- Ömlik a pénz a Huawei-hez
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen routert?
- Proxmox VE
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
Nem csaltak, így kell működnie, ha minden tökéletesen érintkezik. der8auer esete érdekes de csak azért mert nem próbált ki más tápegységet/kábelt és még nem égett le a csatlakozó, de már melegszik. Azt kellett volna megmérni mOhm mérővel hogy mekkora ellenállása van a pineknek az 5090-en bedugott tápkábellel mert ha az aljzat és csatlakozó érintkező ellenállása összesen eléri a 0.5ohm ellenállást akkor már rossz a csatlakozó. A gyári ellenállás az adatlap szerint nem haladhatja meg a 2 mOhm-ot.
Szerintem ekkora formátumban az Asus megoldásának sok értelme nincs:
Mennyi áramot lehetne ezen átvezetni? Így ránézésre én 75-120W-mernék erre az érintkezőre bízni.
[ Szerkesztve ]
-
Én nem nagyon hangoztatom/szidom a 12vhpwr-t még, mert der8auernél kb világosan látszott, hogy két szálon brutálisan nagy gond volt az FE kártyájánál. Kettőnél sokkal több példa kell az egyértelműbb véleményhez.
Az, hogy az emberek belekevernek egy 4080/5080 példát… hát bruh, az 5080/5090 előtt is olvadoztak a 4080/4090 kártyák, ha szarul dugták be őket.
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
Quadgame94
őstag
Hogyan lenne már annak a valakinek 5070 Ti kártyája? Most te azt komolyan veszed?
Az AMD az RDNA3-hoz képest hozza ezt az előrelépést, érdemes azért kontextusban értelemelni amit írok.
Milyen középkategóriáról beszélsz pontosan? Árazást értve? Teljesítményt? Az AMD amikor ezt elkezdte tervezni, azaz évekkel ezelőtt eldöntötte, hogy nem megy rá a high-end kategóriára, mert úgysem veszik az emberek, le is vannak maradva + az NV úgy is jön megint egy nagyobb előrelépéssel. Hiába jönnek ki XTX teljesítménnyel az már max közép-felső kategória lesz.
Ehhez képst az NV alig 10-15% százalékot lép előre az 5080-al. Szóval a középkategória teljesen új értelmezést nyer. Az 5070 egy 4070 Super lesz könyörgöm
Szinte semmilyen előrelépés nem lesz. Ezt azért senki sem gondolta volna még Szeptemberben.
Minek adnának ki flagship kártyát? Kutya sem vette eddig sem. Mennyi felesleges pénzbe kerülne egy nagy lapka megalkotása ami mit is kellett volna hoznia? 4090 + 50%? Ha meg csak megint az 5080-at hozták volna és alá áraznak 150-200 dollárral nem vette volna senki. Te sem.
Biztos lesz majd flagship szerűség valamikor, de RDNA név alatt már nem.
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
Lényeg hogy mire kell? 4k vagy 1440p
Aki marad 1440p-n azt most spórolhat elég sok pénzt hogy nem kell venni új vga-t még legalább 2évig.
12600KF/RTX 4090 Cybertank/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/Hisense 65" 144Hz 65E7KQPro/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000 2x1TB
-
S_x96x_S
addikt
A tesztelőknek az a feladatuk, hogy teszteljenek ( TomsHW, TechpowerUp )
és kimérjék a hasonló dolgokat.Az nVidia pedig várhatóan javítja a problémákat.
Mert ha nem javítja,
akkor az elég magas labda lesz, amit az AMD megpróbál leütni majd.
( Mert egyes tesztekben az AMD RX 9070 jobb lesz mint az RTX 5090. )Én kifejezetten szeretném,
hogyha az nVidia javítaná ezeket a problémákat.[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] - igen, bár nem hiszem, hogy csodadriver, egyszerűen csak arról van szó, hogy kicsi a PAL többletterhelése, mert nagyon hatékonyra van megírva. De a helyzet egyértelmű, ma már az AMD driverének a többleterhelése a legkisebb.
Igen, ma már alig van olyan CPU, amiben nincs IGP. Tehát effektíve mindenki APU-t vásárol jelenleg.
Egyedül azt nem értem, hogy ez hogyan tartozik a topikhoz.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Quadgame94
őstag
Btw rájöttem, hogy miért pörög itt pár vörös szemüveges user. AMD vonalon semmi nincs, még paper launch sem, azon nem tudnak pörögni..
Mert aztán az NV olyan sokat mutatott LOL Raszter képességekről szinte semmit, ugye nem véletlenül. Semmilyen vörös szemüvegem nincs. Objektíven nézem a dolgokat. Mitől kéne elélveznem? A 300 ezres 5070-től?
Attól, hogy te nem tudod összerakni mekkora is a raszter teljesítmény más még igen. Elvileg ez egy szakmai topic, és én sok év alatt hidd el elég nagy tudást szedtem fel ahhoz, hogy megmondjam milyen gyorsak lesznek. Az 5070 kizárt hogy gyorsabb legyen a 4070 Ti-nál. Az 5070 Ti pedig talán eléri a 4080-at. Ehhez semmilyen teszt nem kell. Az órajel és az ár már nagyon árulkodó jelek annak aki tényelg ért is ahhoz amit beszél.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
-
S_x96x_S
addikt
> Jah, mert előre rinyálni az áron, teljesítményen,
> akármin, nulla infóval, annak volt értelme ugyebár...Előzetesen, minden konkrétum hiányában panaszkodni az árról, a teljesítményről vagy bármilyen más tényezőről - nos, ez kicsit hasonlatos ahhoz,
amikor a krimi közepén találgatjuk, ki lehet a tettes.
Izgalmas játék, de korántsem biztos, hogy pontosan eltaláljuk a végeredményt. Ugyanakkor, ha végül kiderül,
hogy tévedtünk, abban is van egyfajta felszabadító öröm:
( #47110 - "Orommel latom hogy tevedtem az arazast tekintve" )
És én is örülök, hogy jó árat kapott az RTX 50x0.
> Egyrészt a vörös szemüvegesek egy része le is írta korábban,
> máshol, hogy sosenem venne az nV-től semmitsenem.A fórumon gyakran előfordul, hogy egyesek - talán „vörös szemüvegben” - előre kijelentik, ők soha nem vásárolnának semmit az nV-től.
Mindez persze néha olyan ovisnak tűnhet, és érdemes is óvatosan kezelnünk.
De ha a többi véleményüket nem fogadjuk el,
mégis miért adnánk hitelt éppen ennek az egyetlen állításnak?
Ne feledjük, az ilyen kijelentések mögött sokszor
csak a „savanyú a szőlő” jelenség munkálkodik.
( vagy az élettapasztalat hiánya )> Másrészt aki 10+ éve csak AMD-t vesz
> (és mondjuk képes volt megvenni a Loldozert anno),
> az 99%-os valószínűséggel nem fog mást venni,
> ilyen egyszerű.
> Pont az ilyenek sírtak anno a 3.5 GB-os 970-nel kapcsolatban is.A jól bevált márkánál érdemes maradni
de érdemes nyitottnak lenni az alternatívákra is.És ha valakinek eddig mindig Intel CPU -ja volt
szerintem ott is érdemes nyitottnak lenni az AMD 9800X3D-t -re.Én próbálok pragmatikusan nyitott lenni a jövőbeni beszerzésekhez:
nem kizárt, hogy 4-5 év múlva épp egy nVidia-alapú ARM notebookot választok,
de az sem lenne meglepő, ha végül egy MacBook vagy valamilyen AMD/Intel megoldás mellett döntök.Sosem tudhatjuk, milyen meglepetést tartogat még a (GPU/CPU ) piac.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
Hm akkor én az 1% ban vagyok
, mert volt FX 6300 as CPU-m s amúgy az árával félig meddig erejével is elégedett voltam eggyel nem a fogyasztás és a hangja
Épp ezért is meg más miatt is utána ahogy előtte is Intelem volt 5-5 évig
. Aztán azóta meg 2019 óta Ryzen. S volt képzeld Nv kártyám 4 is Geforce 4, GTX 760, GTX 950m, GTX 1050 is. Igaz nem a legjobb szinteken de akkor ezek megfeleltek amihez kellettek éppen. Laptopba, olcsó gépbe. S mellette igaz 5 Radeon is. 9600xt, HD 4850, HD 6870,. R9 380, RX 5700.
Black Ops 6 ba állítólag egy 4080 supert hozott FSR4 el, (nélküle 4K natívon 99 fps t maxon) a SIMA 9070 es de ne feledjük az erősen AMD sponsor game.
HA nincs 60 fps a natív érték amit az adott kártya elérne akkor pl egy 240 fps es DLSS4 a MFG vel azért szép latency t okozhat . Kérdés mennyit javít majd a Reflex 2 ezen. Sokan viszont úgy nyilatkoztak elég nekik a 'sima' DLSS emiatt.
Hét max akkor nem fogjuk használni se NV-n se AMD n ha nem tetszene az FG erőltetésükNem kötelező 1-2 gamet eltekintve. 4K n még tűrhető a sima DLSS s FSR is szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
Másrészt aki 10+ éve csak AMD-t vesz
Ebből azért ne indulj ki mert én pl. 25 éve vettem az utolsó AMD procimat, még Athlont 1999-ben, de látva az utolsó intel cpu-k diliházát a 9900K-t egy 7800x3d váltotta, és meg vagyok vele elégedve, szóval az még hogy valaki x ideje vesz valamit nem tény hogy fan is -
S_x96x_S
addikt
> No akkor ideje mérleget vonni.
Érdemes megvárni a független teszteket!
mert tényleges teljesítményadat nélkül nincs értelme mérleget vonni.
A drágaság (érzete) mindig az ár-teljesítmény és az alternatívák függvénye.Bár az újságírók és a média nagyrészt
a kattintásokból és a szenzációhajhász cikkekből élnek,
ráadásul még a teszteléshez se vennének GPU-t.> Olyanoktól, akik nem vennének nV vga-t.
Ezt nem tudhatod - senkiről se - biztosan - megállapítani.
De ha mégis meg vagy erről győződve,
akkor kínálj meg engemet
( vagy bárkit az AMD találgatósban )
egy RTX 4090 -el - RTX 5070 -es árban
Főleg akkor - hogyha egyetértesz az nVidia árazásával.Bár "a skin in the game" érv jó;
de akkor neked is bizonyítanod kell,
hogy nem súlytalan a véleményed!
bizonyítsd be, hogy tényleg nem vennének nV GPU-t - egyesek.
-
Jacek
veterán
Te mar lattal raszteres mereseket vagy az 5070 veri a 4090-et 3 kamu frammel?
Nekem nincs infom, mert eznolyan mint az uj leak hogy a nyomi 6070xt Bo6 alatt lecsapja a 4090-et
Sajna a 70-re csak februar vegen lesz valasz. Mondjuk a 80-as sokat elmond majd.
[ Szerkesztve ]
-
-
X2N
őstag
Jaj bocs, akkor tapsoljuk meg Jensen bácsit hogy 32GB 5090-esnél sikerült újra árat emelni(nevetséges tényleg hogy számítástechnikában előrelépést akar az ember alacsonyabb árakon manapság tudom), és lehet örülni hogy most nem volt pofájuk árat emelni az 5080-nál mert csak egy kiherélt 16GB-os kártya, nevetség tárgya lenne az a kártya ha 4090 árba adnák azt a teljesítményt kevesebb vram-al. Aki meg 4K-felbontáson akar játszani az vehet 90-est még drágábban ha előrelépést akar. Mért nem csináltak akkor egy 24GB-os kártyát kedvezőbb áron 4K felbontásra 1200-1300USD körüli áron? Az még mindig olcsóbb lett volna mint a 4090-es 1600USD-s ára. Úgy sem kell 32GB játékokhoz, bőven elég a 24GB jelenleg, csak feleslegesen megdrágítja a kártyát az 512bites busz. Maradhatott volna a fiókban ez az 512bit-es kártya tartaléknak, ha az AMD kiad valamit, de úgyse fognak. Az 5080-as ára meg visszamehetett volna egészen az emészthető 700-800USD-s ársávba, de nem helyette ki kellett adni ezt a kártyát, újra emelve a flagship árát...arról nem beszélve hogy lehetett volna akár 48GB-ot is tenni arra a kártyára 384 bit-es busszal ami jelentősebb előrelépés lenne, hiszem már 2018-óta vannak 24GB-os kártyák.
Machine Learning, Deep Learning, render-re vinnék mint a cukrot, de gondolom ezt nem akarták, mert akkor a professzionális sorozat nem fogyna
2018 Titan RTX 24GB 2500USD
2020 RTX 3090 24GB 1499USD
2022 RTX 4090 24GB 1599USD
2022 Radeon7900XTX 999USD
2025 RTX 5090 32GB 2000USD2018 GeForce RTX 2080 700USD
2020 GeForce RTX 3080 700USD
2022 GeForce RTX 4080 1200USD
2025 GeForce RTX 5080 1000USDPersze én vagyok az nvidia hater aki megmondja hogy azért mert nem drágább az 5080 mint a 4080-attól még annak az ára eleve nem jó...ennyit nem romlott az USD se az évek alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
"Lassan nem fognak elférni a vga-k a házakban"
Oh pont Te ne emlékeznél a régi chieftech stb tornyokra?ezekben elférne 3x ilyen vastag kártyákból 5 db... az csak az újabb "hóbort" lett hogy lassan sokan már egy gyufaskatulyába raknák a cuccukat. Az se véletlen hogy sokaknak szarrá melegszi magát a cucc, nincs normális szellőzés se már sok házban
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Devid_81
félisten
Jah jelenleg vmi 90/10 a piaci reszesedesuk.
Nagyon durva, nem is tudom voltak-e ennyire durvan lent valaha?!Szerk: az a baj mindig elszarjak az elejet, szar az msrp es ugy mennek le a reviewk, majd 3 honap mulva mar jo arban vannak, csak epp a kutyat nem erdekli mar mert tul keso.
De majd most az RDNA4[ Szerkesztve ]
...
-
S_x96x_S
addikt
> Mivel láthatólag nem bírsz leállni, kénytelen vagyok én is beszállni.
A saját tanácsaink betartása olyan kihívás, mint egy játékprogramozónak a szűkös VRAM-memóriával gazdálkodni. Ha nem sikerül, az Univerzum egy apró laggal figyelmeztet!
--> #45879
-
A probléma az, hogy erre van igény, illetve ezt lehet eladni. A prociknál is ugyan ez van, lehetne 30-40%-al kevesebb a fogyasztás 5%-al kevesebb teljesítményért cserébe. De inkább üvegre van járatva - és így is megveszik...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
omfgk
veterán
Inkább MSI Afterburner.
3080 topikban elképesztő mennyiségű hsz lesz erről. Undervolt/UV szép magyar szóval alulfeszelés.Első 20 másodpercben ott is a lényeg.
https://www.youtube.com/watch?v=r82FEFePhPE
Egyszerűen arról szól a dolog ,hogy a gyári görbéhez képest alacsonyabb feszültség mellett érhető el ugyanaz a frekvencia. Tehát kisebb lesz a fogyasztás. Mondjuk 1V helyett elég 0,9V ugyanahhoz a frekvenciához.Mondanék fejből kezdőértékeket, de már régen volt a 3080.
Baromi gyorsan kitesztelhető és rengeteget lehet vele nyerni.
Mert gyárilag eléggé ki lett hegyezve a 3080. Gondolom az érkező 6800XT miatt. Nem lehetett benne hagyni a kártyában teljesítményt, mert az átlag user az fps-t nézi, nem pedig a fogyasztást.
És akkor erre tett rá egy lapáttal az Evga, mert 320-340W helyett 380W a powerlimit.4080-al már nem lehet ennyit nyerni.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Busterftw
nagyúr
4080? Atlag 300W-bol megall gaming alatt, UV-val megkevesebb.
Ha jol emlekszem itteni Ada topikbol, powerlimit -15% es par % fps-t aldoztal be.Csak hogy lasd mirol van szo, itt van Laraxior peldaja 4090-el:
"Igazabol 2560x1440-ben elvan a VGA 120FPS limittel olyan 150Wból New World közben"
Ada remekul UV-zhato.[ Szerkesztve ]
-
omfgk
veterán
-
omfgk
veterán
Tehát az elnevezésekkel van gondod.
1080-2080-3080-4080.
A 4080 50%-al gyorsabb mint a 3080 és néhány százalékkal kevesebbet is fogyaszt átlagban.
Jobb lett volna akkor ha mondjuk 250W-on 30%-al gyorsabb?Ott a 4070, 200W-ból hozza a 3080-ast teljesítményét (vagyis hozná ha a sávszéllel nem lövik lábon egy kicsit, de a lényeg ,hogy nagyjából hozza a 3080-ast).
Ez most azért elég jó előrelépés volt.
Látszik ,hogy ez a gen rendben van, inkább az RTX30 ment félre. A teljesítmény jó volt, csak túlhúzták a kártyákat. De UV és megoldva.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Komplikato
veterán
Sajnos ez még licit ár és nincs még vége. Valójában használt A4000-es kártyákat kerestem amikor feldobta. Viszont másik fórumon ismeretségi körben már volt németeknél 400 euros 3080 Ti fix áron, ami azért kemény. Más kérdés, hogy én pl. 300 euro felett semmit sem vennék meg garancia nélkül. A bányász cuccokra meg valamiért vagy eleve nem volt garancia vagy kemény 1 évvel adták el raklap szám a kártyákat.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Devid_81
félisten
Integralt, vagy bevallal egy kisebb kartyat, azon keves a buko, illetve kevesebb, foleg a xx60-as, mert azokbol az uj is csak kesobb jon.
Sokan csinaljak, 1 honap eros VGA nelkul nem gaz ha csereben a regit meg ellehet adni jo aron.
Ha az Ampere xx70-es valoban annyit fog tudni mint most a Turing Ti de $/£599-ert, akkor a kutya nem fog Turing Ti-t venni £/$500-ert, inkabb alatt.
Most meg meg tele van az Ebay $/£800 Ti-kkel, meg most jo kiszallni belole amig er valamit.Akik ugy vettek a Turing Ti kartyat, hogy sirva fizettek erte anno rengeteg azok hidd most nem akarjak majd 1/3-ad aron eladni ha tovabb akarnak lepni
[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Te mirolsz beszelsz?
Angol Ebay, de gondolom az osszes orszagban igy van, full tele van hasznalt Ti kartyakkal
A forumrol is tudok usert aki mar eladta a Turing kartyajat mert kell neki az AmpereSzerk: Jacek kollega meg Svedben, O is latja, hogy mirol beszelek
[ Szerkesztve ]
...
-
arn
félisten
A gf256 volt a nagy lepcso, az mas kerdes, hogy a ddr gyarthatosag miatt egymasra csusztak a generaciok, es alig par honapig volt csucskartya.
a gf6 nem volt egyertelmuen nagyobb sebesseglepcso, Foleg az x800al osszevetve igy irhattad volna a gf3at is. Amiket irtam nagy generacios ugrasok voltak, es nem volt versenykepes konkurenciajuk.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
MPowerPH
félisten
En az 500k -nak orulnek. De ha tippelnem kell, egy custom megoldas sokkal dragabb lesz.
En mindenkeppen valtok, arcedulatol fuggetlenul, egy gen. egyebkent is kimaradt, es a 1080Ti VR -ra mar nem eleg. Amit megsporoltam az elso RTX generacion, most elmegy a masodikra.
Csak jojjenek mar, es legyen hozzajuk vizesblokk.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Dyingsoul
veterán
Az a baj, hogy egy hihető, kerek történetet kellene mögé tenni és ebben nem vagyok túl jó, nem követem évtizedek óta az eseményeket ilyen szinten. Segítsetek kiagyalni egyet a részleteket meg megcsinálom (photoshop vagy fake email vagy ilyesmi.
). Valami IRC csatorna nincs ahol lehet/érdemes ilyesmit hamisítani?
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Jacek
veterán
Ezt én is vágom, viszont én már évek óta mondom hogy persze szűkül a piac, ja mert a kedves gyártók az egekbe emelik az árakat, engem nem zavar ha a saját üzletét szűkíti. 90-es évek elején is volt konzolom, majd most is lesz, iRacing meg soha nem lesz D12 vagy annyira gépígényes. Csödbe nem fognak menni mert menekülnek más felé mert ezt kicsinálják...
-
Segal
veterán
Csak szervezni kell pl egy golfmeccset vagy valami hasonlót ahol egy ital mellett kényelmesen le lehet fektetni a kezdőárakat, meg hogy ki mikor adjon egy pici kedvezményt.
Utólag még ha sikerül is bizonyítani hogy kartelezés történt akkor is írdatlan haszonnal szállnak ki a bünti után is... Sajna ez az igazság.
Szóval szerintem is marad a durva árazás"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Ribi
nagyúr
Tudod nem minden ember ugyan olyan. Van aki még a 60 és 120 között se nagyon lát különbséget és van aki az átlagnál jobban lát.
Nem tudom hol a határ, de te tudod?
Mert kategorikusan kijelentetted, hogy márpedig nincs ilyen aki különbséget tud tenni.
Én kérdezem, hogy mi lapján? -
Ribi
nagyúr
Igen, mert ha már itt realitásokról beszélünk, akkor itt minden "okos" ember progamer.
Mert ugye F1-ben is a pro pilóta meg tudja mondani, hogy valaki csavarint valami terelőn kettőt, miközben nekem az is ritkán tűnik fel ha a gumiban 1.5 bar van csak 2 helyett.
Akkor most milyen realitásról is van szó?gbors: A difit 240 és 360 között senki sem látja kijelentést. Már elhangzott párszor, hogy ezt nem "látja" az ember, de érzi. És mint fentebb írtam, attól, hogy te közelébe se szagolsz (és én sem), más még bőven érzékelheti. Csak nem kell mindig nagyot mondani, hogy trendi fikázósok közé beállj.
Lehetne ezt mindenkinek fogadalom 2020-ra, hogy ha valami neki nem tetszik, nem kell azonnnal leállni fikázni. Mert ez már nagyon múlt évtizedes dolog és nem trendi.
[ Szerkesztve ]
-
Persze van késleltetés ,de azért nem rossz élmény mondjuk este ágyban elfekve tolni pár címet.ÉN PC-n próbáltam még azt a verziót tavasszal, most is be vagyok rá regelve. használható,de nem minden játékra alkalmas. Mondjuk a Hellbladet simán végigtolnám rajt vagy hasonló lassabb játékot.
Android verziót tegnap próbáltam 110 Pinget tolt, ami soknak tűnik, de kompromisszumokkal vállalható.szintén pár lassabb címre,de Batman is elég szépen játszható rajt.Elméletileg EU ban is 6-7 kiszolgáló közül lehet választani.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mindkettő ugyanarra való.
Én pedig elmondtam, hogy a GeForce Now működik, csak mindössze három központ van, tehát ha közel vagy hozzájuk, akkor jó lesz a késleltetés, ha pedig messze, akkor rossz. Ez nem a rendszer problémája, a gond az, hogy fizikailag messze van a szerver.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ott sem feltétlen van közel. Az NV-nek három központja van a GeForce Now-ra. Ebből jelenleg csak egy szolgálja ki az Androidot, az amcsi. Később nyilván ez bővíthető, de alapvetően nem túl sok pénzt ölnek ebbe bele, mert igazából három központtal sem lenne jobb a helyzet. A Google a Stadiát 7000 szerverbe telepíti a világon, úgy azzal már relatíve jól lefedhetők a kritikus területek, és elláthatók egy közeli szerverrel. Mindössze három szerverrel a világon ez lehetetlen. A szerverek ~150 km-es környéke oké, de minden ami kívül esik már nem az.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert hisztek a marketingnek, és szimplán matematikai alapon nem számoltok utána. Pedig nem annyira nehéz ám, hiszen az NVIDIA nem titkolja, hogy egy 2080 Ti 10 Gigarays/s-re képes, amihez egy értékelhető BVH8 (ennyi kellene a mai geometriáknak) mellett 5,6 TB/s az optimális. A hétszintű BVH ~80 bájt (szintén nem titok, hiszen szabványról van szó), vagyis 10 (Gigarays/s) * ~80 (bájt) * 7 (szint - BVH8) = 5600 GB/s
Ettől még rakhatnak a hardverbe 20 Gigarays/s-re képes RT magot, csak semmivel sem lesznek előrébb, ha nem növelik a memória-sávszélességet, vagy nem raknak be egy koherenciamotort, hogy a problémát a cache-ből ellensúlyozzák, amit az aktuális megoldás összeszemetel.
Hosszabb távon egyébként a koherenciamotor az optimális, mert most esetleg behúznak 1-2 TB/s-ot az új generációs hardverekkel, de a geometriai részletesség nőni fog az új konzolokkal, vagyis nem fog beleférni hétszintű BVH-ba, így mindenképpen a cache-elhetőség lenne a jövőbiztos megoldás, amivel a munka zöme lapkán belül tartható. Viszont rövidebb távon elképzelhető, hogy érdemes kihagyni, mert tranzisztorzabáló megoldásról van szó, és a valós játékteljesítményt döntően meghatározó ALU-któl veszi el a tranyókat. 5-6 éves távlatban viszont a koherenciamotor a nyerő. Valószínűleg a negyedik generációs, DXR-t támogató hardverekben már lesz ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt találgatjuk, hogy mi az igazság abban, hogy az NV-nek nemrég volt tape-outja egy 7 nm-es node-ra készülő lapkára vonatkozóan. Szerintem nem sok, mert innen akkor az még 10-11 hónap minimum a megjelenésig. Azt kell figyelembe venni, hogy az NV eléri a bérgyártók node-jait. Ha nem a TSMC-jét, akkor a Samsungét. Mindkét bérgyártónál hozzáférhető az összes korai startra tervezett 7 nm-es node. Tehát itt nem az AMD és az Intel közötti versenyről van szó, ahol az Intelnek a gyártástechnológiája nem is igazán működik, hanem lényegében az NV hozzá tud férni ugyanahhoz, amihez az AMD hozzáfér. Emiatt logikátlan, hogy majd csak jövőre lesz váltás, miközben az AMD-nek már kint van a pipe-cleanerje, és a Computexen szó lesz az első igazán 7 nm-re tervezett GPU-król. Kizárt dolog, hogy az NV-nek a pipe-cleanerje majd valamikor jövő tavasszal jöjjön, miközben hozzáférnek ugyanazokhoz a gyártástechnológiákhoz.
Ez maximum akkor opció, ha az Intel 10 nm-ére lőttek a bérgyártói szerződésben, és akkor jól bevitte őket is az erdőbe az Intel, de szerintem az NV-vel eleve nem kötöttek volna ilyen üzletet. Meg igazából az NV a GloFo-tól is nagyon irtózott, holott semmi közük nem volt az AMD-hez.[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
..de mind tudjuk jól, hogy magasabb százalékban kik fogják venni
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Wut? Mikor is írtam bármit Kepler teljesítményéről?
Azt írtam korábban, hogy nem számít, hogy mi lesz, mert fontosabb felkészülni az integrációra az új architektúrákkal. Ehhez most is tartom magam főleg azután, hogy kapom az OEM-gyártók útitervét, amiből az jön le, hogy a 2012-re tervezett PC-k kisebb arányban tartalmaznak VGA-t, mint 2011-ben. Van olyan gyártó, aki csak a termékek 10%-ba épít VGA-t.
Szóval szerinted mennyit számít így ez az egész? Ennél a piacnál sokkal fontosabb az NV-nek (meg az AMD-nek is persze, csak ők már integrálnak), hogy az integráció jól sikerüljön, mert csak így pakolhatják be a GeForce-okat a termékek nagy többségébe. Emellett az új funkciók szempontjából is fontos az egész. Gondolj az AMD GCN architektúrájára, ami most VGA-ként eléggé félbe van vágva. Az architektúra natívan kezeli a C++ programnyelvet, támogatja a virtuális funkciókat, a kivételkezelést, a rekurziót és a pointereket. Utóbbiból ugyanazokat használja, amelyeket az AMD64-es processzorok. Emellett ott a címfordítás lehetősége egységes címtartományban, a virtuális memória kezelése, és képes kezelni a laphibákat. Na most ezeket csak integrálva lehet kihasználni, megfelelő processzormagok és egyéb egységek mellett (IOMMU). Hasonló a helyzet az NV-nél is, csak ők az ARM mellett törtek lándzsát. Ellenben elvi szinten minden architektúrát az integrációra terveznek. Még az Intelnek is ez a célja a Larrabee-vel, ami egy ideig majd elbohóckodik a HPC szegmensben, de sokkal fontosabb a fejlesztés szempontjából az integrálás.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest