meg kell említenem. Bár tisztában vagyok vele, hogy a moddolható billentyűzetek piaca és felhasználó bázisa folyamatosan növekszik, ettől függetlenül szerintem még mindig eléggé niche szegmens, és szerintem az is fog maradni, többek között az általam ma megtapasztalt szoftveres megoldások/problémák miatt.
1., egy előre telepített szoftverrel ellentétben (pl.: Synapse, G-HUB), itt csak akkor tudja az ember, hogy jött-e FW frissítés a termékre, ha felmegy a gyártó oldalára és a website legalján kikeresi a firmware menüpontot. Ezt nagyon sok, velem egykorú, de a számítástechnikában ennyire mélyen nem jártas ismerősöm vagy más ember nem fogja megtenni. Jelen esetben miért probléma ez? Mert a legutolsó 2.1.0 fw frissítést kb. muszáj felrakni, mert egy elég ordas nagy bug-ot orvosol:
"this update contains the fix for missed keypresses under the Bluetooth/2.4G mode, and requires firmware updates for both the RF and dongle firmwares."Na most, ha adott esetben nem néztem volna utána az elérhető FW frissítéseknek, de a fenti hibát tapasztalom, akkor lehet elkönyvelem, hogy ez a gyártó nem jó minőségű termékeket gyárt és egyrészt nagyívben elkerülöm, másrészt másnak sem ajánlom.
2., FW frissítés menete sem egy sétagalopp egy mezei user szemszögéből. Mivel a munkámból adódóan elég sok kínai terméket szoftverezek különböző szoftvercserélő progikkal ezért nekem nem volt kihívás megcsinálni miután egyszer elolvastam a How-to részt, de egy kevésbé jártas egyén lehet simán lebrickeli a cuccát.
3., BT modul frissítés sem egy egyszerű menet, PC-n nem is lehet, hanem a telefonodra kell letölteni egy app-ot, ahol be kell tallóznod egy, a gyártó oldaláról letöltött .zip fájlt, majd gomb kombózás a billen, hogy a telefonod felismerje és mehet fel az OTA BT modul frissítés.
4., a dongle frissítés volt a legegyszerűbb: .exe elindít -» Next -» Finish. Igaz itt meg a Windows nyekergett a nem aláírt .exe fájl miatt, hogy szerintem nem biztonságos.
5., VIA oldala nem ismerte fel sem Chrome, sem Edge alatt a billentyűzetet, szóval megint vissza a gyártó oldalára, ahol volt egy fullos leírás, hogy töltsem le a .json file-t, VIA oldalán húzzam be a megfelelő helyre és utána már ment az eszköz felismerés.
Amit ebből ki szerettem volna hozni az az, hogy amennyiben ezek a kisebb gyártók szeretnének életben maradni/terjeszkedni, akkor azért érdemes lenne a fenti folyamatokat kicsit felhasználóbarátabban megoldani.
Nyilván nálam a fentiek semmit nem vonnak le a billentyűzet érdemeiből, de nem mindenki olyan tech beállítottságú mint mi.
Mindent összegezve nagyon elégedett vagyok a bill-el minden szempontból, szoftveres mókolás ide vagy oda.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Részemről ez irreleváns volna, ha nem ilyen elcseszett ára lenne. Nem eladni venném.
Igényes, fémházas Alice-ból kéne találni valamit, ami nem két vese, meg egy máj.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #100113 üzenetére
Három.
3) S+R, náluk gyorsabban senki sem tudta még a reputációját a földbe állítani, és egy hét alatt az egyik leghype-oltabb névből az extrák még féláron sem kelnek el kategóriába leküzdeni
Röhejesen túl van árazva, és úgy tűnik, hogy a megmagyarázott gyártási-tervezési hiba már szokássá vált náluk.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
arnes
kezdő
Nem teszem be a "lábam" fél napra és 55 új hozzászólás érkezik. DE, mindig tanul az újat az ember.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz FuRiONight #100092 üzenetére
Azt, hogy Glorioustól a magam részéről legfeljebb GWR szériás csuklótámaszt vennék. Ha komoly HE-t akarsz, akkor
1) Meletrix BOOG75
2) Geonworks Venom 60 HE NYÁK + Geon Raptor HE kapcsolók + Wuque stabok + Wooting Optimum ház (Geonworks F2-60-at nem valószínű, hogy találsz) + ízlés szerint kupak (ár/érték bajnokban Shenpo/XMI dye-sub PBT, Cherry profillal, Aliról)
3) Geonworks Venom TKL HE NYÁK + Geon Raptor HE kapcsolók + Wuque stabok + Geonworks F2-84 ház (ha találsz) + ízlés szerint kupak (ár/érték bajnokban Shenpo/XMI dye-sub PBT, Cherry profillal, Aliról)Ha meg van pénz lóvéra, akkor kupakból jöhet valamilyen DCS profilos Signature Plastics szett.
Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz dbius #100105 üzenetére
Lol, ahány oldalon nézem, mindenhol másik kapcsoló szerepel a robbantott képeken.
Német oldalon CS Crystal kapcsoló látszik, Alin valamelyik még régebbi lila stemes kapcsolóval (CS Jelly Purple?), de rendelni már csak a lineáris V3 Cream Yellow Proval vagy a taktilis V3 Cream Blue Proval lehet.Hiába, Akko folyamatosan variálja, hogy hol/kivel gyártat és milyen kapcsolót.
Múltkor találtam egy weblapot, ahol összeszedték, hogy melyik kapcsoló melyik beszállítótól van: legújabb kapcsolóikat kb. a hatodik cég gyártja.
V3 Yellow/Blue az még az ötödiktől van, gondolom lassan elfogyHello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz Mephike #100104 üzenetére
A pofonegyszerű megoldást úgy hívnák, hogy anodizált 6063 alumínium, csak az ugyebár drágább lenne nekik, mert anodizált alumínium ház árában anodizált alumínium házat kellene adni, nem egy olcsóbban gyártható valamit.
-
dbius
veterán
válasz toushiro18 #100102 üzenetére
-
Mephike
őstag
Elvileg készül a Wooting-nál a 80HE-hez új v2-es Zinc Alloy case. Kíváncsi vagyok az árkülönbözetre. Elvileg a v2 már nem fog olyan könnyen karcolódni.
-
nyunyu
félisten
válasz toushiro18 #100102 üzenetére
Német * kiosztású Akko Black&Gold 5108B Plus 50k körül kapható, vagy Alin 96$ (mintha láttam volna olcsóbban is, de ennek nem szoktam hetente kétszer követni az aktuális akciós árát)
* adnak hozzá brit meg norvég kupakot is, ha nem tetszik.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
toushiro18
csendes tag
Sziasztok!
Segítenétek kérlek billentyűzet vásárlásban témaösszefoglaló alapján írom.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Ha egyberakott billentyűzet , akkor olyan 30-60 ezer forint között. Ha hot swap-os switch helyek vannak, akkor talán kicsit főlé megyek.
2.Használt szóba jöhet?
Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Cooler Master CK550 gateron brown-t magyar kiosztású 100%-ost használok, de hiába van kikapcsolva a led, akkor is van az ellenállásnak? kis sivító hangja (redditen láttam más is tapasztalta már).
4.Mire használnád a billentyűzetet?
FPS játékok, egyéb játékok, munka, gépelés.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mechanikus, barna kapcsolós, 100%-os/num pados, ha lehet magyar kiosztással és legyen fekete vagy sötét színű.
Ha nem lehet magyar, akkor ISO német (vagy svájci?) kiosztású, QWERTZ ahol nagy enter van, van í betűnél egy billentyű, valami amire tudok magyar keycap-et venni (ragasztani nem szeretnék a billentyűre).
(Csuklótámasz, hangerőtekerő, meg egyéb pluszt funkciógombok nem kellenek.)
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Egyelőre kettőt találtam:
az ENDORFY Thock Kailh Brown HU-t [link] 28 000 ft
és a keychron oldalán nézelődtem, ott ami nem fogyott ki az a német kiosztású Keychron V6 Max QMK Wireless Custom Mechanical Keyboard ISO Layout Collection [link] 45 000ft
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyart főleg, de ha lehet hozzá venni magyar keycap-et akkor a Német is jó. Ényeg hogy QWERTZ legyen nagyon enterrel, az í betű billentyűje se tűnjön el.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
100%-ost, kell numpad munka miatt is.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Az jó ha tud fehéren világítani, esetleg ha ennek az erősségét állíthatom, de az se baj ha nem tud.
Előny ha USB-A-s végű, de az USB-C is jó.
Pluszpont ha nincs rajta plusz sor gomb oldalt vagy felül ami eltérne a hagyományos 100%-ostól, kivévte a tekerőt, knob?-ot.
Nem kell hogy vezeték nélküli legyen, az sem kell, hogy csuklótámasza legyen.Annak is örülök, ha csak egy weboldalt tudtok linkelni, ahol nézelődhetek és Európán belüli.
Köszönöm, hogy elolvastad, legyen szép napod/estéd!
-
nyunyu
félisten
válasz Valkűr #100093 üzenetére
Hát ez nem pár éve lehetett, mert ezt a fost minden gyartó elkészítette legalább egyszer abban az időben!
Valamiért Árkád MM rémlik, mint a pókos Aulák lelőhelye, de ott kb. akkor jártam utoljára, amikor még az Örsre jártam edzeni a covid előtt.
(Első, '13 őszén Hong Kongból rendelt ócókínaicherry MX-Board 2.0 mechámra lassan nem is emlékszem.)
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz Mr.Csizmás #100097 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy az a Gateron Double-Rail Magnetic Switch egy nagyon jól sikerült kapcsoló. A P1-et meg vártam nagyon, persze ebből meg nem lett ISO változat.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz FuRiONight #100096 üzenetére
az összes HE cucc ilyen "belterjes" perpill, alig van keresztkompatibilitás - tippre 2-3 év kell nekik szerintem.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
FuRiONight
addikt
válasz Mr.Csizmás #100095 üzenetére
"The P1 HE is compatible exclusively with the Gateron Double-Rail Magnetic Switch. It does not support other magnetic switches such as the Gateron Magnetic Jade or Gateron KS-20 Magnetic switches."
-
Mr.Csizmás
titán
GMMK helyett inkább a [Lemokey P1 HE Wireless]
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
Nálam van Wooting 80HE, most is arról gépelek. Ha csak a játék a fontos, akkor jó választás lehet, feltéve ha nem nézed az ár/érték arányt. A Glorious GMMK 3 HE nem volt még nálam, de az utóbbi Glorious próbálkozások egér és billentyűzet fronton számomra csalódás okoztak.
-
Valkűr
addikt
válasz nyunyu #100090 üzenetére
Hát ez nem pár éve lehetett, mert ezt a fost minden gyartó elkészítette legalább egyszer abban az időben! De ha jól rémlik, az utóbbi években az Epomaker Aulai nyomokban sem tartalmaznak ilyen, de még csak hasonló vackokat sem! De már az F széria sem ilyen, a mai napig benne van a legjobbak közt ár érték arányban, egy túlárazott 100 ezres Logi vagy Asusra nem cserélnem még az F75-öt sem. 🤣🤣🤣
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
FuRiONight
addikt
Hali!
Wooting 80He mellett mi a véleményetek a Glorious GMMK 3 HE wired prebuild billentyűzetről? Szoftveres gondok voltak, azóta ezt sikerült javítani? Ajánlott billencs?
[ Szerkesztve ]
-
-
nyunyu
félisten
válasz Valkűr #100084 üzenetére
Pár éve az Aula határozottan alcópolcos benyomást tett rám, amikor az első nagyongamer billzeteik elárasztották a MediaMarktokat.
Már a dobozukra nyomtatott óriáspókos grafika is kiégette a szememet, aztán amikor megnyomkodtam a kirakott acél platetel szerelt, Outemu Blues billentyűzetet, szerintem a fél pláza kiürült a hangjától.
Vagy ez valami magát batmannak képzelő gumidóm akar lenni...
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz Evil Snowman #100085 üzenetére
Nekem nagyon tetszik ez a billentyűzet sokat filóztam anno, hogy veszek egyet, de valahogy elmaradt a dolog. Majd írj pár szót, hogy milyen, ha használtad, mert érdekelne.
Köszi! -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Dapro #100083 üzenetére
Na jó, de gondolom, nem annyiszor használod a Win gombot, hogy ne mehetne másik rétegre, valami kombóval.
Szerintem ezt érdemes volna csekkolni.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Valkűr
addikt
válasz hegegabi80 #100073 üzenetére
Nem vészes a számuk az előző posztomban irtam, h eddig csak 6 -nál tartok, de már másik hármat eladtam. Gyakorlatilag lenne, vagy volt 9 fajta.. Ebből kettő azonos, csak más szin, más kapcsoló és kupak. Szerintem nem vészes mennyiség, mert picit azért gyűjtöm is őket amellett, h használom. Elvileg 7 volt az a szám amire azt mondtam megállok, mert ennyi fér el normálisan a szobában az erre kialakitott helyen
[ Szerkesztve ]
-
Na megjött végre a rendelés. Sajnos még melózom, ezért csak este lesz lehetőségem lecsekkolni, párom azért volt olyan kő fej és kinyitotta.
A védő csomagolás elég korrektnek tűnik.
-
Valkűr
addikt
A formájától eltekintve, nekem az Aula jobban tetszik. Aki leginkább csak gépel napi szinten és a Ergo fontos, annak a Q8 valszeg jobban fog feküdni, de minden másban nekem az M75 minőségibb érzést nyújt, még ezekkel a TTC kapcsolókkal is. Szerintem jobb a ház anyaga, hangja, fogása, megépítése, a gépelési élmény, valamint a felületkezelése is, na meg ugye ott a tri-mod ami a Q8-ban nincs. Hogy ez mos nem mutat a jövőbe, nos igazából egyik sem tud többet vagy kevesebbet ebben az árszegmensben, meg lehet picit felette sem. De ugye ez is egyéni preferencia kérdése, ahogy a napokban belinkelt Wukong keycap
Az Aula szerintem nagyon sokat fejlődött minőség terén, pedig sztem az F75 is egy igen jól sikerült darab volt ebben az árban, de nyilván összeszerelésben, anyaghasználatban elmarad az M75 vagy a Keychrontól. Kérdés ugye ki mit részesít előnyben mikor megépít, vagy megvesz egy billentyűzetet. Én egyre inkább azt tapasztalom, h a befuttatott modellek nem feltétlen jobbak, mint azok amik kevésbé úgymond népszerűek. Majd ugye jön az a tény is, h kinek mit jött be és milyen feltételeknek kellett eleget tennie amiért az mellett a billentyűzet mellett döntött. Az Aulák felzárkóztak ehhez az árkategóriához, hogy most jobbak vagy sem, ezt mindenki a használatukkal fogja tudni eldönteni. De ugyan azon a szinten vannak emlegetve mind nálánál akár némileg drágább, más név alatt futó termékek. Ahogy a Leobogra sem mondanám , h nem jó a maga 1.3 kilójával, mert baromi jó hang elérhető vele, amit jóval drágább modellek esetében láttam csak eddig, nem véletlen lett az is elég népszerű, és ahogy elnézem Alin egyre csak dráguló típus. És igen olcsó PC plate van benne, nincs VIA, de minden más adott, és kapható hozzá többfajta plate. Úgy is írhatnám, h a minőség nem arányosan emelkedik az árral. Számomra a Keychron, Lucky75, Womier 75, ND75, Epomaker P75, Rainy75, Aula75 nagyjából egy kategória, ezen belül kinek mi a fontosabb annak függvényében dönt hogy melyiket veszi. Szerintem az Aula most ezért a 35 ezerért amiben sikerült megvennem, baromi jó vétel, egy csepp hiányérzetem sincs vele kapcsolatban.
Ahogy olvasgatom legtöbb esetben az anyag, gépelési élmény, a hangzás, és a szoftveres támogatás amit figyelni szoktak a tesztelések alkalmával is, meg a szerelhetőség. Nekem ezekből az anyaghasználat és a szerelhetőség ami érintett, a hang az variálható ahogy a gépelési élmény is némileg módosítható a legtöbb esetben. Természetesen elfogadom a véleményed amiben számodra a Q8 egy jobb alternatíva, ahogy én is csak saját véleményem és érzésem írtam le. Mára már van annyi tapasztalatom ezekkel, hogy bátrabban kimerem fejezni az érzéseimet én is.
Ünnepek elött volt nálam egy ismerősöm aki elhozott próbára egy neo75, ami valóban egy gyönyörű darab, érdekes megépítéssel, baromi nagy súllyal, de nem győzött meg arról, h megéri a belefektetett tetemes összeget. Nem volt benne csilló csillapitó anyag, és a hangja is inkább klikkesre volt belőve de igy is tetszett, de nem annyira hogy eldobva mindent százezreket fizessek érte. Volt egy egyedi kinézete és megépítése, meg baromi nehéz volt, ami valszeg ezeket emiatt is egyedülállóvá teszi, de csak ezért nem adnék érte annyi pénzt amibe kerül, ezért is vetettem el a Neo Ergo beszerzését. Úgy gondolom ehhez elég elvetemültnek és gyűjtőnek kell lenni, hogy ezekkel pakoljam tele a polcot Ismerősöm azt mondta ennek az egynek sem több az ára mint azokbol 3-4 amiket begyűjtöttem, erre a válaszom elég egyértelmű volt, amit ő is elfogadott, h attól mert van egy jó még a többi hiányozni fog, mert mind máshogy van kialakitva, hangolva, és nem kell azt az egyet állandóan szétszedni ha másra vágyom. Ha valaha is rászánom magam egy ilyen rendelésére és lesz türelmem kivárni míg megérkezik, akkor az is csak puszta kíváncsiság lesz..
Jelenleg úgy gondolom , már igy is túl sokat költöttem billre, figyelembe véve mire és mennyit használom. Mind a hatot szeretem a maga módján, mindegyiknek van szerethető oldala, nyilván az idő is hozzáad ahhoz hogy mennyire fog a véleményem változni velük kapcsolatban, mennyire lesz tartós a keycap, az akkuk mennyire birják majd, etc. Az már szinte biztos, h a méret az marad ez a 75. Valahogy nekem ez fekszik a legjobban. Igazából az Akku sem hiányzik, mert elvagyok a kábelesekkel is. Köszi hogy elolvastátok ezt a féloldalas esszét
-
Dapro
senior tag
válasz Synthwave #100080 üzenetére
áhh azt meg használom, szóval egyelore marad a layeren. az a vicces mikor valaki hasznalja a gépem és nyomkodja a 0t
holy60 amugy nincs raktaron, 2 honap preorder. meg a gray érdekel de az soldout
de alakul a terv: holy60+wootking he iso+ gateron jade pro+ valami keycap
vaaaagy optimum he60 ami ansi és ha kell, azzal csinalok valamit. (ez még a legolcsobb megoldas ) -
nyunyu
félisten
válasz Mr.Csizmás #100075 üzenetére
erről lemaradtam, létezik magyar OSA profilos (nemcserkós) keycap?
Az a magyar Keychron V5 Max saját kupakszettje, külön nem lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Dapro #100072 üzenetére
"most a capslock a layer mert igy tudom legelerhetobben az f sort hasznalni gamekben gyorsan."
Akkor Windows gomb vagy bármi. VIA-val ez nem okozhat gondot.
"nemtudom ansit megtudom e szokni."
Szerintem nem egy nagy művészet. Több szempontból is jobb, mint az ISO, és tulajdonképp csak a dedikált "í"-t áldozod be (van helyette AltGr + j/i), ami nem egy túlságosan gyakran használt karakter.
Érdemes kipróbálnod azt, hogy megcseréled a jobb shiftet és az entert, az kicsit hasonlít az ANSI enterhez. Én így használom egy ideje, és már kifejezetten zavar az ISO enter messzesége.
Ha analógot akarnék, inkább a Geonworks HE NYÁK-jára építenék valamit. A Wooting Optimum háza vagy a szimpla Tofu60 pl. kompatibilis vele.
Vagy vennék egy Meletrix BOOG75-öt.
----------------------------------------------------------
(#100071) Jorus: Azért van olyan, amiből legalább három kell.
----------------------------------------------------------
(#100075) Mr.Csizmás: Azért azt célszerű észben tartani, hogy a Keychron OSA profilja nem sztenderd OSA.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz Mr.Csizmás #100075 üzenetére
Úgy tűnik de igazság szerint nem igazán értek hozzá. Afterhorus ezt a marketing szöveget tünteti fel a V5 Max-nál " Shine-through ABS Keycaps: Ezek a billentyűsapák OSA profilúak, amelyek az OEM magasságát és az SA formáját kombinálják". Nekem az első komolyabb laptopig minden billetyűzet egyforma volt csak az volt a lényeg hogy tudjak játszani rajta. Ott szerettem meg az ollós billetyűzetet és kezdtem el keresni azt az érzetet amit a laptop billetyűzetnél meg szerettem. K580 Vata nem volt az igazi de ez a Keychron Outemu Silent Peach V3-al már nagyon hozza nekem azt az érzetet és ez nagyon tetszik.
-
dqdb
nagyúr
-
dbius
veterán
válasz Dapro #100072 üzenetére
Weikav Lucky V2-ből gyártó honlapján (én is most vettem észre) van: link
- ANSI (+split space)
- ISO (+split space) opció is!
(Szerk: viszont ha jól nézem a bal shift fix, nem osztható, tehát dedikált "í" nincs ISO-n sem) szerk2: Igen, én is észrevettem, egyszerre írtuk kbés
- QMK/VIA támogatás,
- meg csavarmentes, rapid disassembly.Igaz, innen rendelve 109$ szállítással. Még így is csábító...
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz Mr.Csizmás #100038 üzenetére
Keychron V5 Max jelenleg ez van használva a Redragon K580 Vata eltéve pihen a szekrényben tartaléknak
Ő az egyik rosszaság
És itt a másik:
-
hegegabi80
addikt
válasz Valkűr #100063 üzenetére
Ezek után most már bátrabban meg merem majd venni az Aula F99-et, ha kell.
Bár még előtte a Monsgeek MG75W-t kell összepakolni, csak várom az XMI kupakokat, illetve még a kapcsolók sem lettek eldöntve, de valszeg Outemu Crystal Peach lesz a befutó, minél halkabb legyen.Valóban jól néz ki ez az összeállítás. Az F75 néztem én is, de a linkelt MG75 jobban tetszett, na meg jó áron volt most kapcsoló és kupak nélkül, azok meg részben úgy is megvannak.
Amúgy hányadik billentyűzetnél tartasz? Lassan már komoly tesztelő leszel.
Jut eszembe aprón van JWICK full nylon black switch, az mennyire vállalható és halk?
[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
válasz Synthwave #100070 üzenetére
most a capslock a layer mert igy tudom legelerhetobben az f sort hasznalni gamekben gyorsan.
ez a lucky dizajnba nem rossz de se iso se via se semmi akkor mar a q2-m
ugyanolyan nemkell, van amugy k8 am is itthon, most valami érdekesebbet szeretnék
most ezen a youtube videoban talalhato kombon elgondolkoztam nagyon. nemtudom ansit megtudom e szokni.[ Szerkesztve ]
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Valkűr #100063 üzenetére
A felső jobb. A többi utána kicsit redundáns.
-------------------------------------------------------------
(#100067) Dapro: Rakd a CapsLockra az esc-et, és akkor maradhat elsődleges rétegen, a CapsLock meg lehet a másodlagoson/akárhol -----> profit.
[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
nemhiszem, hogy szeretnék 65 felettit már, hiába zavar néha még igy évek mulva is a layer esc kicsit de tetszik , hogy kicsi.
kijelzonek amugy van bármi ertelme? knob helyett nemlehet pl iranyitani vele hangero vagy hasonlo?Az a bajom , hogy a holy60 nagyon bejön kinézetre és ebbe amit a végén összerakott nincs is rossz hangja
gamelek is és ott ugye van értelme HEnek. de melóra nemtudom az milyen. csak kéne az iso.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Dapro #100064 üzenetére
65%-on a knob és kijelző nem fog összejönni, mert mindkettő belemar a kiosztásba, és a használhatóság rovására megy, így csak az egyik szokott felkerülni ebben a méretben.
75%-os méretben knob és kijelző nélkül Neo75 Cu, aztán kitömöd minden szivaccsal, amit adtak hozzá, knobbal és kijelzővel QK75N, aztán kitömöd minden szivaccsal, amit adtak hozzá. Mindkettő olyan billentyűzet, hogy önmagában, nulla szivaccsal és bármiféle mod nélkül is jó hangja van, így ha kipróbálnád, hogy milyen a thockyn túli élet, akkor arra is alkalmasak.
-
Valkűr
addikt
Letesztelve Lichicx kacsolókkal jobb a hangja, de a Geonnal és a Huano grape használatával is, de ezeket másba terveztem. A Geon megy majd a Fekete Leobogba, ott a Geon fenomenális hangot produkál, de megvárom az FR4 platet hozzá, és azzal is letesztelem. Az Aula akkuról nem tudok még nyilatkozni, de kiindulva a tesóból szerintem ebben dupla méretű 8000mAh akku biztos fain lesz, mert a kicsiben is hetekig birja 4000mAh-val.
-
Dapro
senior tag
van valami értelmes alternativa keychron q2 knob hoz képest? lehet vmi trimódos kéne de ugyanugy keychront nem akarnam akkor mar valami érdekesebb kéne.
thocky hang a cél (a rainy75 hangja tetszik wob switchel)
mostani az q2 +minden mod ami megtalálható a neten + ks 3x47pro switchekkel van.egy holy60 at kirpobalnek (de az nem lesz thocky ) de kell az iso meg a kurzorokat jo lenne ha nem kéne layerezni, elég az esc layer. vaaaagy kéne egy custom pcb amin van egy dedikalt esc knob kell, de lehet valami kijelzo is poen lenne
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Ma megérkezett az Aula F75 nagy tesó, M75 néven fut, 1.8 kila alumínium öntvény, TTC Crescent Switch, a ház szétkapható könnyedén, nem úgy mint a kistesó esetében. Nagyon minőségi nehéz masszív szerkezet, tri-mod alap volt már a tesónál is, nekem tetszik ez a friss tavaszi színösszeállítás, szépek a kupakok és jó minőségnek tűnik, picit olyan zsömörtös érzete van a felületének, nem az a sima, csúszós fényesedő felület. Knob nincs, ez vagy zavar valakit vagy nem, nekem igazából nem hiányzik, ahogy Via szintén nincs de amire nekem kell és amit használok, azt tudja a gyári szoftvere is. Kompakt méret ahhoz képest, h nem 65 százalékos. Nekem eddig ez a méretezés jön be a legjobban, a legtöbb billem ezért is 75-ös. A benne lévő switch nem egy világmegváltó csoda, de nem rossz, ennyi pénzért az csoda, h van benne, hangra sem rossz, a thocky és a esőkopogás közötti karakter, de inkább mélyebb hangzást képvisel. A fények akit ez érdekel továbbra is pazar, mint színekben mint pedig fényerőben, beállitásaiban. Fura, h alig lehet odébb tenni, ilyen érzésem a Keychron Q8 és az épített Y75 esetében volt eddig. Szeretem a nehéz massziv dolgokat, valahogy minőségibb érzést keltenek.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz fckdup01 #100055 üzenetére
A Duck (!= Ducky) szót is ritkán hallani manapság billentyűzettel kapcsolatban, és errefelé szerintem te vagy az első, aki felhozta a nevüket. Az egyik OG kustom gyártó volt, több, mint két éve hagyták abba.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Kanczy #100056 üzenetére
ABS és ABS között óriási különbségek lehetnek és vannak. Nem mindig kerülendő, sőt, van, amikor az a jobb választás.
Kupakokról, általában."Ha nem szempont a magyar nyelv, kb. ugyanilyen áron (45-50k) mit vennétek? 96/100%, ISO, vezeték nélküli mód (játékra is), PBT, knob / valamilyen multimédia tekerentyű legyen rajta."
Ugyanezt, csak US ANSI-ban.
-
nyunyu
félisten
válasz fckdup01 #100055 üzenetére
Biztos, hogy ennyire tömör, oldschool 75%-ot akarsz?
Robbantott 75%-okon nehezebb félrenyomni a kurzorok környékét.20-30k-s ANSI 75%-ra meg azt mondom, hogy Aliról neked tetsző Akko 5075B Plus (majd ha megint 65$ körül adják, ne most!), Aula F75, Keychron K2, Keychron V1, Ajazz AK820/AK820Pro
Grr, pénteken nem ért rá az ExpressOne kihozni a Monsgeek MG75W-met
Sebaj, majd holnap legózom[ Szerkesztve ]
-
Kanczy
veterán
válasz Synthwave #100054 üzenetére
Köszi, akkor lehet rárepülök erre. Azt esetleg tudod, hogy a Razer PBT upgrade set kupakjait rá tudom-e tenni a V5-re? Már öt éve ezeket nyüstölöm, és bár nem magyarok, de (amennyire meg tudom ítélni) elég jó minőségűek. Nagyon nem szívesen térnék vissza ABS-re
Ha nem szempont a magyar nyelv, kb. ugyanilyen áron (45-50k) mit vennétek? 96/100%, ISO, vezeték nélküli mód (játékra is), PBT, knob / valamilyen multimédia tekerentyű legyen rajta.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
fckdup01
tag
Sziasztok!
Köszi előre is a segítséget!
1.Mekkora összeget szánsz rá?
20-30k
2.Használt szóba jöhet?
Ha nem gond újra és használtra is kérnék ajánlást
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Ezer éves Hama
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Gaming
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél?
ANSI
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?
75% Duck Octagon/MK84/Keycool 84/Various
9.Extra igények
Vezeték nélküli -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Kanczy #100053 üzenetére
V5 =/= V5 Max, és az utóbbiból van HU ISO.
"Én is vakon gépelek, és jelenleg nekem is angol a billencs, de azért nem fájna a magyar"
Így mondjuk tényleg csak direktben lekorlátozod magad, de nagyon. Ami magyar felirattal olyan minőség, hogy már a topik is bólogat rá, az
1) ami a HU ISO Varmilokon van (dye-sub PBT)
2) a Signature Plastics SA és DSA profilos szettjei, jellemzően ~150 eurós áron
3) a mostanában topikban pörgő, egyedi rendeléses XMI dye-sub PBT szettek, Cherry profillal
Amit a Keychronokon találsz vagy külön megveszel, az az elmegy kategória, de a fentiek azért más.[ Szerkesztve ]
-
Kanczy
veterán
válasz Synthwave #100052 üzenetére
Miben jobb, leírod kérlek? Nekem mindkettő tökéletesen megfelel(ne), csak a V5-re épp nincs normális magyar PBT kupak. Tudom, nektek nem számít. Én is vakon gépelek, és jelenleg nekem is angol a billencs, de azért nem fájna a magyar
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Kanczy #100046 üzenetére
Majd lesz, mindenki azt viszi.
Helyette van V5 Max, ami szerintem még jobb is.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
senior tag
válasz Mr.Csizmás #100032 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget
-
Mr.Csizmás
titán
[Aula F65] - pár színes kiadás 43-45$
-
ATI
senior tag
Nekem nagyon tetszik a Lucky65 V2. Sokáig gondolkodtam rajta, de végül nem vágtam bele. Most megjelentek a Lucky80-ak is a Alin. Viszont nagyon gyatra képekkel, sehol egy robbantott ábra, a Weikav saját oldalán sincs fent infó még.
Pl.:
40ropi körüli áron elég jó belépőnek számítana.
[ Szerkesztve ]
-
ATI
senior tag
Köszi!
WK layout-ra mennék rá, mert eddig még nem tudtam megszokni a tsangan alsó sort a Tiger lite-on (bár nem is törekedtem rá eléggé, de ebbe nem mennék bele).
Eddig csak a külsőségekkel foglalkoztam, mint a WK layout, a szín és az, hogy ne legyen rajta lighting strip
-
Speedy007
őstag
válasz Synthwave #100043 üzenetére
Van egy kábelem ami érdekes szögben tört meg a csatlakozó fej mögött mai napig nem értem hogy jött öszze hiszen gyári állapotban volt elcsomagolva tartaléknak.
#100042Synthwave Keychron V6 Max-ot sehol nem lehet kapni jelenleg V5 Max ami 96%-s és lehet kapni és van numpad
#100038Mr.Csizmás igyekszem képet tölteni fel -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Speedy007 #100024 üzenetére
Mit szoktál csinálni a kábellel, hogy KOPIK?
Mondjuk nálam a "harisnyázott" és a "jó minőségű" jelzők elég paradox viszonyban állnak.
--------------------------------------------------------
(#100041) dqdb: "A válasz egyértelműen WKL"
Ez már csak direktben különcködés.[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz hengelhof #100017 üzenetére
"Sajnos a Logitech a ebben a kategóriában nem gyárt magyar kiosztást."
Meg pénzt sem érdemes érte adni, mert minimum a valós érték x 2 árcédulákkal operál.
Keychron V6 Max HU ISO, mondjuk arany középút Brown kapcsolóval, oszt jó napot.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
dqdb
nagyúr
WK, vagy WKL
A válasz egyértelműen WKL
Ha 6.25u space-szel szeretnéd megépíteni (itt az első eset), azaz a space-től balra 3, jobbra 4 módosító és mindegyik azonos szélességű, de miért tennél ilyet, akkor WK kell neked.Ha 7u space-szel építenéd meg (itt a harmadik vagy negyedik eset), akkor ízlés kérdése, hogy harmadik eset és WK, vagy negyedik eset és WKL. Ha nem használod a Windows billentyűt vagy játéknál rendszeresen letiltod, akkor nem kérdés, hogy WKL. Ha használod a Windows billentyűt, és az erősen szubjektív esztétikáért nem vállalnál be minimális kompromisszumot* sem, akkor WK.
Ha az eladhatóságot is nézed, akkor itthon WK, Európán belül WKL kiosztásút tudsz majd könnyebben eladni. Ha egy TKL elérhető mind WK, mind WKL alsó sorral, akkor a WKL aránya tipikusan 70-90% környékén szokott lenni** (ami az extrák esetében a kínálatban is vissza fog köszönni).
Külső súlyból én a legolcsóbb opció mellett döntöttem, azaz a PVD-t elkerültem (sajnos tisztán brushed SS még olcsóbban nem volt), mert úgysem azt nézem használat közben.
Az internal cover néven futó háromféle akkumulátorfedél közül a réznek a legjobb a hangra gyakorolt hatása, mélyíti azt, de azt annyira irreálisan drágán adták, hogy én hosszas gondolkozás után végül maradtam az acélnál, ami némileg magasabb hangot eredményez, de cserébe kijött az árkülönbségből egy második nyák (ha kisebb lett volna az eltérés, akkor gondolkozás nélkül a rézre mentem volna).
Ha vezetékesen fogod használni, akkor szerintem az opcionális extrák közül érdemes megvenni az akkumulátor helyére kerülő belső SS súlyt. A réz belső súly hangra gyakorolt hatása minimális, nem éri meg a felárat ***
Itt a build stream végén és itt a review végén meg lehet hallgatni a réz-SS acél dolgok közötti különbséget.
A szín és plate pedig teljesen ízlésfüggő.
* WKL billentyűzetnél aktív Win billentyű használóként egy ideig eltartott, mire megtaláltam a nekem kényelmes megoldás, ami úgy néz ki, hogy
Caps+Í =Win
Í+valami = Win+valamiA jogosan felmerülő kérdésre a válasz: azért vettem WKL-t, mert adott billentyűzet csak WKL alsó sorral volt elérhető, és akartam azt a billentyűzetet. 60%-on nekem sem megy a WKL, ott mindenképpen kell a WK, felette már jöhet WKL.
** ezt majd holnap pontosítom, ha kapok valós számot
** ha ellentmondást fedeznél fel a cover-internal weight ajánlások között, akkor az azért van, mert a fedél a levegőben terjedő rezgésekkel találkozik, ahol számít maga az anyag (a ré mélyíti, az acél magasabb tónus felé tolja el a hangot), míg a belső súly már a ház részeként minden irányból körbe van zárva, így itt a súly számít (nagyobb súly = mélyebb hang), és a réz csak minimálisan sűrűbb az acélnál
-
Speedy007
őstag
válasz Mr.Csizmás #100035 üzenetére
Tudom csak mint írtam sajnálom elkoptatni. Van egy két mcsakánk amik kölykök fogváltás alatt vannak illetve nagyon játékosak van már egy kábel amit már elég szépe megrágcsáltak mert játéknak hitték. Számítógépem környéke se biztonságos mert a két törpém nagyon rá kapott a Keychron V5 Max-ra hogy milyen puha és jó tapintású billentyűzet és szeretnék nyomkodni. Ezért nem akarom erre a gyári kábelt elhasználni megtartanám vésztartaléknak.
#100036Molydeus bizonyos esetekben nálam a funkcionalitás fontosabb. -
Speedy007
őstag
válasz Molydeus #100033 üzenetére
Blitzwolf-ban gondolkodtam vagy az ikeás LILLHULT-ban mind a kettővel Iphone 16 Pro-t töltöm eddig nem vágta gallyra így gondolom a V5 Max-hoz is jónak kellene lennie. Külföldről nem feltétlenül rendelnék ilyeneket hiszen itthon is jó ajánlatok vannak csak szét kell nézni szerintem.
-
Molydeus
őstag
válasz Speedy007 #100031 üzenetére
Harsinyázott és PVC is van belőle: [link]
Ha a superdeal-ben is megtalálod, jóval olcsóbban kijön.
Ferrit ringet meg utólag is rakhatsz rájuk, pár száz forintos tétel. Régebben a uGreen is árult ilyet, most nem találtam, de ha rákeresel az alin rengeteg találat van rá. Arra kell figyelni, hogy a kábel átmérőjének megfelelőt válassz (3.5-5mm kiviteltől függően).Amúgy ennek egy sima, bill.-hez használt adatkábelnél nem sok jelentősége van. Nekem a fejesláncban van pár ferrit ringes tápkábelem a lineáris táp és a digit. eszközök között, de csak mert rengeteg kábelem fut arra és így sem kizárt, hogy csak saját magam megnyugtatásán kívül semmi jelentőségük sincs.
M.
-
dqdb
nagyúr
Ha nem egy-két évnél régebbi világító karácsonyfáról van szó, akkor USB2.0 megy a kábelen, szóval lényegében bármilyen kábellel elmegy, amin be vannak kötve az adatvezetékek is (a micro USB korszakban fordult elő a csak töltésre alkalmas telefonokhoz való USB kábel, de USB-C-ben ilyet már szerencsére nem kapni.).
-
FuRiONight
addikt
Összeraktam a számomra megfelelő Wooting 80He-t, kemény 160e ft-ra jött ki, nem kicsit van túlárazva.
Nuphy Halo65 He-t néztem jade pro-val, erről jókat olvastam, de 65%-os és knob sincs rajta amit használok.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz ViZion #100025 üzenetére
Nem rángatom én sehova sem csak kissé messze van gép a billentyűzet helyétől és a 1M-s kábel az nem ér el odáig.Tudom hogy azt mondtam korábban hogy csak vezeték mentesen szeretném használni de mikor le marül az akksi ugyanúgy szeretném használni miközben töltődik és nem 5 órát várni mire felszívja magát.
#100026Jorus Lehet elég jó áron kapni harisnyázott viszonylag jó minőségű kábeleket de nem szeretnék sokat álldozni rá pl. lestem egy nagyot mikor a helyi MM-ben 8.000-t akartak rám sózni 1.5m hosszú kábelt még netről is olcsóbban lehet rendelni szállítással.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Én a gyárit szoktam használni, főleg, ha olyan csinos és finom anyagból készül, mint a Cyboardé, de egyébként bármilyen kábellel működnek a billek.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
minden kanóccal működik. Elkopni usb kábelt még nem láttam, max a harisnyázott kopil meg egérnél, de a billencset hova rángatod?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Speedy007
őstag
Azok a bilentyűzetek ami rendelkeznek USB Type-C csatlakozóval pl. Keychron bármilyen kábel megteszi amire a gépre lehet csatlakoztatni? Tudom van a gyári amit adtak mellé de van egy fura "fétisem" hogy sosem a gyári kábelt koptatom el hanem veszek "utángyártottat" hogy az koptassam el. Kérdezem azért mert a gyári kábel elég "spéci" mert van rajta zajszűrő. Nekem meg 1.5-2M-s Type-C kábelre lenne szükségem
-
-
-
Mephike
őstag
válasz Valkűr #100013 üzenetére
Nálam ez van a raktárhelységünk falán, 2 kis dobozban fér el 110 kapcsoló. Ennek hátránya a sima dobozokkal szemben, amit Syntwave is berakott, hogy drágább. Előnye, hogy a falon van és úgymond nem a hasznos területből foglal helyet. Na meg egy fokkal szebb, nyilván ez utóbbi mindenkinek más.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Van egy ASUS Strix Tatctic Pro billentyűzetem. Ezt szeretném lecserélni..
Alapvetően nincs vele bajom, csak a szoftver hozzá katasztrofális. Bugos, kifagy, a UX szőrnyű. Sajnos az ASUS elengedte. Nincs hozzá javítás.
Szükségem lenne egy hasonló tudású billentyűzetre.- Az összeg nem számít. (most)
- Használt is jöhet.
- ASUS Strix Tatctic Pro, bugos szoftver
- Játék, Office
- Mechanikus
- Bármilyen jó minőségű modell jöhet
- ISO és magyar kiosztás! Próbáltam angollal, de képtelen vagyok megszokni, megjegyezni. A matricázás felejtős..
- Teljes méretű. Kell a Numpad, és a többi izé.
- Szükségem van a makrózható, programozható, média vezérlés funkciókra. Világítás is mindenképpen kell, de megvagyok az egyszínűvel.Körülnéztem a neten, de nem találtam az igényeimnek megfelelőt. Sajnos a Logitech a ebben a kategóriában nem gyárt magyar kiosztást. (azt hiszem)
Kérem szépen a segítségeteket. -
-
Mate.
friss újonc
Sziasztok! Ps4-játékos vagyok és ehez is keresek egy mechanikus billenytűzetet. A pénzem 25-20000ft.egyetlen egy darab ami tetszik az a whiteshark shinobi de nem tudom hogy használható e ps-hez.akinek van bármi tapasztalata vagy ajánlása az ha kérhetem írjon
-
Valkűr
addikt
válasz Synthwave #100009 üzenetére
nekem tiszta fekete házzal tettszik...Igy hogy itt a ház is mintás már nekem is sok. De lehet elöben jobban mutat ez is...
Kapcsolokat ti miben tároljátok, kellene valami egyen doboz amiben 70-90 kapcsoló elfér. ?Mondjuk ami itthon is beszerezhetö, ne kelljen már minden xart kintröl rendelgetni
[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
Sziasztok, segítsetek.
Cooler Master CK550
Hogyan lehet a fényerőt állítani?
(kislányomnak sikerült elállítani, Redditen találtam meg hogy a CM Portal app kell nekem, de ebben nincs fényerő állítási lehetőség Youtubeon is próbáltam keresni )[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
arnes
kezdő
Ok, köszi a tisztázást. Megnéztem yt-on a pt 5 hónappal ezelőtti videóját (azért gyorsítva), ahogy összerakja azt a cycle 8 ruby-t a chocolate caramel switchekkel. Nekem a vége már túl csicsa lett azokkal a keycapekkel, de ettől függetlenül magáról az egész cuccról árad a minőség érzete, még így videon keresztül is. Nyilván nincs semmi egyéb összehasonlítási alapom, így teljesen kezdőként, egy Q5 meg a v5max birtokosaként, de ojjj..
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Valkűr #100003 üzenetére
Ez valami naddjon giccses.
Tudom, hogy ízlések és pofonok, de ez már inkább straight up tökönrúgás.
-
dqdb
nagyúr
válasz arnes #100006 üzenetére
Izé, jövő idő. Ami sold out, az a group buy, az extrák majd csak akkor kerülnek fel, ha kiszállításra kerültek a group buy vevőknek a megrendeléseik. Ezért írtam, hogy 1-2 hét múlva. Úgy voltam vele, hogy aznap helyett előre szólok kicsivel, mert mégiscsak a tavalyi év egyik legjobb ár-érték arányú darabjáról van szó a legnépszerűbb kiosztásban, lesz ISO hotswap is, és érdemes előre készülni pénzügyileg, mert percek alatt elmennek majd az érdekesebb tételek, nagy az érdeklődés. Acorn nem lesz, a többi szín igen.
Mr.Csizmás: 100k hsz
És tényleg!tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
FireKeeper
nagyúr
megjöttek a gateron smoothie-k, nevükhöz méltóan nagyon simán járnak, viszont a hangjuk magasabb túnusú kicsit, mint vártam, inkább clacky mintsem creamy. illetve ami még feltűn hogy sokkal stabilabban állnak a top plate-ben, az előző akko piano-ból volt olyan ami a kupak leszedés közben kijött a foglalatból, illetve érezhetően bizonytalanul ült a helyén, lehet emiatt voltak a dupla stroke-jaim.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Ispy
veterán
Ha valaki esetleg egy kis rovásírásos keycapre vágyna, aka drakula.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
micafighter
nagyúr
,,így sikerült az öntőforma" meglehet
,,A 60HE-t külön plate gyártatása nélkül csak tray mountban jó és a Salvationbe, szóval nem igazán kérdéses, hogy melyik éri meg (és úgy nézem, hogy a Venom 60 támogatja gummy O-ring mountot, szóval Unikorn/Bakeneko60 esetében jó lesz a tray mount gyári plate)."
Igen, de hall effekt kapcsán a driver/szoftver oldal talán mégfontosabb, mint eddig, ezt is érdemes figyelembe venni szerintem. Mekkora a késleltetés pl, analóg-specifikus funkciók támogatottak -e, illetve a késleltetést egyik funkció sem rontja pl, ilyesmikre gondolok a VIA/VIAL-hoz hasonló funkciók mellett természetesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Tippmix
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- TCL LCD és LED TV-k
- Mazda topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Synology NAS
- E-roller topik
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- További aktív témák...
- BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
- Magyar Microsoft Type cover Surface Pro 3,4,5,6,7 háttérvilágítású billentyűzet GO is van.Várólistás
- Asus ROG Strix Gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- ELADÓ JWICK Full Nylon T1 switch
- Asus Rog Falchion Ace gamer billentyűzet új 6hó jótállással!