-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Nem csaltak, így kell működnie, ha minden tökéletesen érintkezik.
Tehát akkor jól gondoltam: elég lett volna, ha rendesen bedugja a csávó a csatit, köszi hogy megerősítetted.
Még az sincs kizárva, hogy direkt nem dugta be rendesen, a videósok a nézettségégért bármire képesek ugyebár...
Summa summarum: téma zárható, amúgy is eléggé off ez itt a találgatósban, amikor ott a vs topic..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz
Alogonomus #49003 üzenetére
Hiteles statisztikára vágysz? Parancsolj:
Nvidia's GPU market share hits 90% in Q4 2024 (gets closer to full monopoly) | TechPowerUp ForumsBezzeg a német t*k*mtudja melyik online bolt statisztikáit, melyekben az AMD jól szokott szerepelni, azt persze készpénznek veszitek...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz
Quadgame94 #48546 üzenetére
Miért is? "Az 5070 Ti 8960 magjával 4070 Ti Super előtt lesz 6-7 százalékkal", helyett én 10%-ot látok, te nem?
Btw az előző hozzászólásomra viccből nem reagáltál?[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz
Quadgame94 #48544 üzenetére
Inkább 10% az: [link]
-
Egon
nagyúr
válasz
Quadgame94 #48538 üzenetére
Mondjuk azért feltehetnéd magadnak a kérdést, hogy ha olyan k. jó az AMD, és képes 40%-os perf/watt előrelépésre, akkor a francér' csak a középkategóriában indul a minden bizonnyal rendkívül tutkó kártyáival...
Ha elegendik a skálázódást, mint viszonylag fontos követelményt, akkor azért könnyebb nagyot gurítani..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Teljesen jól alakulnak a dolgok: eddig hezitáltam, hogy 4070 Ti Super vs 5070, de jó eséllyel egy harmadik verzió lesz: marad a 3080, a pénzt meg elköltöm másra...
-
Egon
nagyúr
Csak ugyebár az AMD-nél alap, hogy várunk a csodadriverre, és a hasonló hibák "majd úgyis megjavulnak", az nV-nél meg elvárás, hogy a nulladik percben minden menjen flottul - érdekes módon ez a vörös szemüveges trolloknak a legfontosabb...
-
Egon
nagyúr
-
Egon
nagyúr
válasz
Quadgame94 #47402 üzenetére
1. Persze, hiszen mindenki sokkal gyorsabbnak is gondolta őket. Nem lettek drágák, mert alig van 20-25 százalékos előrelépés. Ennél mindenki többet várt.
Egyrészt még nincsenek tesztek, nem lehet tudni, hogy mennyivel lesznek gyorsabbak az előző generációtól. Másrészt az árakat a teljesítménytől függetlenül fikázták előre, pl. az 5080-asnál volt aki 40%-kal magasabb árat várt, mint ami a tényleges lett...
2. Mit érdesz érdemi alatt? Az árak passzolnak a teljesítményhez. Se nem pozitív se nem negatív. Meh kategória.
Még egyszer: még nincsenek tesztek...
Btw rájöttem, hogy miért pörög itt pár vörös szemüveges user. AMD vonalon semmi nincs, még paper launch sem, azon nem tudnak pörögni...
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz
S_x96x_S #47367 üzenetére
Érdemes megvárni a független teszteket!
mert tényleges teljesítményadat nélkül nincs értelme mérleget vonni.Jah, mert előre rinyálni az áron, teljesítményen, akármin, nulla infóval, annak volt értelme ugyebár...
Ezt nem tudhatod - senkiről se - biztosan - megállapítani.
Dehogynem.
Egyrészt a vörös szemüvegesek egy része le is írta korábban, máshol, hogy sosenem venne az nV-től semmitsenem.
Másrészt aki 10+ éve csak AMD-t vesz (és mondjuk képes volt megvenni a Loldozert anno), az 99%-os valószínűséggel nem fog mást venni, ilyen egyszerű. Pont az ilyenek sírtak anno a 3.5 GB-os 970-nel kapcsolatban is.[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
No akkor ideje mérleget vonni.
Első lépésben ment az aggódás, hogy az nV új generációja, k. drága lesz, sokkal drágább mint az előző gen. Olyanoktól, akik nem vennének nV vga-t.
Második lépésben (miután az első elég markánsan cáfolva lett) elkezdődött az aggódás, hogy "biztos lassú lesz az új generáció, nem lesz érdemi előrelépés". Olyanoktól, akik nem vennének nV vga-t.
Harmadik lépésben elindult a használt nV vga-k vélelmezett értékcsökkenésén az aggódás. Olyanoktól (zömében), akiknek nem nV vga-juk van.
Ráadásul mindezt az nV találgatós topicban..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
Egon
nagyúr
Más. Megkapó az a természetesség, amivel az eddig az arázásra panaszkodók azonnal áttértek a teljesítményre való panaszkodásra - amiről ugye jelenleg elég kevés információ áll rendelkezésre
Nem meglepő, ez van amikor savanyú a szőlő...
-
Egon
nagyúr
válasz
Busterftw #46833 üzenetére
Lassan nem fognak elférni a vga-k a házakban, a hűtő méreteit nem lehet az egekbe növelni.
A perf/watt korábban is javult (ez a fejlesztés, a generációváltás és a csíkszélesség csökkentés lényege), amikor még nem szálltak el (végképp) a fogyasztással..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz
deathcrow42 #46825 üzenetére
Ez így van.
-
Egon
nagyúr
válasz
deathcrow42 #46822 üzenetére
Nem mindenkinek van kedve ezzel szórakozni.
-
-
-
Egon
nagyúr
válasz
S_x96x_S #45974 üzenetére
No, a másik AMD fanboy is felszólalt...
Tudod, különbség van a vs tartalom befejezésére való utalás, és a vs tartalom között, de láthatólag nem megy ennek megkülönböztetése."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz
hahakocka #45968 üzenetére
Mivel láthatólag nem bírsz leállni, kénytelen vagyok én is beszállni.
Először is, ha már statisztikákat idézel az RT kihasználtságát illetően, hadd hozzak fel egy annál sokkal relevánsabb statisztikát (tudom, sokaknak fáj):
Analyst: Nvidia GPU Market Share Now at 88%, AMD With 12% | Extremetech20 évre visszamenőleg sosem volt ez ilyen alacsony (mármint az AMD szemszögéből nézve): 2010-ben még majdnem pariban voltak egymással, 2017-ban kb. 30%-on voltak a pirosak, 20% alá 2021-ben ment, tavaly óta 5%-ot esett. Ebből következik, hogy a 12 GB-os probléma az nV vásárlóit teljesen hidegen hagyja. Korábban is vicces volt azt olvasni, hogy azok vergődtek leginkább (a hisztéria határát súrolva) a hasonló problémákon (pl. a 970 3.5 GB-ján), akik egyébként deklarálták: soha a büdös életbe' nem vennének nV vga-t...
Most is ezt érzem.
Aztán, ha jól emlékszem, megírtad, hogy abbafejezed. Befejezted? Nem. Talán most sikerül: én drukkolok neked, meg tudod csinálni..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz
S_x96x_S #45877 üzenetére
Nézzetek már rá pls a topic címre, és ha nem az van kiírva, hogy nV vs AMD, akkor esetleg lehetne ontopic maradni, és/vagy át lehet fáradni a megfelelő topicba...
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
-
Egon
nagyúr
Jobb lett volna akkor ha mondjuk 250W-on 30%-al gyorsabb?
Nekem igen, rohadtul melegszik a jelenlegi konfig, viszont nagyjából elég a teljesítménye (most még; nyilván hosszabb távon kellene az a plusz 30%). 4070-est (Ti-t) meg nem merek venni a keskeny memóriabusz végett, így várhatok a következő gen-re, ami a jelek szerint sajnos nem mostanság jön.
-
Egon
nagyúr
Ugrás a hatékonyságban? Felfogás kérdése. inkább megtorpanás az energiafogyasztásban.
A 1080-nak még 180W volt a TDP-je, a 2080-nak 215W. A 3080-nak 320W, a 4080-nak is. A tendencia egyértelmű, és egyetlen generáció nem győzött meg róla, hogy változni fog.
Majd ha és amennyiben mondjuk 280W-os tdp-vel jön ki az 5080, akkor lesz ok tapsolni - de erre az esély nulla vagy kevesebb. Sajnos.[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Fasza hangja lehet.
Mondjuk én megfogadtam, hogy a büdös életbe' többet nem veszek 300 W TDP-snél magasabb fogyasztású vga-t - a gond csak az, hogy ha így haladunk, akkor lassan már csak az alsókategória fog beleférni ekkora keretbe...[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Ezek valószínűleg a csőben vannak, ha az AMD húzott volna valami váratlant, de így nincs szükség rá hogy kiadják sajnos. A másik alternatíva, hogy majd lesz egy refresh, valamikor jövére, és akkor tutira 2025-re csúszik az új gen.
A harmadik variáció, hogy valaki szórakozott, és a használatos nevezéktan valamennyi elemét felhasználva létrehozott egy kamu listát..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz
VoltanIgor #41185 üzenetére
+1.
-
Egon
nagyúr
Nemtom láttad-e az elmúlt pár nap tőzsdei mozgását. Az nV laza 50%-kal magasabb bevételt prognosztizál a következő negyedévre, aminek következtében laza ezermilliárd dollár közelébe ugrott fel a cég értéke...
fLeSs-nek van igaza, sajna pont lesz*rják a cégek a gémer réteget, főleg amíg tart az AI-láz...[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Pont elég, ha a tanítványaidból, akarom mondani hívőidből lesznek a teszterek, mint anno Oliverdából, aki szimpla fórumos korában még a legvéresszájúbb AMD-sek egyike volt, és mit ád Isten, házigazda lett...
Más kérdés, hogy ő aztán rájött, hogy meg lett vezetve az Abuthizmus által, és így öntudatra ébredt..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz
Komplikato #38889 üzenetére
Ááá, használtan inkább kihagyom.
Várok még pár hetet, aztán ami lesz 300-350K körül magyar kisker garral, azt megveszem, és sz*rokbeleazegészbe..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz
Komplikato #38887 üzenetére
Annyiért kell nekem is. Igaz, nem a 150K-s 3080Ti, de azért elmegy...
-
Egon
nagyúr
válasz
Komplikato #38880 üzenetére
Akinek van pénze majomra, legyen banánra is...
-
Egon
nagyúr
Na ja.
Nekem amúgy nem (csak) az árazással van bajom, hanem a batár mérettel meg a fogyasztással is. Utóbbit eleve nem is értem: jóval alacsonyabb csíkszélességre váltottak, mégsenem ment lejjebb a fogyi. Vélhetőleg nem tudtak normálisan optimalizálni (még) erre a node-ra (majd az 5000-res szériával, haha), így nekem úgy tűnik, hogy hosszabb távon hiba volt a Samsung felé kikacsintani.
Mindenesetre évek óta halogatom a vásárlást, de tovább nem fogom. Berántok majd egy szimpi 3080-ast, és k*pják be."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz
GeryFlash #37948 üzenetére
Ez azért vicces, mert anno a kazán Radeonok (480, 580 stb.) idején pont az volt a tutkó érv a vörös szemüvegesek részéről, hogy "de hát alul kell feszelni, és egyből jó lesz.."
-
Egon
nagyúr
válasz
yagami01 #31511 üzenetére
Nagyon nagy a szakadék a 3080 és a 3070 között, legalábbis ami ezeket a számokat illeti. A végén még jobb lesz a perf/Ft értéke az előbbinek...
Emlékeim szerint a 1080 és a 1070 között nem volt ekkora különbség, így egyáltalán nem lepne meg, ha jönnének a Super verziók."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz
torma1981 #30917 üzenetére
Ha jól nézem, az alábbi "evolúció" követketett be az általam preferált 70-es szériánál:
- 1070: 150W TDP,
- 2070: 175W TDP,
- 3070: 220W TDP.
Nem örülök, hogy ha váltanék a 1070-ről, másfélszer akkora fogyasztású kártya nézne ki..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz
Malibutomi #28967 üzenetére
És? Az összes eladó nyilatkozott, hogy csakis 3090-re hajt?
-
Egon
nagyúr
válasz
Devid_81 #28958 üzenetére
Globalice van 239 pre-owned kategóriás 2080 Ti az Ebay-en (aminek egy része nyilván nem azért árulja, mert 3090-et akar).
Elég nehéz elképzelni, hogy aki csak a legjobbal éri be, az most 1 hónapig csak Mario-zik az integrálttal."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz
Devid_81 #28953 üzenetére
Olyan életszerű, hogy bárki is "kapkodva eladta" a 2080Ti-t az új generációra várva (persze, addig meg játszik integrálttal, főleg hogy ki tudja mikor lesznek foghatók ezek a vga-k...
).
Szóval most mind a három ilyen ember az egész galaxisban nyilván nagyon-nagyon szomorú..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
-
Egon
nagyúr
Technikailag igazad van, használhatóság szempontjából a GF1 helyett inkább a GF2-t emelném ki, illetve hiányolom a felsorolásból a GF6-os szériát, mint az első SM3.0-t tudó kártyacsaládot...
-
Egon
nagyúr
válasz
Dyingsoul #28219 üzenetére
Szívesebben költenél másra 3-4-500K-t? Vegyél i9-et...
Én maradni fogok a 70-es szériánál, és jó eséllyel jövőre halasztom a fejlesztést (akkor viszont komplett gépcsere lesz)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
-
Egon
nagyúr
Ha jól rémlik, Abu is megírta anno, hogy (tetszik, nem tetszik) egyre drágábbak lesznek a vga-k.
Eleve szűkül a piac, legalábbis az asztali gépek szegmense, ráadásul egyre többe kerül a csíkszélesség csökkentése is.
Ergo olcsósodásra várni felesleges. Vagy hozzászoksz, hogy ennyi az annyi, vagy maradsz régebbi termékvonalon (esetleg "kozolosodsz"). A magam részéről azt a stratégiát választottam, hogy mivel úgyis rengeteget játszom régebbi cuccokkal is, másrészt már elmúltak azok az idők, amikor 1-1 új játékot a megjelenés másnapján végig akartam játszani, drasztikusan leritkítottam a gépcserét. A jelenlegi konfig pár hónap múlva 4 éves lesz; terveim szerint majd jövőre rászánok 4-500K-t (plusz amennyit kapok a régi vasért), és veszek újat. 5 évente nekem belefér egy nagyobb upgrade, közben meg 1-1 olcsóbb dolgot azért szoktam fejleszteni (tavaly vettem normális mecha bill-t meg 1 TB-os ssd-t pl.)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Sosem fognak visszajönni azok az árak, szignifikánsan nem lesz olcsóbb akkor se, ha verseny van. Lásd okostelók. Rájöttek a gyártók, hogy érdemes az egekbe emelni az árakat, mivel nem csökkenti érdemben a keresletet.
Ha és amennyiben az AMD kijönne valami versenyképessel, akkor szépen beállna az nV árai alá 10%-kal, és annyi. Előbb-utóbb vélhetőleg lesz ilyen, mármint hogy utolérik az nV-t: már csak a nagy számok törvénye szerint, vak tyúk is talál szemet alapon is...Akkor majd kiderül, mennyire lesz árcsökkenés.
Gondolom nem véletlenül nem hoztál frissebb példát: a HD4870 előfordult már pár alkalommal, hogy nagyjából fej-fej mellett volt a két gyártó, mégsenem rémlik nagy aláárazós akció vörös oldalról..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Az az öt gyártó, inkább három és fél volt akkor is...
Az i740 megjelenésekor sem volt sem izmos, sem driverrel jó l ellátott, az S3-akat a driveres gondok miatt az ellenségemnek sem kívántam volna. Matrox g200-ak úgy hullottak a cégnél mint a legyek, az alapján nem vettem volna otthonra a G400-at sem, hiába sikerült jól. Maradt a 3dfx meg az nV."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Hogy milyen realitások? Mondjuk olvasgass a témában, ajánlom az emberi érzékelés határai keresőkifejezést.
Egyébként meg vannak fent videók, ahol összehasonlítják pl. a 240, 144, 75, 60 Hz-es képmegjelenítést. Már ott is csak lassítva figyelhető meg különbség a 144 és a 240 Hz között (persze 60/75 és 144 között elég látványos különbség van). Egyszerűen vannak határai az emberi érzékelésnek.
De még egyszer: ha lesz vakteszt, elhiszem hogy bárki is lát különbséget, addig pedig maradok az önigazolás/placebo hatás verziónál, mivel az jóval életszerűbb. De kérdeznék valamit: ha megjelennek majd az 500-700-1000-3000 stb. Hz-es megjelenítők, akkor is ezt a dumát fogod nyomni?Hol a határ?
Vagy szerinted nincs ilyen, és vannak köztünk bármire képes, infravörösben/ultraibolyában is látó szupermenek, a Kripton bolygóról?
Te mire alapozod, hogy bárki is lát különbséget a 240 és a 360 Hz-es megjelenítés között?
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Mondjuk a realitásokra.
Ez kb. ugyanaz, mint az egér USB hack 500 Hz vs. 1000 Hz. 1 ms a különbség; majd akkor elhiszem hogy bárki is érzékeli a különbséget (és nem a placebo-hatás) miatt mondja hogy az utóbbi jobb, ha korrekt vakteszten bizonyosodik be, hogy tényleg érzi a különbséget....
Egyébként meg válasszuk már ketté a két dolgot: Crytek arról írt. hogy van élet a 60 Hz-en túl, ami teljesen védhető álláspont: szerintem a gémerek zöme (megfelelő játékok esetén) tud különbséget tenni egy 60 Hz-es, és mondjuk egy 144 Hz-es kijelző megjelenítési sebessége, folyamatossága stb. között. Az meg egy másik állítás, hogy tud-e bárki (vagy mondjuk az emberek 99,9999%-a) különbséget tenni 240Hz es 360Hz között...[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Nem tudom, hogy mi köze van a GeForce Now-nak a Stadia-hoz, azt meg pláne nem tudom, hogy miképp jön az nV-s topicba a Stadia. Egy adott szolgáltatásról alkottam véleményt (méghozzá nem első kézből, hanem a videóban látottak alapján), és ez a GeForce Now, nem más.
Haggyállógva légyszi, b.-nek címeztem, hogy ez így nekem szubjektíve használhatatlan, részemről itt pontot is tennék a történet végére.
De ha már trollkodunk, mit látnak szemeim: [link] Ezt az apróságot mintha annyira nem reklámoztad volna (vagy csak én nem emlékszem rá)...[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Én nagyon úgy látom (de hát én csak egy laikus vagyok), hogy az nVidia továbbra is akkora előnyben van a Turing-al, hogy még jövő év közepéig-végéig simán elhúzhatja az Ampere megjelenését, mert a Navi nem jelent valós veszélyt számára, maximum az extra profitot egy kicsit lejjebb engedik az árazásnál, de valódi árversenyre nincs esély, teszem hozzá sajnos...
Ugyanmár, nem olvastad hogy jövőre jön az "nVidia killer" kártyájuk?Mondjuk a "Titan hunter" és a "Poor Volta" kifejezések után, nekem leginkább a vadász és medve korrelációja ugrik be...
-
Egon
nagyúr
Halvány segédfogalmad sincs róla, hogy mire írtam a fenti megjegyzést. Annyit súgok, hogy köze nincs ahhoz, amit ebben a hozzászólásban fejtegetsz hosszú sorokon keresztül. Egy kicsit feljebb kell tekerned az egérgörgővel.
-
Egon
nagyúr
Hmmm, miért érzem úgy, hogy ezt a beszélgetést érdemes lenne elmenteni, és 1-2 év múlva bizonyos orrok alá dörgölve. elővenni?
-
Egon
nagyúr
Ha tényleg jön a "csodadriver", azaz lesz számottevő gyorsulás, az vélhetőleg inkább azért lesz, mert elcsesztek valamit az aktuális driverben, és mostanra javítják...
Abunak politikusnak, vagy méginkább kormányszóvivőnek kellene mennie: a kékről is meg tudja magyarázni, hogy az piros..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz
awexco #24974 üzenetére
Ezt a "stabilabb az AMD driver" dumát érdekes módon - Abun kívül - csak azok tolják, akik még akkor sem tennének zöld kártyát a gépükbe, ha ingyen lenne - egészen véletlenül azok közül, akik az elmúlt 2-3 évben kipróbálták mindkét gyártó legalább 1-1 kártyáját, kevesebb mint egy hasonló megnyilatkozást olvastam...
Vajh' mi lehet ennek az oka?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Megint jön az ígérgetés, a számháború, meg minden.
Aztán jó eséllyel ismét arcra esés lesz a vége (bár végülis processzor fronton sikerült 10 év után véletlenül egy értelmeset gurítaniuk, lehet hogy vannak még csodák vga fronton is).
Egyébként meg nincs itt eltévedés? Ez nem az nvidia találgatós topic? Vagy már itt is az AMD propaganda folyik?[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz
snecy20 #19916 üzenetére
Biztos ez? Most már elkezdtünk több szálat kapni, de az i5-2500K-t valami 40K körül vettem nettóban, ha jól rémlik, az i5-6600K meg már kb. másfélszer annyi volt, és ugyanannyi mag meg szál...
Nem mellesleg ez a két proci egymáshoz képest nem sokban tér el sebességben, ellenben azért vga fronton 5-6 év alatt elég komoly gyorsulás következett be (eddig legalábbis).
-
Egon
nagyúr
válasz
#72042496 #19914 üzenetére
Az árak tényleg elszálttak nagyon, de ez már sajnos régóta megfigyelhető tendencia vga (és pár éve már cpu) fronton (is). A konkurencia hiánya nyilván nem kedvez ennek az állapotnak: a szellem kiszabadult a palackból, már lehet hogy sosem fog 1000 dollár alá bemászni 1-1 új széria csúcsmodellje (és persze a kisebb kártyák árai is ennek megfelelően fognak alakulni). Nagyon sokan el fogják ezt fogadni, idővel (kb. pont úgy, ahogy a telók árai is csúnyán alakultak: pár évvel ezelőtt 50K körül mozgott a középkategória, most meg szemrebbenés nélkül veszik a 80-100K-s középkategóriás mobilokat...).
Szerencsére nem érint a kérdés: amilyen gyakran én cserélek vga-t, kb. a 40x0-es széria lesz a következő, amire beruházok, addig marad a 1070..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz
Remus389 #19886 üzenetére
Micsoda meglátás...
1. Nem tudhatod, milyen szempontok állnának egy ilyen csere mögött, amit a fórumtárs írt, és amiből sikerült általánosítanod. Jó eséllyel egy 2050-es kb. fele annyit fogyaszt, mint egy 570-es - de legalábbis szignifikánsan kevesebb lehet a fogyasztása - ez továbbra sem a villanyaszámla miatt, hanem a hűthetőség és/vagy a zajszint következtében lehet fontos egyeseknek.
2. Általánosságban elmondható, hogy egy brandet felépíteni is tudni kell: nem elég a jó (?) termék, azt el is kell tudni adni. Ez a zöldeknek láthatóan jobban megy - talán ezért, mert a többségnek fontos(abb) paraméterekre koncentrálnak általában.
3. Mifene az a "konkurrencia"? Valami kurrens dolog?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz
Obliterátor #15192 üzenetére
A 1070-es az én érdeklődésemet is felkeltette - olyannyira, hogy az igencsak öregecske 560Ti-m cseréjén gondolkodom, valszeg a teljes géppel együtt...
Majd úgy november-december környékén.
-
Egon
nagyúr
Ami pénz van ebben a piacban az nudli már ma is.
Kár, hogy a tények egész mást mondanak - de hát ez téged sosem zavart (ahogy a konkurencia fórumán való trollkodás se esik a nehezedre, láttam ma délelőtt - tök gáz, hogy mindenhol a gagyi tereléseidbe botlok: mintha bárkit érdekelne a WinZip meg a VLC).
Az AMD teljes negyedéves bevételének negyede a grafikus részleg eredménye, ráadásul a profit túlnyomó részét is ők hozták, erről ennyit.
Forrás: Csalódást keltő negyedév az AMD-nél A hír ph-s címe nyilván a "Megint nyereséges az AMD "lesz...Amúgy meg nem tudom, hogy ezen fórum első hozzászólása utolsó mondatának miért nem lehet érvényt szerezni...
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #8884 üzenetére
Hírt megnézted? Nem úgy tűnik...
Ha igaz a hír, akkor egyáltalán nem lesz rossz kártya:
- jóval alacsonyabb TDP,
- 10%-kal kisebb chipméret,
- ennek ellenére ugyanannyi lesz az induló ára, mint a 7970-esnek.A fentiek alapján, ettől erősebb kártya is várható lesz: nyilván a 200W feletti TDP-osztályokban is indítanak majd versenyzőt.
Mondjuk nekem már eleve az is gyanús volt, hogy Abu milyen szinten bele akarja szuggerálni mindenkibe, hogy ez a kártya csakis bukás lehet... Az szokott így csinálni, aki fél...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest