-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SRII
őstag
Sziasztok! Most döntöttem ugy ,hogy telekomnál a szerződésem felmondom, egyre drágább a tv nézés !
Van valami olyan olcsóbb szolgáltató akinél bekötés nélkül (tv applikáció letöltés és lám van csatorna//driect one ugyan olyan drága //) vagy van olyan online program amivel lehet tv-t(csatornákat) nézni köszönöm a segítségetLégy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
-
SRII
őstag
válasz szaboi6512 #158802 üzenetére
Szia! Sweet tv ről még nem hallomat, na hasólóra gondoltam, ha esetleg van még ilyen szolgáltattató szívesen fogadom! Köszönöm az ajánlást
K Norbi
Ha nem lesz más jó lesz az is!Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
HiFiHobbi
csendes tag
válasz AnonymusX #158790 üzenetére
Szia!
Ha az NMHH vizsgálódik és nem lesz semmi, akkor ők is fel lesznek jelentve. Ki fogom őket is hívni nem érdekel. A média is ki fog jönni és tele lesz vele az Internet is a kedves telekom, az NMHH szerint hálózatsemleges szolgáltatóként nem képes egy sor netes szolgáltatás és weboldal normális elérésére. Nem képes normális szolgáltatásra optikán se így 2024-be. Az Android IPTV szolgáltatása meg mindenre jó csak normális tévézésre nem. Adatvédelmi bajok (IPTV az egyik) is vannak náluk, így az is meglesz egy kalap alatt ezzel a netes problémával együtt. Ami ahogy látom más városokba is több 10 000 előfizetőnél jelen van, ha nem Pest megyén vannak.Szolgáltatót váltani? Itt ebbe a porfészek városba csak telekom optika van, voda meg rajtuk van a vonalat bérelve. Vagy megérné és megszűnne ez a sok hiba? Mert az biztos így nem fogom a hűségidő lejártát megvárni és ködbért se fogok fizetni, mert ők nem tudnak úgy szolgáltatni, mint mikor behozták az optikát. Sőt nem tudnak rendesen szolgáltatni, mert ha az amire 90% használnám pont az nem megy, akkor az nem szolgáltatás. Érdekes akkor jó volt, most pár hónapja sz@r.
Persze, hogyne minden vágyam a csodálatos optikai Gigaerős 1000/1000-as 8200 Ft-os Internet mellé még egy VPN-t is fizetni, hogy ilyen 10/10Megás netem legyen. A Filemail.com esetén ez a VPN teljesen felejtős és az se biztos menne benne, mert egy rakat weboldal nem engedi magát használni VPN alól. Ráadásul itt van mikor 1 hónap alatt több 100GB adat megy oda vissza. Az Internetrádió is tud generálni több 10GB-tot ha egész hónapba megy és 320-as a bitráta minősége. Akkor inkább visszaváltok a korlátlan 90/20 megás EoC koaxos kábeltv-s szolgáltatóra. Az 1400-al kerül csak többe, mint a csodás Gigaerős 1000/1000 és mindent normális útvonalon, normális CF-el ér el. Az is vicc a 90/20 megás EoC koaxos kábeltv-s szolgáltatóval 14 év alatt nem volt annyi gond (1x volt ilyen a modem meghalt), probléma. mint a telekommal (natolt IP, vonalszakadások, ONT hiba) 3 év alatt. IPTV szerencsére nem volt és nem is lesz. Éppen elég az ismerősöket látni mit összeszenvednek vele mire nagy nehezen pár óráig tudnak is bármit nézni mindenféle fagyás reboot és egyéb szépségek nélkül. Van YouTube-on egy telekomos videós, Monoszkóp csatornanéven. Vele e-maileztem és azt írta ha tehetem váltsak DiGi-re ha normális Internet és TV szolgáltatást akarok, mert a telekomnál káosz van és egy rakat sz@r.
-
-
AnonymusX
senior tag
válasz HiFiHobbi #158810 üzenetére
A vodára váltás megoldaná a gondot, ugyanis a Telekom csak a közeget adja nekik, a Vodán múlik merre megy a forgalom.
Felmondás hűségidő alatt kötbér nélkül megtehető, ha valamelyik teljesül: [link]
A bejelentett hibát a szolgáltató nem hárította el a 72 órás javítási időt követő 15 napon belül
Szerintem erre van a legnagyobb esély. Be kell jelenteni hibára, úgy sem fogják megoldani, mert évek óta nem akarják. Persze biztos jönnek majd a Telekom fórumban is olvasható kifogással, hogy rajtuk kívülálló hiba, de érdekes módon a többi szolgáltató meg tudja oldani.
[ Szerkesztve ]
-
alpihun
senior tag
Sziasztok. Költözöm Mo-ra (BP). Kell mobil is meg otthoni net is. Otthoni neten lesz homeoffice-os meló (főleg meetingek), video streaming, online játékok stb.
Reddit alapján a telekom legit, és a weboldalukon lecsekkoltam, hogy van gigaerős optika a leendő címemen. Ezt sikerült összeraknom online: Gigaerős optika 1000 + filler fix telefon + mobil S 60GB nettel magenta1-ben 13k/hó.
Pár kérdésem lenne:
1. Nonstop wifiért fizetni úgy hiszem nem érné meg. Nagyobb kiesésre van netvédelem, kisebbre meg 60GB-nyi telefonos hotspot. Ellenérv?
2. 2000-es net csomag? 4-5 tagú családnál lehet van értelme, de ha a párom max egy 20mb/s streamet használ, nem hiszem, hogy kifogynánk a bandwidtből. A minimum speedek nem nagyobbak. Van bármi más előnye, ping stb?
3. Egyébb csel amivel egy jobb dealt lehetne összedobni?
4. Ezen lehet menet közben változtatni? Pl fix telefon helyett még egy mobil, erősebb net ha mégis szükség lesz rá stb? Hűségidő nélkül lesz, készülék kedvezményre most nincs szükség.
5. Visszaolvastam itt pár oldalt s mintha valami nagy gebasz lenne a nettel, valamilyen weboldalak/szolgáltatások nem elérhetőek? Valaki összefoglalná konyhanyelven légyszi?Bónusz: nem teljesen ide tartozik, de akinek van, milyen 6E router vált be?
Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
-
válasz alpihun #158814 üzenetére
A lányom 100 %-ban HO dolgozik, a múlt hó elején volt egy elmű trafó hiba. Áram volt de net nem. Megoldotta magának céges mobillal. Ha van mobil stick az ONT-ban akkir automatice átvált rá és csak max a sebességben veszed észre, de 0 netkiesésed van.
A 2000-es net cspmagot akkor tudod kihasználni igazén ha van a gépekben 2,5-ös lan kártya és van mondjuk 1 db 2 Gigás Switched ami az ONT 2,5 Gigás lanportjára csatlakozik.
3., Ha van az utcában másik szolgáltató is pl Digi optika, akkor esetleg a Spec1 kedvezmény még bejárszhat.
4., A Magenta kedvezményhez 2 db vezetékes + 1 mobil szolgáltatás kell.
Amikor mi kötöttük akkor még 3 vezetékes kellett. Net, IPTV, alap teflefon volt - utóbbit sosem használtuk. Amikor változott, hogy 2 vezetékes kell csak, le is mondtuk.
Ha kiderülne, hogy még is kevés az 1000/1000 akkor hűség alatt is bármikor kérheted a 2000/1000 Pro-t, az már csak nonstop WiFi -vel van. Ha hűség nélkül kéred akkor kiszámléznak bekötési díjakat, passz hogy mennyit de 4 számjegyű összegre készülnék.5., Az estlnkénti lassulás a CloudFlare probléma miatt lehet link.
Bevált 6e? Attól függ van-e eszközöd ami kihasználja (mobil, tablet, etc) Erre inkább a Milyen Routert Topikban kérdezz rá.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
trec12
addikt
válasz szaboi6512 #158802 üzenetére
Nekem volt Yettel Tv is. Sweet-nél maradtam egyszerűbb de szerintem jobb.
@SRII
Vannak korlátai de egyszerűbb, gyorsabb az app tévén mint a Yettelé, képminőség elfogadható. Telóra, tabletre, Androidos box-ra, Tv-re, Google Tv-re letölthető ezen túl Samsung és LG tévékre is. Apple-re is van app. Van ingyenes próba.[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz Essejó #158816 üzenetére
Ha hűségben vagyok a vezetékes telefonnal azt most is lemondhatom és nem lesz bünti miatta?
Igaz két címen van vezetékes net de egy TN szám alatt+mobilnet.(lehet ezért maradt a vezetékes telefon)
Csak azért kötöttem(sosem használtam) akkor mert így olcsóbb volt az össz havidíj... -
tuto558
aktív tag
válasz tobias40 #158818 üzenetére
2 különböző vezetékes szolgáltatásnak kell lennie a kedvezményhez. Internet+TV vagy Internet+Vezetékes telefon. 2 címen levő internet szolgáltatásra ha jól tudom nem jár a kedvezmény. + ha hűségben van a vezetékes telefon most, akkor 2 éves hűség esetén fizettetik az eszköz kötbért, ha ilyen vásárolt eszközöd nincs, akkor pedig 1 éves hűséged lehet, ott pedig a bekötési díjat (5000 Ft) valamint az első havi kedvezményt (pár száz forint telefon esetében) fizettetik vissza.
T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
Túzok22
senior tag
válasz Túzok22 #158606 üzenetére
Kiderült, hogy mi okozta ezt a jelenséget. Hát maga a PingPlotter.
Kijött egy telekomos szerelő vagy technikus, rámért a céges laptopjával cmd parancsorban mindkét google dns-re, meg egy jó pár oldal dns-ére, traceroute-okat is csinált szintén cmd parancsorból és neki semmilyen probléma nem jött elő.
Elkezdtem a saját gépemen futtatni a PingPlottert, amely eredeti gyári oldaláról lett letöltve és annak a futtatása közben jelentkeztek a ping és packet loss problémák, ilyenkor cmd-be is jelentkezett. Amint bezártam a PingPlotter nevű programot, azonnal megszűnt a hiba és a cmd-s mérés is helyre állt, nem jelentkezett a probléma.
Soha többet nem fogom használni a PingPlottert, mert az okozott a belső hálózatomon problémát, így kiderült, hogy nem a Telekom oldalán van/volt probléma. A szerelővel röhögtünk az egészen.
PingPlotter végleg letörölve az össze gépemről, nem is kívánom visszatelepíteni.[ Szerkesztve ]
-
AnonymusX
senior tag
válasz tothjozsi96 #158823 üzenetére
Az attól függ, hogy esetleg kapcsolódik-e hűségidő és vállalt költési szint az előfizetésedhez. Amennyiben nem kapcsolódik költési szint az előfizetésedhez, és hűségidő sem, akkor minden további nélkül válthatsz otthoni csomagot telefonon vagy Telekom üzletben.
Viszont ha hűségben vagy, akkor most internet+telefon legyen csak hűségben, vagy csak internet, mert a jólét csomag internet+telefon egyben, tehát ha van tévé előfizetésed is hűségben, ami a jólét csomaggal megszűnne, akkor az kötbéres. Vagy pedig listaáron kell venned TV előfizetés a jólét csomag mellé, ami nem túl kifizetődő.
Telefonon érdemes, de készülj fel arra, hogy nehezen engednek váltani a jólét csomagra, kitartónak kell lenni, akár több telefonhívással több ügyintézőt elérni. Lesz amelyik megcsinálja neked.
Költési szint:
...Hűségcsoportba vont szolgáltatáshoz választott Telekom otthoni és Telekom mobil díjcsomagok alapáras (kedvezmény nélküli) havidíjainak összege, kedvezményes készülékvásárláshoz kapcsolódó határozott időtartamú szerződés esetén az előfizető a költési szint határozott időtartam alatti fenntartására is kötelezettséget vállal. A költési szint az annak vállalásakor érvényes díjak szerint kerül megállapításra, annak mértékét a későbbi díjváltoztatás (esetleges díjcsökkentés/díjemelés) nem befolyásolja.
[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
válasz AeSDé Team #158799 üzenetére
Hát, az hogy valaki 10 napig (240 órát) néz 4k netflixet, az 1-1,5tb. Szerintem simán létezik oylan háztartás, ahol több tv-n is szinte folyamatosan megy, szóval ez az 1-2-3tb / hónap nem lehet annyira kirívó. 20-30tb már érdekesebb lehet
-
devast
addikt
válasz AnonymusX #158824 üzenetére
Én próbáltam személyesen, de leráztak. Valahol ott lehet a kutya elásva, hogy az ügyintézőknek TÉNYLEG van egy olyan dokumentumuk, hogy csak akkor adhatnak el digitális jólét csomagot, ha az adott címen nem volt telekom szolgáltatás az elmúlt 1 évben. Láttam a képernyőjén. Viszont valószínűleg az csak valami belső utasítás lehetett, és az ÁSZF-ben ilyen nem szerepel, tehát *elvileg* a seggét törölheti vele, viszont ha nem hajlandó neked megcsinálni, akkor mit lehet tenni. Panaszt teszel ?
[ Szerkesztve ]
-
-
AnonymusX
senior tag
válasz tothjozsi96 #158825 üzenetére
Amennyiben ahhoz nincs költési szintes hűséged. Hűség nélkül vagy csak hűség okés költési szint nélkül okés.
-
AnonymusX
senior tag
válasz devast #158827 üzenetére
2022-ig volt többek közt ez a kitétel. Akkor megszűnt, hogy csak 1 évre lehet előfizetni és csak azoknak, akiknek korábban x ideig nem volt internet előfizetésük.
Biztos régi utasítást nézett, vagy csak szimplán nem frissítette a T, mert nem érdekük (vagy szándékosan mutatott idejétmúlt információt). Egyébként itt van, hogy immár feltétel nélkül lehet kötni.
Telefonon érdemes próbálkozni, míg normális ügyintézőt ki nem fogsz.
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz AnonymusX #158829 üzenetére
Közben találtam egy ilyent,
"A költési szint a választott díjcsomagokegyüttes havidíjának összege (kedvezmények nélkül). Költési szinteden belül hűségidő alatt is változtathatod a díjcsomagodat, havonta egyszer díjmentesen. Ha a vállalt költési szinted alá váltasz, kötbért kell fizetned."
Ha jól értem akkor csak lenne kötbér, hogyha lentebb váltok hűség időn belül. A jelenlegi 8360ft-os havidíj akkor lemenne arra a 3000 párszáz forintra.
-
alpihun
senior tag
válasz Essejó #158816 üzenetére
Köszi a részletes választ!
Szóval ez az esti cloudflare lassulás mennyire rossz a gyakorlatban?
A cikk említi a Discordot, Twitchet, online játékokat (az összeset?!), szóval gondolom más nagyjából rendben van, legalább a munkám nincs veszélyeztetve. S ami nincs rendben az használhatatlan, vagy csak finnyásoknak tűnik fel?
Elég rosszul hangzik, mert ugye pont este lenne egy kis idő játszani, de digi nincs az utcában, vodafonról sok rosszat olvasok, yettel nem kábeles, szóval félek, hogy nincs más opcióm..
-
AnonymusX
senior tag
válasz tothjozsi96 #158831 üzenetére
Meg kéne nézni a szerződésedet, hogy vállaltál-e költési szintet a hűségidő mellé ugyanis azt is rögzíteni kell.
[ Szerkesztve ]
-
válasz alpihun #158832 üzenetére
Ezt passzolom, engem nem érint. Nem igazán játszok online, kiöregedtem belőle, 60+.
Lányom a discord-ban nem érzi, de játékban néha igen. Morgott is velem, hogy biztos túl tolom a torrentet. Az 1000/25-ös koax neten én a feltöltést 2 megára korlátoztam, szóval tuti nem. A CF problémáról itt a topikban olvashatsz, van bőven hozzászólás.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
aktív tag
-
tothjozsi96
addikt
válasz AnonymusX #158833 üzenetére
Rákerestem a szerződés összefoglalómban, de nem igazán találok ilyen tételt hogy költési szint. Bár lehet más kifejezéssel van írva, nem tudom.
Bár azt olvastam így rákeresve a topikba, hogy 1 éves szerződésnél nem is lehet vállalt költési szint, csak 2 éves hűségnél. Nekem 1 éves van.
[ Szerkesztve ]
-
AnonymusX
senior tag
válasz tothjozsi96 #158836 üzenetére
A költési szint a Telekom terminológiája, szóval másképp nem lehet benne a szerződésben, ÁSZF-ben is így szerepel és ott is van definiálva. Ezt a szöveget másoltam be.
Ha nincs a szerződésedben, akkor nincs költési szint nálad.
[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
válasz Gyurka6 #158839 üzenetére
Nekem már volt a címen egy telekom internet előfizetés. Az ügyintéző a monitorján mutogatott egy doksit, amiben az volt leírva, hogy oda nem köthetsz dja csomagot, ahol az elmúlt 12 hónapban volt internet. Valószínű lejárt volt már az, és ászf-be se volt, de akkor ott én nem álltam le vitatkozni vele.
Amit érdemes lenne kideríteni, hogy központilag próbálják átb*szni a felhasználókat, vagy csak szimplán töketlenek az ügyintézők. Egyik ismerősömnek van telekomos kontaktja, megkérdezem, hátha többet tudok mondani.[ Szerkesztve ]
-
alpihun
senior tag
S akkor ez a cloudflare (& co.) dolog mindenkit érint, vagy csak néhány utcát/tömbházat/szerencsétlent?
Amint írtam feljebb, nem igazán van alternatívám. Ha megpróbálom s engem is a szopócső végére kötnek, elég indok ez a szerződésbontáshoz?
S mit kezdenek ezzel az emberek (akiknek fontosak ezek a szolgáltatások)? Tömegesen hagyják ott a telekomot?
-
őstag
-
devast
addikt
válasz alpihun #158842 üzenetére
S akkor ez a cloudflare (& co.) dolog mindenkit érint, vagy csak néhány utcát/tömbházat/szerencsétlent?
Mindenkit.
Amint írtam feljebb, nem igazán van alternatívám. Ha megpróbálom s engem is a szopócső végére kötnek, elég indok ez a szerződésbontáshoz?
Valószínűleg. Egyébként is ha nem vettél igénybe készülék kedvezményt, akkor max az 5k huf-os bekötési díjat fizettetik ki veled, ha hűségidő alatt szerződést bontasz.
S mit kezdenek ezzel az emberek (akiknek fontosak ezek a szolgáltatások)? Tömegesen hagyják ott a telekomot?
Odaállhatsz a telekom székház bejárata elé, és leköpheted az onnan távozókat, de kb ez a max amit elérhetsz szolgáltató váltás nélkül. NMHH vizsgálat folyamatban, polgári peres eljárásnak nem tudom mennyi értelme lenne (valószínűleg nem sok). Többször el lett mondva már, hogy ez a helyzet nem "technikai" probléma, hanem a német anyacég (DTAG) gazdasági érdekeiből fakad (értsd: mindenkitől több pénzt akarnak beszedni).
[ Szerkesztve ]
-
Szpisti
addikt
-
legenda
válasz alpihun #158842 üzenetére
Arányában kevés felhasználót érint a probléma és azok közül elhanyagolható az a szám, aki mérvadó módon fel is szólal ellene - azon túl, hogy itt vagy másik fórumon leírja a panaszát.
Ettől sokkal, de sokkal több kellene ahhoz, hogy kellő nyomás nehezedjen a szolgáltatóra. (És még akkor is ott a túloldali CF, mert kettőn áll a vásár...)
Volt már ebből sajtóhír is, az sem sokat segített.
Az előfizetők sem távoznak emiatt tömegesen a szolgáltatótól, bár nem tudom, mekkora szám lenne az, amit figyelembe vennének egyáltalán, mint komoly problémát. (Nálunk elérhető sok más alternatíva, Vodafone, DIGI - illetve Flip -, voltam már a többi szolgáltatónál is előfizető, még ha tapasztalnám is a Telekomnál a CF problémát, akkor is erősen meggondolnám a váltást, de valószínűleg nem lépném meg. Korábban kevesebbért leléptem a Telekomtól, de akkor még nem rendelkeztem annyi infóval és tapasztalattal a többi szolgáltató szolgáltatásával és támogatásával kapcsolatban.)
Én régebben nem használtam CF érintett oldalakat, egy ideje viszont egyet muszáj és azt sűrűn, sokszor az esti órákban, de szerencsére IPv6-on nem tapasztalok problémát.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Gyurka6
őstag
válasz devast #158840 üzenetére
Ez az egy év internet nélkül az eredeti dja szolgáltatásnál létezett. Valóban ott szerepel is, azonban már átvette a T és náluk nincs ilyen.
Én nem találtam ilyen feltételt nálluk leírva.
Valószínűleg a T-s szolgáltatásról nem akarnak elengedni. Most várok egy másik helyre bekötést, semmit nem kérdeztek az adataimon kívül.Gyurka
-
undercover
senior tag
Sziasztok! Múltkor kérdezte valaki és azt mondtátok, hogy a telekom már frissítésekkel megoldotta az android box problémáit. De most láttom megint előjött a téma, hogy a régi jobb.
Mert gondolkodtam azon, hogy esetleg lecserélem a régit, de akkor még mindig nem éri meg?
LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//
-
legenda
válasz undercover #158848 üzenetére
Szia!
Használtam sokáig a régit anno, 3.5 éve az Androidosat, én azt mondom, nem jobb a régi
Ja, de igen, fűteni és több áramot fogyasztani, azt jobban tud a régi IPTV box
Neked kell eldöntened, illetve váltanod, annyi, hogy a visszaút már kérdéses lesz, ha utána mégis vissza szeretnéd csinálni...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Nem jobb, mert nem lehet rá appokat letölteni. Cserében viszont csak működik hiba nélkül, nem kell resetelni, 10 sec alatt végig lapozható a fél műsorújság, és az itt előforduló panaszokat hírből sem ismeri.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Spórolós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Valami baja van a tápomnak
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megérkezett az új Google Wallet
- További aktív témák...
- Sandisk Extreme Hordozható SSD 1 TB /// Teljesen Új, Sosem használt // Számla + Garancia
- Samsung 870 EVO SATA SSD 1 TB /// Számla + Garancia
- MSI PRO X670-P Wifi /// Számla + Garancia
- LG OLED65C47LA 3 ÉV GYÁRI GARANCIA
- DJI Osmo Action 4 Standard Combo akciókamera - hibátlan állapotban +ND filterek +Care Refresh
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen