-
IT café
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
batai15
félisten
válasz Plazmacucci #123523 üzenetére
Válaszoltam mindössze ne általánosíts már , főleg hogy volt előzmény is. Magamtól nem kezdek flamet .
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
batai15
félisten
válasz Roland861010 #123519 üzenetére
Szerintem evidens
-
bbendre
őstag
válasz Roland861010 #123519 üzenetére
Az összes
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
batai15
félisten
Jó képek
-
legenda
válasz Roland861010 #123515 üzenetére
A másodiknál várhattál volna kicsit, mert pont beleszállt valami madár a képbe.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Roland861010
veterán
iPhone 15 Pro
-
Ricardo
titán
válasz Roland861010 #123511 üzenetére
Mivel készült s kép?
-
Roland861010
veterán
Egy kis téli séta, fehér minden újra.
-
natë
nagyúr
Motorola Edge 50 "Vanilla"
-
novinyul
veterán
Mostanában a Pro módban a klasszikus film stílust használom. Egy picit melegebb színeket használ, de nem élesit túl. A portré módban is szeretem a különböző effektek használatát. Nekem tetszenek A telefon meg dög unalmas. Hála istennek A 15 kimarad, viszont a 16-ba már bekerül az ultra zoom kamerája.
Xiaomi 14 - Xiaomi 12 - Retro telefonok
-
batai15
félisten
Félve kérdezem meg a tisztelt publikumot , de telefonon melyik szerkesztő progikat használjátok ha (épp) arra van szükség? Snapspeed picsart? Lightroom?
Ahogy nézem volt képp sok a hasonlóság de pl a layerket nem sok kezeli és mind havi vagy éves feliratkozós nem egyszer vásárlós .. -
Ixion77
addikt
válasz vadkörte #123487 üzenetére
Nyilván. Azért Raw. De pl. a Sony anno (?) adott gyári raw kidolgozó programot is a digitális fényképezőgépeihez, amelyekben ugyanaz az algoritmus dolgozott. Tehát pontosan ugyanaz a jpg volt az eredmény, mintha a fényképezőgép csinálta volna az adott módban. Aztán annak paraméterein tudtál módosítani az ízlésed szerint, elmenteni, újrahasználni.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
vadkörte
addikt
válasz Ixion77 #123486 üzenetére
A DNG-t desktop-on bármilyen RAW konverter program felismeri és kezeli. Van fizetős is és free is. Utóbbira jó példa a RawTheRapee és a Darktable. Mindkettő nagy tudású pár nem túl kezes program. Mobilra ott a Snapseed de ha az jobban tetszik van Lightroom is. (mindegyik elterjedt platformra elérhetőek)
Üdv. V. Körte
-
-
Ixion77
addikt
válasz ShadowLac #123483 üzenetére
Nyilván azért az az alapbeállítás, mert kitesztelték, hogy az emberek többségének az tetszik.
Amivel nekem nincs is gondom, nézegessen mindenki amilyet akar, csak legyen lehetőség normál, túlzások nélküli fotó készítésére is mobilon. Szerencsére már erre is kezd lenni lehetőség Vivo, Xiaomi vonalon. A Samsung és társai meg vagy átveszik ugyanezt a megközelítést, vagy elveszik a potenciális vevőik egy részét.Visszajöhetne az a hozzáállás is, ami régebben a Sony (Canon?) DSLR-eknél volt, hogy a gyártó biztosított egy programot, amely a raw-ból utólag is elkészítette bármelyik általad választott stílusú jpg-t. Ez a telefonon belül nyilvánvalóan megvan, és androidról lévén szó nem kellene nagy feladat legyen legalább Linuxra portolni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz bigmasterg #123480 üzenetére
Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version és Honor 200 Pro Eladó..!!!
-
aldebaran
őstag
válasz Ixion77 #123477 üzenetére
És tényleg. Kikapcsoltam a Leica-t és jó lett. Köszi
#123478 Drakmusz Igen, láttam anno is a képeid, meg jó is a nate config, csak az lassan már 3 éves és gondoltam, up to date leszek..Mondjuk, már nem esik a hó
[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Drakmusz
addikt
válasz aldebaran #123476 üzenetére
Az újabb verziók teljesen máshogyan működnek a 6 Pro-nál.
A fejlesztők folyamatosan változtatják a portokat, ezért egyáltalán nem mindegy hogy az adott konfigot melyik kamera verzióhoz töltöd be.
Nem lehet csak úgy cserélgetni.
Amit annak idején natë írt annál úgysem lesz jobb, tapasztalat.
Azzal a konfigurációval nálam többet itt senki nem fotózott.
8.4 alatt futott nálam több mint két évig.
Felette már nem lesz olyan jó az eredmény.[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
aldebaran
őstag
A gcam-el is vigyázni kell. Illetve, hogy lehet eltüntetni azt a világosítást a kép közepéről?
Gcam bigkaka 9.2
Gcam bigkaka 9.6
Pixel 6 Pro
[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Ixion77
addikt
válasz Barnahalo #123472 üzenetére
Rakhatna a Google a Pixel kamerába egy ilyen authentic módot. Ahogy nézem, pont azokat a mobilfotós túlzásokat nem tartalmazza, amik engem annyira taszítanak (túlélesítés, árnyékok kivilágítása, ég átszínezése, szaturáció túlhúzása). Az 50Mpx-es módban kb. pont az jönne ki amihez jelenleg a raw-okkal kell mókonom.
-
-
Aryon87
félisten
válasz Elit3Zotya #123464 üzenetére
Egész jó az alapmodellhez képest. Ezzel szemezek, hogy anyumnak lehet jó lenne az A72 utódjaként (mert az nagy neki, de fontos neki hogy vékony is legyen, és jó képeket is készítsen)
Amúgy. Jól látom hogy nálad a főkameránál a jobb oldalon torzul a kép?Novinyul: Authentic mód?
Csinálnátok pár képet vibranttal is kérlek?[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
addikt
-
vadkörte
addikt
válasz bigmasterg #123457 üzenetére
Üdv. V. Körte
-
Ixion77
addikt
válasz Barnahalo #123454 üzenetére
Szerintem az authentic a jobb. De teljes képernyősen mindkettő oké, csak belenagyítani nem szabad a jobb oldali lombos fába egyiken sem
Mikor készültek ezek? Sosem tűnt fel hogy az a fa télen is lombos, pedig évekig éltem párszáz méterre onnan
A flickr szerintem jó hely publikálásra."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Barnahalo
tag
[link - Vibrant]
[link - Authentic]
Xiaomi 14 - sima kamera app, főszenzor
Remélem sikerült megfelelően linkelnem. Nem tudom, hogy a flickr ront-e a képminőségen, ha igen, tanácsot elfogadok, hogy mire töltsem fel (lensdump nem akart működni...).[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
-
félisten
-
Ricardo
titán
válasz vadkörte #123447 üzenetére
Igen.Az a legfőbb előnye, hogy mindig kéznél van, és tudjuk, hogy mindig az a legjobb, ami éppen ott van.
Pont ezért jó ha fejlődik a mobilfényképezés. Ha már ott van, nem árt ha azért a minősége sem kuka.
A célgépek, a hozzá tartozó dolgokkal (többféle optika, és egyéb kiegészítők) mindig verni fogják a mobilokat, de csak úgy nincsenek az embernél, így tuti nincsenek kéznél, amikor jön egy pillanat.
Pont emiatt nem terjedtek el tömegesen a mobilhoz külön csatolható, és cserélhető köcöllék, mert pont ugyanúgy külön táskában, kellene őket hurcolászni folyamatosan. de akkor már inkább a céleszközt hurcolássza az ember. És a kör bezárult. -
Ricardo
titán
válasz Plazmacucci #123446 üzenetére
Egy "kocka" fórumon nem is nagyon fogod.
A beszélgetésekben meg pláne em fognak résztvenni, maximum, ha valami probléma merül fel kérdeznek, hiszen érdemben nem biztos, hogy hozzá tudnak tenni.
Azonban rengeteg olvasója van a lapcsaládnak, akik között bőven akadnak átlag felhasználók.
Plusz senki nem jó mindenben. Ha valaki valamiben penge, másban még lehet átlag, de hozzászólni ő is általában ahhoz fog amiben jobb, vagy érdekli. -
vadkörte
addikt
válasz Ricardo #123445 üzenetére
Mert arra is való, mivel "mindig" nálad van, egy kompakt/bridge gép (olcsó(bb) MILC) képminőségét röhögve megugorja és kevésbé feltűnő. Szükség esetén, tudatosan használva akár komolyabb munkára is alkalmasak, természetesen a maguk korlátaival.
Az előző telefonommal - Motorola G60 - fotóztam nyomtatásban megjelent kiadványba is és azért az nem egy felsőházi csodafone.
Ha kell a kompromisszummentes(ebb) képminőség, előveszem a MILC-eket, viszont az a szett-táska minden csak nem kicsi és könnyű.Üdv. V. Körte
-
félisten
-
*RLaci*
addikt
válasz Ixion77 #123437 üzenetére
A kedves anyósodnak lehet az is megfelelő, de egy normál látással bíró user azért különbséget tesz egy Noki N73 és egy Pixel 9 Pro között. Sőt, ahogy írtam sokan egy Samsung és egy Pixel között is tudnak különbséget tenni. Természetesen szíved joga akár ezerszeresére is nagyítani egy fotót, személyszerint engem a hangyafaszán a szőr nem érdekel. Ne legyen mosás a sarkokban, legyenek jó színek, dinamika, élesség és persze részletesség. "Éljenek" a fotók! Én ezt várom el egy mobiltelefontól, a szakértők meg fényképezőgép szintű képalkotást.
-
Ixion77
addikt
válasz Plazmacucci #123439 üzenetére
Igen, normál fényképezőgépen okkal használjuk azokat a gyutávokat leggyakrabban, amelyeket. A 26mm ekv. pont nem alap. Az optimális az lenne ha mobilon is mondjuk 16-35-85-135 sor lenne, mindegyik olyan minőségben hogy egy 50% crop látható minőségvesztés nélkül beleférjen. De ez egy más műfaj, a mobilok nem fotósoknak készülnek, a fizika meg makacs. Volt próbálkozás cserélhető objektíves mobilokra, de nem volt rá vevő a nép.
-
Ixion77
addikt
válasz gretzky77 #123438 üzenetére
Normál 4K monitoromon belenagyítás nélkül is jól látszik a különbség egy túlélesített és egy normál fotó közt. A fórumtárs kedvéért cropoltam bele, mivel a hozzászólása szerint ő anélkül nem látta miért fintorgunk. Ha mondjuk a mobil kijelzőjén nézte akkor jogos, úgy valóban nem látszik. Egy 55K OLED tévén az anyóséknál viszont kifejezetten. De mint említettem, ott is csak én látom, az anyósnak bármi jó bármin, amíg a tartalom megfelelő.
-
félisten
válasz Ixion77 #123437 üzenetére
Erről jut eszembe, hogy mennyire utálom a mobilok elterjedt látószögét, amit az össze nagy szenzorra építenek. Simán semmire sem jó. Az ultraszéles nem sokkal szélesebb mint a sima "széles" látószögű főkamerák, ellenben sokkal rosszabb minőségűek.
Ha lenne eszük, vagy nem lenne fizikai korlátja, a főszenzorokat simán a 35mm-es fullframe gépek mintájára méreteznék és lenne natív, nem croppolt végeredmény egy értelmes látószöggel.
A legjobb dolog ami eddig történt a telefonokkal az, hogy a 3x zoom (~75mm?) alá egyre nagyobb szenzorokat tesznek.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Ixion77
addikt
válasz *RLaci* #123434 üzenetére
A helyzet az, hogy arra, hogy az anyósomnak tetsszen, a 20 évvel ezelőtti mobillal készült képek is tökéletesen megfelelőek voltak. Neki ugyanis nem számít se az élesség, se a textúrák, de még a kompozíció sem, hanem csak az, hogy a lánya és unokái vannak a képen. Maximum még az hogy hol vannak épp és milyen arcot vágnak.
Ez a fórum viszont szerintem nem erről szól, hanem arról hogy mennyire fejlődik (vagy nem) a mobilok fotózási, videózási képessége. Ergo igen, DSLR raw-hez fogjuk (legalábbis én) hasonlítani, és belenagyítva nézegetni a képminőséget.
Generálisan az én véleményem az, hogy mostanában végre tényleg elértük azt a szintet, hogy hobbifotósként helyettesíti a fényképezőgépet a mobil ha kellően nagy a fény, nincs jelentős mozgás a képen, pont 26mm-es fókusztávra van szükség, és jól jön a nagy mélységélesség. Utóbbi egy-két évben már kezdenek egyes zoom kamerák is értékelhető teljesítményt nyújtani. Persze azt is a fizikai fókusztávján kell használni. Ami ritkán pont jó, ezért az én ideálom a dupla telefotós mobil lenne, mondjuk 55mm és 130mm gyutávokkal, X100 ultra minőségben.
-
Ricardo
titán
-
*RLaci*
addikt
válasz Ricardo #123431 üzenetére
Az a lényeg. Az S21 már hoz egy olyan szintet, ami átlagjózsinak tökéletesen megfelel. Ettől függetlenül nem emlékszem olyanra, hogy a nálam lévő, Samsungok által készült fotók közül bármelyik kapott volna olyan pozitív átlagjózsis visszajelzést mint a Pixelek fotói. Ezt a sorozatot is inkább csak azoknak hoztam akik erre tévednek, a topik eredeti témája miatt. Tudtam, hogy fog kapni hideget-meleget az itt lakóktól.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz xhege #123432 üzenetére
Senkiét.
Én csak a pixel témában reagáltam.
Ugye abból indult, hogy anno a legjobbak voltak ezen a téren, mostanra viszont már "simán csak" a jók között vannak.
A fórumtárs említette, hogy ez még bőven elég az ismerősők vaoo faktorához.
Erre reakcióként írtam hogy ez egy S21 esetén is megvan, pedig az még a pixelektől is (amik még most is az élmezőnyben vannak) messze van.
Tehát igaz amit mond, de ez a tényen nem változtat, hogy a Pixel vonal az egyértelmű vezető pozicióból "beleszürkült" a mezőnybe. Igaz annak a felső részébe.[ Szerkesztve ]
-
-
aldebaran
őstag
válasz rtrace #123426 üzenetére
Hát igen, nekem is pixel 6 pro van és várok és várok olyan telóra, ami többet tud képben, hogy megérje váltani, de túlárazott és képben nem hoz többet.
De azok a hegyi képek ahhoz képest, hogy telóval készültek, nem rosszak. Nem művésziek, egyszerű telelősek, meg való igaz, hogy túlélesítettek, de az csak beállítás kérdése.
-
Aryon87
félisten
válasz *RLaci* #123423 üzenetére
Ebben egyetértek, mert a mai trend a közösségi médiához van igazítva. Ott teljesen mindegy a minőség, a nép (és a család/barátok főleg) kajálja úgyis.
Ugyanakkor aki ennyit kifizet egy telefonért, szerintem elvárt, hogy a kameratudás/minőség is adja az árát. Szó se róla, bejön nekem a Pixel, de így ezen képeket nézve csalódás, pláne úgy hogy pl a P6Pro XL vagy mi volt akkor, annak képein még csodálkoztam és megvolt a wow faktor is. Ugyanez van az S24U esetén is. És az Alma is már közel se hozza azt amit pl a 11PM anno.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
rtrace
kezdő
válasz aldebaran #123421 üzenetére
Nézőpont kérdése... Amikor évek óta látja az ember, hogy ennek a töredékébe kerülő telefonokból is mi hozható ki egy minimális energia belefektetésével, akkor ettől a minőségtől már nem fog hanyatt esni. Ugyanakkor nem gondolom azt sem, hogy a többi itthon kapható teló gyári képeihez viszonyítva rosszabb lenne.
Én leginkább azt nem tudom hova tenni, amikor mondják sokan, hogy mennyire rossz irányba haladnak Pixelek és pont azt a P3-P4 korszakot sírják vissza, ami szerintem a legrosszabb volt. Előnyére változott csak a képalkotásuk azóta szvsz, erős túlzás a sokat emlegetett "Samsungosodás".
-
bigmasterg
addikt
Vivo X100 ultra leggyengébb lencséjével, az ultraszélessel:
[link]
-
Ixion77
addikt
válasz Aryon87 #123418 üzenetére
Egyetértek, szerintem is "Pixelesen gyengék". Ami azt jelenti hogy nem rossz ez, de a Pixelek pár éve még az akkori konkurenciához képest sokkal színvonalasabbak voltak. Mára viszont (gondolom piaci nyomásra) átvették azokat a módszereket, amiktől a képek látványosak ugyan, de nem sok közük van a valósághoz.
Szerintem ettől függetlenül a jelenlegi mezőnyben ár/értékarány Pixel 8 Pro a bajnok. Használni kell az 50Mpx módját, időnként a raw-ot, úgy már szerintem szépek az eredmények. Főleg ha kellően világos van és/vagy nincs túl gyors mozgás a képen.Szerk:
Teszek fel képet is illusztráció gyanánt hogy mit értek "látványos csak nem valódi" alatt. Mindkét kép 50Mpx-en készült, én méreteztem le 12.5-re. A raw-on nem mahináltam sokat, a fő különbséget a két változat közt épp ez okozza főleg.
gyári
raw
Érdemes megfigyelni például hogy a gyári kidolgozás mennyire átszinezi az eget.[ Szerkesztve ]
-
bbendre
őstag
válasz Aryon87 #123418 üzenetére
Valahol egyet kell értenem, hozzáteszem egy iPhone16 Pro is hatalmas csalodásokat tud okozni. Szerintem a mainstream gyártók nagyon lemaradtak. Vagy GCam port vagy valamelyik kínai gyártó az itteni képeket elnézve
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
őstag
Néztétek a Oneplus 13-at?
Kitünőnek tűnik, mint a 12 tavaly, ami szerintem a legjobb volt az itthon kaphatóak közül. -
Roland861010
veterán
válasz Gabengocia #123411 üzenetére
Hát eléggé frankó képek lettek
-
Gabengocia
tag
Sok egészséget kívánok nektek az új évben és fogadjátok hozzá egy képet.
[link] Búék amit Ricardo ihletett talán 2023 táján.Illetve Csóványos tetején jártam 20241230.-án, amit úgy szerettem volna elhozni hogy szerintem ilyen lehet a menny...
[link] [link]
Huawei Mate 20 Pro tudom nem mai darab.[ Szerkesztve ]
-
*RLaci*
addikt
.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Politika
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen egeret válasszak?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB !!! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 1TB !!! Black Titanium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 14 Plus 128GB Starlight Gyönyörű állapot, karcmentes, eredeti tartozékokkal
- Samsung S22 128 / garancia